TKH Group « Terug naar discussie overzicht

TKH Group 2019

328 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
stockmarket
0
17 okt 2019 om 07:42
STOCKHOLM (AFN) - De Zweedse producent van netwerkapparatuur Ericsson verhoogt zijn verwachting voor de omzet in 2020. Volgens het bedrijf is de vraag naar apparatuur voor supersnel 5G-internet door telecomondernemingen sterker dan verwacht en wordt daar de vruchten van geplukt.

Voor volgend jaar gaat Ericsson nu uit van een omzet in een bandbreedte van 230 miljard tot 250 miljard kroon, omgerekend 21 miljard tot 23 miljard euro. Eerder werd gemikt op een omzet tussen 210 miljard tot 220 miljard kroon. De doelstelling voor een operationele marge van meer dan 10 procent blijft staan.
Investeringen in 5g nemen toe, Nokia stijgt daar vandaag ook op.
TKH profiteert ook van 5G.
Gaat beste halfjaar ooit draaien zegt CEO van TKH bij Business-Class.
koers ging in juni al naar 54 eur bij aankondiging nieuwe strategie en vervolgens na tegenvallend 1e halfjaar weer terug naar 42/43.
Strategie omslag lijkt goed te werken nu dus koers kan weer naar???
weet ik natuurlijk ook niet.
maar denk na update 3e kwart weer richting 53/54
hjk2
0
quote:

Future schreef op 22 oktober 2019 14:46:

wanneer is de update 3e kwartaal?
Helaas, dit jaar niet.

Voor cijfers moet je wachten tot TKH de jaarrapportage klaar heeft begin volgend jaar.
hjk2
0
quote:

IsleOfJura schreef op 22 oktober 2019 19:28:

Er is gewoon een kalender: www.tkhgroup.com/nl/investors/. 18 november een update
Ai, overheen gelezen en klok lepel van mijn kant: TKH publiceert geen kwartaalcijfers meer, gelukkig krijgen we nog wel een kwartaal update.
stockmarket
0
TKH neemt Fins bedrijf FocalSpec over
Gepubliceerd op 31 okt 2019 om 11:32 | Views: 529

Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten
TKH 12:21
45,58 -0,10 (-0,22%)

HAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH neemt het Finse bedrijf FocalSpec over. Die onderneming richt zich op optische metrologie en heeft daarvoor een nieuwe techniek ontwikkeld. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

FocalSpec gebruikt zijn gepatenteerde techniek om de variatie in oppervlaktehoogtes te meten. Zowel glas als ondoorzichtige materialen zijn daardoor snel en in hoge resolutie in 2D of 3D te scannen. Er werken vijftig mensen bij het bedrijf uit Oulu dat in de afgelopen twaalf maanden een omzet had van 6,5 miljoen euro.

TKH denkt dat de techniek van FocalSpec toepassingen heeft in onder meer consumentenelektronica, accu's, farmaceutische toepassingen, chips en de medische sector. Het techbedrijf betaalt de overname uit eigen middelen. Vanaf volgend jaar zal de aankoop positief bijdragen aan de winst.
voda
0
TKH verkoopt Chinees ZTC

Gepubliceerd op 14 nov 2019 om 12:29 | Views: 0

TKH 12:04
47,76 -0,06 (-0,13%)

HAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH verkoopt de aandelen van het Chinese Zhangjiagang Twentsche Cable (ZTC) aan Shanghai Electric en het management. ZTC is gespecialiseerd in de productie van koperen datacommunicatiekabels.

Shanghai Electric neemt concreet 95 procent van de aandelen over en het management de rest. De ondernemingswaarde van ZTC is 31 miljoen euro en TKH houdt rekening met een eenmalige bijdrage van de deal aan de nettowinst van 3 miljoen euro. De transactie zal waarschijnlijk in de komende vier maanden worden afgerond.
stockmarket
0
Als er komende maandag herhaald wordt wat de CEO van TKH zei bij Business Class verwacht ik dat het positief wordt opgepakt.
voda
0
Update: TKH voorzichtiger voor 2019

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
TKH Group
49,14 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) TKH Group is voorzichtiger geworden voor 2019 en heeft de verwachtingen neerwaarts bijgesteld. Dit bleek maandag voorbeurs.

TKH mikt nu, rekening houdend met enige verdere vertraging van uitleveringen, op een nettoresultaat voor amortisatie en bijzondere baten en lasten van 102 miljoen tot 108 miljoen euro, tegenover 110,3 miljoen euro in 2018. Bij de halfjaarcijfers zei TKH nog te mikken op 106 miljoen tot 112 miljoen euro voor 2019.

"De in de afgelopen maanden verslechterde situatie in industriële eindmarkten, met name in Duitsland, heeft impact op de industriële connectivity-activiteiten en op de groei van de machine vision-activiteiten. Tevens zijn er effecten te zien binnen de bouw- & infra-sector vanwege de stikstof- en PFAS-problematiek", verklaarde TKH.

Wel blijft TKH voor de tweede jaarhelft rekenen op "een substantiële verbetering van het resultaat te behalen ten opzichte van het eerste halfjaar 2019".

TKH meent goede vooruitgang te boeken richting een rendementsverbetering op de omzet naar ten minste 15 procent. "De eerste resultaten zullen al in het tweede halfjaar 2019 zichtbaar zijn met een verbetering van de ROS naar ten minste 12 procent", aldus het bedrijf.

Aanvullende rendementsverbeteringen, voortvloeiend uit het Simplify-programma, zullen naar verwachting in 2020 een positief effect op het resultaat hebben van 2 tot 3 miljoen euro.

Over het derde kwartaal meldde TKH dat de omzet in alle drie segmenten is toegenomen op jaarbasis.

Verder liggen de desinvesteringen "goed op schema". Inmiddels is 250 miljoen van de 300 tot 350 miljoen euro gerealiseerd.

Ook meldde TKH een verhoging van bestaande gecommitteerde kredietfaciliteit van 350 miljoen naar 500 miljoen euro. Daarmee is de vorig jaar afgesloten brugfinanciering van 100 miljoen euro voor de financiering van acquisities afgelost.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Header Image
Nieuws
Market Update TKH
Highlights derde kwartaal 2019

Omzet en resultaat in alle drie business-segmenten - Telecom, Building en Industrial Solutions - toegenomen ten opzichte van Q3 2018.
Goede voortgang geboekt met innovaties binnen verticale groeimarkten, leidend tot de beoogde rendementsverbetering van deze groeimarkten.
Lichte verslechtering van de marktomstandigheden in industriële eindmarkten met als gevolg enige vertraging in de uitlevering van orders voor machine vision en industriële connectivity.
Desinvesteringsactiviteiten liggen goed op schema. € 250 miljoen omzet van de beoogde € 300 tot € 350 miljoen aan desinvesteringen reeds gerealiseerd.
Verhoging van bestaande gecommitteerde kredietfaciliteit van € 350 miljoen naar € 500 miljoen, waarmee de vorig jaar afgesloten brugfinanciering van € 100 miljoen voor de financiering van acquisities is afgelost. De condities en looptijd (januari 2024) zijn ongewijzigd.
Ontwikkelingen van de business

In het derde kwartaal ontwikkelden de meeste activiteiten zich positief en in lijn met onze eerder uitgesproken verwachtingen met uitzondering van de hierboven genoemde activiteiten verbonden aan industriële eindmarkten:

Fibre Optic Networks ontwikkelde zich goed conform de outlook.
Binnen Marine & Offshore is voor de subsea-kabelactiviteiten het contract getekend en de productie gestart voor de levering van de array connectivity-systemen voor Windpark Fryslan in Nederland. Daarnaast is er een LOI voor een tweede windpark afgesloten en is sprake van een verder toegenomen offerteportefeuille, die de substantiële groeipotentie van deze activiteiten in de komende jaren onderstreept.
Binnen de verticale groeimarkt Tunnel & Infra staan voor CEDD en airfield ground lighting (AGL) diverse grote offertes uit en is het offertebestand aanzienlijk toegenomen, waarmee we goed op koers zijn om de beoogde groei te realiseren.
De ontwikkelde visiontechnologie voor nieuwe applicaties in de consumentenelektronica-industrie gerelateerd aan 5G-netwerken heeft geleid tot de eerste opdrachten en uitleveringen. Hiermee staan wij goed gepositioneerd voor de verwachte sterke toename van de vraag naar deze applicaties in het komende jaar die kan leiden tot een substantiële omzettoename in dit segment.
De verticale groeimarkt Tire Building Industry droeg bij aan de groei. De eerste UNIXX-geïntegreerde bandenbouwmachine (nieuwe tire-building platform) is afgeleverd aan een launching customer.
Voortgang ‘Simplify & Accelerate’-programma

We hebben goede voortgang geboekt met de op 12 juni 2019 aangekondigde acties voor rendementsverbetering op de omzet naar tenminste 15%. De eerste resultaten zullen al in het tweede halfjaar 2019 zichtbaar zijn met een verbetering van de ROS naar tenminste 12%. De voortgang is met name gerealiseerd door:

Focus op investeringen in segmenten waar bovengemiddelde marges en groei is te realiseren, hetgeen heeft geleid tot afronding van twee acquisities in de verticale groeimarkt Machine Vision. De positie binnen dit voor TKH belangrijke segment is hiermee verder versterkt, in lijn met onze langetermijn groeidoelstellingen.
De afronding van de meerderheid van de beoogde desinvesteringen.
Afronding van een aantal integratieprojecten waarmee een vereenvoudiging van de organisatie wordt beoogd en betere benutting van schaalvoordelen. Daarnaast zijn enkele integratieprojecten verder geconcretiseerd, waaronder het voornemen om een deel van de slecht renderende activiteiten van het industriële connectivity-portfolio te beëindigen en een sterke rendementsverbetering door te voeren op het building connectivity-portfolio van tenminste € 5 miljoen, deels te realiseren in 2020 en volledig in 2021.
Daarnaast zullen aanvullende rendementsverbeteringen, voortvloeiend uit het ‘Simplify’- programma, naar verwachting in 2020 een positief effect op het resultaat hebben van € 2 € 3 miljoen die zijn verdeeld over diverse bedrijven binnen de groep.
Vooruitzichten

De in de afgelopen maanden verslechterde situatie in industriële eindmarkten, met name in Duitsland, heeft impact op de industriële connectivity-activiteiten en op de groei van de machine vision-activiteiten. Tevens zijn er effecten te zien binnen de bouw- & infra-sector vanwege de stikstof- en PFAS-problematiek.
In de meeste overige segmenten ontwikkelen de activiteiten zich positief en in lijn met onze eerder uitgesproken verwachtingen. We zijn goed gepositioneerd voor opdrachten en hebben een sterke pijplijn voor onze innovaties, waarmee we de groeiplannen voor de verticale groeimarkten kunnen realiseren.
In het vierde kwartaal zal een voorziening getroffen worden voor de uitvoering van ons ‘Simplify & Accelerate’-programma. Deze zal substantieel lager zijn dan de eenmalige bate uit hoofde van de desinvesteringen.
We verwachten onverkort over het tweede halfjaar een substantiële verbetering van het resultaat te behalen ten opzichte van het eerste halfjaar 2019. Rekening houdend met enige verdere vertraging van uitleveringen stellen wij voorzichtigheidshalve de bandbreedte voor het nettoresultaat voor amortisatie en bijzondere baten en lasten over geheel 2019 licht naar beneden bij naar € 102 tot € 108 miljoen (FY 2018: € 110,3 miljoen).
voda
0
Beursblik: kleine winstwaarschuwing TKH geen verrassing

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
TKH Group
48,14 -1,00 -2,03 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De kleine winstwaarschuwing van TKH Group maandag voorbeurs is geen grote verrassing. Dit blijkt uit een reactie van ING.

TKH mikt inmiddels, rekening houdend met enige verdere vertraging van uitleveringen, op een nettoresultaat voor amortisatie en bijzondere baten en lasten van 102 miljoen tot 108 miljoen euro, tegenover 110,3 miljoen euro in 2018. Bij de halfjaarcijfers zei TKH nog te mikken op 106 miljoen tot 112 miljoen euro voor 2019.

Analist Tijs Hollestelle van ING ging al uit van 106 miljoen euro, ofwel de onderkant van de oude bandbreedte.

ING handhaafde het Houden advies op TKH met een koersdoel van 41,00 euro en verwacht vandaag een negatieve reactie op de beurskoers.

Het aandeel daalde maandag 2,4 procent naar 18,48 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Bescheiden bijstelling TKH'

Gepubliceerd op 18 nov 2019 om 10:03 | Views: 149

TKH 10:00
48,40 -0,74 (-1,51%)

AMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf TKH is in een handelsbericht over het derde kwartaal met een "bescheiden bijstelling" gekomen met betrekking tot het bedrijfsresultaat dit jaar jaar. Dat stellen marktvorsers van KBC in een reactie. Kenners van ING benadrukken ook de herstructureringslast die in het vierde kwartaal zal worden genomen vanwege desinvesteringen.

TKH verlaagde zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat dit jaar naar 102 miljoen tot 108 miljoen euro. Dat was eerder nog 106 miljoen tot 112 miljoen euro. De onderneming kampt naar eigen zeggen met de verslechterde situatie in de Duitse industrie, terwijl ook de stikstof- en PFAS-problemen van de bouwsector in Nederland doorsijpelen in de resultaten.

KBC, dat bij zijn koopadvies voor het aandeel blijft met een koersdoel van 62 euro, ging vooralsnog uit van een resultaat dit jaar van 108,6 miljoen euro. Ze wijzen erop dat de TKH de bijstelling bestempelt als een voorzorgsmaatregel. Ook wijst de Belgische bank op de voorziening die in het vierde kwartaal wordt genomen. Die zal naar verwachting substantieel lager zijn dan de eenmalige opbrengsten van de verkoop van onderdelen.

Relatief terughoudend

ING wijst er op dat de meeste activiteiten van TKH volgens verwachting presteren. De kenners waren met hun voorspelling van een bedrijfsresultaat van 106 miljoen euro al relatief terughoudend. ING blijft bij zijn hold-advies met een koersdoel van 41 euro.

Het aandeel TKH noteerde maandag omstreeks 09.45 uur 1,6 procent lager op 48,36 euro.
izdp
0
Het is weer eens zo ver en het blik excuussmoezen wordt weer geopend.
De winstval is dus nog groter in feite.
Immers de desinvesteringen brengen substantieel meer poen op dan de herstructureringskosten.
De RVC slaapt en blijft slapen: gooi nu eindelijk eens de CEO eruit, die blijft fantaseren en op de mouw blijft spelden.
[verwijderd]
0
quote:

Profitmaker schreef op 18 november 2019 09:20:

De eerste UNIXX-geïntegreerde bandenbouwmachine (nieuwe tire-building platform) is afgeleverd aan een launching customer.
Je moet heel veel geduld hebben. Ze hadden het begin 2015 al over die UNIXX bandenbouwmachine.
mechatronicamachinebouw.nl/artikel/40...

Eindelijk hebben ze een 'launching customer' kunnen omkopen om eens zo'n machine te proberen.
Voorlopig legt de kip nog windeieren.
voda
0
TKH sluit Limburgs dochterbedrijf; 110 arbeidsplaatsen vervallen

Kabelproducent Eldra, dochterbedrijf van het beursgenoteerde TKH, sluit medio 2020 zijn productiefaciliteit in het Limburgse Ittervoort. Dat heeft de directie van het bedrijf maandag gecommuniceerd met de ondernemingsraad en de vakbonden, zo meldt de regionale krant De Limburger.

Bij Eldra in Ittervoort, dat allerlei soorten kabels maakt voor met name de industrie en de (machine)bouw, werken momenteel 110 personen. 'Als gevolg van de voorgenomen bedrijfssluiting zullen de arbeidsplaatsen in Ittervoort komen te vervallen', schrijft het bedrijf in een persbericht, aldus De Limburger. Een groot deel van de kabelproductie wordt ondergebracht bij het zusterbedrijf De Twentsche Kabelfabriek in Haaksbergen, dat eveneens onderdeel is van het internationale technologieconcern TKH.

'Sluiting ingrijpend'

Eldra-directeur Paul Kempkens gaat samen met de ondernemingsraad en de vakbonden onderzoeken of medewerkers van Eldra nog overgeplaatst kunnen worden naar Haaksbergen. Ook wordt gekeken of enkele activiteiten van Eldra in Ittervoort nog kunnen worden verkocht of bijvoorbeeld in zelfstandige vorm kunnen worden voortgezet. Kempkens noemt de voorgenomen sluiting van de Limburgse fabriek 'zeer ingrijpend', maar zegt ook dat dat besluit onvermijdelijk is.

Winstverwachting verlaagd

Frappant detail is dat moederbedrijf TKH maandag een tussentijds handelsbericht publiceerde maar niets in concreto bekendmaakte over de sluiting van de Limburgse fabriek. Wel verlaagde het Twentse technologiebedrijf maandag zijn winstverwachting voor dit jaar en werd melding gemaakt van beëindiging van slecht renderende activiteiten.

Het beursfonds uit Haaksbergen, dat onder meer monitoring- en beveiligingssystemen levert voor de industrie, verwacht dat het nettoresultaat €4 mln lager uitpakt, omdat er minder vraag is vanuit Duitsland. De levering van kabelsystemen aan de Duitse maakindustrie gooit roet in het eten bij TKH. Industriebedrijven in Duitsland kampen al maanden met teruglopende orders.

fd.nl/ondernemen/1325040/tkh-sluit-li...
floris_b
0
quote:

Profitmaker schreef op 18 november 2019 09:20:

PM zegt: ziet er prima uit: op naar de 60 euro plus in 2020!
Ik ben zeer benieuwd hoe je tot deze koersdoel komt. Volgens mij loopt de verkoop van de UNIXX machine's nou niet bijzonder hard. Daarbij vraag ik mij af of dit soort investeringen nog worden gedaan in deze onrustige tijden.
Ook vraag ik mij af of de "beloofde" omzet voor de vestiging Lochem wordt gehaald.

lokaalgelderland.nl/artikel/2169/nieu...
voda
0
TKH wil locatie Ittervoort sluiten

Gepubliceerd op 20 nov 2019 om 09:08 | Views: 0

HAAKSBERGEN (AFN) - TKH is van plan zijn locatie in het Limburgse Ittervoort medio volgend jaar te sluiten. Het gaat om kabelproducent Eldra, een dochteronderneming van het technologieconcern. De werknemers zijn recent geïnformeerd over het besluit.

Bij de vestiging werken 110 mensen. TKH wil een groot deel van de productie overhevelen naar Haaksbergen. De onderneming is tegelijkertijd van plan elders binnen het bedrijf veertig arbeidsplaatsen te creëren. Er zou worden gekeken of bepaalde activiteiten in Ittervoort in zelfstandige vorm kunnen worden voortgezet of kunnen worden verkocht.

Topman Alexander van der Lof van TKH verklaarde tegen het ANP dat het besluit om de locatie in Ittervoort te sluiten samenhangt met schaalgrootte en efficiëntieverbetering. Het is volgens hem nog te vroeg om de financiële gevolgen van de stap in te schatten.
izdp
0
Te vroeg???
Volgens neem je zo'n besluit juist op basis van een inschatting.
Enfin; de kost gaat voor de baat uit.
Conservatief ingeschat een last tussen de 5 en 10 miljoen voor 2020.
TKH voor beleggers met een engelengeduld of voor eeuwig gelovigen.
328 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 40,680
Verschil +0,260 (+0,64%)
Hoog 40,820
Laag 40,400
Volume 42.192
Volume gemiddeld 86.725
Volume gisteren 47.927

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront