Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.267 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 3160 3161 3162 3163 3164 » | Laatste
voda
0
Russia Building High Speed Rail Route Linking St Petersburg & Nizhny Novgorod

Russia’s mega high-speed rail project to link Moscow, St Petersburg and Nizhny Novgorod is set to cost RUB 2.3 trillion (USD 36 billion). Around RUB 600 billion (USD 9.4 billion) will come in the form of direct state grants or cheap government-backed loans, while the rest will be financed directly by Russian Railways, which is fully-owned by the Russian government. In total, more than 1,000 kilometers of track will be built linking the three cities at a cost of around USD 33 million per kilometre.

The figures were included in a budget proposal sent from Russian Railways to deputy prime minister Maxim Akimov and circulated throughout the government.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Russian gas imports further growing in Hungary

A working meeting between Alexey Miller, Chairman of the Gazprom Management Committee, and Peter Szijjarto, Minister of Foreign Affairs and Trade of Hungary, took place in y. The parties discussed the current status and the prospects of their cooperation in the energy sector. A special focus was put on Hungary’s increasing demand for Russian gas. In 2019, Gazprom exported an estimated 9.3 billion cubic meters of gas to Hungary from the year’s beginning through October 29, and that is already a 22 per cent increase compared with the total gas supplies to Hungary recorded in 2018.
Budapest, Hungar
It was pointed out at the meeting that activities aimed at the gas transmission system development are being implemented in Hungary as provided for by the roadmap earlier signed by the parties.

In 2018, Gazprom supplied to Hungary 7.6 billion cubic meters of gas, an increase of 9.3 per cent (7 billion cubic meters) from 2017. In 2017, Alexey Miller and Peter Szijjarto signed a roadmap to implement a number of measures aimed at developing Hungary's gas transmission system.

Source : Strategic Research Institute
DeZwarteRidder
0
Politie vindt onthoofd lichaam nadat Russische hoogleraar twee armen probeert te dumpen in rivier

Een prominente Russische historicus is aangehouden op verdenking van de moord op een voormalig studente. Oleg Sokolov (63) werd zelf dronken uit een rivier gevist. Hij had op dat moment een rugzak bij zich waar twee vrouwenarmen in zaten.
Buitenlandredactie 10-11-19, 08:34 Laatste update: 08:38

De hoogleraar probeerde in Sint-Petersburg de lichaamsdelen van Anastasia Yeshenko (24) te dumpen, toen hij zelf dronken in het water viel. Hij werd gered, maar vertoonde onderkoelingsverschijnselen.

Na de macabere ontdekking werd zijn woning onderzocht. Daar trof de politie het onthoofde lichaam aan van een jonge vrouw met wie Sokolov verschillende onderzoeken had gedaan. Er werd ook een zaag met bloedsporen gevonden.

De hoogleraar had naar verluidt een relatie met de vrouw. Hij zou haar ‘per ongeluk gedood hebben na een ruzie'. De man schreef onder meer over Napoleon Bonaparte. Hij ontving in 2003 het Legioen van Eerde, een hoge Franse onderscheiding. De hoogleraar zit vast.

politicalhotwire.com/threads/distingu...
voda
0
Groei economie Rusland trekt flink aan

Gepubliceerd op 13 nov 2019 om 14:30 | Views: 78

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Rusland heeft in het derde kwartaal een beduidend sterkere groei laten zien dan in de voorgaande periode, geholpen door een reeks renteverlagingen van de Russische centrale bank.

De groei kwam uit op 1,7 procent op jaarbasis, aldus het Russische statistiekbureau in een voorlopige raming. In het tweede kwartaal werd nog een groei opgetekend van 0,9 procent. De Russische centrale bank heeft de rente dit jaar vier keer verlaagd, van 7,75 procent naar 6,5 procent. Dat zorgde voor steun aan de economie van het land. Verdere renteverlagingen zijn mogelijk, aldus de centrale bank.
voda
0
NLMK sees Russian Domestic Steel Demand Growth at 3-5% in 2019

Russian steel producer NLMK expects steel demand growth in Russia in 2019 to stand at 3-5% due to support from the domestic construction sector. NLMK Commercial Director Mr Sergey Horn said “The introduction of escrow accounts in the Russian construction industry in July compelled builders to buy more metal in the first half of this year. We expected demand to slow in a sharper way from July or August. But we didn't see this happen. The indicators are very good, we are seeing demand growth across all product categories."

NLMK expects domestic demand growth to slow to 2-3% next year and to stabilise at an annual 2% for the subsequent few years.

Source : Strategic Research Institute
DeZwarteRidder
0
Onderzoeksteam MH17 op zoek naar Russische topfunctionarissen

Het MH17-onderzoeksteam doet een nieuwe getuigenoproep in het strafrechtelijk onderzoek. Het Joint Investigation Team (JIT) zoekt informatie over politieke en militaire topfunctionarissen uit Rusland, die mogelijk opdracht hebben gegeven tot het neerhalen van het toestel. In afgeluisterde telefoongesprekken uit 2014, die nu zijn vrijgegeven, zeggen rebellen in Oost-Oekraïne onder meer ‘dat onze orders direct uit Moskou komen'.
Tonny van der Mee 14-11-19, 12:11 Laatste update: 15:17

Uit de vorige getuigenoproep van juni 2019 kwam al naar voren dat de top van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk’ (DNR) contact onderhield met Russische overheidsfunctionarissen over militaire steun in Oost-Oekraïne. Uit nader onderzoek, waaronder getuigenverhoren van voormalig DNR-leden en opgenomen telefoongesprekken, blijkt dat de Russische invloed verder ging dan het leveren van militaire steun alleen.

Het JIT heeft een aantal afgeluisterde gesprekken op internet gepubliceerd. Ook worden details bekendgemaakt over de beveiligde communicatiemiddelen waarmee de rebellen en Russische functionarissen communiceerden. De telefoonnummers komen uit dezelfde reeks en lijken verstrekt te zijn door de Russische veiligheidsdienst FSB. Dagelijks was er contact tussen partijen over bestuurlijke, financiële en militaire zaken.

Zo heeft het JIT nu telefoongesprekken gepubliceerd tussen onder meer de toenmalige leider van de separatisten, Alexander Borodai, die tegen een onbekende persoon zegt: ,,Ik voer orders uit en bescherm de belangen van maar één staat: de Russische federatie. Daar gaat het om.’’

Mandaat

In een ander afgeluisterd gesprek, van begin juli 2014, zegt een DNR-lid tegen een lokale commandant dat ‘er mensen komen met een mandaat van Shoygu'. Sergey Shoygu is de minister van Defensie van Rusland. ,,Mensen uit Moskou zullen het commando overnemen.’’

In een derde gesprek, tussen twee rebellen, wordt verwezen naar twee Russische inlichtingendiensten: de FSB en de GRU. ,,We krijgen de orders direct uit Moskou’’, zeggen ze daarin beide. Dat gesprek wordt gevoerd op de dag na het neerhalen van MH17.

Zeker in de eerste helft van juli 2014 was er dagelijks telefonisch contact tussen de rebellen en de Russische Federatie over militaire operaties. Bovendien blijkt dat bijna het hele budget van de DNR afkomstig is van Russische fondsen. Bovendien bepaalden de Russen voor een belangrijk deel de bestuurlijke organisatie in Donetsk.

Volgens de stichting Vliegramp MH17 geven de gesprekken een steeds duidelijker beeld van de betrokkenheid van Moskou bij het neerhalen van de MH17. ,,Nu lijkt er ook een relatie te zijn tussen de levering van de Buk-raketten en Moskou’’, zegt voorzitter Piet Ploeg namens de nabestaanden. ,,Dat is meer dan alleen een vingerwijzing.’’

Ploeg noemt het ‘hartstikke goed’ dat het onderzoeksteam vasthoudend op zoek blijft naar de verantwoordelijken voor het neerhalen van het vliegtuig. ,,Het JIT zoek naar degenen die op de knoppen hebben gedrukt en naar betrokkenen bij de Russische regering. Blijkbaar is er zoveel informatie dat het de moeite waard is om nieuwe getuigen te zoeken.’’

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in een reactie dat de tapgesprekken deels vals en niet bevestigd zijn.

Oorlog

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 boven Oost-Oekraïne met een Buk-raket uit de lucht geschoten. Alle 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders kwamen daarbij om het leven. Uit onderzoek van het JIT bleek dat de Buk-raket - inclusief het personeel – uit Rusland kwam en in Oost-Oekraïne werd ingezet om pro-Russische separatisten te ondersteunen in de oorlog.

In juni maakte het Openbaar Ministerie bekend voldoende bewijs te hebben om vier verdachten te vervolgen voor moord. Het gaat om drie Russen en een Oekraïner. Hoofdofficier van Justitie Fred Westerbeke sprak toen van een ‘gedenkwaardige dag’. ,,We hadden de nabestaanden beloofd te achterhalen wie verantwoordelijk zijn voor de dood van hun geliefden. Ik ben trots dat we die belofte kunnen nakomen.’’

Een van de verdachten is Igor Girkin, destijds leider van het pro-Russische separatistenleger. Hij zou de Buk-raket in Rusland hebben besteld. Daarnaast gaat het om de Russische inlichtingenbazen Sergei Doebinski en Oleg Poelatov en de Oekraïense garnizoenscommandant Leonid Kharchenko.

Zinloos

Het proces tegen de verdachten begint op 9 maart volgend jaar in de rechtbank van Schiphol. De kans dat de vier in Nederland worden berecht, is minimaal. Zowel Girkin als Doebinski lieten vanuit Rusland weten niet te zullen opdagen. Nederland heeft niet om uitlevering van de verdachten gevraagd, omdat dat zinloos is. Zowel de Russische als de Oekraïense grondwet verbiedt het om onderdanen uit te leveren.

Het JIT wil verder uitzoeken welke militairen de Buk-raket bedienden en wie in Rusland het bevel gaf om de raket naar Oekraïne te brengen. De aanklagers sluiten niet uit dat in de aanloop naar het proces meer verdachten in beeld komen.

Territorium

Een van die verdachten, Vladimir Tsemach, zei onlangs bereid te zijn te getuigen tijdens de rechtszaak. Maar hij wil dat alleen doen vanuit de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk (DNR) in Oost-Oekraïne. ,,Hij is bang en heeft het erg moeilijk met datgene wat hem is overkomen’’, verklaarde zijn advocaat Anatoli Koetsjerena tegenover het Russische persbureau TASS. ,,Niettemin wil hij getuigen aan zowel de Nederlandse als de Oekraïense onderzoekers, om zijn goede naam te beschermen. Maar hij wil dat alleen doen op het territorium van de DNR.’’

Tsemach kan een belangrijke getuige zijn in het proces. Hij was destijds als commandant van de luchtafweer van de DNR in Snizjne mogelijk betrokken bij het verbergen van de bewuste lanceerinstallatie na de aanslag. Volgens het JIT is de Buk-raket vanuit Snizjne gelanceerd.

Tsemach werd eind juni door Oekraïense commando’s ontvoerd uit zijn huis in Snizjne. Hij werd overgebracht naar een gevangenis in Kiev, maar begin september overgedragen aan Rusland als onderdeel van een gevangenenruil tussen Oekraïne en Rusland. Voordat hij werd overgedragen hebben Nederlandse onderzoekers hem nog kunnen verhoren over zijn rol.

DeZwarteRidder
0
Rugbyspelende beloega op video blijkt mysterieuze Russische 'spion' Hvaldimir
14 november 2019 14:43 Laatste update: 3 uur geleden

De beloega die afgelopen week rugbyend in een filmpje op internet te zien was, blijkt de mysterieuze Hvaldimir te zijn, meldt de dierenrechtenorganisatie Norwegian Orca Survey aan HuffPost.

Deze beloega was mogelijk van het Russische leger en is waarschijnlijk ontsnapt. De Russen wilden het dier vermoedelijk als spionagemiddel inzetten. Hvaldimir verscheen eerder dit jaar al eens plotseling in de noordelijke Noorse wateren.

De beloega was afgelopen week te zien in een video die op internet massaal werd gedeeld. Op de beelden was te zien dat een groep Zuid-Afrikaanse rugbyfans op de Noordpool een bijzondere ontmoeting had met het dier. Bij het gooien van een rugbybal bracht de dolfijn de bal telkens terug. Het ging om een officiële wedstrijdbal die is gebruikt tijdens het WK in Japan.

De dierenrechtenorganisatie Norwegian Orca Survey, die de Hvaldimir Foundation opzette, zegt tegen HuffPost dat de beloega op de beelden Hvaldimir is. "Ja, we kunnen officieel bevestigen dat het Hvaldimir is", zei een woordvoerder tegen HuffPost.

Dier maakte contact met mensen

Volgens de Noorse dierenrechtenorganisatie droeg het dier een tuigje waar 'Sint-Petersburg' op staat. Ook hing er een camera aan. Dit in combinatie met het feit dat het dier contact maakte met mensen, maakte voor de organisatie duidelijk dat het om Hvaldimir ging.

Hvaldimir wordt momenteel door medewerkers van de Hvaldimir Foundation verzorgd. Het dier is in afzondering geplaatst in de haven van het Noorse Hammerfest.

Zie ook: Noorse vissers vinden beloega met Russisch tuigje om
whammy
0
Het is me wat met allerlei meningen.

The UK's chief of the defence staff, Nick Carter, said increasing threats from Russia could lead to miscalculations and that it could inadvertently trigger a third world war, Bloomberg reports. Carter warned that new Russian techniques including "disinformation, subversion, manipulation, assassinations and of course the use of mercenaries, which are very easily undeclared and non-attributable" could easily lead to escalation, miscalculation and therefore also war.
voda
0
RusHydro Inaugurates Thermal Power Plant on Sakhalin Island

RusHydro announced opening of Sakhalinskaya GRES-2 on Sakhalin Island. The modern 120 MW power plant with long-run annual output of 840 mn kWh and will replace the obsolete Sakhalinskaya GRES scheduled for decommissioning. The new plant successfully passed the comprehensive tests and is ready for the Autumn-Winter season. The equipment for the plant was manufactured in Russia: the steam turbines by Urals Turbine Works, generators by ELSIB and boiler units by Power Machines.

The plant’s main equipment includes two turbine units and two boiler units. Unique feature of the plant is a 65-meters dry cooling tower. Unlike regular cooling towers, where substantial part of water evaporates into atmosphere, this cooling tower excludes any losses of water. All facilities and equipment of the plant are designed to withstand harsh natural conditions of Sakhalin Island, such as risk of earthquakes with magnitude up to 9 and strong typhoons.

Construction of Sakhalinskaya GRES-2 began in 2015 as a greenfield project on the Western coast of the island, near the town of Ilyinskoye.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Winstdaling voor Gazprom

Gepubliceerd op 29 nov 2019 om 09:13 | Views: 299

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Het Russische staatsgasconcern Gazprom heeft in het derde kwartaal zijn winst zien dalen ten opzichte van een jaar geleden. De vraag naar Russisch gas in Europa nam af en lagere gasprijzen zaten de energieonderneming eveneens dwars.

De nettowinst kelderde in de verslagperiode met 45 procent tot 212 miljard roebel. Dat is omgerekend 3 miljard euro. De teruggang onder de streep was het gevolg van lagere inkomsten, die meer dan 16 procent daalden tot 1,6 biljoen roebel. Het volume aan vervoerd gas naar de belangrijkste markten in Europa en Turkije daalde in de periode tot bijna 54 miljard kubieke meter, van 57 miljard kubieke meter vorig jaar. De gerealiseerde gasprijzen in de regio's namen af met bijna een derde op jaarbasis.
DeZwarteRidder
0
Rechtbank geeft kijkje in de keuken: proces rond MH17-drama wordt ongekend groot

Het zwaarbeveiligde Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp wordt vanaf 9 maart de basis van het internationale MH17-proces. De Haagse rechtbank, die over de vliegramp met 298 doden zal oordelen, geeft alvast een kijkje in de keuken.
Koen Voskuil 29-11-19, 12:30 Laatste update: 14:01

In een betonnen kolos op een winderige uithoek van Schiphol verzamelt zich vanaf 9 maart komend jaar een klein leger van juristen, bezoekers en journalisten om het proces rond de aanslag op vlucht MH17 te volgen. De rechtbank Den Haag - die zich over de zaak buigt - is al druk bezig met de logistieke puzzel rond het proces, zegt rechter Jan van Steen.

Bij de raketaanslag op de vlucht van Malaysian Airways op 17 juli 2014 kwamen 298 mensen om van tien nationaliteiten. Het MH17-proces wordt dan ook geen proces zoals alle andere. Via een livestream op courtmh17.com is alles direct te volgen. Nabestaanden van de slachtoffers krijgen tijdens het proces allen spreekrecht en worden, anders dan gebruikelijk, door een regisseur in beeld gebracht.

Enorme toestroom

Omdat het paleis van justitie in de hofstad de toestroom niet aankan, worden de zittingen in Badhoevedorp gehouden. Er moet zelfs een perscentrum naast de rechtbank worden gebouwd om internationale media te kunnen ontvangen. Daar wordt ruimte ingericht voor 500 journalisten en komen 300 werkplekken. In de persruimte zijn de zittingen op een groot scherm te volgen.

Zittingszaal D van het zwaarbeveiligde complex wordt de plek van de rechters, het Openbaar Ministerie, advocaten, verdachten (indien aanwezig), nabestaanden en een beperkt aantal journalisten. Bij de zittingen zullen ook internationale waarnemers aanwezig zijn. Wie de zittingen wil bijwonen, moet om de veiligheid te kunnen waarborgen door een zogenaamde scanstraat.

Nieuwe wetten

Om de verdachten van het drama in Nederland te kunnen berechten, moesten nieuwe wetten worden aangenomen. Vanwege het internationale karakter kunnen rechters nu bijvoorbeeld toestaan dat delen van het proces in het Engels worden gevoerd, zoals wanneer buitenlandse nabestaanden van hun spreekrecht gebruikmaken. Ook kan er videoconferentie worden ingezet, wanneer iemand niet fysiek aanwezig is.

In totaal zullen drie rechters en twee reserverechters zich buigen over de beschuldiging: het verongelukken van vlucht MH17 en daarmee de moord op de 298 inzittenden van het toestel. Tussen maart 2020 en maart 2021 zijn verschillende periodes gereserveerd voor de zittingen. Te weten 9 tot en met 13 maart, 23 tot en met 27 maart, 8 juni tot en met 3 juli, 31 augustus tot en met 13 november, en 1 februari tot en met 26 maart 2021.

De eerste zittingen zullen inventariserend zijn. In die fase wordt er gekeken welke verdachten er ter zitting zullen verschijnen, welke advocaten er zullen optreden, wat zij vinden van de beschuldigingen en hoe het staat met het opsporingsonderzoek van het OM. Vervolgens wordt gekeken hoeveel nabestaanden zich willen uitspreken en hoeveel vorderingen er zijn te verwachten. Pas daarna kan een inhoudelijke behandeling van start gaan.

Onderzoek door Nederland, Maleisië, België en Oekraïne, naar de oorzaak van de ramp met de MH17 bracht een aantal verdachten in beeld. Het OM vervolgt drie Russen en een Oekraïner voor het neerhalen van het passagierstoestel. Allen worden verdacht van moord. Het gaat om rebellenleider Igor Girkin, zijn rechterhand Sergej Doebinski, diens assistent Oleg Poelatov en garnizoenscommandant Leonid Chartsjenko.
voda
0
Moskou, de beste toeristische stad ter wereld, trekt vooral Chinezen

Op het Rode Plein in het centrum van Moskou staat een kluitje Chinese toeristen bij elkaar om op de foto te gaan. De Chinese gids, getooid met een rode bontmuts, trekt op het laatste moment nog twee oudere Russische dames het beeld in.

Ze kijken wat beduusd, maar gehoorzamen gedwee. Chinezen zijn sinds een paar jaar de vrienden van Rusland, zeker nu het met het Westen allemaal wat stroever loopt. En dus kun je het hun beter maar naar de zin maken. Vrolijk lachend poseert de groep voor de camera.

Chinese toeristen zijn oververtegenwoordigd in Moskou, waar het aantal vakantiegangers elk jaar nog altijd groeit. Vergeleken met een jaar of twintig is het aantal inmiddels verdubbeld. Dit jaar alleen al zijn er bijna 20 miljoen internationale bezoekers geweest.

Als beloning viel Moskou vorige week donderdag de World Travel Award — naar verluidt de ‘Oscar’ voor de reiswereld — ten deel voor de beste stad voor toeristen. Het liet daarmee geduchte concurrenten als New York, Parijs, Londen, Sydney en Rio de Janeiro achter zich.

Erkenning

Burgemeester Sergej Sobjanin stook zijn blijdschap op Instagram niet onder stoelen of banken. ‘We hebben een van de belangrijkste prijzen op het gebied van toerisme gewonnen. Bedankt voor uw erkenning! Dit is een hoge beoordeling van ons werk en van alle Moskovieten’, jubelde de burgervader.

Leonid Tabasjkov van reisbureau Amstel Travel, dat zich zich toelegt op bezoekers uit de Benelux, was een beetje verbaasd toen hij hoorde over de toekenning van de prijs. ‘Ik had het wel verwacht, maar pas later’, zegt hij. ‘Ik denk dat Moskou de prijs te danken heeft aan de snelheid van de ontwikkeling als toeristische stad.’

Voor stadsgids Gajana Tachmanzjan kwam de erkenning van World Travel Award niet als een verrassing. ‘De laatste vijf jaar heb ik het aantal bezoekers zien groeien. Het beeld van Moskou voor veel buitenlanders is, dat het er gevaarlijk is. Mensen verwachten in Noord-Korea terecht te komen. Maar als ze hier landen, zien ze een modieuze, moderne en rijke stad.’

‘Sancties zorgden voor een dalende roebelkoers. Daardoor werd het goedkoper om naar Rusland te trekken’

• Leonid Tabasjkov van reisbureau Amstel Travel

Zelfs de verslechterde relatie tussen Rusland en het Westen door de annexatie van de Krim, de oorlog in Oost-Oekraïne en de daarop volgende sancties, heeft de toeristenstroom niet kunnen stuiten. Integendeel. Tabasjkov: ‘In 2014 hield het even op. Maar de sancties zorgden voor een dalende roebelkoers. Daardoor werd het goedkoper om naar Rusland te trekken.’

Keurig aangeharkt

Het huidige Moskou is inderdaad een keurig aangeharkte, schone en ronduit hippe stad met trendy restaurants en een keur aan bezienswaardigheden. Niet alleen het oude Moskou met het Rode Plein en het Kremlin trekken veel aandacht, maar juist ook de 20ste-eeuwse stad.

‘Erg populair is het Koude Oorlogsmuseum’, merkt Tachmanzjan. Daar kunnen toeristen zien hoe enkele verdiepingen onder de grond de leiding van de Sovjet-Unie zich hoedde tegen een kernoorlog. De liefhebber kan er zelfs een denkbeeldige atoomraket afvuren op de Verenigde Staten.

Zijn er nog minpunten aan de winnaar van de prestigieuze World Travel Award? Tachmanzjan en Tabasjkov zijn het er snel over eens: het Rode Plein wordt voortdurend volgebouwd met tribunes voor sportwedstrijden en andere evenementen. Tachmanzjan: ‘Er zijn veel toeristen die voor één dag naar de stad komen en dan heel veel doen. Dan is het een teleurstelling als het Rode Plein nauwelijks te zien is.’

fd.nl/ondernemen/1326899/moskou-beste...
DeZwarteRidder
0
Omroepbaas Rusland: satellietfoto MH17 was nep
24 min geleden in BUITENLAND

MOSKOU - De Russische staatszender Eerste Kanaal erkent dat het bewijs dat een Oekraïense straaljager MH17 zou hebben neergehaald, nep is. Ernst Konstantin, de baas van de omroep die de theorie de wereld in hielp, zegt in een interview met het Amerikaanse blad The New Yorker dat er destijds „een fout” is gemaakt.

In november 2014 verkondigde de Russische staatszender dat het vliegtuig zou zijn geraakt door een raket van een Oekraïense straaljager en niet door een buk-raket. Om dat te bewijzen kwam de zender met satellietbeelden die van Britse of Amerikaanse inlichtingendiensten zouden zijn.

De authenticiteit van de beelden werden echter al snel in twijfel getrokken. Verschillende mensen beweerden dat de beelden nep waren, omdat bijvoorbeeld de belettering op het vliegtuig niet overeenkwam met die van een Maleisisch vliegtuig. Gevraagd waarom het Eerste Kanaal hier toch mee naar buitenkwam, zegt Konstantin: „Ja, we zijn menselijk, we maakten een fout, maar niet expres.”
DeZwarteRidder
0
Premium Het beste van De Telegraaf

Russische huurlingen aan de poorten van Tripoli
De geheime oorlog van Moskou in Libië

Door onze redactie buitenland
39 min geleden in BUITENLAND

TRIPOLI - Dat de al jarenlang voort sudderende burgeroorlog in Libië écht aan het veranderen was, werd de artsen van de veldziekenhuizen drie maanden geleden duidelijk toen de lijken van militieleden werden binnengebracht. Niks geen grote bloedende wonden meer of afgerukte ledematen, maar een klein gaatje in torso of hoofd, meestal in het oog. Veel meer was er aan de gedode regeringssoldaten van het internationaal erkende bewind van Fayez al-Serraj niet te zien.

Vorige maand kwamen drie kinderen om het leven in een buitenwijk van Tripoli toen een huis door een Chinese drone van de opstandelingen onder vuur werd genomen. Sinds de tussenkomst van Russische huurlingen zijn de opstandelingen onder leiding van generaal Haftar aan een sterke opmars bezig.

Al snel werd het de artsen duidelijk dat die kleine gaatjes het handelsmerk waren van Russische sluipschutters uit Oost-Oekraïne. Daar gebruikten de Russen ook speciale, langwerpige ’hollow point’ kogels. Die ’ontploffen’ in het hoofd en omdat ze niet meer naar buiten treden, zijn er amper verwondingen te zien.

De regeringssoldaten zelf kregen ook door dat de strijdmethodes op het slagveld waren veranderd toen zij, al rokende in hun terreinvoertuigen met daarop gemonteerd de traditionele groot-kaliber machinegeweren opeens vanuit het niets werden getroffen door raketten. De hitte van hun peuken was opgemerkt door een hoogvliegende drone van Chinese makelij waarop de Russische operateurs een raket naar beneden stuurden. Inmiddels roken de militieleden niet meer in hun terreinvoertuigen.

Draaiboek

In de afgelopen drie maanden is duidelijk geworden dat de Russen hetzelfde draaiboek volgen in Libië als in Syrië. Het aantal Russische huurlingen dat meevecht aan de kant van de opstandelingen - geleid door de 76-jarige Khalifa Haftar, een voormalige generaal onder Kaddafi - bedroeg begin oktober zo’n 200, inmiddels is het volgens de New York Times al gestegen tot een dikke duizend.

Een klein jaar geleden werd Haftar gesignaleerd in een Moskous restaurant in de aanwezigheid van de Russische minister van Defensie en, belangrijker, van Jevgeni Prigozjin, de naaste medewerkers van Poetin en hoofd van de zogenaamde Wagner groep, waar duizenden Russische militairen een onderkomen als huurling hebben gevonden en die door het Kremlin wordt gebruikt als niet-officiële krijgsmacht.

De duizend Russische militairen hebben het strijdtoneel ingrijpend veranderd. De troepen van Haftar staan aan de poorten van Tripoli en waar ze in de afgelopen vijf jaar nooit konden doorbreken, is het gevaar nu acuut dat het verzet van de gedemoraliseerde regeringstroepen ineenstort en de Russen de strijd in het land definitief winnen.

Kaddafi

Dat besef is ook doorgedrongen tot de Turkse president Erdogan, die als een van de weinige leiders in het Westen de internationaal erkende regering van Serraj actief steunt. Andere landen, zoals bijvoorbeeld Frankrijk of de VS, hebben hun handen min of meer van het land afgetrokken toen het land in 2014 in tweeën uiteenviel na de val van Muammar Kaddafi drie jaar daarvoor.
De Turkse president Tayyip Erdogan heeft Libië aangeboden troepen en materieel te sturen om de aanvallen van de opstandelingen en de Russische ’huurlingen’ af te slaan.

De Turkse president Tayyip Erdogan heeft Libië aangeboden troepen en materieel te sturen om de aanvallen van de opstandelingen en de Russische ’huurlingen’ af te slaan.

Twee weken geleden bood Erdogan aan Turkse troepen te sturen om het regeringsleger bij te staan. En eerder stuurde hij al Turkse drones gemaakt in een fabriek van zijn schoonzoon. Dat ging uiteraard wel onder een ’voor wat, hoort wat’ regeling. In ruil voor militaire en diplomatieke steun krijgt Turkije nu het recht om het Libische deel van de Middellandse Zee naar olie en gas te boren. Tot woede van Griekenland overigens.

Inmiddels beginnen de Amerikanen zich zorgen te maken over de snel escalerende strijd rond Tripoli en het vooruitzicht dat de Russen die definitief winnen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo riep gisteren de Russen op om samen te werken met de Amerikanen om de oorlog in het land te beëindigen en herinnerde zijn Russische collega Lavrov eraan dat er een wapenembargo van kracht is.

Maar wat het échte standpunt is van Washington blijft onduidelijk. Een paar weken geleden belde Trump met Haftar, en voor veel diplomaten is het de vraag of de Amerikanen bij monde van Pompeo de officiële regering van Serraj nog steeds steunen, of dat Trump zijn kaarten op Haftar heeft gezet.
Bootvluchtelingen komen aan op een marinebasis in Libië na te zijn opgepikt door de Libische kustwacht. Na een akkoord met Brussel is de vluchtelingenroute over zee vanuit Libië naar Europa grotendeels afgesneden. Nu de opstandelingen met steun van de Russen Tripoli dreigen in te nemen, kan aan die regeling wel eens een eind komen.

Bootvluchtelingen komen aan op een marinebasis in Libië na te zijn opgepikt door de Libische kustwacht. Na een akkoord met Brussel is de vluchtelingenroute over zee vanuit Libië naar Europa grotendeels afgesneden. Nu de opstandelingen met steun van de Russen Tripoli dreigen in te nemen, kan aan die regeling wel eens een eind komen.

Grote afwezige in het hele geopolitieke spel is Europa. En dat is vreemd want als Tripoli straks in handen van de Russen komt, kan de vluchtelingenstroom uit het olierijke Libië wel weer eens goed op gang komen. Met alle gevolgen voor Europa van dien.
luchtschip
0

De Admiral Kuznetsov staat in brand bij Murmansk
twitter.com/UKDefJournal/status/12050...
ukdefencejournal.org.uk/major-fire-br...

Dit is het enige vliegdek schip dat Rusland bezit.

In 1982 gebouwd, dus sterk verouderd.
In 2018 lag het in reparatie in een drijvend droogdok. Dit droogdok zonk en een 70 ton zware hijskraan viel op het schip.
Er kwam een redelijk groot gat in het schip. De kraan kon niet meer opgehesen worden omdat dit de enige aanwezige hijskraan was.
De hijskraan werd dus gedemonteerd. Het gat moest gerepareerd worden.
Extra probleem is dat andere droogdokken in Rusland te klein zijn voor dit schip.

Rusland wil toch de reparatie doorzetten, maar nu is er brand uitgebroken.

nl.wikipedia.org/wiki/Admiraal_Koezne...

artikel van zinkend droogdok en hijskraan op het schip gevallen
nationalinterest.org/blog/buzz/russia...

DeZwarteRidder
0
quote:

luchtschip schreef op 12 december 2019 15:30:

De Admiral Kuznetsov staat in brand bij Murmansk
twitter.com/UKDefJournal/status/12050...
ukdefencejournal.org.uk/major-fire-br...

Dit is het enige vliegdek schip dat Rusland bezit.

In 1982 gebouwd, dus sterk verouderd.
In 2018 lag het in reparatie in een drijvend droogdok. Dit droogdok zonk en een 70 ton zware hijskraan viel op het schip.
Er kwam een redelijk groot gat in het schip. De kraan kon niet meer opgehesen worden omdat dit de enige aanwezige hijskraan was.
De hijskraan werd dus gedemonteerd. Het gat moest gerepareerd worden.
Extra probleem is dat andere droogdokken in Rusland te klein zijn voor dit schip.

Rusland wil toch de reparatie doorzetten, maar nu is er brand uitgebroken.

nl.wikipedia.org/wiki/Admiraal_Koezne...

artikel van zinkend droogdok en hijskraan op het schip gevallen
nationalinterest.org/blog/buzz/russia...
Over pech gesproken.......!!!

lol
voda
0
Russian car sales in November Fall 6.4% YoY

Association of European Businesses announced last week that sales of new cars in Russia fell 6.4% YoY in November to 156,848 units, after a 5.2% decline in the previous month. AEB Automobile Manufacturers Committee Chairman Mr Joerg Schreiber said "November sales confirmed the prevailing negative trend in the Russian car market this year. Strong sales in the latter part of the previous year explained the decrease and meant a trend recovery is not expected in December sales.

The AEB said in October it expected sales of new cars to fall 2.2% in Russia in 2019.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Rusland verlaagt rente

(ABM FN-Dow Jones) De centrale bank van Rusland heeft het belangrijkste rentetarief verlaagd. Dit maakte het monetair beleidsorgaan vrijdag bekend.

De beleidsmakers besloten om het rentetarief met 25 basispunten te verlagen tot 6,25 procent.

De bank gaf in een toelichting aan dat de inflatie in november daalde naar 3,5 procent. In oktober was dit 3,8 procent. Voor einde van dit jaar voorziet het beleidsorgaan dat de inflatie tussen de 2,9 procent en 3,2 procent uitkomt. Voor 2020 voorzien de bankiers dat de inflatie tussen de 3,5 en 4 procent zal liggen. Voor de jaren daarna rekenen zij op een inflatie tegen de 4 procent.

De euro noteerde vrijdagmiddag 0,4 procent lager ten opzichte van de Russische roebel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
luchtschip
0

Zware vuurgevechten bij het gebouw van de FSR(Russische Buitenlandse Inlichtingendienst), in het centrum van Moskou.
Er zouden slachtoffers zijn gevallen.
twitter.com/BNONews/status/1207690183...
63.267 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 3160 3161 3162 3163 3164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,97  -4,39  -0,51%  14:01
 Germany40^ 17.723,80 -0,64%
 BEL 20 3.814,42 -0,32%
 Europe50^ 4.920,14 -0,33%
 US30^ 37.719,08 -0,77%
 Nasd100^ 17.343,78 -1,17%
 US500^ 5.004,20 -0,89%
 Japan225^ 37.433,48 -1,50%
 Gold spot 2.376,11 -0,14%
 EUR/USD 1,0650 +0,06%
 WTI 81,46 -0,76%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,77%
WDP +3,52%
Heineken +1,93%
Pharming +1,38%
Vopak +1,20%

Dalers

AMG Critical ... -3,10%
ADYEN NV -2,58%
TomTom -2,51%
FASTNED -2,29%
Fugro -2,23%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront