Altice « Terug naar discussie overzicht

Altice november 2019

706 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
aandeeltje!
0
quote:

HOBBYMAN schreef op 14 november 2019 22:08:

Pieren/AD,
Op bladzijde 19 van het rapport staat een nadere specificatie van het bedrag ad € 2,7 miljard. Hierin zit voor slechts € 72 miljoen aan overige kosten. Het overige betreffen duidelijk incidentele baten/lasten uit hoofde van verkoop van financiële en vaste activa etc..
Kijk nu eens naar eerdere rapportages en de toekomstige. De business van altice is toch koop en verkoop van activiteiten.... operationeel is altice nul, niets, nada, behalve deelnemingen etc..
Mislukte consolidatiedeal, niet meer dan dat..lnu wordt alles weer verkocht en het levert minder op dan wat erin gestopt is. Dus muslukt, er rest straks schuld en geen baten
Soeperman
0
ff_relativeren
0
Altice Europe heeft naar mijn eigenwijze mening haar assets tegen hele mooie prijzen verkocht.
De opbrengsten hebben -helaas voor Altice Europe- nauwelijks bijgedragen aan de afbouw van schuld.

De volgende zet van Altice Europe vond ik net zo verrassend als de gunstige verkopen.
De herfinancieringen tegen beduidend lagere rente. Het is afwachten of het verschil in rentelasten dan wel gaat bijdragen aan schuld-afbouw. Daarvoor zou het verschil in rentelasten moeten worden aangewend om af te lossen.

De wisselwerking van Verkopen en Terug Huren zorgt -wederom volgens mijn eigenwijze mening- tegelijk weer voor stijgende maandlasten. Al met al zijn er plussen en minnen.

Ik meen, dat zoiets heel lang goed kan blijven gaan, zolang het niet leidt tot het leeglopen van de Liquide middelen. De 3e kwartaalcijfers laten zien dat juist dit element gevaar loopt.

Gents, ik begrijp de optimisten en de waarschuwers op dit forum. En kijk met belangstelling toe vanaf de zijlijn. Ik heb geen positie in Altice en heb die nooit gehad.
pieren
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 14 november 2019 11:37:

[...]

We kunnen nu ook uitrekenen wat de nettowinst of het netto verlies in het derde kwartaal was:

Nettowinst t/m 30 september € 1,85 miljard
Nettowinst t/m 30 juni € 2,10 miljard -/-
Nettoverlies Q3 = € 250 miljoen.

In Q3 heeft Altice een netto verlies van € 250 miljoen gemaakt (in één kwartaal)

En over de eerste negen maanden dus een verlies van € 1,4 miljard (exclusief eenmalige baten)

Dit is ook één van de redenen dat ik mij bijzonder boos kan maken over Goldman Sachs. Geen enkele kritische evaluatie van Altice, omdat Goldman Sachs honderden miljoen €'s aan fees opstrijkt voor zakenbankwerk dat zij verrichten voor Altice. Ondertussen worden beleggers onvolledig geïnformeerd en met veel te positieve analyses op het verkeerde been gezet.

Ik begrijp GS niet.

Ze zullen vast geld verdienen aan Altice, maar om dan direct 7 euro als koersdoel op te schrijven?
4 euro of 5 euro is dan ook goed toch? Als je positief bent?

Uit je excel kun je met Altice alles laten komen, de schulden zijn zo hoog en daardoor de hefboom dat ergens tussen de 0 en 20 euro voor het aandeel wel mogelijk is.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

rien-ne-va-plus schreef op 15 november 2019 07:56:

ze hebben gewoon te veel schuld en de koers staat gewoon te hoog.
mee eens.
wordt gedwongen om bezit te verkopen.
faillissement ligt op de loer.
ATUS heeft ook schuld.
[verwijderd]
0

Altice had het eerst over schuldvermindering. De laatste tijd is daar de term herfinanciering bij gekomen. Waarschijnlijk ook omdat de schuldvermindering niet erg opschiet. Bij herfinanciering vervang je oude schulden door nieuwe leningen met (als het goed is) een lagere rente. Altice noemt daarbij op basis van een recente herfinanciering alvast een target rentebesparing van € 700 miljoen.

Wat Altice daar niet bij vertelt is:

  • Dat er nog € 28,5 miljard oude leningen moeten worden geherfinancierd om op die target van € 700 miljoen rentebesparing uit te komen.
  • Dat je oude schulden niet zo maar op elke gewenste datum mag aflossen. Er zijn van tevoren data (call datum) afgesproken waarop vervroegde aflossing mogelijk is. En er zullen ook oude leningen zijn die pas over twee jaar voor het eerst vervroegd afgelost mogen worden.
  • Altice dit jaar ook een herfinanciering heeft uitgevoerd waarbij 8% en 10,5% rentes op nieuwe leningen uit de bus kwamen. Het is dus geen zekerheid dat Altice blijvend tegen lage rentes kan herfinancieren.
  • De bereidheid van beleggers om in hefboomleningen te beleggen voortdurend wijzigt.
  • Vervroegde aflossing van leningen en de begeleiding door zakenbanken van herfinancieringen kost (bij de bedragen waar Altice over spreekt) honderden miljoenen €’s.
======================================================

Over die kosten, dit schrijft Altice zelf over de laatste herfinanciering:

On October 15, 2019, the existing Altice France $815 million 2024 Senior Secured Notes and the Altice Luxembourg $636 million 2022 Senior Notes were repaid. The existing Altice France €750 million 2024 Senior Secured Notes and the Altice Luxembourg €445 million 2022 Senior Notes were repaid on October 16, 2019. The redemption was financed using the proceed from the issuance of new debt in Altice France in September 2019 (please refer to note 10.2.2). As part of the early redemption, Altice France and Altice Luxembourg paid call premia of €44.5 million and €19.3 million, respectively.

De call premia waar over wordt gesproken is een soort boeterente voor het vervroegd aflossen van leningen. Er moet meer worden afgelost dan de nominale waarde van de lening.

Op de € 2,5 miljard oude leningen die zijn geherfinancierd heeft Altice dus opgeteld € 63,8 miljoen extra “call premia” moeten betalen. En zakenbanken begeleiden zo’n herfinanciering ook niet voor niets. Dus laten we die kosten even (laag) inschatten op circa € 36,2 miljoen. Bij elkaar moet dus naar inschatting € 100 miljoen aan extra kosten voor een herfinanciering van € 2,5 miljard worden gemaakt.

Deze herfinanciering levert een jaarlijkse rentebesparing op van € 65 miljoen. Maar de eerste € 100 miljoen gaat verloren door de eenmalige kosten van de herfinanciering.

Als de volledige € 28,5 miljard oude leningen tegen dezelfde voorwaarden wordt geherfinancierd dan komen er naar inschatting dus nog € 1,1 miljard eenmalige kosten.

===================================================

Het verhaal van de jaarlijkse rentebesparing wordt echter nog twijfelachtiger.

De pro forma bruto schuld is in het derde kwartaal met € 353 miljoen gestegen.

Altice betaalt gemiddeld 5,4% rente. Dat zijn jaarlijks € 19 miljoen aan extra rentekosten

Dus van die € 65 miljoen rentebesparing kun je nu alweer € 19 miljoen rentekosten aftrekken vanwege de toegenomen brutoschuld.

=====================================================

Ik hoop dat bovenstaande analyse toch weer duidelijk maakt hoe je de communicatie van Altice heel kritisch moet benaderen.

Het wordt consequent mooier voorgesteld dan het is. En Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank en BNP Paribas geven geen echt kritische analyse omdat ze uit de hand van Patrick Drahi eten.

destroyer1
2
beste, ad
ik zie al maanden dat jij je twijfels hebt over alle analisten en beurs huizen;
iedere keer weet je het blijkbaar beter.
Wel mijn beste ik heb al uw opmerkingen en oordelen doorgestuurd naar alle beurs huizen o te kijken of jouw aanbevelingen gegrond zijn;
ik wacht op antwoorden van deze en zal zo vriendelijk zijn deze door te sturen naar uw pb
mvg
[verwijderd]
0
@AD duidelijk uitgelegd.
Altice kan haar schulden niet betalen. Haar inkomsten zijn en blijven laag.
De drie " andere " telecom bedrijven in Frankrijk hebben hun financiën beter op orde. Dividenduitkering is genoemd. Altice kan dat en verwacht ook niet 5G.
FairValue
0
Heb verkocht n.a.v. berichten hier. Bij nader inzien toch te veel groei van de schulden en te weinig groei van het structurele resultaat. Daarbij de smerige Goldman figuren die ik voor geen cent vertrouw. Heb een mooie winst gemaakt en nu even aan de zijlijn om veel lager weer in te stappen. Hoop dat het achteraf een goede keuze blijkt.
Mangy_Scoundrel
0
quote:

destroyer1 schreef op 15 november 2019 10:16:

beste, ad
ik zie al maanden dat jij je twijfels hebt over alle analisten en beurs huizen;
iedere keer weet je het blijkbaar beter.
Wel mijn beste ik heb al uw opmerkingen en oordelen doorgestuurd naar alle beurs huizen o te kijken of jouw aanbevelingen gegrond zijn;
ik wacht op antwoorden van deze en zal zo vriendelijk zijn deze door te sturen naar uw pb
mvg
Als er iets is wat ik niet vertrouw zijn het analisten en beurs huizen.
Het enige wat die doen is wazige, niet onderbouwde, koersdoelen afgeven.

If stock market experts were so expert, they would be buying stock, not selling advice.

AD geeft een volledig onderbouwde mening. Als je het daar niet mee eens bent kun je of in discussie gaan of contra handelen.

Valt me overigens op dat je lid bent sinds 10 januari en dit je eerste posting is op IEX.
Kan het toevallig zo zijn dat je ook een andere username hier hebt en destroyer1 gebruikt om de aanval op AD te openen?
Ik vermoed zelf het laatste.....

[verwijderd]
0
quote:

destroyer1 schreef op 15 november 2019 10:16:

beste, ad
ik zie al maanden dat jij je twijfels hebt over alle analisten en beurs huizen;
iedere keer weet je het blijkbaar beter.
Wel mijn beste ik heb al uw opmerkingen en oordelen doorgestuurd naar alle beurs huizen o te kijken of jouw aanbevelingen gegrond zijn;
ik wacht op antwoorden van deze en zal zo vriendelijk zijn deze door te sturen naar uw pb
mvg
Beste destroyer1,

Prima hoor.

Kun je dan gelijk vragen hoeveel Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank, BNP Paribas en Morgan Stanley jaarlijks declareren aan:

> Altice Europe
> Atus
> BidFair
> Sotheby's
> Next Alt
> of een andere privé entiteit van Patrick Drahi

Ik schat in dat het boven de € 300 miljoen per jaar (voor de vijf partijen samen) uitkomt.

destroyer1
0
@ AD
En dit geld trouwens voor al die miljoenen aandelen op de markten
een bedrijf kan namelijk niet zelfstandig zijn aandelen op de markt brengen zonder
de beurshuizen.
Het is maar hoe je het vertelt hé
machmit
1
Beste AD, De groenteman op de markt roept dan: "Vraag niet hoe het kan, profiteer ervan".
aandeeltje!
0
De analyses zijn vaak niet diepgaand of onderbouwd door gevestigde partijen. Wat mij wel duidelijk is, is het financieel geklungel bij Altice, waarbij slechts vooruitgeschoven wordt van schulden tegen wellicht iets lagere kosten. Sale en leaseback is natuurlijk duurder, daar hoef je geen rekenwonder voor te zijn: de ander moet er ook wat aan verdienen. Wellicht wat minder rente betaken maar meer aan leasepremie.
Er is de facto geen sprake van schuldafbouw en de onderliggende geldgenererende activiteiten worden kleiner dan wel genereren nog minder geld. Men hoopt dat de resterende business op kortere termijn natuurlijk voldoende middelen op gaat leveren, maar helaas: tekenen daarvan zijn nog afwezig. Stijgende omzet is ook niet garantie dat er meer verdiend wordt, die omzet moet zelf ook winstgevend zijn.
Door de vele transacties zijn er altind weer mogelijkheden om 'vergelijkende' cijfers anders op te stellen om een leuk plaatje te laten zien, maar ja het levert natuurlijk niets op.
Mijn inschatting is dat Altice vast gaat lopen financieel en dus dat er een emissie gaat komen dan wel alles verkocht gaat worden waar uiteindelijk niets resteert voor de aandeelhouder.
Een mooie short kandidaat voor mij, maar ik maak nog geen haast en laat de koers nog maar wat oplopen. Ze kunnen nog wel een jaartje voort wellicht, dus nog maar even de hand op de knip houden en afwachten.
destroyer1
1
@ MS
Beste
voor alle duidelijkheid ik val niemand aan, en ben inderdaad al lang lid met één naar maar heb nooit berichten gestuurd tot ik heb beu was dat er hier altijd de zelfde onzin moet lezen van mensen die het altijd beter weten en de doorsnee beleggers bang moeten maken. Daarom deze actie
en btw als ik het verkeerd heb so what , ik wil hier en nu eens voor alle duidelijkheid deze glazen bol schrijvers eens toetsen met de beurshuizen.
mvg
Krisna
2
quote:

AnalytischDenker schreef op 15 november 2019 09:46:

Altice had het eerst over schuldvermindering. De laatste tijd is daar de term herfinanciering bij gekomen. Waarschijnlijk ook omdat de schuldvermindering niet erg opschiet. Bij herfinanciering vervang je oude schulden door nieuwe leningen met (als het goed is) een lagere rente. Altice noemt daarbij op basis van een recente herfinanciering alvast een target rentebesparing van € 700 miljoen.

Wat Altice daar niet bij vertelt is:

  • Dat er nog € 28,5 miljard oude leningen moeten worden geherfinancierd om op die target van € 700 miljoen rentebesparing uit te komen.
  • Dat je oude schulden niet zo maar op elke gewenste datum mag aflossen. Er zijn van tevoren data (call datum) afgesproken waarop vervroegde aflossing mogelijk is. En er zullen ook oude leningen zijn die pas over twee jaar voor het eerst vervroegd afgelost mogen worden.
  • Altice dit jaar ook een herfinanciering heeft uitgevoerd waarbij 8% en 10,5% rentes op nieuwe leningen uit de bus kwamen. Het is dus geen zekerheid dat Altice blijvend tegen lage rentes kan herfinancieren.
  • De bereidheid van beleggers om in hefboomleningen te beleggen voortdurend wijzigt.
  • Vervroegde aflossing van leningen en de begeleiding door zakenbanken van herfinancieringen kost (bij de bedragen waar Altice over spreekt) honderden miljoenen €’s.
======================================================

Over die kosten, dit schrijft Altice zelf over de laatste herfinanciering:

On October 15, 2019, the existing Altice France $815 million 2024 Senior Secured Notes and the Altice Luxembourg $636 million 2022 Senior Notes were repaid. The existing Altice France €750 million 2024 Senior Secured Notes and the Altice Luxembourg €445 million 2022 Senior Notes were repaid on October 16, 2019. The redemption was financed using the proceed from the issuance of new debt in Altice France in September 2019 (please refer to note 10.2.2). As part of the early redemption, Altice France and Altice Luxembourg paid call premia of €44.5 million and €19.3 million, respectively.

De call premia waar over wordt gesproken is een soort boeterente voor het vervroegd aflossen van leningen. Er moet meer worden afgelost dan de nominale waarde van de lening.

Op de € 2,5 miljard oude leningen die zijn geherfinancierd heeft Altice dus opgeteld € 63,8 miljoen extra “call premia” moeten betalen. En zakenbanken begeleiden zo’n herfinanciering ook niet voor niets. Dus laten we die kosten even (laag) inschatten op circa € 36,2 miljoen. Bij elkaar moet dus naar inschatting € 100 miljoen aan extra kosten voor een herfinanciering van € 2,5 miljard worden gemaakt.

Deze herfinanciering levert een jaarlijkse rentebesparing op van € 65 miljoen. Maar de eerste € 100 miljoen gaat verloren door de eenmalige kosten van de herfinanciering.

Als de volledige € 28,5 miljard oude leningen tegen dezelfde voorwaarden wordt geherfinancierd dan komen er naar inschatting dus nog € 1,1 miljard eenmalige kosten.

===================================================

Het verhaal van de jaarlijkse rentebesparing wordt echter nog twijfelachtiger.

De pro forma bruto schuld is in het derde kwartaal met € 353 miljoen gestegen.

Altice betaalt gemiddeld 5,4% rente. Dat zijn jaarlijks € 19 miljoen aan extra rentekosten

Dus van die € 65 miljoen rentebesparing kun je nu alweer € 19 miljoen rentekosten aftrekken vanwege de toegenomen brutoschuld.

=====================================================

Ik hoop dat bovenstaande analyse toch weer duidelijk maakt hoe je de communicatie van Altice heel kritisch moet benaderen.

Het wordt consequent mooier voorgesteld dan het is. En Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank en BNP Paribas geven geen echt kritische analyse omdat ze uit de hand van Patrick Drahi eten.

Altice heeft veel particuliere beleggers. Ik vraag mij af hoeveel particulieren, bang gemaakt door AD, gisteren tegen de bodemprijs hun aandelen hebben verkocht en met een onnodig verlies zijn komen te zitten. Ik hoop niet dat men zich door deze stemmingmakerij heeft laten leiden. Dat zou pas triest zijn!

En dan die onzin dat GS en andere grote banken niet tot een adequate waardering van Altice kan komen of bewust een verkeerde waardering geeft. Wat een onzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[verwijderd]
0
quote:

Krisna schreef op 15 november 2019 12:32:

[...]

Altice heeft veel particuliere beleggers. Ik vraag mij af hoeveel particulieren, bang gemaakt door AD, gisteren tegen de bodemprijs hun aandelen hebben verkocht en met een onnodig verlies zijn komen te zitten. Ik hoop niet dat men zich door deze stemmingmakerij heeft laten leiden. Dat zou pas triest zijn!

En dan die onzin dat GS en andere grote banken niet tot een adequate waardering van Altice kan komen of bewust een verkeerde waardering geeft. Wat een onzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Krisna je hebt opnieuw ongelijk over AD.
De kern is dat GS de miljarden schulden bij Altice bewust negeert.
Blijkbaar wist u niet dat Altice miljarden schulden heeft. Bij de Q3 cijfers werd duidelijk dat het miljarden schuldbedrag opnieuw is toegenomen. Altice staat er
financieel slecht voor.

Krisna
1
quote:

licets schreef op 15 november 2019 12:47:

[...]
@Krisna je hebt opnieuw ongelijk over AD.
De kern is dat GS de miljarden schulden bij Altice bewust negeert.
Blijkbaar wist u niet dat Altice miljarden schulden heeft. Bij de Q3 cijfers werd duidelijk dat het miljarden schuldbedrag opnieuw is toegenomen. Altice staat er
financieel slecht voor.

Natuurlijk weet ik dat wel! En alle banken weten dat ook heus wel, wat dacht je dan.
destroyer1
0
DAT WETEN WE AL JAREN, je zou maar gek zijn als je geen schulden hebt, trouwens andere telecoms hebben ook miljarden schuld; en begin weer niet van dat altic de grootste heeft hé. Je moet alles naast mekaar plaatsen dan heb je een eerlijk oordeel. TROWENS HEB REEEDS RESPONS GEKREGEN VAN db;
ad wacht een mooie toekomst als analist
706 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  16 apr
 Germany40^ 17.760,40 -0,03%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 +0,21%
 US30^ 37.794,75 0,00%
 Nasd100^ 17.714,17 0,00%
 US500^ 5.049,49 0,00%
 Japan225^ 38.426,12 0,00%
 Gold spot 2.384,94 +0,10%
 EUR/USD 1,0616 -0,08%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront