Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Syrie

31 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Chiddix
0
De IS leider die zichzelf opblies nadat hij in het nauw kwam door VS troepen heeft een zeemansgraf gekregen in lijn met Bin Laden. Hij wenste geen verantwoording af te leggen voor zijn misdaden. Zelfde zagen we bij de grote kopstukken van het Nazi-regime in 1945.
Chiddix
0
quote:

Señor Acero schreef op 29 oktober 2019 09:33:

Hoe wou je daar ook verantwoording over afleggen?
Het is beter zo
De normale gang van zaken is naar de rechtbank en daarna uitspraak(Neurenberg). Dat meneer zichzelf opblaast is in principe al een erkenning van schuld. Hij is zich bewust van misdaden tegen de mensheid en verdient de doodstraf.
DeZwarteRidder
0
As Kurds Tracked ISIS Leader, U.S. Withdrawal Threw Raid Into Turmoil
By Ben Hubbard and Eric Schmitt

Published Oct. 28, 2019
Updated Oct. 29, 2019, 7:57 a.m. ET

QAMISHLI, Syria — When the international manhunt for Abu Bakr al-Baghdadi, the leader of the Islamic State, zoomed in on a village in northwestern Syria, the United States turned to its local allies to help track the world’s most-wanted terrorist.

The American allies, a Kurdish-led force that had partnered with the United States to fight ISIS, sent spies to watch his isolated villa. To confirm it was him, they stole a pair of Mr. al-Baghdadi’s underwear — long, white boxers — and obtained a blood sample, both for DNA testing, the force’s commander, Mazlum Abdi, said in a phone interview on Monday.

American officials would not discuss the specific intelligence provided by the Kurds, but said that their role in finding Mr. al-Baghdadi was essential — more so than all other countries combined, as one put it — contradicting President Trump’s assertion over the weekend that the United States “got very little help.”
DeZwarteRidder
0
Spion stal gedragen onderbroek IS-leider Al-Baghdadi voor dna-test

De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zeggen dat een van hun spionnen voorafgaand aan de confrontatie met Abu Bakr al-Baghdadi een gedragen onderbroek van Baghdadi heeft gestolen om via dna zijn identiteit te kunnen verifiëren.
Bonne Kerstens 29-10-19, 17:11

Naast de (gebruikte) onderbroek lukte het de spion - die undercover was - ook om bloed van de inmiddels dode leider te bemachtigen. Met het dna in de onderbroek en het bloed wilde de Amerikanen zeker weten dat zij Al-Baghdadi op het spoor waren.

Polat Can, een adviseur van de door Koerden geleide Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), heeft op Twitter laten weten dat het dna een 100 procent match was met het dna dat zij al van Baghdadi hadden.

President Trump is minder uitvoerig over hoe de Amerikanen hebben samengewerkt met de SDF. De president zei in een verklaring dat de Koerden hen hebben geholpen aan 'wat informatie die nuttig is geweest voor het onderzoek'.

De SDF zou sinds mei dit jaar hebben samengewerkt met de CIA om de verblijfplaats van Al-Baghdadi te achterhalen. Abu Bakr al-Baghdadi blies zich afgelopen weekend op, nadat Amerikaanse legerhonden hem een doodlopende tunnel onder zijn verblijfplaats in gejaagd hadden.
JP Samosa
0
En gaat dat spul naar de vuile onderbroekenveiling,waar laatst de onderbroek van eva braun weer geveild is?
DeZwarteRidder
0
’Hond die IS-leider opspoorde getraind in Nederland’
1 uur geleden in BINNENLAND

AMSTERDAM - De militaire hond die zaterdag hielp bij de jacht op IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi en de wereld overging na een tweet van de Amerikaanse president Trump, is getraind in Nederland.

Dat zegt Marco van Hoof, directeur van Hondenadvies Centrum Nederland, tegen Editie NL. „Ik herkende hem meteen.”

President Trump plaatste dit weekend een foto van de hond ’die een geweldige klus heeft geleverd bij het opsporen en doden van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi’. Van Hoof herkende de hond meteen. „Ik dacht: die ken ik, die hond heeft hier gezeten”, zegt Van Hoof tegen Editie NL. „Deze hond is van mijn locatie in Best op een gegeven moment via Amsterdam getransporteerd naar Amerika. Met dit als gevolg.”

„Het is een mannetje van vijf jaar oud. Het is een erg goede hond.” Hoewel er in Amerikaanse media berichten verschenen dat het om een vrouwtje zou gaan, werd ook in de Verenigde Staten bevestigd dat de hond een reu, een mannetje, is.
haas
0
DeZwarteRidder
0
Premium - Het beste van De Telegraaf

Amerikanen wantrouwen Turkse geheime dienst
Wist Erdogan van al-Baghdadi’s schuilplaats?

Door onze redactie buitenland
Updated 13 min geleden
12 min geleden in BUITENLAND

AMSTERDAM - De Amerikaanse geheime diensten zijn momenteel volop bezig met het analyseren van de gegevens en de digitale sporen van de diverse mobiele telefoons en laptops die gevonden zijn op de plaats in de Syrische provincie Idlib waar de terroristenleider van IS, Abu Bakr al-Baghdadi, aan zijn eind kwam.

En een van de belangrijkste vragen die de Amerikaanse analisten hebben, is hoe het kon dat ’s werelds meest gezochte terrorist zich zo lang kon schuilhouden in een gebied dat indirect onder controle stond van Turkije, namelijk via Turkijes bondgenoot Hurras al-Din, een van al-Qaeda afgesplitste terreurgroep en officieel een vijand van IS.

Betaald

Vorige week werd duidelijk dat de banden tussen IS en Hurras al-Din niet van de laatste tijd zijn. Amerikaanse inlichtingendiensten hebben sinds kort bewijzen in handen dat IS minimaal 67.000 dollar heeft betaald aan de leiders van Hurras al-Din voor het opzetten van een schuilplaats in de provincie Idlib.

De betalingen gaan terug tot 2017. Op een van de betalingsbewijzen staat zelfs vermeld dat de betaling bedoeld was „voor bases van broeders afkomstig uit de provincie Al Khair”, waar op dat moment IS de ene na de andere slag verloor van de door de Amerikanen gesteunde Koerdische SDF.

En al in februari, toen IS was teruggedrongen tot een gebied van maar 9000 hectare groot, waren er al aanwijzingen dat IS terugviel op schuilplaatsen in de Syrische provincie Idlib, die officieel in handen zijn van hun vijanden, namelijk de door Turkije gesteunde Al-Qaeda groeperingen.

Een van de aanwijzingen zijn de besprekingen die destijds onofficieel en kortstondig gevoerd werden door de Koerdische SDF en IS. De laatste eiste voor het neerleggen van de wapens een vrijgeleide naar Idlib.

Checkpoints

Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten kwam al-Baghdadi al in juli aan in de afgelegen villa bij het dorpje Barisha, op slechts een steenworp afstand van de Turkse grens en waar overal checkpoints staan van het Turkse leger. Vanaf dat moment werd de plek constant in de gaten gehouden, maar werd actie niet overwogen omdat die te gevaarlijk werd geacht. Pas toen Trump in een telefoongesprek met Erdogan beloofde de Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken, kwam de zaak in een stroomversnelling.

En ook de verblijfplaats van de tweede man en woordvoerder van IS, Abul Hassan al-Muhajir, wekt vragen op. Al-Muhajir kwam een dag na al-Baghdadi om bij een bombardement op Jarabulus, een stad in de Syrische provincie Aleppo waar nota bene dagelijks gepatrouilleerd wordt door Turkse soldaten.

Dat met argwaan naar de rol van de Turken gekeken wordt, is niet van vandaag of gisteren. Aan het begin van de burgeroorlog in Syrië schaarde Erdogan zich aan de zijde van de opstandelingen en tegen Assad. Gevolg was dat iedereen die zich wilde aansluiten bij of IS of een van de filialen van Al-Qaeda in Syrië, vrij baan kreeg van de Turkse geheime diensten. Er ontstond een heuse luchtbrug van radicale moslims die vanuit Europa of Afrika via Turkije wilden afreizen naar IS-gebied.

Vraagtekens

En in 2017 bleek dat de minister van Financiën van IS zijn hoofdkwartier van Irak verplaatst had naar Turkije, reden voor een Amerikaanse geheim agent te stellen dat „Turkije al het mogelijke heeft gedaan om de meest slechte partijen in de Syrische oorlog te steunen”. Kortom, de Amerikanen zetten zo hun vraagtekens bij de loyaliteit van de Turken inzake de VS en de NAVO.

Nieuw is dat niet. Vers in het geheugen ligt de dood van Osama bin Laden, die werd gedood in de Pakistaanse stad Abbottabad op een steenworp afstand van een van de belangrijkste militaire academies van het land dat officieel al sinds jaar en dag een bondgenoot is van de VS. Vandaag de dag twijfelt niemand eraan dat Bin Laden gesteund werd door de geheime dienst van Pakistan.

Het waren de Koerden die via hun netwerk uiteindelijk achter de schuilplaats zijn gekomen van al-Baghdadi en zo zijn liquidatie mogelijk maakten. Maar het is heel goed mogelijk dat de Turken al tijden lang van die schuilplaats op de hoogte waren maar al-Baghdadi al die tijd de hand boven het hoofd hebben gehouden.
luchtschip
0

In this small grave and under the sounds of bombing, we buried little Mohammed yesterday, who was killed along with a White Helmet volunteer after being targeted with barrel bombs. With this terrible scene, we bid farewell to 2019, one of the bloodiest years #Syria has known.

twitter.com/SyriaCivilDef/status/1212...

Vatbommen gooien op woonwijken, dan is dit het resultaat.

The Geneva Conventions are rules that apply only in times of armed conflict and seek to protect people who are not or are no longer taking part in hostilities; these include the sick and wounded of armed forces on the field, wounded, sick, and shipwrecked members of armed forces at sea, prisoners of war, and civilians.

De Geneva Conventions beschermen civilians, dus burgers.
Putin en Assad lappen deze regels aan hun laars.
31 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
858,43  -6,93  -0,80%  10:46
 Germany40^ 17.657,40 -1,01%
 BEL 20 3.793,68 -0,86%
 Europe50^ 4.889,17 -0,96%
 US30^ 37.581,16 -1,14%
 Nasd100^ 17.255,08 -1,67%
 US500^ 4.981,96 -1,33%
 Japan225^ 37.325,98 -1,78%
 Gold spot 2.383,76 +0,18%
 EUR/USD 1,0645 +0,02%
 WTI 82,21 +0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +4,32%
Pharming +1,44%
EBUSCO HOLDING +1,42%
Heineken +1,30%
AZERION +0,60%

Dalers

INPOST -3,29%
Alfen N.V. -3,17%
AMG Critical ... -3,02%
VIVORYON THER... -2,98%
Aegon -2,40%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront