Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Stikstofkwestie

1.663 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 80 81 82 83 84 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 oktober 2019 17:39:

[...]
Henk zit niet in de politiek en kan dus alles zeggen wat hij wil.
Je hebt gelijk, ik had ook min of meer zijn politieke blunders in gedachten en de manier waarop hij zich nu weer manifesteert. Hij kan idd alles zeggen wat ie wil maar of dit nou zo verstandig is...
seadoc
0
quote:

hosternokke schreef op 21 oktober 2019 15:56:

[...]
Dat heeft ie dan mooi aan zichzelf te danken.
Dat zo'n persoon überhaupt politiek mag bedrijven.
Ach ja, als je bekijkt wie er in Zeeland in de PS zitten, valt Henk misschien nog wel mee...
jonas
0

Tuinman,

Met het huidige Groene beleid van Rutte kunnen niet alleen boeren wel oprotten, bouwen van woning kan ook al niet en zelfs tuinenonderhoud kan ook al niet vanwege dat je dat auto etc gebruikt om bij die tuin te komen etc etc.

Doek je zaak maar op. De Raad van State expert op het gebied van precieze uitstoot van Stikstof legt wetgeving nu eenmaal zo uit en de politici hebben dus 160 natuurgebieden en de huidige situatie gewild.

En de politieke Raad van State de kans gegeven voor het bedrijven van GroenLinks politiek. Niets aan te doen. Opdoeken die tuinbedrijven en niemand gaat natuurlijk dat overnemen met deze Rutte-politiek.

Groet, Jonas

haas
0
Stikstofuitspraak treft zelfs Cassandra’s keukenverbouwing in Zwolle
Het is inmiddels een vast ritueel: tegen etenstijd gaat Cassandra Steenkist uit Zwolle met de potten en pannen de tuin in, waar de caravan staat. In het caravankeukentje bereidt ze de gezinsmaaltijd en gaat dan met de dampende schotels weer het huis in. En dat komt allemaal door de beruchte stikstofuitspraak van de Raad van State.

Francisca Muller 20-09-19, 08:00
lees verder:
www.destentor.nl/zwolle/stikstofuitsp...

de tuinman
0
quote:

jonas schreef op 21 oktober 2019 20:48:

Tuinman,

Met het huidige Groene beleid van Rutte kunnen niet alleen boeren wel oprotten, bouwen van woning kan ook al niet en zelfs tuinenonderhoud kan ook al niet vanwege dat je dat auto etc gebruikt om bij die tuin te komen etc etc.

Doek je zaak maar op. De Raad van State expert op het gebied van precieze uitstoot van Stikstof legt wetgeving nu eenmaal zo uit en de politici hebben dus 160 natuurgebieden en de huidige situatie gewild.

En de politieke Raad van State de kans gegeven voor het bedrijven van GroenLinks politiek. Niets aan te doen. Opdoeken die tuinbedrijven en niemand gaat natuurlijk dat overnemen met deze Rutte-politiek.

Groet, Jonas

Een tuinman werkt klimaat neutraal. De klanten moeten dan maar hun grasveld vergeten. Dan wordt het vanzelf een mosveld.

Weer eens wat anders..
jonas
1

Ja die natuurjongens zijn gek op heide en mosvelden. Dat zou dan oorspronkelijke natuur zijn. gelukkig hebben we als door groen verachte soort MENS iets verandert hier en hebben we mooie bossen volgens de zgn natuurkenners schijnt dat niet te mogen.

Mam, man gekkigheid ten top. Geen enkele wetenschappelijke grondslag dat natuurbeleid!

Op Ministerie van Landbouw zag ik al het gebeuren onder Brax kwamen de natuurmensen van WVC binnen en ach die kregen de ruimte totdat er zelfs voor tientallen Euro's voor 1 vierkante meter weideplag moest worden uitgegeven. Zelfs mijn collega financien met toezicht op die natuurhoek en miljoenen had te besteden zei op een gegeven moment: dit is absoluut idiotie.

Tuinman is helemaal niet klimaat neutraal. Elke economische activiteit veroorzaakt stikstof is helaas volgens de bevooroordeelde Raad van State die daar overigens ook nu alles vanaf schijnt te weten!verboden vanaf nu!

Mogelijk moet even nog eens goed worden gekeken naar rol Raad van Statekant binnen de rechtspraak. Zoals het nu gaat kan die wel volgens 90% van de bevolking na zonderlinge uitspraken zoals rond die stikstof maar op zijn minst eens de zaak flink overhoop worden gegooid.

Neemt niet weg dat de politiek. Dat zijn dus de VVD, PvdA, D'66, CDA, GroenLinks compleet verantwoordelijk kan worden gehouden voor deze stikstofchaos die Nederland nog even net dat zetje gaan geven in deze conjuncturele neergaang.

Groet, Jonas

DeZwarteRidder
0
Wondermateriaal’ olivijn vangt CO2 uit de lucht
Onderzoeker Jos Vink en zijn collega scheppen olivijn op de paden. Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

Gooi het bij bomen in de straat, in wegbermen, op akkers en stranden en het gaat vanzelf het broeikasgas CO2 wegvangen. Na de eerste kleine succesvolle proeven met het materiaal olivijn dromen wetenschappers van grootschalige toepassingen. Goed idee?
René Didde21 oktober 2019, 11:28

Voor een select gezelschap strooit onderzoeker Jos Vink van kennisinstituut Deltares deze ochtend enkele scheppen met zachtgroen gekleurde korreltjes op een pad voor het hoofdkantoor van zijn werkgever in Delft. Later in de grijze ochtend zal een graafmachine zijn werk overnemen. ‘Duizend kilogram van dit mineraal kan ruim duizend kilogram CO2 wegvangen’, zegt Vink. Olivijn heet het nagenoeg onbekende spul. Het is het meest voorkomende gesteente in de aardmantel. ‘De aardbol zou stukken kleiner zijn zonder olivijn’, zegt de bodemchemicus.

Het alledaagse mineraal mag zich op toenemende belangstelling verheugen door het actuele klimaatprobleem. Olivijn verweert namelijk langzaam tot kalk en gebruikt daarvoor water en CO2 uit de lucht. Een stuk olivijnsteen in combinatie met regenwater brokkelt langzaam af, maar de verwering gaat een stuk sneller als het spul tot korrels wordt vermalen en als er meer water voorhanden is dan alleen regen.

Vandaar dat de afgelopen jaren op verschillende plaatsen proeven met olivijn hebben plaatsgevonden. In Zegveld lag een partij olivijn in een drassig weiland. In Steenwijkerland werd uitgebaggerd slib uit sloten gemengd met het groene mineraal en verschillende gemeenten experimenteren met olivijn om het te mengen met het zand in boomspiegels, op parkeerplaatsen en als ‘dresszand’ op sportvelden te strooien.

Proeven

‘Overal vangt olivijn CO2 weg’, zegt Vink. Op grond van internationale wetenschappelijke literatuur en de praktijkproeven heeft hij nu een model gemaakt dat de snelheid van de verwering berekent, de hoeveelheid vastgelegde CO2 tevoorschijn tovert en uitrekent hoeveel kalk, magnesium en nikkel daarbij vrijkomt.

Deze maand worden op het Deltares-terrein twaalf proefveldjes met olivijn bewerkt. Gedurende twee jaar volgen Vink en zijn collega’s de verwering van het mineraal onder verschillende omstandigheden. Ze meten de invloed van beplanting, extra zuur water, en vergelijken olivijn van verschillende mijnen. ‘Met de resultaten ‘voeden’ we het model dat daarna geschikt is om secure voorspellingen te doen.’

De Utrechtse geochemicus Olaf Schuiling wijst al twintig jaar op de klimaatzegeningen van olivijn, maar nu denkt Vink dat de tijd rijp is voor grootschaliger toepassingen.

Met zijn model berekende hij op basis van een proef in Zegveld dat de 53 duizend hectare bermen langs alle snelwegen in Nederland eenmalig bestrooid met olivijn ruim vier miljoen ton CO2 vastlegt. ‘En de proef op een akker in Friesland wijst uit dat alle 500 duizend hectare Nederlandse landbouwgrond die nu elk jaar met dure magnesium en kalk wordt bemest, meer dan 10 miljoen ton CO2 per jaar uit de lucht haalt wanneer de boeren olivijn als alternatief inzetten’, zegt Vink. ‘Samen is dat 15 megaton CO2 wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 5,6 miljoen auto’s, 2 miljoen huishoudens of de beide kolencentrales die de regering nu wil sluiten.’
Rendabel

Het sluiten van centrales loopt in de papieren, net als de aanschaf van elektrische auto’s of een warmtenet. Vink spreekt daarom van een economisch rendabel plan. ‘Niet alleen besparen de gebruikers op de kosten van zand, grond en meststoffen als kalk en magnesium. Ook kost het de industrie en de overheid vanwege de in te voeren CO2 belasting straks 21 euro per ton om CO2 uit te stoten. En hoeveel kost een ton olivijn? 20 euro.’

En het vrijkomen van het zware metaal nikkel bij de verwering dan? ‘Als bouwstof voor bijvoorbeeld spoortalud of wegbermen is er geen beletsel, maar als je het als meststof wilt toepassen, moet je een risicobeoordeling op maat uitvoeren’, zegt Vink. ‘Het risico hangt van de bodem af. Een ijzerrijke bodem bindt bijvoorbeeld nikkel gemakkelijk. Sommige olivijnsoorten zijn meer ijzerrijk en kunnen het nikkel vasthouden.’

Deltares heeft de Universiteit van Antwerpen bovendien laten uitrekenen dat landbouwgewassen weliswaar nikkel opnemen, maar dat een mens er behoorlijk wat van moet eten om de maximaal aanvaarde dosis te overschrijden. ‘Je moet bijvoorbeeld 9.800 kilogram aardappelen per dag eten’, zegt Vink. ‘Maar met bonen moet je uitkijken’, zegt hij met een grijns. ‘Daar kunnen bij 750 kilogram per dag al problemen optreden.’

Toch is René Rietra van Wageningen Universiteit kritisch. ‘De hoeveelheid nikkel in olivijn overschrijdt de meststoffennorm. Het is daarom verboden voor landbouwgronden in de EU. Gebruik aan het strand is een ander verhaal. Het verweerde olivijn komt dan ook direct in zee terecht, waardoor het de verzuring van de oceaan tegengaat.’

Groen strand

Op de Wadden kun je binnenkort wellicht ook olivijn tegenkomen. Kennisinstituut NIOZ bereidt een proef voor met olivijn op Texel. ‘Wij hebben juist deze maand het plan aangekaart om 25.000 kilogram olivijn op een stuk strand aan te brengen’, zegt hoogleraar mariene geologie en geochemicus Gert-Jan Reichart. ‘We verwachten dat de getijdenwerking en de golfslag de verwering van olivijn bespoedigt. We moeten de procedure voor toestemming bij gemeente en hoogheemraadschap nog beginnen, maar een dergelijke test met olivijn lijkt me prachtig om strandbezoekers bewust te maken van de mogelijkheid om CO2 uit de lucht te halen.’ En nikkel? ‘De uitstoot daarvan in zee is verwaarloosbaar.’
haas
0
Barsten in het ammoniakbastion
22.737 weergaven•6 okt. 2015

Huib Schoonhoven
835 abonnees
Een korte film over het ammoniakbeleid.
Jan Douwe van der Ploeg (WUR): "Het is echt een bastion geworden wat zich afkeert van de wereld, maar het wordt steeds duidelijker dat er enorme gaten en barsten zitten in hun redenering en bewijsvoering."
Jaap Hanekamp: "Tot op heden hebben we nog geen gegevens gezien die ons inzicht kunnen geven in hoe nou de verhouding is tussen de emissiefactoren die voor de wetgever gelden en de fundamentele data die daaraan ten grondslag liggen."

filmpje
www.youtube.com/watch?v=b0YEotcRAK8
jonas
1

Ach Haas de echt wetenschappelijke basis van landbouwbeleid is soms niet zo degelijk als lijkt.

Erger is het gesteld met natuurbeleid. Meer dan wat slap geklets over zgn. oorspronkelijke natuur en het heilzame effect van weide op de bruine kever ofzo kwamen ze niet.

Heb die natuurfiguren als collega op Ministerie van Landbouw bezig gezien. Van Brax en Joustra kregen ze miljoenen. Resultaat: hongerende dieren op de Oostvaartse plassen etc. Om tranen in de ogen te krijgen en dat hebben die natuurjongens dus mooi weten te bewerkstelligen!!!!

Wat is eigenlijk de wetenschappelijk basis voor die natuurlobby? Nou alles vorzover mogelijk overziend zeg ik we hebben op Landbouw een aantal geitenwollensokkentypes zonder echt wetenschappelijke kennis maar wat aan laten te klooien.

En dat krijg je uiteindelijk dit idiote Stikstofbeleid van de VVD, CDA, D'66, PvdA, GL, CU die alles op slot zet en regelrecht de economie naar de kloten brengt.

Oplossing is dat de mensen eindelijk eens niet op die chaos en crisis brengende partijen gaan stemmen en ach doen ze het wel dan zal het zich wel zeg binnen 10 jaar corrigeren wanneer de totale puinhopen van Rutte echt goed zichtbaar en voelbaar worden.

Groet, Jonas
Chiddix
1
quote:

jonas schreef op 23 oktober 2019 00:57:

En dat krijg je uiteindelijk dit idiote Stikstofbeleid van de VVD, CDA, D'66, PvdA, GL, CU die alles op slot zet en regelrecht de economie naar de kloten brengt.

Oplossing is dat de mensen eindelijk eens niet op die chaos en crisis brengende partijen gaan stemmen en ach doen ze het wel dan zal het zich wel zeg binnen 10 jaar corrigeren wanneer de totale puinhopen van Rutte echt goed zichtbaar en voelbaar worden.

Groet, Jonas
Staking onderwijs, politie ontevreden, defensie in versleten barakken, zorgmedewerkers willen meer geld, boeren in opstand, nijpend woningtekort en bouw wordt zwaar getroffen(Rutte 3). Het volk blijft achter Rutte staan. Nog wel.
En maar klagen over deze zaken terwijl ze gestemd hebben op Rutte 3.
[verwijderd]
1
‘Scheet van een koe’ houdt bouwplan tegen, wethouder Woensdrecht baalt van stikstof.


HOOGERHEIDE/OSSENDRECHT - De stikstofcrisis die bouwprojecten in heel Nederland lam legt, raakt de gemeente Woensdrecht extra hard, stelt wethouder Hans de Waal. ,,We worden door vier Natura 2000-gebieden omringd en krijgen 60 procent van ons stikstof ‘cadeau’ uit Antwerpen. Bijna elk plan hier heeft er last van.”

Peter de Brie 23-10-19, 17:41 Laatste update: 17:42 Bron: BN DeStem
De Waal wilde geen doemscenario schetsen, zei hij dinsdagavond tegen de gemeenteraad, maar deed dat in feite wel. ,,Tenzij de overheid krachtige maatregelen bedenkt, stevenen we op een ramp af. Dan kunnen wij hier nergens meer mee vooruit en staat er straks landelijk 100.000 man op straat in de bouw.”

Bestemmingsplan voor Trambaan
De wethouder haalde bij het begin van de vergadering een bestemmingsplan voor de bouw van een woning aan de Trambaan op Calfven van de agenda. ,,De stikstofnorm is 0,00 mol per hectare. Maar met de rekenmethode die we 11 oktober kregen, komen we uit op 0,01 mol. De kleinst mogelijke overschrijding, de scheet van een koe, maar dit voorstel is wettelijk nu niet meer in orde. Ik kan niet anders dan terugtrekken.”

Het gaat om de kleinst mogelijke overschrij­ding maar dit voorstel is wettelijk nu niet meer in orde. Ik kan niet anders dan terugtrek­ken

Alleen lopende zaken, zoals de herinrichting van de Scheldeweg die al vergund is, kunnen doorgaan. Ook bouwplan Verlengde Duinstraat kan worden uitgevoerd. ,,Dat is onherroepelijk en past binnen die Aerius-berekening. Ook individuele woningen komen vaak nog wel op nul uit, die bij de Trambaan dus helaas net niet. Bij grote projecten als Noordrand en de Boudewijngroeve in Ossendrecht blijft de bouw van de huizen zelf binnen de norm, maar het autoverkeer niet. Daar zoeken we een oplossing voor.”

Elk huis in Woensdrecht dicht bij Natura 2000
Het basisprobleem blijft echter. ,,Woensdrecht wordt als enige gemeente omgeven door vier Natura 2000-gebieden. Daar ligt geen enkele woning verder dan 5 kilometer vandaan en daar is niks mogelijk. Nul", vatte De Waal de ernst samen.

‘Cadeautje van Antwerpen’
,,En dan krijgen we nog een cadeautje van Antwerpen, de op vier na meest vervuilende plek in Europa. Van alle stikstof die hier neerslaat, komt 60 procent daar vandaan. Voor Bergen op Zoom en Roosendaal is dat ook nog 50 à 55 procent. Ik ga binnenkort praten met een schepen van Antwerpen.”

Antwerpen is de op vier na de meest vervuilen­de plek in Europa. 60 procent van alle stikstof in Woensd­recht komt daar vandaan

Hans de Waal, wethouder gemeente Woensdrecht
Kandidaat voor stuurgroep
De Waal kreeg ook raadsbrede steun om zich kandidaat te stellen voor een provinciale stuurgroep. ,,Want het ziet er voor heel Nederland niet goed uit, maar voor West-Brabant zeker niet. We lopen het risico dat in Woensdrecht echt bijna niks meer kan omdat je alleen bij nul uitstoot nog een vergunning krijgt. Maar dat is erg lastig aan te tonen.”
Kees1
0
quote:

shutterspeedy schreef op 23 oktober 2019 18:24:

‘Scheet van een koe’ houdt bouwplan tegen, wethouder Woensdrecht baalt van stikstof.


HOOGERHEIDE/OSSENDRECHT - De stikstofcrisis die bouwprojecten in heel Nederland lam legt, raakt de gemeente Woensdrecht extra hard, stelt wethouder Hans de Waal. ,,We worden door vier Natura 2000-gebieden omringd en krijgen 60 procent van ons stikstof ‘cadeau’ uit Antwerpen. Bijna elk plan hier heeft er last van.”

Peter de Brie 23-10-19, 17:41 Laatste update: 17:42 Bron: BN DeStem
De Waal wilde geen doemscenario schetsen, zei hij dinsdagavond tegen de gemeenteraad, maar deed dat in feite wel. ,,Tenzij de overheid krachtige maatregelen bedenkt, stevenen we op een ramp af. Dan kunnen wij hier nergens meer mee vooruit en staat er straks landelijk 100.000 man op straat in de bouw.”

Bestemmingsplan voor Trambaan
De wethouder haalde bij het begin van de vergadering een bestemmingsplan voor de bouw van een woning aan de Trambaan op Calfven van de agenda. ,,De stikstofnorm is 0,00 mol per hectare. Maar met de rekenmethode die we 11 oktober kregen, komen we uit op 0,01 mol. De kleinst mogelijke overschrijding, de scheet van een koe, maar dit voorstel is wettelijk nu niet meer in orde. Ik kan niet anders dan terugtrekken.”

Het gaat om de kleinst mogelijke overschrij­ding maar dit voorstel is wettelijk nu niet meer in orde. Ik kan niet anders dan terugtrek­ken

Alleen lopende zaken, zoals de herinrichting van de Scheldeweg die al vergund is, kunnen doorgaan. Ook bouwplan Verlengde Duinstraat kan worden uitgevoerd. ,,Dat is onherroepelijk en past binnen die Aerius-berekening. Ook individuele woningen komen vaak nog wel op nul uit, die bij de Trambaan dus helaas net niet. Bij grote projecten als Noordrand en de Boudewijngroeve in Ossendrecht blijft de bouw van de huizen zelf binnen de norm, maar het autoverkeer niet. Daar zoeken we een oplossing voor.”

Elk huis in Woensdrecht dicht bij Natura 2000
Het basisprobleem blijft echter. ,,Woensdrecht wordt als enige gemeente omgeven door vier Natura 2000-gebieden. Daar ligt geen enkele woning verder dan 5 kilometer vandaan en daar is niks mogelijk. Nul", vatte De Waal de ernst samen.

‘Cadeautje van Antwerpen’
,,En dan krijgen we nog een cadeautje van Antwerpen, de op vier na meest vervuilende plek in Europa. Van alle stikstof die hier neerslaat, komt 60 procent daar vandaan. Voor Bergen op Zoom en Roosendaal is dat ook nog 50 à 55 procent. Ik ga binnenkort praten met een schepen van Antwerpen.”

Antwerpen is de op vier na de meest vervuilen­de plek in Europa. 60 procent van alle stikstof in Woensd­recht komt daar vandaan

Hans de Waal, wethouder gemeente Woensdrecht
Kandidaat voor stuurgroep
De Waal kreeg ook raadsbrede steun om zich kandidaat te stellen voor een provinciale stuurgroep. ,,Want het ziet er voor heel Nederland niet goed uit, maar voor West-Brabant zeker niet. We lopen het risico dat in Woensdrecht echt bijna niks meer kan omdat je alleen bij nul uitstoot nog een vergunning krijgt. Maar dat is erg lastig aan te tonen.”
Waarom kan de aanwijzing van die vier Natura-2000 gebieden niet ongedaan gemaakt worden? Ik snap hier helemaal niets van. De oplossing lijkt zo simpel.
jonas
2

Kees de oplossing is inderdaad simpel. Terugdraaien dat aantal natuurgebieden.

Probleem is dat Rutte de ballen niet heeft om in Brussel te melden dat we ons eigen beleid wensen te voeren en al helemaal niet zitten te wachten op bijvoorbeeld die bruinkool vervuiling uit Duitsland.

Het is weer het D"66 gedram en het bekende opheffing Nederland dat deze elitepartij voorstaat.

CDA kan je tegenwoordig helemaal door de plee spoelen als redelijke middenpartij. Ze moeten gewoon uit het kabinet stappen en doen ze dat niet dan zullen ze de rekening krijgen bij volgende verkiezingen en nog kleiner worden.

Op zich is het knap dat kabinet Rutte er zo in is geslaagd om de economie naar de kloten te werken en ook nog de publieke sector met zorg en onderwijs zo te laten verslonzen. Dacht dat Den Uyl daar wat van kon, maar die hield zorg onderwijs nog wat draaiend.

Rutte weet zowel de economie als de zorg, onderwijs en de bejaarden, jeugdzorg etc etc de vernieling in te werken. Erg knap van dit lachebekje!

Gek dat die wereldburgers van D'66 soms niet zo breed denken. Stel je stelt we kopen de 100 grootste varkenshouders uit. Ben je al gauw paar honderd miljoen kwijt en gaan ze gewoon naar Bulgarije, Hongarije ofzo en ja daar zouden ze dan de lucht wel mogen vervuilen? Bekrompen denken dus van D'66, VVd, CDA, pvdA afijn de bekende kliek.

Groet, Jonas
haas
0
Nederland is één groot landschapspark:)
Mastenbroek, nationaal landschapsgebied
Landschapsbeheerders van nature:reeds 20 jaren bio boer
==========================================
Biologische Melkveebedrijf Pelleboer: 150 koeien
Gerobotiseerd branche ten top
10.345 weergaven•10 feb. 2015
www.youtube.com/watch?v=U22lWJ0Pu9s
haas
0
quote:

haas schreef op 4 oktober 2019 06:38:

imo kunnen de boeren het beste lid worden van FVD: kosten 25 euro/jaar
Met 100.000 boeren-families ? en ook stemmen t.z.t: want DenHaag heeft de burgers bij de poot En dat geldt ook voor de boeren ! De Groene brigade walst door.........
imo gaat DenHaag niet om ,dus?:)
dus boeren, abo opzeggen bij uw oude clubjes.
whammy
0
quote:

haas schreef op 27 oktober 2019 10:41:

[...]

imo gaat DenHaag niet om ,dus?:)
dus boeren, abo opzeggen bij uw oude clubjes.
@Haas, sommige provincies gaan niet om btw moet jij niet onderduiken?. Het jachtseizoen is weer geopend.
[verwijderd]
0
Stichting Grond in Verzet, organisator van het stikstof- en PFAS-protest van woensdag, eist een werkbare regelgeving voor voor zowel PFAS als stikstof voor alle bedrijven in de gww, de bouw en de transport- en binnenvaartsector. Die regels moeten er uiterlijk 13 november zijn. Zo niet, dan volgt een tweede actiedag.

Niet alleen grondverzetters gaan protesteren: het manifest van Grond in Verzet – Nederland staat op slot, politiek trek ’t vlot – is ondertekend door circa 40 brancheverenigingen, vakbonden en organisaties, waaronder Bouwend Nederland, Aannemersfederatie, NEPROM, NVTB, NOA, Techniek Nederland en de VMRG. Zij roepen hun achterban op deel te nemen aan de actie van woensdag.

“Onze achterban herkent één-op-éen de zorgen, problemen en de frustratie van de initiatiefnemers van de Stichting Grond in Verzet. Er is dan ook breed draagvlak binnen Bouwend Nederland om deze landelijke actiedag te ondersteunen. Ik roep het kabinet op nu met maatregelen te komen om onze mooie sector per direct vlot te trekken en niet onnodig kapot te maken”, aldus Maxime Verhagen in een oproep op de website van Bouwend Nederland.
Chiddix
1
De bouw komt in actie a.s woensdag op het Malieveld. In EenVandaag had een bouwer(zelfstandige huizenbouwer) het over 33% minder aanbestedingen door de stikstofperikelen.
Jetten zegt, we gaan zorgen voor deel WW. Dat is de oplossing van Jetten. Eerst de stikstof minder en dan kunnen we weer bouwen.
Er staan tienduizenden banen in de bouw op de tocht. Ze komen er nu achter op wie ze gestemd hebben. Op de klimaatpartijen.
Chiddix
0
quote:

jonas schreef op 23 oktober 2019 20:59:

Kees de oplossing is inderdaad simpel. Terugdraaien dat aantal natuurgebieden.

Probleem is dat Rutte de ballen niet heeft om in Brussel te melden dat we ons eigen beleid wensen te voeren en al helemaal niet zitten te wachten op bijvoorbeeld die bruinkool vervuiling uit Duitsland.

Het is weer het D"66 gedram en het bekende opheffing Nederland dat deze elitepartij voorstaat.

Het is fout gegaan met de opgave van natura2000 gebieden. Men heeft op elk natuurgebiedje een sticker geplakt en aan Brussel doorgegeven. Nu zit Rutte met zijn handen in het haar. Een fout is menselijk maar deze fout kan hij herstellen in Brussel.
Gewoon op de knieen aan Timmermans en Samson vragen, a.u.b mag het wat minder?
DeZwarteRidder
0
quote:

Chiddix schreef op 28 oktober 2019 19:18:

[...]
Het is fout gegaan met de opgave van natura2000 gebieden. Men heeft op elk natuurgebiedje een sticker geplakt en aan Brussel doorgegeven. Nu zit Rutte met zijn handen in het haar. Een fout is menselijk maar deze fout kan hij herstellen in Brussel.
Gewoon op de knieen aan Timmermans en Samson vragen, a.u.b mag het wat minder?
De oplossing is duidelijk en als Rutte slim is, dan pakt hij deze kans om de redder des vaderlands te worden.
1.663 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 80 81 82 83 84 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.760,40 -1,48%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 -1,15%
 US30^ 37.794,75 +0,25%
 Nasd100^ 17.715,80 +0,13%
 US500^ 5.050,74 -0,20%
 Japan225^ 38.426,12 -0,70%
 Gold spot 2.388,94 +0,24%
 EUR/USD 1,0621 -0,04%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront