Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
voda
0
Gratis lunch of gratis windmolens

Als je beleggers érgens wakker voor kunt maken, is het wel gratis geld. Een oude wijsheid schrijft voor dat zoiets, uitgedrukt in lunch, niet bestaat, maar donderdag leek het er toch verdacht veel op.

Het Italiaanse energiebedrijf Enel verkocht een nieuw soort duurzame obligatie. De rente is gekoppeld aan duurzaamheidsdoelstellingen. Het hele bedrijf verplicht zich tot een groei van het percentage duurzame opwekking van 46% nu naar 55% eind 2021. Eind 2030 moet de CO2-uitstoot per kilowattuur ruim twee derde omlaag. Haalt Enel dat, dan verandert er niets. Faalt Enel, dan gaat de rente voor de rest van de looptijd met 25 basispunten (0,25 procentpunt) omhoog.

Gratis geld! Nu ja, alleen als de plannen van het bedrijf faliekant mislukken. Enel heeft de lat natuurlijk niet onhaalbaar hoog gelegd, maar ook niet vrijblijvend laag. De Italianen hebben grote plannen en investeren miljarden in duurzaamheid. In 2050 moet het bedrijf klimaatneutraal zijn.

De nieuwe obligatiestructuur is een stok achter de deur. Valt Enel door de mand, dan volgt een gepeperde rekening. Het bedrijf heeft nu vier van deze obligaties verkocht, één in dollars en drie in euro's. Gaat het vier keer mis, dan kost dat in totaal bijna €34 mln aan extra rentelasten.

Er is dus een transparant, direct verband tussen de duurzame prestaties van Enel en het rendement op de obligaties. Enel profiteerde donderdag van het enthousiasme voor deze structuur onder beleggers, want het kon aantrekkelijke financieringsvoorwaarden vastleggen. Volgens schattingen uit de markt bespaart Enel tussen de 5 en 10 basispunten op de drie eurotranches. Vorige maand bedroeg de korting op de dollarobligatie zo'n 20 basispunten. Over de gehele looptijd gerekend is Enel op het nieuwe schuldpapier ruim €28 mln goedkoper uit.

Van dat geld zou Enel, als het zich vast rijk rekent en geen rekening houdt met het feit dat de besparing over jaren wordt uitgesmeerd, volgens een ruwe schatting een stuk of negen windmolens van 3 megawatt kunnen neerzetten. Het bedrijf wil 11,6 gigawatt aan nieuwe productiecapaciteit neerzetten, dus heel veel verschil maakt dat niet, maar het kan ook geen kwaad. Bovendien: wie zegt er nou nee tegen een paar gratis windmolens? En hoe meer windmolens, hoe groter de kans dat Enel zijn doelstellingen haalt.

Het worden er misschien nog wel meer. Na het succes van de dollaruitgifte vorige maand stelde Enel voortaan alleen nog maar obligaties met duurzame rente uit te geven, 'als de markt het ermee eens is'. Vooralsnog lijkt de markt weinig bezwaren te hebben, zeker als er mogelijk gratis geld in het spel is.

Reageren? Mail naar Bartjens.nl.

fd.nl/beurs/1319949/gratis-lunch-of-g...
Bijlage:
Ronald Engels
0
Voda,

==============================
Port of Rotterdam’s Power Grid Can Be Reinforced More Efficiently

====================================

Typisch vaag Overheids-verhaal en zeker ook erg vaag wat uitvoeringsmogelijkheden en de kosten betreft.

M.v.g
[verwijderd]
0
quote:

Ronald Engels schreef op 14 oktober 2019 19:50:

Voda,

==============================
Port of Rotterdam’s Power Grid Can Be Reinforced More Efficiently

====================================

Typisch vaag Overheids-verhaal en zeker ook erg vaag wat uitvoeringsmogelijkheden en de kosten betreft.

M.v.g
Hier staat een uitvoeriger verhaal:

www.portofrotterdam.com/nl/nieuws-en-...

en voor wie nog meer details wenst:

www.portofrotterdam.com/sites/default...

En als Ronald Engels tijd en moeite niet hoeft te sparen, het volledige rapport heet:

‘Een haven vol nieuwe energie, Routekaart voor ontwikkeling van een robuuste elektriciteitsinfrastructuur in de Rotterdamse haven’.
Dit onderzoek is in 2018-2019 gedaan door TenneT, Stedin en Havenbedrijf Rotterdam.

Is dat de overheid?
[verwijderd]
0
Hier is het totale netwerk, over vaag gesproken. De meesten interessert dit een lor, zolang de electrische stroom maar de eigen stopcontacten bereikt.

Bijlage:
Ronald Engels
6
Gokker,

Sorry kom niet onder de indruk van deze Rotterdam-Overheids-plannen, wat gaat men nu daadwerkelijk doen, wat kan men daadwerkelijk realiseren, wat gaat deze hele grap de burger en het bedrijfsleven kosten, zijn deze plannen/ideen realistisch te verwezenlijken.

Let`s wait and see in 20 years, knowing our governments, I have zero confidence?

De toekomst al uitwijzen dat dit alles slechts "Dromen" zijn, waar weinig en wellicht zelfs niets van zal worden uitgevoerd.

M.v.g.
P.S. Ik een oude zeer ervaren technisch chemisch ingenieur met 48 jaar wereldwijde project ervaring met totale Pre-commissioning en Commissioning verantwoordelijkheid over projecten tot en met 1.7 miljard USD, o.a. "Project: Powerplant, Koelwaterplant en kanalen, enzv, Haven en Infra-struktuur en tevens een 117.000 barrels/day RFCC-Gasoline based Oil-Refinery."

P.S. Heb wereldwijd 9 Olieraffinaderijen, 5 Nafta-krakers, 3 Sytreen/Ethylbenzene/Cumeen plants, en vele andere projecten vanaf 60 % constructie afgebouwd, met pre-commissioning en commissioning verantwoordelijkheid. Ruwweg 42 grote projecten wereldwijd en zelden gelukkig niet in altijd eigenwijs fouten makend Nederland.

Hoop voor jouw "Gokker", dat je nog meer verantwoordelijkheid met grote moeilijkheidsfactoren hebt mogen dragen in je leven, dan kan ik je met recht feliciteren, dan ben je zeer bevoorrecht geweest.

Stop met het systematisch onderuithalen van mensen met echte kennis en ervaring. Het is al erg genoeg dat Dhr. Rutte en zijn collega`s politici en regeringen en onze NPO/NOS TV en onze bekende Nederlanders Elite in Hilversum systematisch de gemiddelde Nederlandse Burgers kleineren en als veel te dom beschouwen om transparant mee te communiceren.
Een groot deel van onze Nederlandse burgers (ruwweg 35 % of meer) heeft vele malen meer gezond verstand als de Elite rond de regering Rutte en houd zich bovendien niet bezig met leugens en bedrog.

- Zoals Mark Twain zei: "There are Lies, Damned Lies and Political Government Statistics.

- To Quote Richard Lindzen, Professor Emeritus, Earth Sciences, M.I.T.,
"It will be remembered as the greatest Mass Delusion (bedrog/waanidee) in the history of the world - that CO2, the life of plants, was considered for a time to be a deadly poison".

- To Quote Ronald Engels, Hulst, "Wereldburger, enzv.: "Man-made CO2 Global Warming is pure Fraud and can not be proven scientifically, there is no Climate Problem, there is only a worldwide Pollution Problem and more windmills and more solarpanels will only add to much more worldwide pollution, solving zero problems, instead creating seriously lack of stable and sufficient energy and food supplies for all world populations.

- China and India will be therefore become the laughing economic Winners and Europe and Africa will become the economic Losers, the miserable poor Paupers of this world.

- That is what Extinction Rebellion and our Leftist and Green Elites want, destroy the most civilized, most cultivated richest countries of Europe and if they succeed also the USA and all other rich cultivated nations.

Gokker succes gewenst, jij en je onbetrouwbare linkse vrienden gaan mijn woorden en kritiek op het huidige chaotische mismanagement van Nederland/EU niet kunnen stoppen.

josti5
3
quote:

gokker schreef op 14 oktober 2019 21:56:

[...]

Hier staat een uitvoeriger verhaal:

En als Ronald Engels tijd en moeite niet hoeft te sparen, het volledige rapport heet:

‘Een haven vol nieuwe energie, Routekaart voor ontwikkeling van een robuuste elektriciteitsinfrastructuur in de Rotterdamse haven’.
Dit onderzoek is in 2018-2019 gedaan door TenneT, Stedin en Havenbedrijf Rotterdam.

Is dat de overheid?
Jazeker, dat is de (semi) overheid!
Eén pot nat.
[verwijderd]
0
quote:

Ronald Engels schreef op 15 oktober 2019 00:55:

Gokker,

[...]
Stop met het systematisch onderuithalen van mensen met echte kennis en ervaring.
[...]

Ik vind me niet terug in deze beschrijving en weiger op dit emotionele niveau af te zakken.

Voor mij tellen alleen inhoudelijke debatten. Dat ben ik zo gewend in mijn wetenschappelijke wereldje.
Meer kan ik niet bieden.

Nu zal ik wel weer als elitair afgedaan worden. Het zij zo.
haas
1
Huiseigenaren tasten in duister over kosten verduurzaming
Woningeigenaren schatten de rekening van verduurzaming van hun huis te hoog in, meldt ABN Amro op basis van onderzoek. Gemiddeld gaan huiseigenaren uit van 22.000 euro, terwijl zij in werkelijkheid – afhankelijk van de staat van het huis – grofweg ruim de helft minder kwijt zijn.

Natasja de Groot 15-10-19, 06:00 Laatste update: 06:46
De gemiddelde woningeigenaar staat niet onwelwillend tegenover verduurzaming, signaleert ABN Amro. Sterker nog, van de 1000 ondervraagden zegt ruim de helft verduurzaming belangrijk te vinden. Iets minder dan de helft nam de afgelopen drie jaar wat maatregelen, zoals plaatsing van zonnepanelen, een nieuwe HR-combiketel of isolerend glas.

19 procent trok daar zelfs 10.000 euro of meer voor uit. Ondanks die bereidheid blijken veel woningeigenaren wel somber over de gevolgen van de klimaatplannen van de overheid voor hun portemonnee. Slechts 8,5 procent gaat ervan uit dat hij die rekening straks kan betalen. Volgens sectoreconoom Madeline Buijs van ABN Amro schatten veel eigenaren de kosten te hoog in, vooral mensen met een laag energielabel (E tot en met G) zitten er flink naast.

www.destentor.nl/wonen/huiseigenaren-...
NewKidInTown
1
De Britse politie gaat harder optreden tegen klimaatactivisten van de actiegroep Extinction Rebellion (ER) in Londen na een week van confrontaties tussen betogers en de politieagenten, meldden verschillende media. Activisten die de straat op gaan kunnen worden opgepakt. „Elke bijeenkomst die in verband staat met de opstand van Extinction Rebellion in Londen moet worden gestaakt”, luidt de verklaring van de politie.

www.telegraaf.nl/nieuws/1440195196/br...

Klimaatdemonstranten krijgen betaald

www.telegraaf.nl/nieuws/1270651846/kl...
rationeel
1
quote:

Ronald Engels schreef op 15 oktober 2019 00:55:

Gokker,

Sorry kom niet onder de indruk van deze Rotterdam-Overheids-plannen, wat gaat men nu daadwerkelijk doen, wat kan men daadwerkelijk realiseren, wat gaat deze hele grap de burger en het bedrijfsleven kosten, zijn deze plannen/ideen realistisch te verwezenlijken.

Let`s wait and see in 20 years, knowing our governments, I have zero confidence?

De toekomst al uitwijzen dat dit alles slechts "Dromen" zijn, waar weinig en wellicht zelfs niets van zal worden uitgevoerd.

M.v.g.
P.S. Ik een oude zeer ervaren technisch chemisch ingenieur met 48 jaar wereldwijde project ervaring met totale Pre-commissioning en Commissioning verantwoordelijkheid over projecten tot en met 1.7 miljard USD, o.a. "Project: Powerplant, Koelwaterplant en kanalen, enzv, Haven en Infra-struktuur en tevens een 117.000 barrels/day RFCC-Gasoline based Oil-Refinery."

P.S. Heb wereldwijd 9 Olieraffinaderijen, 5 Nafta-krakers, 3 Sytreen/Ethylbenzene/Cumeen plants, en vele andere projecten vanaf 60 % constructie afgebouwd, met pre-commissioning en commissioning verantwoordelijkheid. Ruwweg 42 grote projecten wereldwijd en zelden gelukkig niet in altijd eigenwijs fouten makend Nederland.

Hoop voor jouw "Gokker", dat je nog meer verantwoordelijkheid met grote moeilijkheidsfactoren hebt mogen dragen in je leven, dan kan ik je met recht feliciteren, dan ben je zeer bevoorrecht geweest.

Stop met het systematisch onderuithalen van mensen met echte kennis en ervaring. Het is al erg genoeg dat Dhr. Rutte en zijn collega`s politici en regeringen en onze NPO/NOS TV en onze bekende Nederlanders Elite in Hilversum systematisch de gemiddelde Nederlandse Burgers kleineren en als veel te dom beschouwen om transparant mee te communiceren.
Een groot deel van onze Nederlandse burgers (ruwweg 35 % of meer) heeft vele malen meer gezond verstand als de Elite rond de regering Rutte en houd zich bovendien niet bezig met leugens en bedrog.

- Zoals Mark Twain zei: "There are Lies, Damned Lies and Political Government Statistics.

- To Quote Richard Lindzen, Professor Emeritus, Earth Sciences, M.I.T.,
"It will be remembered as the greatest Mass Delusion (bedrog/waanidee) in the history of the world - that CO2, the life of plants, was considered for a time to be a deadly poison".

- To Quote Ronald Engels, Hulst, "Wereldburger, enzv.: "Man-made CO2 Global Warming is pure Fraud and can not be proven scientifically, there is no Climate Problem, there is only a worldwide Pollution Problem and more windmills and more solarpanels will only add to much more worldwide pollution, solving zero problems, instead creating seriously lack of stable and sufficient energy and food supplies for all world populations.

- China and India will be therefore become the laughing economic Winners and Europe and Africa will become the economic Losers, the miserable poor Paupers of this world.

- That is what Extinction Rebellion and our Leftist and Green Elites want, destroy the most civilized, most cultivated richest countries of Europe and if they succeed also the USA and all other rich cultivated nations.

Gokker succes gewenst, jij en je onbetrouwbare linkse vrienden gaan mijn woorden en kritiek op het huidige chaotische mismanagement van Nederland/EU niet kunnen stoppen.


Onnodige overhaaste maatregelen op grond van gefantaseerde feiten.
Tot mislukking gedoemd. De burgers worden gedwongen hun zakken te legen voor projecten waar ze helemaal niet achter staan en die ook niet volgen uit democratische beslissingen. Maar al zou dat allemaal wel zo zijn, dan nog; aan gekte zou een regering geen gehoor dienen te geven.

Hier wreekt zich ook de eenzijdige samenstelling van ons parlement. Een overdaad aan ONdeskundigen.

De hedendaagse politiek is op een dieptepunt aangeland, waar de burgers nog alleen maar de pionnen zijn op het speelbord van de machthebbers. Dat heet dus DICTATUUR.

Het is tijd voor verandering.

Groet,

Rationeel.
rationeel
1
Syp Wynia
?
Geverifieerd account

@sypwynia

Neem nou @janrotmans de 'transitieprofessor' onder de klimaatactivisten. Die zegt: ‘Soms denk ik: er mag best een verlichte dictatuur op het gebied van klimaattransitie komen,’ aldus Rotmans in de zomer van 2018 in het AD. Zoals hij zijn er vele. Misschien is het zelfs al zover.
rationeel
1
Syp Wynia
?
Geverifieerd account

@sypwynia

Oprichter Roger #Hallam van klimaatactiegroep @ExtinctionR is 1 van vele activisten en lobbyisten (ook in NL) die democratie opzij willen zetten. Extinction Rebellion. ‘Als samenleving zo amoreel handelt, wordt democratie irrelevant, want klimaat is belangrijker dan democratie.’
rationeel
1
Mirjam152?

@Mirjam152

Als antwoord op @sypwynia @ExtinctionR
Veel interviews met hem te vinden op YouTube. De man is een pure communist. Alsof de Sovjets terug zijn. Hij is een voorbeeld van de activist waar Jordan Peterson voor waarschuwt: eigen leven is één puinhoop maar denkt dan wel de wereld te kunnen verbeteren/organiseren.
rationeel
1
Elisabeth Hunyadi?

@E_Hunyadi

Good journalism @MailOnline. "#ExtinctionRebellion is paying activists up to £400 a week to lead the protests that have brought chaos to the streets of Britain. Protesters have received payments totalling more than £70,000 in 4 months." #ClimateAction
rationeel
1
Elisabeth Hunyadi?

@E_Hunyadi

#ExtinctionRebellionLondon #ExtinctionRebellion
"Compassionate Revolution, registered company used for XR activity, has £371,000 in the bank.
Crowdfunding for the October Rebellion stands at £859,534.
XR's fundraising efforts have brought in more than £2.5 million past year."
rationeel
1
W.M. Vermeeren:

In het weekend logeerde onze kleinzoon (5 jaar) bij ons. Via een verhaaltje uit de Donald Duck kwam de "opwarming van de aarde" (inderdaad voor een kind van 5 jaar) ter sprake. Zijn mening (?) was dat "Trump het niet goed deed".
Van deze uitspraak verschrokken mijn vrouw en ik, maar we zijn er verder niet op door gegaan, immers met een kind van 5 jaar is het moeilijk om te discussiëren over de opwarming van de aarde en over politiek.
Waar haalt hij deze wijsheid vandaan? Van school of jeugdjournaal?
rationeel
2
Waarom u trots mag zijn op onze groene boeren

De vaderlandse landbouw en veeteelt zijn ...intensief.... Dat betekent dat ze een... hoge opbrengst ...per oppervlakte-eenheid hebben.... En dus zijn ze behoorlijk... duurzaam..., groen... en ...milieuvriendelijk..., schrijft...*** Simon Rozendaal***....

Het is bizar dat... D66..., GroenLinks..., minister van Landbouw... Carola Schouten... van de ...ChristenUnie... (nota bene een boerendochter) en al die anderen die roepen dat de boeren groener moeten worden, dit ...niet begrijpen of doen alsof ze het niet begrijpen....
rationeel
1
Veel groener en duurzamer dan in Nederland kan het nauwelijks.

Land komt altijd uit de natuur

Laat het me nog even uitleggen. Mensen moeten... eten... en hebben geen tijd en zin meer om het ...zelf... te verbouwen. Dus hebben onze verre voorouders... 10.000 jaar... geleden landbouw en veeteelt uitgevonden. Daarvoor is... land nodig en dat wordt onttrokken aan de natuur...

Het doet er niet toe wat uw... politieke overtuiging... is en of u... onbespoten spelt... en... linksdraaiende quinoa... eet dan wel van het... vet druipende hamburgers..., ook... uw voedsel... komt van een... stukje land.... Wanneer dat... oppervlak ...zo veel mogelijk... van het door u gewenste... voedsel opbrengt..., hoeft er voor uw ...onbespoten spelt en linksdraaiende quinoa... dan wel van het ...vet druipende hamburgers... zo... min mogelijk... natuur... te worden omgezet in... landbouwgrond... of... veeteeltweides...

De ...Nederlandse... (en Amerikaan­se)... agrarische ...sector hebben de... hoogste opbrengst ...per hectare.... Pakweg... tienmaal zo hoog... als het ...ooit bij ons was... en nu ...nog steeds in arme landen is...
rationeel
1
De meest milieuvriendelijke landbouw ter wereld

Daardoor is de... milieu-impact... per product en per oppervlak laag.... Dat is het wezen van ...grootschaligheid...

... ‘Voetafdruk’ van CO2,... energie..., pesticiden... en antibiotica... hier lager dan waar ook ter wereld...

...Het is zo klaar als een klontje maar mag niet hardop worden gezegd...In ...2012... maakte ...Aalt Dijkhuizen..., voorzitter van de... Wageningen University..., bij de opening van het academisch jaar al duidelijk dat de ...Nederlandse landbouw de meest milieuvriendelijke ter wereld is...

...‘Nederlandse boeren... zijn... wereldkampioen... efficiëntie... en ...duurzaamheid...,’ zei... Dijkhuizen... en droeg tal van... cijfers, tabellen en grafieken... aan om te illustreren dat de ...Nederlandse... intensieve... en dus... efficiënte agrarische... sector ...minder... milieubelasting ...per product... en per... hectare... genereert dan boerensectoren... in andere landen.
38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,55  +0,20  +0,02%  15:51
 Germany40^ 17.765,90 -0,02%
 BEL 20 3.814,23 +0,52%
 Europe50^ 4.926,09 +0,24%
 US30^ 37.819,07 +0,24%
 Nasd100^ 17.529,68 +0,14%
 US500^ 5.029,76 +0,20%
 Japan225^ 37.934,21 +0,50%
 Gold spot 2.381,34 +0,86%
 EUR/USD 1,0649 -0,21%
 WTI 82,15 -0,07%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +8,30%
JUST EAT TAKE... +4,58%
Air France-KLM +3,50%
Alfen N.V. +1,86%
Vastned +1,83%

Dalers

Pharming -8,59%
PostNL -6,22%
ASMI -6,14%
Avantium -5,23%
BESI -3,34%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront