Prosus « Terug naar discussie overzicht

Forum Prosus geopend

326 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
[verwijderd]
0
Referentiekoers was 58,70 en schoot de eerste dag naar 76 euro. Dat hield geen stand zoals we weten.
[verwijderd]
0
Ik ben even gaan neuzen naar het aandeel omdat ik de koers laag genoeg vond. Ik heb echter geen duidelijk overzicht of iets anders kunnen vinden waarbij de vooral kleinere deelnemingen worden gewaardeerd. Uberhaupt is het vinden van een balans voor Prosus geen eenvoudige klus, tenzij je de balans van naspers meetelt natuurlijk.

Maar ben even aan het rekenen gegaan obv Tencent, heb daarbij de notering aan frankfurt gebruikt ivm de valute.
359.2B*30.99% = 111,31608 B
Tegenover de huidige marktwaarde van prosus wel heel matig, Ik meende dat Naspers op momenten minder waard was dan 75/80% van het belang in Tencent. Dus zelfs als je ervan uit gaat dat de rest van de holding niks waard zou zijn een aanzienlijke korting, die is wel verdwenen.
Iemand die een beetje een beeld kan geven over de waarde van het aandeel of anderzijds en goed onderbouwde mening heeft over het aandeel?
[verwijderd]
0
Zeker, nog niet de totale informatie die ik graag zie voor een investering maar al heel wat meer dan dat ik tot heden kon vinden !
objectief
0
Jefferies had als enige analist een verkoopdoel van 63. Zodra de koers daar is ga ik kopen. Tenslotte moet je ergens beginnen.
Onder IEX fundamenteel zie ik een winst per aandeel staan voor 2081 van bijna 10;
is de k/w echt zo laag (onder de 7)
[verwijderd]
1
quote:

SmitFinance schreef op 3 oktober 2019 18:32:

Zeker, nog niet de totale informatie die ik graag zie voor een investering maar al heel wat meer dan dat ik tot heden kon vinden !
Misschien heb je hier nog wat meer aan.

www.naspers.com/news/prosus-prospectus

Waar het op neer komt is dat je Tencent met een redelijke korting kunt kopen, hetgeen overigens altijd al mogelijk was door Naspers via de Amerikaanse notering (NPSNY) te kopen. Wat je er "gratis" bij krijgt is een verzameling belangen in al dan niet veelbelovende maar merendeels verlieslatende andere "internetbedrijven". De geschatte gezamenlijke waarde van die belangen verbleekt echter als je het afzet tegen de waarde van het belang in Tencent.

Kortom, Tencent kopen met korting via Naspers was altijd al mogelijk. De impliciete korting via Naspers was een stuk groter dan nu de internetbelangen zijn afgesplitst middels de notering van Prosus, hetgeen natuurlijk ook de bedoeling was van deze afsplitsing. Echt rationeel verklaarbaar vind ik de enorme koerssprong ten opzichte van de indicatieve openingskoers echter niet; behalve een hoofdnotering op een wat gangbaarder beurs dan die van Johannesburg lijkt er mij niet veel veranderd.

In de prospectus staat overigens ook te lezen welke banken een rol hebben gespeeld bij deze beursgang; niet geheel onverwacht duiken dan dezelfde namen op die zich onlangs (en keurig om de beurt) positief hebben uitgelaten over Prosus met vrij eensgezinde (hoge)koersdoelen.

Aantrekkelijke korting of niet, de belangrijkste vraag die je wat mij betreft moet beantwoorden is dus of je een belang wilt nemen in Tencent. Zelf vind ik die onderneming omgeven met de nodige risico's (China/overheidsbemoeienis) en de waardering relatief stevig (als je het afzet tegen Google/Alphabet), maar ik ben dan ook redelijk conservatief ingesteld. Voor wat het waard is, lijkt het aandeel Tencent er wat mij betreft "technisch" ook niet echt lekker bij te liggen, zie:

finance.yahoo.com/chart/0700.HK

Tencent kan je overigens ook rechtstreeks op de Amerikaanse beurs kopen via een ADR (TCEHY), maar als je positief bent over Tencent lijkt Prosus me best een interessant alternatief.

Succes!

objectief
0
quote:

the Devil is in the Details schreef op 4 oktober 2019 16:07:

[...]

Voor wat het waard is, lijkt het aandeel Tencent er wat mij betreft "technisch" ook niet echt lekker bij te liggen, zie:

finance.yahoo.com/chart/0700.HK

Over het technisch plaatje kun je van mening verschillen; ik zie n.l. een 3-dubbele bodem op 320 n.l. eind mei/augustus en nu.. Dat is op zich een sterk fundament. Aan de andere kant kun je ook een neergaande lijn trekken over de toppen. Ik ga er vanuit dat de speculatieve kopers er nu uit zijn en dat de koers geleidelijk kan gaan stijgen.

wessels4
0
Kan het een rede zijn dat ze nu nog in de lokale notering staan? Dus weinig grote spelers die mogen kopen?
[verwijderd]
0
rene66
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 9 oktober 2019 18:42:

Welke bedrijven zitten in het mandje van Prosus?
Schiet niet op die koers

Dit is een aandeel waar eerst de lucht uit moet lopen, dat duurt nog wel even. Daarna zal de koers met een onderwaardering meeveren op de koers van Tencent. Het is een leuk aandeel om in Tencent te beleggen, buiten de VS beurs om. Zelf beleg ik wel via de VS, het voordeel daarvan is dat de onderwaardering er niet in zit.
Beperktedijkbewaking
1
Hou ook de valutakoersen in de gaten. De Prosus-koers heeft een correlatie met de koers van Naspers in Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR), en ZAR correleert veelal aardig met GBP.
De stijging van Prosus gisteren viel samen met stijgingen van GBP en ZAR (die al een paar dagen aan de gang zijn, ca +3% voor ZAR in de laatste drie dagen).

Peuk
0
BEURSBLIK: BARCLAYS ZET KOOPADVIES OP PROSUS
ABM Financial News - 10:42
(ABM FN-Dow Jones) Barclays gaat Prosus volgen met een Overwogen advies en een koersdoel van 90,00 euro. Dat bleek maandag uit een rapport van de Britse bank.

Het koersdoel biedt een opwaarts potentieel voor het nieuwe aandeel van circa 40 procent. Ook over het voormalige moederbedrijf Naspers blijft Barclays positief met een koersdoel dat 45 procent opwaartse ruimte biedt.

Beide aandelen zijn een aantrekkelijke manier om te investeren in de Chinese internetreus Tencent, dat ongeveer 80 procent van de waarde van beide bedrijven uitmaakt.

Ook de resterende activiteiten bevatten goede investeringen en zouden relevanter moeten worden als Prosus de verticale consolidatieslag leidt in marktplaatsen, maaltijdbezorging en fintech.

De analisten zijn ervan overtuigd dat de korting die beide aandelen nu bieden op de marktwaarde van Tencent, op de middellange termijn zal dalen.

Het aandeel Prosus stond maandag 1,6 procent lager op 65,41 euro. Naspers daalde 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
jalivia
0
Dank je wel voor het plaatsen ..gewoon blijven zitten dan maar ..had mijn twijfels wel eens ..
voda
0
Citi zet Prosus op kooplijst

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 10:58 | Views: 862

PROSUS 12:52
66,47 -0,74 (-1,10%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Citi gaat techinvesteerder Prosus volgen met een buy-advies en een koersdoel van 86,50 euro. De Amerikaanse bank ziet opwaarts potentieel door de grote deelneming van Prosus in het Chinese technologieconcern Tencent.

Citi denkt verder dat het management van de onderneming meer waarde kan creëren uit bezittingen dan tot dusver door de markt wordt aangenomen. Het aandeel Prosus noteerde vrijdag omstreeks 10.45 uur een min van 1,1 procent op 66,41 euro.
JBL_0123
0
LONDEN (AFN) - Maaltijdbezorger Just Eat heeft in het derde kwartaal zijn omzet met een kwart opgevoerd. Ook het aantal bestellingen viel hoger uit. De beoogde fusiepartner van het Nederlandse Takeaway.com herhaalde zijn verwachtingen voor heel het jaar.

De omzet van Just Eat kwam uit op 247,5 miljoen pond, ongeveer 286,5 miljoen euro. Het aantal bestellingen steeg met 16 procent tot 62 miljoen.Daarvan kwam ruim de helft uit het Verenigd Koninkrijk. Just Eat deed daar vooral goede zaken met zijn bezorgdienst. De marktplaats, waar bedrijven alleen de online functies van Just Eat gebruiken en hun maaltijden zelf bezorgen, groeide minder hard. Verder toonde de Australische tak van het Britse bedrijf herstel.

Just Eat blijft uitgaan van een omzet van tussen de 1 miljard en 1,1 miljard pond dit jaar. De onderliggende operationele winst (ebitda) zou tussen de 185 miljoen en 205 miljoen pond uit moeten komen. Dat is zonder de resultaten van de Latijns-Amerikaanse activiteiten waar een onderliggend operationeel verlies van tussen de 80 miljoen en 100 miljoen euro wordt verwacht.

Voor de fusie met Takeaway rekent Just Eat erop in december een aandeelhoudersvergadering te kunnen houden. De samenvoeging zou volgens het bedrijf nog dit jaar afgerond kunnen worden.
twinkletown
0
Prosus doet bod op Just Eat
22-10-2019 10:20:00
Bod met premie van 20 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft een bod uitgebracht op het Britse Just Eat. Dit maakte de beursnieuweling in Amsterdam dinsdag bekend.

Prosus is bereid 7,10 pond per aandeel Just Eat in contanten te betalen. Dat is een premie van ongeveer 20 procent ten opzichte van het bod van Takeaway.com en de slotkoersen van 21 oktober.

Prosus heeft vooralsnog geen overeenstemming bereikt met het management van Just Eat, dat dichtbij een samengaan met het Nederlandse Takeaway.com is. Wel kreeg Prosus al deels toegang tot cijfers van de Britse maaltijdbezorger.

De bieder denkt dat er grote investeringen in Just Eat nodig zijn. Prosus wees op de "significante vertraging" die de laatste kwartaalcijfers van Just Eat lieten zien. Prosus zei niet te geloven dat een combinatie van Just Eat en Takeaway in deze investeringsbehoefte zal voorzien.

Prosus, een afsplitsing van het Zuid-Afrikaanse Naspers kent een aantal pijlers, waarvan maaltijdbezorging er één is. Sinds september is Prosus op Euronext Amsterdam genoteerd.

ABM Financial News.
twinkletown
0
Goed schaakspel Prosus bij overnamebod Just Eat

Takeaway.com zal het overnamebod van Prosus op het Britse Just Eat niet evenaren. Dit verwacht analist Corne van Zeijl van Actiam.

"Takeaway zat al aan zijn limiet", zei Van Zeijl tegenover ABM Financial News over het bod van het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl op de Britse sectorgenoot. Na het samenvoegen zou Takeaway al minder dan de helft van de aandelen in de combinatie krijgen.

En de vraag is volgens Van Zeijl of Takeaway wel moet treuren om het mislopen van "ellende-tent" Just Eat, want dat is het volgens de analist kijkend naar de recente kwartaalcijfers.

Van Zeijl sprak van een "goed schaakspel" door Prosus. De koers van Takeaway werd al enige tijd gedrukt doordat Delivery Hero bezig is 3 miljoen aandelen Takeaway te verkopen. Delivery Hero kreeg deze stukken in handen nadat het de Duitse activiteiten verkocht aan Takeaway.

Deze verkoop blijkt nu een "vooropgezet plan" van Delivery Hero, dat Prosus als aandeelhouder heeft, om de koers te drukken en zo de premie van het bod van Prosus op just Eat te vergroten. Takeaway wilde de overname van Just Eat namelijk in aandelen betalen.

De koers van Just Eat liep dinsdag 23 procent op. Takeaway.com steeg 4,9 procent. Van Zeijl merkte op dat Delivery Hero straks minder belang zal hebben om aandelen Takeaway tegen een lage koers te verkopen.
326 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 11:38
Koers 28,290
Verschil -0,380 (-1,33%)
Hoog 28,605
Laag 28,080
Volume 707.356
Volume gemiddeld 2.994.481
Volume gisteren 3.099.694

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront