Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vertrouwen Nederlandse beleggers omhoog'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 DNFTT 28 september 2019 10:00
    quote:

    Oktober2019! schreef op 28 september 2019 09:39:

    Raar bericht. Vertrouwen neemt toe door een niet in verhouding tot de economie staande stijging. Men verwacht gemiddeld een AEX van 568 in december. Nou, zeg het maar. Ik zeg uitstappen en langs de zijlijn.
    Ik zie een stabiele Nederlandse economie die best een stootje kan hebben en ik zie ook hoge dividendrendementen waardoor een eventueel dipje kan worden gladgestreken met dividenden.
    Geld langs de zijlijn rendeert sowieso niet.
  2. forum rang 7 jan de vakman 28 september 2019 12:02
    waar de aex zal staan met het nieuwe jaar,hangt natuurlijk in hoge mate af,van het feit,of trumpie nog meer gekke capriolen in petto heeft en wat dat betreft ben ik niet zo heel erg opthimistisch.
    gisteren verspeelde new york ook weer zijn winst,omdat dat lange heerschap,opnieuw zijn beproefde therapie toepaste,een lekkere hoop met zand in de onderhandelings machine,dan begint alles weer zo heerlijk te knarsen en te kraken,dan komt de boel kermend,prachtig bijna tot stilstand,je kan je eigen toch gewoon niets mooier voorstellen en dat terwijl china zeker zijn best doet om uit dit oerstomme drama te komen.
    de chinese christenen zijn opnieuw het kind van de rekening, in china neemt de haat tegen chritenen,door donald zo toe, dat de uiterst heilzame geboden,van de Allerhoogste, uit de kerken moeten en er daarvoor in de plaats spreuken komen,van stofjes aan de weegschaal,die de communistische ideologie aan hangen.
    van dagobert trump en zijn vriendje borisje,op dat kleinere eiland,geld;wee,het land,welks koning een kind is!
    ik kon van de week het aexje,niet in broederlijke liefde,fijn nijpen,beursplein5,kwam verder dan ik en dat komt hoofdzakelijk,door een nieuw fenomeen aan de beurshemel,ons landje word geconfronteerd met stikstofidiotie,lekker alles verlammen,dan weet je zeker dat de bedrijven geen winst kunnen maken,om de zeker wel nodige maatregelen te nemen.
    rutje en consorten,ga de weid en breed grootste vervuiler,het vliegtuig eens aanpakken,laat die mega vervuilers,van af nu eens eerlijk mee betalen aan deze ellende en gebruik dit geld voor snelle ontwikkeling van bruikbare opslag batterijen voor zonne energie,als die er komen,kan 80% van de energie centrales in de zomer dicht,dan maak je echt stappen in het stikstofverhaal!!
    dit nieuwe drama,deed de metaaltjes,neerstorten in het ravijn,heel lelijke minnen,mijn zeer geliefde besi,hield net zijn voeten droog;+0,07%,hij was met deze giga prestatie,toch wel de beste chipper,van de week.
    in new york keek men wel naar teleurstellende cijfers,van de geheugen chipboer,maar niet naar de visie,dat het ergste voorbij is op de chipmarkt,ik doe dat als opthimist wel en zal indien mogelijk,nog wat meer stukjes van mijn lieveling bijkopen.
    Vandaag.lekker tuinen,nog een beetje koper strippen en vanavond,heerlijk naar het slotconcert van vincent de vries in dordrecht,hij sluit de toer door zijn oude vaderland af,met het prachtige lied;ik wil U,o God,mijn dank betalen,ik heb alle reden om dit met hem mee te gaan zingen,dus daar moeten we gewoon naartoe.
    morgen in de erediensten,opnieuw,de lof van de HEERE uitzingen,dat is de diepste reden,waarom we zo'n mooie stem gekregen hebben!!
    maandag hoop ik,dat china,heerlijke liefdesolie in de machine gooit en dan mag er gerust een vleugje communisme bij zitten,dan gaan mijn lievelingetjes ook weer zingen,vandaar!!Sjaloom!!!
  3. Dikke Durk 29 september 2019 02:01
    Met het oog op een inmiddels vrij zekere halvering van de boerenstand (1% BNP) door middel van kille sanering en daarmee gepaard gaande sterke krimp of uit Nederland verdwijnen van de agri-business (ca. 5 tot 10% van het BNP) lijkt enige reservering op zijn minst verstandig. De (groene) randstedeling weet het nog niet, maar er komen zware tijden aan voor beleggers in bankaandelen (tussen de 50 en 200 mld uitstaand aan leningen en pachtgrond), unilever, RABO-certificaten, ingenieursbedrijven en bouwbedrijven (gem. 1 tot 2 mld per jaar aan stallenbouw), forfarmers, etc.
  4. forum rang 6 Happy 29 september 2019 08:36
    Alles om de particuliere beleggers rustig te houden. Ga maar lekker slapen burgers. De regeringen en banken zorgen voor jullie. Het is echt het sprookje de kleren van de Keizer. En dan lees je bovenin een post van Het Zwaard dat je nu nog in de hoge beurs moet stappen omdat rente niks opbrengt. Pffff het werkt dus.
  5. Vaak wel 29 september 2019 12:35
    quote:

    appiehappie schreef op 28 september 2019 10:01:

    Lol... gezien de geopolitiek en vele anderen berichten over bv recessie e.d. Neem ik dit bericht met een korrel zout... take care!
    Is heel goed van je om de vinger aan de pols te houden.

    Maar is er de afgelopen 400 jaar ooit een periode geweest waarin er geen bedreigingen waren? Overheden die steeds meer verdienen aan negatievere rentes, ultra lage werkloosheid, lage spaarrentes, stimuleringen van centrale banken, toenemende investeringen van landen als Duitsland en Nederland, sterk gegroeid aantal mensen in Azië met geld. Oktober is bijna altijd een volatiele maand, vanaf november verwacht ik een eindejaarsrally.
  6. forum rang 8 het zwaard 29 september 2019 19:06
    @ Oktober2019!: De toekomst negatief voorspellen is blijkbaar gemakkelijker dan ze positief te voorspellen. Waarom positief. De rente heeft nog nooit zo laag geweest als heden en de inflatie ook. Deze laatste is echter al geruime tijd lager dan de inflatie, wat er op neerkomt dat je iedere dag armer wordt, tenzij je 'n belegging vind die meer opbrengt dan het inflatiecijfer. Welnu een aantal beursgenoteerde bedrijven betalen 'n dividend uit die hoger is dan de inflatie, wat er op neer komt dat je dan niet armer maar rijker wordt. Wel te verstaan zolang de bedrijven dividenden kunnen betalen die hoger zijn dan het inflatiecijfer . De koerswinstverhouding van 'n aandeel mag dus nu hoger liggen dan vroeger het geval was, toen we nog realistische rente's kenden. Tenslotte zoekt geld zoals water steeds de gemakkelijkste weg naar succes. En dat succes moet gezocht worden in de aandelenbeurs. Waarom niet negatief: Je onderneemt dan niets en blijft hopen op beter tijden. Dan zeg ik. Dat is pas 'n sprookje.
  7. forum rang 6 Happy 29 september 2019 20:14
    @het zwaard. Fijn 7% dividend als de koers straks 10% gedaald is. Deze beurs verwacht een betere economie met stijgende koersen. Doet het al jaren dus is het een feit. Helaas gaat het al eeuwen op en neer. Ik verwacht gewoon een stevige correctie en heb daardoor geen aandelen en speel dagelijks met turbo's en soms opties. Heeft geld gekost even vsn 550 naar 580 maar door dagelijks te handelen sta ik weer op dubbel digits winst sinds begin augustus. Ik vind het leuk om te doen. Mocht ik weer in een stijging geloven dan draai ik moeiteloos om. Ben niet structureel negatief. Maar met 40 jaar actief beleggen achter de rug zegt iedere vezel in mij lijf dat er een behoorlijke correctie aan komt. Ik ga voor een AEX 520 in oktober/ november. We gaan het zien.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links