PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL sept 2019 : Is de ACM nu eindelijk eens uitgeziekt?

2.704 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... 132 133 134 135 136 » | Laatste
Hansbeleg
1
quote:

Saibee schreef op 19 september 2019 08:16:

[...]
Als ik me goed kan herinneren hebben de andere pakketbezorgers al eerder aan de bel getrokken (toen de ACM nog met haar besluitvormingsproces bezig was).
Dat klopt dit bezwaar is al vaker gemaakt, een herhaling van zetten. Het hypocriete is, het zijn de pakketbezorgers die op hun eigen thuismarkt ook grote AMM voordelen hebben. Krokodillentranen weer, maar de ACM luistert er altijd met een zeer gewillig oor naar. Die moeten en zullen PostNL laten zien wie de baas is. De ACM moet door Herna aangepakt worden door de schadeclaim nu eens door te zetten. Bij de vermoedelijke overwinning die ze daar in kan halen zal een waarschuwing uitgaan naar de ACM om niet te pas en onpas met AMM te dreigen.

De tegenstanders van de merger doen er alles aan om twijfel te zaaien bij het publiek en de politiek waar sowieso de VVD en vooral ook D66 eigenlijk niet voor een merger zijn. Het is toch belachelijk hoe dit weer gaat, alle input is al lang bekend, alles lag al op tafel na de postdialoog (opgestart door dit kabinet). Het debat was al achter de rug, de conclusie was consolideren of subsidiëren en nu moet het eerst nog ongeveer 12 weken voortslepen. Is er dan niemand in de politiek die kan anticiperen ipv reageren. De politiek en de ambtenaren hebben er een handje van de maximale doorlooptijd als een minimum doorlooptijd te zien. Neem je tijd het kost allemaal niets.

Ik ben benieuwd of PostNL nog een plan C heeft, bijv opstappen van Herna en splitsen van het bedrijf waarbij het pakkettendeel meteen in de verkoop gaat. Dan kan de overheid de pensioenen van de postbezorgers zelf gaan aanvullen als de posttak dan nog steeds zo wordt uitgeknepen. Het is een beetje zoals bij de afvalverwerkende in Amsterdam, eerst uitknijpen op de tarieven en dan verrast zijn als de boel omdondert. Dan komen de zinnetjes weer zoals: "ik schrik hiervan, ik ga (kamer) vragen stellen , ik ben verrast, hoe heeft dit kunnen gebeuren, etc., etc.

Hoe dan ook de politiek neemt alle tijd, dus een uitspraak zal wel niet eerder dan over 10 weken komen.
En ja, waar blijven de jaarverslagen van Sandd daar heb ik nog geen kamerlid over gehoord. Teveel werk om op te vragen misschien? PostNL is geen vrije marktbedrijf maar een politiek gekonkel gedrocht geworden.
[verwijderd]
0
quote:

POSTNLTT schreef op 19 september 2019 08:42:

[...]

Ik kan mij niet voorstellen dat men dan zoveel betaald, voor een bijna failliet bedrijf.
Ben benieuwd hoe dit allemaal afloopt. Een boek waardig.
Ik denk dat PostNL heeft vast voorwaarden gesteld richting de overheid. Voorbeeld dat de brieven die nu door Sandd worden bezorgd in ieder geval tegen een goede prijs naar PostNL gaan (= voordeel PostNL).
Voordeel voor de overheid is het voorkomen van een berg werklozen.

Het is voor de ACM/ministerie al met al heel moeilijk om deze overname tegen te houden. Als de partijen het zelf willen EN geen van de andere postpartijen in staat is om dit postvolume over te nemen. Wat dan?? Wachten tot Sandd er mee stopt en dan gaan huilen?

Het is vast zo dat er achter de schermen allang akkoord is voor de fusie. Maar dat de gestelde voorwaarden op dit moment niet acceptabel zijn voor PostNL. Elke partij moet het kunnen verkopen aan zijn/haar achterban, dit geldt voor aandeelhouders, VGP, ambtenaren en het Nederlandse volk die al vind dat een postzegel te duur is.

Hansbeleg
0
Ondertussen coveren de shorts goedkoop met deze voor hen zeer welkome krantenkoppen. Ben benieuwd of de shorters echt afscheid aan het nemen zijn of bij een afketsen van een merge opnieuw gaan shorten van dit hogere niveau, iets wat ze al eerder gedaan hebben.

De zwakke performance en uitstraling van het MT en steeds terugkerende speculatie op AMM op pakketten biedt nog steeds kansen voor hen. Maar na een evt afwijzing van een merge lijkt het me bijna niet meer houdbaar om met dit MT verder te gaan. Echter bij PostNL weet je het nooit, daar gebeuren dingen die bij menig ander beursgenoteerde firma amper voorstelbaar zijn.

Het bedrijf is niet van de beurs maar van de politiek, diezelfde politiek die vond dat de overname van Bpost niet mocht doorgaan omdat de Belgische overheid aandelen bezit. Bij KLM was dat overigens geen enkel probleem dat de Franse overheid ook aandeel bezitte ten tijde van de "merge".

We zullen zien of Mona voet bij stuk gaat houden en of een merge nu het beste is voor PostNL valt nog steeds te betwijfelen zolang de jaarcijfers van Sandd niet bekend zijn. Aan de andere kant de VGP kan met postload gaan schuiven om Sandd te helpen in de zwarte cijfers te blijven en die moeten dan, omdat ze geen profijtelijke exit meer kunnen maken, tegen wil en dank uiteindelijk langzaam ten onder gaan. Want als Sandd niet kan groeien in een andere business tak gaan ze uiteindelijk ten onder. Misschien zit de ACM wel met het AMM pakketten idee te spelen om Sandd toegang te kunnen geven tot het PostNL netwerk om zo de levensduur van Sannd maximaal te rekken.

Eerst nog maar 10 weken wachten in deze langdurige horror serie.
[verwijderd]
1
Ik denk dat zowel een ja als nee, de koers doet stijgen. Maar er moet nu eerst wel een beslissing komen, en dat houd alles tegen nu. Dus ook een stijging vd koers helaas.

P.s. En dan hopen dat PostNL alsnog een claim indient.
gpjf
0
Hier ben ik het mee eens, welke besluit er ook uit komt, een beslissing geeft duidelijkheid en dan kunnen we weer verder.
JBL_0123
0
Laat ze nog maar wat treuzelen, als dit in 2020 kan gerealiseerd worden dan hebben we komend jaar nog een mooi centje om mee op reis te gaan :-)
Jorry
0
Stiekem zijn die grote jongens DHL, DPD, GLS en Packs ,het er toch wel mee eens met de overname Sandd anders hadden ze wel feller gereageerd .
Go Go Go !
0
CTT + 1,39 %
Royal Mail + 1,08 %
Bpost -/- 0,04 %
Deutsche Post -/- 0,13 %
Österreichische Post -/- 0,31 %
Poste Italiane -/- 0,74 %

PNL -/- 0,49 %

Laat het elastiekje maar knappen

Knappe omzet ook, na meer dan 3,5 uur handel nog geen 900K van eigenaar verwisseld.
Analyse
0
quote:

alrob schreef op 19 september 2019 08:07:

Wat zal dit pakketbezorgersbericht met de koers vandaag doen? Lijkt me niet gunstig; de kans dat de minister de ACM overruled zal nu kleiner worden nu deze door de concurrentie aangespoord wordt een afwijzend besluit te nemen. Weer terug on der de 1.90 vandaag? Of juist een koerssprong omhoog, omdat een niet doorgaan van de fusie PostNL juist een flinke overbodige kostenpost bespaart, want Sandd redt het zelf niet meer en ruimt zich zelf op.
@Alrob deel twee van je bericht. Laat ze de overname lekker blokkeren. Sneu voor de medewerkers want dat zet de arbeidsvoorwaarden verder onder druk. Maar Sandd gaat dit echt geen jaar meer volhouden. Het duurt een poosje langer dat PostNL het volume van Sandd terugkrijgt maar scheelt wel een fikse overnamesom en integratiekosten. Wie gaat er nu in godshemelsnaam zo'n bak geld uitgeven voor een nagenoeg failliete toko. Het is niet voor niets dat ze hun jaarverslag niet publiceren terwijl het niet anders kan dat deze 'intern' allang gereed is.
[verwijderd]
0
Analyse en Airob: jullie hebben het bij het rechte end; SANDD = technisch failliet en zou dit de reden zijn dat de jaarverslagen spoorloos zijn of hebben zij deze met de post in een bos gedumpt? Ik stel mij de vraag: wie heeft er de laatste weken nog iets van IR PostNl gehoord of hebben onze forumleden geen vragen daar meer ingediend?
[verwijderd]
0
Misschien helpt het wel als Herna haar bod op Sandd verdubbeld? Ik denk dat ze daar nu over zitten te vergaderen op het hoofdkantoor.
[verwijderd]
1
quote:

POSTNLTT schreef op 19 september 2019 11:43:

Ik denk dat zowel een ja als nee, de koers doet stijgen. Maar er moet nu eerst wel een beslissing komen, en dat houd alles tegen nu. Dus ook een stijging vd koers helaas.

P.s. En dan hopen dat PostNL alsnog een claim indient.
Herna en wat doen.... ja, bij andere bedrijven, Bijenkorf om te kopen en ING voor extra haar zakken te vullen, maar daar blijft het dan ook bij, Gr
Cerburus
0
vraagje. Wellicht dat dit al voorbij is gekomen maar had wat teruggescrolled en niet kunnen vinden.

Wat is de impact van de obligaties van 300 miljoen op de leverage ratio (adjusted net debt/EBITDA). Je weet wel de afhankelijkheid m.b.t dividend. Gezien het geld als 'groen' is gebrandmerkt lijkt het me niet dat dit voor SANDD als ook de uitbreiding het depot netwerk kan worden gebruikt (wellicht wel een x miljoen voor vergroening daarvan).
Kortom is deze schuld extra t.o.v de eerder gecommuniceerde verwachtte investeringen, waar Pim funding voor aan het zoeken was... of is dit gewoon een gedeelte van de 900 miljoen die men de komende periode uit gaat geven?
Ik hoop toch niet dat dit er weer als verassing bovenop komt..dan wellicht 24 maanden tot 36 maanden wachten op dividend hervatting?

[verwijderd]
0
Verkopers gezocht! Ik vrees dat ze het een stuk hoger moeten zoeken, en dat weten ze....:))
[verwijderd]
0
Bij een nep geprivatiseerd bedrijf als PostNL hoort ook een neppe beurskoers.
En niet te vergeten ook nog een fake management, en RvC.
Met een aankoop of verkoop van een 10k derivaten kun je de koers al een half % laten fluctueren bij dunne beurshandel. Hoe ik dat weet? Gewoon doen en dan zie je wat er gebeurt.
Gewoon een grote order met een hoge hefboom en je kunt de beurswaarde laten vliegen... Met een paar duizend euro creëer je tientallen miljoenen aan beurswaarde. Alles kan en alles mag maar op de beurs tegenwoordig. Bizar.
[verwijderd]
0
Een simpel geregisseerd spelletje de laatste tijd.

P.s. Alweer 10 minuten geen handel...tja...
Cerburus
0
lol wel een heel goed geregisseerd spelletje..rustig.. elke dag een ander, 0,1 of 0,2 short eraf.. zonder stijging..en dat men een laag/normaal volume van tussen de 4 en 5 miljoen waarbij ca 20% dus koop short is..haha..
Wie zijn hier de sponsoren?!..zelden meegemaakt in ieder geval.
2.704 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... 132 133 134 135 136 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 1,241
Verschil +0,016 (+1,31%)
Hoog 1,248
Laag 1,226
Volume 949.579
Volume gemiddeld 2.208.942
Volume gisteren 810.436

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront