Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Info

3.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
voda
0
FNV stelt KLM ultimatum rond cao

Gepubliceerd op 23 aug 2019 om 11:38 | Views: 895

Air France-KLM 16:06
10,40 +0,20 (+1,96%)

UTRECHT (AFN) - KLM heeft nog een week de tijd om op de cao-eisen van vakbond FNV in te gaan, anders volgen er acties. Dat ultimatum heeft de vakbond bij de luchtvaartmaatschappij neergelegd. "We zijn het tijdrekken zat", stelt FNV-bestuurder Jan van den Brink. Het ultimatum loopt af op 30 augustus om 12.00 uur.

Volgens Van den Brink is zijn bond op 11 juli gestopt met het cao-overleg omdat een akkoord onmogelijk leek. "Sindsdien heeft KLM alleen gesuggereerd dat ze nog iets te bieden hadden." FNV wil dat KLM zijn personeel 4 procent meer loon geeft, meer medewerkers in vaste dienst neemt en betere roosters maakt die minder druk op de werknemers leggen.

KLM gaf eerder deze week al aan de opstelling van de bonden niet te begrijpen. Die zouden liever aansturen op acties dan overleg voeren over een "verbeterd cao-voorstel".
voda
0
Vergroting Franse participatie in Air-France-KLM niet op de agenda media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
10,39 0,03 0,29 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
10,39 0,03 0,29 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Een vergroting van het belang van de Franse staat in Air France-KLM staat "niet op de agenda". Dit zei Martin Vial, een lid van de Commissie dat bevoegd is voor overheidsparticipatie, vrijdagochtend op het Franse Radio Classique.

"Ons doel is niet om onze deelnemingen in commerciële ondernemingen te vergroten" en bijgevolg "staat de uitbreiding van onze participatie in Air France-KLM niet op de agenda", aldus Vial.

De Franse regering heeft momenteel een belang van 14,3 procent in Air France-KLM. Nederland bezit circa 14 procent. Dit belang werd in februari verworven, wat een grote verrassing was voor onder meer Parijs.

Vervolgens hebben de Franse minister van Economische Zaken Bruno Le Maire en de Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra een werkgroep opgericht ten aanzien van Air France-KLM.

"Deze groep is erop gericht overeenstemmingen te bereiken over de wijze waarop de groep moet worden ontwikkeld, over het bestuur en over de organisatiestructuur van de groep Air France-KLM", lichtte Vial vrijdag toe.

De eerste resultaten van de werkgroep zijn nog steeds niet bekend, , hoewel die aanvankelijk tegen eind juni werden verwacht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
FNV: geste KLM minimaal, acties aanstaande

Gepubliceerd op 30 aug 2019 om 11:01 | Views: 26

Air France-KLM 10:50
10,33 -0,03 (-0,29%)

AMSTERDAM (AFN) - Grondpersoneel van KLM is niet te spreken over het nieuwe cao-voorstel van de luchtvaartmaatschappij. Vakbond FNV vindt het loonbod te mager om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Het ultimatum van vrijdag 17.00 uur blijft voor FNV staan en acties lijken daarmee een stap dichterbij.

KLM probeert momenteel met piloten, cabinepersoneel en mensen die op de grond werken tot nieuwe cao-afspraken te komen. In het nieuwste voorstel werd het loonbod verhoogd en de looptijd verlengd. Concreet biedt KLM nu een cao voor drie jaar waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen in drie stappen.

Volgens FNV is de actiebereidheid bij de medewerkers op de grond groot. Dat geldt bijvoorbeeld voor bagage-afhandelaars en mensen op het platform. Omdat een ultimatum is gesteld mag na het verlopen ervan ook actie worden gevoerd. Die moeten 36 uur van tevoren worden aangekondigd. Volgens FNV staat volgende week al het nodige te gebeuren.

Bij het cabinepersoneel is de actiebereidheid volgens FNV minder. Hier werd ook nog geen ultimatum gesteld. Cabinevakbond VNC heeft het nieuwe voorstel van KLM in beraad.
voda
0
KLM laat ultimatum FNV verstrijken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
10,245 -0,115 -1,11 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
10,245 -0,115 -1,11 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) KLM heeft het ultimatum van vakbond FNV over de nieuwe cao voor het grondpersoneel laten verstrijken, waardoor acties volgens de vakbond onvermijdelijk zijn. Dit meldde vakbond FNV vrijdag.

"Wij gaan nu kijken welke acties we wanneer gaan voeren", zei FNV-bestuurder Jan van den Brink. "Dat er acties komen, is wel zeker", voegde hij toe.

De FNV eist onder meer een beter loon voor het grondpersoneel van de Nederlandse tak van Air France-KLM, meer personeel in vaste dienst en betere roosters.

Air France-KLM sloot vrijdag 1,1 procent lager 10,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KLM breidt Boeing 777-vloot verder uit

Gepubliceerd op 2 sep 2019 om 09:36 | Views: 1.656

Air France-KLM 12:27
10,39 +0,14 (+1,37%)

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM koopt nog eens twee toestellen van het type 777-300ER (Extended Range) bij de Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing. Daarmee wordt de bestaande vloot van 29 Boeing 777-vliegtuigen verder uitgebreid, zo meldde KLM.

Met de order is volgens de catalogus een bedrag gemoeid van 751 miljoen dollar. Bij Boeing maakten ze eerder al wel melding van de order, zonder daarbij de uiteindelijke klant te noemen.

De 777-300ER kan tot 396 passagiers vervoeren en heeft een bereik van maximaal 13.650 kilometer.
voda
0
Woensdagochtend nieuwe staking bij KLM

Gepubliceerd op 2 sep 2019 om 18:45 | Views: 104

Air France-KLM 17:37
10,24 -0,01 (-0,10%)

AMSTERDAM (AFN) - Grondpersoneel van KLM legt woensdagochtend opnieuw het werk neer uit onvrede over de vastgelopen cao-onderhandelingen. Vakbond FNV zegt na de acties van maandag niets van de luchtvaartmaatschappij te hebben vernomen.

De staking zorgde maandag voor uitval van in totaal 62 vluchten van en naar Schiphol. Verder liepen intercontinentale vluchten zo'n twee uur vertraging op. De gevolgen van de acties zijn maandag nog de hele dag merkbaar.

KLM is al maanden in overleg met meerdere bonden over verschillende cao's bij de luchtvaartmaatschappij. FNV is vooral niet te spreken over het loonbod van 3 procent. De bond vraagt dit jaar om 4 procent meer loon. Verder eist de vakbond een aanpassing van de roosters en meer mensen in vaste dienst.

KLM heeft de vakbonden uitgenodigd voor een nieuw cao-overleg deze week. Een aantal vakbonden heeft inmiddels positief gereageerd op de uitnodiging. Andere bonden hebben het meest recente voorstel van afgelopen vrijdag nog in overweging.
voda
0
Staking raakt tientallen vluchten KLM

Gepubliceerd op 4 sep 2019 om 10:11 | Views: 884

Air France-KLM 14:52
10,21 +0,10 (+0,99%)

AMSTERDAM (AFN) - Op luchthaven Schiphol zijn woensdag weer tientallen KLM-vluchten geannuleerd of vertraagd als gevolg van een staking door personeel van de maatschappij. Naast grondmedewerkers van KLM hebben deze keer ook cateringmedewerkers het werk neergelegd. De exacte impact op het vluchtschema is niet duidelijk.

KLM annuleerde preventief al zes Europese vluchten heen en terug. Volgens een woordvoerder van KLM lijkt het daar bij te blijven. Maar op de website van Schiphol staat dat er sprake is van zeker twintig vertrekkende of inkomende KLM-vluchten die zijn geannuleerd. Die gegevens worden volgens de luchthaven weer door maatschappijen zelf aangeleverd. Verder kampen veel andere KLM-vluchten met vertragingen.

KLM had voor dat oponthoud eerder al gewaarschuwd. Het meenemen van ruimbagage is volgens de maatschappij niet mogelijk op Europese vluchten die woensdag aankomen of vertrekken van Schiphol tussen 07.30 en 10.00 uur.

Grotere impact

Volgens FNV is de impact van de acties woensdag nog weer iets groter in vergelijking met maandag, ook door de staking van de cateringmedewerkers. FNV-onderhandelaar Jan van den Brink toonde zich wederom tevreden met de opkomst. Hij benadrukt dat de bond pas weer met KLM gaat praten op het moment dat duidelijk is dat FNV "met een andere KLM te maken heeft", wijzend naar de in zijn ogen summiere verbetering van het loonbod waar KLM eerder mee kwam.

Of er nieuwe acties volgen laat Van den Brink nog in het midden. FNV wacht volgens hem ook de uitkomst van overleggen bij andere bonden af. Later op woensdag staan ledenraadplegingen van CNV en de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart Technici (NVLT) op de agenda.
voda
0
CNV geeft KLM laatste kans

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
10,075 -0,035 -0,35 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
10,075 -0,035 -0,35 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) CNV Vakmensen wil KLM een laatste kans geven om met een beter loonbod over de brug te komen.

"We geven het overleg met KLM nog een laatste kans en stellen daarbij een aantal harde voorwaarden", zegt onderhandelaar Michiel Wallaard van CNV.

"Binnen een week willen we daar duidelijkheid over. Als KLM ons hierin niet tegemoetkomt, kunnen medewerkers ook actievoeren onder de CNV-vlag."

Een loonsverhoging van 2 procent per jaar ligt ver onder de gemiddelde landelijke loonstijging van 2,75 procent, waarschuwde Wallaard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Air France en Airbus niet vervolgd voor crash

Gepubliceerd op 5 sep 2019 om 16:19 | Views: 889

PARIJS (AFN/RTR) - Franse rechters hebben bepaald dat Air France en Airbus niet strafrechtelijk vervolgd worden voor een vliegtuigongeluk in 2009. Volgens de rechters waren de piloten van het toestel verantwoordelijk voor de crash, waarbij alle 228 inzittenden van de Airbus A330 om het leven kwamen.

"De directe oorzaak van het ongeval is het verlies van controle door de bemanning over de koers van het vliegtuig", luidt de conclusie van de magistraten. Dat terwijl andere piloten in soortelijke omstandigheden wel de controle over het toestel wisten te behouden, stellen ze.

Een advocaat van de nabestaanden van de slachtoffers wil tegen het besluit in beroep. In 2012 ontdekten onderzoekers dat de bemanning overweldigd werd door de noodsituatie toen bepaalde apparatuur voor de snelheidsmeting bevroren was. Volgens de advocaat gaan de rechters er nu vanuit dat de bevroren apparatuur niets met het ongeluk te maken had. "Dat is onzin", zegt hij.

Het vliegtuig van Air France was op 1 juni 2009 op weg van Rio de Janeiro naar de Franse hoofdstad van de radarschermen verdwenen. De Airbus stortte op 650 kilometer van het eiland Fernando de Noronha in de Atlantische Oceaan.
voda
0
FNV Luchtvaart: KLM aan zet

Gepubliceerd op 5 sep 2019 om 13:10 | Views: 645

AMSTERDAM (AFN) - FNV Luchtvaart is bereid om weer met KLM om tafel te gaan, maar alleen als de luchtvaartmaatschappij de vakbond kan overtuigen dat er echt wat te halen valt. Dat meldde onderhandelaar Jan van den Brink van FNV desgevraagd.

Grondmedewerkers van KLM legden maandag en woensdag het werk twee uur neer. Op woensdag kregen zij gezelschap van cateringpersoneel. De stakingen zorgden ervoor dat tientallen vluchten uitvielen of vertraging opliepen. Als er nieuwe acties komen, dan zullen deze dubbel zo lang gaan duren, waarschuwde FNV eerder al.

Andere bonden zagen in het laatste voorstel van KLM genoeg aanknopingspunten om de gesprekken te hervatten. Ook zij reppen veelal van een laatste kans voor KLM. Zo heeft de Nederlandse Vereniging van Luchtvaart Technici parallel aan de onderhandeling een actiecomité ingericht. Ook CNV maant KLM over de brug te komen met betere voorstellen om acties te voorkomen.

KLM is blij dat de meeste bonden weer aan de onderhandelingstafel plaats nemen. Daar dienen volgens de maatschappij problemen te worden opgelost. De maatschappij zegt voor volgende week de gesprekken in te plannen. Ook FNV Luchtvaart heeft van KLM een uitnodiging gekregen. Die bond deed voor over bekend nog geen toezeggingen aan KLM.
voda
0
Grondpersoneel KLM gaat zondag weer staken

Gepubliceerd op 6 sep 2019 om 16:42 | Views: 13

Air France-KLM 16:30
9,92 -0,12 (-1,15%)

AMSTERDAM (AFN) - Grondpersoneel van KLM gaat weer staken. Op zondag leggen de medewerkers van 13.00 uur tot 17.00 uur het werk neer, zo meldde FNV Luchtvaart. De vakbond zet daarmee zijn eisen voor een betere cao kracht bij.

Op maandag en woensdag legden medewerkers van KLM het werk ook al enkele uren neer. FNV waarschuwde eerder al dat vervolgacties harder zouden zijn. "Als KLM geen fatsoenlijke cao wil afsluiten, en na twee keer een actie nog niet reageert, moet je wel overgaan tot hardere acties", aldus FNV-bestuurder Jan van den Brink.
voda
0
Topman KLM geen voorstander van Schiphol in zee

Gepubliceerd op 13 sep 2019 om 07:11 | Views: 338

Air France-KLM 12 sep
9,17 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - KLM ziet niets in het plan om een luchthaven op zee te bouwen. Dat zegt topman Pieter Elbers in een interview met De Telegraaf. Hij beschouwt het plan als 'dromerij' vanwege praktische bezwaren.

"Ik zie niet hoe verplaatsing van Schiphol zoden aan de dijk gaat zetten. Met één of twee landingsbanen wordt moeilijk om ons overstapnetwerk in stand te houden".

Minister Cora van Nieuwenhuizen zei deze week dat ze Schiphol op zee serieus gaat bestuderen. Elbers ziet echter meer in het verbeteren van het huidige Schiphol. "Schiphol heeft een fantastische infrastructuur met vijf landingsbanen, en is goed bereikbaar via de weg en spoor. Als we als land veel gaan investeren, laten we dan het huidige Schiphol beter maken. De terminals en het spoor uitbreiden en de Noord/Zuid-lijn doortrekken. Ik geloof in praktische oplossingen."

Elbers ziet meer in het beter gebruik van de vijf bestaande vliegvelden, plus Lelystad Airport. "Een concept van in zee, nog los van de operationele problemen zoals het zoute water, de wind, vogels en de windmolens, stuit nog op veel praktische uitdagingen. Het is goed dat er serieus naar gekeken wordt, maar ik zie vooralsnog veel praktische bezwaren."
voda
0
Uitgelicht: ongelukkige week voor Air France-KLM

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
9,478 0,31 3,38 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
9,478 0,31 3,38 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Air France-KLM heeft afgelopen week een duikvlucht gemaakt. Op weekbasis leverde het aandeel 4,1 procent in.

Enerzijds waren de vervoerscijfers van de Frans-Nederlandse maatschappij een tegenvaller en anderzijds voedden overnamespeculaties het negatieve sentiment.

Op het eerste gezicht waren de vervoerscijfers over augustus overigens helemaal niet slecht.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief alle dochterondernemingen, in totaal 9,8 miljoen passagiers, een stijging van 2,3 procent ten opzichte van augustus 2018. In juli vervoerde het luchtvaartconcern nog 10 miljoen passagiers.

Het passagiersverkeer bij Air France en KLM, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 1,2 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 1,6 procent toe, en de bezettingsgraad daalde met 0,4 procentpunt tot 90,2 procent.

Vooral de routes naar Noord-Amerika deden het goed, met de sterkste groei en de hoogste bezettingsgraad. Dat compenseerde ruimschoots de dalingen bij de vluchten naar Afrika, het Midden-Oosten en het Carïbisch gebied.

Bij prijsvechter Transavia steeg het aantal passagiers met 7,8 procent naar 1,9 miljoen, terwijl de bezettingsgraad met 0,2 procent steeg tot 93,2 procent.

Het totale passagiersverkeer bij de luchtvaartmaatschappij wanneer gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 2,1 procent, terwijl de bezettingsgraad met 0,3 procentpunt daalde tot 90,6 procent.

Vrachtvervoer daalt opnieuw

Het vrachtverkeer bij Air France-KLM daalde in augustus opnieuw na afnames in juli en juni. Afgelopen maand daalde het vrachtverkeer wanneer gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 5,7 procent op jaarbasis. De capaciteit daalde 0,2 procent en de beladingsgraad lag op 53,7 procent, wat een afname van 3,1 procent markeerde.

Dat het vrachtvervoer onder druk staat en het passagiersvervoer groeit, dat is al geruime tijd het verhaal. Maar daarom viel de waarschuwing dat het aantal boekingen in de “piekperiode” zwakker was dan voorzien vanwege het verslechterde macro-economische klimaat beleggers vermoedelijk zwaar op de maag.

Analist Mark Simpson van Goodbody Stockbrokers denkt dat analisten hun ramingen na deze mededeling van de maatschappij neerwaarts zullen gaan bijstellen.

En dat bleek geen loze waarschuwing. Credit Suisse verlaagde het koersdoel voor het aandeel Air France-KLM vanwege de tegenvallende boekingen. De analisten van de Zwitserse bank verlaagden hun raming voor de EBIT voor dit jaar met 12 procent en voor 2020 met 10 procent. Daarbij vreest de bank dat de kasstroom van Air France-KLM de komende jaren zal teleurstellen.

Volgens UBS was de CFO van Air France-KLM een beetje verrast welke impact de berichtgeving over de boekingen had op de koers van het aandeel. Deze waren volgens hem niet zo goed als verwacht, maar nu ook weer niet een heel grote teleurstelling.

Op 8 oktober staan nieuwe vervoerscijfers op de rol.

Wat beleggers blijkbaar ook niet konden waarderen, is dat Air France-KLM in de race is om delen van de noodlijdende Franse maatschappij Aigle Azur over te nemen.

Volgens de krant Les Echos zou wel eens de helft van het personeel van deze maatschappij kunnen overstappen naar Air France-KLM. En dat het een bod heeft gedaan, dat wilde Air France-KLM ook wel bevestigen tegen de Franse persdienst Agefi. Details gaf het echter niet.

Hierover zei de CFO van Air France-KLM tegen UBS dat er wel erg veel aandacht voor deze mogelijke overname was, gezien de kleine omvang van Aigle Azur. Volgens de financieel directeur zal Air France-KLM alleen een deal sluiten als die de aandeelhouders ten goede komt en ervaart het geen externe druk om een overname te doen. Een grote overname staat zeker niet op de agenda, benadrukte de maatschappij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KLM zet mes in aantal vluchten op Brussel

KLM gaat zijn passagiers die van Schiphol naar Brussel willen reizen vaker in de trein zetten. De luchtvaartmaatschappij schrapt maart volgend jaar een van de vijf dagelijkse vluchten naar de Belgische hoofdstad. Op termijn verdwijnen waarschijnlijk alle vluchten naar Brussel.

Reizigers met een KLM-ticket krijgen straks een stoel aangeboden in de hogesnelheidstrein Thalys, zo is vrijdag bekendgemaakt. Er komt daarvoor een incheckbalie op Schiphol. De proef is een samenwerkingsverband tussen NS, Thalys en KLM. KLM heeft de intentie het aantal vluchten tussen Brussel en Schiphol geleidelijk af te bouwen.

KLM kan de vrijkomende slots - de start- en landingsrechten op Schiphol - gebruiken voor langeafstandsbestemmingen. De route Brussel-Schiphol wordt volgens KLM vooral gebruikt door transferpassagiers die overstappen op Schiphol en doorvliegen naar een verre bestemming.

Milieu-eisen
Bovendien komt het besluit tegemoet aan de milieueisen die aan de luchtvaart worden gesteld. Luchtvaartmaatschappijen krijgen kritiek op het feit dat zij vluchten over korte afstanden aanbieden. Die bestemming kan ook makkelijk met een ander vervoermiddel worden bereikt, zeggen critici.

Eerder deze week maakte reisorganisatie TUI al bekend te stoppen met het aanbieden van vliegreizen vanuit Nederland naar Parijs om zo de CO2-uitstoot tegen te gaan. De maatregel gaat in het najaar van 2020 van kracht.

fd.nl/ondernemen/1316739/klm-zet-mes-...
voda
0
Beursblik: Air France-KLM meest gevoelig voor hogere olieprijs

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
9,018 -0,46 -4,85 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
9,018 -0,46 -4,85 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM is gevoeliger voor een oplopende olieprijs dan sectorgenoten dan Consolidated Airlines Group of Deutsche Lufthansa. Dit stellen analisten van Bernstein maandag.

Volgens de analisten is Air France-KLM "minder gehedged dit jaar dan andere grote maatschappijen".

IAG heeft zich volgens Bernstein het beste ingedekt, terwijl Lufthansa "best redelijk is gepositioneerd".

De olieprijzen schieten omhoog nadat een aanval met drones dit weekend de Saoedische olieproductie hard raakte.

Bernstein wees op het overaanbod in de luchtvaart, en dan vooral bij Europese korte vluchten, terwijl er indicaties zijn dat zakelijke boekingen voor lange vluchten onder druk staan, "zijn hogere brandstofprijzen het laatste dat de sector kan gebruiken".

Op een rood Damrak daalde het aandeel Air France-KLM maandag 4,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DannyD.
0
Olieprijs zakt wel weer. Dit is hooguit een week te voelen. Net een flinke stapel turbo's gekocht in ieder geval!
NELU1952
0
KLM maakt zicht geen zorgen over de stijgende olie prijs.
Heeft genoeg gespaard tijdens de stakingen die zijn geweest en die moet
nog komen.HA HA HA
voda
0
Woensdag nieuwe staking bij KLM

Gepubliceerd op 16 sep 2019 om 15:34 | Views: 299

Air France-KLM 15:48
9,10 -0,37 (-3,95%)

AMSTERDAM (AFN) - Grondpersoneel van KLM legt komende woensdagmiddag voor de derde keer in twee weken het werk neer vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen. Bij de twee vorige acties van vakbond FNV was er veel overlast voor reizigers in de vorm van tientallen annuleringen en flinke vertragingen.

Het werk wordt vanaf 13.00 uur voor vier uur lang neergelegd, zo meldt de bond. De vorige twee acties duurden twee uur, maar werkten nog de hele dag door in het vliegschema. Toen begonnen de acties al in de ochtend.

De vakbond onderhandelt al maanden met KLM over een nieuwe cao voor het grondpersoneel, waar 15.000 medewerkers onder vallen. FNV zet in op een loonsverhoging van 4 procent per jaar, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters. "Het grondpersoneel wil niets liever dan de reizigers een fijne reis bezorgen. Deze staking is dan ook helemaal de verantwoordelijkheid van de KLM-directie", stelt FNV-bestuurder Jan van den Brink.

Nieuw loonbod

KLM meldde in het weekend al rekening te houden met nieuwe acties. De maatschappij heeft de bonden een nieuw loonbod gestuurd met een loonsverhoging van 7 procent bij een cao-looptijd van 2 jaar en 9 maanden. Ook is er een alternatief op tafel gelegd met een loonsverhoging van 8,5 procent, maar met aanpassing van de winstdelingsregeling.

Volgens de luchtvaartmaatschappij hebben de bonden Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC), FNV Cabine en FNV Grond het eindbod voor grond- en cabinepersoneel afgewezen. "KLM vindt dat onbegrijpelijk", meldt zij in een verklaring. Vakbond VNC beraadt zich nog op acties.
voda
0
Staking treft 24 vluchten KLM, ook vertraging

Gepubliceerd op 18 sep 2019 om 14:03 | Views: 182

Air France-KLM 14:20
9,12 -0,05 (-0,50%)

SCHIPHOL (AFN) - KLM heeft woensdag 24 Europese vluchten geschrapt vanwege de staking van grondpersoneel van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ook zal de cao-actie leiden tot vertragingen, zegt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

De geschrapte twaalf "retourvluchten" (heen en terug) werden dinsdag al uit het vluchtschema gehaald. Er is vooralsnog geen sprake van ongeplande uitval.

KLM neemt maatregelen om de problemen te beperken. Zo worden passagiers oproepen om zonder ruimbagage te reizen, omdat het stakende grondpersoneel onder meer verantwoordelijk is voor de bagageafhandeling. "Als je niet zonder een grotere koffer kunt dan boeken we je uiteraard om."

Volgens de zegsman is de stakingsbereidheid onder het personeel deze keer minder groot dan bij de vorige twee stakingsdagen, maar concrete cijfers om dat te onderbouwen waren er nog niet. De afgenomen stakingsbereidheid zou aantonen dat veel medewerkers inzien dat een akkoord binnen handbereik is. "Er ligt een goed bod."
3.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:11
Koers 9,644
Verschil -0,236 (-2,39%)
Hoog 9,700
Laag 9,540
Volume 118.638
Volume gemiddeld 1.801.173
Volume gisteren 2.158.542

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront