KPN « Terug naar discussie overzicht

Sector draad

1.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 » | Laatste
voda
1
Aandeel Sprint fors omhoog na positieve aanbeveling fusie T-Mobile US

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sprint Corp
$ 7,61 1,435 23,24 % NYSE
T-Mobile US Inc
$ 79,36 3,98 5,28 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) De aandelen van telecombedrijven Sprint en T-Mobile US zitten maandag flink in de lift, omdat de voorzitter van de Federal Communications Commission de aanbeveling doet om de voorgenomen fusie tussen de twee Amerikaanse telecombedrijven goed te keuren.

Aandelen Sprint werden 24 procent meer waard terwijl die van T-Mobile US ruim 4 procent stegen.

Voorzitter Ajit Pai van de FCC zei maandag dat de fusie in het publieke belang is. Ook hebben Sprint en T-Mobile US aanzienlijke concessies gedaan om groen licht te krijgen voor het samengaan.

De fusie werd in april 2018 aangekondigd. Door de fusie ontstaat een telecomgigant met een gecombineerde waarde van 146 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Duitse 5G-veiling levert miljarden op

Gepubliceerd op 13 jun 2019 om 09:18 | Views: 2.488

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse overheid heeft bijna 6,6 miljard euro opgehaald met de veiling van spectrumvergunningen voor 5G, ofwel supersnel mobiel internet. Dat meldde het Bundesnetzagentur dat de veiling organiseerde.

De succesvolle bieders zijn Deutsche Telekom dat 2,2 miljard euro neerlegde voor de vergunningen. Vodafone was goed voor 1,9 miljard euro, Telefónica Deutschland betaalde 1,4 miljard euro en nieuwkomer op de Duitse telecommarkt Drillisch legde 1,1 miljard euro op tafel. De biedingsstrijd voor de frequenties duurde 52 dagen.

De opbrengst van de 5G-veiling viel aanzienlijk hoger uit dan Berlijn had verwacht. Vooraf werd gemikt op een bedrag van 3 miljard tot 5 miljard euro. De Duitse overheid gaat het geld gebruiken voor investeringen in digitale infrastructuur in het land.
voda
0
VEON verlaagt bod op Global Telecom

Gepubliceerd op 26 jun 2019 om 12:00 | Views: 205

CAÏRO (AFN) - Telecombedrijf VEON heeft zijn bod op de resterende aandelen van zijn Egyptische dochter Global Telecom Holdings (GTH) verlaagd. VEON houdt rekening met het bedrag dat de Egyptische autoriteiten claimen van GTH in een belastingzaak.

Het in Amsterdam genoteerde VEON deed het bod op de 42,31 procent van de aandelen GTH die het bedrijf nog niet in handen heeft in februari. Toen bood de onderneming nog 5,30 Egyptische pond per aandeel. Inmiddels wil VEON nog maar 5,08 Egyptische pond per aandeel betalen.

In februari gaf de Egyptische financiële toezichthouder nog aan "zo snel als mogelijk" met een beslissing over het bod te komen. Die beslissing is er echter nog niet.
voda
0
Nuts Groep koopt Robin Mobile van Boekhoorn

Gepubliceerd op 26 jun 2019 om 11:28 | Views: 822

KPN 12:37
2,76 0,00 (-0,04%)

AMSTERDAM (AFN) - Robin Mobile wordt overgenomen door Nuts Groep. Het bedrijf achter onder meer energiemaatschappijen Budget Energie en NLE neemt de mobieletelefoonaanbieder over van investeringsmaatschappij Ramphastos van miljardair Marcel Boekhoorn en oprichter Wilfred Rottier. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Nuts Groep begon als aanbieder van energie. Inmiddels levert de onderneming, die in België het merk Elegant heeft, ook televisie, internet en vaste telefonie. Nuts Groep heeft ongeveer 700.000 klanten in Nederland en 100.000 in België.

Voor klanten van Robin Mobile verandert er niets door de overname, laten Nuts Groep en Robin Mobile weten.
voda
0
Kabinet wil extra eisen aan 5G-aanbieders

Gepubliceerd op 1 jul 2019 om 12:35 | Views: 260

KPN 12:32
2,69 -0,01 (-0,33%)

DEN HAAG (AFN) - Telecomaanbieders die een gooi doen naar frequenties om het 5G-netwerk in Nederland te gebruiken, worden verplicht extra veiligheidsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat het netwerk bijvoorbeeld voor spionage kan worden gebruikt. Dat vinden minister Ferd Grapperhaus van Justitie en staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer.

Het kabinet wil eind dit jaar de frequenties veilen, zodat telecombedrijven het nieuwe mobiele netwerk 5G kunnen aanbieden, maar de Tweede Kamer en de Europese Unie maken zich zorgen over de veiligheidsrisico’s die zijn verbonden aan het uitrollen van het netwerk. Het kabinet heeft daarom laten onderzoeken hoe het zich kan behoeden voor problemen met de veiligheid van het netwerk.

De angst voor veiligheidsproblemen bij de aanleg van het 5G-netwerk komt vooral door de positie van de Chinese telecomgigant Huawei. Het bedrijf is een van de gegadigden voor het 5G-netwerk, maar de angst heerst dat Huawei op deze manier makkelijk kan spioneren voor de Chinese overheid.
voda
0
Tele2 voert omzet op door fusie

Gepubliceerd op 17 jul 2019 om 08:46 | Views: 175

STOCKHOLM (AFN) - Telecomconcern Tele2 heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet in de boeken gezet. Die groei komt volledig op het conto van een fusie met branchegenoot Com Hem op de Zweedse thuismarkt. Zonder die samenvoeging was er juist sprake van krimp.

De omzet dikte het voorbije kwartaal met 33 procent aan tot bijna 6,8 miljard Zweedse kroon, omgerekend zo'n 656 miljoen euro. Als fusies en overnames niet worden meegerekend, daalde de omzet juist 2 procent.

Door de afstoting van activiteiten in Kazachstan steeg de nettowinst tot 2,1 miljard kroon, tegenover 443 miljoen kroon een jaar eerder. Tele2 verkoopt ook onderdelen in Kroatië, om zijn activiteiten meer te focussen op Zweden en de Baltische staten.

De activiteiten in Nederland zijn niet meegerekend in de kwartaalcijfers. Dit onderdeel werd dit jaar ondergebracht in een samenwerkingsverband met T-Mobile waarvan Tele2 voor 25 procent eigenaar is. Dat belang drukte op de winst van Tele2 na een afschrijving op de waarde daarvan.
voda
0
Telefónica profiteert van prijsverhogingen

Gepubliceerd op 25 jul 2019 om 08:31 | Views: 104

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse Telefónica heeft in het tweede kwartaal weten te profiteren van prijsverhogingen voor premium-producten in Spanje. Dat viel donderdag op te maken uit een handelsbericht van de onderneming.

De omzet stabiliseerde mede daardoor op 12,1 miljard euro. In het eerste kwartaal had het bedrijf nog veel last van zware concurrentie, en om de doelstelling van een jaarlijkse omzetgroei van 2 procent te halen rekent Telefónica sterk op zijn thuismarkt. Het operationele resultaat (oibda) van het telecomconcern steeg naar ruim 4,4 miljard euro.

voda
0
Orange ziet nettowinst aantrekken

(ABM FN) Orange heeft in het eerste halfjaar hogere resultaten gerealiseerd, waarbij vooral de winst de hoogte inging. Dit bleek uit de cijfers die de Franse telecomspeler donderdag voorbeurs publiceerde.

De omzet van de telecomspeler steeg op jaarbasis met 0,2 procent tot 20,6 miljard euro. De groei van de bedrijfskasstroom of EBITDA was net iets sterker met 0,8 procent tot 6,0 miljard euro.

De nettowinst steeg van 879 miljoen vorig jaar naar 1,14 miljard in de eerste helft van 2019.

Orange wijst erop vorderingen te maken met haar mobiele netwerken, waarbij 94 procent van alle Europese klanten nu toegang hebben tot 4G. De eerste testen met 5G gingen van start.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vodafone zet Europese zendmasten apart

Gepubliceerd op 26 jul 2019 om 08:56 | Views: 165

LONDEN (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Telecombedrijf Vodafone gaat al zijn Europese zendmasten in één bedrijf onderbrengen. Die stap zorgt er volgens het telecomconcern voor dat er meer waarde voor de aandeelhouders wordt gecreëerd. Vodafone denkt er bovendien over om een deel van dat bedrijf op termijn naar de beurs te brengen.

Vodafone maakte dat plan tegelijk bekend met een handelsbericht over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Daarin daalde de omzet van het Britse bedrijf met 2,3 procent tot 10,7 miljard euro. Die daling was volgens Vodafone volledig te wijten aan ongunstige wisselkoerseffecten.

De omzet uit diensten kwam uit op 9 miljard euro, een daling van 0,2 procent. Dat cijfer was beter dan waar analisten in doorsnee op hadden gerekend.
voda
0
Omzet Verizon fractie gedaald

Gepubliceerd op 1 aug 2019 om 13:31 | Views: 137

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Verizon Communications heeft in het tweede kwartaal een licht lagere omzet behaald. Daarbij werd groei bij de inkomsten bij de mobiele diensten ongedaan gemaakt door zwakkere opbrengsten bij andere onderdelen.

De totale omzet van het Amerikaanse telecomconcern zakte met 0,4 procent op jaarbasis tot 32,1 miljard dollar. Het aantal mobiele klanten ging sterker omhoog dan verwacht. Het nettoresultaat kwam uit op 4,1 miljard dollar. De cijfers vielen beter uit dan analisten hadden verwacht.

Verizon is bezig veel geld te investeren in de uitrol van 5G, een nieuwe en snellere variant van mobiel internet. De kapitaalinvesteringen door het bedrijf worden voor dit jaar geraamd op 17 miljard tot 18 miljard dollar, waaronder de kosten voor 5G.
voda
0
T-Mobile op koers voor landelijk 5G-netwerk

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 07:18 | Views: 78

DEN HAAG (AFN) - T-Mobile Nederland ligt naar eigen zeggen op koers om volgend jaar als eerste telecombedrijf een landelijk 5G-netwerk te hebben. Afgelopen kwartaal gingen de zaken wederom goed. Door de eerder dit jaar afgeronde overname van Tele2 Nederland werd een flink hogere omzet in de boeken gezet. Ook het bedrijfsresultaat ging hard omhoog.

"Uit onze cijfers over het tweede kwartaal blijkt dat we onze strategie en onze beloften waarmaken en de uitdager in de markt zijn", stelt topman Søren Abildgaard. Volgens hem werd bij eigen tests met 5G onlangs al een downloadsnelheid bereikt van 850 Mbit per seconde. Dat is vele malen sneller dan de gemiddelde snelheden op de huidige 4G-netwerken.

Het telecombedrijf stelt met nieuwe netwerkapparatuur te komen die geschikt is voor 5G. Zodra de veiling is afgelopen kan T-Mobile dan het 5G-netwerk activeren.

Kwartaalopbrengsten

Abildgaard benadrukt dat T-Mobile tevens het aantal vaste klanten flink heeft opgevoerd en is begonnen met de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Den Haag. "We verwachten dat klanten vanaf september van dit jaar gebruik kunnen maken van de snelle glasvezelverbinding."

De kwartaalopbrengsten bedroegen 458 miljoen euro. Dat is 44 procent meer dan een jaar terug. Niet alleen de fusie dreef de omzet omhoog, er was volgens het bedrijf ook sprake van groei op eigen kracht. Het bedrijfsresultaat ging op aangepaste basis met 10 procent omhoog naar 117 miljoen euro.

Deutsche Telekom

Het vernieuwde T-Mobile is voor 75 procent in handen van Deutsche Telekom en voor 25 procent van het Zweedse telecomconcern Tele2. Het fusiebedrijf, dat op 2 januari een feit werd, is nu goed voor in totaal 5,5 miljoen mobiele gebruikers en 578.000 vaste klanten. Mede dankzij het schaalvoordeel denkt de onderneming beter de concurrentie te kunnen aangaan met rivalen als KPN en VodafoneZiggo.

Deutsche Telekom opende ook de boeken over het tweede kwartaal. Het bedrijf zag in deze periode de omzet met ruim 7 procent aandikken tot 19,7 miljard euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat dikte aan tot bijna 6,3 miljard euro. Vooral in de Verenigde Staten deed Deutsche Telekom goede zaken, met zijn dochter T-Mobile US. Deutsche Telekom handhaafde zijn verwachtingen voor heel het boekjaar.
voda
0
'Beste kwartaal' VodafoneZiggo sinds fusie

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 09:45 | Views: 0

UTRECHT (AFN) - VodafoneZiggo heeft naar eigen zeggen zijn beste kwartaal beleefd sinds Vodafone en Ziggo eind 2016 in Nederland besloten samen te gaan. Volgens het kabel- en telecomconcern zorgde een recordaanwas van nieuwe klanten er onder meer voor dat er sprake was van omzetgroei. Het bedrijf scherpte zijn winstverwachting voor het hele jaar aan.

VodafoneZiggo sloot het tweede kwartaal af met een omzet van 965 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een stijging met 1,5 procent. Vooral op zakelijk gebied zette het fusiebedrijf de nodige stappen voorwaarts. De omzet uit mobiele diensten voor consumenten bleef onder druk staan.

Het bedrijf verwelkomde 17.000 nieuwe vaste internetklanten. Daarnaast wist het 70.000 nieuwe mobiele klanten te strikken. Verder nam het aantal nieuwe tv-klanten met 5000 toe. Volgens VodafoneZiggo speelt de nieuwe Mediabox Next hier een rol.

De operationele winst van de onderneming steeg met bijna 3 procent tot 433,9 miljoen euro. Voor heel het jaar rekent VodafoneZiggo hier nu op 2 tot 3 procent groei. Dat was bij een eerdere prognose nog 1 tot 3 procent.
voda
0
SkypeOut toch te boek als communicatiedienst

Gepubliceerd op 21 aug 2019 om 08:40 | Views: 0

KPN 20 aug
2,74 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - SkypeOut, waarmee het mogelijk is om met een computer naar vaste lijnen en mobiele nummers te bellen, is een openbare communicatiedienst. De betaalde Skype-dienst moet om die reden geregistreerd staan bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

SkypeOut weigerde eerder om zich te registreren bij de toezichthouder. Met een registratie komen bepaalde rechten en plichten volgens de Telecommunicatiewet. Zo moeten aanbieders van telecomdiensten zich houden aan regels voor onder meer veilig gebruik, privacybescherming, frequentiebeleid en eerlijke concurrentie. Na een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in een zaak tussen Microsoft-dochter Skype Communications en de Belgische toezichthouder, heeft SkypeOut zich nu alsnog geregistreerd.

Voor SkypeOut is geen abonnement nodig. De gebruiker moet vooraf een bepaald tegoed kopen, daarna werkt dit tegoed als een soort prepaid-telefoonkaart. Eerder legde de ACM al een last onder dwangsom op aan Skype, omdat het bedrijf registratie weigerde. Deze werd opgeschort in afwachting van de uitspraak van het Hof en komt nu te vervallen.
voda
0
T-Mobile biedt eSIM aan

Gepubliceerd op 21 aug 2019 om 14:33 | Views: 460

KPN 14:57
2,76 +0,02 (+0,69%)

DEN HAAG (AFN) - Provider T-Mobile biedt zijn klanten een elektronische simkaart aan. Die eSIM is al ingebouwd in het toestel. Het is de opvolger van het oude rechthoekige kaartje dat mensen van hun provider krijgen en zelf in het toestel moeten steken.

T-Mobile is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse provider die eSIM aanbiedt. Gebruikers moeten een QR-code scannen om gegevens van de provider op de eSIM te zetten.

Het bedrijf ondersteunt de techniek in de iPhones XR, XS en XS Max. De eSIM heeft ook 'dual sim', waarmee mensen twee abonnementen tegelijk op een en hetzelfde toestel kunnen hebben staan. Gebruikers zijn dan op twee nummers tegelijk bereikbaar. T-Mobile verwacht dat steeds meer toestellen geschikt worden voor eSIM.
voda
0
Omzet mobiele markt Nederland omlaag

Gepubliceerd op 6 sep 2019 om 11:44 | Views: 699

KPN 15:46
2,81 -0,09 (-2,97%)

HOUTEN (AFN) - De omzet op de Nederlandse mobiele telecommarkt is in het tweede kwartaal van dit jaar gedaald. Dat meldde marktonderzoeker Telecompaper. De totale omzet uit mobiele diensten daalde met 3,1 procent op jaarbasis tot 927 miljoen euro.

KPN leidde de achteruitgang met een bovengemiddelde omzetdaling van 4,9 procent. Het bedrijf wist zijn marktaandeel stabiel te houden op net iets meer dan 40 procent. Vodafone en T-Mobile/Tele2 waren allebei goed voor circa 30 procent van de markt. Vodafone zag zijn voorsprong op de combinatie van T-Mobile met Tele2 versmallen tot net 1 procentpunt, aldus Telecompaper.
voda
0
Winstverdubbeling voor Tele2

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Tele2 AB -B-
SEK 141,80 6,65 4,92 % OMX Stockholm

(ABM FN-Dow Jones) Tele2 heeft in het derde kwartaal van het lopende boekjaar de nettowinst bijna zien verdubbelen en houdt vast aan de outlook. Dit meldde het Zweedse telecombedrijf donderdag voorbeurs.

De nettowinst verbeterde van 504 miljoen naar 1 miljard Zweedse kroon.

De aangepaste EBITDA verbeterde autonoom met 5 procent, exclusief het IFRS 16-effect, naar 2,5 miljard kroon.

De totale omzet bleef met 6,9 miljard kroon stabiel.

Outlook

Het telecombedrijf handhaafde donderdag de outlook en stelde dat het op schema ligt de doelstellingen voor dit jaar te halen.

De richtlijn voor de omzet uit diensten aan eindgebruikers en de aangepaste EBITDA, zonder het IFRS 16-effect bleven intact, terwijl de investeringsrichtlijn is verlaagd naar van 2,6 miljard kroon naar 2,3 miljard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
boswandelaar
0
voda
0
ACM verduidelijkt regels voor delen 5G-masten

Gepubliceerd op 21 okt 2019 om 10:26 | Views: 289

KPN 10:49
2,94 -0,02 (-0,81%)

AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat duidelijk maken wat wel en niet mag bij het gedeeltelijk samen opzetten van een 5G-netwerk. Daar hebben verschillende telecomproviders interesse in omdat de uitrol van de nieuwste generatie mobiele netwerken veel geld kost. De ACM wil door nu duidelijkheid te scheppen, mogelijk maken dat 5G snel overal in Nederland beschikbaar komt.

Nederlandse providers willen onder andere gezamenlijk het netwerk opbouwen in dunbevolkte gebieden, waar het anders moeilijk is om de investeringen terug te verdienen. Ook willen ze weten of ze een deel van het spectrum dat ze mogelijk verwerven bij de frequentieveiling voor 5G kunnen verhuren, of juist extra frequenties kunnen huren van een branchegenoot.

Tenslotte wil de ACM ook ingaan op de situatie voor providers die hun eigen 2G of 3G-netwerk uitzetten, maar ruimte daarvoor wil huren bij branchegenoten. Dit is van belang voor bezitters van oudere telefoons.

ACM wil de leidraden in februari publiceren. Later volgend jaar worden de 5G-frequenties geveild.
voda
0
Fors meer klanten voor telecombedrijf Verizon

Gepubliceerd op 25 okt 2019 om 14:07 | Views: 260

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Telecomconcern Verizon heeft in het derde kwartaal een flink aantal mobiele abonnees erbij gekregen. Die hielpen het Amerikaanse bedrijf ook aan een hogere omzet en winst. Wel had Verizon kortingsacties nodig voor de klantentoename, wat normaal vooral in het feestdagenseizoen gebeurt.

Met 444.000 nieuwe mobiele abonnees deed Verizon het veel beter dan analisten hadden verwacht. Als ook mobiele contracten voor bijvoorbeeld smartwatches, hotspots en andere met het internet verbonden apparaten worden meegeteld, kwamen er zelfs 601.000 klanten bij.

De omzet van Verizon ging met net iets minder dan 1 procent omhoog tot 32,9 miljard dollar. Onder de streep hield Verizon 5,3 miljard over. Dat is een stijging van 5,4 procent.
voda
0
Telecomreus Orange doet thuis goede zaken

Gepubliceerd op 29 okt 2019 om 08:06 | Views: 28

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Telecomconcern Orange heeft in het derde kwartaal zijn omzet opgevoerd ten opzichte van een jaar eerder. De zaken gingen goed in de Franse thuismarkt, wat de zwakkere prestaties in Spanje compenseerde.

De fikse concurrentie op de Franse telecommarkt nam in de afgelopen drie maanden af. Dat gaf Orange, dat ongeveer de helft van de winst in zijn thuismarkt verdient, de nodige adempauze. Het aantal klanten met een glasvezelaansluiting dikte in de voorbije periode aan met zo'n 178.000. Dat is een record voor het derde kwartaal. De omzet steeg met afgerond 1 procent tot 10,6 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging met een fractie omhoog tot 3,6 miljard euro.

Volgens kenners kan het telecombedrijf, nu het goed presteert, zich op groei gaan richten. Orange kan het overtollige geld inzetten om meer huishoudens op glasvezel aan te sluiten en 5G-netwerken aan te leggen. De strategie van het bedrijf is om op het vlak van technologie beter te worden dan rivalen.
1.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 3,378
Verschil +0,006 (+0,18%)
Hoog 3,410
Laag 3,370
Volume 9.601.239
Volume gemiddeld 13.856.602
Volume gisteren 13.466.647

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront