Greenyard « Terug naar discussie overzicht

Forum Greenyard geopend

856 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Leefloon
0
quote:

Aquila84 schreef op 2 augustus 2019 11:54:

dus deprez heeft nog andere problemen dan greenyard ...
Eigenlijk gedeeltelijke eenzelfde probleem: druk op beschikbare middelen om een "Dolend" Greenyard te herfinancieren. Greenyard heeft die middelen niet, de CEO persoonlijk misschien niet, en de rest van het kaartenhuis wellicht ook niet in voldoende mate.

Bij een kaartenhuis en eventueel een dominante CEO vind ik het "niet ongunstig" dat derden een grotere rol moeten gaan spelen bij een redding, als het interessant genoeg is en blijft om Greenyard overeind te houden. Een technisch herstelletje sluit ik niet uit, maar ik houd het bij (inlezen, relatief passief volgen en) "afwachten". De opbrengst van een KV gaat niet naar groei toe, en een mogelijk kleinere rol voor de CEO lost eveneens niet alle problemen op.

En inderdaad, vooral geen aandelen uitgeven wanneer de koers nog te hoog staat. AB InBev, Econocom, Greenyard, Hamon, Nyrstar. Alles om te voorkomen dat aandeelhouders schrikken van een relatief kleine KV en een lichte druk op de WPA.
JdeFL
1
Hetgeen mij zowat altijd stoort, is dat bij een (eventuele) kv vooral de oude aandeelhouders uit de brand geholpen worden (putten uit het verleden worden gedempt - 't gaat ook nu weer niet over nieuwe initiatieven, alhoewel het soms mooier voorgesteld wordt). Je moet eigenlijk al aandeelhouder zijn (de 'met' voorkeurrecht) om happig te zijn om mee te doen.
Zie eigenlijk niet waar de rebound vandaan moet komen.
Alhoewel 2.55 nu, dat is toch al te gortig...
Toch maar gewoon afwachten aan de zijlijn...
RUF RTR
0
Toch wel een zeer negatief artikel van De Tijd, was toch allang geweten dat men bij Greenyard rekent op nieuwe investeerders en niet meer op Deprez.
Ruikt naar manipulatie volgens mij
stoppelbaard
0
deels akkoord, zware afstraffing vandaag... maar in ieder geval staan we ver weg van het scenario dat we vorig jaar kregen met de "bijna" overname van Dole...
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 2 augustus 2019 13:01:

Zie eigenlijk niet waar de rebound vandaan moet komen.
Alhoewel 2.55 nu, dat is toch al te gortig...
Toch maar gewoon afwachten aan de zijlijn...
3x correct. Een herstelletje vanaf €2,55 mag van mij al de "technische" rebound worden genoemd, hoor. Als je de zegeningen telt, dan kan het (licht) positief worden geduid dat de rol van de CEO en zijn kaartenhuisconstructies kleiner wordt. Dan moet Greenyard evengoed aantrekkelijk genoeg blijven om andere aandeelhouders enthousiast aan een grotere KV deel te laten nemen; zie de KV van Hamon.in 2018.

Daar zit dan ook een verklaring voor de koersdaling, die nog kan verdiepen. Een grote steun onder een KV kan wegvallen omdat de ook morele steun een arme sukkelaar met problematische, overschatte bezittingen blijkt te zijn. En een discount moet dan misschien aantrekkelijker worden om andere deelnemers aan een eventuele KV te overtuigen.

Van aandelen waarvan je (na een KV) een winst(je) zou kunnen verwachten, zal Greenyard met Beter Bed de flop 2 vormen, en is het bij Greenyard nog onbekend of het bloem of afgrond is. Voor de status "bloem" zullen nog onbekende plannen moeten worden doorgerekend. Onbekende plannen, dus (voor de reactiesnelheid inlezen en) afwachten.

Zelfs geen aandeel voor gokkers, want er is eigenlijk niets om op te gokken. Om nog maar te zwijgen over een koersdaling wanneer een KV met grotere discount wordt aangekondigd, omdat de CEO wellicht niet meer de zwaarste lasten kan dragen.
JdeFL
1
Lees elders een op zich interessant uitgangspunt vanuit de ebitda. Maar dat is before interest. Dat scheelt direct een hele borrel. Hoeveel zouden ze betalen op hun kaskredieten?
Toch een kleine rebound, tot 2.90 voor de rappe (8 en 9aug)..
Nu 2.40 en dalend. m.i. geen investering meer, puur een gok. Zoek hier de bodem maar eens. -76% op één jaar.
Leefloon
1
Eigenlijk niet eens een gok, tenzij je bijna gokt op een KV ver boven de beurskoers. Een reden om eerst een eventuele KV af te wachten, is dat je dan ook beter door kunt rekenen wat de gevolgen van die KV zijn. En of dan de problemen adequaat zijn opgelost. Deelname aan zo'n KV kan interessant zijn (zoals bij de redding van het voormalige Ahold), maar kan ook neerkomen op het Hamon-achtige beleggen in de bespaarde rente.

Qua performance op één jaar, als je Greenyard beschouwt als een (theoretisch) winstgevend of EBITDA-positief bedrijf en alles vergelijkt met beurs-peers, dan is Greenyard vallende engel #1. Voor Beter Bed en voor veel metaalgerelateerde waarden zoals AMG, ArcelorMittal, Aperam en handelaarsaandeel #1 Eramet. Hamon staat op nummer 12.

Afblijven en afwachten, tenzij je inderdaad wilt gokken op "zomaar" een stijging van de koers of op een overeind staand deel van het kaartenhuis van de CEO. Het viel mij ook al op dat de koers dieper wegzakt na een opleving. Maar dat, het vallen, is gemiddeld normaal voor vallende engelen. Een kopende gokker zou er deprezief van kunnen worden.
Leefloon
1
Misschien al eerder geplaatst, maar de bijgevoegde geschaalde grafiek laat goed zien dat een koers een indicator voor gevaar kan zijn. Of eigenlijk een te grote achterstand op peers. De blauwe lijn is de laatste koers van de (lopende) week. De eerste grote daling van de andere lijn is al verdacht, maar kan nog normaal zijn. Toen deze lijn in de buurt van de €1 kwam, en de koers ongeveer €10 was, moesten echt alle alarmbellen gaan rinkelen. De lijn geeft aan wat de positie van een achterblijvend of underperformend aandeel is, vergeleken met meerdere Euronext markten. Greenyard is nu dus de nummer #1, en dan ligt die lijn op de grond. De lijn is geen "koersdoel", maar laat wel zien dat een koersdaling verdacht kan worden. Rond de €10 denk je misschien "mooi zo, 50% korting". Teveel om normaal te zijn, en dus alle redenen om extra kritisch kort naar Greenyard te kijken. Geen reden om te kopen, maar een reden om te vrezen voor een vallend mes.

Wat er eveneens goed in te zien is, is hoe traag een markt soms kan reageren. Een val in slow-motion.

Toekomstgericht zal er voor beleggers een zinnige, concrete reden moeten zijn voor een eventueel herstel. Bijvoorbeeld een KV aan een prijs die aantrekkelijk genoeg is, en die het probleem hopelijk definitief oplost. Daar is het wachten op.
Bijlage:
Vlaming Koen
0
Ik denk aan verkopen. Beter nog 25% krijgen van mijn belegging dan binnenkort helemaal niks.
JdeFL
1
Nog eens een -5% op de borden.
In ebitda tellen is op zich al een afwijking van het normale. Normaal gaat een bedrijf communiceren in winstcijfers, liefst boven nul. Vanaf ebitda de communicatienorm wordt, is het oppassen geblazen, en om daar als kleine belegger nog een winst uit af te leiden... Als dat mogelijk was, dan zou het bedrijf dat wel zelf doen.
Johan the banana tree
1
Greenyard ziet 'tekenen van herstel'

Greenyard geeft bij zijn trading update uitzonderlijk een prognose voor de aangepaste ebitda over het eerste halfjaar van het boekjaar. Dat is bij Greenyard de periode april-september. De groenteverwerker verwacht een ebitda (voor impact IFRS16) tussen 43 en 45 miljoen euro. 'Dat is een fors herstel tegenover het vorige halfjaar (23,3 miljoen euro)', zegt Greenyard.
JdeFL
1
Nu een +25%. Beetje vreemde koersreactie, gezien dit geweten was. Tenzij men vooraf slechter verwachtte. Verkoopkans?
JdeFL
1
27/08/2019 9:28:23
Beursblik: geen grote verrassingen bij Greenyard
(ABM FN) Greenyard heeft een weinig verrassende kwartaalupdate gegeven. Dit stelden analisten van KBC Securities dinsdag.
De update was in lijn met de verwachtingen van analist Alan Vandenberghe, net als de vooruitzichten die het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver presenteerde. Daaruit blijkt dat de situatie aan de beterende hand is, aldus de analist.
Wel zei Vandenberghe een update over de verschillende oplossingen voor de balans te missen. In de komende maanden rekent KBC Securities op meer informatie, en blijft voorlopig aan de zijlijn met een Houden advies en een koersdoel van 5,70 euro. (Binck)
Leefloon
1
De koersreactie geeft wellicht weer dat er in een overeind gehouden Greenyard nog genoeg potentieel kan zitten, en dat het eenmalig op te lossen probleem definitief oplosbaar lijkt. Zonder dat er sprake is van multi-problematiek. Aanbeveling ongewijzigd: ingelezen afblijven en gedisciplineerd afwachten, na koersstijgingen van 25% en na koersdalingen van 25%.

quote:

Johan the banana tree schreef op 27 augustus 2019 09:04:

Greenyard geeft bij zijn trading update uitzonderlijk een prognose voor de aangepaste ebitda over het eerste halfjaar van het boekjaar. Dat is bij Greenyard de periode april-september.
Oplossing binnenkort e-i-n-d-e-l-i-j-k op komst, met ondersteunend positief nieuws met betrekking tot die toekomstige periode? Wie weet...
stoppelbaard
1
Leefloon
0
Met mogelijk iets te optimistische cijfers over HJ1, om het aantal nieuws aandelen door een vrolijkere uitgifteprijs iets te reduceren...
856 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 09:44
Koers 5,140
Verschil -0,080 (-1,53%)
Hoog 5,380
Laag 5,140
Volume 20.248
Volume gemiddeld 10.633
Volume gisteren 12.773

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront