Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.135 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
voda
0
Europese beurzen openen hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. IG Markets voorziet een openingswinst van 53 punten voor de Duitse DAX, een plus van 24 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 44 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese beurzen sloten donderdag lager na een reeks economische cijfers uit de VS, stabiliserend na de grote verliezen op Wall Street woensdag. "Markten nemen een adempauze", zei Christopher Mahon van Barings.
ECB-beleidsmaker Olli Rehn zorgde voor reuring door te zeggen dat de ECB beter de markt beter kan overdonderen met een groot stimuleringspakket, dan dat er te weinig wordt gedaan.
De inversie van de rentecurve op Amerikaanse staatsleningen, die woensdag recessievrees op de beurzen inleidde, kreeg de meeste aandacht, zei analist Stefan Hofer van LGT Bank Azië. "De markt kijkt naar waarschuwingssignalen maar is nog niet geheel overtuigd dat we het gevaar lopen van een mondiale recessie of grote terugval."
Weliswaar werden eerdere inversies vaak gevolgd door recessies, maar volgens Hofer is de voorspellende kracht van de rentecurve gecompromitteerd door de grootschalige aankopen van beleggingen door centrale banken.
China zei donderdag tegenmaatregelen te overwegen in antwoord op de Amerikaanse verhogingen van importtarieven op Chinese producten. Een andere ambtenaar zei vervolgens te hopen dat de VS en China elkaar halverwege kunnen ontmoeten in het handelsconflict.
Een reeks Amerikaanse macro-economische cijfers liet zien dat de Amerikaanse economie het goed blijft doen, ondanks sombere krantenkoppen, stelde David Madden van CMC Markets. De Amerikaanse detailhandelsverkopen stegen in juli harder dan verwacht.Ook de Britse detailhandelsverkopen stegen in juli met 0,2 procent, waar een daling met 0,1 procent was voorzien.

Bedrijfsnieuws

Sommige banken waren forse dalers, vanwege de omgedraaide rentecurve. Deutsche Bank leverde 2,7 procent in en HSBC verloor 1,8 procent.
Royal Bank of Scotland ging zelfs 10 procent lager, na een adviesverlaging door HSBC, nadat Macquarie woensdag al hetzelfde deed. Beleggers vrezen dat RBS last gaat krijgen van de inverse rentecurve in het Verenigd Koninkrijk, die de marges kan drukken.
Reisgroep TUI handhaafde zijn vooruitzichten maar leverde tot 3,9 procent in.
A.P. Möller-Maersk eindigde 1,1 procent lager. De reder overtrof de verwachtingen in de markt met zijn tweede kwartaal maar zag de koerswinst toch verdampen.
Carlsberg was geliefder. De bierbrouwer zag de omzet met 6,5 procent stijgen, vooral dankzij sterke groei in Azië. Het aandeel werd 4,2 procent meer waard in Kopenhagen.
De Zweedse supermarktketen ICA Gruppen steeg 11 procent in Stockholm na sterke resultaten.

Euro STOXX 50 3.282,78 (-0,18%)
STOXX Europe 600 365,09 (-1,07%)
DAX 11.412,67 (-0,70%)
CAC 40 5.236,93 (-0,27%)
FTSE 100 7.067,01 (-1,13%)
SMI 9.606,26 (-0,23%)
AEX 534,84 (-0,34%)
BEL 20 3.443,34 (-0,31%)
FTSE MIB 20.020,28 (-2,53%)
IBEX 35 8.519,00 (-0,04%)

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures vrijdag vermoedelijk hoger.

Wall Street is donderdag op het laatste moment opgeveerd om met kleine plussen te sluiten. Sterke bestedingen van de Amerikaanse consument namen een deel van de zorgen weg over een dreigende recessie.

Eerder stond de beurs nog op verlies, onder andere na hints op een groot stimuleringspakket door de ECB in The Wall Street Journal. Het rendement op de tienjarige Amerikaanse staatsleningen zakte

De detailhandelsverkopen lieten donderdag zien dat de consument een pijler van binnenlandse groei blijft. Sterke resultaten van retailreus Walmart droegen bij aan het optimisme, in aanloop naar het belangrijke feestdagen-koopseizoen.
"We zitten nog steeds ver van een recessie die ertoe kan leiden dat de consument minder spendeert en de economische vertraging zou versnellen", zei analist Terry Sandven van US Bank.

Terwijl de winkels goed blijven draaien, geldt dat niet voor de industrie, die last blijft hebben van tegenwind vanuit de wereldhandel. Zwakke economische cijfers uit Duitsland en China baarden donderdag zorgen.

Omineus was de omkering van de rentecurve tussen tweejarige en tienjarige Amerikaanse staatsleningen woensdag. Dit was niet vertoond sinds 2007 en belooft te eindigen in een recessie. Inmiddels wijst de curve weer de normale kant op.
De futures zagen voorbeurs eerdere winsten vervliegen, nadat China liet weten dat het land tegenmaatregelen overweegt na de Amerikaanse verhogingen van importtarieven op Chinese producten.

Afgezien van de detailhandelsverkopen lieten ook andere Amerikaanse macro-economische zien dat de Amerikaanse economie het goed blijft doen, stelde David Madden van CMC Markets. De Amerikaanse bedrijfsvoorraden bleven in juni gelijk en het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers steeg licht. De arbeidskosten en productiviteit stegen ook in het tweede kwartaal.

Bedrijfsnieuws

Veel aandacht was er donderdag voor General Electric. Het aandeel ging onderuit nadat een accountant een rapport publiceerde waarin de boekhouding van GE een grotere fraude wordt genoemd dan Enron. Met name de verplichtingen voor de langlopende verzekeringspolissen zouden te laag zijn ingeboekt. GE verwierp de aantijgingen maar het aandeel verloor 11 procent in waarde.
Warenhuisketen WalMart steeg 6 procent, na beter dan verwachte tweedekwartaalresultaten. Voor het fiscale boekjaar 2020 voorziet de retailgigant een licht lagere tot licht hogere aangepaste winst per aandeel.
Cisco Systems sloot 9 procent lager, nadat het netwerkbedrijf woensdag nabeurs een licht hoger dan verwachte aangepaste nettowinst rapporteerde, terwijl de omzet in lijn met de verwachtingen was. De verwachtingen voor het huidige kwartaal vielen licht tegen.
NVIDIA publiceert nabeurs kwartaalcijfers en noteerde 6 procent hoger in de handel nabeurs.
Alibaba steeg 3 procent. De Chinese e-commerce gigant rapporteerde vooreurs over zijn fiscale eerste kwartaal beter dan verwachte resultaten.
JC Penney heeft het afgelopen kwartaal een verlies geboekt van 0,18 dollar per aandeel op een omzet van 2,51 miljard dollar, terwijl analisten rekenden op een verlies van 0,31 dollar per aandeel op een omzet van 2,64 miljard dollar. Het aandeel steeg toch 2 procent.

S&P 500 index 2.847,60 (+0,25%)
Dow Jones index 25.579,39 (+0,39%)
Nasdaq Composite 7.766,62 (-0,09%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden vrijdag overwegend hoger, met een vlakke notering voor de Japanse Nikkei en een plus van 0,7 procent voor de Chinese Shanghai Composite.

Nikkei 225 20.412,89 (vlak)
Shanghai Composite 2.834,20 (+0,7%)
Hang Seng 25.685,75 (+0,8%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde op 1,1103. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar nog op 1,1113 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1101 op de borden.

USD/JPY Yen 106,09
EUR/USD Euro 1,1103
EUR/JPY Yen 117,80


MACRO-AGENDA:
00:00 OPEC - Maandrapport
11:00 Handelsbalans - Juni (eur)
14:30 Woningbouw en bouwvergunningen - Juli (VS)
16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - Augustus vlpg. (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:
13:00 Deere & Co - Cijfers derde kwartaal (VS)

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten. De AEX index steeg 1,3 procent tot 541,94 punten, terwijl de AMX een winst van 1,5 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 1,2 procent.

Na de klap naar beneden eerder deze week laat de AEX vandaag herstel zien. "De inverse rente curve in de VS heeft de belegger deze week angst aangejaagd. Maar nu wordt weer gekeken naar aanknopingspunten door de belegger. In Der Spiegel werd bijvoorbeeld melding gemaakt van Duitse plannen om, indien nodig, een recessie te voorkomen door fors te gaan investeren. Ook lijkt de markt ervan uit te gaan dat de ECB de rente nog meer zal verlagen dan eerst werd aangenomen. Daarnaast wordt het als positief gezien dat China en de VS weer aan het praten zijn", aldus Gert Berendse salestrader van ING.

Tevens geeft de salestrader aan dat de omzetten de afgelopen weken laag waren door de vakanties. "Je kan dan grote uitslagen krijgen zoals we deze week gezien hebben".

Op macro economisch gebied stonden er een aantal zaken op de agenda.

Het overschot op de handelsbalans van de eurozone is in juni op jaarbasis gedaald. In juni kwam het overschot van de eurozone uit op 20,6 miljard euro, tegen 22,6 miljard euro in dezelfde maand een jaar eerder.

Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juli flink gedaald, vergeleken met een maand eerder. Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde vorige maand met 4,0 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,191 miljoen stuks. Economen rekenden vooraf op een daling van 1,0 procent.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in augustus verslechterd. De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 98,4 in juli naar 92,1 halverwege deze maand.

De Organisatie van olie-exporterende landen heeft voor de tweede keer in drie maanden zijn prognoses voor de olievraag neerwaarts bijgesteld en verlaagde tevens de verwachtingen voor de wereldwijde economische groei. Het oliekartel wees daarbij op de onzekerheden als gevolg van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 54,71 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 58,62 dollar werd betaald, een stijging met 0,6 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1094. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1074 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1113 op de borden.

Stijgers en dalers
In de AEX kregen de cijfers van IMCD een uitgesproken negatief onthaal. De omzet van IMCD steeg in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 21 procent van 1,15 miljard naar 1,40 miljard euro. Dat is een nipt tragere groei dan de 25 procent omzetstijging in heel 2018. Het aandeel verloor 15,13 procent.

Onder de hoofdfondsen was Ahold de koploper met een winst van 3,9 procent.

Ook Aegon deed het goed met een plus van 2,6 procent. De verzekeraar maakte hiermee slechts deel van het verlies goed van gisteren na tegenvallende halfjaar cijfers.

ING wist zelfs 3,0 procent aan koersstijging te noteren.

In de AMX gingen Fugro en Bam aan kop met respectievelijk 4,8 procent en 4,2 procent.

Het bouwbedrijf komt volgende week met de cijfers over het eerste halfjaar

Fugro zette gisteren nog een nieuwe jaar low neer maar herpakte zich vandaag.

TKH Groep bungelde onderaan met een verlies van 1,6 procent, in de nasleep van de cijferrapportage eerder in de week. ING verlaagde vandaag het advies voor het bedrijf van Kopen naar Houden.

Onder de kleinere aandelen won ForFarmers 4,5 procent, na een zeer negatief ontvangen kwartaalrapportage donderdag. ICT Group verloor 3,3 procent. Dit bedrijf zal komende woensdag de halfjaar resultaten publiceren.

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,3 procent hoger op 2885 punten. De Dow Jones index steeg 1,0 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,5 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX heeft verlies weten te beperken

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs sloot de week af met een klein verlies. Op een slot van 541,94 punten op vrijdag daalde de AEX 0,05 procent op weekbasis. Vorige week sloot de index op 542,22 punten.

De AEX kende een volatiele handelsweek. Tussen hoog en laag zat meer dan 20 punten. De week begon verrassend positief. "We waren toch verrast dat de beurs de week hoger van start is gegaan na wat tweets van Donald Trump dat het overleg met China in september mogelijk niet door zou gaan", aldus Van Eerden van Aberfeld Asset management. Maar zorgen over de wereldwijde economie staken later weer de kop.

Inverse rentecurve

Ton Simonts, de Senior Financial Economist van KBC omschreef de bewegingen op de financiële markten als een 'perfect storm' waarin het waarschuwingssignaal op de obligatiemarkt samenviel met nieuwe bewijzen dat de Duitse industrie blijft krimpen en ook de Chinese economie verder afzwakt.

Het meest verontrustende signaal was een zogeheten inversie van de rentecurve voor Amerikaanse staatsleningen. De tienjarige rente, die normaal gesproken hoger is dan de de tweejarige, zakte daar woensdag onder. Dat gebeurde voor het laatst in 2007. Een omgekeerde rentecurve zet het verdienmodel van banken op zijn kop en wordt gezien als een heraut van recessie.

Simonts stelt "dit bevestigt wat we al zes maanden weten, namelijk dat het niet goed gaat met de economie". De inverse rentecurve is eerder het gevolg van dat slechte nieuws, dan andersom. De econoom merkte verder op dat dat in het verleden financiële markten meestal pas zes tot acht maanden na het moment van de inversie in de problemen komen, als de rente weer op gaat lopen.

Markten weten zich toch te herpakken

Beter dan verwachte detailhandelsverkopen in de VS en de zeer goede cijfers van Walmart gaven het startsein voor de beurzen om terrein terug te pakken. Beleggers pakten ook andere zaken aan om positiever naar de markt te kijken stelt Gert Berendse salestrader van ING. "In Der Spiegel werd bijvoorbeeld melding gemaakt van Duitse plannen om, indien nodig, een recessie te voorkomen door fors te gaan investeren. Ook lijkt de markt ervan uit te gaan dat de ECB de rente nog meer zal verlagen dan eerst werd aangenomen. Daarnaast wordt het als positief gezien dat China en de VS weer aan het praten zijn", aldus Berendse.

Volgende week

Het Nederlandse cijferseizoen heeft zijn drukste dagen gehad. Volgende week begint rustig, met cijfers van Avantium op dinsdag en ICT Group en Heijmans op woensdag. Donderdag is de drukste dag, met de resultaten van Boaskalis, BAM en Adyen en nabeurs komt Stren met zijn rapportage. Vrijdag komt ASR Nederland met halfjaarcijfers.

Volgende week is er nog aandacht voor de resultaten buitenlandse bedrijven van Home Depot, Target en HP Inc.

Op macro-economisch vlak richt de markt zich op de notulen van de Fed en de ECB. Ook zal er gekeken worden naar inkoopmanagers indices van Europa en de VS. Vrijdag zijn de ogen gericht op het centrale bank symposium Jackson Hole.

Stijgers en dalers

Koploper in de AEX was deze week Unilever. Het defensieve aandeel was kende in tegenstelling tot de meeste fondsen deze geen uitschieter naar beneden. De koers dikte 5,0 procent aan.

Ook NN Group sloot de week in de winst af met een plus van 1,5 procent. De cijfers over het tweede kwartaal werden goed ontvangen. In het afgelopen kwartaal kwam de nettowinst uit op 606 miljoen euro, analisten hielden juist rekening met een verslechtering van de winst. "De activiteiten van NN deden het prima maar de contributie van het recent overgenomen Delta Lloyd bleef wat achter ten opzichte van de verwachtingen", aldus de analisten van KBC. De analisten blijven van mening dat de overname van Delta Lloyd de vrije kasstroom "significant" zal laten toenemen.

Aegon daarentegen kende een zwakke week na het publiceren van de resultaten over het eerste halfjaar van 2019. Onder de streep restte een nettowinst van 618 miljoen euro, hetgeen minder is dan de 860 miljoen euro waar analisten rekening mee hielden. Een ander pijnpunt was de solvabiliteitsratio, deze kwam lager uit dan de verwachting van analisten. De ratio daalde 215 procent terwijl de marktconsensus 204 procent was. De ratio was met name voor het Nederlandse deel significant lager. Deze kwam uit op 152 procent, hetgeen onder de doelstelling van 155 procent is. Omdat de solvabiliteit onder de norm zit, is afgezien van de geplande dividendbetaling over het eerste halfjaar. De koers daalde op weekbasis 6,8 procent.

Ook de halfjaar cijfers van IMCD vielen niet in goede aarde. Dit resulteerde er in dat de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten de rode lantaarn drager was met een min van 19,4 procent. CEO Piet van der Slikke merkte op dat een uitdagender macro-economisch klimaat een impact had op de groei in het tweede kwartaal, vooral in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Ook in de Amerika's was er sprake van een groeivertraging. "De huidige marktontwikkelingen blijven volatiel en onzeker", aldus de CEO.

Uitblinker in de Midcap was WDP, dat 4,6 procent steeg. Deze week maakte het bedrijf bekend dat het de Marie Thumas-fabriek in Leuven aan de projectontwikkelaar Revive heeft verkocht.

Postnl kwam in het nieuws doordat het de tarieven voor het versturen van brieven en pakketten volgend jaar met 16,4 procent mag verhogen. Het aandeel werd op de beurs deze week 2,2 procent meer waard.

TKH kende een dramatische week met een daling van 18,5 procent. De Haaksbergse onderneming presteerde in de eerste zes maanden van dit jaar onder de verwachtingen en liet een sterke vertraging van de autonome omzetgroei zien, zo stelde NIBC in reactie op de cijfers van het bedrijf.

Onder de kleinere aandelen staken Pharming en Kendrion er met kop en schouders boven uit, met respectievelijk 5,1 procent en 4,6 procent koerswinst.

Pharming sloot deze week een een ontwikkelingssamenwerkings- en licentieovereenkomst met Novartis voor het ontwikkelen en commercialiseren van een medicijn voor de behandeling van APDS, een uiterst zeldzame aandoening waarvoor nog geen goedgekeurde therapie bestaat.

Kendrion heeft last van een zwakke automotivemarkt, maar de groeiperspectieven op lange termijn blijven positief. Dit stelde analist Johan van den Hooven van NIBC dinsdag in reactie op de cijfers van het bedrijf. Door de zwakke marktomstandigheden ziet de marktanalist evenwel geen aanjagers voor het aandeel op korte termijn, al lijken de omzetdalingen wat af te vlakken.

ForFarmes had een week om snel te vergeten op de beurs. Het aandeel daalde 10,2 procent. De cijfers die het veevoerbedrijf naar buiten bracht overtuigden niet.

Lokaal verloor Curetis 19,4 procent aan beurswaarde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak start handelsweek op positieve noot

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag met winst gesloten. De AEX index steeg 1,1 procent tot 547,91 punten, terwijl de AMX een winst van 2,2 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 1,1 procent.

Europabreed zagen markten zich gesteund door berichten dat Duitsland een stimuleringspakket zal aankondigen om verdere vertraging van de groei te voorkomen en dat China zijn kredietverlening aan het hervormen is.

Daarnaast zagen markten zich gesteund door hoopgevende uitspraken van de Amerikaanse regering over de handelsbesprekingen met China. De Amerikaanse minister van economische zaken Wilbur Ross bevestigde maandag dat Washington de licentie waarmee Huawei Technologies zaken kan blijven doen in de Verenigde Staten met nog eens 90 dagen heeft verlengd, ondanks de zorgen over de nationale veiligheid waardoor het Chinese techconcern eerder dit jaar op een zwarte lijst voor export werd geplaatst.

Trump probeerde afgelopen weekeinde de vrees voor een recessie te sussen, terwijl zijn economisch topadviseur Larry Kudlow bij Fox News een sterke tweede helft van het jaar voorspelde en meldde dat de regering Trump een belastingverlaging van 10 procent overweegt voor mensen met een middeninkomen.

Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij veerden de markten maandag vooral op omdat er de afgelopen dagen geen opruiende opmerkingen over en weer gemaakt werden in het handelsconflict. Daarnaast groeit volgens hem de hoop dat centrale banken meer bereid zijn om de economie te stimuleren dan eerder werd verwacht, hoewel er nog geen conclusies getrokken mogen geworden uit het Duitse stimuleringspakket.

Schutte kijkt deze week uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal woensdag, die op woensdag staan geagendeerd, de Europese en Amerikaanse samengestelde inkoopmanagersindices op donderdag en de speech van Fed-voorzitter Jerome Powell vrijdag tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole.

Op macro-economisch vlak bleek maandat dat de inflatie in de eurozone in juli is gezakt naar 1,0 procent, van 1,3 procent een maand eerder. Het overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans van de eurozone daalde in juni van 30 miljard euro naar 18 miljard euro.

De euro/dollar noteerde op 1,1094. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1093 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1089 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 1,5 procent hoger op 54,78 dollar.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 18 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal met een winst van 3,6 procent, gevolg door Aegon en DSM met winsten van respectievelijk 2,4 procent en 2,3 procent.

IMCD verloor 2,0 procent, ING daalde 1,1 procent, terwijl Ahold Delhaize 0,7 procent inleverde.

Galapagos noteerde 2,7 procent in het rood. De waarschuwing van de Amerikaanse toezichthouder FDA dat patiënten die worden behandeld met AbbVie's Rinvoq kans lopen op trombose, kan het gedifferentieerde veiligheidsprofiel van Galapagos' filgotinib in gevaar brengen. Dit stelden analisten van Jefferies in een rapport.

NN Group verloor 1,6 procent na een koersdoelverlaging door ING. Analist Albert Ploegh van ING ziet dat de macro-economische tegenwind voor de verzekeraar toeneemt, maar dat NN Group onverminderd koopwaardig blijft.

In de AMX won AMG 4,7 procent, SBM Offshore steeg 4,5 procent en Boskalis noteerde 4,2 procent hoger. Flow Traders was met een verlies van 0,4 procent de enige daler van de Midkap/ Basic-Fit en GrandVision sloten vlak.

Onder de kleinere fondsen won bouwer Heijmans 7,3 procent in aanloop naar de halfjaarresultaten op woensdag. ING verwacht een stabiele omzet en een licht hoger onderliggende operationele winst.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,2 procent hoger op 2.924,00 punten. De Dow Jones index steeg 1,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,4 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen eindigen hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag hoger gesloten, profiterend van het iets betere macro-economisch klimaat, na drie weken met dalingen.

De brede STOXX Europe 600 index steeg 1,1 procent tot 373,86 punten, de Duitse DAX klom 1,3 procent naar 11.715,37 punten en de Franse CAC dikte aan met 1,3 procent op 5.371,56 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,02 procent hoger op 7.189,65 punten.

Vorige week liet de Duitse economie krimp zien en nu heeft de minister van financiën volgens Der Spiegel laten doorschemeren dat het land een stimuleringspakket van 50 miljard euro kan klaarzetten, stelde marktanalist David Madden van CMC Markets. "Gezien de degelijkheid van de Duitsers, wijst zelfs de mogelijkheid van een stimuleringspakket erop dat ze serieus iets willen doen."

China droeg een steentje bij, door het goedkoper te maken voor bedrijven om geld te lenen bij banken, wat moet helpen om de afkoelende economie op gang te houden.

Daarnaast zagen markten zich gesteund door uitlatingen van de Amerikaanse regering over het handelsconflict met China. Het Witte Huis bevestigde maandag dat Huawei drie maanden langer zaken mag blijven doen in de VS, hoewel het Chinese concern op een zwarte lijst staat door zorgen over de nationale veiligheid.

Op macro-economisch vlak bleek maandag dat de inflatie in de eurozone in juli is gezakt naar 1,0 procent, van 1,3 procent een maand eerder. Het overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans van de eurozone daalde in juni van 30 miljard euro naar 18 miljard euro.

De euro/dollar noteerde op 1,1094. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1093 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1089 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 1,2 procent hoger op 55,54 dollar.

Bedrijfsnieuws

In Frankfurt sloot Deutsche Bank 2,7 procent hoger. Infineon won 3,8 procent en bestrijdingsmiddelenfabrikant Bayer bijna 2,6 procent.

In Parijs eindigde ArcelorMittal 3,6 procent hoger. Peugeot en Renault werden bijna 2 procent meer waard.

In Londen steeg J. Sainsbury 3,2 procent, terwijl Just Eat 1 procent hoger eindigde.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond sluitingstijd in Europa hoger.

De S&P 500 index steeg 1,2 procent tot 2.923 punten. De Dow Jones index steeg 1,0 procent naar 26.142 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 1,4 procent tot 8.010 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak sluit verdeeld na val Italiaanse regering

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag verdeeld gesloten, wegzakkend na de lagere start van de handelsdag op Wall Street en de bevestiging dat de Italiaanse regering is gevallen.

De AEX-index eindigde 0,5 procent lager op 544,87 punten, de AMX-index daalde 0,6 procent en de Smallcap-index steeg 0,3 procent.

De val van de regering van Giuseppe Conte van de Vijfsterrenbeweging kwam niet als een verrassing nadat coalitiepartij Lega een motie van wantrouwen had ingediend. De premier noemde vicepremier Salvini van de Lega opportunistisch en onverantwoordelijk.

Aanvankelijk steeg de aandelenbeurs in Amsterdam dinsdag nog, maar door de Italiaanse perikelen zakten de koersen weg, zei Krist Plaizier van Fintessa Vermogensbeheer. Al met al bleef de beurs dicht bij huis.

De vermogensbeheerder heeft er weinig fiducie in dat de Italiaanse Vijfsterrenbeweging een nieuwe coalitie gaat vormen. Dit zou nieuwe verkiezingen betekenen en dus onzekerheid voor de aandelenmarkten.

Afgezien van tragere stijging van de Duitse producentenprijzen en een stabiele bouwproductie voor de eurozone in juni, was de macro-economische agenda dinsdag leeg.

Later in de week volgen de notulen van de laatste vergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Plaizier verwacht weinig verrassingen uit de notulen van de Fed, omdat de markt een verlaging van de rente met een kwart procentpunt al geheel inprijst.

De ECB-notulen kunnen wel hints bevatten die de uitspraken bevestigen van beleidsmaker Olli Rehn. Deze zwaargewicht zei onlangs dat de ECB maar beter met zwaar geschut kan komen om de economie te stimuleren, teneinde markten te verbluffen.

Net als andere commentatoren in de financiële industrie zette Plaizier vraagtekens bij die benadering. "Ik ben het eens met de Nederlandse topbankiers die zeggen dat meer stimuleren geen zin meer heeft voor de ECB. Ze kunnen juist beter de rente verhogen en zo het signaal afgeven dat de economie er goed voorstaat." Meer stimulering zal de spaarzucht van particulieren alleen maar versterken, verwacht Plaizier.

Het muntpaar euro/dollar noteerde op 1,1091. De olieprijzen noteerden tot twee procent lager.

Stijgers en dalers

Er waren weinig opvallende koersbewegingen op het Damrak.

Aegon verloor 1,4 procent tot 3,58 euro. ING verlaagde zijn koersdoel na de halfjaarcijfers van 5,50 naar 5,00 euro, maar blijft het aandeel koopwaardig vinden. De kapitaalkrapte bij de Nederlandse divisie is tijdelijk, volgens analist Albert Ploegh. Een strategische verkoop van Nederlandse portefeuilles aan private equity-partijen is een interessante mogelijkheid, stelde de analist, wijzend op de verrassende komst van Lard Friese als nieuwe CEO.

IMCD was in trek. Het aandeel werd opgepikt door beleggers die vonden dat het te sterk was afgestraft na de resultaten van vorige week. Plaizier vond dat wel terecht. "Ze doen het helemaal niet zo slecht." IMCD sloot 2,2 procent hoger.

ABN AMRO ging onderuit met 2,2 procent. Dit was wel opvallend, vond Plaizier, omdat de bank in tegenstelling tot ING weinig te maken heeft met Italië.

Shell kreeg een adviesverlaging bij Barclays. Ook werd bekend dat het resterende belang van 10 procent in de aanbieder van aardgas Mahanagar Gas werd verkocht. Het olieconcern sloot 0,9 procent lager.

Bij de Midkap-fondsen verloor Boskalis 3 procent. Ook SBM Offshore en Fugro behoorden tot de verliezers.

Bouwbedrijf Heijmans werd 4,5 procent duurder bij de Smallcaps. Heijmans publiceert woensdag zijn resultaten en ligt al een tijdje goed in de markt, merkte Plaizier op. Blijkbaar rekenen sommige partijen op positieve berichten.

Lokaal onderscheidde Beter Bed zich met een koerswinst van 14 procent.

De ontwikkelaar van bioplastics Avantium verloor 5 procent na halfjaarcijfers. De omzet daalde van 6 miljoen naar 5 miljoen euro en het operationeel verlies steeg van 3 miljoen tot 12 miljoen euro. KBC vraagt zich af waar het bedrijf de financiering van zijn fabriek vandaan gaat halen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,7 procent tot 371,30 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,6 procent op 11.651,18 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,5 procent op 5.344,64 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,9 procent lager op 7.125,00 punten.

De Europese beurzen schommelden dinsdag gedurende de handelsdag tussen kleine winsten en verliezen, waarbij de markt zich afvroeg of het fiscaal beleid van overheden zich zal aansluiten bij het soepele monetair beleid van centrale banken om de wereldeconomie te ondersteunen.

Uit de VS kwam het nieuws dat Washington overweegt de loonbelasting tijdelijk te verlagen, terwijl de Italiaanse vice-premier Matteo Salvini opriep tot een begrotingsimpuls van 50 miljard euro om een schok te bewerkstelligen.

In Italië is de regering gevallen nadat de Italiaanse premier Giuseppe Conte zijn ontslag indiende. Dit wil nog niet zeggen dat de Italianen terug naar het stemhokje zullen gaan. Een alternatieve regeringscoalitie, zonder La Lega van Matteo Salvini, behoort tot de mogelijkheden.

De Britse Premier Boris Johnson heeft een brief verstuurd naar de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk. Johnson vroeg aan Brussel om een oplossing voor de Ierse grens te overwegen waarbij de zogenaamde backstop niet wordt gebruikt.

Het idee werd door de Europese leider afgeserveerd. “De backstop is een verzekering om een harde grens in Ierland te vermijden, tenzij en totdat een alternatief wordt gevonden. Degenen die tegen de backstop zijn en geen realistische alternatieven voorstellen, zijn in feite voorstander van het herstel van een grens. Zelfs als ze dat niet toegeven”, reageerde Tusk op Twitter.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van een ingetogen sentiment op de Europese beurzen, waarin het optimisme van de afgelopen twee sessies is verdwenen en het voor handelaren duidelijk wordt dat er nog steeds problemen bestaan in de wereldeconomie.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Duitse producentenprijzen over juli op jaarbasis 1,1 procent zijn gestegen.

De bouwsector in de eurozone noteerde in juni op maandbasis stabiel, terwijl op jaarbasis 1,0 procent meer werd gebouwd.

De euro/dollar noteerde op 1,1090. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1077 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1076 op de borden.

Olie noteerde tot 0,5 procent lager op 54,91 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

AstraZeneca daalde 0,2 procent, nadat het concern in een studie aantoonde dat het medicijn Farxiga het risico op cardiovasculaire sterfte of verergering van hartfalen aanzienlijk vermindert.

De Franse casino-exploitant Casino Guichard-Perrachon steeg 9,2 procent. Het concern is van plan om voor 2 miljard euro aan activa te verkopen, nadat het eerder al voor 2,1 miljard euro aan assets verkocht.

Pandora steeg 10,4 procent. De Deense juwelier kondigde herstructureringsmaatregelen aan. Het afgelopen kwartaal daalde de winst met 50 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 2.915,24 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met winst gesloten. De AEX index steeg 1,0 procent tot 550,42 punten, terwijl de AMX een winst van 0,6 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 1,1 procent.

Europa-breed herstelden de beurzen van de verliezen een dag eerder, waarbij markten zich concentreerden op de politieke situatie in Italië, te midden van zorgen over een vertraging van de wereldwijde economische groei.

Markten kijken uit naar de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve later vandaag en het centrale bankierssymposium in Jackson Hole, dat aanstaande vrijdag van start gaat. De markt hoopt daarbij inzicht te krijgen in het toekomstig monetair beleid van centrale banken.

Vermogensbeheerder Andre van Eerden van Aberfeld vermogensbeheer spreekt van een onderliggend "goede" en "optimistische" markt, waarbij de markt uitkijkt naar de Fed-notulen en Jackson Hole. Van Eerden merkt op dat goud nog steeds sterk in de lift zit en mogelijk zelfs naar de 1.800 dollar beweegt. "Dit heeft alles te maken met het renteverhaal en de mondiale schuldenberg, die inmiddels is gestegen naar 175 triljoen", aldus Van Eerden. "Terwijl de ECB zelfs overweegt nu ook aandelen te gaan opkopen", voegde hij toe.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek woensdag dat de Nederlandse consument in augustus minder optimistisch is geworden, consumenten in juni meer hebben besteed dan in dezelfde maand vorig jaar en dat de prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland in juli op jaarbasis met 7,0 procent zijn gestegen.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 0,9 procent, terwijl de bestaande woningverkopen in juli op maandbasis met 2,5 procent stegen.

Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 16 augustus zijn gedaald met 2,7 miljoen vaten tot 437,8 miljoen vaten.

Olie noteerde woensdag tot 0,8 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1099. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1098 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1099 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 22 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Aalberts met een winst van 1,9 procent, gevolgd door een fractioneel lagere DSM en Wolters Kluwer, dat 1,8 procent hoger sloot.

ABN AMRO, ING en KPN waren de enige dalers. ABN AMRO verloor 0,9 procent, terwijl ING 0,9 procent inleverde en KPN 0,1 procent verloor.

Philips noteerde 0,8 procent hoger. Volgens persbureau Reuters wist Philips al jaren van dubieuze verkopen aan de Braziliaanse regering voordat vorig jaar een omkopingsschandaal bij zijn Braziliaanse tak aan het licht kwam.

IMCD won 1,6 procent, ondanks dat ING het aandeel van de kooplijst haalde. Het advies ging naar Houden, terwijl het koersdoel neerwaarts werd bijgesteld van 75,00 naar 65,00 euro. ING merkte op dat IMCD een uitdagende omgeving ervaart en de afgelopen kwartaalcijfers markeerden de eerste teleurstelling sinds het bedrijf op de beurs genoteerd staat.

In de AMX ging TKH aan kop met 3,4 procent, TomTom won 1,8 procent, terwijl Intertrust 2,0 procent steeg.

OCI daalde 1,9 procent, na een koersdoelverlaging van Credit Suisse van 29,00 naar 25,00 euro. Het advies werd gehandhaafd op Outperform.

Onder de kleinere aandelen won Accell 5,1 procent. Volgens De Telegraaf gaat aandeelhouder Pon zich richten op de markt voor zakelijke leasefietsen.

ICT Group won 8,7 procent na cijfers. NIBC sprak van een sterke autonome omzetgroei. De cijfers van Heijmans konden juist niet op bijval van beleggers rekenen. Het aandeel van de bouwer daalde met 2,7 procent. Vooral de omzet viel tegen volgens KBC Securities. Toch is KBC van mening dat de resultaten goed waren.

Sif Holding verloor 2,8 procent, nadat het bedrijf een vertraging meldde bij een project in Massachusetts.

Het lokaal genoteerde Kardan schoot 8,4 procent omhoog, nadat het bedrijf een niet-bindende intentieverklaring tekende met een derde partij die een controlerend belang wil nemen in dochterbedrijf Tahal. De financiële details van de transactie werden niet gemeld.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,9 procent hoger op 2.926,63 punten. De Dow Jones index steeg 1,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,0 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beurzen Europa sluiten ruim hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag hoger in aanloop naar de notulen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank en de bijeenkomst van de centraal bankiers wereldwijd in het Amerikaanse Jackson Hole.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,2 procent tot 375,80 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,3 procent naar 11.802,85 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 1,7 procent met een stand van 5.435,48 punten. De Britse FTSE steeg woensdag 1,2 procent naar 7.208,30 punten.

"De beleggers zijn optimistisch gestemd dat de Fed zal gaan hinten op verdere renteverlagingen, maar de macro-cijfers, inflatie en detailhandels rapporten, zijn goed geweest, dus is er een kans dat de beleggers vanavond teleurgesteld gaan worden", aldus analist David Madden van CMC Markets.

Op macro-economisch vak stonden de woningverkopen en de olievoorraden op de agenda.

De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in juli gestegen. De verkoop van bestaande woningen steeg ten opzichte van juni met 2,5 procent naar een geannualiseerd aantal van 5,42 miljoen stuks. Economen rekenden op 5,39 miljoen woningen. Op jaarbasis was sprake van een stijging van 0,6 procent.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. In de week eindigend op 16 augustus daalden de voorraden ruwe olie met 2,7 miljoen vaten tot 437,8 miljoen vaten.

Aan het begin van de avond volgen dan de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve.

Olie noteerde woensdag hoger. Een oktober-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 56,34 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 60,73 dollar werd betaald, een stijging van 1,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1099. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1093 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1101 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De Duitse bank Commerzbank overweegt om maximaal 200 van zijn 1.000 filialen te sluiten. Dit meldde zakenblad Handelsblatt woensdag op basis van anonieme bronnen. De koers van het aandeel daalde 0,5 procent.

De koers van Renault en van Fiat Chrysler stegen respectievelijk 3,7 en 3,3 procent. Nadat Il Sole 24 Ore, een Italiaans financieel-economische dagblad, meldde dat de fusiegesprekken mogelijk weer op tafel zouden komen te liggen.

Een van de grootste winnaars van de Stoxx Europe 600-index was Pandora. Het aandeel van de Deense juwelier steeg meer dan 16 procent op de herstructureringsplannen die de onderneming gisteren naar buiten bracht.

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,9 procent hoger op 2.927,68 punten. De Dow Jones index steeg 1,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Jackson Hole nekt manisch Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag lager gesloten, na een wisselvallige dag waarop havikachtige uitspraken van Fed-bestuurders in Jackson Hole zowel Wall Street als het Damrak definitief in de rode cijfers drukten.

De AEX-index sloot 0,6 procent lager op 546,90 punten. De Midkap-index verloor 0,9 procent en de Smallcap-index eindigde 0,6 procent lager.

Vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer karakteriseerde de beursdag als enigszins manisch-depressief, wisselend van min naar plus naar min.

Het begon met goede economische cijfers uit Europa, waar de inkoopmanagersindices uit Duitsland minder slecht waren dan verwacht en die uit Frankrijk eigenlijk best goed, net als die uit heel Europa, zei Nijkamp. De vergelijkbare indices uit de Verenigde Staten na de middag wezen daarentegen juist de verkeerde kant op, vergeleken met de verwachtingen.

Voor heel de eurozone steeg de inkoopmanagersindex voor de industrie van 46,5 in juli naar 47,0 afgelopen maand. De Franse industrie groeide weer, terwijl de krimp in Duitsland afnam. De samengestelde index, inclusief de dienstensector, verbeterde van 51,5 in juli naar 51,8. Het consumentenvertrouwen in de eurozone daalde deze maand iets. De samengestelde inkoopmanagersindex voor de VS daalde van 52,6 in juli naar 50,9, vooral door een lagere diensten-index. De industrie-index kwam met 49,9 op de laagste stand in tien jaar.

Waarschijnlijk een grotere invloed hadden uiteindelijk de uitspraken van een aantal centrale bankiers van de Federal Reserve tijdens het jaarlijkse symposium in Jackson Hole. De Fed-bestuurders van Kansas City en Philadelphia menen beide dat er dit jaar geen verdere renteverlagingen nodig zijn, terwijl de markt een verlaging in september al volledig heeft ingecalculeerd en eigenlijk ook op meer verlagingen rekent later in het jaar.

"Fed voorzitter Powell zal niet meer uit kunnen onder een verlaging van september", zei Nijkamp. "Maar over het verdere verloop zal hij dit weekend mogelijk tot de boot willen afhouden." Volgens Nijkamp wordt de Fed niet zozeer door de uitdagende uitspraken van president Donald Trump in de richting van renteverlagingen geduwd, maar door de markt, die erop vooruit loopt. Als de Fed daar niet aan voldoet kan de aandelenmarkt een zwieper omlaag krijgen en daar zit niemand bij de centrale bank op te wachten.

De euro/dollar noteerde op 1,1087. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1093 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1101 op de borden. De olieprijs daalde.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen was betaalbedrijf Adyen de grootste daler met een verlies van 5 procent na kwartaalcijfers. Het EBITDA-resultaat steeg met bijna 80 procent tot 126 miljoen euro, ruim boven de verwachtingen van analisten van 110 miljoen. "De cijfers waren goed, maar we zien gebeuren wat we ook wel zien bij grote Amerikaanse technologiefondsen", zei Nijkamp. "De groei is zo sterk, dat beleggers denken: dat houden ze nooit vol, dat moet wel gaan dalen. Daarom beginnen ze vast terug te schakelen."

Het eeuwig volatiele staalconcern ArcelorMittal was de sterkste stijger met 2,9 procent.

Daarna volgde ING met 2 procent winst, als representant van de bankensector. Die stond in de plus door een positieve beweging van de rentemarkt, over de hele dag beschouwd, vermoedde Nijkamp.

Verder waren de verliezen breed gedragen.

In de AMX daalde bouwer BAM Groep 7,5 procent na cijfers. Eerder op de dag was nog meer dan 12 procent verlies. De bouwer moest een extra voorziening nemen van 7,5 miljoen euro op zijn sluisproject. "De bouwbedrijven zouden het goed moeten doen, in de huidige markt, maar blijven last houden van verliezen bij oude projecten", zei Nijkamp.

Boskalis verloor 3,5 procent na voorzieningen van ruim 100 miljoen euro op vooral offshore windprojecten. De subsidies hiervoor zijn fors verlaagd en topman Berdowski had hier eerder al voor gewaarschuwd. KBC haalde het fonds van zijn kooplijst.

Aperam was een sterke stijger, net als grote broer ArcelorMittal. Bij de Smallcaps volgde Heijmans de grote broer BAM omlaag.

Het lokaal genoteerde Stern won 5,5 procent na cijfers. Het automotive bedrijf presteerde volgens NIBC grofweg conform verwachting en de resultaten zullen naar verwachting in de tweede helft van het jaar verder aantrekken.

Value 8 won 2,2 procent, nadat bekend werd dat vier partijen interesse hebben in een overname van AmsterdamGold.

Porceleyne Fles was de uitblinker met een koerswinst van 10 procent voor de maker van Delfts Blauw aardewerk.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden rond sluitingstijd in Europa tot 0,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen sluiten lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten, na positieve economische cijfers uit Europa en stimuleringsgezinde notulen van de ECB, die werden tenietgedaan door havikachtige uitspraken van Fed-bestuurders tijdens het jaarlijkse symposium in Jackson Hole.

De STOXX Europe 600 index sloot 0,4 procent lager op 374,29 punten. De Duitse DAX verloor 0,5 procent tot 11.747 punten. De Franse CAC 40 zakte 0,9 procent tot 5.388 punten. De Britse FTSE daalde 1,0 procent naar 7.128 punten.

De Britse beurs verloor terrein na een sterke koersstijging van het pond sterling, na uitspraken van Angela Merkel over de backstop-kwestie rond de grens tussen Ierland en Noord-Ierland, een heet hangijzer in de Brexit-saga. Dit voedde hoop op een oplossing van het probleem op korte termijn, mogelijk op basis van een verkeerde interpretatie van bondskanselier.

De Bundesbank liet donderdag weten geen noodzaak te zien voor fiscale stimulering, waardoor de DAX meer terrein verloor. Eerder in de week gaven geruchten over een stimuleringspakket van de Duitse regering steun aan de aandelenmarkten.

De notulen van de Europese Centrale Bank lieten donderdagmiddag zien dat er brede steun is voor stimuleringsmaatregelen om de economie een zetje omhoog te geven. Of dit ook een hervatting van het obligatie-opkoopprogramma omvat, of andere stappen, staat nog te bezien.

Verder was de aandacht vooral gericht op Jackson Hole, waar diverse Fed-beleidsmakers werden geinterviewd in aanloop naar een toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell. in de VS en Europa deden een stap terug nadat twee Fed-bestuurders lieten blijken geen verdere renteverlaging dit jaar opportuun te vinden. De markt rekent al geheel op een volgende renteverlaging in september.

Vanochtend bleek ook dat de industrie in de eurozone afgelopen maand minder krimp liet zien ten opzichte van een maand eerder. Daardoor kwam de samengestelde index uit op 51,8, tegenover 51,5 in juli. De Franse industrie groeide weer, terwijl de krimp in Duitsland minder groot was. Het consumentenvertrouwen in de eurozone daalde in augustus licht.

In de VS bleek dat de activiteit van de Amerikaanse economie in augustus minder hard groeide. De samengestelde inkoopmanagersindex daalde van 52,6 in juli naar 50,9 in augustus. De index voor de dienstensector daalde van 53,0 naar 50,9, en die voor de industrie van 50,4 naar 49,9. Voor de industrie was dit de laagste stand in bijna tien jaar.

De steunaanvragen in de VS daalden ook sterker dan voorzien.

De olieprijs daalde tot 0,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1078. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1084 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1084 op de borden.

Bedrijfsnieuws

ThyssenKrupp heeft bij het Hof van de Europese Unie een klacht ingediend tegen het besluit van de Europese Commissie om de joint venture met Tata Steel te verhinderen. De koers van het aandeel sloot krap 6 procent hoger.

Philips heeft een overeenkomst getekend met Taipei Veterans General Hospital voor de oprichting van de eerste volledig gedigitaliseerde pathologieafdeling in Taiwan. De financiële details van de overeenkomst werden niet vermeld. Philips daalde 0,2 procent in koers.

AstraZeneca neemt een zogeheten Priority Review Voucher over van Swedish Orphan Biovitrum voor 95 miljoen dollar in contanten. De farmaceut verloor 1,2 procent in Londen.

Airbus was met 2,8 procent een relatief sterke daler. Ook producenten van luxe-artikelen Kering, Hermes en LVMH verloren terrein.

Banken, waaronder Société Générale, Crédit Agricole, ING en Deutsche Bank, stegen juist, veelal tot zo'n 2 procent.

Tussenstanden Wall Street

De aandelenindices op Wall Street stonden rond sluitingstijd in Europa tot 0,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
23-8-2019 17:53:45
Damrak lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,9 procent tot 542,09 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,7 procent liet optekenen en voor de AScX een vlak slot resteerde.

De handelsdag stond volledig in het teken van de speech van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell tijdens de centrale bankiersbijeenkomst Jackson Hole, waarbij beleggers meer inzicht hopen te krijgen in het toekomstig monetair beleid van de centrale bank.

De Fed-bestuurder zei bij aanvang van de bijeenkomst de [economische] ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en "passend" te zullen handelen als dat nodig is. Hij gaf echter geen concrete aanwijzingen over een renteverlaging. Hij zei "Dit complexe, turbulente beeld" dat in augustus is ontstaan, met volatiele financiële markten, handelsspanningen en een zwakkere wereldeconomie", nauwlettend in de gaten te houden. Hij benadrukte dat de centrale bank wekt aan het behoud van een gunstige economie "in het licht van aanzienlijke risico's". "Onze uitdaging is nu om te doen wat met het monetair beleid gedaan kan worden om de expansie te ondersteunen", zei hij.

De markt zag eerdere winsten echter vervliegen, nadat het Chinese ministerie van financiën aankondigde extra invoertarieven te willen invoeren over Amerikaanse importen ter waarde van 75 miljard dollar. De extra heffing van respectievelijk 10 procent en 5 procent zou in twee stappen worden geïmplementeerd per 1 september en vanaf 15 december.

Trump zette de beurzen verder onder druk, nadat hij via Twitter min of meer van Amerikaanse bedrijven eiste dat zij hun producten in de Verenigde Staten produceren. Hij zei later op de dag een persconferentie te geven om de door China aangekondigde extra tarieven te bespreken.

Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij waren het vrijdag met name de Chinezen die de markt in beweging wisten te brengen, "hoewel de markt gezien de beperkte reactie ook lijkt te wennen aan de voortslepende handelsperikelen", zei hij. Wat Powell betreft, heeft de Fed-voorzitter volgens Schutte weinig nieuws gemeld. "De erkenning dat er de afgelopen weken toch wel wat gaande is in de markt, in combinatie met de opmerking open te staan voor maatregelen, kan volgens de beleggingsadviseur als positief worden gezien, "maar of dit genoeg is voor een renteverlaging bij het volgende rentebesluit is afwachten", aldus Schutte.

Op macro-economisch vlak kwam gedurende de tweede helft van de handelsdag uit de Verenigde Staten het nieuws dat de verkoop van nieuwe eensgezinswoningen in de VS in juli op maandbasis is gedaald met 12,8 procent, terwijl op jaarbasis sprake was van een stijging van 4,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1144. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1071 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1078 op de borden.

Olie noteerde 2,7 procent lager.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 5 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ASR Nederland met een winst van 0,6 procent, gevolgd door KPN en IMCD met winsten van 0,4 procent. RELX en NN Group waren met winsten van elk 0,2 procent de overige twee stijgers.

ASR Nederland publiceerde vrijdag halfjaarcijfers. Het operationeel resultaat van ASR Nederland kwam in de eerste helft van dit jaar uit op 459 miljoen euro tegen 380 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden op 413 miljoen euro. ASR zei vrijdag positief te zijn gestemd over de tweede helft van 2019. Verder liet de verzekeraar weten Veherex over te nemen van de Nederlandse Spoorwegen en pensioenfonds SPF. KBC Securities bleek te spreken over de cijfers en verhoogde het advies van Reduceren naar Houden. Volgens ING was het operationeel resultaat "solide".

Aegon noteerde onderaan met een verlies van 4,6 procent vanwege een ex-dividend notering. ArcelorMittal daalde 2,2 procent, terwijl ING 1,9 procent verloor.

Adyen sloot vlak. Het fintechbedrijf bevestigde dat oprichters Pieter van der Does en Arnout Schuiff, die respectievelijk CEO en CTO zijn bij het Amsterdamse betaalbedrijf, donderdag samen bijna een half miljoen aandelen Adyen hebben verkocht in een plaatsing bij institutionele beleggers. Volgens KBC Securities kunnen er meer van dit soort transacties gaan plaatsvinden, hetgeen het aandeel zal drukken.

AMG en Aperam leverden in de AMX respectievelijk 4,4 procent en 2,8 procent in. Boskalis won 1,5 procent en TomTom steeg met 2,4 procent. Schutte van Boer & Olij kon geen reden vinden voor de koerswinst van de navigatiespecialist.

Bij de kleinere aandelen ging Alfen en Heijmans aan kop met een winsten van elk 2,0 procent. ForFarmers steeg 1,3 procent en Sif won 1,2 procent. ICT Group daalde 3,0 procent, terwijl Van Lanschot 1,7 procent lager noteerde en Accell 1,5 procent verloor.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,6 procent lager op 2.875,53 punten. De Dow Jones index daalde 1,6 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 2,0 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,8 procent tot 371,36 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,2 procent op 11.611,51 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,1 procent op 5.326,87 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent lager op 7.094,98 punten.

De handelsdag stond volledig in het teken van de speech van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell tijdens de centrale bankiersbijeenkomst Jackson Hole, waarbij beleggers meer inzicht hopen te krijgen in het toekomstig monetair beleid van de centrale bank.

De Fed-bestuurder zei bij aanvang van de bijeenkomst de [economische] ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en "passend" te zullen handelen als dat nodig is. Hij gaf echter geen concrete aanwijzingen over een renteverlaging. Hij zei "Dit complexe, turbulente beeld" dat in augustus is ontstaan, met volatiele financiële markten, handelsspanningen en een zwakkere wereldeconomie", nauwlettend in de gaten te houden. Hij benadrukte dat de centrale bank wekt aan het behoud van een gunstige economie "in het licht van aanzienlijke risico's". "Onze uitdaging is nu om te doen wat met het monetair beleid gedaan kan worden om de expansie te ondersteunen", zei hij.

"Het is niet zo verwonderlijk dat hij vaag was, wat waarschijnlijk opzettelijk was", zei analist Randy Federick van Charles Schwab. "Hij wil behendig zijn en hij wil niet dat de markt beweegt op zijn commentaar", voegde hij toe.

De markt zag eerdere winsten echter vervliegen, nadat het Chinese ministerie van financiën aankondigde extra invoertarieven te willen invoeren over Amerikaanse importen ter waarde van 75 miljard dollar. De extra heffing van respectievelijk 10 procent en 5 procent zou in twee stappen worden geïmplementeerd per 1 september en vanaf 15 december.

"China komt terug met wraak en de stap van vandaag heeft het voortdurende handelsconflict naar een ander niveau getild", zei marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "De grootste angst voor markten is nu natuurlijk de tegenreactie van Trump", voegde hij toe.

Trump zette de beurzen verder onder druk, nadat hij via Twitter min of meer van Amerikaanse bedrijven eiste dat zij hun producten in de Verenigde Staten produceren. Hij zei later op de dag een persconferentie te geven om de door China aangekondigde extra tarieven te bespreken.

De euro/dollar noteerde op 1,1144. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1071 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1078 op de borden.

Olie noteerde 2,7 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Entertainment One won in Londen 31,9 procent, nadat speelgoedfabrikant Hasbro 576 pond per aandeel in contanten bood de moedermaatschappij van Peppa Pig. De markt prijs in dat er een tegenbod komt. Hasbro noteerde op Wall Street 7,6 procent lager.

ITV won 0,2 procent. Het mediaconcern probeerde in 2018 Entertainment One over te nemen.

Rockwool International verloor 15,9 procent. De Deense producent van industriële wol, die wordt gebruikt voor isolatie, verlaagde zijn groeiverwachting van de omzet in het hele boekjaar naar 2 tot 5 procent, terwijl eerder werd gerekend op een groei van 4 tot 8 procent.

Ryanair steeg 0,4 procent, na de tweede dag van stakingen door piloten. De Britse luchtvaartmaatschappij zei dat de Britse vluchten niet werden verstoord.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,6 procent lager op 2.875,53 punten. De Dow Jones index daalde 1,6 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 2,0 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Weekoverzicht: Trump laat weekwinst AEX verdwijnen

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs sloot de week vlak af. Op een slot van 542,09 punten op vrijdag steeg de AEX 0,03 procent. Vorige week sloot de index op 541,94 punten.

De AEX begon de week positief in aanloop naar de Fed-notulen van woensdag en notulen van de ECB op donderdag. De val van de Italiaanse regering van Giuseppe Conte van de Vijfsterrenbeweging zette de koersen vervolgens wel een beetje onder druk maar de val kwam niet als een verrassing en de impact bleef beperkt.

FED-notulen

De beslissing om de rente met 25 basispunten te verlagen was niet unaniem. Twee functionarissen hadden liever een verlaging gezien van 50 basispunten, terwijl sommigen juist helemaal geen aanpassing wilden.

De Fed voorzitter Jerome Powell gaf aan de renteverlaging te zien als een 'mid-cycle-aanpassing' en niet als het begin van een agressieve verruimingscampagne.

"De markt lijkt positief te reageren, niet alleen op de goede onderliggende resultaten van de retailers, maar ook op het fiscale en monetaire beleid van de VS, men staat klaar om te doen wat moet gebeuren om de economie draaiende te houden", stelde senior portefeuillemanager Thomas Martin van Globalt Investments in reactie op de notulen.

ECB-notulen

De notulen van de Europese Centrale Bank lieten donderdagmiddag zien dat er brede steun is voor stimuleringsmaatregelen om de economie een zetje omhoog te geven. Of dit ook een hervatting van het obligatie-opkoopprogramma omvat, of andere stappen, staat nog te bezien.

Jackson Hole

Powell zei dat hij en zijn collega's proberen "het complexe en turbulente beeld" te beoordelen dat in augustus is ontstaan, met volatiele financiële markten, handelsspanningen en een zwakkere wereldeconomie.

De Fed voorzitter sloot de deur niet voor meer rente verlagingen maar wilde zich nergens op vast laten pinnen, "we kiezen voor een flexibele benadering".

Conflict China-VS

De week stond in het teken staan van de centrale banken maar op de laatste dag kwam het vuurwerk uit een andere hoek. En dat had grote impact op de koersen.

Het Chinese ministerie van financiën kondigde vrijdag aan extra invoertarieven te willen invoeren over Amerikaanse importen ter waarde van 75 miljard dollar. De extra heffing van respectievelijk 10 procent en 5 procent zou in twee stappen worden geïmplementeerd per 1 september en vanaf 15 december.

Trump reageerde als door een adder gebeten. "Onze grote Amerikaanse bedrijven worden hierbij opgedragen om onmiddellijk op zoek te gaan naar een alternatief voor China, inclusief de terugkeer naar huis om te produceren in de Verenigde Staten. Dit biedt een geweldige kans voor de Verenigde Staten", concludeerde Trump.

De winsten die de markt had opgebouwd verdwenen als sneeuw voor de zon. In het laatste handelsuur verloor de AEX ongeveer 6 punten.

Volgende week

Het Nederlandse cijferseizoen heeft zijn drukste dagen gehad. Volgende week begint rustig, met cijfers van B&S Group en Van Landschot Kempen op dinsdag en NIBC en SIF op woensdag. Donderdag komt VolkerWessels met de halfjaar rapportage. EuroCommercial sluit de week op vrijdag af

Volgende week is er nog aandacht voor de resultaten van buitenlandse bedrijven, waaronder Campbell Soup, Tiffany & Co en Dollar General op woensdag. Donderdag komen Best Buy, Dell en Abercrombie & Fitch aanbod.

Op macro-economisch vlak richt de markt zich op economische groeicijfers uit Europa en de VS. Dit geldt ook voor detailhandelsverkopen Duitsland en de inkoopmanagersindex uit de VS.

Stijgers en dalers

Het podium in de AEX werd deze week gevormd door Arcelor Mittal, DSM en Unilever. De fondsen stegen respectievelijk met 3,65 procent, 2,65 procent en 1,5 procent.

De financials ABN Amro, Aegon en NN Group waren onderaan te vinden.

ABN Amro moest 5,0 procent in waarde terug en was hiermee de grootste daler. Deze week verlaagde ING het koersdoel van 26,50 euro naar 18,50 euro. Analist Albert Ploegh van ING is te spreken over de transparantie van ABN AMRO over de impact van de negatieve rentes en reglementaire kapitaalveranderingen. Volgens de analist is de bank goed gekapitaliseerd.

Aegon werd 3,2 procent minder waard. Ook voor deze verzekeraar verlaagde ING het koersdoel, van 5,50 euro naar 5,00 euro. Reden voor de koersdoelverlaging is de toegenomen onzekerheid over de capaciteit van de Nederlandse entiteit om een bijdrage te leveren aan het dividend, in combinatie met de forse daling van de rendementen op tienjarige Amerikaanse staatsleningen.

NN Groeup daalde 3,2 procent. NN Group kreeg te maken met een koersdoelverlaging van ING. Het koersdoel voor NN Group werd verlaagd van 43,50 naar 38,50 euro bij handhaving van het koopadvies. Tevens werd deze week bekend gemaakt dat UBS zijn kapitaalbelang en stemrecht in NN flink heeft teruggebracht. UBS meldde een kapitaalbelang van 0,70 procent met een dito stemrecht. Op 14 augustus dit jaar meldde UBS nog een kapitaalbelang van 5,82 procent met eenzelfde stemrecht.

Galapagos kende een zwakke start van de week en herstelde daar ook niet van. De waarschuwing van de Amerikaanse toezichthouder FDA dat patiënten die worden behandeld met AbbVie's Rinvoq kans lopen op trombose, kan het gedifferentieerde veiligheidsprofiel van Galapagos' filgotinib in gevaar brengen. Dit stellen analisten van Jefferies afgelopen maandag in een rapport. De week werd afgesloten met een verlies van 3,8 procent.

In de AMX was TomTom de uitblinker. Het fonds scherpte de hoogste stand van het jaar deze week aan. De handelsweek werd afgesloten met een plus van 7,0 procent. Ook Fugro deed het goed met een winst 4,6 procent. De bodemonderzoeker handelt nog wel in de buurt van de jaar lows.

Bam was de rode lantaarndrager met een min van 5,7 procent. De Bouwer kwam donderdag met de cijfers over het eerste halfjaar. In het eerste halfjaar van dit jaar werd iets meer omzet geboekt en de eerder deze maand verlaagde outlook voor heel 2019 werd herhaald. De omzet van BAM steeg op jaarbasis van 3.237 miljoen naar 3.454 miljoen euro. Het gecorrigeerde verlies voor belastingen kwam uit op 27,2 miljoen euro. Dat was een jaar eerder een winst van 57,8 miljoen euro. ING rekende op een winst van 5,2 miljoen euro.

Onder de kleinere aandelen staken Accell, ICT Group en Pharming er met kop en schouders bovenuit.

Accell steeg 9,2 procent.

ICT Group profiteerde van goede halfjaarcijfers. Johan van den Hooven van NIBC stelde de autonome omzetgroei op een "indrukwekkend" niveau van 9 procent bleef. De totale omzet steeg met 31 procent tot 79,8 miljoen euro, waar NIBC mikte op 78 miljoen euro, onder meer gedreven door overnames. Het aandeel werd afgelopen week 8,30 procent meer waard.

Pharming mocht 7,3 procent bijschrijven.

Lokaal was Beter Bed de beste met een winst van 25 procent.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX sluit licht hoger

(ABM FN-Dow Jones) De AEX is maandag licht hoger gesloten. De AEX index steeg 0,2 procent tot 543,32 punten, terwijl de AMX een winst van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,3 procent.

De AEX schommelde maandag gedurende de handelsdag volatiel tussen winsten en verliezen, nadat Trump via Twitter een charme-offensief startte richting Beijing. Het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten werd vrijdag flink opgestookt, toen Beijing vrijdag extra invoerheffingen aankondigde over Amerikaanse importen ter waarde van 75 miljard dollar. Trump dreigde daarop de heffingen op Chinese importgoederen verder te verhogen.

Trump riep Amerikaanse bedrijven tevens op naar alternatieven voor China te zoeken, hoewel regeringsfunctionarissen in het weekeinde meldden dat hij geen plannen heeft om bedrijven te dwingen te verhuizen uit het Aziatische land.

Maandag sloegen de twee kemphanen echter een verzoenende toon aan. De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag "zeer serieus" met Beijing in onderhandeling te gaan, nadat Washington twee "zeer goede telefoontjes" van Beijing heeft ontvangen.

"China belde gisteravond onze tophandelaren en zei: later we terugkeren naar de [onderhandelings] tafel", zei Trump. "Ik heb daar veel respect voor", voegde hij toe.

Hoewel het Chinese ministerie van buitenlandse zaken zei niet op de hoogte te zijn van dergelijke telefoontjes, zei Beijing maandag met de VS te willen blijven praten over een nieuwe handelsdeal. Beijing waarschuwde dat een ontkoppeling van de Verenigde Staten en China tot chaos op de markt zal leiden.

"Groot respect voor het feit dat president Xi en zijn vertegenwoordigers streven naar "een kalme oplossing. Zo onder de indruk dat ze bereid zijn om de feiten zo nauwkeurig te beschrijven. Daarom is hij een groot leider en vertegenwoordigt hij een groot land. De gesprekken gaan door!", twitterde Trump.

"De overtuiging in de markt ontbreekt", zei beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij. "Er is geen peil op te trekken. In eerste instantie veerde de markt op na de tweets van Trump, waarna de twijfel opnieuw om zich heen sloeg en de markt de winsten weer teruggaf", aldus Schutte, onder andere refererend naar de opmerking van Beijing dat zij niets van telefoontjes weten, "waardoor het gevoel van onrust aanhoudt", aldus Schutte. Het feit dat London maandag was gesloten speelt volgens vermogensbeheerder tevens mee. "De volumes waren maandag erg laag", aldus Schutte.

Op macro-economisch vlak werd maandag in Europa bekend dat de Ifo index voor het ondernemersklimaat in Duitsland in augustus sterker dan verwacht is gedaald. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel daalde van 95,7 in juli naar 94,3 in augustus, terwijl werd gerekend op een niveau van 95,1.

Volgens Carsten Brzeski, hoofd econoom van ING Duitsland is het cijfer een teken dat de Duitse economie nog steeds in vrije val is. Het IFO-cijfer van vandaag markeert een nieuw laagtepunt en kan in een woord omschreven worden als “verschrikkelijk” aldus de hoofdeconoom. Het cijfer daalde voor de 11de keer in 12 maanden tijd.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de VS het nieuws dat het aantal nieuwe orders voor duurzame goederen in juli harder dan verwacht is gestegen, terwijl de Chicago Fed National Activity Index in juli een verzwakking in economische activiteit liet zien.

De euro/dollar noteerde op 1,1113. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1120 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1144 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,3 procent hoger.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 13 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal met een winst van 1,6 procent, gevolgd door ASR Nederland en ASML met winsten van respectievelijk 1,5 procent en 1,2 procent.

Verder lagen financials er goed bij, met koerswinsten van 0,8 tot 1,5 procent voor ASR Nederland, ING en ABN AMRO.

IMCD verloor 2,2 procent en Aalberts daalde 0,9 procent.

In de AMX ging AMG aan kop met een winst van 4,5 procent. PostNL steeg 1,8 procent, terwijl OCI 1,5 procent won. TKH daalde 1,2 procent en Aperam verloor 0,9 procent.

Altice Europe is een samenwerking aangegaan met Amazon Prime Video voor klanten van SFR in Frankrijk. Het aandeel verloor 1,5 procent.

Bij de kleinere aandelen ging VolkerWessels aan kop. Het aandeel won 1,6 procent. Lucas Bola steeg tevens 1,6 procent en Pharming won 1,2 procent. Kendrion bungelde met een verlies van 3,3 procent onderaan en Sif verloor 4,4 procent.

Het lokaal genoteerde Avantium steeg 5,1 procent, nadat het een subsidie van 6 miljoen euro ontving van Brussel.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,8 procent hoger op 2.868,91 punten. De Dow Jones index steeg 0,8 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,9 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beurzen Europa sluiten hoger

(ABM FN) De Europese beurzen zijn maandag met winst gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index bleef dicht bij huis en sloot vlak op 371,28 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 11.658,04 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 5.351,02 punten. De Britse FTSE 100 is maandag gesloten vanwege een banking-holiday.

De Europese aandelenmarkten openden maandag lager, in reactie op forse verliezen in Azië, terwijl het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China verder dreigt te escaleren.

Beijing kondigde vrijdag extra invoerheffingen aan over Amerikaanse importen ter waarde van 75 miljard dollar. De extra heffing van eerst 10 procent en dan nog eens 5 procent zou in twee stappen worden geïmplementeerd, op 1 september en 15 december. Trump dreigde daarop de heffingen op Chinese importgoederen verder te verhogen.

De escalatie van de spanningen liet de obligatierendementen, Amerikaanse aandelen en grondstofprijzen dalen, terwijl de volatiliteit steeg.

De Europese beurzen veranderden vanochtend vervolgens van richting, nadat de Amerikaanse regering bereid lijkt om de gesprekken met China voort te zetten. "China heeft onze onderhandelaars gisteren gebeld en ze willen weer aan tafel zitten", zei de Amerikaanse president Donald Trump. "Dit is een zeer positieve ontwikkeling voor de wereld. Ik denk dat we een deal gaan sluiten."

Eerder maandag liet China al weten dat het met de VS wil blijven praten over een nieuwe handelsdeal, bij mondde van vicepremier Liu He.

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de Ifo index voor het ondernemersklimaat in Duitsland in augustus sterker dan verwacht is gedaald. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel daalde van 95,7 in juli naar 94,3 in augustus, terwijl werd gerekend op een niveau van 95,1.

Later op de dag kwam naar buiten dat de Chicago Fed National Activity Index daalde van 0,03 positief in juni naar 0,36 negatief in juli.

Daarnaast werd bekend gemaakt dat de nieuwe orders voor duurzame goederen in juli harder dan verwacht zijn gestegen. De orders stegen op maandbasis met 2,1 procent, na een neerwaarts bijgestelde stijging met 1,8 procent in juni.

Olie noteerde maandag tot 0,1 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1113. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1120 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1144 op de borden.

Bedrijfsnieuws

In Duitsland waren Daimler en BMW de grootste stijgers in de DAX30 met beide 1,5 procent koerswinst. Onderaan stond Deutsche bank. De koers van dit aandeel ging 0,4 procent in waarde terug.

In Frankrijk ging ArcelorMittal aan kop met 1,6 procent in de CAC 40. Peugeot was met een winst van 1,5 procent de tweede stijger. Safran sloot de rij met een min van 0,9 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,8 procent hoger op 2.868,91 punten. De Dow Jones index steeg 0,8 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,9 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Breekbare rust keert terug op Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De AEX-index sloot 0,7 procent hoger op 547,28 punten. De Midkap-index steeg 0,5 procent. De AScX-index eindigde 0,7 procent hoger.

Maandag waren er flinke winsten op Wall Street, na berichten over hervatting van de handelsbesprekingen tussen de VS en China. De beurzen gaan de laatste weken behoorlijk op en neer zonder richting te kunnen kiezen, in de rustige zomermaanden.

"Na de paniek van vorige week vrijdag is sinds maandag de rust helemaal teruggekeerd", zei vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management. Dat komt onder andere omdat de onberekenbare Amerikaanse president Donald Trump zich opeens weer rustig houdt op Twitter en zoete broodjes probeert te bakken op de G7-top in Biarritz.

"Maar er is wel veel argwaan in de markt?, zei Vermeulen. "Elk moment kan een tweet van Trump de markt weer een paar honderd punten lager zetten in de VS en de Europese beurzen voelen dat dan ook."

Een tweede bron van onderliggende onzekerheid is dat zowel in de Federal Reserve als de Europese Centrale Bank een discussie gaande lijkt over het stimulerende beleid, dat mogelijk ook averechtse effecten kan hebben.

Zo zei Jerome Powell zaterdag dat hij op grond van de economie geen reden zag voor een sterke verlaging van de rente en betoogde Fed-bestuurder Bill Dudley in een column op Bloomberg dat de Fed Trump niet te veel uit te wind moet houden als hij de Amerikaanse economie laat crashen met zijn handelsoorlog, en zelfs zou moeten aansturen op electoraal verlies van de zittende president.

ECB-bestuurder De Guindos benadrukte in een speech dat het monetaire beleid zich niet moet laten dicteren door de marktverwachtingen, al zei hij daarna nog maar eens dat de rente lang laag zal blijven, om de markten gerust te stellen.

Maar intussen blijkt die lage rente ook allerlei negatieve bij-effecten voor de economische groei te hebben, stelde Vermeulen.

Het is kortom een breekbare beurs, meent de vermogensbeheerder, die vooral wordt bepaald door de sentimenten die eromheen hangen. De onderliggende bedrijfsresultaten zijn over het algemeen echter goed, als je naar de dividendrendementen kijkt, bijvoorbeeld.

Op economisch gebied bleek in de middag het consumentenvertrouwen in de VS minder dan verwacht te zijn gedaald in augustus. De verwachtingenindex daalde wel, maar het cijfer over de huidige situatie verbeterde.

Minder positief was dat de Amerikaanse huizenprijzen minder hard stegen in juni, terwijl ook de groei van de wereldwijde staalproductie bleek te zijn afgenomen in juli

Eerder werd bevestigd dat de Duitse economie in het tweede kwartaal van dit jaar licht kromp.

Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend op 1,1098. De olieprijzen stegen tot 0,3 procent. Brent-olie won 59,34.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen sloten IMCD en Galapagos ruim 2 procent hoger. Takeaway.com en Aalberts Industries leverden juist 0,8 tot 2 procent in.

In de AMX was AMG de grootste daler met een verlies van 2 procent. Vastgoedfondsen Wereldhave en Eurocommercial waren de grootste stijgers.

Onder de kleine aandelen was Van Lanschot Kempen met 6 procent winst een positieve uitschieter. Het nettoresultaat van de private bank steeg het afgelopen half jaar op jaarbasis van 39,3 miljoen euro naar 83,6 miljoen euro. ING bleek vooral te spreken over de kostenbeheersing bij Van Lanschot.

Alfen, dat woensdag met cijfers komt, steeg 7,7 procent.

B&S Group verloor juist 5,5 procent, ondanks een omzetgroei bij de groothandel voor drank en health- en beautyproducten met 17,1 procent tot 898,3 miljoen euro. De autonome omzetgroei was 7,4 procent. ING noemde de cijfers conform verwachting.

Sif Holding sloot 4 procent hoger. De Roermondse funderingsspecialist huurt er 20 hectare bij in de Rotterdamse haven voor een nieuwe assemblagedienst. DEME is de eerste klant.

Het lokaal genoteerde DPA verloor 2,1 procent na cijfers, hoewel NIBC sprak van sterk margeherstel.

Esperite steeg 55 procent na het bericht dat er licentiedeal is met Myrispoh Capital over de stamcelbank Cryo-Save.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen overwegend hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 373,62 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,6 procent op 11.730,02 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 5.387,09 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 7.089,58 punten.

De Italiaanse FTSE MIB steeg dinsdag 1,5 procent vanwege de hoop dat een nieuwe regering kan worden gevormd zonder verkiezingen. Media berichtten dat de 5-sterrenbeweging op het punt staat een deal te sluiten met de Democratische Partij om een nieuwe coalitie te vormen.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets zijn de afgelopen handelsdagen uitdagend geweest voor de financiële markten, die wijs proberen t worden uit de stroom tweets van de Amerikaanse president Trump, die Amerikaanse bedrijven vorige week opdracht gaf China te verlaten. "Zijn bericht dat China toch een handelsovereenkomst wil, steunde de beurzen maandag, hoewel de rally op z'n best halfslachtig was", zei Hewson.

Duitsland publiceerde dinsdag het definitieve groeicijfer over het tweede kwartaal. In eerste raming bleek de economie op kwartaalbasis met 0,1 procent te zijn gedaald, dinsdag bleef dat cijfer, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden gehandhaafd.

Het Franse ondernemersvertrouwen over augustus liet een onverwachte stijging zien. De Franse consument bleef met zijn vertrouwensgevoel deze maand stabiel en dat was ook verwacht.

De euro/dollar noteerde op 1,1092. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1108 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1100 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 0,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Deutsche Boerse verloor 1,5 procent, nadat de beursuitbater bekendmaakte onderworpen te zijn aan een onderzoek vanwege een mogelijke internationale belastingfraude.

Rockwool International verloor 4,7 procent. De steenwolproducent verlaagde zijn outlook voor het hele boekjaar.

Luchthavenexploitant Flughafen Zurich steeg 2,2 procent, nadat het concern over de eerste helft van het jaar een 10 procent hogere winst rapporteerde en zei dat de winst over het hele boekjaar naar verwachting met 5 procent zal stijgen.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.878,90 punten. De Dow Jones index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak licht hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag met een kleine winst gesloten. De AEX index steeg 0,2 procent tot 548,38 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,2 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,4 procent.

De meeste Europese aandelenmarkten stonden woensdag onder druk, vanwege het aanhoudende handelsconflict en de vrees voor een recessie. De AEX wist tegen het einde van de handelsdag uiteindelijk een verlies om te buigen in een kleine winst.

De Britse beurs steeg, terwijl het pond daalde. Koningin Elizabeth II heeft de wekenlange schorsing van het Britse parlement goedgekeurd en dat zorgt voor druk op het pond, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Met de schorsing komt een no-deal Brexit weer een stap dichterbij.

Het Britse pond daalde ten opzichte van de euro 0,6 procent tot 1,1020.

"Toch apart wat voor truc ze uit de kast trekken", zei beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij, eraan toevoegend dat het er inderdaad steeds meer op begint te lijken dat we op een harde Brexit afstevenen. "Nu is het afwachten wat de gevolgen zullen zijn. Op de korte termijn zal dit zowel in het Verenigd Koninkrijk en Europa voor problemen zorgen, waarna je toch iedere keer weer ziet dat markt zich aan de [nieuwe] realiteit aanpast", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen voor september ongewijzigd is ten opzichte van augustus. De index noteerde wederom op 9,7.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 6,2 procent.

Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 23 augustus zijn gedaald met ruim 10,0 miljoen vaten ruwe olie tot 427,8 miljoen vaten. De olieprijs noteerde woensdag tot 2,5 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1086. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1094 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1090 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 13 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door indexzwaargewicht Royal Dutch Shell met een winst van 0,9 procent, gevolgd door Takeaway.com en Galapagos met winsten van respectievelijk 0,8 procent en 0,7 procent. Shell profiteerde van de oplopende olieprijs. ASR Nederland was met een verlies van 3,4 procent de sterkste daler.

Adyen steeg 0,7 procent. Voorbeurs maakte het bedrijf bekend dat het gaat samenwerken met het Chinese betalingsplatform Alipay.

In de AMX was Aperam koploper met een winst van 2,6 procent. Arcadis steeg 1,7 procent en Fagron won 1,0 procent. OCI verloor 0,7 procent, terwijl BAM 2,9 procent inleverde.

Besi daalde 0,7 procent na een adviesverlaging door NIBC. De bank haalde Besi van zijn kooplijst, op basis van een uitdagende tweede jaarhelft en de hoge waardering. NIBC haalde ook ASMI van zijn kooplijst. Volgens de analist is het tijd om winsten te verzilveren. Het aandeel steeg 0,2 procent.

ABN AMRO verhoogde woensdag het advies voor Boskalis van Houden naar Kopen, maar verlaagde het koersdoel van 23,80 naar 19,80 euro. Het aandeel verloor 0,4 procent.

Onder de kleine aandelen viel Alfen op. De koers steeg 8,4 procent na publicatie van de halfjaarcijfers. De producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie noteerde het afgelopen halfjaar een omzet van 61,6 miljoen euro, een stijging met 50 procent op jaarbasis, onder andere door een sterke groei bij EV-apparatuur en een verdere internationalisering. Alfen herhaalde de outlook voor 2019 waarin het mikt op een omzet van 135 miljoen tot 145 miljoen euro.

Sif Holding noteerde 6,1 procent hoger. De Roermondse funderingsspecialist presenteerde beter dan verwachte cijfers. Sif heeft de winstgevendheid in het tweede kwartaal weten op te voeren, zoals ook werd voorzien. De EBITDA steeg van 4,1 miljoen euro in het eerste kwartaal naar 8,6 miljoen euro afgelopen kwartaal. ING rekende op een stijging naar 6,4 miljoen euro. "Het sentiment in offshore windenergie is verder verbeterd", stelde CEO Fred van Beers, die een hogere productie voor de tweede jaarhelft voorziet en er op rekent op een zeker moment weer de niveaus van 2016 en 2017 te kunnen halen.

De markt beloonde de cijfers van NIBC met een koersstijging van 2,0 procent. Het aandeel noteerde 0,2 procent hoger. NIBC heeft in het eerste halfjaar een stabiele winst geboekt op nagenoeg eveneens stabiele inkomsten, terwijl de kosten licht daalden. De nettowinst bedroeg 83 miljoen euro, tegen 84 miljoen euro in de eerste helft van 2018.

B&S Group stond onderaan met een min van 4,7 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent hoger op 2.884,61 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen overwegend lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoofdzakelijk lager gesloten, met uitzondering van de Britse beurs die profiteerde van het zwakke pond.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot woensdag 0,1 procent lager op 373,10 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,3 procent naar 11.701,02 punten. De Franse CAC 40 liet een min optekenen van eveneens 0,3 procent met een stand van 5.368,80 punten. De Britse FTSE steeg woensdag daarentegen 0,4 procent naar 7.114,71 punten.

"Na twee dagen van winst, leverden de Europese aandelenmarkten vandaag waarde in, door onzekerheid over de volgende politieke en economische aanjager", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Tegen een achtergrond van onzekerheid op het vlak van handel, geopolitiek en een economische groeivertraging, is de risicobereidheid onder beleggers een stuk afgenomen", zo concludeerde de marktanalist.

Wat volgens Hewson wel duidelijk is, is dat er geld blijft stromen naar veilige havens. De analist wees ook op de diepterecords op de Italiaanse tienjaarsrente, vanwege de verwachting dat Italiaanse politici op korte termijn wat politieke stabiliteit kunnen brengen in de vorm van een nieuwe coalitie tussen de Vijfsterrenbeweging en de Democratische partij.

Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan liepen de rentes verder terug vanwege recessiezorgen, waarbij de Amerikaanse dertigjaarsrente onder de twee procent zakte.

De Britse aandelenmarkten wisten het negatieve sentiment te ontspringen, mede dankzij het zwakkere pond. De munt kwam onder druk, nadat de Britse koningin Elizabeth II de wekenlange schorsing van het Britse parlement heeft goedgekeurd.

In de afgelopen vijf dagen trok het pond juist aan, maar hier kwam vandaag een einde aan, zo merkte Hewson op. De marktanalist sprak van het grootste dagverlies voor de Britse munt in drie weken.

Macrocijfers kwamen uit Duitsland met een consumentenvertrouwen over september dat uitkwam op 9,7 tegen eveneens 9,7 in augustus. In de voorspellingen werd rekening gehouden met 9,6.

Olie noteerde woensdag flink hoger, nadat de olievoorraden vorige week met 11 miljoen vaten daalden. De olieprijs steeg met krap twee procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1086. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1084 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1091 op de borden.

Bedrijfsnieuws

BP trekt zich terug uit Alaska en zet al zijn activiteiten daar in de etalage. De koers steeg woensdag 2,2 procent, ook geholpen door de stijgende olieprijzen.

Astra Zeneca heeft in een test van een middel in tegen COPD voldaan aan de primaire eisen. Het aandeel won woensdag 0,4 procent.

Hewson van CMC Markets merkte op dat Britse supermarktaandelen er goed bijlagen, nadat Investec de Britse supermarktketen Morrison op de kooplijst zetten. Zo stegen Tesco en Sainsbury's met respectievelijk 2,4 en 0,5 procent.

Thomas Cook maakte een koersval van 16,6 procent. Het Chinese conglomeraat Fosun investeert met een groep van schuldeisers gezamenlijk 900 miljoen pond, omgerekend circa 994 miljoen euro, om het Britse reis- en luchtvaartbedrijf van een ondergang te redden. De luchtvaartmaatschappij houdt er rekening mee dat er door de reddingsplannen een einde komt aan de beursnotering in Londen.

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese markten gingen de Amerikaanse beurzen omhoog. De S&P500 index won 0,6 procent op 2.885,47 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.135 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.931,00 -0,87%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 -0,75%
 US30^ 38.124,13 -0,60%
 Nasd100^ 17.428,55 -0,55%
 US500^ 5.044,94 -0,54%
 Japan225^ 37.725,14 -0,72%
 Gold spot 2.332,03 +0,69%
 EUR/USD 1,0730 +0,30%
 WTI 83,75 +1,03%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront