ASR Nederland « Terug naar discussie overzicht

ASR Nederland - 2019

177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
LosTerros
0
quote:

Tester123 schreef op 31 juli 2019 22:16:

Ik ben benieuwd wat het personeel aan korting op de koers ontvangt in ruil voor een vijfjaars lock-up periode. Uitgaande van twee keer per jaar 340k aandelen is het 3,4m aandelen die de komende vijf jaar uit de vrije handel worden genomen. Toch 2,5% minder aandelen op de beurs.

18%
Lijkt me redelijk.
In ander nieuws:

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund (ASR DPRF) een winkelportefeuille van Phoenix Joint Venture C.V. gekocht met een totale waarde van circa € 100 miljoen. Alle winkelpanden passen naadloos in de strategie van het ASR Dutch Prime Retail Fund en zijn gelegen op A-locaties in de beste winkelsteden van Nederland.

roloff
0
Hallo, heb zelf geen aandelen ASR (ben meer van de ASML´s en Besi´s) maar toch maar even geplaatst. Visie Ad Nooten: www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/pag/A...

Suk6 allen. gr R
PJ
0
AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft in het tweede kwartaal zijn winstgevendheid zien verslechteren ten opzichte van een jaar geleden. Deze voorspelling komt naar voren uit een consensus van analisten geraadpleegd door persbureau Bloomberg. NN Group publiceert zijn resultaten donderdag voorbeurs.

Volgens de kenners komt de nettowinst uit op 358 miljoen euro. In het tweede kwartaal van vorig jaar resteerde er 463 miljoen euro onder de streep. Ook de operationele winst is omlaaggegaan, ramen de analisten. Deze komt uit op bijna 450 miljoen euro, tegen 508 miljoen euro in dezelfde periode in 2018. Volgens marktvorsers bij JPMorgan kampt NN met uitdagende marktomstandigheden zoals geringe rendementen op de obligatiemarkten vanwege de lage rentestanden.

Marktkenners bij de Amerikaanse bank verwachten verder dat de kapitaalbuffer (Solvency II) tot 204 procent daalt van 213 procent in het eerste kwartaal. Volgens hen is dat nog steeds een "sterk niveau" en een van de voornaamste redenen om positief te zijn over de Nederlandse verzekeraar. Daarbij waarschuwen ze dat de verdere verslechtering van marktomstandigheden een aandeleninkoopprogramma volgend jaar in de weg kan komen te staan.

Tegenvallers

Analisten bij ING benadrukken meerdere tegenvallers bij NN in Europa. Zo blijven de activiteiten in Turkije verliesgevend vanwege de economische situatie in dat land. De pensioenhervormingen in Polen zetten daarnaast de baten van de verzekeraar onder druk. Ook in Roemenië is er sinds kort een wettelijk maximum voor management-inkomsten van pensioenproducten.

Verder kijken beleggers uit naar de toelichting op de cijfers, die waarschijnlijk door de nieuwe topman David Knibbe wordt gegeven. Hij nam het stokje over van Lard Friese, die deze week plotseling afscheid nam bij de verzekeraar om leiding te gaan geven aan branchegenoot Aegon. Volgens analisten van ING staat Knibbe een lastige opgave te wachten om Friese te doen vergeten.

NN Group is nog altijd bezig met het overnemen van een deel van branchegenoot Vivat. De Europese Commissie gaf onlangs groen licht aan Athora om Vivat in zijn geheel in te lijven. De op Bermuda gevestigde verzekeringsgroep verkoopt daarna de niet-levensverzekeringactiviteiten van Vivat door aan NN. De Nederlandse verzekeraar verwacht de transactie in het eerste kwartaal van 2020 af te ronden.
NLvalue
0
quote:

Zorgeloosch schreef op 9 augustus 2019 15:13:

Nico bakker vind het een spannende fase voor ASR

www.belegger.nl/Column/483664/Spannen...

Ik ook. Vandaag een nieuwe factuur voor mijn jaarpremie ASR autoverzekering gekregen: +70% vs Generali de laatste 2 jaar. Ondanks 12 schadevrije jaren gaat de premie omhoog en bonus/malus % omlaag. Volstrekt onacceptabel natuurlijk.

Moeizaam verhaal van de tussenpersoon over harmonisatie naar ASR. Maar t lijkt erop dat direct writers in de buurt van Generali zitten. Klinkt eerder naar marktmisbruik in t tussenpersoon kanaal nu kleinere concurrenten weg zijn.

Hou de cijfers omtrent nieuwe contracten en repeat business in de gaten, als dit vaker voorkomt gaan de klanten hard weglopen..

voda
0
'ASR pikt verzekeraar NS op'

Gepubliceerd op 21 aug 2019 om 06:53 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - De arbeidsongeschiktheidspolissen van 30.000 werknemers in het openbaar vervoer worden verkocht. Verzekeraar ASR is dichtbij de aankoop van Veherex, de verzekeraar van de NS en het Spoorwegpensioenfonds. Dat meldt De Telegraaf woensdag op basis van ingewijden.

De verzekeraar wordt volgens de bronnen gewaardeerd op een bedrag dat iets boven de 25 miljoen euro ligt, en heeft een balans van 100 miljoen euro met overwegend staatsobligaties en een kleinere portefeuille aandelenbeleggingen.

In 2007 richtten de NS en zijn pensioenuitvoerder, SPF Beheer, een aparte stichting op voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van het spoorwegpersoneel. Ook andere deelnemers aan het Spoorwegpensioenfonds, zoals busbedrijven en aannemers die veel op het spoor werken, konden zich aansluiten. Veherex heeft momenteel nog 22 contracten voor collectieve arbeidsongeschiktheidsregelingen bij zeventien bedrijven lopen.

Volgens De Telegraaf is de verkoop mede tot stand gekomen door druk van De Nederlandsche Bank (DNB). De toezichthouder maakt zich sterk voor schaalvergroting in de verzekeringssector. Geen van de betrokken partijen wilde reageren.
voda
0
Beursblik: ASR wil verzekeraar NS overnemen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ASR Nederland NV
32,10 0,33 1,04 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ASR zou op het punt staan om de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Veherex, nu eigendom van de Nederlandse Spoorwegen en pensioenfonds SPF, over te nemen voor iets meer dan 25 miljoen euro en dat is een kleine aanwinst voor de verzekeraar. Dit stelde ING woensdag.

Het dagblad Telegraaf meldde woensdag dat ASR geïnteresseerd is in Veherex.

Het gaat volgens analist Albert Ploegh van ING duidelijk om een kleine aanvullende overname. De solvabiliteit van ASR kan volgens hem door de deal verbeteren door de grotere diversiteit. Daarbij schat het bedrijf de uitgestelde belastingbaten zeer voorzichtig in.

ING heeft een koopadvies op ASR, dat vrijdag de halfjaarcijfers publiceert, met een koersdoel van 47,00 euro.

Het aandeel ASR stond woensdag 1,0 procent hoger op 32,11 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: meer resultaat, minder buffer voor ASR

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ASR Nederland NV
31,99 0,22 0,69 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ASR zal vrijdag naar verwachting een sterker operationeel halfjaarresultaat boeken, maar een lagere solvabiliteit. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten die de verzekeraar heeft gepubliceerd.

De analisten voorzien een stijging van het operationele resultaat van 382 miljoen naar 413 miljoen euro. De bijdrage van de levensverzekeringen was stabiel, met 344 miljoen tegen 340 miljoen een jaar eerder. Bij de schadeverzekeringen wordt een verbetering voorspeld van 66 miljoen naar 101 miljoen euro, door het wegvallen van de grote stormschade in het voorgaande jaar.

De aandacht zal uitgaan naar de autonome kapitaalcreatie, die 15 miljoen euro hoger wordt ingeschat dan een jaar eerder, met 194 miljoen euro.

De gecombineerde ratio van kosten en claims bij de niet-levensverzekeringen verbeterde van 97,1 procent een jaar eerder tot 95,1 procent. Bij de arbeidsongeschiktheidsportefeuilles rekenen de analisten zelfs op 91,1 procent.

De solvabiliteit daalde naar 187 procent, van 197 procent eind vorig jaar, door de overname van Loyalis en een negatieve impact van de 'volatility adjuster'. De uitgifte van Tier 2-kapitaal compenseerde dit slechts gedeeltelijk.

Analist Albert Ploegh van ING verwacht dat ASR zijn marktaandeel in Nederlandse schadeverzekeringen de komende jaren kan laten stijgen, na de verkoop van Vivat aan NN Group en Athora. Hij voorziet een verharding van het prijsklimaat door de consolidatieslag in de sector.

Een solvabiliteit beneden 200 procent betekent dat beleggers geen extra dividend tegemoet kunnen zien, merkt Ploegh op. Hij ziet wel ruimte voor de verzekeraar om wat minder voorzichtig te zijn met de kapitaalbuffers en denkt dat ASR mogelijk volgend jaar aandelen zou kunnen inkopen, als zich geen aanvullende overnames aandienen.

ASR Nederland publiceert de cijfers vrijdag voorbeurs. Het aandeel noteerde woensdag 0,6 procent hoger op 31,97 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dividend Hunter
0
Data m.b.t. interim-dividend 2019 ASR :

ASR heeft het interim-dividend voor 2019 vastgesteld op EUR 0,70 per aandeel, 40% van de winst over het eerste halfjaar. Vorig jaar bedroeg het interim-dividend EUR 0,65
 
ex-dividenddatum : maandag 02 augustus 2019
betaalbaarstelling : vrijdag 06 september 2019     

Voor de actuele en complete dividendkalender 2019 :

dividendinfo.nl/           
Dividend Hunter
0
Correctie:

- 40% van de winst over het eerste halfjaar-

moet zijn:

- 40% van het totale dividend over 2018 -
Freakertje
0
NLvalue
0
min 32 miljoen netto premie inkomen op P&C, toegeschreven aan Generali NL ratioanlisatie.. lijkt erop dat veel Generali klanten zoals ik die exorbitante premie verhogingen niet willen slikken.

Heb geen positie in ASR, en weinig achtergrond, maar voelt een beetje alsof de volledige business van Generali verdampt is (hetgeen wat vragen op zou moeten roepen over de acquisitie strategie)

[verwijderd]
0
Ruim beter dan verwacht en een zeer bemoedigende outlook op naar een koers van boven de € 36,-.
[verwijderd]
0
Koersdoel ABN € 50,-, maar het mag ook een tientje minder zijn, dus € 40,- !
[verwijderd]
0
Ik denk als die **** recessie achterwege blijft dat we eind dit jaar rond de €40 zitten.
Wat jullie?
hjs64
0
Ach even een korte niet al te dieppe recessie kan geen kwaad, kunnen de banenmarkt en de huizenmarkt even wat afkoelen.
voda
0
Beursblik: ASR Nederland pareert met goede cijfers lage rentestand

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ASR Nederland NV
32,07 0,67 2,13 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland heeft over de eerste helft van dit jaar een solide operationeel resultaat laten zien, waarmee het bedrijf de effecten van de lage rentestand, zij het deels, kon pareren. Dit bleek vrijdag uit de beoordeling van de halfjaarcijfers van ASR Nederland door ING.

ING gaf aan dat de resultaten van ASR Nederland onderliggend beter zijn dan verwacht en dat geldt ook voor de solvabiliteit van 191 procent, waar bij analisten gemiddeld een verwachting in de boeken stond van 187 procent.

Ten aanzien van het kapitaalmanagement sluit ING een herziening bij de jaarcijfers niet uit. Mochten overnames verder uitblijven dan is ook een aandeleninkoop in de ogen van ING mogelijk.

ING hanteert een koopadvies voor het aandeel ASR Nederland met een koersdoel van 47,00 euro.

Het aandeel ASR Nederland noteerde vrijdag op een groen Damrak 2,3 procent hoger op 32,11 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 45,500
Verschil +0,550 (+1,22%)
Hoog 45,710
Laag 45,200
Volume 400.862
Volume gemiddeld 461.251
Volume gisteren 386.898

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront