Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Moeilijke beurs

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 11 augustus 2019 15:46
    Goud, bitcoin:
    Je vergeet de US lange obligaties.
    Ticker TLT is helaas door de EU als niet meer te koop beschikbaar, maar de 10 Y US rentes is nog 1,7%, de 20Y (TLT) hoger dus. Die gaan ook naar de 0 in dit milieu.
    Maandelijkse uitkering en koerswinst dus.
    In Amsterdam en de EU zijn vergelijkbare ETF's beschikbaar op US obligaties
  2. mok 11 augustus 2019 16:20
    Jammer over dat advies, alleen kiezen voor rendement. Hier komt een korte termijn graaiende aandeelhouder naar boven. Ik kan me hier nog goed de kritiek op Unilever herinneren, die zich tegen de overname door Kraft-Heinz keerde. Unilever loopt voorop in duurzaamheid, Kraft werd gedomineerd door winst graaiende jagers. Ik heb me daar flink aan geërgerd en gelukkig is de realiteit dat Unilever met kop en schouders als winnaar uit de strijd is gekomen. Ikzelf vind een beetje minder rendement ook niet erg, als de wereld er beter van wordt.
  3. forum rang 6 izdp 11 augustus 2019 17:00
    Goh, 10 jaar groei?
    Ik zie het meer als een grotendeels herstellen, met veel vallen en weer opstaan, na 2008/2009.

    Dan zeg je dit: "En die zijn nog steeds goed, hoewel ze onder druk staan en de rek er dit jaar na jarenlange (uitbundige) groei er wel even uit is. Maar goed, u kunt beter niet naar mij luisteren. Ik beleg lang voor mijn pensioen en neem het voor granted, als we eventueel een recessie krijgen en de koersen een dikke krak doen. Hoort er bij"

    Tja, daar zullen onze huidige pensioentrekkers wat anders over denken.
    Het zou ook veel noodzakelijke aanpak op nog meer jaren achterstand zetten.
  4. forum rang 6 izdp 11 augustus 2019 17:16
    quote:

    mok schreef op 11 augustus 2019 16:20:

    Jammer over dat advies, alleen kiezen voor rendement. Hier komt een korte termijn graaiende aandeelhouder naar boven. Ik kan me hier nog goed de kritiek op Unilever herinneren, die zich tegen de overname door Kraft-Heinz keerde. Unilever loopt voorop in duurzaamheid, Kraft werd gedomineerd door winst graaiende jagers. Ik heb me daar flink aan geërgerd en gelukkig is de realiteit dat Unilever met kop en schouders als winnaar uit de strijd is gekomen. Ikzelf vind een beetje minder rendement ook niet erg, als de wereld er beter van wordt.
    DSM bewijst nog meer dat het één het ander niet in de weg hoeft te staan; integendeel zelfs.
  5. Weert=No.1 11 augustus 2019 19:29
    Jim Cramer is een gevaarlijke opruier. Veel te fanatieke schreeuwlelijk.
    Waar we nog veilig zijn : in het Colosseum in Rome, want daar is al alles weggewaaid en verweerd.gewoon schuilen in zo"n nis.En gelijk dat land de Euro uitpesten.Ze hebben gefraudeerd met de Staatsboekhouding . Had Nederland eens moeten doen in 2001. Wat de beurzen komende tijd gaan doen weet niemand. Misschien D.Trump.
  6. Weert=No.1 11 augustus 2019 19:45
    Wat moeten NL. en DLD. "Hervormen"van Draghi ?Deze Heer moet 777 maal levenslang krijgen ( persoonlijke mening). De theorie over aandelen: Bij een negatieve rente zou elk dividend gevend aandeel oneindig moeten stijgen, evenals eeuwig durende perpetuele obligaties met een positief rendement.Dijsselbloem heeft deze echter afgesopt op 450% omdat anders de ramp niet is te overzien.Waarom moeten aandelen zakken/ stijgen? Ik snap er geen boerenkool met spekjes meer van.Wanneer stopt die flauwekul van negatieve intrest.Banken en pensioenfondsen zijn het meest gedupeerd, mede door de hoge inflatie in Nl. van 2,9% of daaromtrent.Was niet de regel dat de lange rente 1-2 % boven de inflatie staat.Een hoge rente creëert juist inflatie waar Draghi op wacht. Intrestlasten worden immers als onkosten door de bedrijven doorberekend in het eindprodukt.
  7. [verwijderd] 11 augustus 2019 19:47
    Wat een belachelijke doemdenkerij. Handelsoorlog biedt kansen voor andere ondernemingen en markten, rente is al tijden laag, een tiende extra maakt dan ook niets uit. Recessie in Duitsland? Pas geleden raakte bijna alles nog oververhit. 2 weken terug bijna 590, we staan al weer rond 540, wat is het toch triest dat alles en iedereen, de schrijver van al deze info incluis, zo achter dit tijdelijk slechte nieuws aanloopt. Het grote geld regeert en als er een beetje schijn is van een oplossing van het handelsconflict had je al weer een tijd in aandelen moeten zitten.
  8. forum rang 6 Ronald Engels 12 augustus 2019 20:07
    Normaal, dat Stadions en Gebouwen, enzv. instorten. Bouwbedrijven mogen helemaal niets verdienen en concurreren elkaar kapot. Boontje komt om zijn loontje. Dit probleem geld ook voor de boeren, men mag niets meer verdienen, dus ellende met vlees en boeren bedrijven. Bovendien enorme bureaucratische kostbare bemoeizucht en regelgeving Overheid en Ambtenaren, dus logisch dat de bouw en boeren ellende groeit. De burger en de Overheid krijg waar men voor kiest!

    M.v.g. Ronald Engels.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links