Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Woningmarkt NL:Zijn/komen er nog huizen beschikbaar ?

321 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
haas
0
Corporaties beperken huurstijging tot inflatie
1 uur geleden in FINANCIEEL

DEN HAAG (ANP) - Voor de meeste huurders van sociale huurwoningen gaat op 1 juli de huur alleen omhoog met het inflatiepercentage van 1,6. Dit stelt de vereniging van woningcorporaties Aedes op basis van een enquête onder 228 corporaties.

De sector sloot eind vorig jaar een nieuw Sociaal Huurakkoord met huurdersorganisatie Woonbond, met als doel om huren betaalbaar te houden. "En dat is gelukt. In weerwil van de hogere belastingen die het kabinet oplegt aan corporaties", zegt Aedes-voorzitter Marnix Norder. Een jaar terug lag de huurstijging gemiddeld nog iets (0,1 procent) boven de gemiddelde stijging van het prijspeil.

Het kabinet legt de corporaties steeds hogere belastingen op, maar de sector wil die niet afwentelen op huurders. "Consequentie is wel dat onze investeringen in nieuwbouw en verduurzaming de komende jaren keihard teruglopen", aldus Norder. De gemiddelde huur van een corporatiewoning was eind vorig jaar 538 euro per maand.
haas
0
Naar schatting 55.000 mensen verblijven
om verschillende redenen permanent op
een vakantiepark in Nederland.
haas
0
deflationist
0
Geen fatsoenlijk betaalbare woning te vinden meer. Alles vanaf 3 ton. Wanneer gaan de prijzen eens flink inzakken, onmogelijke situatie is dit.
haas
0
quote:

deflationist schreef op 13 juni 2019 01:16:

Geen fatsoenlijk betaalbare woning te vinden meer. Alles vanaf 3 ton. Wanneer gaan de prijzen eens flink inzakken, onmogelijke situatie is dit.
Beyond Meat, de plantaardige vleesdisrupter die deze maand in de Verenigde Staten naar de beurs ging, bouwt in Nederland zijn eerste fabriek buiten de VS. Vanaf 2020 moeten in Zoeterwoude de eerste vegaburgers van de band rollen, bestemd voor de Europese markt.

PS: wat doet zo'n fabriek nu in de Randstad(minder arbeidskrachten/huizen,veel verkeer). Kan beter naar Noord Groningen ? Of Emmeloord ? Of Twente/Achterhoek (ook dichterbij de WEST EU markt)
haas
0
Onderstaande maatregel leidt niet tot meer woningen
Maar wel andere verdeling onder woningzoekenden
==================================
Ik denk dat deze beslissing niet veel soulaas zal bieden
======================================================
De gemeente Den Haag gaat in de vrije
huursector inkomenseisen stellen.Wie
minder dan twee keer modaal verdient
krijgt voorrang bij woningen met een
huur tussen 720 en 1000 euro.Het is
voor het eerst dat een gemeente in de
vrije sector ingrijpt.

Wethouder Revis zegt dat de stad in
actie komt om te voorkomen dat mensen
met een modaal inkomen vertrekken.Hij
wijst erop dat het gaat om leraren,
agenten en verpleegkundigen.

De maatregel is mogelijk door een
recente wetswijziging en geldt niet
voor mensen die al een middeldure
huurwoning hebben.
haas
0
Liefhebbers voor plekje op Noordereiland hebben nog één laatste kans
Wie nog graag op het Noordereiland in het Waterfront in Harderwijk wil wonen, heeft nog één allerlaatste kleine kans op een plek. Vanaf 20 juni gaan de laatste elf kavels in de verkoop, pal tegenover Jachthaven De Knar.

Hanne Koops 14-06-19, 11:30
1
De grootte van de kavels varieert, van minimaal 420 vierkante meter tot 535 vierkante meter. Wie zijn eigen huis wil ontwerpen en bouwen op de kavel moet wel een goed gevulde portemonnee meenemen, de kavels worden vanaf 440.000 euro verkocht, vrij op naam inclusief btw. Met een prijs van zo'n duizend euro per vierkante meter grond niet de goedkoopste plek om te wonen (de landelijke gemiddelde prijs voor een bouwkavel ligt op ongeveer vijfhonderd euro per vierkante meter-red.).

www.destentor.nl/harderwijk/liefhebbe...
haas
0
Zwolse corporatie voert tempo op: 1800 sociale huurwoningen erbij

Veel meer woningen bouwen. Oudere huizen op hoog tempo verduurzamen. En zorgen voor betaalbare huur en tevreden bewoners. Er ligt nogal wat op het bordje van deltaWonen, met 15.000 huizen de grootste corporatie in de regio Zwolle. Hoe pakken ze dat aan?

Marco van den Berg 02-07-19, 12:30
Het is ouderwets polderen. Alle partijen aan tafel. Samen verantwoordelijkheid nemen. Schaarste op de woningmarkt los je niet in je eentje op. Daarom gelooft Evert Leideman van deltaWonen in de Zwolse aanpak. Als directeur van de grootste corporatie in de regio zit hij in het Zwolse Concilium. Corporaties, marktpartijen, gemeente en provincie; samen hebben ze plannen genoeg. Maar nu komt het aan op durf en daadkracht, weet Leideman. Ook al gaat 't nooit snel genoeg. ,,We kunnen bijvoorbeeld op energiegebied binnen een aantal jaar alle woningen ombouwen tot nul op de meter. Maar dan worden
izdp
0
Woco's zetten zo ongeveer elk plan op losse schroeven om geen gelden en de verhuurdersheffing.
Natuurlijk hebben ze nauwelijks geld.
Hun overwaarde is maar op papier en ze hebben bakken geld nodig voor hun vele achterstallig onderhoud en nog veel meer om klimaatbestendig uit te voeren.
Bovendien blijven ze maar volharden met de bouw van gezinswoningen, waar er plenty van zijn.
De markt doet hetzelfde en nog erger. Die bouwt voor de groepen waar ze het meest aan kunnen verdienen. Het regent nieuwbouw met prijzen van rond de 5 ton.

Oplossing? Overheid richt een nieuwe woco op. Van mijn part met de pensioenfondsen en bouw vooral voor kleine huishoudens.
Laat de woco's eerst hun eigen meuk op orde brengen.
Scheelt hun ook kapitalen aan duurbetaalde plannen en hun hele dure jongens.
haas
0
in de buitengebieden (zie hieronder voor middenNL) wordt geprobeerde te bouwen
In Noord Nl ook maar geen vraag
De pijn zit hem in de Randstad etc.
mss de Markerwaard toch maar inpolderen voor huizen,bomen planten,etc.
------------------------------------------------------
Én !! nwe bedrijven NIET laten starten in de randstad zoals laatst met Beyond Meat in Zoeterwoude: kan ook in Emmeloord,Emmen etc
ER is gewoon ernstig gebrek aan planologisch begeleidingg van bovenaf!
===============================================================

Ultimatum voor ontwikkelaar woningen in Kamperzeedijk
Om de woningbouw in Kamperzeedijk vlot te trekken, heeft de gemeenteraad van Zwartewaterland een ultimatum gesteld aan ondernemer Bert Selles. Die moet uiterlijk 31 december aangeven of en op welke termijn de ontwikkeling van woningen gerealiseerd gaat worden. En de gemeente gaat ondertussen kijken naar een andere bouwlocatie in het dorp.
Veertien woningen
Dat maakt de bouw mogelijk van veertien woningen: zes voor starters, drie twee-onder-één kap woningen en twee huizen in de vrije sector woningen op een deel van het terrein van het autobedrijf en enkele te slopen verouderde panden. ,,De prachtige locatie wordt tot op de dag van vandaag niet ontwikkeld
www.destentor.nl/kop-van-overijssel/u...

===========================================================================
Noack-terrein in Soesterkwartier krijgt 78 woningen
Op het voormalige terrein van de vleesconservenfabriek Noack aan de Soesterweg worden 78 woningen gebouwd. Een deel ervan wordt gasloos en is energieneutraal.

Leo de Vries 05-07-19, 07:21 Laatste update: 08:55
Het Noack-terrein grenst aan de voormalige Wagenwerkplaats van NS waar de komende jaren ruim 600 huizen worden gebouwd. Het Noack-gebied maakt hier geen deel van uit,
=========================================================================
s-Heerenbroek wil starterswoningen, maar alleen voor eigen jeugd
's-Heerenbroek heeft dringend behoefte aan starterswoningen. Die zijn nodig om de jeugd in het dorp te houden en school en verenigingen in stand te houden. Dorpsbelangen heeft echter een zorg.

Jaap Selles 04-07-19, 13:50
www.destentor.nl/kampen/s-heerenbroek...
=================================================================
Werkzaamheden aan Koperweg in Apeldoorn Zuid van start om bouw mogelijk te maken
Goede Woning

Jeroen Pol 03-07-19, 11:42
3
De grondwerkzaamheden aan de Koperweg zijn in volle gang. De kruising met de Zilverweg lag vorige week open, zodat aan het riool gewerkt kon worden.

Het werk is nodig in de voorbereiding op de bouw van twintig huurwoningen. De Metaalbuurt is daarna weer compleet. Nadat in 2008 de oorspronkelijke huizen werden gesloopt heeft het terrein braak gelegen. Op dit deel waren ooit koopwoningen voorzien, twee-onder-een-kap herenhuizen. Dat plan is mede door de crisis nooit van de grond gekomen.
================================================================
‘Middenhuur nog altijd schaars en peperduur’
Er is nog altijd een groot tekort aan betaalbare huurwoningen, ook al is het aantal huizen in het zogeheten middensegment de afgelopen jaren bijna verdubbeld. Deze huurwoningen zijn vaak erg duur. De starthuur ligt vaak al bijna op 1000 euro per maand. Dit stellen economen van Rabobank in een nieuw rapport.

Binnenlandredactie 03-07-19, 09:01 Laatste update: 10:17
www.destentor.nl/binnenland/middenhuu...
============================================================
Meepraten over opvallend bouwplan: 1300 huizen erbij in hartje Zwolle

Top of flop? Ontwikkelaars, bouwbedrijven en corporaties uit Zwolle willen samen zo'n 1000 tot 1300 huizen bouwen aan de rand van Holtenbroek en Aa-landen. Zwartewaterallee, heet het opvallende project. Tijdens de inloopavond dinsdag 2 juli kunnen omwonenden meepraten.

Marco van den Berg 30-06-19, 12:27
1
Het tekort aan woningen in Zwolle noopt plannenmakers om een beetje creatief om te springen met bouwlocaties. Zo is nu bedacht om het gebied tussen de A28 en de wijken Holtenbroek en Aa-landen klaar te maken voor woningbouw. Een groot aantal ontwikkelaars, bouwbedrijven en corporaties heeft onlangs samen met de gemeente een overeenkomst getekend om mee te denken. Zij hebben ook al suggesties aangeleverd.
www.destentor.nl/zwolle/meepraten-ove...
=================================================================
Tot 2030 dik 10.000 extra woningen in Amersfoort
De gemeente Amersfoort gaat tot 2030 dik 10.000 nieuwe huizen (laten) bouwen. Iets meer dan de helft hiervan mag niet meer dan 1000 euro in de verhuur of 260.000 euro in de verkoop kosten.

Artwin Kreekel 28-05-19, 22:46 Laatste update: 29-05-19, 07:01
De gemeenteraad van Amersfoort gaf gisteravond laat een klap op het omvangrijke woonplan dat dit mogelijk maakt. Als gevolg hiervan gelden voor ontwikkelaars nu een aantal nieuwe eisen. Niet alleen moeten zij bij nieuwbouwprojecten tenminste 35 procent in de sociale sector bouwen (alles tot een maandelijke huurprijs van pakweg 710 euro), van dit aandeel moet voortaan ook nog eens driekwart in het goedkoopste segment vallen (tot 600 euro).
==================================================================

‘Nog een werf’: hoe een Belgische bouwer Nederland verovert
25-06-2019 Cultuurverschillen tussen België en Nederland. Iedereen kan er wel een paar bedenken, maar het verschil dat het grootste Belgische bouwbedrijf, de Willy Naessens Group, noemt, is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk: ‘De Nederlandse bouw kiest staal, wij beton’.
www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175...
haas
0
quote:

haas schreef op 6 juli 2019 06:07:

in de buitengebieden (zie hieronder voor middenNL) wordt geprobeerde te bouwen
In Noord Nl ook maar geen vraag
De pijn zit hem in de Randstad etc.
mss de Markerwaard toch maar inpolderen voor huizen,bomen planten,etc.
------------------------------------------------------
Én !! nwe bedrijven NIET laten starten in de randstad zoals laatst met Beyond Meat in Zoeterwoude: kan ook in Emmeloord,Emmen etc
ER is gewoon ernstig gebrek aan planologisch begeleidingg van bovenaf!
===============================================================

Duizenden huizen erbij in Zwolle komende jaren

Er moeten tot 2020 minimaal 1000 woningen per jaar gebouwd gaan worden om de krapte op de Zwolse woningmarkt op te vangen. Dat zijn dus jaarlijks 400 huizen bovenop de al eerder vastgestelde 600 woningen die er tot 2027 gebouwd moeten worden. En op de lange termijn wordt ook elders in buitengebied gebouwd.

Janske Mollen 29-03-18, 11:00 Laatste update: 12:42
www.destentor.nl/zwolle/duizenden-hui...
[verwijderd]
0
De sector sloot eind vorig jaar een nieuw Sociaal Huurakkoord met huurdersorganisatie Woonbond, met als doel om huren betaalbaar te houden. "En dat is gelukt. In weerwil van de hogere belastingen die het kabinet oplegt aan corporaties", zegt Aedes-voorzitter Marnix Norder. Een jaar terug lag de huurstijging gemiddeld nog iets (0,1 procent) boven de gemiddelde stijging van het prijspeil.
[verwijderd]
0
Las net dat er 1500 projecten stil gaan liggen ivm stikstofgassen bij nieuwbouw, laatste nieuws DFT . Wat zal dit gaan doen bij bam Heijmans vw
izdp
0
quote:

haas schreef op 6 juli 2019 06:07:

Artwin Kreekel 28-05-19, 22:46 Laatste update: 29-05-19, 07:01
De gemeenteraad van Amersfoort gaf gisteravond laat een klap op het omvangrijke woonplan dat dit mogelijk maakt. Als gevolg hiervan gelden voor ontwikkelaars nu een aantal nieuwe eisen. Niet alleen moeten zij bij nieuwbouwprojecten tenminste 35 procent in de sociale sector bouwen (alles tot een maandelijke huurprijs van pakweg 710 euro), van dit aandeel moet voortaan ook nog eens driekwart in het goedkoopste segment vallen (tot 600 euro).

Jammer dit percentage van 35%.
Dat moet nog een stuk hoger worden.
Want voor die prijzen kunnen het alleen 1 tot 2-persoonseenheden zijn en dat segment wat er haast niet is, is de grote oorzaak van de spanning op de huizenmarkt in de Randstad en wat andere grote steden.

Ga nou eens eindelijk voor jong EN oud bouwen zodat de verdeling weer normaler wordt!
rationeel
0
FD:

Den Haag verwacht de komende jaren een flinke groei. Waar de stad nu 540.000 inwoners telt, ligt dit aantal volgens de prognoses in 2040 op 640.000. Naast ingrepen in de bestaande woningmarkt is er dus ook veel nieuwbouw nodig. De stad heeft besloten om niet de laatste stukjes groen (Den Haag is aan alle kanten ingesloten door andere gemeenten) te bebouwen, maar de bestaande stad te verdichten. Zo'n tienduizend woningen zullen rondom de stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI komen te staan. Nog eens vijfduizend komen op bedrijventerrein de Binckhorst te staan, en in Den Haag Zuidwest is plek voor zo'n tienduizend woningen. Binnen de zogenoemde Verstedelijkingsalliantie willen de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Leiden, Schiedam, Delft, Rijswijk, Zoetermeer en Dordrecht tot 2040 zo'n 170.000 woningen bouwen. Ze hopen op een >>>investering vanuit het Rijk>>> om de publieke voorzieningen en het openbaar vervoer op peil te brengen.

De eindeloze piramide.

Weg met het welzijn van bewoners, en open maar de knip.
josti5
0
quote:

izdp schreef op 9 juli 2019 21:53:

[...]

Jammer dit percentage van 35%.
Dat moet nog een stuk hoger worden.
Want voor die prijzen kunnen het alleen 1 tot 2-persoonseenheden zijn en dat segment wat er haast niet is, is de grote oorzaak van de spanning op de huizenmarkt in de Randstad en wat andere grote steden.

Ga nou eens eindelijk voor jong EN oud bouwen zodat de verdeling weer normaler wordt!
En wat voor krotten kun je nog nieuw bouwen, tot maximaal 710 euro???
Inclusief natuurlijk gasloos, warmtepomp, vloerverwarming, complete isolatie, en misschien tóch maar een aircootje...

Voor alle duidelijkheid, izdp: dit is een retorische vraag.

Die hele gas-idiotie leidt alleen maar toch nóg meer ellende voor lage inkomens en/of starters.
rationeel
0
Een stop op bijbouwen, want VOL.
Nederland moet zijn bevolking verminderen en niet nog verder vermeerderen.

objectief
0
quote:

rationeel schreef op 11 augustus 2019 11:47:

Een stop op bijbouwen, want VOL.
Nederland moet zijn bevolking verminderen en niet nog verder vermeerderen.

Het glas in nog maar halfvol; in Nederland kunnen er nog gemakkelijk 5 miljoen burgers bij en meer; ondanks de vele arbeidsimmigranten, die aan onze welvaart bijdragen.
izdp
0
quote:

josti5 schreef op 11 augustus 2019 11:07:

[...]

En wat voor krotten kun je nog nieuw bouwen, tot maximaal 710 euro???
Inclusief natuurlijk gasloos, warmtepomp, vloerverwarming, complete isolatie, en misschien tóch maar een aircootje...

Voor alle duidelijkheid, izdp: dit is een retorische vraag.

Die hele gas-idiotie leidt alleen maar toch nóg meer ellende voor lage inkomens en/of starters.
Met nieuwbouw volgens de bouwnormen van 2020 is het inderdaad de vraag hoeveel m2 woonruimte je dan nog kunt bouwen.
Dat is eigenlijk gunstig als je kijkt naar de behoefte van de markt.
Geen gebrek aan eengezins, maar een ontstellend gebrek voor 1- en 2persoons.

Met nieuwbouw zullen de extra totale kosten wel meevallen.
Met totaal bedoel ik dan de uiteindelijke woonkosten inclusief energie.
De huidige grens is overigens 720,42
321 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront