Sif Holding « Terug naar discussie overzicht

Sif Holding 2019

528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 juli 2019 14:46:

[...]
Dat verhaal over de staalkwaliteit is natuurlijk grote onzin, want Sif koopt staal ergens in en de concurrentie koopt hetzelfde staal.
En als er meer vraag komt naar dit staal, gaat de staalfabriek een beetje harder draaien.

Ik denk dat Sif net doet alsof het zo moeilijk is, om de concurrentie af te schrikken en de aandeelhouders een goed gevoel te geven.
Helemaal mee eens wat betreft het eerste gedeelte.
De concurrenten van SIF bevinden zich in West Europa (EEW, Bladt en ST3). Zeker EEW kan ook moeiteloos de XL monopiles fabriceren. Bovendien maken allen gebruik van dezelfde, of in ieder geval gelijkwaardige walswerken wat staalkwaliteit betreft.

Over het tweede durf ik niets te zeggen. In mijn beleving is het gunstig dat SIF zich door de recente orders goed positioneert in de markt. Feit is inderdaad wel dat de capaciteit niet ongelimiteerd is...
Biotech1982
0
www.omroepzeeland.nl/nieuws/amp/11419...

Nederland loopt juist heel erg achter met het klimaatakkoord, de Nederlandse overheid heeft vooral subsidie over electrische auto's betaald en de investeringen in groene energie blijven vooralsnog achteraan op de rest van Europa.
Het zal bijna onmogelijk zijn (naar mijn mening) om het klimaatakkoord nog te halen voor 2030 (Nederland wil in 2030 een emissie-reductie van 49% behalen).
Nederland staat nu onderaan met Luxemburg.

Ik heb in 2017 SIF geïnvesteerd met de gedachte dat Nederland veel windmolen parken zou gaan krijgen de komende jaren. Vooralsnog valt het tegen.
Bijlage:
DeZwarteRidder
0
quote:

Biotech1982 schreef op 20 juli 2019 20:45:

www.omroepzeeland.nl/nieuws/amp/11419...

Nederland loopt juist heel erg achter met het klimaatakkoord, de Nederlandse overheid heeft vooral subsidie over electrische auto's betaald en de investeringen in groene energie blijven vooralsnog achteraan op de rest van Europa.
Het zal bijna onmogelijk zijn (naar mijn mening) om het klimaatakkoord nog te halen voor 2030 (Nederland wil in 2030 een emissie-reductie van 49% behalen).
Nederland staat nu onderaan met Luxemburg.

Ik heb in 2017 SIF geïnvesteerd met de gedachte dat Nederland veel windmolen parken zou gaan krijgen de komende jaren. Vooralsnog valt het tegen.
Als Sif niet meer palen kan produceren, maakt het geen bal uit hoeveel windparken er in Nederland komen.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 juli 2019 21:02:

[...]
Als Sif niet meer palen kan produceren, maakt het geen bal uit hoeveel windparken er in Nederland komen.
Die windparken worden niet allemaal in 1 jaar gebouwd, dus het kan voor de komende jaren werk opleveren.
Toch mooi wanneer Sif mede dankzij deze Nederlandse windparken de maximale productiecapaciteit kan benutten.
En mogelijk zijn er plannen om de productiecapaciteit uit te breiden?
hjs64
0
Ach, bij een bedrijf als SIF zijn kwartaalcijfers nietszeggend, kunnen alle kanten opgaan (zelfs de jaarcijfers). SIF is nu eenmaal afhankelijk van een beperkt aantal orders per jaar, dus het is maar net wanneer er een rekening betaald wordt. Ik kan mij zo voorstellen dat er bij SIF wel eens een kwartaal is dat er geen geld binnenkomt, terwijl er wel geld uitgaat (salarissen bijvoorbeeld) wat moet je dan als kwartaalcijfer presenteren, een verlies?
toontjeavanti
0
WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Een aanvullend milieuonderzoek gooit mogelijk roet in het eten bij de realisatie van het eerste offshore windpark in de Verenigde Staten. De regering-Trump zou naar verluidt meer willen weten over de mogelijke effecten van het windpark op zee voor de visserij.

Het Vineyard Wind-project moet volgens planning begin 2022 voor de kust van Massachusetts gerealiseerd zijn. De windmolens moeten 800 megawatt aan energie opwekken, goed voor de elektriciteitsbehoefte van 400.000 huizen. Met het project is een bedrag gemoeid van 2,8 miljard dollar. De Nederlandse funderingsspecialist Sif tekende eerder een contract voor de levering van 84 monopiles voor het offshore-project.

Het Vineyard-project is de eerste in een reeks projecten voor de Amerikaanse oostkust. Tegen 2035 moet voor 3,2 gigawatt aan capaciteit zijn gerealiseerd. Daarmee zou een slordige 70 miljard dollar zijn gemoeid.
horscamp
0
sandman70
0
quote:

horscamp schreef op 9 augustus 2019 20:34:

Dit gaat maandag voor SIF niet goed aflopen. Trump zit ook iedereen dwars
Oef ik wou vandaag net op de koop knop drukken maar twijfelde nog.
Van trump zag ik niet aankomen.
Biotech1982
0
Weet iemand waarom SIF vandaag zo hard naar beneden gaat? Nog steeds betreffende het vineyard project wat mogelijk wordt uitgesteld / niet doorgaat?
Slnc
1
voda
0
Sif meldt vertraging bij Vineyard Wind project

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
11,60 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft woensdag laten weten dat de bouw van 84 monopiles voor het offshore windproject in het Amerikaanse Massachusetts vertraging heeft opgelopen.

Sif kondigde begin juli aan de opdracht te hebben ontvangen van Vineyard Wind. De monopiles zouden in de eerste helft van 2020 geleverd moeten worden. Volgens Sif is dit niet meer haalbaar, omdat er extra onderzoek nodig is of de installatie van de monopiles niet de zeer bedreigde Noord-Atlantische walvissen in gevaar brengt.

Sif had in een eerste planning al rekening gehouden met een vertraging van enkele maanden. Op zijn vroegst kan Sif binnen vier tot zes weken inschatten wat de impact van de vertraging zal zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
ToniPantaloni
0
DeZwarteRidder
0
Boskalis treft voorzieningen op windprojecten

Gepubliceerd op 22 aug 2019 om 07:37 | Views: 2.795

PAPENDRECHT (AFN) - Boskalis treft voorzieningen van ruim 100 miljoen euro op een aantal contracten, vooral rond offshore windkabelprojecten in de Noordzee. Volgens het bedrijf zijn de marktomstandigheden in die sector sterk veranderd door het wegvallen van subsidies en wordt daarom door klanten gezocht naar mogelijkheden voor kostenbesparingen. Dit zorgt voor disputen en moeizame claimonderhandelingen, aldus de baggeraar en maritiem dienstverlener.

Boskalis boekte een bedrijfsresultaat (ebitda) in de eerste jaarhelft van 135,7 miljoen euro. Dat was een jaar eerder ruim 167 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 1,3 miljoen euro. Dat was vorig jaar nog een min van 361,4 miljoen euro, vanwege 397 miljoen euro aan afschrijvingen. De onderneming voerde de omzet met 8,6 procent op tot bijna 1,3 miljard euro.

Het bedrijf gaf aan erop te vertrouwen dat een aanzienlijk deel van de uitstaande claims uiteindelijk zal worden gehonoreerd, maar treft naar eigen zeggen uit voorzorg de verliesvoorzieningen op een beperkt aantal projecten. Daarbij werd de volledige offshore portefeuille doorgelicht. Er worden geen verdere verliesvoorzieningen meer verwacht, stelt Boskalis dat ook wijst op toegenomen concurrentie.

Teleurstellend eerste halfjaar

Topman Peter Berdowski spreekt in een toelichting van een "ingrijpend gewijzigde opstelling" van veel klanten in offshore energy, met "een aanzienlijke verscherping van de verhoudingen bij de uitvoering van werken en tot een opeenstapeling van issues en disputen op werken en langdurige claimtrajecten".

Volgens Berdowski heeft Boskalis een teleurstellend eerste halfjaar achter de rug. "Een lelijke tegenvaller." Hij uitte grote zorgen over de windkabelmarkt in de Noordzee. "De economische business case is enorm geërodeerd." De topman denkt dat uiteindelijk wel tientallen miljoenen aan claims zullen worden gehonoreerd. Boskalis zal selectiever zijn met projecten, aldus de bestuursvoorzitter.

Orderportefeuille

Boskalis handhaaft zijn verwachting dat over heel 2019 een vergelijkbaar ebitda-resultaat als in 2018 wordt behaald. Vorig jaar kwam het resultaat uit op circa 350 miljoen euro. Daarnaast denkt het bedrijf dat in de tweede helft van dit jaar het nettoresultaat een forse verbetering zal tonen ten opzichte van het eerste halfjaar. Voor dit jaar wordt een investeringsbedrag van ruim 250 miljoen euro exclusief overnames verwacht.

De orderportefeuille lag per eind juni op bijna 4,4 miljard euro. Dat was eind vorig jaar 4,3 miljard euro. Boskalis rondde onlangs de verkoop van zijn belang in het bedrijf Kotug Smit Towage aan branchegenoot Boluda af en is nog bezig met de verkoop van het belang in samenwerkingsverband Saam Smit Towage.
Guus_Geluk
0
Wat een koersdaling zeg!
En dat alleen omdat het project in de USA wat vertraging op gaat lopen?
SIF heeft buiten het project in de US meerdere mooie projecten binnen gehaald en SIF is tevreden met de marge.
Worst case gaat het US project niet door dan blijven er nog steeds mooie nieuwe projecten over. Ik heb zojuist nog wat stukken SIF bijgekocht rond de 11 euro.
horscamp
0
Trump laat vandaag nog even weten dat wat hem betreft windmolens taboe zijn en in de VS niet nodig zijn.
Guus_Geluk
0
Het wordt hoog tijd dat Trump vervangen gaat worden.
-------------
Trump wil geen geld verliezen aan windmolens

BIARRITZ - President Donald Trump is trots op de enorme rijkdom die de Verenigde Staten bezitten en wil die niet verliezen aan windmolens. „Ik ga de economie van de VS niet in gevaar brengen door geld te verspillen aan dromen en windmolens”, zei Trump op de G7-top in het Franse Biarritz.

Donald Trump spreekt tijdens de G7-top in Biarritz, Frankrijk.
„We zijn de nummer één in het produceren van energie en spoedig zal niemand in de buurt komen van onze energieproductie.” Trump noemde zichzelf een milieuactivist en benadrukte dat hij de schoonste lucht en het schoonste water op aarde wil hebben. „Windmolens zijn alleen niet de oplossing, eerlijk gezegd werken die gewoon niet goed.”

Bij de G7-top bespraken de aanwezige partijen de klimaatverandering. Trump ontbrak omdat hij een bilaterale afspraak had.
www.telegraaf.nl/nieuws/394531182/tru...
528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 10,020
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 10,100
Laag 9,950
Volume 1.774
Volume gemiddeld 14.457
Volume gisteren 1.774

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront