Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.423 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
AbbVie verhoogt outlook 2019

(ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft de outlook voor zijn aangepaste winst voor het hele boekjaar verhoogd, nadat de biofarmaceut in het tweede kwartaal een vrijwel vlakke omzet boekte. Dit bleek vrijdag uit de resultaten van de Amerikaanse onderneming en concurrent van Galapagos.

CEO Richard Gonzalez sprak van een sterk momentum in activiteiten, nadat de biofarmaceut het afgelopen kwartaal een hoger dan verwacht aangepaste winst per aandeel en omzet realiseerde en plannen aankondigde om Allergan over te nemen, "een transformatieve transactie die schaalgrootte en diversiteit zal bieden", aldus Gonzalez.

Eind juni bevestigde AbbVie Allergan over te nemen voor 188,24 dollar per aandeel, waarmee de overnameprooi wordt gewaardeerd op circa 63 miljard dollar.

AbbVie boekte een operationeel resultaat van 3,4 miljard dollar, in vergelijking met 2,8 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 741 miljoen dollar, tegenover een nettowinst van 2,0 miljard dollar een jaar eerder.

Het aangepast resultaat bedroeg 2,26 dollar per aandeel, in vergelijking met 2,00 dollar een jaar eerder.

De biofarmaceut boekte een vrijwel vlakke omzet van 8,3 miljard dollar.

Outlook

AbbVie stelde zijn verwachtingen voor de aangepaste winst over het hele boekjaar opwaarts bij. De biofarmaceut verwacht nu een aangepast winst van 8,82 dollar tot 8,92 dollar per aandeel, terwijl eerder nog werd gerekend op 8,73 tot 8,83 dollar per aandeel. De raming voor de gerapporteerde winst per aandeel ging wel omlaag, nadat AbbVie afgelopen kwartaal een papieren afschrijving van 2,3 miljard dollar moest doen voor Skyrizi, een middel tegen plaque psoriasis.

Het aandeel AbbVie noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,4 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
’Met enkel de onvoorwaardelijke liefde en steun red ik het deze keer niet’
Alleen medicijn VS kan doodzieke Shymo (19) redden

Door redactie
Updated 2 uur geleden
3 uur geleden in BINNENLAND

Zaandam - De 19-jarige Shymo Korver uit Westzaan heeft een zeldzame vorm van kanker. Zo zeldzaam dat alleen een nieuw medicijn in de Verenigde Staten haar kan genezen. Maar daar is veel geld voor nodig, heel veel geld. Om die reden is de stichting Help Mo Nu! in het leven geroepen.

Facebookpagina Help Mo Nu!

Het begon met pijn in haar lies, ze verloor het gevoel in haar linkerbeen en ging in februari 2017 voor een MRI-scan naar het Rode Kruis Ziekenhuis. Na die uitslag begon de medische rollercoaster, waar de tiener nu al bijna 3 jaar in zit. „Er zit iets wat er niet hoort maar wij kunnen niet zeggen wat”, zeiden doctoren, waarna ze werd doorverwezen naar het VUmc in Amsterdam.

Agressief

Na weefselonderzoek kreeg ze de uitslag: „Shymo je hebt een zeldzame vorm van kanker met het gen H3K27M: diffuus, snelgroeiend, kwaadaardig en erg agressief.” Chemotherapie en bestraling zouden de tumor niet kapot kunnen maken, maar alleen de groei mogelijk tijdelijk kunnen stoppen.

Naast bestraling, tien maanden chemotherapie en slecht nieuws over de groei van de tumor, wist Shymo haar HAVO diploma te halen.

Door die groei, is niet meer alleen haar linkerbeen verlamd, maar gaat de dwarslaesie steeds hoger zitten. Sinds augustus 2018 zit Shymo in een rolstoel.
Nieuw medicijn

Afgelopen februari kreeg de tiener te horen dat de tumor nu ook in haar hoofd zit. De MRI-scan van juni 2019 liet zien dat de tumor, ondanks medicijnen, gewoon doorgroeit.

„Mijn oncoloog heeft mij kort geleden gewezen op de ontwikkeling van een nieuw medicijn in de Verenigde Staten, waar hele positieve resultaten bij zitten. Dit medicijn is specifiek gericht op de kankermutatie die ik heb én richt zich op de hersenstam. Dit is het medicijn wat mij gaat genezen”, schrijft ze in een blogpost op de website van de stichting Help Mo Nu!.

„Wij doen er alles aan om het medicijn hoe dan ook te verkrijgen en momenteel zijn er dan ook meerdere partijen bezig om ervoor te zorgen dat ik dit medicijn kan verkrijgen en gebruiken.” Het is niet zeker of Shymo daadwerkelijk naar de VS af moet reizen, of dat het medicijn naar Nederland komt. Wat wel zeker is, is dat het medicijn niet vergoed wordt door de verzekering en dus ontzettend veel geld gaat kosten.
Doel

„Met enkel de onvoorwaardelijke liefde en steun van mijn familie en vrienden red ik het deze keer niet”, aldus Shymo in haar blogpost. Via de website en instagrampagina van de stichting wordt iedereen op de hoogte gehouden van Shymo’s strijd. Het streefbedrag van Help Mo Nu! is 300.000 euro. Inmiddels is er al ruim 46.000 opgehaald.

Update: De website lijkt soms overbelast te zijn. Indien het niet lukt via de website te doneren, kunt u rechtstreeks storten op rekening NL04INGB0009545233 t.a.v Stichting Help Mo Nu.

www.telegraaf.nl/nieuws/64152161/alle...
voda
0
'Vijf miljard euro in kas vind ik geen probleem'

Biotechbedrijf Galapagos ontvangt binnenkort €4,5 mrd van het Amerikaanse farmabedrijf Gilead en heeft dan €5,5 mrd in kas. Wat moet het met zo veel geld? Negen vragen aan cfo Bart Filius.

Dankzij de alliantie met Gilead krijgt Galapagos de beschikking over onwaarschijnlijk veel kasgeld. Kunt u dat niet beter als dividend uitkeren of op een andere manier teruggeven aan de aandeelhouders?

'Dat is absoluut niet de bedoeling. De nieuwe financiering is bedoeld voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Het is bestemd voor een versnelling in onze pijplijn aan nieuwe middelen. Die afspraak is ook contractueel vastgelegd met Gilead. Ze hopen er de vruchten van te plukken als ons onderzoek nieuwe medicijnen oplevert. En wij hopen dat ook.'

'We zouden dat kapitaal trouwens ook niet kunnen uitkeren als dividend. Door de opgebouwde verliezen uit het verleden kunnen we nu nog geen winstuitkeringen doen. Dat zal ook niet zo snel veranderen. Want de €4,5 mrd die Galapagos ontvangt, loopt niet in één keer in onze winst- en verliesrekening. Dat moeten we volgens de boekhoudregels over tien jaar uitsmeren.'

Maar Galapagos had al voor deze deal een ruime kaspositie van €1,2 mrd. U kunt dat geld toch wel uitkeren? Of u kunt eigen aandelen inkopen?

'We gaan pas overwegen dividend uit te keren als Galapagos structureel winstgevend en cashflow-positief is. Dat zal nog wel even duren en zelfs dan zullen we pas in laatste instantie dividend uitkeren of eigen aandelen inkopen. Er zijn genoeg opties om ons geld op een verstandige manier te investeren in groei.'

Galapagos wil zijn uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling nu verdubbelen. Hebben jullie daarvoor wel genoeg mensen en genoeg ideeën?

'Ideeën zijn er genoeg, maar onze R&D-inspanningen zullen we niet van de ene op de andere dag verdubbelen. De beperkende factor zijn de mensen en onze infrastructuur aan bijvoorbeeld labruimtes. Voor een verdubbeling hebben we wel een paar jaar nodig.'

Met zoveel geld in kas bestaat toch het risico van verspilling.

'Het is onze taak als management om dat te voorkomen. We gaan onze standaard voor innovatie ook met geen millimeter verlagen. Bovendien is de Galapagos-cultuur er van oudsher een van zuinigheid, doordat we lang krap bij kas hebben gezeten.'

Galapagos geeft dit jaar €320 mln tot €340 mln uit aan onderzoek en ontwikkeling, de zogenoemde 'burnrate'. Gaat dat bedrag nu omhoog naar ruim €650 mln?

'Op termijn wel. Alleen zullen we de komende jaren ook nog inkomsten genereren, bijvoorbeeld met de verkoop van ons eerste medicijn filgotinib. De netto burnrate zal dus waarschijnlijk lager uitkomen dan €650 mln.'

Dat betekent dat jullie genoeg geld in kas hebben om wel tien jaar R&D te financieren. Toch?

'Dat hangt er maar van af. Als we heel succesvol zijn en veel medicijnen in de laatste ontwikkelingsfase hebben, dan lopen de kosten snel op. Want van zo'n fase-3 onderzoek moeten we zelf de helft betalen en Gilead de andere helft. Als het gaat om grote aantallen patiënten en meerdere indicaties kan zo'n onderzoek miljarden kosten. Het is een bijzondere paradox in de biotechwereld: hoe meer succes een bedrijf heeft, hoe meer geld er nodig is.'

Zo veel geld in kas is toch een probleem. Zijn overnames een logische oplossing?

'Ik zie €5,5 mrd in kas niet als een probleem. Maar het klopt dat we nu zelf overnames kunnen doen. De afspraken met Gilead maken dat ook mogelijk. We kijken eerst naar onze eigen onderzoeksprogramma's, maar we kijken ook om ons heen naar goede aanvullingen. We hebben ook al eens wat kleine acquisities gedaan.'

Maar wat doet Galapagos in de tussentijd met al die miljarden? Als u die jarenlang op een bankrekening zet, moet u waarschijnlijk nog bijbetalen.

'We houden een stuk van onze kasgeld aan in dollars en een stuk in euro's. Dat hebben we in het verleden zo gedaan en dat zullen we zo blijven doen. Ik verwacht niet dat het ons geld gaat kosten. We zullen ons kasgeld heel conservatief beheren.'

U kunt dat kapitaal toch beter benutten? Waarom gaat u niet beleggen in aandelen?

'Dat gaan we zeker niet doen. We nemen graag risico, maar dan wel met ons eigen R&D-programma.'

fd.nl/ondernemen/1309594/vijf-miljard...
voda
0
Farmaceut Sanofi krikt winstverwachting op

Gepubliceerd op 29 jul 2019 om 08:47 | Views: 221

PARIJS (AFN/RTR) - Sanofi heeft zijn verwachtingen voor het hele jaar opgevoerd, na een sterk tweede kwartaal. Afgelopen maanden kende de Franse farmaceut groei met dubbele cijfers bij de activiteiten op het vlak van vaccins en middelen voor zeldzame ziekten.

Nu rekent de onderneming op een groei van de winst per aandeel van 5 procent, waar eerder werd uitgegaan van 3 tot 5 procent meer winst. Topman Olivier Brandicourt stelt dat de prestaties in het afgelopen kwartaal solide waren, vandaar dat hij vertrouwen heeft in de vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Sanofi heeft wel een afschrijving in de boeken gezet van 1,8 miljard euro met betrekking tot het middel voor hemofilie Eloctate, na lagere verkopen in de Verenigde Staten en het naar beneden bijstellen van de omzetprognoses. Eloctate werd ontwikkeld door het Amerikaanse Bioverativ. Sanofi kocht dat bedrijf vorig jaar voor 11,6 miljard dollar.

Gecorrigeerd voor de genoemde last en voor wisselkoerseffecten steeg de kwartaalwinst met 4,9 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 1,6 miljard euro. De kwartaalopbrengsten dikten met 3,9 procent aan tot 8,6 miljard euro.
voda
0
Bedrijfsnieuws

Jefferies heeft maandag het advies voor Galapagos verlaagd van Kopen naar Houden, maar het koersdoel werd wel opwaarts bijgesteld van 130,00 naar 180,00 euro. Als gevolg van de recente grote samenwerking met Gilead verhoogde Jefferies het koersdoel. De analisten van Jefferies zijn positief over deze deal, maar wezen wel op de flinke koersstijging in de afgelopen periode in combinatie met een volgens analist Peter Welford gebrek aan grote aanjagers op korte termijn, waardoor er te weinig opwaarts potentieel overblijft om het koopadvies te handhaven.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pfizer voegt dochter en Mylan samen

Gepubliceerd op 29 jul 2019 om 13:19 | Views: 52

PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Pfizer neemt branchegenoot Mylan over en voegt die samen met Upjohn. Dat dochterbedrijf van Pfizer houdt zich bezig met generieke medicijnen, geneesmiddelen waar geen patent meer op rust. Die dochteronderneming wordt dan naar verwachting gelijk op eigen benen gezet.

De overname wordt volledig met aandelen gefinancierd waarbij de aandeelhouders van Mylan 43 procent van het gecombineerde bedrijf in handen krijgt. De nieuwe onderneming zou een jaaromzet van 19 miljard à 20 miljard dollar krijgen.

Voor Pfizer is de deal een oplossing voor enkele oudere, winstgevende medicijnen die niet meer als noodzakelijk voor de groei van het bedrijf worden gezien. Onder meer erectiepil Viagra en cholesterolmiddel Lipitor vallen daaronder. Mylan heeft het al enige tijd lastig vanwege dalende prijzen voor generieke prijzen en productieproblemen. Ook zit het bedrijf met de kwestie rond een vermeende deelname aan een kartel dat prijsafspraken maakte in de maag.
voda
0
Curetis sluit distributiedeal met AKO MED

Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 08:31 | Views: 39

Curetis 29 jul
0,73 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Curetis heeft een overeenkomst gesloten met maker van medische producten AKO MED voor de distributie van Unyvero A50 op de Balkan. Het Nederlandse biotechbedrijf gaat samenwerken met de Bosnische en Servische branches van AKO MED. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Volgens de overeenkomst krijgt AKO MED de exclusieve rechten om het Unyvero A50 platform en de Unyvero A50 Application Cartridges in te zetten in de regio om ernstige infecties te diagnosticeren. De overeenkomst is aanvankelijk geldig voor drie jaar en kan vervolgens verlengd worden. AKO MED heeft toegezegd aanzienlijke hoeveelheden producten van Curetis te kopen. Het proces om deze in Oost-Europa te registreren is al begonnen en is binnen meerdere maanden voltooid.
voda
0
Eli Lilly boekt weer winst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Eli Lilly & Co.
$ 108,77 0,48 0,44 % NYSE

(ABM FN) Eli Lilly heeft in het tweede kwartaal weer zwarte cijfers geschreven en zag aanleiding om de winstverwachting voor het hele jaar te verhogen. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van het farmaceutische bedrijf.

De omzet van het Amerikaanse bedrijf steeg in het tweede kwartaal met een procent op jaarbasis om op 5.637 miljoen dollar uit te komen. De volumes stegen zelfs met 6 procent.

Verder boekte Eli Lilly een netto winst van 1.327 miljoen dollar, ofwel 1,44 dollar per aandeel. Een jaar eerder leed Eli Lilly nog een netto verlies van 260 miljoen dollar, ofwel 0,25 dollar per aandeel, geboekt.

De operationele kosten stegen in het tweede kwartaal met 8 procent, als gevolg van de toegenomen investeringen in recentelijk gelanceerde geneesmiddelen en medicijnen in de laatste fase van hun ontwikkeling.

Aangepast voor bijzondere posten daalde de winst overigens met 3 procent naar 1.388 miljoen dollar.

Outlook

Eli Lilly verhoogde de vooruitzichten voor het hele jaar. Op een gerapporteerde basis zou de nettowinst per aandeel voor 2019 nu in een bandbreedte van 8,58 tot 8,68 dollar moeten uitkomen. Eerder was dit 8,57 tot 8,67 dollar.

De aangepaste winst per aandeel zal tussen 5,67 en 5,77 dollar moeten uitkomen. Dit was 5,60 tot 5,70 dollar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Merck kijkt nog weer zonniger vooruit

Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 13:16 | Views: 52

KENILWORTH (AFN) - Farmaceut Merck heeft zijn en winst- en omzetverwachtingen voor heel 2019 wederom naar boven bijgesteld. Dat deed het bedrijf na goede resultaten in het tweede kwartaal. Daarin groeiden omzet en winst stevig. Na het eerste kwartaal van dit jaar verhoogde het Amerikaanse bedrijf om dezelfde reden ook al de eigen prognoses.

In het tweede kwartaal zette Merck 11,8 miljard dollar om. Dat betekende op jaarbasis een stijging van 12 procent. Kankermedicijn Keytruda leverde 58 procent meer op. Dat middel is goed voor ruim een vijfde van de totale omzet van Merck.

De aangepaste winst, exclusief eenmalige posten, kwam in de meetperiode uit op bijna 3,6 miljard dollar, tegen bijna 2,9 miljard dollar een jaar eerder. Onder de streep bleef 2,7 miljard dollar over, circa 56 procent meer dan een jaar eerder.

Voor heel 2019 gaat Merck nu uit van een winst per aandeel van minstens 4,84 dollar tot wel 4,94 dollar. Dat was eerder 4,67 tot 4,82 dollar. Qua omzet rekent de farmaceut op minstens 45,2 miljard dollar. Dat was bij de eerdere raming maximaal 45,1 miljard dollar.
voda
0
Gilead krikt omzetverwachting op

Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 22:44 | Views: 1.173

FOSTER CITY (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Gilead Sciences heeft zijn omzetverwachting voor heel het jaar verhoogd. Volgens topman Daniel O'Day was er afgelopen kwartaal sprake van een stevige groei van de opbrengsten, vooral gedreven door de verkoop van middelen voor HIV. Hij verwacht dat de trend doorzet. Ook benadrukt hij opnieuw het belang van de recent aangekondigde megadeal met partner Galapagos.

Gilead rekent voor heel 2019 op een zogeheten productomzet in een bandbreedte van 21,6 miljard dollar tot 22,1 miljard dollar. Eerder sprak de onderneming nog over 21,3 miljard dollar tot 21,8 miljard dollar aan opbrengsten voor heel het jaar. In de afgelopen verslagperiode kwam dit omzetcijfer uit op 5,6 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog 5,5 miljard dollar.

De nettowinst steeg tegelijkertijd van 1,8 miljard naar 1,9 miljard dollar. O'Day zegt daarbij "erg enthousiast" te over de vooruitgang die Gilead boekt om de pijplijn te versterken. Daar hoort volgens hem ook de deal met Galapagos bij.

Het bedrijf sprak onlangs af om de komende tien jaar geen overnamebod te doen op Galapagos. In ruil daarvoor wordt de samenwerking nog nauwer. Met de deal zijn miljarden dollars gemoeid. De bedrijven denken de transactie in de loop van het derde kwartaal af te ronden. Daarna zal Gilead aan Galapagos een betaling van bijna 4 miljard dollar doen. Ook vindt er dan een aandeleninvestering ter waarde van 1,1 miljard dollar plaats.
voda
0
Curetis geeft nieuwe aandelen uit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Curetis AG
0,768 -0,067 -8,02 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Curetis zal tot 2,75 miljoen nieuwe aandelen uitgeven. Dit maakte het biotechbedrijf met notering in Amsterdam en Brussel donderdag bekend.

Curetis nam in twee stappen 5 miljoen euro op uit een faciliteit van maximaal 20 miljoen euro, versterkt door YA II PN. Daarvoor ontvangt de kredietverstrekker converteerbare obligaties, die het nu deels zal omzetten in aandelen. Omzetting van de converteerbare obligaties afgegeven voor de tranche van 5 miljoen euro zal niet meer dan 2,75 miljoen aandelen vereisen.

Dit wil echter niet zeggen dat er in de toekomst niet meer aandelen uitgegeven kunnen worden.

In het persbericht herhaalt Curetis dat het het recht heeft om tot maximaal 2,25 miljoen extra aandelen uit te geven in de toekomst zonder hiervoor toestemming van de aandeelhouders te hoeven vragen, maar enkel indien de fondsen zouden gebruikt worden voor overnames of strategische allianties.

Ook kan Curetis maximaal 11,23 miljoen aandelen uitgeven met goedkeuring van de aandeelhouders om het bedrijf verder uit te bouwen.

Het aandeel Curetis zakt donderdag met 4,8 procent donderdag middag naar 0,80 euro per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Medicijnen tegen kanker stuwen winsten van farmaconcerns

Dankzij de succesvolle introductie van nieuwe medicijnen tegen kanker beleeft de farmaceutische industrie momenteel gouden tijden. De afgelopen weken heeft de ene na andere medicijnenproducent zijn winstverwachting verhoogd. Onder meer Merck & Co, AbbVie, Johnson & Johnson, Roche en AstraZeneca danken hun verbeterde prognoses aan kankermedicijnen.

Absolute uitblinker is het Amerikaanse farmaconcern Merck & Co. Het bedrijf dat in Europa bekend staat als MSD en twee grote productievestigingen in Nederland heeft, heeft een ongekend succesnummer met het geneesmiddel Keytruda (stofnaam pembrolizumab). Het medicijn - een zogenaamde immuuntherapie - is in 2016 in Europa geïntroduceerd, in eerste instantie voor patiënten met een uitgezaaid melanoom, een ernstige vorm van huidkanker.

Nieuwe kaskraker

Inmiddels gebruiken artsen Keytruda bij de bestrijding van steeds meer vormen van kanker en vaak ook in een eerder stadium van de ziekte. Merck vaart er wel bij. De nieuwe kaskraker was in het tweede kwartaal van dit jaar goed voor verkoopinkomsten van €2,36 mrd, een toename van 58% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Keytruda lijkt op weg om het reumamiddel Humira van de troon te stoten als bestverkochte medicijn ter wereld.

Merck en andere farmaceutische bedrijven plukken nu de vruchten van de grote investeringen die ze hebben gedaan in de aankoop van experimentele medicijnen, in grootschalig patiëntenonderzoek en in uitbreiding van hun productiecapaciteit. Tegelijkertijd slagen de concerns er in veel gevallen in om te ontkomen aan prijsverlagingen, zeker in de Verenigde Staten, veruit de belangrijkste markt voor producenten van geneesmiddelen.

Prijsdruk weerstaan

Het Amerikaanse farmaconcern Bristol-Myers Squibb heeft moeten toezien hoe Merck de koppositie in immuuntherapie heeft veroverd. Dat neemt niet weg dat ook BMS in het tweede kwartaal van dit jaar beter presteerde dan verwacht. De omzet steeg met 10%, tot $6,3 mrd. BMS heeft twee belangrijke immuuntherapieën tegen kanker: Opdivo (nivolumab) en Yervoy (ipilimumab), waarvan de omzetten met respectievelijk 12% en 17% toenamen.

BMS kijkt ook weer vooruit. De onderneming kocht begin dit jaar voor €74 mrd branchegenoot Celgene, een van de grootste overnames uit de geschiedenis van de farmaceutische industrie. Met die overname verzekert BMS zich van een potentieel aan nieuwe kansrijke medicijnen, veelal tegen kanker. Topman Giovanni Caforio zei vorige week dat BMS met een bredere medicijnenportefeuille beter bestand zal zijn tegen prijsdruk, mochten Amerikaanse politici wel een prijsverlaging weten af te dwingen.

AstraZeneca groeit weer

De traditionele marktleider in kankermedicijnen, het Zwitserse farmabedrijf Roche, verhoogde vorige week ook zijn prognoses, al voor de tweede keer dit jaar. Oudere Roche-middelen tegen kanker hebben te maken met goedkopere concurrentie, maar de Zwitsers boeken al succes met nieuwe middelen. Daaronder zijn medicijnen tegen de bloederziekte hemofilie en tegen MS, maar ook de verkopen van immuuntherapie Tecentriq tegen longkanker stegen spectaculair.

Na jaren van stagnatie groeit zelfs AstraZeneca weer. Het Zweeds-Britse farmabedrijf meldde vorige week een omzetgroei van 19% in het tweede kwartaal en verhoogde zijn verwachtingen voor de rest van het jaar, mede dankzij drie succesvolle medicijnen tegen kanker. De verkoop van oncologische middelen steeg met 57%, tot €2,0 mrd; ze zijn inmiddels goed voor bijna 40% van de concernomzet.

fd.nl/ondernemen/1310662/medicijnen-t...
voda
0
Allergan boekt meer verlies

(ABM FN-Dow Jones) Allergan heeft in het tweede kwartaal van 2019 een fors hoger verlies geboekt op een licht lagere omzet. Dit bleek dinsdag voorbeurs met publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal van het Ierse bedrijf met een notering in Amerika.

CEO Brent Saunders sprak van een gestage groei het afgelopen kwartaal voor zijn belangrijkste producten, waaronder Botox, Restasis en Juvaderm, "terwijl onze pijplijn verder verbeterde".

"De resultaten over het tweede kwartaal tonen het aanhoudende momentum van ons bedrijf", voegde Saunders toe.

Allergran boekte het afgelopen kwartaal een verlies van 1,8 miljard dollar, ofwel 5,37 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 472,5 miljoen dollar, ofwel 1,39 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Het verlies is het afgelopen kwartaal onder andere opgelopen door een eenmalige post voor belastingen van 1,65 miljard dollar, die voornamelijk te wijten was aan vertragingen in klinische studies en een verlaging van de verwachte waarde van sommige R&D projecten.

Daarnaast werd het resultaat gedrukt door lagere inkomsten als gevolg van desinvesteringen, het aflopen van patenten en de daling in bepaalde borstimplantaten als gevolg van een wereldwijde terugroepactie.

Het aangepast resultaat bedroeg 4,38 dollar per aandeel. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op 4,35 dollar per aandeel.

De omzet daalde van 4,12 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2018 naar 4,09 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op een omzet van 3,9 miljard dollar.

Outlook

Allergan verhoogde zijn omzetverwachting voor het hele boekjaar naar 15.425 miljoen tot 15.625 miljoen dollar, terwijl eerder nog werd gerekend op een omzet variërend van 15.125 miljoen tot 15.425 miljoen dollar.

Door eenmalige posten zal het verlies hoger uitvallen dan aanvankelijk voorzien, maar hiervoor aangepast blijft Allergan mikken op een winst per aandeel van 16,55 dollar.

Het aandeel Allergan noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Voorstel miljardenschikking pillenmakers'

Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 18:43 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - Drie bedrijven die een rol spelen bij de verspreiding van verslavende medicijnen hebben een voorstel ingediend voor een schikking van 10 miljard dollar. McKesson, Cardinal Health en AmerisourceBergen willen daarmee een einde maken aan claims van meerdere Amerikaanse staten, die stellen dat ze hebben bijgedragen aan wat al een "opiaten-epidemie" wordt genoemd, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Opiaten zijn zware pijnstillers. Talloze Amerikanen zijn verslaafd aan de morfineachtige middelen als oxycodon en fentanyl. Jaarlijks komen tienduizenden mensen in de Verenigde Staten om het leven door overmatig gebruik van de middelen.

McKesson, Cardinal Health en AmerisourceBergen zijn verantwoordelijk voor de levering van de meerderheid van de receptmedicijnen aan Amerikaanse apotheken. Het is voor het eerst in jaren van onderhandelingen dat de bedrijven een bedrag noemen om de vele rechtszaken tegen hen te beëindigen.
[verwijderd]
0
Jaarlijks komen tienduizenden mensen in de Verenigde Staten om het leven door overmatig gebruik van de middelen.

in combinatie met andere drugs zoals cristal meth,
voda
0
Novartis hield gesjoemel onder de pet

Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 22:28 | Views: 1.006

NOVARTIS N 06 aug
88,68 -0,30 (-0,34%)

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Novartis heeft mogelijk gesjoemel met testgegevens voor een duur medicijn stilgehouden tot het middel was goedgekeurd. Dat heeft toezichthouder FDA bekendgemaakt.

Het Zwitserse concern was sinds 14 maart intern op de hoogte van het probleem met de onderzoeksdata, maar meldde dat pas op 24 mei bij de FDA. Toen was het middel Zolgensma, met een prijskaartje van 2,1 miljoen dollar het duurste medicijn ter wereld, al voorzien van een stempel.

De FDA onderzoekt wat er precies is gebeurd bij Novartis en bekijkt of er civiele stappen of een rechtszaak moet worden opgestart. De veiligheid en effectiviteit van het middel tegen een zeldzame spierziekte zou overigens niet in twijfel zijn.
voda
0
Zorgreus CVS Health verhoogt winstdoel

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 14:04 | Views: 26

WOONSOCKET (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse zorggigant CVS Health heeft zijn winstdoel voor dit jaar al voor de tweede keer verhoogd. Het bedrijf boerde het afgelopen kwartaal goed met zijn brede aanbod in de sector van apotheken tot zorgverzekeringen en overtrof daarmee de gemiddelde omzetverwachting van analisten.

CVS Health, dat vorig jaar in een fusie ter waarde van 69 miljard dollar zorgverzekeraar Aetna opslokte, zag zijn kwartaalomzet stijgen met ruim een derde tot 63,4 miljard dollar. Onder de streep resteerde 1,9 miljard tegenover een verlies van ruim 2,5 miljard dollar een jaar eerder.

Voor het hele jaar rekent CVS nu op een aangepaste operationele winst van 15,2 miljard tot 15,4 miljard dollar. Dat was eerder nog 15 miljard tot 15,2 miljard dollar.
voda
0
Teva boekt succes met nieuwe medicijnen

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 14:36 | Views: 0

JERUZALEM (AFN) - Farmaceut Teva heeft de voorbij maanden minder winst gemaakt, maar meer dan waar kenners in doorsnee hadden gerekend. Het Israëlische bedrijf, met een beursnotering in New York, profiteerde vooral van de verkoop van middelen tegen migraine en de ziekte van Huntington, een erfelijke, progressieve hersenaandoening.

Het gaat om 'blockbuster medicijnen' Ajovy en Austedo, die de kar voor Teva trokken. De meeropbrengsten van deze relatief nieuwe middelen compenseerden voor de mindere prestaties bij al wat oudere middelen zoals Copaxone, dat patiënten met multiple sclerose gebruiken. Teva zag bij de oudere middelen de omzet dalen, mede door concurrentie van goedkopere soortgelijke medicijnen.

Teva sloot het tweede kwartaal af met een aangepaste winst van 653 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog 794 miljoen dollar. De omzet kwam uit op 4,3 miljard dollar, wat een daling met 8 procent op jaarbasis betekende. Teva hield vast aan zijn eerder gerapporteerde winst- en omzetdoel voor dit jaar.

Verder maakte de onderneming bekend dat financieel directeur Michael McClellan om persoonlijke redenen vertrekt bij Teva. Hij zal nog aanblijven tot na de presentatie van de derdekwartaalcijfers later dit jaar.
[verwijderd]
0
16:39:04 / 07-08-19 Novartis Knew About Zolgensma Data Problems Before FDA Approval

By Carlo Martuscelli
Novartis AG (NOVN.EB) Chief Executive Vasant Narasimhan said Wednesday that the company already knew that scientists had manipulated data during the development of Zolgensma, the world's most expensive drug, before the treatment was approved by the U.S. Food and Drug Administration.
On a call that followed the regulator's statement on Tuesday that study information had been distorted, the head of the Swiss pharmaceutical company disclosed that an internal investigation had unearthed the problem in early May this year. The FDA said Tuesday that the gene-therapy product still should stay on the market and that the the problem is confined to one assay used to measure the product's strength in animals.
The FDA gave a green-light to Zolgensma, a gene therapy for spinal muscular atrophy with a $2.1 million price tag, on May 24, but according to Novartis it only informed the regulator about the problem in late June.
This confirms what FDA's Peter Marks, director of the biological-products center, said, which is that the drugmaker became aware of the problem "prior to the approval."
Mr. Narasimhan explained that the company waited to tell the regulator because it was completing the investigation and that none of the delays were related to its drug application with the U.S. drug watchdog.
"We made the decision to progress our quality investigation prior to informing FDA and other regulatory authorities so that we could provide the best information and technical analysis--which we did promptly on completion on June 28," said Mr. Narasimhan.
The scientists involved in the data inaccuracies were in the process of being let go, he added.
The company also said that it alerted European and Japanese health authorities--which are in the process of evaluating Zolgensma for approval--to the problem shortly after the FDA. Novartis said it doesn't anticipate any regulatory delays on the back of the disclosures.
Write to Carlo Martuscelli at carlo.martuscelli@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
August 07, 2019 10:39 ET (14:39 GMT)
© 2019 Dow Jones & Company, Inc.

AAND NOVARTIS SP ADR
US66987V1098
AAND NOVARTIS @ CHF 0.50 ON AAB
CH0012005267
6.423 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 0,908
Verschil +0,008 (+0,89%)
Hoog 0,923
Laag 0,905
Volume 4.300.077
Volume gemiddeld 6.940.923
Volume gisteren 6.570.354

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront