ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML 2019

5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Johan van de keucken
0
quote:

A3aan schreef op 29 juli 2019 23:31:

Ik heb tot nu toe een prachtig jaar. Nog nooit zo'n resultaat gehad en ben eigenlijk best tevreden. Zou ik gewoon alles moeten verkopen en gewoon achterover moeten gaan hangen met cash. De winst zit dan vast in de knip. Toch kan ik het niet laten en ik heb bijna op bijna alle langlopende posities december calls geschreven. Op ADML de 230, Op Gala 180, Op Besi 30 enz. En nu maar afwachten of die vlieger opgaat.
Derivaten zijn weapons of massdestruction.
A3aan
0
quote:

Blankfein schreef op 30 juli 2019 14:20:

[...]

Derivaten zijn weapons of massdestruction.
Helemaal waar als het resultaat maar mijn kant optrolt. Ik zit sinds 1970 in de aandelen. Met tienduizend gulden spaargeld begonnen omdat destijds je maar 600 gulden vrij rente per jaar mocht ontvangen en meerdere werd belast als inkomen. Rente die ik op deposito's ontving was toen max. 13%. (jaja, dat kunnen de huidige jongeren zich niet voorstellen).Om daar onderuit te komen in de aandelen gegaan omdat koerswinst onbelast was. Box 3 bestond nog niet. Wel vermogensbelasting, maar nooit gedacht dat ik daar ooit voor in aanmerking zou komen.

Eerste huis in 1973 gekocht met een annuïteitenhypotheek en dat huis in 10 jaar afbetaald met extra aflossingen. Daarna nooit meer een hypotheek gehad. Wat overmoedig geworden en steeds meer gaan gokken, mede omdat de bank mij toen erop wees dat ik ook aandelen kon kopen met geld van de bank. Dat advies volgde ik op en op een gegeven moment stond ik 100.000 gulden in het rood. Ik ga op vakantie en kom terug en beurs in elkaar gedonderd en omdat de bank mij toen niet kon bereiken, hadden ze de volledige portefeuille opgeruimd. Op mijn rekening stond nog 100 gulden, dus de 10.000 gulden was volledig weg. Nu moet ik erbij vertellen dat het geld van mijn vrouw was, want die werkte toen nog en het geld dat zij verdiende ging direct naar de spaarrekening. Ik durfde het haast niet te vertellen aan haar, maar ik moest wel. Ze nam het gelukkig nogal makkelijk op, maar moest beloven dat ik nooit meer in aandelen zou gaan. Ze heeft mij niet gedumpt, we zijn nog steeds getrouwd. Dat heb ik volgehouden tot 1986 en toen weer in aandelen gegaan, niet meer via de Amrobank maar via Bangert en Pontier (Later Friesland Bank) brokers.

Dat liep best aardig en op een gegeven moment ging het zelfs heel hard en 1998 kocht ik een nieuw vrijstaand huis en gelijk gaf ik opdracht om mijn volledige portefeuille te verkopen. Ik hoor mijn adviseuse Rubina nog zeggen: "maar mijnheer Adriaan, wat doet U nu, ik kan U via onze moeder Friesland Bank een mooie hypotheek aanbieden voor 6%. Dat is veel gunstiger, want U maakt zelf met uw aandelen gemiddeld 20% per jaar". Daar ben ik niet ingetrapt, omdat ik mij realiseerde dat ik een huis kocht wat ik normaal nooit had kunnen betalen. Wel had ik berekend dat ik de WOZ en andere lasten wel uit mijn inkomen kon betalen, maar als daar hypotheekrente bij zou komen had ik geen zekerheid voor de toekomst. Dat is mijn redding geweest, want in 2000 ging de beurs volledig onderuit van een AEX 706 naar ca 220.

Daarna ben ik weer begonnen het geld dat ik over had gehouden uit de verkoop van mijn eerste huis. Daar verspeelde ik binnen 2 jaar ook 60% mee en toen ben ik gaan gokken en in opties gegaan. Waarschijnlijk heel veel geluk gehad en mooie jaren meegemaakt. Een deel in een appartement gestopt, waar mijn ouders van mij gingen wonen. Achteraf gerekend op 10 jaar, maar ze werden beiden 96, dus was 25 jaar. Een paar jaar geleden is het leeg gekomen. Ik heb het niet verkocht, nu woont mijn kleindochter daar. Mijn kinderen heb ik ook kunnen helpen en wonen ook bijna gratis in een mooi eigen huis.

Tot op heden is het door U genoemde wapen aan mij voorbij gegaan.
rene66
0
Morgan Stanley ends bearish call on Micron

Morgan Stanley analyst Joseph Moore upgraded Micron Technology Inc.'s stock MU, -0.09% to equal-weight from underweight on Tuesday, though shares were nearly flat in the session. Moore also increased his price target to $48 from $31.

www.marketwatch.com/story/morgan-stan...
[verwijderd]
0
quote:

H.A.B.S. schreef op 31 juli 2019 08:18:

@Toert, heb je al een Melexis samenvatting? :))
De titel in de tijd zegt genoeg :

Wait until spring, Melexis.
[verwijderd]
0
Dit is het artikel (De Tijd, via Bolero) :

De omzet van chipontwikkelaar Melexis krimpt voor het tweede kwartaal op rij. Opnieuw kleuren de Amerikaans-Chinese handelsspanningen de resultaten.

CEO Françoise Chombar behoudt haar sombere jaarprognose.

Melexis , de Belgische chipontwikkelaar waarvan in elke auto gemiddeld elf chips zitten, draaide in het afgelopen kwartaal een omzet van 120 miljoen euro, een daling van 15 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het vorige jaar.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 18,4 miljoen euro of 15,4 procent van de omzet, een daling van 48 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal en een stuk onder de marge van 17 procent die analisten verwacht hadden.

Het tweede kwartaal was dus opnieuw een misser voor Melexis, al lijkt het ergste achter de rug. De omzet stijgt immers met 3 procent ten opzichte van het dramatische eerste kwartaal. En ook de winst stijgt met 17 procent als je vergelijkt met de maanden januari, februari en maart.

Krimp
CEO Françoise Chombar blijft bij haar verwachting dat de omzet dit jaar onder het niveau van 2018 zal liggen. Daarmee zou Melexis de eerste omzetdaling sinds het crisisjaar 2009 boeken. Chombar gaat uit van een omzet tussen 117 miljoen euro en 123 miljoen euro, waar analisten op 128 miljoen euro mikken. De marge zal 15 procent bedragen, luidt de voorspelling, waar analisten op 17 procent mikken.

Het bedrijf lijdt als belangrijke toeleverancier voor de autosector zwaar onder de economische en geopolitieke situatie door de wereldwijde handelsspanningen. Consumenten zijn minder geneigd om een nieuwe wagen aan te schaffen en daardoor gaan klanten voorzichtiger om met hun voorraadniveaus.

'Hoewel we de voorraden bij klanten momenteel beneden het niveau van begin dit jaar inschatten, blijft het onzeker op welk moment een verandering in bestelgedrag zal plaatsvinden. De visibiliteit blijft laag', stelt Chombar.

Sterkhouders
Wel krijgt Melexis voorzichtig rugwind van nieuwe wetgeving in India en China. 'De recente China-6-norm of de Bharat-6 in India stimuleren voertuigfabrikanten om de manier waarop zij bijvoorbeeld brandstofdampen aanpakken, aan te passen. In deze context zijn de druksensoren van Melexis geschikt om de uitstoot van benzinedampen aan te pakken', aldus Melexis.

Ook de chips voor slimme randapparatuur in elektrische wagens presteerden afgelopen kwartaal sterk, bijvoorbeeld voor de aansluiting van kleine waterpompen voor het optimaal thermisch beheer van batterijen.

Melexis blijft ondanks de economische onzekerheid driftig voort investeren om meteen te kunnen reageren als de markt weer aantrekt. De chipontwikkelaar spendeerde in het tweede kwartaal 16 procent van zijn omzet aan onderzoek en ontwikkeling.
[verwijderd]
0
Zouden jullie, als eerste aankoop van aandelen, voor Philips of ASML kiezen?
Zelf durf ik (nog) niet te kiezen. Hebben jullie hier inzichten over?
roloff
0
quote:

Hans Klok schreef op 31 juli 2019 16:33:

Zouden jullie, als eerste aankoop van aandelen, voor Philips of ASML kiezen?
Zelf durf ik (nog) niet te kiezen. Hebben jullie hier inzichten over?
@Hans Klok, allereerst hartelijk welkom. Eerste aankoop van aandelen ... mijn eerste vraag is, waarom je zo beperken in je keuze ´Philips of ASML´? Zelf zeg je (nog) niet te durven kiezen, maar je hebt kennelijk (zelf) al wél de keuze gemaakt voor deze twee aandelen.
[verwijderd]
0
quote:

roloff schreef op 31 juli 2019 17:43:

[...]@Hans Klok, allereerst hartelijk welkom. Eerste aankoop van aandelen ... mijn eerste vraag is, waarom je zo beperken in je keuze ´Philips of ASML´? Zelf zeg je (nog) niet te durven kiezen, maar je hebt kennelijk (zelf) al wél de keuze gemaakt voor deze twee aandelen.
Bedankt voor je reactie en je warm welkom! :)

Ik wil als eerst investeren in een Nederlands bedrijf dat erg stabiel is. Ik heb met mijn beperkte kennis geen egronde redenen, hier heb ik enkel een goed gevoel bij. Mijn Brabantse afkomst zal dat ook een rol bij hebben gespeeld. Misschien is dat mijn eerste fout geweest?
Het is voor de lange termijn, deze bedrijven zullen over de jaren toch doorgaan met groeien, toch?
A3aan
0
Ik ben ik minder positief over Philips dan ASML. De laatste heeft dus mijn voorkeur. Maar de eerste les beleggen luidt. Nooit beleggen in één aandeel, maar spreiden over meerdere aandelen. Zelf is mijn portefeuille verdeeld over 10 tot 14 aandelen. Dat om risico van plotseling tegenvallende cijfers van een bedrijf op te kunnen vangen met de andere aandelen.

en ja, welkom op de ASML draad. Veel succes.
Dutchy Ron
0
AMD ruim 8% in de min na de cijfers van gisteravond. Dan valt de daling van ASML vandaag nog mee. Heb meerdere puts aug-19 204 op gemiddeld 2,60 dus laat maar zakken tot onder de 200 ....kleine correctie zal mij goed doen ;-)
[verwijderd]
0
quote:

A3aan schreef op 31 juli 2019 18:53:

Ik ben ik minder positief over Philips dan ASML. De laatste heeft dus mijn voorkeur. Maar de eerste les beleggen luidt. Nooit beleggen in één aandeel, maar spreiden over meerdere aandelen. Zelf is mijn portefeuille verdeeld over 10 tot 14 aandelen. Dat om risico van plotseling tegenvallende cijfers van een bedrijf op te kunnen vangen met de andere aandelen.

en ja, welkom op de ASML draad. Veel succes.
Die gouden regel heb ik gelukkig meegekregen ja! Op het moment heb ik geen geld om direct veel verschillende aandelen te kopen, dus om te beginnen wil ik iedere maand in een ander bedrijf investeren. Zelf dacht ik ook aan rond de 10, verdeeld over een paar stabiele Nederlandse en Europese bedrijven, en aangezien ik nog jong ben wil ik ook wel een poging wagen in opkomende markten. Maar die komen pas als laatst.
Bedankt!
roloff
0
@Hans Klok. Waarom opkomende markten? Vroeger werd daar inderdaad veel van verwacht, maar volgens mij viel de performance best wel tegen. Wat me ook opvalt is dat je denkt in Nederlandse bedrijven, Europese bedrijven en in opkomende markten. Realiseer je dat ASML een wereldspeler is (laat dat denken in Nederlandse-, Europese-, etc. bedrijven wat dat betreft dus maar los).
rene66
0
quote:

Hans Klok schreef op 31 juli 2019 19:40:

[...]

Die gouden regel heb ik gelukkig meegekregen ja! Op het moment heb ik geen geld om direct veel verschillende aandelen te kopen, dus om te beginnen wil ik iedere maand in een ander bedrijf investeren. Zelf dacht ik ook aan rond de 10, verdeeld over een paar stabiele Nederlandse en Europese bedrijven, en aangezien ik nog jong ben wil ik ook wel een poging wagen in opkomende markten. Maar die komen pas als laatst.
Bedankt!
Ik zou in Nederland alleen investeren in een beperkt aantal aandelen, waaronder ASML ed, daarnaast zou ik het meeste geld investeren in aandelen uit de VS. De economie is daar een stuk sterker, de aandelen stijgen daar veel meer, de buybacks zijn flink groot. Ook als er een flinke recessie komt zal je zien dat de koersen daar veel sneller weer omhoog gaan. Ik weet niet of je China ook beschouw als een opkomende markt, maar als dat het geval is zou je Baba en/of Tencent kunnen kopen. Dat zijn ook bedrijven die met name in China en deels in Azië en voor een klein deel in de rest van de wereld opereren.
H.A.B.S.
0
Gezien we de impulsen zoals Q2-cijfers, sectornieuws, FED-belsluit etc. achter de rug hebben, denk/vrees ik dat de koers een tijdje horizontaal, of zelfs een beetje naar beneden zal bewegen.
De eerstvolgende impuls zou namelijk uit de handelsvete moeten komen. Echter gaat dat nog wel even duren, want Trump wacht daarmee tot aan de verkiezingen. Anders heeft hij er namelijk geen voordeel bij, en zoals bekend doet Trump niets waar hij geen voordeel bij heeft. Wat hem betreft mag de halve wereld in een recessie belanden, de VS industrie naar de klo.. gaan en zelfs "zijn" boeren tegen hongerloontjes werken, maar hij zal niets doen waar "The Great TRUMP" geen voordeel bij heeft; NIETS!

Iemand nog FA/TA-inzichten over de huidige markt?

@Gastone, ik, en volgens mij vele anderen, zie(n) graag jouw TA-analyses weer voorbij komen; dat je het maar weet!

Succes allemaal!

Positie: alles in ASML aandelen. Twijfel of ik nu winst moet nemen en even aan de zijlijn moet staan. Ideeën/meningen?
Wolff in schaapskleren
0
quote:

H.A.B.S. schreef op 1 augustus 2019 07:33:

Positie: alles in ASML aandelen. Twijfel of ik nu winst moet nemen en even aan de zijlijn moet staan. Ideeën/meningen?
Met alles op 1 paard wedden is in elk geval niet slim. Wat dat betreft alleen al winst nemen dus en afwachten (en daarna spreiden). Daarnaast verwacht ik ook een daling; na AMD was ook Qualcomm niet goed qua outlook.
5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 16:42
Koers 832,400
Verschil +19,200 (+2,36%)
Hoog 834,100
Laag 820,300
Volume 209.564
Volume gemiddeld 589.527
Volume gisteren 526.653

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront