ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO 2019

2.947 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 144 145 146 147 148 » | Laatste
voda
0
ABN Amro Clearing stortte miljoenen bij na omvallen Noorse handelaar

Wie zouden het Noorse plaatsje Grimstad kennen? Liefhebbers van natuurschoon misschien, of trouwe volgers van de Tour de France. Grimstad is naast een pittoresk kustplaatsje namelijk ook de geboorteplaats van de voormalige Noorse topsprinter Thor Hushovd, ook bekend als de Beer van Grimstad.

Op de Zuidas weten de bankiers van ABN Amro Clearing Bank sinds september 2018 ook van het bestaan van het amper 10.000 inwoners tellende Grimstad. Toen zorgde de rijkste inwoner van de Noorse plaats voor een gapend gat in het noodfonds van Nasdaq, het Amerikaanse bedrijf dat ook eigenaar is van een Scandinavische energiebeurs. ABN Amro was een van de partijen die moesten bijstorten.

Het gat werd veroorzaakt door Einar Aas. De Noor handelde vanuit zijn huis in Grimstad in energiederivaten. Jarenlang ging dat uitstekend. Aas kocht van de winsten huizen in zijn woonplaats, een gigantisch appartement in de haven van Oslo en schopte het in 2016 tot grootste belastingbetaler van Noorwegen met een inkomen van NOK 833 mln (€87,3 mln).

Maar afgelopen najaar kwam er abrupt een einde aan Aas' carrière. Hij zette stevig in op het kleiner worden van het gat tussen Duitse en Scandinavische stroomprijzen. Toen het tegenovergestelde gebeurde en Aas geen onderpand kon bijstorten, liquideerde Nasdaq zijn portefeuille.

Aas was als enige individuele handelaar op de energiebeurs van Nasdaq clearing member, een voorrecht dat verder is voorbehouden aan banken, brokers en energiebedrijven. Dit houdt in dat hij garant mocht staan voor zijn eigen handel. Normaal gesproken verlopen transacties via tussenpartijen. Die zorgen voor de afwikkeling, en garanderen dat beide kanten van een transactie hun verplichtingen nakomen. Aas mocht dit als clearing member zelf doen, onder andere omdat hij een nettovermogen had van meer dan €70 mln.

Toen Aas in september omviel, was zijn positie zo groot, dat de andere clearing members het garantiefonds van de Scandinavische energiebeurs moesten aanvullen. Dit fonds is bedoeld om tekorten aan te vullen die ontstaan als een lid niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen.

In totaal moesten de leden meer dan €100 mln bijstorten. Daarvan kwam €6,4 mln voor rekening van ABN Amro Clearing Bank, blijkt uit het jaarverslag dat deze bankdochter eerder deze maand heeft gedeponeerd. De uiteindelijke schade was kleiner: de bank leed een verlies van €4,4 mln, en 'verdere recuperatie van het bijgestorte bedrag mag verwacht worden'. Het was 'de eerste keer in de geschiedenis' dat ABN Amro Clearing Bank het garantiefonds moest aanvullen.

Zo schreef een inwoner van Grimstad voor de tweede maal binnen tien jaar historie, al is het de vraag of de stad daar met net zo veel genoegen aan terugdenkt als aan de wereldtitel wielrennen op de weg die Thor Hushovd in 2010 als eerste Noor ooit wist te veroveren.

fd.nl/beurs/1310079/abn-amro-clearing...
Senior 1936
0
Voda, je bent goed op dreef gezien je vele reacties op de diverse forums. Waar haal je de tijd vandaan om dit allemaal te doen.
Overigens, petje af voor jou
havik of duif
0
Het aandeel is een totale stuiterbal geworden, zie laagste en hoogste stand van deze dag.
havik of duif
0
Het beleid is ongewijzigd maar jullie verwachting was niet goed en dat zorgt voor deze reactie.
havik of duif
1
3,7 miljoen aandelen verhandeld, eindstand gisteren is eindstand vandaag.dit aandeel mag niet omhoog, waarom ??
havik of duif
0
Maandag ABN koers €18,75 en nu vijf dagen en ruim 12 miljoen verhandelde aandelen ABN is de koers nog steeds €18,75. Op deze manier moet het dividend in de komende jaren maar het verlies terugverdienen.
lisja
0
Met het dividend gaat het vast goed komen nu de bank stapje voor stapje alle personeelskortingen aan het afschaffen is.
lisja
0
Wanneer dit geen consequenties heeft voor het aantrekken van goede mensen, ben ik er als aandeelhouder erg blij mee.
Erny
0
Triest aandeel aan het worden. Vanaf € 24,- gestaag doorzakkend naar de € 18,- en waarschijnlijk nog lager. Dit jaar 1e KW al 20 miljoen verlies, kosten die maar blijven oplopen, en een bank die geen enkele strategie heeft kunnen bedenken in antwoord op de bedreigingen binnen de sector. Straks ook nog de rente weer een stapje omlaag.
Pennywise
0
In een artikel van afgelopen juni wordt gemeld dat banken veel kosten maken voor het tijdelijk stallen van geld bij de ECB.
Begrijp ik het goed dat banken hun eigen geld niet zelf kunnen bewaren (tenzij het contant geld is)?

"Door de negatieve rente moeten banken die hun geld tijdelijk bij de ECB stallen, rente betalen. Banken raken gemiddeld 4,3 procent van hun winst kwijt door deze rentebetalingen."

www.volkskrant.nl/economie/negatieve-...
voda
0
Keytrade koopt spaarportefeuille Moneyou Belgie

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
18,70 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Moneyou, onderdeel van ABN AMRO, heeft de Belgische spaarportefeuille verkocht aan Keytrade Bank. Dit maakte ABN AMRO dinsdag bekend zonder financiële details te verstrekken.

"Met het huidige lage renteklimaat zien we te weinig kans om in België onze spaarportefeuille verder te laten groeien en voldoende schaal te genereren", verklaarde ABN AMRO.

De Belgische spaarportefeuille van Moneyou bedraagt ongeveer 2 miljard euro.

De verkoop zal naar verwachting een zeer geringe impact hebben op het resultaat van ABN AMRO.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
LT90
0
In een jaar is dit aandeel van 23.70 naar 18.35 gegaan. Dat is een verlies van ruim 5 euro per aandeel. Ben blij als die Dijkhuizen met z'n duurzaamheids "strategie" straks plaats gaat maken. Hopelijk wel door een CEO die graag een bank wil runnen ipv een non-profit wereld reddende organisatie.
Mafferick
0
Tja, komen natuurlijk binnenkort wat posten aan extra geld die voortkomen vanuit gebrekkige KYC procedures. Zou me niks verbazen als AA met flinke boetes om de oren geslagen gaat worden. Geen ING niveau maar wel significant. Men heeft de boel gewoon niet op orde
havik of duif
0
Wat doet ING nog wel goed en ABN niet omdat hier de beleggers bij het minste geringste direct verkopen en naar mijn mening dit geen winstnemingen meer zijn.
Wanneer stopt dit???
Johan van de keucken
0
Ik ga alleen nog Huawei producten kopen ,PC,Tablat en smartphone .
Komt door Trump lompe maatregelingen.
zeurpietje
0
quote:

Senior 1936 schreef op 25 juli 2019 08:55:

Voda, je bent goed op dreef gezien je vele reacties op de diverse forums. Waar haal je de tijd vandaan om dit allemaal te doen.
Overigens, petje af voor jou
denk dat Voda gewoon in dienst is van IEX om de diverse fora levendig te houden wat dan weer goed is voor de aantal kliks op de advertenties. is niks mis mee vlgs. mij.
voda
0
Bank of America start volgen ABN AMRO met Underperform advies en koersdoel van 18,50 euro

bron: Binck
voda
0
quote:

zeurpietje schreef op 30 juli 2019 12:30:

[...]denk dat Voda gewoon in dienst is van IEX om de diverse fora levendig te houden wat dan weer goed is voor de aantal kliks op de advertenties. is niks mis mee vlgs. mij.
Hahahaha, die kunnen mij niet betalen! :-)
Digit
0
Citigroup Smith Barney herhaalt het koopadvies voor ABN AMRO BANK N.V.
dinsdag 30 juli 2019 - 08:28u -

Citigroup Smith Barney verhoogt het koersdoel van ABN AMRO BANK N.V. naar € 25,00 van € 24,50. Het koopadvies van maandag 9 mei 2016 wordt herhaald.
2.947 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 144 145 146 147 148 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:39
Koers 15,625
Verschil +0,010 (+0,06%)
Hoog 15,790
Laag 15,440
Volume 3.626.309
Volume gemiddeld 3.503.715
Volume gisteren 3.476.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront