Arcadis « Terug naar discussie overzicht

Arcadis 2019

239 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
horscamp
0
Brazilië is het hete hangijzer waar de analisten over zullen struikelen dus een daling
voda
0
Beursblik: cijfers Arcadis vallen licht tegen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Arcadis
19,03 1,25 7,03 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING vermoedt in de resultaatvorming van Arcadis onderliggend enige zwakte. Dit bleek donderdag uit een analyse van van de resultaten van het ingenieursbedrijf.

ING had een onderliggend operationeel resultaat van 53 miljoen euro in zijn ramingen over het tweede kwartaal staan, waar Arcadis 49 miljoen euro rapporteerde. ING wees in dit verband onder andere op de Franse operaties en Arcadis-dochter CallisonRTKL. Ook was er één werkdag minder.

ING merkte verder op dat in het Verenigd Koninkrijk zich enige terughoudendheid aftekent bij grote infrastructurele projecten.

De analisten van ING waren donderdag positief over de vrije kasstroom en het Braziliaanse ALEN, ofschoon de vooruitgang bij deze laatste volgens ING langzaam gaat.

ING hanteert een koopadvies op het aandeel Arcadis met een koersdoel van 22,00 euro.

De koers van het aandeel Arcadis noteerde donderdag op een groen Damrak 6,3 procent hoger op 18,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
buy&hold-style
0
Cijfers zien er erg gezond uit:
www.arcadis.com/media/5/9/4/%7B594C05...

Sterke groei US
Goede kasstroom
Groei marges
Schuldenreductie
Werkkapitaal omlaag (minder uitstaande vorderingen bij klanten die laat betalen)

Arcadis lijkt eindelijk weer stevig op koers te zijn naar hun strategische doelen
voda
0
'Arcadis grotendeels in lijn met verwachting'

Gepubliceerd op 25 jul 2019 om 10:47 | Views: 0

Arcadis 10:35
19,21 +1,43 (+8,04%)

AMSTERDAM (AFN) - De kwartaal- en halfjaarresultaten van Arcadis laten een enigszins gemengd beeld zien, maar zijn grotendeels in lijn met de verwachtingen. Dat schrijft KBC Securities in een analistenrapport.

De omzetontwikkeling en het orderboek van het ingenieurs- en adviesbureau zijn volgens marktvorsers van de Belgische bank sterk. Ook de marges lieten een verbetering zien, hoewel die van dochteronderneming CallisonRTKL en op het Europese vasteland leidden tot een lager operationeel resultaat dan verwacht.

Ook analisten van ING spreken van een gemengd beeld. In Frankrijk en bij CallisonRTKL is volgens marktvorsers sprake van enige onderliggende zwakte. Daarnaast blijven operationele resultaten iets achter bij de verwachtingen, stellen de analisten. De autonome groei van het orderboek is daarentegen "redelijk" en in de kern haalt Arcadis zijn doelstellingen, aldus ING.

KBC hanteert een accumulate-advies en een koersdoel van 18 euro. ING geeft een buy-advies bij een koersdoel van 22 euro. Het aandeel Arcadis noteerde donderdag omstreeks 10.40 uur 7,9 procent hoger op 19,18 euro.
hjk2
0
quote:

Noah010 schreef op 25 juli 2019 13:15:

Hopelijk krijgen de shorters het benauwd.
En of. Ik was ze helemaal vergeten, maar dat is de verklaring dat de koers zo oploopt, een typische shortsqueeze. De cijfers waren helemaal niet zo bijzonder, maar lieten zien dat Arcadis op de goede weg is en dat er absoluut geen aanleiding is om tegen Arcadis te speculeren. Er komt zeker geen aandelenemissie meer aan.

Ik ben inmiddels een grote fan van de CEO, Peter Oosterveer. Geweldige analistenbijeenkomst.
Spes
1
Mooie resultaten en koersreactie! Arcadis lijkt goed op weg om af te rekenen met problemen uit het verleden en hun strategische doelen te halen.
Heb mijn positie vandaag volledig verkocht gezien mijn koersdoel is bereikt.
buy&hold-style
0
Bron FD
Greep op de zaak
Bartjens
Autonome groei, een toename van het bedrijfsresultaat en stijgende marges. Het is een prima eerste halfjaar geweest voor Arcadis. Neem daarbij dat de problemen uit het verleden minder impact hebben en het is duidelijk waarom beleggers gisteren tevreden waren over het ingenieurs- en adviesbedrijf. De koers stond gistermiddag een tijd lang ruim 10% hoger en sloot met ruim 8% winst.
Arcadis doet van alles en doet dat overal. Het bedrijf geeft bijvoorbeeld advies over bodemsaneringen in de Verenigde Staten, adviseert bij bouwprojecten in het Midden-Oosten en bij kunstbescherming in het Verenigd Koninkrijk en helpt Rijkswaterstaat bij de opknapbeurt voor de Twentekanalen.
Die wereldwijde aanwezigheid is meestal een pluspunt. Gaat het ergens minder, dan bieden genoeg regio’s tegenwicht. Die wetmatigheid begint nu weer te werken voor Arcadis, nadat het de laatste jaren vooral omgekeerd was: er waren in te veel opkomende markten problemen en dat zette het totale resultaat onder druk. En als het wat beter leek te gaan, volgde een nieuwe tegenvaller.
Dit keer lijkt het anders, er zijn geen negatieve verrassingen. Zowel in Latijns-Amerika, Azië als in het Midden-Oosten was er sprake van verbetering van de resultaten. Er is afscheid genomen van slecht betalende klanten, minder renderende activiteiten en van sommige landen. Het afstoten van de biogascentrales in Brazilië ligt nog op koers en de nettoschuld nam stevig af tot 1,6 keer het bedrijfsresultaat, het laagste niveau sinds de overname van Hyder midden 2014.
Exemplarisch voor de verbetering is de post uitstaande vorderingen. Die liep de afgelopen jaren stevig op, omdat er niet tijdig gefactureerd werd. Daarnaast waren er notoire laatbetalers in het Midden-Oosten. In 2017 daalde de post uitstaande vorderingen weliswaar eventjes, maar dat kwam vooral omdat nieuwe rekeningen beter werden geïnd. De hoeveelheid vorderingen die meer dan 120 dagen te lang bleven liggen, nam juist toe en daarmee ook het risico.
Dit keer is het echt beter geregeld, en dan vooral de mix van uitstaande vorderingen. De post is nog steeds circa €600 mln groot. Maar waar de rekeningen van 120 dagen+ midden vorig jaar nog 22% van het totaal uitmaakten, is dat nu nog maar 17%. En ook de categorieën 0-30 en 30-120 nemen in omvang af. Was er vorig jaar bij 56% van de vorderingen in meer of mindere mate sprake van achterstand, nu is dat nog maar 46%.
Dit betekent maar één ding: meer controle. Over wanneer er wordt gefactureerd, wie de klanten zijn en hoe de processen zijn ingericht. Het is de greep op de zaak die beleggers de afgelopen jaren hebben gemist. Ook dat verklaart een deel van de koersstijging.
Pennywise
0
Het lijkt alsof de beurs alle goede cijfers van Q2 al weer vergeten is. Angst prevaleert misschien toch boven gezond verstand.
robo23
0
Inderdaad, wat een ongelooflijke daling. Inmiddels weer onder het nivo van voor de cijfers.....
Pennywise
0
In 2015 was dit aandeel €30. Zijn de vooruitzichten goed genoeg om weer richting €30 te gaan?
[verwijderd]
0
Zolang de Brasiliaanse biogasinstallaties niet zijn verkocht, de debiteuren achterstand niet verder is ingelopen, de shorters niet beduidend minder aanwezig, RKTL niet verkocht is en er niet weer een vrouwelijke NL civiel ingénieur in de RVB zal zitten zal mijns inziens het aandeel bij verder gelijk blijvende omstandigheden rond de € 20 blijven hangen......
Pennywise
0
Dat zijn best nog wat voorwaarden. Hopelijk lukt het. Zou al blij zijn met €20.
Voor vandaag ziet het er helaas niet goed uit. Maar goed, de dag is nog niet om. We wachten geduldig tot we die €20 zien :)
[verwijderd]
0
quote:

Pennywise schreef op 22 augustus 2019 12:51:

Dat zijn best nog wat voorwaarden. Hopelijk lukt het. Zou al blij zijn met €20.
Voor vandaag ziet het er helaas niet goed uit. Maar goed, de dag is nog niet om. We wachten geduldig tot we die €20 zien :)
Het verschil is de ruimte, dat genoemde voorwaarden tot nu toe tegen houden. Het belangrijkste op dit moment is wel dat het debiteursaldo goed onder controle is. Al zijn je producten geweldig, maar als je klanten niet betalen, dan komt er never cashflow binnen.
Pennywise
0
Vandaag een mooie 53ct ofwel 3,19% erbij. Zover ik weet zonder bijzonder nieuws. Misschien is geen (slecht) nieuws ook goed nieuws. Of heb ik weer iets gemist?
[verwijderd]
0
quote:

Pennywise schreef op 29 augustus 2019 17:41:

Vandaag een mooie 53ct ofwel 3,19% erbij. Zover ik weet zonder bijzonder nieuws. Misschien is geen (slecht) nieuws ook goed nieuws. Of heb ik weer iets gemist?
Bedrijf ligt weer in de rails, heeft nog last van twijfelende aandeelhouders, die jaarcijfers maar moeilijk kunnen lezen.
Pennywise
0
Stapje voor stapje kruipen we omhoog. ING geeft koersdoel van €22. Jammer dat bij die koersdoelen nooit een datum wordt genoemd. Durft iemand nog een datum te voorspellen?
hjk2
1
Ik durf wel te stellen, dat Arcadis volgend jaar september op die € 22 staat. Die fabrieken in Brazilië zijn dan verkocht, de schuldenpositie in het Midden Oosten is verder afgebouwd en de reorganisatie in Azië is voltooid. Arcadis is dan een strak bedrijf, met goed leiderschap, zonder gedoe.

En als deze verwachting uitkomt, dan is er goede kans dat de shorters zijn uitgestapt en de koers zelfs nog veel hoger staat.
239 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 59,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 60,200
Laag 59,350
Volume 146.045
Volume gemiddeld 135.671
Volume gisteren 146.045

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront