Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever stijgt de olieprijs?

2.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 134 135 136 137 138 » | Laatste
voda
0
Amerikaanse olievoorraden dalen licht

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week opnieuw gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 12 juli daalden de voorraden ruwe olie met 3,1 miljoen vaten tot 455,9 miljoen vaten.

De benzinevoorraden stegen met 3,6 miljoen vaten tot 232,8 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 5,7 miljoen vaten tot 136,2 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde licht van 94,7 naar 94,4 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gedaald, nadat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week minder terugliepen dan verwacht.

Op een settlement van 56,78 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,84 dollar of 1,5 procent minder waard ten opzichte van dinsdag.

Aan het begin van de handelsdag koersten de olieprijzen nog hoger, maar de weg omlaag werd ingezet na cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

Daaruit bleek dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 12 juli met 3,1 miljoen vaten daalden tot 455,9 miljoen vaten. Analisten geraadpleegd door The Wall Street Journal en S&P Global Platts hielden rekening met een daling van respectievelijk 3,6 miljoen en 4,2 miljoen vaten.

De benzinevoorraden stegen met 3,6 miljoen vaten tot 232,8 miljoen vaten en de voorraden stookolie en diesel stegen met 5,7 miljoen vaten tot 136,2 miljoen vaten.

De Amerikaanse olieproductie liep terug tot 12 miljoen vaten per dag, maar analist Matt Smith van ClipperData merkte op dat orkaan Barry een impact had op deze cijfers. Volgens Smith zal de impact van de orkaan bij het volgende olierapport nog beter zichtbaar zijn.

Oliebedrijven kregen het woensdag flink te verduren door de lagere olieprijs. Het aandeel BP verloor 2,9 procent, Royal Dutch Shell leverde 1,3 procent in en Total gaf 2,8 procent aan beurswaarde prijs.

"BP en Shell merkten de gevolgen van de koersval van Brent-olie op dinsdag", aldus analist Connor Campbell van Spreadex. De prijzen van een vat Brent-olie liepen gisteren met circa drie procent terug. "Dit valt ook toe te schrijven aan de afnemende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran, nadat de minister van Buitenlandse zaken Mike Pompeo bereid lijkt om het gesprek met het land aan te gaan."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijzen omhoog na tegenhouden olietanker

Gepubliceerd op 19 jul 2019 om 21:10 | Views: 455

TEHERAN (AFN) - De bekendmaking van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) dat het een Britse olietanker heeft tegengehouden in de Straat van Hormuz zorgde vrijdagavond voor snel oplopende olieprijzen. De onrust rondom de Perzische Golf en de door de Straat van Hormuz daarmee verbonden Golf van Oman zorgt voor onzekerheid over de aanvoer van olie.

De IRGC zegt dat het tegengehouden schip zich niet aan internationale voorschriften hield. De olietanker wordt overgebracht naar een haven in Iran, dat ten noorden van de Straat van Hormuz die ligt.

Vorige maand werden al twee commerciële schepen in de regio beschoten. Rederijen maken zich zorgen om de veiligheidssituatie.
voda
0
IEA: situatie Iran geen reden tot zorg

Gepubliceerd op 22 jul 2019 om 17:27 | Views: 234

PARIJS (AFN) - De situatie rond Iran is geen reden tot zorg over de toevoer van olie. Dat laat het Internationaal Energie Agentschap (IEA) weten in een reactie op de onderschepping van een Britse olietanker door Iran in de Straat van Hormuz.

Consumenten hoeven zich volgens het IEA niet ongerust te maken over gebrekkige olietoevoer en dus onder meer over stijgende prijzen aan de pomp. De wereldwijde olieproductie was hoger dan de vraag in de eerste helft van dit jaar, waardoor de voorraden in die periode met 900.000 vaten ruwe olie per dag zijn aangevuld. De reserves bedragen nu 2,9 miljard vaten.

De IEA zegt de situatie in de Straat van Hormuz nauwlettend in de gaten te houden. Het recht op vrij vervoer van energiehouders is van groot belang voor de wereldeconomie. De Straat van Hormuz ten zuiden van Iran is een vitale doorvoerroute voor olietankers. Ongeveer 20 procent van de olietoevoer ter wereld passeert de verbinding tussen de Perzische Golf en de Gold van Oman.
voda
0
Olieprijs stijgt opnieuw

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag verder gestegen vanwege de steeds verder toenemende geopolitieke spanningen in de Straat van Hormuz.

Op een settlement van 56,22 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 1,1 procent meer waard.

"De olieprijzen stegen maandag verder vanwege de toegenomen spanningen in het Midden-Oosten", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Volgens mediaberichten zou Iran vrijdag een Britse olietanker in beslag hebben genomen, een dag nadat president Donald Trump verklaarde dat de VS een Iraanse drone heeft neergeschoten in de Perzische Golf. Teheran ontkende vrijdag dat het een drone mist.

"Dit zorgde voor winsten op de oliemarkt, maar een groot deel van die winsten zijn alweer ingeleverd", aldus Madden. "De gespannen situatie in de regio zal waarschijnlijk de energiesector evenwel goed doen."

"Ondanks dat er nog geen uitval van de productie heeft plaatsgevonden [als gevolg van de onrust in het Midden-Oosten], realiseert de markt zich dat de situatie nog lang niet is opgelost", aldus strateeg Giovanni Staunovo van UBS Wealth Management.

Staunovo merkte op dat er wat rust kwam op de oliemarkt, nadat Trump liet weten dat Iran bereid zou zijn om te onderhandelen over de situatie. De Amerikaanse president heeft het land sancties opgelegd, om de Iraanse olie-export in te dammen. Zowel Washington als Teheran liet weten een oorlog te willen vermijden, maar volgens strategen blijft die kans wel aanwezig.

Zelfs met de winsten op maandag, leverden de olieprijzen afgelopen week circa vijf procent in. Een lager dan voorziene daling van de olievoorraden woog afgelopen week zwaarder op de oliemarkt dan de onrust in het Midden-Oosten. Ook bleek de schade door orkaan Barry beperkt, waardoor er geen noemenswaardige verstoring in de olieproductie wordt verwacht. Het Amerikaanse Bureau of Safety and Environmental Enforcement liet zaterdag weten dat het personeel op bijna alle bemande platformen in de Golf van Mexico weer terug is en dat slechts 3 procent van de olieproductie nog is onderbroken.

"De prijzen konden door de situatie met Iran een stuk verder zijn gestegen, maar flinke olievoorraden en een toegenomen productie van Amerikaanse producenten van schalieolie vangen productieverstoringen in Iran en Venezuela met gemak op", aldus hoofdeconoom Norbert Rücker van Julius Baer.

Het Internationaal Energieagentschap zei vorige week dat men de verwachte groeivraag naar olie voor 2019 neerwaarts bijstelt tot 1,1 miljoen vaten per dag, waar eerder nog werd uitgegaan van 1,2 miljoen vaten. Ook oliekartel OPEC stelde de verwachtingen neerwaarts bij. Als gevolg voorzien analisten dat de olievoorraden zullen toenemen en dat dit de olieprijzen dit jaar zal drukken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Hoop op handelsakkoord maakt olie duurder

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag hoger gesloten.

Op een settlement van 56,77 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,55 dollar, ofwel één procent, meer waard.

De oliemarkt profiteerde van berichtgeving dat China en de Verenigde Staten elkaar volgende week weer ontmoeten in een nieuwe poging om het handelsgeschil vlot te trekken.

Een team onder leiding van handelsgezant Robert Lighthizer vertrekt naar Shanghai en zal maandag met de gesprekken starten, aldus bronnen van persbureau Bloomberg.

Verder lijken de spanningen in het Midden-Oosten weinig tol te eisen. "Geen uitslaande brand", oordeelde sales trader Gert Berendse van ING.

Het volgende richtpunt voor oliehandelaren zijn de wekelijkse voorraden in Amerika. Die worden woensdagmiddag gepubliceerd. Analisten verwachten voor de zesde week op rij een afname van de voorraden.

Nadat er vorige week al een daling van 3,1 miljoen vaten werd genoteerd, denken analisten gepolst door S&P Global Platts dat het afgelopen week om een afname van 4,4 miljoen vaten gaat.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
IEA Revising Oil Demand Growth Forecast Down on Slowing Economy - Mr Birol

Mr Fatih Birol executive director The International Energy Agency said that the International Energy Agency is reducing its 2019 oil demand forecast due to a slowing global economy amid a US-China trade spat. The IEA is revising its 2019 global oil demand growth forecast to 1.1 million barrels per day (bpd) and may cut it again if the global economy and especially China shows further weakness. Last year, the IEA predicted that 2019 oil demand would grow by 1.5 million bpd but had cut the growth forecast to 1.2 million bpd in June this year.

Mr Birol told Reuters in an interview “China is experiencing its slowest economic growth in the last three decades, so are some of the advanced economies if the global economy performs even poorer than we assume, then we may even look at our numbers once again in the next months to come. He said oil demand was hit by a trade war between the United States and China at a time when markets are awash with oil, due to rising US shale production. US oil output was expected to grow by 1.8 million bpd in 2019, which would be slower than the 2.2 million bpd increase recorded in 2018, Birol said, adding “these volumes will come into a market where demand growth is coming down”.

He said that the IEA was concerned by rising Middle East tensions, particularly around the Strait of Hormuz, a vital shipping route linking Gulf oil producers to markets in Asia, Europe, North America and elsewhere.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Global Oil Market Outlook for 2020 - OPEC

Global economic growth is expected to remain at 3.2% in 2020. While the US and China are forecast to slow slightly, some severely hit economies mainly in Latin America and Turkey are forecast to recover, keeping the GDP growth momentum unchanged from the 2019 level. In the OECD, growth is forecast to slow to 1.6% in 2020, down from 1.7% in 2019, due to ongoing challenges in several key OECD economies and despite counter-balancing developments within the region. In the emerging economies, China is forecast to experience slower growth, while momentum in India and Brazil is expected to pick up. Meanwhile, Russia’s growth is forecast to remain at the 2019 level. The 2020 forecast assumes that no further down-side risks materialize, particularly that trade-related issues do not escalate further. Growth risks also include ongoing challenges in several emerging and developing economies. High debt levels could pose serious challenges to the countries affected, not only due to limitations in fiscal space, but also if their credit ratings worsen. Brexit poses an additional risk, as does a continuation in the current slowdown in manufacturing activity. While further increases in US-China trade tariffs have been postponed, other trade-related uncertainties remain.

World oil demand in 2020 is forecast to grow by 1.14 mb/d YoY, in line with the current year estimates. The OECD is forecast to grow by 0.09 mb/d next year, with only OECD Americas showing positive growth, while OECD Europe and Asia Pacific are anticipated to continue to decline. In the non-OECD, oil demand is expected to increase by around 1.05 mb/d. Other Asia is projected to be the largest contributor to incremental oil demand in 2020, followed by China, which is forecast to be lower than in the current year. The transportation sector is anticipated to lead growth on strong demand for motor and aviation fuels. Demand from the petrochemical sector will remain strong, although it will ease slightly in the US due to lower ethane cracking capacity additions. Factors that could influence the pace of oil demand growth in 2020 include macroeconomic developments in major consuming countries, the displacements of heavy distillates with natural gas and other fuels, subsidy programmes and plans for their removal, the effect of commissioning/delays/closures of mega projects in the downstream and fuel efficiency programmes, especially in the transportation sector.

Non-OPEC oil supply is forecast to grow by 2.4 mb/d in 2020, higher than in the current year. This is mainly due to the debottlenecking of oil infrastructure in North America and new project ramp ups in Brazil, Norway and Australia. In contrast, natural decline in Mexico, Indonesia, Colombia and Egypt is foreseen to offset some of this growth. US tight crude production is anticipated to continue to grow as new pipelines will allow more Permian crude to flow to the US Gulf Coast export hub. More than 2.5 mb/d of new pipeline capacity in the Permian is expected to become operational by July 2020. Investment by exploration and production (E&P) companies in the US is expected to reach around USD 180 bn next year, with the tight oil sector forecast to spend some USD 124 bn.

Meanwhile, non-OPEC supply growth is expected to be supported by startups of a number of fields in 2020, including Norway’s Johan Sverdrup as well as assets in Lula, Lapa, Lara and the Buzios fields in Brazil. However, factors such as the drive for capex discipline, geopolitical tensions, unplanned outages, extended field maintenance, delays in infrastructure debottlenecking, as well as oil price developments will remain the key uncertainties affecting supply growth.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Amerikaanse olievoorraden dalen

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week opnieuw gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 19 juli daalden de voorraden ruwe olie met 10,8 miljoen vaten tot 445,0 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden met 0,2 miljoen vaten tot 232,5 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 0,6 miljoen vaten tot 136,8 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 94,4 naar 93,1 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, hoewel uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week fors zijn gedaald.

Uit de EIA-cijfers bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 19 juli zijn gedaald met 10,8 miljoen vaten tot 445,0 miljoen vaten.

De daling is volgens marktvolgers echter een "eenmalige" gebeurtenis die werd veroorzaakt door stormgerelateerde verstoringen in de Golf van Mexico en "nu zijn alle ogen gericht op de handelsbesprekingen volgende week tussen de Verenigde Staten en China", zei analist Tariq Zahir van Tyche Capital Advisors.

De benzinevoorraden daalden met 0,2 miljoen vaten tot 232,5 miljoen vaten. Dit was volgens Zahir minder minder dan verwacht, dus "we zien zwakte aan de vraagkant", zei hij.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 0,6 miljoen vaten tot 136,8 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 94,4 naar 93,1 procent.

The American Petroleum Institute rapporteerde dinsdag al een daling van de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten van 11 miljoen.

Daarnaast volgde de markt met argusogen de ontwikkelingen in het Midden-Oosten, waar de spanningen, nadat Iran vrijdag een Britse olietanker in beslag nam, aanhouden.

De september-future voor een vat ruwe olie daalde woensdag 1,6 procent, ofwel 0,89 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 55,88 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winst Equinor gedrukt door lagere olieprijs

Gepubliceerd op 25 jul 2019 om 08:22 | Views: 0

STAVANGER (AFN) - De Noorse staatsoliegigant Equinor heeft minder winst behaald in het tweede kwartaal als gevolg van gedaalde olie- en gasprijzen. Ook maakte het concern bekend dat de investeringen dit jaar worden teruggeschroefd.

Equinor, het voormalige Statoil, zag de nettowinst dalen tot 1,3 miljard dollar (1,2 miljard euro). Dat was lager dan verwacht. In dezelfde periode een jaar eerder kwam de winst nog uit op 1,7 miljard dollar. Ook de olieproductie daalde in de afgelopen driemaandsperiode.
voda
0
Een vijfde minder winst voor oliereus Total

Gepubliceerd op 25 jul 2019 om 09:11 | Views: 52

PARIJS (AFN) - Het Franse olie- en gasconcern Total heeft in het tweede kwartaal fors minder winst in de boeken gezet vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat was vooral het gevolg van scherp gedaalde gasprijzen.

De aangepaste nettowinst kwam uit op 2,9 miljard dollar (2,6 miljard euro), een afname van 19 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat was beneden de verwachtingen van analisten.

Total wijst erop dat de prijs voor aardgas in Europa en Azië met respectievelijk 36 procent en 26 procent is gedaald in de afgelopen periode. Dat had te maken met het warmere weer, waardoor de vraag naar gas afnam. Daarnaast nam het aanbod toe doordat gasconcerns in Rusland, Australië en Noord-Amerika meer gas op de markt brachten.

De productie van olie en gas van Total klom in het afgelopen kwartaal wel, met 9 procent tot het equivalent van bijna 3 miljoen vaten olie per dag.
voda
0
Winstdaling bij olieconcern Eni

Gepubliceerd op 26 jul 2019 om 10:06 | Views: 288

MILAAN (AFN) - Het Italiaanse olie- en gasconcern Eni heeft in het tweede kwartaal een lagere winst behaald, mede door zwakkere prijzen van olie en gas. Ook had het bedrijf te maken met een hogere belastingdruk.

De aangepaste winst zakte met 27 procent tot 562 miljoen euro. De productie van olie en gas bedroeg in de afgelopen periode het equivalent van 1,83 miljoen vaten per dag. Eni heeft voor het hele jaar een doelstelling om de productie met 2 tot 2,5 procent te verhogen.

In een toelichting sprak topman Claudio Descalzi van een minder sterk handelsklimaat voor de onderneming.
Watermannetje2012
0
Een mooi koersadvies van ABN AMRO op 24 juli jl.: EUR 57,00 (nu EUR43,51) voor het Vopak aandeel... De top cijfers komen op woensdag 31 juli a.s. Maandag nog alle tijd om VOPAK aandeeltjes in te kopen, ook op warme dagen -))
voda
0
Olieprijs volatiel

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs bewoog vrijdag tussen bescheiden winsten en kleine verliezen. Uiteindelijk werd een vat West Texas Intermediate op een settlement van 56,20 dollar, 0,3 procent meer waard.

Volgens analist Jason Gammel van Jefferies is een keerpunt op de oliemarkt aanstaande. De stijgende Amerikaanse productie zal daarbij de productieverlagingen in OPEC landen en Rusland compenseren.

Het besluit van OPEC+ om de outputbeperkingen te verlengen tot begin 2020 zal tot het eind van dit jaar nog wel effect sorteren maar moet eigenlijk tot eind 2020 worden verlengd om de oliemarkt in balans te houden, aldus Gammel.

Olie kon tot nog toe niet sterk profiteren van een aantal voor de markt gunstige ontwikkelingen, zoals de geopolitieke spanningen in de Perzische Golf en de aanhoudende dalingen van de Amerikaanse olievoorraden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse schalie-oliesector is volgens rapport inefficiënt en duur

De productie van Amerikaanse schalieolie is veel inefficiënter en duurder dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit een rapport van Kayrros, een bedrijf dat data verzamelt over de schaliesector. Uitgaande van kosten van $5 mln per horizontaal geboorde put, heeft het bureau berekend dat investeringen in 2018 feitelijk ruim $4 mrd hoger lagen. Ook is er 23% meer water en zand verbruikt dan is gerapporteerd.

'Dit kan niet waar zijn'. Jilles van den Beukel, geoloog en onafhankelijk olie-expert beschrijft het gevoel ín de sector na het lezen van het rapport. 'Toch moeten we het wel serieus nemen, want het zijn niet de minste mensen die dit naar buiten brengen.'

Kayrros is volgens hem een serieuze olie-analistenfirma. Andrew Gould, ex-topman van BG Group en Lord Brown, de voormalige topman van BP, zijn beide verbonden aan het bedrijf.

Grote implicaties

Kayrros heeft op basis van onder andere satellietdata, radar en geolocatietechnologie de schaliesector in het Permian-bekken in de VS in kaart gebracht en concludeert dat er veel meer putten in gebruik zijn om de olie te produceren dan officieel wordt gerapporteerd. Dat betekent ook dat er veel meer zand en chemicaliën worden gebruikt dan gedacht. 'Dat heeft grote implicaties', zegt Van den Beukel, want het betekent dat de productiviteit per put lager is en de kosten per put hoger dan gedacht.'

Dat komt volgens Van den Beukel ook overeen met signalen die hij in de markt hoort. Uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap daarentegen blijkt dat de productie per put nog steeds toeneemt. 'Wij geologen zien al langer problemen met de Amerikaanse schalieproductie. Er wordt al tien jaar lang geen winst gemaakt en er wordt steeds meer water en gas met de olie mee geproduceerd en die trend zal zich onherroepelijk voortzetten', aldus Van den Beukel.

De mismatch tussen wat officieel gerapporteerd wordt en de data die Kayrros nu vrijgeeft, komt volgens hoofdanalist en medeoprichter van Kayrros Antoine Halff vooral door de data van de niet beursgenoteerde spelers. 'De beursgenoteerde bedrijven rapporteren over het algemeen accuraat, maar het zijn vooral de data van private bedrijven die afwijken van wat wij zien', aldus Halff tegenover het FD. Volgens hem zijn private bedrijven goed voor ongeveer 33% van de totale schalieproductie in de Permian.

Marktwaardes verdampt

De data komen naar buiten op het moment dat schaliebedrijven het toch al financieel heel erg moeilijk hebben. Beleggers en financiers worden steeds argwanender over het toekomstperspectief. De waarde van een aantal pure play-schaliebedrijven is de afgelopen jaren bijna geheel verdampt.

Het aandeel Halcon Resources bijvoorbeeld, dat uitsluitend in het Permian-bekken actief is, schommelde vijf jaar geleden nog rond de $1000, maar is nu nog maar 8,5 dollarcent waard. Ook bedrijven als Approach, Lilis Energy en Legacy Reserves verloren alleen al het afgelopen jaar meer dan 85% van hun waarde. De laatste vroeg zelfs uitstel van betaling aan.

Maar ook grotere spelers als EOG Resources, Pioneer Resources, Devon en Apache hebben hun marktwaardes het afgelopen jaar heel sterk zien teruglopen.

Zwakke financiële positie

De dalende koersen reflecteren voor een deel de zorgen over de financiële positie van bedrijven. Het Noorse olie-adviesbureau Rystad Energy onderzocht eerder dit jaar de financiën van veertig grote schaliebedrijven en kwam tot de ontdekking dat slechts 10% van de bedrijven in het eerste kwartaal van dit jaar een positieve operationele kasstroom rapporteerde.

Nu blijkt dat ook nog eens de productiviteit per put lager is en de kosten per put hoger, wordt de druk op de sector alleen maar groter. 'Ik denk dat de financiële druk zal toenemen en ik verwacht dat er daardoor meer consolidatie in de sector zal komen', aldus Halff.

Los van de financiële consequenties, impliceert het onderzoek van Kayrros ook dat er minder 'reserveputten' zijn die in geval van een wereldwijde schok op de oliemarkt in productie kunnen worden genomen. 'Stel dat de oplopende spanningen in het Midden-Oosten tot een schok in het olieaanbod leiden, dan is er in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen grote reserve productiecapaciteit beschikbaar in de Amerikaanse schaliesector', zegt Halff.

fd.nl/ondernemen/1310287/amerikaanse-...
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, vanwege de hervatting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China deze week in Shanghai.

Analist Patrick DeHaan van Gasbuddy merkte op dat een reeks 'bullish' factoren de olieprijs de afgelopen weken nauwelijks tot niet hebben kunnen doen stijgen. "Zelfs met de escalerende ontwikkelingen rond Iran in de Straat van Hormuz en een sterke daling van de Amerikaanse voorraden ruwe olie, stegen de oliemarkten niet, wat suggereert dat er in de komende weken meer neerwaartse druk kan zijn", zei DeHaan. "Er is nog steeds bezorgdheid over het ontbreken van een handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten", voegde hij toe.

De markt lijkt echter twijfelachtig over een oplossing op de korte termijn, die de energievraag en daarmee een hogere prijs zou stimuleren. De formele onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten gaan dinsdag in Shanghai van start. De Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zullen de handelsbesprekingen leiden. Spanningen tussen de twee economische grootmachten stuwden de zorgen over de mondiale vraag naar ruwe olie.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gesuggereerd dat China mogelijk een akkoord zou kunnen vermijden totdat de presidentsverkiezingen van 2020 zijn bepaald. "Ik denk dat China waarschijnlijk zal zeggen: Laten we wachten", zei hij. "Als ik win zal, bijna onmiddellijk, iedereen een handelsdeal willen tekenen", zei hij.

Naast de aanhoudende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en de hervatting van de handelsbesprekingen tussen Washington en Beijing is het Fed-rentebesluit deze week een belangrijk punt van focus. De markt rekent op een verlaging van het belangrijkste rentetarief met een kwart procentpunt, wat een omslag zou kunnen markeren in de wereldwijde economische groeivertraging en tevens het energieverbruik zou kunnen doen opleven.

"De vooruitzichten voor de wereldwijde economische groei blijven fragiel, dus energiehandelaren zullen wachten op updates over het handelsconflict en het Fed-beleid", zei marktanalist Edward Moya van Oanda.

De september-future voor een vat ruwe olie steeg maandag 1,2 procent, ofwel 0,67 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 56,87 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Olie duurder

(ABM FN-Dow Jones) Olie is dinsdag duurder geworden. De september-future voor een vat ruwe olie steeg op de New York Mercantile Exchange twee procent, ofwel 1,18 dollar, tot 58,05 dollar.

De Federal Reserve zal woensdag vermoedelijk de rente verlagen, hetgeen voor druk op de dollar zorgt, en daarmee ruimte biedt voor een hogere olieprijs. Zeker als voorzitter Jerome Powell laat doorschemeren dat er nog meer stimuleringen in het vat zitten.

Alvorens de Fed woensdag het rentebesluit bekend maakt, zullen eerst nog de wekelijkse olievoorraden in de VS bekend worden gemaakt.

En hoewel die de afgelopen zes weken daalden, zorgde dit niet voor een hogere olieprijs. Net als de oplopende spanningen in het Midden-Oosten niet.

"We hebben een aantal aanjagers voor de stieren gehad, maar de markt wist hier niet echt van te profiteren en ik denk dat een zwakke vraag hier de belangrijkste reden voor was", aldus analist Jim Ritterbusch van Ritterbusch and Associates.

Een ruim monetair beleid van de Fed "kan helpen het tij te keren", voegde Ritterbusch toe.

Grondstoffen zijn veelal in dollars genoteerd, en een zwakkere dollar zorgt dat kopers die hun lokale munt eerst moeten inwisselen voor dollars goedkoper uit zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden verder gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week opnieuw gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 26 juli daalden de voorraden ruwe olie met 8,5 miljoen vaten tot 436,5 miljoen vaten. Het was de zevende week op rij dat sprake was van een afname van de olievoorraden in de VS.

De benzinevoorraden slonken met 1,8 miljoen vaten tot 230,7 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel liepen met 0,9 miljoen vaten terug tot 135,9 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde fractioneel van 93,1 naar 93,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs verder omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag verder gestegen. Op een settlement van 58,58 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,53 dollar of 0,9 procent meer waard.

De olieprijs trok zich woensdag op aan een sterker dan verwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden.

Die daalden voor de zevende week op rij, ditmaal met 8,5 miljoen vaten. Dat was veel meer dan de circa 4 miljoen vaten waar de markt op rekende.

Ook de voorraden benzine en stookolie daalden, met respectievelijk 1,8 miljoen en 0,9 miljoen vaten. Voor de benzinevoorraden was dat een sterker dan verwachte daling. Voor de voorraden stookolie kwam de afname zelfs onverwacht voor de markt.

De flinke daling van de olievoorraden in de VS is vooral te verklaren door een forse afname van de olie-import, volgens analist Matt Smith van ClipperData, "ondanks het herstel van de productie na orkaan Barry en een daling van de capaciteit bij raffinaderijen."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 134 135 136 137 138 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.937,90 -0,83%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.953,74 -0,72%
 US30^ 37.930,24 -1,10%
 Nasd100^ 17.433,30 -0,52%
 US500^ 5.046,69 -0,51%
 Japan225^ 37.475,14 -1,38%
 Gold spot 2.334,29 +0,78%
 EUR/USD 1,0727 +0,28%
 WTI 83,21 +0,37%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront