Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het rommelt in Frankrijk

2.165 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Macron wil dat Renault focust op Nissan

(ABM FN-Dow Jones) De Franse president Emmanuel Macron sloeg de hoop op een mogelijke fusie van Renault met Fiat Chrysler donderdag de bodem in, door te zeggen dat de Franse autofabrikant zich beter kan richten op verdere integratie met zijn Japanse partner Nissan.

De Franse president deed de uitspraken na een gesprek met de Japanse premier Shinzo Abe woensdagavond.

Fiat Chrysler trok zijn aanbod om te fuseren met Renault eerder deze maand in, nadat de Franse regering eerst wilde uitzoeken of Nissan er wel achter stond. Nissan zei de Frans-Italiaanse fusie wel te kunnen steunen, als het Franse aandelenbelang in de Japanse autofabrikant zou worden gereduceerd, meldde The Wall Street Journal. Dit voedde de hoop dat een fusie van Renault en Fiat Chrysler toch bespreekbaar was.

Maar Macron vindt dat geschuif met aandelenbelangen “niet terzake“. Volgens de president is er een crisis ontstaan tussen Renault en Nissan door de arrestatie van topman Carlos Ghosn, die beide bedrijven leidde. Macron meent dat de samenwerking hierdoor echter niet fundamenteel zou moeten veranderen.

Macron denkt dat Renault zich moet richten op de alliantie met Nissan. "De toekomst van de groep is, hoe het leidend kan worden in elektrische en zelfrijdende auto's", vindt de president. "Ik denk dat de toekomst meer ligt in een groeiende integratie van de twee bedrijven."

Renault en Nissan houdden belangen in elkaar: Renault heeft 43 procent van Nissan en het Japanse bedrijf bezit 15 procent van de aandelen Renault, waarin de Franse regering ook een belang van 15 procent heeft.

De nieuwe voorzitter van Renault, Jean-Dominique Senard, benaderde in april Nissan voor een fusie maar werd direct afgewimpeld. Een maand later gaf hij zijn steun aan een fusie met FiatChrysler, waar Nissan niet in mee wilde gaan. Dit zou de relatie tussen Nissan en Renault nog meer onder druk hebben gezet, schrijft de krant.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse inflatie trekt weer iets aan

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in juni in een hoger tempo gestegen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

Op jaarbasis kwam de inflatie uit op 1,2 procent. In mei was dit nog 0,9 procent en in april 1,3. Met name voedsel- en dienstenprijzen lagen ten grondslag aan de stijging.

Op maandbasis stegen de prijzen in juni met 0,2 procent, na een stijging van 0,1 procent in de voorafgaande maand.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse industrie versnelt

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse industrie is in juni verder toegenomen. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 50,6 in mei naar 51,9 afgelopen maand.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse dienstensector groeit harder

(ABM FN-Dow Jones) De dienstensector in Frankrijk is in juni harder gegroeid. Dit meldde Markit woensdagochtend.

De inkoopmanagersindex die de economische activiteit meet, kwam vorige maand uit op 52,9, tegen 51,5 in mei. Daarmee laat juni de snelste groei in zeven maanden tijd zien.

Maandag bleek dat de inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 50,6 in mei naar 51,9 afgelopen maand.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Toiletjuffen sluiten 2theloo-wc’s op Franse stations

Hoge nood op Franse treinstations, vlak voor de grote vakantieperiode. De schoonmaaksters van de wc-winkeltjes van het Nederlandse bedrijf 2theloo staken. Al tien dagen blokkeren ze vestigingen op drie grote Parijse stations.

‘C'est fermé, nous sommes en grève’, staat bij de toiletten van Gare du Nord, Gare de Lyon en Gare d’Austerlitz — 'Gesloten, wij zijn aan het staken'. De ‘dames pipi’ - zoals de toiletjuffrouwen genoemd worden - voeren geen actie voor een betere beloning of tegen agressieve of vieze klanten, maar voor het behoud van hun werk bij 2theloo. Het bedrijf heeft het contract met hun werkgever opgezegd.

Verlies van werkplek
De schoonmaaksters dragen kleding van 2theloo, maar zijn sinds 2016 in dienst van onderaannemer Derichebourg. Nu 2theloo niet verder wil met dit schoonmaakbedrijf vrezen de schoonmaaksters op andere plekken ingezet te worden. Het gaat volgens de Franse vakbond CGT om zo’n veertig werknemers, waarvan sommigen al twintig jaar op de stations werken.

‘We hebben besloten met deze aanbieder te stoppen en om eigen mensen in te zetten’, zegt financieel directeur Tom Daniëls van 2theloo. ‘Op die manier proberen we de kwaliteit van het personeel te verhogen. Dit is een schoonmaakbedrijf en wij hebben ook een winkel. Wij willen mensen die alles kunnen doen.’

Gratis toiletten en een kort geding
Om de nood bij reizigers te ledigen heeft 2theloo, dat als eerste openbare toiletten combineerde met een winkeltje met zeep, snacks en cadeautjes, besloten om op drie andere plekken op de Franse stations toiletten gratis aan te bieden. Ook al is de kwaliteit daarvan minder dan we eigenlijk willen, aldus Daniëls.
De staking begon op 24 juni en een oplossing is niet in zicht. Daar moet waarschijnlijk een rechter aan te pas komen. Volgens Daniëls dient donderdag een kort geding dat de onderaannemer heeft aangespannen tegen de stakende schoonmaaksters. Derichebourg wil dat ze de blokkades van de toiletten beëindigen.

2theloo ging in 2014 een samenwerking aan met de Franse Spoorwegen SNCF om op stations filialen te openen. Daarvan zijn er nu 35 en naar verwachting zullen er nog meer volgen. Het is één van de grote contracten voor 2theloo, dat ook contracten heeft om wc-winkels te openen op de benzinestations van Shell en Total.

De onderneming, die sinds 2013 grotendeels in handen is van investeringsmaatschappij Avedon, kent een roerige geschiedenis. Het ging in 2011 van start en al snel waren er ambitieuze plannen om in 2017 tweeduizend vestigingen te hebben. Het bedrijf telt nu ongeveer 220 winkels in twaalf landen.

fd.nl/ondernemen/1307214/dames-pipi-d...
voda
0
Omzetstijging Sodexo

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sodexo
100,05 -4,25 -4,07 % Euronext Paris
Sodexo PDF 2021
--- --- --- Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Sodexo heeft in de eerste negen maanden van dit boekjaar de omzet zien stijgen, maar de groei in het vierde kwartaal zal bescheidener zijn. Dit maakte het catering- en schoonmaakbedrijf maandag voorbeurs bekend.

In de afgelopen negen maanden tot 31 mei kwam de omzet uit op 16,7 miljard euro tegenover 15,5 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Op autonome basis steeg de omzet 3,5 procent.

Sodexo verwacht een bescheidenere groei in het lopende kwartaal. Het bedrijf verwacht daarom voor heel het gebroken boekjaar een autonome omzetgroei te realiseren van circa 3 procent, hetgeen aan de bovenkant van de verwachtingen van het schoonmaakbedrijf zou zijn. De onderliggende operationele winstmarge komt naar verwachting uit op 5,5 procent, dat juist aan de onderkant van de outlook is.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
CEO Remy Cointreau stapt op

(ABM FN-Dow Jones) CEO Valerie Chapoulaud-Floquet van Remy Cointreau stapt eind 2019 op. Dit meldde de Franse destillateur dinsdag voorbeurs.

Chapoulaud-Floquet vertrekt om persoonlijke redenen en zal aanblijven tot de komst van haar opvolger eind 2019, zei het bedrijf.

De financiële voorwaarden waaronder Chapoulaud-Floquet vertrekt, zullen worden vastgesteld door de raad van bestuur.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ministers van Financiën EU akkoord met Lagarde

Gepubliceerd op 9 jul 2019 om 12:56 | Views: 0

BRUSSEL (AFN) - Christine Lagarde mag worden benoemd tot voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) per 1 november. De EU-ministers van Financiën hebben in Brussel formeel ingestemd met de voordracht van de huidige IMF-directeur tot opvolger van Mario Draghi. De EU-leiders hadden de 60-jarige Française vorige week als "de juiste kandidaat" voor de functie aangedragen.

Er volgt nu eerst nog een consultatieronde met het ECB-bestuur en ook het Europees Parlement moet met Lagarde instemmen. Eind oktober wordt ze als alles naar verwachting loopt definitief door de EU-leiders benoemd.

Draghi vertrekt na een termijn van acht jaar bij de bank in Frankfurt. Lagarde wordt de eerste vrouw die het voorzitterschap bij de ECB opneemt. Sommige critici stellen dat de oud-minister van Financiën, die van huis uit jurist is, onvoldoende kennis heeft van monetaire zaken. Volgens de Luxemburgse minister Pierre Gramegna beschikt ze echter "absoluut over de kwaliteiten" om de bank te leiden, zei hij.

Lagarde heeft in afwachting van haar definitieve benoeming haar taken bij het IMF neergelegd. Europa gaat nu op zoek naar een opvolger voor Lagarde in Washington.
voda
0
Frankrijk gaat vluchten belasten met 'ecotaks'

Gepubliceerd op 9 jul 2019 om 12:59 | Views: 2.505

Air France-KLM 15:55
8,56 -0,33 (-3,73%)

PARIJS (AFN) - De Franse regering gaat een 'ecotaks' instellen voor vluchten vanuit Frankrijk. Reizigers moeten op termijn rekening houden met een extra heffing van 1,50 euro tot 18 euro per vliegticket. Dat zei de Franse minister van Transport, Elisabeth Borne.

De belastingregeling moet tegen 2020 circa 180 miljoen euro opleveren voor de Franse schatkist. Het geld wordt onder meer gebruikt voor infrastructurele doeleinden, zoals het realiseren van spoorprojecten rondom steden.

Passagiers die reizen binnen Europa krijgen in de economy class een extra belasting van 1,50 euro per ticket. Bij businessclassreizigers zal dit 9 euro per vlucht zijn. Bij vluchten vanuit Frankrijk naar bestemmingen buiten Europa gaat het om heffingen van respectievelijk 3 euro en 18 euro. Overstappers op Franse luchthavens worden volgens Borne ontzien.

Extra kosten

Air France laat weten niet blij te zijn met het plan voor een vliegtaks in Frankrijk. De extra kosten per jaar worden door Air France geraamd op 60 miljoen euro.

Volgens de zustermaatschappij van KLM kan de belasting de concurrentiepositie van de maatschappij "aanmerkelijk" verslechteren in een tijd dat het bedrijf al forse extra kosten heeft om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Het bedrijf noemt de maatregel "onbegrijpelijk".
voda
0
Franse industriele productie trekt aan

(ABM FN-Dow Jones) De Franse industriële productie is in mei veel sterker dan verwacht gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

De productie groeide in mei met 2,1 procent op maandbasis, na een stijging van 0,5 procent in april. Eerder werd over april een toename met 0,4 procent gemeld.

De verwachting voor mei was een veel kleinere productiegroei van 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Trump wil onderzoek naar Franse techtaks'

Gepubliceerd op 10 jul 2019 om 21:39 | Views: 403

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump wil onderzoek uitvoeren naar het Franse belastingplan voor grote techbedrijven. Mogelijk gebruikt de Amerikaan de bevindingen van het onderzoek om tegenmaatregelen tegen Frankrijk te nemen. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.

Frankrijk wil dat ondernemingen als Google, Apple, Facebook en Amazon meer belasting betalen. De bedrijven vestigen zich nu in fiscaal aantrekkelijke landen als Ierland en Luxemburg terwijl ze enorme omzetten draaien in andere lidstaten. Dat is tegen het zere been van Parijs.

Volgens de bronnen zouden de Verenigde Staten kunnen beslissen om als tegenmaatregel tarieven op Franse producten in te stellen. Ook zou Frankrijk met handelsbeperkingen te maken kunnen krijgen.
voda
0
Franse inflatie trekt aan

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in juni in een hoger tempo gestegen. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

Op jaarbasis kwam de inflatie uit op 1,2 procent. In mei was dit nog 0,9 procent. Met name oplopende voedsel- en dienstenprijzen lieten de inflatie stijgen.

Op maandbasis stegen de prijzen in juni met 0,2 procent, na een stijging van 0,1 procent in de voorafgaande maand.

De cijfers voor juni waren gelijk aan de voorlopige ramingen van het statistiekbureau.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
VS onderzoeken Franse belasting tegen Amerikaanse techbedrijven

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten onderzoeken op last van president Donald Trump of de Franse belastingplannen voor Amerikaanse techbedrijven als Facebook en Google door de beugel kunnen.

Frankrijk wil een belasting opleggen van 3 procent op de totale jaarlijkse omzet die bepaalde techbedrijven maken met Franse gebruikers. Het gaat om bedrijven die tenminste wereldwijd een omzet van 750 miljoen euro genereren, waarvan minimaal 25 miljoen euro in Frankrijk.

"De VS zijn erg bezorgd dat de belasting op digitale diensten, die vermoedelijk donderdag in de Franse Senaat wordt goedgekeurd, Amerikaanse bedrijven oneerlijk raakt", schreef de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer.

De handelsgezant zegt te handelen in directe opdracht van Trump, die wil weten of de Franse belasting discriminerend of onredelijk is, en of deze de Amerikaanse handel belemmert of beperkt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Frankrijk voert belasting techbedrijven in ondanks onderzoek VS

De Franse senaat heeft donderdag de invoering van een belasting voor techreuzen goedgekeurd. Daarmee is de kans op een handelsconflict met de Verenigde Staten toegenomen. De Amerikaanse president Donald Trump heeft namelijk opdracht gegeven om de nieuwe belasting te onderzoeken. De zogeheten Gafa-belasting, vernoemd naar Google, Amazon, Facebook en Apple, zou vooral grote Amerikaanse internetbedrijven treffen.

Volgens handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer maakt zijn land zich zorgen over de 'oneerlijke wijze' waarop de belasting Amerikaanse bedrijven benadeelt. In het plan moeten grote techbedrijven een heffing van 3% betalen over alle inkomsten die ze in Frankrijk genereren. De belasting op digitale diensten (digital service tax of DST) geldt voor bedrijven met een totale omzet van tenminste €750 mln, waarvan €25 mln in Frankrijk. De DST zal de Franse schatkist dit jaar naar verwachting ongeveer €400 mln opleveren.

'Protectionistische maatregel'
De voorzitter van het financiële comité van de Amerikaanse Senaat, de Republikein Chuck Grassley, en het Democratische lid Ron Wyden zeiden in een gezamenlijke verklaring het onderzoek toe te juichen. 'De belasting die Frankrijk en andere Europese landen in willen voeren, is duidelijk protectionistisch en richt zich op oneerlijke wijze op Amerikaanse bedrijven op een manier die de VS banen kost en Amerikaanse werkers schade toebrengt.'
Eerdere onderzoeken naar oneerlijke handelspraktijken hebben geleid tot het opleggen van handelstarieven door de Verenigde Staten, bijvoorbeeld tegen China. Dat leidde uiteindelijk tot de handelsoorlog die tot de dag van vandaag gaande is.

Voet bij stuk
Ondanks het aangekondigde onderzoek en de kritiek van de Verenigde Staten op de maatregel houdt Frankrijk voet bij stuk. Volgens de Fransen voldoet de belasting aan internationale regels en zal het land geen maatregelen accepteren die deze dwarsbomen.

'Ik geloof diep van binnen dat wij als bondgenoten onze geschillen op een andere manier dan met dreigementen kunnen en moeten oplossen,' aldus de Franse minister van financiën Bruno Le Maire in een speech in de Franse senaat. Hij voegde daaraan toe dat Frankrijk een soeverein land is dat zelf bepaalt wat voor belastingmaatregelen het neemt en dat het dat zal blijven doen.
Le Maire zei verder dat hij woensdag met de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin had gesproken en merkte op dat dit de eerste keer is dat de VS een onderzoek als dit zijn gestart tegen Frankrijk.

Frankrijk als eerste
Nu het parlement met het wetsvoorstel heeft ingestemt, is Frankrijk het eerste Europese land dat overgaat tot het heffen van een digitaks. Ook Italië en Spanje hebben een dergelijke belasting in de steigers staan. In Nederland heeft de PvdA een voorstel voor een belasting voor grote techbedrijven ingediend.

Over plannen voor een Europese digitale belasting werd geen overeenstemming bereikt waarna deze in de ijskast zijn beland. Vooral Ierland, Denemarken, Finland en Zweden blijven tegenstribbelen. Ondertussen blijft de Oeso werken aan een internationale oplossing om wereldwijde spelers eerlijk te belasten.

Dat Frankrijk de belasting eerder invoert, is mede te danken aan de protesten van de Gele Hesjes. 'Het geld bevindt zich bij de grote bedrijven die winst maken dankzij de Franse consumenten', zei de Franse minister van financiën, Bruno le Maire, eind vorig jaar, 'en minder belasting betalen dan kleine en middelgrote ondernemingen.'

fd.nl/economie-politiek/1308578/vs-on...
voda
0
Groupe PSA Sells 1.9 Million Units in H1 of 2019

Despite the decline of the global automotive markets for this first half, Groupe PSA commercial teams have managed to increase market shares in several countries, especially in Europe and Africa.

Europe: profitable growth
In a declining market over the first half year (-2.4%), the Group strengthened its position by achieving a 17.4% market share, growing in all main markets, particularly in Italy (+1.1pts), France (+0.7pt), the United Kingdom (+0.2pt), Germany (+0.1pt), and Spain (+0.1pt).

Middle East – Africa: operational industrial footprint
Groupe PSA market share increased in its main markets: Morocco (+4.7pts), Egypt (+3.5pts), Algeria (+2.7pts) and Turkey (+0.5pt). The evolution of sales is impacted by the wind down from Iran[4] and the Turkish market (-44.8%) downturn.

Latin America: headwinds in Argentina
Group sales have decreased by 29.3% in Latin America with a strong hit of Argentinean market downturn (-50.3%). However, the group stabilized its market share in Brazil driven by the success of the SUV C4 Cactus and the LCV offensive. It has maintained its position in Chile and improved in Mexico in decreasing markets. Opel made a strong progress in the region increasing its market share.

India-Pacific: sales growth (+2.3%)
The recurring success of the Group in Japan continues with sales up 16%. Groupe PSA achieved another milestone by announcing in April the launch of the Citroën brand in India and starting the production of gearboxes (Hosur plant) with its partner AVTEC Ltd (a CK Birla Group Co.).

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Groupe Renault Announces H1 Result

In the first half of the year, Groupe Renault recorded 1,938,579 vehicles sold, down 6.7% in a market that fell 7.1%. Sales remained stable in Europe in a market that fell by 2.5%. In regions outside Europe, the Group’s sales followed the sharply declining global trend.

In the electric vehicle segment, Renault brand sales volumes worldwide increased by 42.9% (more than 30,600 vehicles). In Europe, ZOE saw its volumes increase by 44.4% (25,041 vehicles) and Kangoo Z.E. by 30.7% (4,653 vehicles). In the second half of the year, in China, the Group will launch Renault City K-ZE and accelerate its offensive in electric vehicles by investing in JMEV, the 5th largest electric vehicle manufacturer in the country.

In Europe, registrations were stable in a market that fell by 2.5%. The Group’s B segment confirms its success (Clio, Captur, Sandero), as well as New Duster. Clio remains the second best-selling vehicle in Europe and Captur the first crossover in its segment. LCV sales also contributed, with a 7.5% increase in volume in a European LCV market up 3.7%.

The Dacia brand posted a new sales record in Europe with 311,024 vehicles sold (+10.6%), as well as a record market share of 3.3% (+0.4 points). This increase is linked to the performance of New Duster and Sandero.

Outside Europe, the Group suffered in particular from the market decline in Turkey (-44.8%) and Argentina (-50.2%), and the end of sales in Iran since August 2018 (Groupe Renault had sold 77,698 vehicles in the first half of 2018).

In Russia, the Group’s second largest country in terms of sales volume, Groupe Renault is the leader with a market share of 28.8%, up 0.45 points. Sales fell by 0.9% in a market that fell by 2.4%.

LADA recorded a 2.5% increase to 174,186 vehicles sold, with a market share of 21.0% (+1.0 points) thanks to the successful renewal of its range. LADA Granta and LADA Vesta are the 2 most sold vehicles in Russia.

Renault brand volumes fell by 9.1% to 64,431 vehicles sold, pending the launch of Arkana in the second half of the year.

In Brazil, the Group outperformed the market recovery, which rose 10.5%. Sales increased by 20.2% to 112,821 vehicles and market share reached 9.1% (+0.7 points) thanks to the good results of Kwid, which was sold to more than 40,500 units, up 36.5% to become the 5th best-selling vehicle (9th in the 1st half of 2018).

In Africa, the Group is strengthening its leadership with a 19.3% market share with nearly 110,000 vehicles sold, thanks in particular to its performance in Morocco, South Africa and Egypt.

The market share in Morocco remains at a historical level of 43.3%. Dacia maintains its leadership with the success of Logan and Dokker. The Renault brand is in second place with Clio, the best-selling vehicle in Morocco.

In South Africa, Renault brand sales rose by 3.6% to nearly 11,900 units, representing a 4.9% market share.

In India, pending the launch of Triber in the second half of the year, the group’s market share stabilized at 2.1% in the second quarter.

Triber is a compact vehicle with unparalleled flexibility that can carry up to 7 people. It is entering a segment that will occupy nearly 50% of the Indian market by 2022. Groupe Renault thus completes the local offer already comprising Kwid and Duster.

In China, Group volumes decreased by 23.7% in a market that fell by 12.7% pending the launch in the second half of Renault City K-ZE, the new electric city car.

MARKET OUTLOOK IN 2019 FOR GROUPE RENAULT
In 2019, the Global Automotive market is expected to decline compared to 2018.

The European market is expected to be stable (excluding “hard Brexit”), the Russian market to be down by 2 to 3% and the Brazilian market to grow around 8%.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
‘Honderd Nederlandse hardrijders direct rijbewijs kwijt in Frankrijk’

Wie in Frankrijk wordt betrapt op te hard rijden, loopt de kans direct zijn rijbewijs te moeten inleveren. In 2017 gebeurde dat 104 Nederlanders die minimaal 50 kilometer per uur te hard reden.

Autoredactie 19-07-19, 09:53 Laatste update: 11:53

Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. Justitie in Frankrijk neemt volgens de nieuwszender elk jaar zo’n honderd rijbewijzen van Nederlanders in. Volgens het strenge Franse strafpuntensysteem krijgen Nederlandse snelheidsduivels zes strafpunten, waarmee ze veroordeeld kunnen worden tot een rij-ontzegging van drie jaar.

,,Op het moment dat je in extreme mate onwenselijk verkeersgedrag vertoont - of dat nou in Nederland is of in het buitenland - moet de politie natuurlijk wel een middel hebben om dat tegen te gaan. Anders zou je vrolijk verder kunnen rijden’’, aldus advocaat verkeersrecht Bert Kabel. ,,Ook in Frankrijk kun je natuurlijk een gerechtelijke procedure starten, maar daar gaat wat tijd overheen.’’

Probleem
Een rij-ontzegging geldt volgens hem alleen in het land waar die is opgelegd. Maar omdat het rijbewijs ook daadwerkelijk wordt ingevorderd, is het een probleem om in Nederland de weg op te gaan. ,,Je moet immers altijd je rijbewijs bij je hebben.’’

Aan Nederlanders in Frankrijk worden jaarlijks 350.000 flitsboetes opgelegd, blijkt eveneens uit navraag. Kabel adviseert bezwaar aan te tekenen als de boete mogelijk onterecht is. ,,Maar wel betalen, anders wordt die flink verhoogd. Bovendien, als je bijvoorbeeld een jaar later Frankrijk in wil, moet je alsnog betalen of je voertuig wordt in beslag genomen.’’

De verkeersregels in Frankrijk zijn niet altijd even bekend. Het Eindhovens Dagblad vroeg mensen die op weg waren wat zij van de regels weten:

zie link voor video:
www.ad.nl/auto/honderd-nederlandse-ha...
voda
0
Groupe Renault and Coscharis Group Start Partnership

Groupe Renault and Coscharis Group mark the start of a strong cooperation including production and distribution of vehicles in Nigeria. Renault Logan and Renault Duster will be assembled in the existing Coscharis Assembly facility in Lagos starting October 2019. Renault Kwid and Renault Oroch will be imported from Brazil. These four vehicles will be distributed through the Coscharis Motors sales network throughout Nigeria.

Groupe Renault is leading the African continent with an 18% market share. In 2018, Groupe Renault sold more than 216 000 vehicles in Africa. The most important countries in sales volume are currently Morocco, Algeria, South Africa, Egypt. The group’s objective is to maintain its leadership within these countries and respond to the demand of the new emerging middle class of the countries like Nigeria.

Commenting on this new business collaboration, the President / CEO of Coscharis Group, Dr Cosmas Maduka said that “This partnership is to showcase another initiative from our great organization through one of our subsidiaries, Coscharis Motors, to further create value as a key player in the automobile industry in Nigeria; we are glad to celebrate the confidence the renowned brand, Renault reposed in us to represent them in Nigeria. This milestone marks another step in the evolution of our organization towards remaining timeless in its relevance.”

Mr Maduka said that “This partnership is to further delight the esteemed loyal customers and prospects alike, especially towards providing them a bouquet of more options and value for money. We are committed to broadening our dealership scope when such opportunity as this happens, since it is “a strategic opportunity to deliver capable, refined and cost-effective vehicle models to our ever loyal customers.”

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Ingenico verhoogt outlook

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ingenico Group
77,44 -1,96 -2,47 % Euronext Paris
INGENICO nominatif adm
77,44 -1,96 -2,47 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Ingenico heeft de outlook voor 2019 verhoogd. Dit gebeurde dinsdagavond bij de halfjaarcijfers van het Franse betaalbedrijf.

De nettowinst bedroeg in de eerste zes maanden van dit jaar 80 miljoen euro, een stijging van 32 procent exclusief IFRS 16. De omzet steeg ook, met 14 procent naar ruim 1,6 miljard euro.

Op basis van deze cijfers liet Ingenico weten voor dit jaar een autonome groei te voorzien van meer dan 9 procent met een EBITDA van minstens 590 miljoen euro. Eerder ging de onderneming nog uit van 6 procent groei met een EBITDA van 580 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer winst voor Peugeot Citroën

Gepubliceerd op 24 jul 2019 om 08:34 | Views: 52

PARIJS (AFN) - Het Franse autoconcern PSA, waar Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall en DS onder vallen, heeft bijna 11 procent meer winst behaald in de eerste helft van dit jaar. De operationele winst kwam uit op 3,34 miljard euro, maakte het bedrijf bekend.

PSA schrijft de winstgroei vooral toe aan kostenverlagingen. De groei werd afgeremd door nadelige valuta-effecten. Daarbij nam de totale omzet van de groep iets af, met 0,7 procent tot 38,3 miljard euro.

Voor heel dit jaar rekent het concern dat de Europese automarkt met 1 procent krimpt. In Latijns-Amerika en China verwachten de Fransen dalingen van respectievelijk 4 en 7 procent. Voor Rusland voorziet het concern een groei van de autoverkopen met 3 procent.
2.165 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,11  +7,60  +0,88%  11:31
 Germany40^ 17.988,00 +0,71%
 BEL 20 3.880,80 +0,45%
 Europe50^ 4.974,07 +0,75%
 US30^ 38.271,02 +0,05%
 Nasd100^ 17.247,24 +0,22%
 US500^ 5.018,22 +0,03%
 Japan225^ 37.623,71 -0,27%
 Gold spot 2.297,70 -1,27%
 EUR/USD 1,0664 +0,11%
 WTI 82,20 +0,18%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +33,33%
ALLFUNDS GROUP +4,43%
PROSUS +4,27%
Accsys +2,17%
Philips Konin... +2,15%

Dalers

RANDSTAD NV -6,16%
Akzo Nobel -4,66%
NSI -3,45%
Fugro -1,20%
AMG Critical ... -1,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront