HAL « Terug naar discussie overzicht

HAL TRUST Unit - 2019

371 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
rene66
0
quote:

buy&hold-style schreef op 13 juli 2019 18:13:

[...]

Aha, laag verkopen en hoog kopen, dat schijnen veel beleggers te doen. Zo veel zelfs dat, het gemiddelde beleggersrendement van particulieren ver beneden het marktrendement ligt. Wellicht is dit voor jou anders hoor.
Mijn advies: koop kwaliteit wanneer het in de uitverkoop is en houd vast in voor en tegenspoed.

Ik zit al een flink aantal jaren in aandelen dus ik weet hoe het werkt.

Het grootste deel van mijn portefeuille verkoop ik in principe nooit, omdat ik dat zelf kwaliteitsaandelen vind en het rendement ook flink is. HAL was zo een kwaliteitsaandeel tot dat ik het idee kreeg dat hun strategie en de mijne niet meer overeenkwamen. Dan kan je beter uitstappen en als dat met winst gaat is dat alleen maar mooi.

rene66
0
quote:

rob77 schreef op 13 juli 2019 12:46:

Zelf heb ik de indruk dat Amazon op z'n retour is. Ik koop de laatste jaren vrijwel niets meer en heb de Prime-abo opgezegd ( bood nauwelijks meerwaarde en Prime-video/music vond ik ondermaats vergeleken met de alternatieven ). Met wat handig zoeken kan je vrijwel iedere product 10% of meer elders goedkoper vinden. Ook Ebay is in doorsnee ca. 5% goedkoper. De website amazon.de/.com komt op mij rommelig en onoverzichtelijk over.
Amazon is op dit moment helemaal niet gericht op Nederland. Met de website verdienen ze ook geen prijs. Ik denk ook dat ze op retour zijn in Nederland, de nieuwigheid is er vanaf en "het product" is slecht.

De vraag voor Coolblue en Bol.com is en blijft, blijft Amazon hier weg of gaan ze werk ervan maken.

Ik kijk als belegger in Amazon meer naar het totaal bedrijf en dat loopt heel goed. Onderstaand een link naar Yahoo Finance met een aantal kentallen. Maar die gegevens kan je ook op andere sites terugvinden.

finance.yahoo.com/quote/AMZN/financia...
wiegveld
0
quote:

Jos2233 schreef op 8 juli 2019 11:38:

[...]
Dat is hard voor de minderheidsaandeelhouders, maar goed voor HAL. Ik heb er geen probleem mee.
Ik denk dat de HAL zeer ongunstig in het nieuws gaat komen met deze acties en flink beurswaarde gaat verliezen. We gaan het zien: Goliath gaat het loodje leggen
Jos2233
0
quote:

wiegveld schreef op 14 juli 2019 13:10:

[...]

Ik denk dat de HAL zeer ongunstig in het nieuws gaat komen met deze acties en flink beurswaarde gaat verliezen. We gaan het zien: Goliath gaat het loodje leggen
Zodra HAL meer betaald dan noodzakelijk komt HAL zeer negatief in het nieuws PUNT
tmaster
0
ondertussen stijgt hun grandvision met bijna 5%. Ze wedden niet op 1 paard maar in investeringen doen het de laatste weken / maanden erg goed en het aaandeel handelt nu met een grote korting.
beterwisdanonwis
0
Waarde van HAL is de afgelopen maanden nauwelijks veranderd (range 127-140 Euro vanaf januari 2019), terwijl er behoorlijk wat is veranderd in hun portfolio. Wellicht dat nu er enige bijstelling komt, 't zou wel zo logisch zijn. Daarbij helpt een koersstijging van Grandvision natturlijk ook.
rene66
0
quote:

tmaster schreef op 17 juli 2019 17:02:

Overname bod op GrandVision! KASSA voor grootaandeelhouder HAL!
Van de ene kant zal Hal blij zijn als ze ervan af komen op deze wijze. Het is nooit een moneymaker geweest en dat zal het volgens mij ook nooit worden. Het businessmodel van GrandVision is niet meer van deze tijd, alleen door verdere schaalgrootte kan de brillenhandel nog geld gaan opleveren.

Van de andere kant krijgt Hal straks weer een mooi bedrag op haar bankrekening, de berg geld wordt dan nog hoger. De vraag is wat gaan ze ermee doen, ook renteloos op de bank zetten of niet ? Wellicht zou een tussentijds éénmalig dividend een oplossing kunnen zijn voor ze.
Jos2233
0
quote:

rene66 schreef op 13 juli 2019 01:51:

[...]Grandvision was bij het begin een klapper, maar in de praktijk is gebleken dat Grandvision toch niet echt een succes story is. Dan druk ik mij netjes uit. Ik betwijfel of Coolblue wel een klapper gaat worden, voorlopig is het de komende jaren investeren en proberen marktaandeel te behouden en mogelijk groter te maken.

Rene, Misschien wordt Grandvision toch wel een succes. Binnen een paar dagen kan er veel veranderen.
Jos2233
0
quote:

rene66 schreef op 17 juli 2019 17:18:

[...]Van de ene kant zal Hal blij zijn als ze ervan af komen op deze wijze. Het is nooit een moneymaker geweest en dat zal het volgens mij ook nooit worden. Het businessmodel van GrandVision is niet meer van deze tijd, alleen door verdere schaalgrootte kan de brillenhandel nog geld gaan opleveren.

Rene, voor oogmetingen gaan de meeste mensen gewoon naar een degelijke opticien. GrandVision heeft recent CharlieTemple gekocht en heeft echt wel een business model van deze tijd. Verdere schaalgrootte kan goed uitpakken, maar nu is GrandVision al een van de grootste ter wereld, zo niet de grootste.
shaai
0
quote:

rene66 schreef op 17 juli 2019 17:08:

[...]
www.beurs.nl/nieuws/binnenland/705040...
koers nog maar 8% hoger: veel te klein voor een overnamepremie, imo
rene66
0
quote:

Jos2233 schreef op 17 juli 2019 17:25:

[...]
Rene, voor oogmetingen gaan de meeste mensen gewoon naar een degelijke opticien. GrandVision heeft recent CharlieTemple gekocht en heeft echt wel een business model van deze tijd. Verdere schaalgrootte kan goed uitpakken, maar nu is GrandVision al een van de grootste ter wereld, zo niet de grootste.
@Jos2233, op dit moment gaan de meeste mensen inderdaad nog naar een opticien voor oogmetingen, maar er gaan ook veel mensen naar een specialist om een oogmeting te laten doen en er wordt steeds meer gekocht via Internet.

De technologische ontwikkeling op dit gebied gaat verder heel snel. Prijsstunters op het gebied van brillen doen ook oogmetingen en de kwaliteit daarvan is niet veel minder. Verder is het ondertussen een vechtmarkt geworden, ook in Nederland. Ik heb een jaar of twee geleden een programma op tv gezien over de kostprijs van een bril (en dan heb ik het over een goede complete bril) en dat ging het richting 40 tot 80 Euro. De rest was marketingkosten, winkels, personeel en uiteraard winst.

Dat het een stuk minder gaat in de brillenmarkt is ook goed te zien aan de resultaten van GrandVision in de afgelopen jaren en aan de koers. Schaalgrootte kan heel goed uitpakken, daarom was GrandVison ook heel actief op dat gebied.

Ik ben benieuwd met wat voor premie ze komen. Het is te hopen dat dit meer is dan 10%.
rene66
0
quote:

shaai schreef op 17 juli 2019 17:26:

[...]

koers nog maar 8% hoger: veel te klein voor een overnamepremie, imo
GrandVision is ook geen bedrijf dat gouden eieren in de aanbieding heeft. Het is een recht toe recht aan bedrijf. Ik ben bang dat de overnamepremie bescheiden zal zijn. Hal zal evengoed de vlag uithangen, er komt weer geld in de oorlogskas. Daarna volgt echter het probleem wat te doen met dat geld.
voda
0
Update: EssilorLuxottica overweegt overname GrandVision media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Grandvision NV
22,90 1,86 8,84 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) EssilorLuxottica zou overwegen om een bod uit brengen op GrandVision. Dit meldde persbureau Bloomberg woensdagmiddag op basis van bronnen.

Volgens Bloomberg zou het proces zich in een vroeg stadium bevinden en is het niet zeker dat het tot een transactie komt.

GrandVision is grotendeels in handen van HAL Holding.

Een woordvoerder van GrandVision wilde tegenover ABM Financial News niet reageren op de geruchten.

Het aandeel GrandVision liep na de berichtgeving door Bloomberg met 8,8 procent op. Het aandeel HAL steeg 3,3 procent.

Update: om reactie woordvoerder te vermelden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
tmaster
0
quote:

rene66 schreef op 17 juli 2019 17:41:

[...]GrandVision is ook geen bedrijf dat gouden eieren in de aanbieding heeft. Het is een recht toe recht aan bedrijf. Ik ben bang dat de overnamepremie bescheiden zal zijn. Hal zal evengoed de vlag uithangen, er komt weer geld in de oorlogskas. Daarna volgt echter het probleem wat te doen met dat geld.
Superdividend, aandelen inkoop etc.
Paulon
0
HAL VOERT GESPREKKEN OVER DE VERKOOP VAN
HAAR BELANG IN GRANDVISION

HAL bevestigt dat gesprekken worden gevoerd over de verkoop van haar 76.72 % belang
in GrandVision N.V. aan EssilorLuxottica.
Er is nog geen overeenstemming bereikt en geen zekerheid kan worden verstrekt dat de
gesprekken uiteindelijk tot een overeenkomst zullen leiden. Daarnaast zal de afwikkeling
van een verkoopovereenkomst onderhevig zijn aan gebruikelijke voorwaarden en
condities, waaronder goedkeuring van toezichthoudende autoriteiten in verschillende
rechtsgebieden.
HAL Holding N.V.
17 juli 2019
17u45

Zie:http://www.halholding.com/press-releases
371 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:04
Koers 125,200
Verschil -0,400 (-0,32%)
Hoog 125,200
Laag 124,000
Volume 2.652
Volume gemiddeld 13.750
Volume gisteren 8.180

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront