ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO 2019

2.947 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 144 145 146 147 148 » | Laatste
voda
0
ABN stopt met reclame op basis bankgegevens

Gepubliceerd op 5 jul 2019 om 19:00 | Views: 513

ABN AMRO BANK N.V. 17:35
19,69 +0,05 (+0,25%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO stopt voorlopig met persoonlijke aanbiedingen op basis van betaalgegevens. Dat heeft de bank laten weten nadat hierover ophef was ontstaan vanwege plannen van ING in dezelfde richting. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ging zich er mee bemoeien. Die toezichthouder gaat in gesprek met de banken.

Bij ING ging het om een aankondiging dat de bank klanten gepersonaliseerde aanbiedingen zou gaan doen op basis van af- en bijschrijvingen. ABN AMRO deed dit al, aangezien dit in de ogen van de bank tot op zekere hoogte wettelijk toegestaan is.

Zo stuurde het financiële concern klanten die uit het buitenland kwamen een berichtje dat de werelddekking van hun betaalpas nog aan stond. Klanten met aflossingsvrije hypotheken kregen de tip dat ze extra konden aflossen als ze extra financiële ruimte hadden gekregen.

Maar de AP stelde eerder deze week in een brede oproep dat banken betaalgegevens van klanten niet zomaar mogen gebruiken voor reclame. ABN AMRO wil nu eerst praten met de privacywaakhond om duidelijk te krijgen hoe die oproep geïnterpreteerd moet worden, vandaar dat er voorlopig geen commerciële berichten op basis van bankgegevens meer de deur uitgaan.
voda
0
Renteswapdossier sluit langzaam voor banken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
19,685 0,05 0,25 % Euronext Amsterdam
Deutsche Bank AG
7,175 0,173 2,47 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
$ 8,035 0,235 3,01 % NYSE
Deutsche Bank AG
7,164 0,158 2,26 % Gruppo Borsa Italiana
ING Groep
10,498 0,09 0,86 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse banken hadden eind mei van dit jaar ruim 1,27 miljard euro uitgekeerd aan MKB-klanten in het kader van de compensatieregeling voor renteswaps. Dat maakte het ministerie van Financiën vrijdag bekend.

Van de ongeveer 16.000 getroffen zakelijke klanten had de helft eind vorig jaar een aanbod van compensatie door hun bank geaccepteerd. In de eerste vijf maanden van 2019 kwamen daar nog 6.150 klanten bij, bleek uit de vijfde voortgangsrapportage van de Autoriteit Financiële Markten.

Vijf van de zes banken die ten onrechte rentederivaten verkochten aan Nederlandse MKB-bedrijven die niet goed in staat waren om deze complexe financiële instrumenten te doorgronden, hebben inmiddels een aanbodbrief met een compensatievoorstel gestuurd aan al hun klanten. De zesde bank moet nog een kwart van zijn klanten aanschrijven en verwacht dat voor het einde van het jaar te doen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Harry Nik
0
Hallootjes,

ik las dat de Duitse bank weer door het putje ging dus waarschijnlijk zullen we wel mee dalen op het sentiment...

Groet Harry
voda
0
'Checklist voor banken en verzekeraars'

Gepubliceerd op 8 jul 2019 om 12:20 | Views: 364

AMSTERDAM (AFN) - Banken en verzekeraars voeren de strijd tegen corruptie verder op. Ze krijgen daarbij de hulp van een checklist met 72 aanwijzingen die kunnen helpen om fraude en andere verdachte zaken op te sporen. Dat zegt Hennie Verbeek, die aan de leiding staat van de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU) in het Financieele Dagblad.

De FIU is het overheidsorgaan waar instellingen ongebruikelijke transacties moeten melden. Dat gaat dan met name om meldingen van vermeende financiering van terrorisme en witwassen van crimineel geld.

Met de nieuwe checklist vraagt de financiële inlichtingendienst nu nadrukkelijker dan voorheen om informatie over transacties die duiden op corruptie. Daarmee worden banken, verzekeraars en andere financieel dienstverleners als trustkantoren en fiscalisten naar verwachting extra belast, maar volgens Verbeek is het de enige manier om een goed beeld te krijgen van wat er speelt in de financiële sector.
Marcel H.
0
Deutsche Bank ging vandaag met 7% onderuit. Dan hoef je niet te rekenen op een gunstige dag voor ABN/AMRO en ING. DB heeft goede vooruitzichten aangekondigd.
Rai444,44
0
Dankzij DB kunnen we nog een keer goedkoop inslaan. Ik verwacht in aanloop naar de cijfers weer up richting 20.
Erny
0
quote:

Marcel H. schreef op 8 juli 2019 17:04:

............... DB heeft goede vooruitzichten aangekondigd.
Waar lees je zoiets ?
Marcel H.
0
Met een reductie van 20% van je personeelsbestand ontstaat er ook voor DB een goed perspectief. Banken hebben relatief lang gedaan om in te haken op het 'nieuwe bankieren'.
[verwijderd]
0
quote:

Marcel H. schreef op 8 juli 2019 19:04:

Met een reductie van 20% van je personeelsbestand ontstaat er ook voor DB een goed perspectief. Banken hebben relatief lang gedaan om in te haken op het 'nieuwe bankieren'.
DB zegt dat het ontslaan van 18.000 man 7,4 miljard kost.
Dat is €411.000 per ontslag.

Het scheppen van banen lijkt me dus zo'n beetje het stomste wat je kan doen, want ze weer opruimen kost nog eens een vermogen.
havik of duif
0
In verhouding tot Ing doet ABM het een stuk slechter, de koers kan maar niet op niveau blijven. Vier dagen ligt stijgen en altijd één dag harder dalen dan de totale stijging en dat zie je niet bij andere banken.
Erny
0
quote:

havik of duif schreef op 9 juli 2019 13:09:

In verhouding tot Ing doet ABM het een stuk slechter, de koers kan maar niet op niveau blijven. Vier dagen ligt stijgen en altijd één dag harder dalen dan de totale stijging en dat zie je niet bij andere banken.
Je kunt ABN niet 1 op 1 vergelijken met ING. De bankencrisis heeft niet op alle banken dezelfde uitwerking.
havik of duif
0
quote:

Erny schreef op 9 juli 2019 22:34:

[...]
Je kunt ABN niet 1 op 1 vergelijken met ING. De bankencrisis heeft niet op alle banken dezelfde uitwerking.
Waarin verschillen deze twee banken dan van elkaar?
Leefloon
0
quote:

havik of duif schreef op 9 juli 2019 13:09:

Vier dagen ligt stijgen en altijd één dag harder dalen dan de totale stijging en dat zie je niet bij andere banken.
Zeer selectieve waarneming. Vier dagen moet m.i. acht beursdagen op rij zijn. Niet te zien bij ING, maar wel bij ABN AMRO.
Thorgall
1
quote:

havik of duif schreef op 10 juli 2019 10:27:

[...]Waarin verschillen deze twee banken dan van elkaar?
die vraag kun je jezelf beter stellen voordat je er in gaat beleggen.
voda
0
EU-rekenkamer: bankenstresstest moet strenger

Gepubliceerd op 10 jul 2019 om 11:42 | Views: 598

LUXEMBURG (AFN) - De Europese banken hadden vorig jaar strenger getest moeten worden op hun weerbaarheid tegen economische schokken. De risico’s voor het financiële stelsel in de EU kwamen in de zogenoemde stresstest van 2018 onvoldoende tot uitdrukking, schrijft de Europese Rekenkamer in een kritisch rapport.

De rekenmeesters constateerden dat niet alle kwetsbare banken in de EU vorig jaar waren opgenomen in de test, zonder namen te noemen. Ook deugde de geografische spreiding niet. De vijftien landen, waaronder Nederland, waar in totaal 48 banken werden getest, liggen vooral in Noord- en West-Europa. Zwakkere landen kregen met minder ernstige scenario’s te maken, constateerden de controleurs. In het ongunstigste scenario waren de gesimuleerde economische schokken lichter dan die tijdens de financiële crisis in 2008 echt plaatsvonden.

Ze vonden ook dat de Europese Bankautoriteit (EBA) sterk op de nationale toezichthouders vertrouwden bij het ontwerp en de uitvoering van de test. De rekenkamer pleit ervoor dat de EBA haar toezicht op de tests versterkt en daar de middelen voor krijgt.

De EBA werd in 2010 opgericht met als doel de financiële stabiliteit in de EU te handhaven en te zorgen voor een "integere, efficiënte en ordelijk werkende bankensector". In 2011, 2014, 2016 en 2018 heeft ze stresstests verricht waarbij bijvoorbeeld een ernstige recessie, een beurscrash of een verlies van vertrouwen werd nagebootst en de robuustheid van de banken daartegen werd onderzocht. In de test van vorig jaar werd een drie jaar durend economisch ongunstig scenario geprojecteerd met onder meer hoge werkloosheid.
voda
0
Banken zetten krabbel onder klimaattoezegging

Gepubliceerd op 10 jul 2019 om 13:17 | Views: 1.309

AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse financiële instellingen zetten woensdag hun handtekening onder afspraken die moeten bijdragen aan de klimaatdoelen van Parijs. Over de concrete maatregelen die ze nemen tegen CO2-uitstoot, is nog veel onbekend.

Banken, pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders beloven in hun zogeheten commitment uiterlijk in 2022 eigen, heldere klimaatdoelstellingen te presenteren. Zo willen ze onder andere bijdragen aan de financiering van de overgang naar schonere energie.

Vanaf volgend jaar rapporteren ze hoeveel CO2 met hun beleggingen en financiering is gemoeid. Die rapportage bestrijkt niet meteen alle posten op de balans, maar zal geleidelijk worden uitgebreid. Op welke manier de uitstoot wordt gemeten mogen alle ondertekenaars zelf weten.

Er gaan geen sancties gelden voor ondertekenaars die hun beloften niet nakomen, laat een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) weten. De afspraken moeten volgens de zegsman meer gezien worden als "positieve" toezegging.
havik of duif
0
quote:

Thorgall schreef op 10 juli 2019 11:34:

[...]die vraag kun je jezelf beter stellen voordat je er in gaat beleggen.
Zit al maanden in beide banken en heb alle dagkoersen van de afgelopen twee jaar, ook nu vandaag doet Abm het weer slechter t.o.v Ing.
A3aan
1
Het wordt tijd dat er weer eens een Deense of Zweedse bank opduikt, die aangeeft interesse in ABN-AMRO te hebben. Vorig jaar werd een overnamekoers van 28,00 tot 32,00 aangegeven. Dijsterbloem hield dat bod af.
Dicall69
0
quote:

A3aan schreef op 10 juli 2019 18:31:

Het wordt tijd dat er weer eens een Deense of Zweedse bank opduikt, die aangeeft interesse in ABN-AMRO te hebben. Vorig jaar werd een overnamekoers van 28,00 tot 32,00 aangegeven. Dijsterbloem hield dat bod af.
UniCredit zal wel binnenkort rond de € 30,- bieden ze mogen mijn 7.500 stukken ook voor € 24,- hebben, lol !!!
2.947 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 144 145 146 147 148 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 12:40
Koers 15,855
Verschil -0,050 (-0,31%)
Hoog 15,955
Laag 15,810
Volume 897.699
Volume gemiddeld 3.548.690
Volume gisteren 3.431.829

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront