Fagron « Terug naar discussie overzicht

Fagron 2019

293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
voda
0
Beursblik: Fagron ruimt op met forse schikking VS

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fagron
17,58 -0,15 -0,85 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) De schikking die Fagron heeft getroffen rond misbruik van vergoedingen door de twee Amerikaanse dochterbedrijven is groter dan verwacht, maar blijft te overzien en neemt onzekerheid weg. Dat stellen analisten donderdag.

De principe-overeenkomst bestaat uit een betaling van 22,3 miljoen dollar door Fagron, dat al een voorziening had getroffen van 10 miljoen dollar en daar nu nog 12,3 miljoen euro bij moet leggen.

Analist Albert Ploegh van ING had gerekend op een lager bedrag, omdat dit soort schikkingen in het verleden gemiddeld rond 10 miljoen dollar uitkwam. Toch is het bedrag beperkt, met 1,5 procent van de marktkapitalisatie van Fagron. Daarbij neemt de afspraak de onzekerheid weg die boven de markt hing, en dat is een positieve factor.

Ook KBC denkt dat de impact op het langetermijnpotentieel van het aandeel beperkt zal zijn.

ING heeft een houden advies en koersdoel van 18,50 euro, KBC een koopadvies en koersdoel van 18,00 euro.

Het aandeel Fagron noteerde donderdag 0,7 procent lager op 17,59 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
'Fagron maakt schoon schip met schikking'

Gepubliceerd op 27 jun 2019 om 09:21 | Views: 494

Fagron 09:43
17,65 -0,08 (-0,45%)

AMSTERDAM (AFN) - De principe-schikking van Fagron met de Amerikaanse justitie in een onderzoek naar de prijsstelling van farmaceutische producten vermindert de onzekerheid rondom het bedrijf. De zaak was het laatste dat het bedrijf nog boven het hoofd hing. Nu zijn er geen vraagtekens meer over de bedrijfskoers. Dat schrijven kenners bij KBC Securities. Ook analisten bij ING benadrukken de afname in onzekerheid.

Als onderdeel van de schikking moet Fagron 22,3 miljoen dollar aan de Amerikanen betalen. De schikking wordt in de tweede helft van dit jaar definitief. Volgens de analisten is het schikkingsbedrag meer dan twee keer zo groot als het bedrag dat Fagron opzij legde. Desalniettemin geloven ze dat deze geldafdracht een minimaal langetermijneffect op Fagron heeft. Zij denken ook dat het aandeel weinig beweging toont in reactie op dit nieuws omdat de markt al van een schikking uitging.

Marktvorsers bij ING merken op dat het schikkingsbedrag hoger is dan wat ze hebben geraamd op basis van vergelijkbare schikkingen in het verleden. Maar in het grotere plan der dingen is het goed dat Fagron nu hierin zekerheid creëert, aldus de kenners. Bovendien bedraagt de schikking uiteindelijk maar 1,5 procent van de huidige marktkapitalisatie.

KBC hanteert een buy-advies op Fagron met een koersdoel van 18 euro. ING blijft bij zijn hold-advies en houdt het koersdoel op 18,50 euro. Het aandeel stond omstreeks 9.40 uur 0,5 procent lager op 17,65 euro.
voda
0
Uitgelicht: Fagron sluit hoofdpijndossier

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fagron
17,84 0,24 1,36 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft afgelopen week eindelijk een jaren oud hoofdpijndossier weten af te sluiten, maar dit kostte de magistrale bereider wel bijna 20 miljoen euro. Het aandeel steeg op weekbasis 0,3 procent.

Door Fagron werd een principe-schikking gesloten met het Amerikaanse Ministerie van Justitie "met betrekking tot het eerder gecommuniceerde civiele onderzoek in het kader van het sectorbrede onderzoek naar de prijsstelling van farmaceutische producten".

Het ging om een sectorbreed onderzoek van het Amerikaanse Ministerie van Justitie naar bereidingsapotheken dat op 7 april 2015 van start ging en zich voornamelijk leek te richten op de vraag of sommige bereidingsapotheken, zoals Bellevue Pharmacy van Fagron, mogelijk magistrale bereidingen met te hoge prijzen ter vergoeding hebben ingediend, en in samenhang daarmee, of sommige leveranciers van grondstoffen, waaronder Freedom Pharmaceuticals van Fagron, wellicht te hoge prijzen zouden hebben berekend voor grondstoffen aan die bereidende apotheken.

Overigens heeft Fagron de activiteiten van Bellevue Pharmacy en Freedom Pharmaceuticals beëindigd.

Het gaat om een principe-schikking van 22,3 miljoen dollar, of omgerekend 19,6 miljoen euro.

De definitieve afronding vindt vermoedelijk in de tweede helft van 2019 plaats.

In een toelichting zei CFO Karin de Jong tegen ABM Financial News dat het bedrag "vaststaat en niet meer verandert", maar dat er nog wel enkele "formaliteiten" moeten worden afgerond.

Overigens is de schikking geen schuldbekentenis, benadrukte De Jong. "Verre van". Maar wel wordt hiermee een onzekerheid, die al sinds 2015 bestond, weggenomen. Er kan nu een streep worden gezet onder een hoofdpijndossier, dat ook steeds juridische kosten met zich meebracht.

Vooruitlopend op die definitieve schikking, neemt Fagron naast een bestaande voorziening van 8,4 miljoen dollar een aanvullende voorziening van 13,9 miljoen dollar. Die komt in het eerste halfjaar van 2019 ten laste van het resultaat.

De nettowinst van Fagron bedroeg in 2018 42,9 miljoen euro.

Analisten van ING en KBC Securities spraken van een fors schikkingsbedrag.

ING had gerekend op een lager bedrag, omdat dit soort schikkingen in het verleden gemiddeld rond de 10 miljoen dollar uitkwam. Toch is het bedrag beperkt, met 1,5 procent van de marktkapitalisatie van Fagron. Daarbij neemt de afspraak de onzekerheid weg die boven de markt hing, en dat is een positieve factor, vindt hij.

"Het gaat om een eenmalige betaling, en die raakt niet het onderliggende groeiverhaal", benadrukten analisten van Berenberg. Daarbij is de financiële positie van Fagron volgens de zakenbank sterk genoeg om dit te kunnen dragen.

Ellende nog niet helemaal voorbij

Overigens heeft Fagron met de deal met de Amerikaanse justitie nog niet alle ellende achter zich.

In het verleden kocht Fagron twee bedrijven, waarover later onmin ontstond met de verkopers. Het gaat om JCB en AnazaoHealth.

In 2018 werd de kwestie JCB geschikt. Onduidelijk is voor Fagron wanneer het een eind kan maken aan de kwestie met AnazaoHealth.

Ook speelt er nog een verduisteringszaak. Fagron verdenkt zijn voormalige hoofd van de financiële afdeling ervan tenminste 1,6 miljoen euro te hebben verduisterd.

Outlook

Bij de laatste jaarcijfers zei Fagron voor 2019 een verdere stijging van zowel omzet als winstgevendheid te verwachten.

"Met onze gezonde organische groei en gedisciplineerde overnamestrategie zullen wij onze leidende marktposities in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika de komende jaren verder uitbouwen", aldus CEO Rafael Padilla.

Begin februari zei topman Padilla "met een aantal partijen" in gesprek te zijn over een overname. Met deze gesprekken zit Fagron "mooi op koers" en dat betekende dat er een aankondiging aan zat te komen.

Medio mei meldde Fagron de overname van het Mexicaanse Central de Drogas, een leverancier van grondstoffen aan bereidingsapotheken en de farmaceutische industrie. In 2018 kwam de omzet uit op omgerekend 22,5 miljoen euro met een EBTIDA-marge van 14,5 procent.

Fagron betaalt omgerekend 16,5 miljoen euro voor de Mexicaanse onderneming. Daar kan binnen twee jaar nog maximaal 5,2 miljoen euro bovenop komen in de vorm van een 'earn-out' gebaseerd op de EBITDA-prestaties. De overnamesom betaalt Fagron uit bestaande kredietfaciliteiten.

Mexico biedt volgens Fagron een "aanzienlijk groeipotentieel". "Hoewel Mexico dezelfde groeifactoren als Brazilië kent, staat de markt voor gepersonaliseerde medicatie in Mexico nog in de kinderschoenen en biedt deze veel groeipotentieel voor Fagron", lichtte CEO Rafael Padilla maandag toe.

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aandeel Fagron geschorst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fagron
17,69 -0,16 -0,90 % Euronext Brussel

(ABM FN) Het aandeel Fagron is zojuist geschorst. Dit meldde de Belgische toezichthouder FSMA aan de redactie van ABM Financial News.

Het aandeel zal volgens de beurswaakhond weer verhandeld worden na de publicatie van een persbericht.

Het aandeel werd dinsdag om 15.23 uur op een verlies van 0,9 procent verhandeld op 17,69 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Stephan010
0
quote:

horscamp schreef op 2 juli 2019 16:44:

Overname waarom niet
Overname ? Dan zou er eerst een PB zijn geweest en koers schiet meestal al enkele uren voor zo’n PB omhoog.
Vanmiddag niet maar je weet het nooit.
Vindt wel smerig spelletje om in zo’n situatie gelijk de handel te schorsen.
Laat lekker de handel lopen en tussendoor een freeze.
Badeend
0
Gereglementeerde informatie - Voorwetenschap
Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 2 juli 2019 – 16:45 CEST

Waterland en Baltisse kondigen een private plaatsing aan van aandelen in Fagron

Fagron NV (“Fagron”) werd geïnformeerd dat WPEF VI Holdco III BE B.V. (de “Verkopende Aandeelhouder”), gezamenlijk aangehouden door Waterland Private Equity Fund VI C.V. en Baltisse NV, de intentie heeft om, via een private plaatsing, tot ongeveer 7,2 miljoen bestaande gewone aandelen (de “Aandelen”) Fagron te verkopen. Dit vertegenwoordigt ongeveer 10% van het huidige uitstaande kapitaal van Fagron en stemt overeen met ongeveer 33% van het belang dat de Verkopende Aandeelhouder momenteel aanhoudt in Fagron. De private plaatsing zal gebeuren door middel van een accelerated bookbuilding. De Aandelen zullen worden aangeboden aan institutionele investeerders binnen en buiten België, en aan gekwalificeerde institutionele kopers in de Verenigde Staten op grond van Rule 144A.

De handel in de Fagron-aandelen op de gereguleerde markten van Euronext Brussel en Amsterdam wordt geschorst tot de resultaten van de private plaatsing worden aangekondigd.

De Verkopende Aandeelhouder heeft zich verbonden tot een lock-up van 90 kalenderdagen voor alle Fagron-aandelen die niet worden verkocht in de private plaatsing, onder voorbehoud van gebruikelijke uitzonderingen.

De plaatsing gaat met onmiddellijke ingang van start en kan op korte termijn afgerond worden.

De resultaten van de private plaatsing zullen worden aangekondigd kort nadat het bookbuilding proces is beëindigd en naar verwachting vindt de levering van de aandelen plaats twee werkdagen na de aankondiging van de resultaten van de private plaatsing.

Belfius NV/SA, in samenwerking met Kepler Cheuvreux S.A., Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG en Kempen & Co N.V. zullen optreden als Joint Bookrunners in verband met de plaatsing.
Stephan010
0
quote:

WillemM schreef op 2 juli 2019 16:58:

Positief of negatief nieuws?

Negatief bij een private plaatsing.
Maar kan ook positief zijn en merken het morgenochtend wel.
Dicall69
0
quote:

Stephan010 schreef op 2 juli 2019 17:01:

[...]

Negatief bij een private plaatsing.
Maar kan ook positief zijn en merken het morgenochtend wel.
Denk eerder nabeurs !!!
bankwerker
0
Als er zoveel aandelen ineens op de markt komen kan dit volgens mij nooit positief zijn .
Dicall69
0
quote:

Dicall69 schreef op 2 juli 2019 17:04:

[...]

Denk eerder nabeurs !!!
Positief lijkt het niet te zijn dat wordt denkelijk een duikvlucht ???
voda
0
Grootaandeelhouder Fagron wil pakket aandelen verkopen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fagron
17,69 -0,16 -0,90 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) Grootaandeelhouder WPEF VI Holdco III BE, eigendom van Waterland en Baltisse, wil 7,2 miljoen aandelen Fagron verkopen. Dit maakte de magistrale bereider dinsdagmiddag bekend.

De grootaandeelhouder wil deze aandelen via een private plaatsing verkopen.

Het gaat om ongeveer 10 procent van het uitstaande kapitaal van Fagron en circa 33 procent van het belang dat WPEF VI Holdco heeft in de magistrale bereider. Na de verkoop van het belang geldt een lock-up van 90 dagen voor het resterende belang van de grootaandeelhouder.

De private plaatsing zal gebeuren door middel van een accelerated bookbuilding, die per direct van start gaat.

De aandelen worden aangeboden aan institutionele beleggers binnen en buiten België, en aan gekwalificeerde institutionele kopers in de Verenigde Staten.

De Belgische toezichthouder legde de handel in het aandeel Fagron al stil.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Stephan010
0
Volgens IEX is de koers van Fagron €15.20 waard. Dus ong €2.50 minder dan voor stoppen van handel.
Eduard de Wit
0
quote:

Stephan010 schreef op 2 juli 2019 18:41:

Volgens IEX is de koers van Fagron €15.20 waard. Dus ong €2.50 minder dan voor stoppen van handel.

Zegt niets
Advocaat van de Duivel
0
quote:

Stephan010 schreef op 2 juli 2019 18:41:

Volgens IEX is de koers van Fagron €15.20 waard. Dus ong €2.50 minder dan voor stoppen van handel.

Was foutje van IEX....bericht was van 15.20 uur!
dirkschroot
0
dit betekend dat er nog 20 procent zijnde 14.4 miljoen aandelen fagron na 90dagen te koop kunnen worden aangeboden en/of boven de markt hangen,dat is niet slecht, maar goed is het zeker niet
293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:43
Koers 17,560
Verschil -0,140 (-0,79%)
Hoog 17,660
Laag 17,520
Volume 4.277
Volume gemiddeld 53.723
Volume gisteren 47.747

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront