Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Ja en nu dan?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juni 2019 19:26
    quote:

    hirshi schreef op 30 juni 2019 18:27:

    [...]

    Alom wordt beweerd dat in de toekomst veel banken zullen moeten verdwijnen.
    Dat wordt nog een pijnlijk proces; vooral Nederland is groot in de bankensector.
    En zal de burger nog bereid zijn de rekening te betalen als de Staat der Nederlanden opnieuw als redder in nood moet optreden?

    De instabiliteit veroorzaakt door het ECB beleid klink door in de waardering van de banken. Beleggers eisen een steeds grotere beloning voor de risico's

    Het geld is zo goedkoop geworden dat het bijna niets meer waard is. Het onderbrengen van geld kost geld in plaats dat het iets oplevert.
    Dat bepaalt mede het beeld van aandelen en obligaties. Er is geen alternatief beweert men dan, dus met zijn allen blijven instappen als lemmingen op weg naar de ondergang. Tot beleggers een keer ruw tot inzicht komen en zich een hoedje schrikken van de gevolgen van die geldpolitiek. Tot ze tot de ontdekking komen dat hun bezit een nieuwe variant is van World On Line en ze grotendeels gebakken lucht in hun porto's hebben.
    Het wachten is op een Europese affaire a la Lehman Brothers. Dat kan de Deutsche Bank zijn, maar ook een andere grote financiele instelling en dan zijn de rapen pas echt gaar. Dan zoekt iedereen de uitgang.

    Gratis geld in omloop brengen is inmiddels een wereldwijde hobby van Centrale banken om inflatie aan te wakkeren. Inflatie die er maar niet komt. Maar hyperinflatie is er allang binnen het geldsysteem en die neemt alleen maar toe.
    Bijna geen enkel land wil die hypergeldinflatie een halt toeroepen om maar niets te missen van de schijnbare voordelen.

    De kruik gaat zo lang te water tot hij barst.
    Voorlopig lijkt het wel of de kruik van metaal is.
    Uitstel van executie, want eens zal ook die kruik barsten.
    Voor niets gaat de zon op en in een tulpenbolleneconomie zal de rekening uiteindelijk toch een keer gepresenteerd worden.

    Volledig met je eens.



  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 1 juli 2019 01:51
    Blij dat ik deze commentaren nog even lees, met dank aan Rene66, Hirshi en anderen voor hun uitstekende commentaren.

    Eva Jinek met haar 150 K modaal en vele anderen met haar staan wel ontzettend ver van de werkelijkheid van alledag.

    Als gepensioneerde zie ik tot mijn leedwezen dat de pensioenpotten steeds verder toenemen en de rendementen ook niet verkeerd zijn, maar mijn pensioenfonds PMT weer brieven stuurt dat eer waarschijnlijk weer gekort MOET worden, dat is de vierde keer sinds 2010.

    Om de zuidelijke landen uit de wind te houden continueert de ECB het huidige rentebeleid met bijna O % rente of straks misschien wel negatieve rente om het politiek niet meer te verdedigen beleid van één valuta, de EURO, te kunnen blijven handhaven.

    Hoezo geen inflatie wanneer jouw inkomen al jaren lang stil staat, ik heb daar geen CBS voor nodig want ik houd zelf in de gaten wat ik per jaar meer kwijt ben aan kosten, ieder jaar weer veel meer.

    Las net nog zo'n verhaal over het SCB, sociaal cultureel planbureau die op een ' politiek correcte manier ' met daarvoor speciaal geselecteerde vragen een beeld wil schetsen wat nu eigenlijk een Nederlander is, nou SCB ik ben zo'n Nederlander en zie dat Nederland helemaal naar de knoppen wordt geholpen.

    Nederland narcotica staat, verzamelplaats voor allerlei geboefte uit de hele wereld, roof bendes uit Oost Europa en Noord Afrika, een volkomen falend asielbeleid, geldstromen naar alle delen van de wereld met uitkeringen, kinderbijslag, AOW , naar mensen met verborgen kapitaal in het land van herkomst etc. etc.

    Hier illegaal verblijvende asielzoekers kunnen niet teruggestuurd worden omdat landen van herkomst tegenwerken, geen probleem dat stoppen we direct met het betalen van uitkeringen in de herkomstlanden, kijk maar eens hoe snel dat probleem van die illegale asielzoekers is opgelost.

    Zo kan je nog wel een poosje doorgaan.
    Peter we schelen maar een jaartje las ik net, 71 dus.
  3. forum rang 5 theo1 1 juli 2019 12:06
    quote:

    ffff schreef op 30 juni 2019 16:32:

    Arend Jan,

    Proficiat met uw verjaardag gisteren! De bekende opvatting dat je naarmate je ouder wordt defensiever moet gaan beleggen, zou ik met een gerust hart naast U neerleggen. Zelf ben ik 72 jaar en voor ruim 90 procent in de aandelen. Is zoiets dan niet link? Ja natuurlijk want vorig jaar met Oudjaar kregen we weer een harde les. Maar zie nu al die artikelen hoe vrijwel al die beurzen mondiaal hersteld zijn. De mooiste landkaarten, de mooiste grafieken en je verbaast je terwijl je de resultaten van sommige landen bestudeert. En hier in West-Europa: Wat er zo'n beetje vorig jaar afging is al bijna weer volledig hersteld, dus wie niet benauwd leeft, kon en kan gewoon in de markt blijven.

    [...]
    Peter
    Met dit deel van je posting ben ik het volledig eens.

    Het idee van die boekjes is om die obligaties te kopen en tot afloop te houden. Met de huidige rentestand krijg je een paar tienden van een procent rente en na inflatie en belasting is dat negatief. Over risico gesproken. De enige manier om aan dat soort obligaties te verdienen is handelen, dwz hopen dat een ergere gek er meer voor biedt, en dat was dan weer net niet de bedoeling. Bovendien, met een rente van rond 0, en de verplichting tot speculeren om iets te verdienen, is er weinig wezenlijk verschil met bitcoins. Behalve dan dat obligatiehandelaren in paniek raken van 3 basispunten en bitcoinhandelaren niet knipperen bij 20% op een dag.

    Als je niet wil handelen, zijn staatobligaties altijd kansloos. Als de rente nog lang zo laag blijft (en die kans is heel groot), dan brengen ze niks op. Als de rente gaat stijgen, worden de koersen geslacht. Dat kan je negeren en er vanuit gaan dat op expiratie tegen 100% wordt afgelost, maar besef wel dat oligatie-ETFs zijn gewogen op kapitalisatie, dus op landen met de grootste schulden. Die dingen zitten vol met Italiaanse obligaties. Dat je het maar weet. "De markt" kan die dingen wel als AAA en risicoloos zien, maar daar waag ikzelf toch anders over te denken. Zeker bij een rente van 0% ga ik me daar niet in steken.

    Er kunnen wel degelijk kansen zitten in bepaalde bedrijfsobligaties en junk bonds, maar dat is een vak apart en denk ik ook niet wat je bedoelt.

    Ik ben iets jonger dan jou en ik heb 0% obligaties en dat blijft zo. Aandelen zijn niet zonder risico, soms gaat er een bedrijf failliet of gaat de koers structureel naar een lager niveau. Maar aandelen bieden tenminste ook kansen. En naar mijn mening bieden aandelen Shell, Unilever en dat soort defensieve dividendaandelen een veel betere prijs/kwaliteitsverhouding. Draghi heeft "de boekjes" in de kliko gesodemieterd. Dan moeten wij niet eigenwijs zijn en er hardnekkig aan vasthouden. Die "boekjes" zijn niet door God zelf in stenen tafelen gegrift, dus zo moet je ze ook niet behandelen.
23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links