Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

AFM

54 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
haas
0
quote:

haas schreef op 15 december 2015 19:22:

[...]

12 mnd verder............
========================================
AFM-toezichthouder Annemarie van Gaal klust niet alleen voor ING, maar ook voor Rabobank.

Vorige week stond ze nog in de bollenstreek op de planken.
Mevrouw Van Gaal heeft namelijk nog een andere baan, bij de AFM.’
Bovenstaand bericht had ik ook naar politiek partij-DenHaag gemaild in December
Nu Rosemuller nog ?
mss ééns gaan selekteren buiten de bekende netwerken ?
===================================
zo 17 jan 2016, 19:58
Van Gaal alweer weg bij AFM
AMSTERDAM -
Annemarie van Gaal heeft binnen zes maanden alweer haar ontslag als lid van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten ingediend bij Minister Dijsselbloem van Financiën.

www.telegraaf.nl/dft/25021949/__Van_G...
haas
0
DNB maakt financiële innovatie in Nederland vrijwel onmogelijk. Een betaalprovider als Mollie is in Nederland 100.000 euro per jaar kwijt aan toezichtkosten. Een vergelijkbaar initiatief in Londen kost daar 100 pond aan toezichtkosten. Je vraagt je af wat Mollie nog hier doet
haas
0
Opinieblad de Groene Amsterdammer wijdt in haar jongste nummer een lijvig artikel aan de Autoriteit Financiële Markten. Op basis van vijf maanden intensief onderzoek naar de werkwijze van de AFM in drie van de belangrijkste dossiers – woekerpolissen, rentederivaten en accou...

“We troffen een toezichthouder die ontstaan is vanuit de financiële sector, die vol zit met ex-bankiers en ex-accountants, en het liefst samen met de sector naar oplossingen zoekt. Een toezichthouder met beperkte capaciteit en wil om harde maatregelen te nemen. Die bovendien door het ministerie van Financiën wordt teruggefloten als ze niet doet wat het ministerie wil”, aldus het artikel. “De onafhankelijke financiële waakhond die burgers beschermt tegen hebzuchtige verzekeraars en banken? Dat is een sprookje, bedoeld om ons beter te doen slapen. Totdat de bank u, bijvoorbeeld, een rentederivaat verkoopt.”

Onthutsend
Over de woekerpolisaffaire schrijft de Groene Amsterdammer onder andere. “De onthutsende tussenstand na ruim twee decennia woekerpolisaffaire: miljoenen gedupeerden zijn afgescheept met een fractie van hun inleg, honderdduizenden mensen zitten met een pensioengat of restschuld voor hun hypotheek, en tienduizenden weten nog steeds niet wat ze aanmoeten met hun polis. ‘Zijn de verzekeraars nu weggekomen met bedrog, is er niemand die ze straft?’ vragen wij een ex-AFM’er betrokken bij het woekerpolisdossier. ‘Ze worden voor een deel gestraft’, antwoordt hij, ‘via de claims, de rechtszaken.’ Hij is even stil. Dan voegt hij toe: ‘Echt een straf-straf is dat uiteraard niet.’”

Dialoog
Volgens de auteurs praat de AFM liever dan dat ze slaat. “De toezichthouder verkiest consequent ‘normoverdragende gesprekken’ boven ‘formele maatregelen’ als boetes en aangiftes. En nog liever dan dat zij normoverdragende gesprekken voert, staat zij gewoon ‘in dialoog’ met de sector.” Uit het gehele onderzoek blijkt dat de AFM heilig gelooft in zelfregulering van de sector, in dialoog en samenwerking. Uit het artikel: “Zowel bij de falende accountants als de rentederivaten legde de AFM ondanks puberaal gedrag de verantwoordelijkheid bij de sector. Als die zelf met oplossingen komt, vindt ze dat beter voor iedereen. Ook als de toezichthouder wel mandaat heeft, straft ze maar beperkt. Waar de kleine partijen zoals financieel adviseurs nog wel hard aangepakt worden, blijft dat bij de banken, verzekeraars en Big Four-accountants een ultimum remedium. Gedupeerde burgers of kleine ondernemers zijn daardoor gedwongen hun gelijk via de rechter te halen. Zij moesten het bij de woekerpolissen en rentederivaten zonder een duidelijk oordeel van de AFM doen.”

Bondgenoot
De auteurs schrijven: “Opgericht als marktmeester door het ministerie van Financiën is de AFM nog steeds meer de bondgenoot van financiële instellingen dan een waakhond van de burger. Samen met het ministerie – de afgelopen jaren ook grootaandeelhouder van banken en verzekeraars – doet ze er alles aan om de geloofwaardigheid van de sector overeind te houden. Als toezichthouder is de AFM de leverancier van die geloofwaardigheid. Zij is degene die met gezag kan zeggen dat alles in orde is. Of, als er iets mis is, dat daar hard aan wordt gewerkt
haas
0
quote:

haas schreef op 10 maart 2016 12:07:

Opinieblad de Groene Amsterdammer wijdt in haar jongste nummer een lijvig artikel aan de Autoriteit Financiële Markten. Op basis van vijf maanden intensief onderzoek naar de werkwijze van de AFM in drie van de belangrijkste dossiers – woekerpolissen, rentederivaten en accou...

Radio1 : 19.00 gesprek met de onderzoekers
Langleve de Groene Amsterdammer:)
=============================================
Gesprek met Femke Awater en Emy Koopman over onderzoek van Investico gedurende vijf maanden naar r de belangrijkste dossiers van de AFM: woekerpolissen, rentederivaten en accountants. Uit alle drie blijkt dat de toezichthouder niet tegen de grote banken, verzekeraars en accountants is opgewassen.

De AFM verspilt veel tijd met overleggen met de grote spelers. Ze hoopt keer op keer dat de financiële sector zelf de problemen oplost, en bij minieme verbeteringen is ze al snel gul met lovende woorden.

Slachtoffers verwijst de AFM voor compensatie naar een langdurige en onzekere juridische strijd met hun bank of verzekeraar.Zie ook website
haas
0
Kifid: Bank mag betaald advies verplichten bij herfinanciering
ABN Amro hoeft de € 1.575 die de bank in rekening bracht voor de advieskosten bij herfinanciering van een hypothecaire lening niet terug te betalen aan een klant. Volgens de geschillencommissie van klachteninstituut Kifid behoort het in beginsel tot de beleidsvrijheid van de Bank om te bepalen o>>
haas
0
Martinus Persoon, (middellijk) bestuurder van United Wealth Exclusive B.V. (United Wealth Exclusive) en Congenials B.V. heeft niet aan informatie verzoeken van de AFM voldaan en heeft nu een last onder dwangsom opgelegd gekregen.

Het is een middel waarmee de AFM personen en bedrijven dwingt om hun gegevens over te dragen.

Ook Brucon Krommenie heeft van de AFM een last onder dwangsom opgelegd gekregen.
haas
0
ING Bank heeft jarenlang kunnen witwassen, maar DNB is niet van plan om de topbestuurders daarop aan te spreken. Ons kent ons is blijkbaar iets te veel van toepassing.
haas
0
FPlus Trading heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen. Het bedrijf zegt op haar website te handelen onder vergunning van de AFM. Dat is volgens de AFM niet waar en dus is het misleiding van consumenten. Het bedrijf misbruikt de naam en vergunning van een andere vergunninghouder en had vijf dagen om de website aan te passen en zaken goed te regelen. De vijf dagen zijn verstreken. De boete kan nu oplopen tot 50.000 euro.

Overigens zeggen ze te handelen onder vergunningnummer 12010811. Dat is ook een F Plus, maar dan wel een zorgverzekeraar.
haas
0
John de Mol heeft Facebook voor de rechter gedaagd (komt morgen voor) omdat via Facebook advertenties aangeboden worden waarin gesteld wordt dat hij bepaalde uitspraken gedaan zou hebben.

Die uitspraken deed hij niet en hij heeft niets met die advertenties van doen. Je zou toch denken dat het dus oplichting is.

Maar zoals ook de AFM al eens liet weten,
bij marketing gelden andere regels. De waarheid is bij marketing een optie.
Zolang het maar een advertentie is, mag je dus serieus liegen.

De uitspraak naar aanleiding van de rechtszaak morgen is dus heel interessant.
haas
0
AFM is een tandeloos tijgertje geworden

Een toezichthouder die iets te veel ambitie had. Zo kunnen we de AFM noemen. ’We hebben de gifbeker nu volledig leeggedronken”, zegt Gerben Everts aan de telefoon. Hij is verantwoordelijk voor het toezicht op accountants bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), en leed dinsdag voor de tweede keer dezelfde nederlaag. EY en PwC, twee van de zogenoemde ‘big four’ accountantskantoren, hoeven de boetes die de AFM had opgelegd definitief niet te betalen, zo oordeelde het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Hoger beroep is niet mogelijk. Boetes opleggen aan accountantskantoren is een stuk ingewikkelder geworden. Zelf spreekt de toezichthouder van ‘principiële kwestie’.
[verwijderd]
0
Dag haas,

Bij FUGRO is de AFM zelf in de fout gegaan en heeft zich, mijns inziens, niet alleen zelf schuldig gemaakt aan marktmanipulatie maar ook het vertrouwen in de markt (en de AFM zelf) schade toegebracht terwijl mogelijke gevolgen evt. schade voor andere marktpartijen nog geheel onduidelijk zijn.

Het draait om een melding in een van hun registers dat inzicht zou moeten verschaffen in de aandelenbelangen en netto shortposities bij Fugro, een melding die de AFM later heeft doen verdwijnen.

Duidelijke case, klip en klaar.

Oordeel zelf, lees vanaf vandaag een stukje/aantal pagina's terug tot je een post tegenkomt waarin alias 'bekeken' de AFM-melding post. Daartussen vind je alles van belang.

Doe (jij of iemand anders) ermee wat je wil. (vraag/klacht/aangifte/krant/.?.). Ik ga langs de balie.

haas
0
De beursgenoteerde bedrijven in Nederland zijn NV’s. Naamloze vennootschappen. De kern van de zaak is, de aandelen staan niet op naam. Je kan deze dus bezitten zonder dat de onderneming weet dat jij aandeelhouder bent.
Uiteindelijk weet je broker en bank dat wel, maar die mogen die gegevens niet delen met de onderneming.

De overheid wil daar nu verandering in brengen en wil het mogelijk maken dat de ondernemingen wel hun aandeelhouders kennen.
De vraag is waarom.
Wat heeft een onderneming aan die gegevens?
Eén potentiële reden is dat de aandeelhouders mogelijk ook klanten zijn. Weet je dus wie je aandeelhouders zijn, dan kan je die ook commercieel benaderen. U weet wel, net zoals de banken nu hun klanten willen benaderen met commerciële aanbiedingen van henzelf en derden. Uw gegevens zijn geld waard.
haas
0
Faillissement Cinjee nog altijd niet afgewikkeld; rechtbank velt finaal oordeel
Het faillissement van financieel adviesbureau Cinjee in Sliedrecht is na acht jaar nog altijd niet afgewikkeld. Een laatste poging om zonder tussenkomst van de Rotterdamse rechtbank het faillissement te kunnen beëindigen is op niets uitgedraaid. Binnenkort staat daarom een zogeheten renvooiprocedure.
54 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.387,62 +0,35%
 EUR/USD 1,0654 +0,10%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront