Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Niet inschrijven op Fastned'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 19 juni 2019 19:59
    quote:

    BeursVis schreef op 19 juni 2019 12:17:

    [...]

    Welke problemen dan? En waarom moet er in iedere straat een aantal laadpalen staan? Laden langs de snelweg (netzoals nu met benzine) werkt perfect. Het probleem is met Fastned dat ze bizar hoge prijzen vraagt.
    Het vragen naar waarom levert in Amsterdam niet veel op;)
  2. Freakertje 19 juni 2019 21:00
    quote:

    Woudsehoeve schreef op 19 juni 2019 17:25:

    Zonder risico's geen winst, laat dat duidelijk zijn.
    Stel dat je de aandelen niet hebt en ...
    Wat als ze gewoon met 200% (en meer) per jaar blijven groeien?
    Wat als de EV weer de helft goedkoper worden ?
    Wat als de gewone man er achter komt dat een EV veel goedkoper rijd?
    Dan heb je ook geen verlies als deze 'stel', 'als', 'etc' gebeurtenissen niet plaats hebben.
    Wil je geld inzetten op vakje 25 van het roulette? Prima, jouw geld. Niet huilen als het weg is he? :)

    IEX maakt duidelijk naar de gewone man dat dit geen rood/zwart gokje is, maar een enkel nummertje. Wat jij ermee doet, moet je verder zelf weten. rien ne vas plus, het geld is niet meer van u.
  3. Woudsehoeve 20 juni 2019 09:00
    Waarschijnlijk rijd geen van de personen die hier commentaar hebben in een elektrische auto.
    Die groei van de elektrische auto gaat straks heel hard, harder als Fastned kan groeien. Zeker als de consument er achter komt dat hij goedkoper, comfortabeler en veiliger is als die stinkende en herrie makende fossiele auto's. Accu techniek staat nog in de kinderschoenen, in de ontwikkeling daarvan worden bedragen in gepompt die in het niets vallen bij fastned. Net als wat de de ontwikkelaars van de elektrische auto's er in pompen.

    Ik weet nog dat iedereen riep dat "windmolens" op subsidie draaiden, zeker op zee. Nu, zonder subsidie vallen de investeerders over elkaar heen om nieuwe parken te mogen bouwen.

    Heel veel webshops hebben hebben in lange tijd geen winst gemaakt, "we kozen voor groei" was altijd de uitleg, niets nieuws onder de zon dus.

    Opnieuw zonder risico geen winst, en beleg niet met geld dat je niet kunt missen. En zorg voor voldoende spreiding.
  4. eduardvandewalle 20 juni 2019 12:50
    quote:

    Andy5 schreef op 19 juni 2019 11:10:

    Let op: laadpalen worden net als pinautomaten van verschillende banken. Ze gaan dan transactiekosten aan elkaar rekenen. Laad je met je Tesla bij BMW dan betaalt Tesla en visa versa.

    Zo verdiende de Friesland Bank flink aan zijn pinautomaten op de grote markt Groningen ;-).
    Wat een onzin verhaal. Als jij met je ING pas pint bij ABN, kost dit ABN onder aan de streep geld.
  5. Watermannetje2012 20 juni 2019 13:09
    Mijn vertrouwen gaat uit naar het advies van IEX. Die hebben er totaal geen belang bij misplaatste berichtgeving te posten.

    www.iex.nl/Column/481271/Wl-positief-...

    Grondige analyse


    Ik deel graag de grondige analyse van Nico Inberg over Fastned, die het aandeel te duur vindt en adviseert niet in te schrijven. Wij (Value8) willen graag 15 keer de winst 2020 betalen voor een snel groeiend bedrijf.

    Maar omdat Fastned in 2020 geen winst maakt, valt deze investeringsmogelijkheid voor ons buiten de boot. Ofwel: we vinden geen rechtvaardiging voor deze hoge waardering. Misschien vinden Fastned-klanten het leuk om aandeelhouder te worden of mensen die – ongeacht het rendement – duurzame trends willen ondersteunen.

    Bij een volgende beursgang zou ik graag goede, fundamentele informatie ergens snel kunnen laden. Dat lijkt me een gat in de markt.
  6. forum rang 10 voda 20 juni 2019 15:49
    Fastned maakt zich op voor beursgang
    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fastned
    --- --- --- Euronext Amsterdam
    (ABM FN-Dow Jones) FastNed wil een groot netwerk van snellaadstations bouwen, vooruitlopend op de aanstormende golf van elektrische auto's en wil dit deels financieren met behulp van een beursnotering.

    Volgens analisten loopt Fastned echter het risico om straks te worden overvleugeld door grotere rivalen met diepere zakken.

    De boeken voor de aankomende beursgang van Fastned op Euronext Amsterdam zijn inmiddels gesloten en spoedig zal blijken hoe groot de belangstelling was.

    De uitbater van snellaadpalen wil tot 30 miljoen euro ophalen met nieuwe aandelen. De emissie markeert meteen de overstap van de alternatieve beurs Nxchange naar de reguliere handel via Euronext.

    Zowel Nederlandse particuliere beleggers als professionele beleggers konden inschrijven, tot en met vanmiddag om 14.00 uur. De hoeveelheid aandelen kan groeien met 20 procent, bij voldoende belangstelling en als begeleidende banken de overtoewijzingsoptie gebruiken.

    Volgens analist Nico Inberg van IEX is het prijskaartje echter hoog, op 10 euro per stuk. Dit heeft te maken met de vorige pogingen om geld op te halen, die geen succes waren.

    FastNed, opgericht in 2012 door Bart Lubbers en Michiel Langezaal, wil zijn netwerk snel uitbreiden om de groeiende vloot van elektrische auto's te kunnen bedienen. Het bedrijf bouwde al 85 snellaadstations in Nederland en 12 in Duitsland en wil uiteindelijk toe naar 1.000 stations in heel Europa.

    www.youtube.com/watch?v=dkYJsI3wbnE&a...

    Volgens Inberg is de verwachte snelle toename van elektrische auto's geen fabeltje. De voorspelling van de Nederlandse regering van 1,9 miljoen elektrische auto's in 2030 is waarschijnlijk te hoog, maar de groei wordt hoe dan ook "episch", verwacht de analist.

    Toch geeft IEX een negatief advies. FastNed heeft namelijk veel meer geld nodig dan 30 miljoen euro om zijn netwerk te kunnen bouwen, en moet straks ook nog obligaties aflossen van eerdere investeerders.

    Een ander minpunt is dat het bedrijf geen uniek product heeft, maar iets verkoopt dat straks een 'commodity' zal zijn. Inberg voorziet dat andere bedrijven, die juist wel kapitaalkrachtig zijn, straks op grote schaal zullen investeren in een oplaadnetwerk.

    Weliswaar zijn er drempels om toe te treden tot markt, maar de grote spelers uit de auto-industrie lijken van een andere orde. Zo liet Volkswagen begin deze maand weten dat het tot en met 2025 maar liefst 36.000 laadpunten wil installeren in Europa.

    Ook benzinepomphouders zoals Shell, BP en Esso zouden straks en masse laadpalen kunnen gaan plaatsen, voorziet Inberg. FastNed kon dat tot nu toe tegenhouden via procedures met Rijkswaterstaat, maar de rechter kan het publieke belang zwaarder laten wegen.

    FastNed wordt volgens Inberg stevig gewaardeerd, op 45 keer de omzet. De omzet groeit wel snel: in het eerste kwartaal van 2019 was dit 844.000 euro, tegen 75.000 euro in heel 2015. In 2018 was de omzet 1,6 miljoen euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 20 juni 2019 17:09
    Fastned stelt emissie nieuwe certificaten van aandelen uit

    (ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft besloten om de emissie van nieuwe certificaten van aandelen uit te stellen. Dit maakte de aanstaande beursnieuweling donderdagmiddag bekend.

    Dit gebeurt in verband met "markt-gerelateerde omstandigheden". Fastned noemde onder meer de toegenomen onzekerheid deze week over het kabinetsbeleid aangaande de stimulering van elektrisch rijden.

    Desondanks verkrijgt Fastned vrijdag wel een notering op Euronext Amsterdam, "waarmee de gewenste toegang tot een grotere kapitaalmarkt wordt gerealiseerd".

    "Ik ben heel trots dat Fastned morgen een notering aan Euronext krijgt. Dit is een belangrijke stap vooruit in de ontwikkeling van het bedrijf. De uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen is nu uitgesteld, maar met de notering aan Euronext zijn de mogelijkheden voor financiering uitgebreid", zei CEO Michiel Langezaal donderdag in een toelichting.

    Vanaf 25 juni zal Fastned een raad van commissarissen hebben, bestaande uit mede-oprichter Bart Lubbers als voorzitter en Hans Streng en Hans Michels als onafhankelijke leden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links