BE Semiconductor « Terug naar discussie overzicht

BE Semiconductor - 2e kwartaal 2019

1.154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 54 55 56 57 58 » | Laatste
swiss dutch
0
Absoluut Alex, vergeet ook niet Intel. Die hebben de laatste maanden behoorlijke klappen gehad en zo ook BESI.
Joseph185
0
quote:

alexnr75 schreef op 7 juni 2019 08:09:

@Swiss,

Goed om te horen. Ik vond het management zeer integer en met veel vertrouwen overkomen. Ze deden de presentatie overwegend staand en open naar iedereen.

We kunnen nog moeilijke tijden krijgen wegens de toenemende short posities, maar het bedrijf lijkt zeer goed te worden geleidt. Afhankelijkheid van China bestaat, maar lijkt beperkt.Het viel mij ook op dat er vaak wordt gedacht dat Apple belangrijk is voor Besi, maar dit blijkt Samsung te zijn.
Ik vond de analistenpresentatie ook sterk zoals altijd bij Besi. Het zou me niet verbazen als grote beleggers weer instappen.
hjk2
0
quote:

alexnr75 schreef op 7 juni 2019 08:09:

..
We kunnen nog moeilijke tijden krijgen wegens de toenemende short posities, maar het bedrijf lijkt zeer goed te worden geleidt.
Als je vertrouwen hebt in een bedrijf, mag je blij dat er zoveel shorters in zitten. Grote kans dat je op een relatief lage koers kunt instappen en dat de shorters later de koers omhoog duwen.
hjk2
0
Heb de analistenpresentatie ook gezien. Uitstekend verhaal. Geweldige focus. Veel vertrouwen dat die 2 heren het bedrijf rustig verder laten groeien.

Leuk ook dat ze een slide van ASML gebruikten (slide 40), die ASML gebruikt om te laten zien, hoeveel ASML betrokken is bij het realiseren van mogelijke verbeteringen in de Computing sector, maar die BESI juist gebruikt om te laten zien, dat zij bij nog meer grote verbeterkansen betrokken zijn.
alexnr75
0
BEURSBLIK: HERSTEL BESI LAAT OP ZICH WACHTEN
ABM Financial News - 08:50
(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries zal dit jaar geen significante herstel meer kennen. Dit concludeerden analisten van Berenberg na een analistenbijeenkomst van de Duivense toeleverancier van de halfgeleidersector.

Na een zwakke outlook voor het lopende tweede kwartaal, voorziet de zakenbank "geen significancte" verbetering in de tweede jaarhelft. De handelsspanningen helpen daarbij niet.

"Het is duidelijk dat het bedrijf 2019 als een transitiejaar ziet, waarna in 2020 of 2021 een nieuwe investeringscyclus [in de sector] zal aanvangen", aldus de analisten.

Besi blijft in de tussentijd onveranderd inzetten op het verlagen van de kosten, "zodat een terugkeer naar groei zo winstgevend als maar mogelijk is". De timing van het herstel is echter onzeker, benadrukte de bank. "Maar we denken dat er tegen 2021 weer groei zal zijn". Innovatie bij smartphones zal hiervoor de aanjager zijn, aldus Berenberg.

Voor nu besloot de bank het Houden advies te handhaven met een koersdoel van 25,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
één en ander
0
quote:

Joseph185 schreef op 7 juni 2019 09:04:

[...] Ik vond de analistenpresentatie ook sterk zoals altijd bij Besi. Het zou me niet verbazen als grote beleggers weer instappen.
Ik ben dan wel geen grote belegger maar heb gisteren ook weer ingestapt.
roloff
0
Ik ben geen IEX-Premium lid maar kan artikel het wel lezen, dus weblink maar even geplaatst:

www.iex.nl/Premium/Adviezen/480672/Be...

Aandeeltjes Besi gewoon lekker vasthouden voor de lange termijn. Goed weekend allen.
hjk2
0
Het in de analistenpresentatie genoemde doel van € 800M omzet was best wel reëel. Of zoals de CEO zei: "Reken maar uit, beste kwartaal was € 170M, keer 4 is € 680M, dan ben je er al bijna."
alexnr75
0
DeZwarteRidder
0
Uitgelicht: Besi vereist geduld
07-06-2019 19:31 - Toeleverancier maakt zich klaar voor volgende opleving.

(ABM FN-Dow Jones) De koers van het aandeel BE Semiconductor Industries kwam donderdag rond het begin van een analistenbijeenkomst onder druk te staan. Het lijkt of één van de aanwezigen wat koudwatervrees kreeg toen de presentatie startte.

Dit jaar is een transitiejaar en het is wachten tot de volgende investeringscyclus in 2020 of 2021 van start gaat, was de boodschap bovenaan de eerste sheet van de analistenpresentatie.

Kortom, beleggers die hadden gehoopt dat het in de tweede jaarhelft allemaal wat beter zou worden, kwamen bedrogen uit. Sterker nog, het is niet uitgesloten dat het zelfs nog iets lastiger wordt dan al voorzien.

In het eerste kwartaal daalde de omzet al met 12,0 procent en voor het lopende kwartaal wordt gemikt op een omzetgroei van 5 procent op kwartaalbasis. Maar met 85,5 miljoen euro dit kwartaal zou de omzet van Besi nog altijd bijna de helft lager uitkomen dan de 161,1 miljoen euro die de Duivense toeleverancier in het tweede kwartaal van 2018 behaalde.

Maar dergelijke bewegingen zijn Besi niet ongewoon. De cyclus is de cyclus, en daar deint een toeleverancier als Besi nu eenmaal op mee.

Maar stil zitten, dat doet CEO Richard Blickman niet. Besi investeert vol in de nieuwe generatie systemen en focust daarnaast op de kosten. Hoe verder die worden teruggedrongen, hoe winstgevender Besi is als de cyclus keert. “Kosten, kosten, kosten”, staat dan ook in de presentatie te lezen. De komende vijf jaar zou Besi nog eens 15 miljoen tot 20 miljoen euro moeten kunnen besparen, terwijl het op het gebied van kostenbesparing de afgelopen jaren al veel gedaan heeft.

Vooral de verhuizing naar Azië, dichter bij zijn toeleveranciers en afnemers, leverde veel op. Door kortere lijnen kan Besi steeds sneller reageren als er een trendbreuk plaatsvindt, en door snel op te schalen kan het de winst extra opvoeren en bij tegenslagen kan het bedrijf snel de tering naar de nering zetten, waardoor de verliezen beperkt blijven of misschien zelfs rode cijfers voorkomen kunnen worden.

Dit is ook terug te zien in de ontwikkeling van de brutomarge. Tussen 2006 en 2009 lag de marge gemiddeld op 34,1 procent. Tussen 2010 en 2013 was dat 39,5 procent en tussen 2014 en 2017 steeg de marge al naar 51,1 procent.

Over 2018 kwam Besi met een omzet van 525 miljoen euro uit op een marge van 56,8 procent en in de eerste drie maanden van 2019 was de marge 55,9 procent. Het tweede kwartaal zal dit vermoedelijk ook circa 56 procent zijn. Kortom, ondanks dat de omzet dit jaar veel lager uitvalt, lijkt Besi de marge toch aardig op peil te houden, of op “aantrekkelijke niveaus” zoals de onderneming zelf zegt.

Weggezet tegen de concurrentie is de marge van Besi ook superieur, zo benadrukte de Duivense onderneming in de presentatie. Kulicke & Soffa kwam in het eerste kwartaal van dit jaar uit op 47,9 procent en bij de backend-tak van ASM PT bleef de marge steken op 39,2 procent.

Besi ziet uiteindelijk ruimte voor een marge van 60 procent, blijkt uit de presentatie.

Al met al, vindt Blickman, is Besi dan ook “goed gepositioneerd voor de volgende opleving”. Maar een onzekerheid als het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten kan de neergang nog wel verlengen.

De blootstelling aan China is volgens Besi echter “manageable” en de afhankelijkheid van Huawei is “beperkt”. Vooralsnog is de impact op de omzet “neutraal”, stelde Besi.

Uiteindelijk won het aandeel Besi op weekbasis 2,8 procent, en dat is omdat beleggers vermoedelijk het geduld hebben om betere tijden af te wachten en in de tussentijd het dividendrendement van momenteel 8,3 procent, het hoogste in de sector, te gebruiken als doekje voor het bloeden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
[verwijderd]
0
Rustig laten staan. Bij dips bijtanken dus. De volgende piek zal hoger zijn en langer duren.
[verwijderd]
0
Hoeveel van de huidige onzekerheid op gebied van de wereldeconomie en de dreiging van een recessie zitten er volgens jullie al ingeprijst in de huidige koers?

We staan nu op het niveau van 10-04-2017. 2 jaar teruggezet, best heftig....

We hebben eerder natuurlijk een nog lager punt gezien, ik kan niet helemaal achterhalen waarom het toen zo hard naar beneden gaat. Toen waren er koersen in de 16 euro. Die neerwaardse potentie zat er blijkbaar wel in. Was daar toen een duidelijke reden voor? Of is deze potentie nog steeds aanwezig?
ff_relativeren
0
@ FluitendeVogels,

de eerdere heftige koersbewegingen van BESI was een combinatie van :

- veel te ver opgelopen koers in 2017 en 2018 ;
- correctie op die doorgeschoten beurskoers ;
- de kille cijfers in 2018 ;
- magere outlook bij de kille cijfers.

Als je al die koersbewegingen samen bekijkt, in een 10-jaars koersgrafiek, dan zie je een steunlijn vanaf ca. € 7,50 in 2015 die oploopt naar de € 16,- eind 2018 die je zojuist noemde.

Als je die oplopende steunlijn doortrekt, en je doet hetzelfde met een dalende lijn langs de toppen vanaf het hoogtepunt in 2018, dan zie je hoe die 2 lijnen elkaar raken, tegen het eind van dit kalenderjaar.

Ze raken elkaar precies op € 20,-. Tussen vandaag en einde kalenderjaar, zit er een speelruimte tussen die 2 lijnen van pakweg € 22,- naar € 19,-.

Als je kijkt naar dat lijnenspel, dan kan de beurskoers in beide richtingen uitbreken en voor nieuwe verrassingen zorgen. De halfjaarcijfers + de outlook gaan de richting wel aangeven denk ik.

Voor het gemak, het plaatje erbij als bijlage :

Bijlage:
gap01
0
Het goede nieuws is dat de verwachtingen voor beide segmenten buitengewoon rooskleurig zijn. Voor nieuwe auto's geldt dat het aantal ingebouwde chips in rap tempo groeit en ook de vraag naar smartphones neemt de komende jaren louter toe, hoewel in gematigd tempo. bron BESI
Joseph185
1
quote:

gap01 schreef op 10 juni 2019 09:25:

Het goede nieuws is dat de verwachtingen voor beide segmenten buitengewoon rooskleurig zijn. Voor nieuwe auto's geldt dat het aantal ingebouwde chips in rap tempo groeit en ook de vraag naar smartphones neemt de komende jaren louter toe, hoewel in gematigd tempo. bron BESI
Ik heb dat niet uit de analisten presentatie begrepen. Dat de vooruitzichten buitengewoon rooskleurig zijn bedoel ik. Als ik goed luister naar de CEO dan hoor ik veel meer bescheidenheid. En er is een nieuw probleem bij. De handelsoorlog. Teveel optimisme kan veel geld kosten.
1.154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 54 55 56 57 58 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:39
Koers 143,600
Verschil +1,000 (+0,70%)
Hoog 144,050
Laag 137,350
Volume 393.109
Volume gemiddeld 481.010
Volume gisteren 296.860

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront