Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Een doffe dreun voor het sentiment

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 10 apr Slotcall: Inflatie- en rentepaniek, maar AEX zet stoïcijns zijn recordreeks voort 1
  2. 09 apr AEX opent lager en houdt vooral de adem in voor wat er later gaat komen 2
  3. 05 apr "Dit is waarom ING en ABN Amro het beter doen dan de markt" 10

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 6 juni 2019 17:43
    Trump heeft zich langzamerhand in de hoek gewerkt met al zijn acties. Naast de handelsoorlog, techoorlog met China heeft hij ook nog een intern VS conflict met Google, Amazon, Facebook en Apple.

    Als er geen deal komt tussen de VS met China en Mexico zal een aantal bedrijven flinke klappen krijgen in de VS. Daarnaast zijn veel agrariërs (en hun achterban) in de VS ook niet blij met de acties van Trump.

    Logischerwijs zou je dus denken dat Trump moet geen schuiven om zijn herverkiezing zeker te stellen. Als er wel een handelsdeal komt, dan zal Trump naar mijn beleving herkozen worden.

    Alle onderzoeken naar de VS techbedrijven zijn lange termijn trajecten, maar direct en indirect hebben deze bedrijven via hun lobby netwerk ook invloed binnen de politiek. Het starten van deze onderzoeken op dit moment is strategisch gezien geen slimme zet van Trump.

    Al met al verwacht ik dat er dus uiteindelijk wel een deal gaat komen met China eind dit jaar of begin volgend jaar. Met Mexico zal die deal er binnen weken zijn.

    De economie van China zal dan ook weer een positieve impuls krijgen. Ik blijf echter somber over de EU omdat er geen enkele lange termijn visie is op het gebied van technologie of infrastructuur of wat dan ook. Er zijn mooie verhalen maar elke keer blijkt dat er helemaal niks van komt. Om die reden zou de EU beter kunnen worden gesplitst in drie delen die elk afzonderlijk op hun eigen tempo verder kunnen gaan met ontwikkelingen. Daarnaast moet de Euro ook vervangen worden door drie deel Euro's, voor elk blok binnen de EU een aparte Euro. Als de EU blijft vasthouden aan de Euro en aan één blok dan zal de groei minimaal blijven en de EU blijven hangen in een recessie scenario.
  2. [verwijderd] 6 juni 2019 17:49

    Het blijft een opsomming van wat wij wisten.

    Maar het stoort de belegger dat anno 2019 een persoon de economie om zeep kan helpen.

    Het is absurd dat er geen maatregelen zijn om landen die niet volgens de regels werken, af te straffen.
    Italie gaat nu ook naar strafbankje. Dat kunnen wij wel doen, maar Amerika naar een strafbank plaatsen dat weer niet.

    Een land chanteerd een ander land en wij accepteren de gevolgen.

    Het is een absurde wereld en als burger kom je er steeds meer achter dat onze politieke leiders, die je vertrouwd, geen leiders zijn.
    Ze zijn niet om de burger te dienen.

    Ze zijn vooral bezig om zichzelf te verrijken.

  3. Gijsbertha 7 juni 2019 03:27
    Braaf, politiek correct artikel, in lijn met CNN, MSNBC, NOS en consorten. Wellicht zou de media eens een vergelijk moeten maken tussen de macro economische cijfers van de US en de EU, begin eens met GDP groei en consumentenvertrouwen, en zich afvragen waarom die gekke Trump het een stuk beter doet dan de bureacraten in Brussel. Verder wordt er ook nimmer gerept over het feit dat als Trump het beginsel van wederkerigheid op de onderhandelingstafel legt, dwz het over en weer hanteren hanteren van dezelfde handelsbelemmeringen (met name invoerrechten en het toelaten van buitenlandse investeerders), China de eerste is die "No, thank you" zegt en vervolgens naar de uitgang rent en de EU op gepaste afstand volgt. En het is allemaal de schuld van Trump? Lachwekkend.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links