Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Pensioen_LEUGENS Knot en Koolmees

2.561 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
rationeel
0
quote:

ffff schreef op 6 juni 2019 14:57:

Chiddix,

Zoals je gisteren zelf ( terecht) aankaartte: Hoe zit het in andere landen? VANDAAG het grote hoofdthema in de Belgische politiek, in het Belgische nieuws. De begrotingstekort loopt op tot 9,8 MILJARD. Natuurlijk komt dat niet alleen door de pensioenen, maar in België maakt het wel een substantieel deel uit van de Rijksuitgaven.

Dus bijna 10 miljard tekort. Overigens net zoals in Frankrijk dat ook al naar de tien miljard tekort afstevent.

Tja, dan kun je natuurlijk weer proberen de vermogensbelasting maar te verhogen, maar je kunt ook eens tegen de bevolking zeggen: Kom op zeg, zeur eens niet zo. We willen een begrotingsevenwicht zoals de Nederlanders en de Duitsers.

Tenslotte Chiddix: Jouw lijstje van gisteravond met pensioenleeftijden is een bedrieglijk lijstje in de zin van: je kunt wel posten dat in landen de pensioenleeftijd 66 jaar is, maar.....het gaat er nu juist om op welke leeftijd het merendeel van de bevolking er werkelijk mee stopt! En die cijfers zijn regelmatig huiveringwekkend. Via allerlei kunstgrepen moet die grote groep die al voor hun 66-ste het voor gezien houdt, toch uitbetaald worden.

Theo, altijd waardering voor je postings maar je hebt toch belangrijke ontwikkelingen van de afgelopen 50 jaar geen aandacht gegeven. Er komen de laatste half jaar van heel wat onderzoekers schitterende rapporten dat het met de bevolking werkelijk stukken beter gaat dan tien, twintig dertig jaar geleden. Er werden wel 15 levens-sferen aangehaald en iedere keer was het juist veel beter geworden. De conclusie van die vorsers was/ is terecht: Wij worden in de media overspoeld met ellende nieuws, terwijl wij rondom ons heen alleen maar veel goedverzorgde verpamperde mensen zien, op een vn hun vele tripjes, naar alle mogelijke gelegenheden om hen bezig te houden, te begeleiden. Ik zie niet anders rondom mij heen. Echte armoe zie je absoluut niet meer in West-Europa. Hoeft natuurlijk ook niet, maar het is er ook niet meer. Die stress waar jij over spreekt komt ook vak door al die nevenactiviteiten die men NAAST zijn werk ontplooit. De werkgever krijgt de schuld, terwijl de oorzaak ligt in hoe stampvol ze hun vele vrije tijd volstoppen, dat hun hoofd ervan tolt!

Peter

Armoede is niet het probleem. Het probleem is de OVERBEVOLKING, door immigranten ihb.
Gevolgen kosten, zie berekening , scholen overvol, wachttijden ziekenhuizen rijzen de pan uit. Over niveau? zwijgen we maar. Geen huizen. Alle handen vol aan zaken waar we geen aandacht aan zouden moeten hoeven besteden. Zoals criminaliteit in vele vormen. Gevolg dat zaken die aandacht behoeven niet aan bod komen zoals daar zijn verzakkende bruggen, omvallen van schitterende bomen, gaten in straten. Al met al te veel om op te noemen.

Failed State...Daarom ben jij toch vertrokken?
rationeel
0
quote:

Chiddix schreef op 6 juni 2019 15:43:

[...]

Goed, er stoppen werknemers voordat men de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt ongeacht zware beroepen. Prepensioen. Stoppen zonder prepensioen kom je in de bijstand terecht en moet vadertje staat een bepaalde groep 60 plussers onderhouden. Heb er geen zicht op hoeveel dat er zijn.
Voor Frankrijk is 10 miljard niet veel afgezet procentueel begrotingstekort. In Brussel(EU hoofdkantoor) maakt men zich niet druk over Belgie maar de politiek blijkbaar wel over het begrotingstekort.
Eerder werd al opgemerkt , dat Belgie te maken krijgt met een oplopend begrotingstekort in de komende jaren. Ik hoorde het in Terzake een tijdje geleden. Zie dat maar eens op te lossen?
Er moet een streep door alle mogelijke vergoedingen. Gewoon vanaf 0 beginnen.

Uitgangspunt ...iedereen werken voor de eigen kost.

Zou een VVD standpunt moeten zijn, maar ja ...een linkse partij geworden. Meehuilen met de wolven in het bos.
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 6 juni 2019 16:25:

[...]

Armoede is niet het probleem. Het probleem is de OVERBEVOLKING, door immigranten ihb.

Failed State...Daarom ben jij toch vertrokken?
Wat een onzin; het aantal bewoners in Nederland, Duitsland etc. zou afnemen als er geen immigranten binnenkwamen.
Duitsland smeekt om meer immigranten uit andere Oost-Europese landen.

Bij toenemende welvaart daalt de bevolking automatisch tot onder nul. Welgestelde ouders willen maar 1 of maximaal 2 kinderen om de wel bekende redenen.

Verhoog de welvaart in Afrika en je krijgt een daling van vele miljoenen inwoners.

taurus86
0
"2035: De werkweek wordt officieel teruggebracht naar 32 uur. Een verdere verlaging naar 28 uur wordt bestudeerd. Met name Senioren dringen aan op een 28 urige werkweek. Aangevuld met een Flexy-Pensioen geven veel Senioren er de voorkeur aan om in het arbeidsproces betrokken te blijven."

Gek dat in heel veel voorgaande commentaren, deze waarschijnlijke ontwikkeling totaal niet wordt meegewogen. Van 1620 naar 1260 uur (45 weken) de 360 uur minder gaan naar 'De Robot''

Wenselijk - Mogelijk - Waarschijnlijk.
Chiddix
0
Besparing door verhoogde AOW leeftijd 2017:

1,7 miljard(65 jaar en 9 maanden). Uitgaven AOW uitkeringen: 37,4 miljard(2017).
De staat heeft vanaf 2013 z on 4 miljard euro bespaart door de verhoogde AOW leeftijd.
Gaat de leeftijd van 65 jaar naar 66 jaar is het op jaarbasis 2,3 miljard besparing voor de staat(minder uitgaven).
Dit jaar zitten we op 66 jaar en 4 maanden en dan is de besparing 3 miljard euro voor vadertje staat. Door vergrijzing gaat dat getal nog iets verder omhoog de komende jaren. Maar er komen ook meer varkens aan de trog(AOW uitkering) de komende jaren. Er komen meer oudjes wordt gezegd.
rationeel
0
‘Is zielig’ – Gemeente Amsterdam beloont minimagezinnen door vrijwillige ouderbijdrage voor ze te betalen

Verrassend is het niet wat er gebeurt in Amsterdam, schrijnend en onverstandig is het zeker! Minimagezinnen worden met het betalen van de ouderbijdrage voor school ‘geholpen’ door de gemeente, die ze vijftig euro geeft. Dat meldt de NOS.

Vanaf komend schooljaar mogen alle basisschoolleerlingen uit minimagezinnen óók mee op schoolreisje. Dit wordt namelijk bekostigd door een zogeheten ‘vrijwillige bijdrage’ omdat het om een buitenschoolse activiteit gaat. Dit betekende dat niet iedereen mee kon als er niet mee werd betaald door de ouders, om de kosten te dekken.

Pa rookt liever een sigaretje.

En wij betalen nog wel wat meer:(

Chiddix
1
Bij Rutte speelt nog een aspect mee in het pensioenoverleg en dat is , er mogen niet teveel mensen stoppen met werken. Er is heden een tekort op de arbeidsmarkt.
Dat wil niet zeggen , een blijvend tekort want als de economie afremt, lost dat probleem vanzelf op? Groei, recessie is een cyclus.
rationeel
0
Veel is schijn economie. Mensen die door de burgers onderhouden worden leveren "KOOPKRACHT".
haas
0
Kamer wil adequaat nabestaandenpensioen bij invaren in nieuw contract
De dekking van het nabestaandenpensioen mag geen gevaar lopen bij de overstap naar een ander pensioencontract, vindt de Tweede Kamer. Die wil ook één uniform partnerbegrip voor het recht op nabestaandenpensioen.

Dinsdag nam de Kamer moties aan die het kabinet vragen dit te regelen. Die waren ingediend bij een overleg over de initiatiefnota voor een beter nabestaandenpensioen van Pieter Omtzigt (CDA) en Eppo Bruins (ChristenUnie). De Kamerleden stuurden die nota afgelopen zomer aan de Kamer. Reden was dat mensen in vergelijkbare situaties een totaal verschillend nabestaandenpensioen kunnen krijgen. Zo kan overlijden vlak vóór of vlak na bereiken van de AOW-leeftijd een factor vier schelen in het nabestaandenpensioen, aldus Omtzigt en Bruins. In zijn advies over de pensioenhervorming noemt de SER als wens het nabestaandenpensioen meer te standaardiseren.

Slootweg wil verder dat deelnemers bij invaren pensioenrechten zo kunnen inruilen dat ‘een adequaat nabestaandenpensioen na invaren voor een ieder beschikbaar is’. In reactie op de motie zei Omtzigt dat het van groot belang is om het invaren goed te regelen. Gebeurt dat op de verkeerde manier, ‘dan hebben we daar nog 60 jaar lang last van’, aldus Omtzigt. ‘Dan hebben mensen 60 jaar lang het verkeerde of geen nabestaandenpensioen.’

Hij overtuigde niet alle partijen: 50Plus, SGP, D66 en VVD stemden tegen.
rationeel
0
Beperktedijkbewaking
0
Niet erg als je het optioneel maakt. Mensen die geen nabestaandenverzekering willen -bijvoorbeeld omdat ze geen kinderen hebben- betalen dan minder premie of bouwen iets meer ouderdomspensioen op.
Volgens mij bestaan dergelijke keuzemogelijkheden al, zij het in bescheiden mate.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

rationeel schreef op 6 juni 2019 11:38:

[...]
Doorgaan tot het schip strandt:(

Geen tijd. Overvolle agenda's. Ongezond leven. Ongezonde omgeving. Ergernissen. Bemoeizuchtige overheid. Geen rust.
Inderdaad.
De toename van de diverse levensverwachtingen (mannen, vrouwen, 65+ers etc.) stagneert de laatste jaren volgens het CBS.

josti5
0
Ik heb altijd de keuze gehad: wel/geen partnerpensioen, wel/gaan nabestaandenpensioen partner en/of kinderen.
Eveneens bij de ingang van het pensioen: 1e 5 jaar hoger pensioen, daarna lager, en drie keuzemogelijkheden weduwepensioen.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Chiddix schreef op 6 juni 2019 12:54:

...
Henk kreeg gaandeweg in de gaten, dat 65 jaar er niet meer inzat. Hij liet een bureau van alles uitrekenen maar na de berekening maakte hij een grote blunder waardoor 50Plus zakte in de peilingen van 10 zetels naar 5 zetels. Als ik mij goed herinner was dat begin 2017.
Maar nu de AOW leeftijd is opgekrikt zou het veel gemakkelijk rekenen moeten zijn met de cijfers van bv de minister van financien en Koolmees erbij.
Henk Krol is een aardige man en doet het goed op het scherm, maar is geen gehaaid politicus (en ook geen goede boekhouder). Corrie vd Brenk en M.v.Rooijen zijn beter.
De huidige 50PLUS-voorzitter Dales (Noord-Zuidlijn!) is ook geen goede boekhouder. Jan Nagel was beter.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

josti5 schreef op 7 juni 2019 12:42:

Ik heb altijd de keuze gehad: wel/geen partnerpensioen, wel/gaan nabestaandenpensioen partner en/of kinderen.
Eveneens bij de ingang van het pensioen: 1e 5 jaar hoger pensioen, daarna lager, en drie keuzemogelijkheden weduwepensioen.
Zie daar, wat ik al zei.
Het verschilt een beetje per pensioenfonds.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

Zwitserleven schreef op 6 juni 2019 14:09:

...
De huidige eind veertiger en de vijftigers wordt steeds meer afscheid van genomen en gaan aan de slag als zzp'er. Deze groep moet langer doorwerken, maar werkgevers zitten nu al niet op ze te wachten. Daarbovenop nu verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'er. Gevolg: deze groep bouwt al minder pensioen op, kan nu minder voor pensioen sparen. Op de lange duur zie ik de bijstand exploderen. Zeker met de generatie wie dan leeft wie dan zorgt.
Ben ik ook bang voor. En omdat er meer mensen zonder een aanvullend pensioen zullen komen (of met een onvolledig pensioen), voorzie ik over 15 jaar en daarna politieke druk om de AOW extra te verhogen. De belastingbetaler draait daarvoor op, ook degenen die wel netjes voor een eigen pensioen hebben gezorgd (en betaald).
Daarom ben ik voor een verplichte pensioenregeling voor zzp-ers.

josti5
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 7 juni 2019 13:04:

[...]
Ben ik ook bang voor. En omdat er meer mensen zonder een aanvullend pensioen zullen komen (of met een onvolledig pensioen), voorzie ik over 15 jaar en daarna politieke druk om de AOW extra te verhogen. De belastingbetaler draait daarvoor op, ook degenen die wel netjes voor een eigen pensioen hebben gezorgd (en betaald).
Daarom ben ik voor een verplichte pensioenregeling voor zzp-ers.

Dit zal een extra politiek argument zijn, om de hoogte van de AOW aan te passen aan de hoogte van het eigen pensioen!
Nu al kakelt de politiek over 10.000 euro bruto als ' normaal' pensioen, en 20.000 euro wordt ' hoog' genoemd.
Nogmaals: aanpassing van de hoogte van de AOW aan het eigen pensioen staat al op het enkele jaren geleden door ambtenaren van MinFin gemaakte lijstje.
Ergo: burgers met een opgebouwd pensioen vanaf pakweg 20.000 euro, die vaak de maximale AOW-premie hebben opgehoest, zullen de rekening gaan betalen in de vorm van minder AOW.
Vroeger of later zal dit konijn uit de hoge hoed worden getoverd, wellicht eerst heeeel voorzichtig maar, zoals we van de politiek gewend zijn, al vlug in versnelde mate.
objectief
0
Ja, diegene die weinig betaald hebben zeuren het meest over deze regeling, want tenslotte krijgt ieder dezelfde AOW.
rationeel
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 7 juni 2019 12:33:

Niet erg als je het optioneel maakt. Mensen die geen nabestaandenverzekering willen -bijvoorbeeld omdat ze geen kinderen hebben- betalen dan minder premie of bouwen iets meer ouderdomspensioen op.
Volgens mij bestaan dergelijke keuzemogelijkheden al, zij het in bescheiden mate.

Feitelijk is onze maatschappij nog altijd gebouwd op vader moeder kinderen constructie.

Wie daarvan afwijkt betaalt.

Meer kinderen ...er wordt voor betaald.
Partner...er wordt voor betaald.

Minder kinderen, meer belasting...Het is maar hoe je het bekijkt.
2.561 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.118,60 -0,11%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.999,16 -0,18%
 US30^ 38.353,31 -0,39%
 Nasd100^ 17.557,87 +0,44%
 US500^ 5.078,88 +0,18%
 Japan225^ 37.998,76 +0,16%
 Gold spot 2.324,48 +0,11%
 EUR/USD 1,0696 -0,06%
 WTI 82,52 -0,94%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront