TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom mei 2019 - EUR3,20 uitkering per aandeel

1.792 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 86 87 88 89 90 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ik denk t2 de winnaar van de week

Als je vertrouwen had heb je de aankoop van de uitgekeerde investering voorgeschoten-of voor laten schieten (vbr) om extra aandelen te kopen.

Dan voelt het allemaal wat minder vies.
Putz
0
quote:

steelfighter72 schreef op 24 mei 2019 17:41:

9/16*3,20+7,50= schaterlach van Harold
Waarom?
[verwijderd]
0
quote:

steelfighter72 schreef op 24 mei 2019 17:41:

9/16*3,20+7,50= schaterlach van Harold
Het is zó doorzichtig dat het lijkt of het niet waar kan zijn. De koers naar 7,50 gestuurd en vanaf gisteren mag-ie los. Wat er maandag gebeurd is nog een raadsel, maar alles lijkt mogelijk. Er zullen zeker winnaars uit deze strijd komen en ‘the loser has to fall’.
NewKidInTown
0
quote:

JIBA schreef op 24 mei 2019 17:26:

....De here moge het weten...
(Dat ben jij btw niet hoor.)
Je zit toch aardig "in de buurt" ;-)
[verwijderd]
0
Nieuw?

TomTom duwt nieuwe functies van verkeersinformatie om verder te lokaliseren
Geplaatst op: 2019/05/22 11:37:51 Bron: Che Yunwang
Om zijn samenwerking met Audi in China verder te verdiepen, heeft TomTom drie nieuwe functies gelanceerd voor zijn verkeersinformatiedienst.

In de afgelopen jaren van een snelle ontwikkeling van autonoom rijden, lijkt het erop dat niemand twijfelt aan het belang van zeer nauwkeurige kaarten voor de betreding ervan. Het is duidelijk dat de kaartreus TomTom uit Nederland natuurlijk niet de kans zal missen om het veld in te gaan.

Tijd om 2019 te betreden, TomTom geeft blijk van de ambitie om in de richting van smart driving te gaan, zowel op kapitaalniveau als op bedrijfsniveau. Voor de planning van de toekomst vertelde Ralph, vice-president van transport- en reisinformatie, aan Che Yun: "We zullen in de toekomst twee belangrijke ontwikkelingsrichtingen hebben, we zullen ongetwijfeld doorgaan met het verdiepen van kaarten met een hoge nauwkeurigheid, aan de andere kant onze traditionele kaarten, De verkeersinformatieservice zal zich blijven ontwikkelen. "

Op het gebied van traditioneel zakendoen heeft TomTom zijn samenwerking met Audi in China verder verdiept en drie nieuwe functies voor zijn verkeersinformatiedienst gelanceerd: verkeersinformatie op basis van de richting van het voertuig, informatie over kentekenbeperking en minikaart. Het is duidelijk dat alleen Audi-eigenaren van deze service kunnen genieten wanneer de nieuwe functies op de markt komen.

Verkeersinformatie op basis van de richting van het voertuig: het kan automatisch verschillende verkeersomstandigheden op de kruising detecteren, zodat het navigatiesysteem alleen de verkeersinformatie van de bestuurder in een specifieke rijrichting in aanmerking neemt. De huidige verkeersopstopping bij de snelle poort zorgt er bijvoorbeeld voor dat de aangrenzende rijstrook een verkeersopstopping is, maar uw navigatie is recht en de meest linkse rijstrook is gedeblokkeerd en het systeem kan de situatie analyseren om u van nauwkeurigere congestie te voorzien.

Bovendien kan deze functie de wachttijd van verschillende rode lichten berekenen om gebruikers een nauwkeurigere geschatte aankomsttijd te geven. Met betrekking tot de voorspelde tijd, leerde Che Yun ook van TomTom dat 70% van de gebruikers de TomTom-dienst voor verkeersinformatie gebruikt, de werkelijke aankomsttijd en de fout van de systeemvoorspellingstijd slechts binnen twee minuten als de reis langer duurt dan 30 minuten.

Het is de moeite waard te vermelden dat, op basis van deze functie, de analyse onder de wegconstructiesituatie nauwkeuriger is en de gebruiker nauwkeurig kan worden voorzien van eenbaansconstructie, constructie met meerdere rijstroken of alle wegafsluitingen. Er wordt gemeld dat de gegevens om de 30 seconden op de achtergrond worden bijgewerkt en om de twee minuten aan de gebruiker.

Nummerplaatlimietinformatie en minikaartfunctie: allemaal specifiek ontworpen voor de Chinese markt. Onder hen verschilt de minikaartfunctie niet veel van hetzelfde type productontwerp op de markt. Maar op basis van TomTom's krachtige gegevensverwerkingsmogelijkheden, kan het gebruikers voorzien van meer accurate inhoud.

De nieuwe functies van TomTom's verkeersinformatiedienst zullen gebruikers voorzien van meer accurate navigatiediensten, waardoor gebruikers hun bestemmingen sneller kunnen bereiken. De grotere betekenis daarachter is dat het ook de huidige verkeerscongestie in China zal verlichten. In dit verband voegde de general manager van TomTom Automotive toe: "TomTom's visie is om een ??veilige, verbonden, autonome rijstijl te creëren zonder files en emissies."

translate.googleusercontent.com/trans...,1500004,15700022,15700186,15700191,15700256,15700259&usg=ALkJrhiaVSsPHrQ2bofpJDqb--GGClb-RA

[verwijderd]
1
En dan dit in Europa:

rijdag 24 mei 2019
Nieuws
terug


Stuur dit artikel door »

Groen licht door slimme Audi techniek
Na een succesvolle lancering in de Verenigde Staten introduceert Audi Traffic Light Information nu in Europa. Audi rust vanaf juli een aantal nieuwe modellen uit met deze spraakmakende techniek. Door data slim te verwerken weet de auto wanneer verkeerslichten op groen springen, zodat de bestuurder daarop kan anticiperen. Rijden in steden wordt zo meer ontspannen en efficiënt. Ingolstadt – de thuisbasis van het merk – wordt de Europese proeftuin voor deze V2I-technologie (Vehicle to Infrastructure). Andere Europese steden volgen later. Audi is de eerste fabrikant ter wereld die zijn serieproductiemodellen via een netwerk verbindt met verkeerslichten in steden.

Audi introduceerde de zogeheten Time-to-Green-technologie in 2016 in de Verenigde Staten. Dit geavanceerde systeem telt bij het naderen van, of stilstaan bij een rood licht via de Audi virtual cockpit of het head-up display af naar het moment dat het licht op groen springt. In de VS ondersteunen al meer dan 5.000 kruispunten met verkeerslichten de technologie. Audi biedt er sinds februari dit jaar een extra feature: Green Light Optimized Speed Advisory, kortweg GLOSA. Het doel van deze innovatie is vooral om het rijden op de ‘groene golf’ mogelijk te maken. Het systeem informeert hiertoe de bestuurder over de ideale snelheid die hij moet aanhouden om het volgende verkeerslicht bij groen te bereiken.

Audi gaat nu zowel Time-to-Green als GLOSA inzetten voor de Europese pilot in Ingolstadt. De techniek is vanaf juli dit jaar beschikbaar voor de Audi A4, A6, A7, A8, Q3, Q7, Q8 en e-tron en is dan gekoppeld aan het ‘Audi connect Navigation & Infotainment’ en het optionele ‘camera-based traffic sign recognition’.

Stadsverkeer zal op de lange termijn kunnen profiteren van de technologie van Audi. Wanneer auto's geanonimiseerde gegevens naar de infrastructuur sturen, kunnen verkeerssignalen flexibeler werken. Elke bestuurder kent de volgende situatie: 's avonds wacht je voor een rood licht - terwijl er in de verste verte geen andere auto te zien is. Verkeerslichten die zijn aangesloten op een netwerk zouden dan kunnen reageren op basis van de vraag.

De nieuwe Audi technologie kan op termijn ook worden gebruikt door andere automerken. In de toekomst zullen V2I-technologieën zoals Traffic Light Information ook autonoom rijden mogelijk maken.

www.autoleasewereld.nl/nieuws/1/10525...
de koe
0
quote:

florida7 schreef op 25 mei 2019 08:06:

ABNAMRO heeft vandaag al conversie bedrag bijgeschreven.
Inderdaad bij mij ook, ik heb vrijdagmorgen de helft van mijn verloren aandelen terug gekocht op 8.03 euro.
Juun
0
quote:

Juun schreef op 23 mei 2019 11:49:

Ik weet niet of het eraan ligt dat ik in 5 portefeuilles TT heb zitten, waarvan 2 portefeuilles tevens met opties TT. Maar ik wordt net actief gebeld dat de batch met de kapitaaluitkering bij ABN AMRO wordt gedraaid in de nacht van vrijdag op zaterdag en daardoor op zaterdag 25 mei al zichtbaar zou zijn op de rekening i.p.v. op maandag 27 mei.

Slechts ter informatie
En inderdaad, sinds vanochtend de bijschrijving op iedere rekening die ik aanhoud bij ABN AMRO zichtbaar. De administratie van de opties is nog wel een chaos, zowel in het normale portefeuille overzicht als in Dealingroom is er geen koersinformatie of handel mogelijk. Ik mag toch hopen dat e.e.a. vanaf maandag weer normaal verloopt.
DerksVisie
0
Haha op BNR beursradio noemen ze TomTom doodleuk bij de dalers van de week met een - van 36%. En dan met een uitleg dat dit waarschijnlijk komt omdat het bedrijf minder waard is geworden door de verkoop van Telematics.

Dat is toch wel beschamend.
Brouwer285
0
wel er is 750 miljoen uitgekeerd, dientengevolge is de totale marktkapitalisatie dan flink gedaald.. ??
Is dus gecompenseerd met het aantal uitstaande aandelen. ‘tis maar hoe je het bekijkt.
Beurswaarde zal wel zo’n 36 percent gedaald zijn, niet naar gekeken. Trekt wel weer bij met de huidige groei, binnen 1,5 jaar is het omzetverlies door verkoop van TTT tenietgedaan, mijn mening.
tatje
0
In 2018 had Tom Tom een outlook van 800 miljoen incl TTT.

2019 zal zeker 750 miljoen zonder TTT leveren.

2020 zonder TTT zal vet over de outlook van 2018 800 miljoen incl TTT gaan.

Mijn mening over de optie aandelen inkoop, de koers ging tijdens de inkoop naar 9,25, waarschijnlijk moest Geelen met 1 miljoen stuks aandelen bijspringen, anders was de koers dik over de 10 gegaan.

Nu gaan we met de share consolidation en capital buyback van 750 miljoen naar een vermindering met 101,5 miljoen aandelen.

Met een aandelen inkoop van 750 miljoen had je er misschien 60 miljoen aandelen uit de markt gehaald.

Of er nu 232 miljoen aandelen staan of 131 miljoen, de overnameprijs van de founders staat vast.

Bij 232 miljoen krijg je minder per aandeel, dan bij 131 miljoen aandelen.

Nog wel ff met die 750 rekening houden, peanuts dus :-)
[verwijderd]
0
quote:

tatje schreef op 25 mei 2019 11:53:

In 2018 had Tom Tom een outlook van 800 miljoen incl TTT.

2019 zal zeker 750 miljoen zonder TTT leveren.

2020 zonder TTT zal vet over de outlook van 2018 800 miljoen incl TTT gaan.

Mijn mening over de optie aandelen inkoop, de koers ging tijdens de inkoop naar 9,25, waarschijnlijk moest Geelen met 1 miljoen stuks aandelen bijspringen, anders was de koers dik over de 10 gegaan.

Nu gaan we met de share consolidation en capital buyback van 750 miljoen naar een vermindering van 101,5 miljoen aandelen.

Met een aandelen inkoop van 750 miljoen had je er misschien 60 miljoen aandelen uit de markt gehaald.

Of er nu 232 miljoen aandelen staan of 131 miljoen, de overnameprijs van de founders staat vast.

Bij 232 miljoen krijg je minder per aandeel, dan bij 131 miljoen aandelen.

Nog wel ff met die 750 rekening houden, peanuts dus :-)
Haha die Geelen zat gewoon op zwart zaad...

Heb je die kerel wel eens aangekeken?
[verwijderd]
0
quote:

tatje schreef op 25 mei 2019 12:05:

Makita.

Jij hebt een andere mening :-)

Dat kan !

www.quotenet.nl/quote-500/a135870/pie...
Hij laat nooit een foto van zichzelf zien, zoveel zelfkennis heeft hij dan wel weer ;-)

Veel geld is niet hetzelfde als zakelijk slim in zijn geval.

Met TomTom koers komt het overigens helemaal goed. 700mln ondernmeingswaarde met orderboek van 2mrd en 300 mln deferred revenues nu.

Microsoft of Elektrobit kom er maar in. Voor 2mrd (15 per aandeel) heb je het nu.
tatje
0
quote:

Makita schreef op 25 mei 2019 12:07:

[...]
Hij laat nooit een foto van zichzelf zien, zoveel zelfkennis heeft hij dan wel weer ;-)

Veel geld is niet hetzelfde als zakelijk slim in zijn geval.

Met TomTom koers komt het overigens helemaal goed. 700mln ondernmeingswaarde met orderboek van 2mrd en 300 mln deferred revenues nu.

Microsoft of Elektrobit kom er maar in. Voor 2mrd (15 per aandeel) heb je het nu.
Ik denk niet voor 15 euro.

De founders bepalen.

Hebben nog 58,5 miljoen aandelen, als ze niet bijkopen.

58,5 miljoen maal 15 euro is 878 miljoen.

Harold en Corinne 439 miljoen
Peter Frans 219,5 miljoen
Pieter 219,5 miljoen.

Wel nog ff 25% aanmerkelijk belang aftikken.

15 euro als bod door Microsoft, nee, de founders hebben een goudschip op het netvlies :-)

Hopelijk gaan ze het met ons delen.

1.792 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 86 87 88 89 90 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 307.306
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront