Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Oh, oh wat is die Superstaat EU zo mooi!

181 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
hirshi
1
quote:

jonas schreef op 23 mei 2019 22:32:

Door Nieuwsuur wordt gedaan nu alsof die volgevreten Timmermans absolute winnaar is. Wederom de bekende linkse flauwekul.Met die E 30.000 per maand zullen veel mensen zoals blaaskaak Timmermans natuurlijk ook wel voor die EU zijn. EU als moedertiet voor de EURO-Fielen met hun op niets gebaseerde verhaaltjes.

En Hirshi? Oude man met communistische neigingen en wat verdwaasd. Zo is het leven: eens komt het moment van geestelijke terugval. Soms met onverwachte heimelijk gekoesterde linkse neigingen. Het zij zo. Een man in verval zal ik maar zeggen. Jammer, maar het is niet anders.

Mevrouw Hirshi veel, heel veel sterkte gewenst!

Groet, Jonas


Welnee, helemaal geen communistische neigingen. Zoals jij ze in je jonge jaren had, had ik ze nooit. Wel in een fase van dwaling ooit PSP gestemd, maar dat was snel over.
Als je zo klakkeloos achter dan weer de PVV, dan weer Otten en dan weer Baudet aanloopt spreek je niet meer over verval op je oude dag maar over een naar bruine hemden riekende volgzaamheid.
jonas
0

Zal ik het je nog eens uitleggen Hirshi? Jonas denkt zelf na en verdiept zich in feiten en consistentie van meningen. En nu komt iets voor jou onbegrijpelijks: Jonas loopt geen partij achterna, maar zoekt een partij die het dichts bij zijn gevormde oordelen komt.

Tja dat vergt zelf denken en ook boeken lezen, maar dat kan je toch niet begrijpen. Neem een pilletje en ga maar lekker slapen.

Groet, Jonas
izdp
0
quote:

jonas schreef op 23 mei 2019 00:36:

Ik ga naar bed. IZDP je had ook kunnen melden: Jonas bedankt inspanningen en voor jouw verslag en goed gezien die Rutte die er niets van bakte.

Ach ja natuurlijk doe je dat niet. Vriendelijk zijn is jou vreemd. Eerlijk gezegd had ik me dan ook pas zorgen gemaakt als je zoiets had gemeld.

Goede nacht en veel gezeur gewenst de komende tijd. Jonas
Ach ouwe stalinist, je bent verworden tot een slaafje van de US met die achterlijke leider.
Als er één zeurt met chagrijn ben jij het wel.
Maar misbruik de economen uit het verleden niet voor jouw gewenst gedrocht.
Immers het beginsel van elke economie heet comparatief voordeel en door niet één econoom betwist.
Al dat voordeel van ons landje wil jij verkwanselen als een echte ware sadomasochist met je nexit.
Gelukkig zijn er genoeg Nederlanders die nog met hun vingers kunnen tellen en hun verstand gebruiken.

Tegen een schappelijk tariefje wil ik je overigens wel bijscholen hoor.
Je kan ook dat geld besparen en zelf de boeken van je aangehaalde economen herlezen en trachten te koppelen aan de ware samenleving van nu.
Moet je wel je fantasie uitschakelen.
jonas
0

Leg dit eens uit en neem dan ook even de vooronderstellingen mee, waaronder dit het geval zou kunnen zijn:

"Immers het beginsel van elke economie heet comparatief voordeel en door niet één econoom betwist".

Iets dieper zelf denken IZDP. Wordt er echt nooit en onder alle geval niemand nooit het slachtoffer van onbeperkte vrijhandel?

Maar goed de nieuwste wetenschappelijke inzichten zijn eigenlijk: dat hoe linkser me4nsen zijn hoe ongelukkiger.

Ik had al dat idee gezien jouw ongelukkige situatie en schreeuw om aandacht door andere posters te kwetsen. Het heeft te maken met jeugdervaringen en Es , Ego en Superego en dat soort voor jou onbegrijpelijke zaken.

Ik ben niet iemand die tegen zeg en tarief van E 350 per uur beloofd dat even recht te zetten in hopeloze gevallen zoals bij jou. Mijn advies aan jou: geen internet, Groene Thee en beetje Yoga, veel groen verse groenten, middagslaapje etc etc.

Groet, Jonas
izdp
0
Oh, nu sleep je onbeperkte vrijhandel erbij net zoals die kuif?
Die zegt dat te willen en zie wat ie doet.

En de rest van je slaapverhaaltje?

Als een lavendelsnuivende baudetje die kirt.
jonas
0

Ja de waarheid is hard IZDP. Linkse mensen ongelukkiger en schreeuwen om aandacht.

Die mensen zitten eerder aan de coke en extasie dan Lavendel. De Amsterdamse GroenLinkse waterleiding/riool is inmiddels helemaal vol en aangevreten door die troep. En dan maar klagen over mensen die wel van een stukje vlees houden etc

Neem de redactie van de Volkskrant zitten als kippen in een veel te klein hok. Klagen daarover betekent ontslag, maar schrijven ze over de kippenboer dan krijgen ze mogelijk na 10 jaar trouwe dienst met dat soort slaafs links gedrag een vaste aanstelling.

Welnu uit insider bron. Het is me daar en portie chagrijn elke dag weer. Dat is de noodzakelijke linkse inslag. Nu doen ze een soort competitie of de gedrilde redacteuren moeten dat doen: elke ochtend krijgen ze de opdracht: wie weet wat slechts te bedenken over de duivel van Baudet.

Doen de redactieslaafjes niets dan volgt geen vaste aanstelling dus zuigen ze elke dag weer wat uit hun duim. Ergste is dat ze niet eens beseffen dat ze zelf slaaf zijn, terwijl ze schrijven over witte man superioriteit en dat soort flauwekul.

Slaapverhaaltjes? Welnee alle linkse wereld verbeterende mensen zijn zo een beetje aan de pillen vanwege moeilijk kunnen slapen. Amsterdamse psychiaters hebben de handen vol aan al die volkomen dwaas opgevoede kinderen van GroenLinksouders en vergeet ook al die psycho niet sporende lesbo en gender types van D'66 daar ook niet.

Groet, Jonas
objectief
1
quote:

jonas schreef op 23 mei 2019 23:56:

Ja de waarheid is hard IZDP. Linkse mensen ongelukkiger en schreeuwen om aandacht.

Dan ben jij waarschijnlijk extreem links, want je post hier bijna dagelijks ellenlange verhalen om aandacht te trekken.

Lees de postings maar even door, 90% is extreem rechts en circa 10% links.

Kortom: je zit er volkomen naast.
hirshi
1
quote:

jonas schreef op 23 mei 2019 23:08:

Jonas loopt geen partij achterna, maar zoekt een partij die het dichts bij zijn gevormde oordelen komt.

Groet, Jonas
Dat klinkt mooi maar bewijst eens te meer dat je jezelf niet kent.
Een man vol frustraties over de wereld om hem heen, op zoek naar bevestiging en erkenning, Een dolende loner.

ffff
0
Jonas,

Je bent zo druk met Hirshi en met izdp dat je mijn vraagje in de posting van 16.45 hr van gistermiddag niet gezien hebt?

Peter
jonas
1

Peter (ffff) had het gelezen, maar werd wat afgeleid door Hishi, IZDP, Objectief enzo.

Tja dagelijks tracht ik mij tot het uiterste optimaal te concentreren op de hypergevoelige aan delenmarkt en wat zoals relevant is of kan zijn en dan dat soort storende elementen ertussendoor: dat valt niet mee.

Ze begrijpen niet eens dat de verzorgingsstaat eraan zal gaan als je meer trekkende dan bijdragende mensen binnen laat. Maar goed dat zij zo en dat is dan hun probleem. Het is ook niet zo verstandig vooral mensen binnen te laten die leven in een Theocratie gewend zijn en geen besef hebben van scheiding kerk en staat e.d.

Ik ben meer gematigd en ach de mensen komen er vanzelf wel achter achter dat die Europese Superstaat een inzakkend bouwwerk zal blijken te zijn.

Dan "Jonas, kun je kort vertellen wat jij met Prof . Heertje onderzocht hebt?"

Lang geleden kreeg van de prof The Principles of Economics een Penguinuitgave van het meesterwerk van Ricardo met onder meer de "Wet van de Comparatieve Voordelen" (uitleg voordelen vrijhandel) in de handen met de opdracht de invloed op Marx na te gaan.

Van die laatste werd ik geacht het een en ander te weten. Marx was economisch bezien leerling van Ricardo met beide scherp in het oog de stuwende kracht van technologische ontwikkelingen en aanbodsfactoren binnen de economie.

Beide waren ook ouderwets want ze drukten zaken uit met zgn arbeidswaarden en die Marx zag dan ook weer ergens meerwaarde en opgestapelde waarden in de vorm van kapitaal. Dat was op zich niet zo erg, maar hij was ook nogal breed van stof en her en der wat duister en ik zat mooi tegen al die boeken en dat gezwets van hem aan te kijken.

Probeerde dan er dan ook maar wat ervan te maken met wat zoekwerk en enige duiding binnen de economische theorie, maar na 1 jaar zag ik al: Jonas een Nobelprijs voor de Economie schuilt voor prof Jonas niet in jouw ransel ga maar iets anders doen. Prof zag iets wat ik niet zag en wilde dat ik doorging, maar het was mij ook wat te beschouwend niet die Ricardo, maar die zwamneus Marx.

Liever dan kernachtig zaken uiteengezet met wat wiskunde of echt mooi geschreven geschiedenis. Die Marx was me te vermoeiend en wist vakinhoudelijk van veel vakken wat, maar niet echt goed

Overigens allemaal minder relevant voor de aandelenmarkt nu. Zit erop tdat de bouwers Heymans en VWS nu verdomme eens goed presteren en omhoog gaan en erger me die ING bakt er steeds minder van naarmate zij meer lonken naar half in gestorte bank Commerce. AMG apart verhaal en laat Galapagos maar wat broeden etc.

Groet, Jonas

hirshi
0
Hoop het beste van je beleggingen jonas maar bedenk intussen dat hoop de slechtste raadgever is die je kunt bedenken.

Al die bespiegelingen van je pakken al tijden verkeerd uit.
nobahamas
0
Alles wat galapagos uitbroedt is toch wel van een heel andere wereld.
Ik vraag me nog steeds af of het vogelbekdier toch ook niet stiekum door hun uitgebroed is.

Wieweet zien we de Dodo nog eens terug....
jonas
0

Opvallend is ook weer de vooringenomen NPO en hoe ze de verkiezingen trachten te framen. Gigantische overwinning van de PvdA. In het buitenland moeten ze nu vaak via correspondenten hier in de bekende politiek correcte circuits. Nederland kiest voor de EU en dat soort uitleg!!

Pure onzin en weergeven van persoonlijke wensen. Hoeveel van de stemgerechtigde burgers heeft nu echt op die Timmermans gestemd die overigens door veel mensen ook nog als van de VVD werd beschouwd?

Noba foei. Galapagos is een biotechbedrijf. Ja dat eiland is natuurlijk erg interessant en ja de Dodo. Niet goedkoop om daar te komen. Eiland schijnt ook wat overlopen te worden door toeristen. Madagaskar ook unieke dieren.

We hebben hier een Dappere Dodo; Hirshi! die meent te weten hoe ik boer op de aandelenmarkt en er als gebruikelijk weer helemaal naast zit. Herinner van die meneer: mislukte 4D-aandelen, een of ander totaal ingestort internetbedrijf dat een nieuwe Google ofzo zou worden.

Ach ja geen onaardige oudere man die zich wat verveelt in Spanje met af en toe zonnesteek en rare beweringen en daar heb ik als meevoelende medeburger wel begrip voor.

Groet, Jonas

hirshi
0
De verkiezingsoverwinning moet je relativeren Jonas.

Leer dat eens.

Slechts 7,5% van het electoraat heeft PvdA gestemd.

Veel succes met je rampporto bestaande uit vooral Beter Bed en General Electrics.'
GE was het gedoodverfde unicum en jonas trapt erin. Maakt niet uit Jan - ook ik heb mijn missers achter de kiezen, maar blijf toch verre van jouw missers

jonas
0

Hirshi goed gevolgd. Beter Bed was een misser, aar let wel door een niet voorzienbaar fraudegeval bij de concurrent die tegen gigaprijzen overnam. Dat was mijn uitgangspunt voor de waarde van Beter Bed en dan nog met enige aftrek.

Heeft me veel geld gekocht, maar dat was niet een rit in 1 lijn naar beneden, want ik doe weleens wat in en uit. Dat was dus dat ellendige verlies wegwerken en dat ging met andere aandelen behoorlijk. Leuk is anders.

Met GE waar ik er met ca 1000 nu inzit ook weer andere verhaal. Vanaf het begin van het jaar totaal op winst, waarbij ik dan ook dan een ritje Wabtech van E 1000 optel. Totaal nog verlies, maar blijf nu lekker zitten met dit gemiddeld instapnivo.

Ben eigenlijk nu niet daar niet zo mee bezig. Kijk naar wat ik nu heb en stel wat bij. Zo afgelopen dagen VWS en Heymans Bijgekocht, NICB leuk dividendaandeel met mogelijk wat koerswinst bijgekocht om als ik winsten ga nemen bij andere aandelen aan te houden voor meer dividendportefeuille.

B&S eruit na E 600 winst en WVS even ca 800 dividend binnen en Stern ook zoiets. Galapagos play via opties vanaf dec dit jaar en maart volgend jaar en daarme beslag op 600 Galapagos verzekerd etc etc

Kortom Hirshi er gebeurt hier meer dan jij kan inschatten. Soms doe ik een aardigheidje: nu E 1000 in een pure waterstof player ofzo. Laat ik een paar jaar staan en zie wel.

Groet, Jonas
ffff
0
Jonas,

Je uitvoerig antwoord wordt gewaardeerd. Juist omdat je er zo mooi in beschrijft hoe dat regelmatig met wetenschappelijke projecten gaat. Een Prof stimuleert je om ergens aan te beginnen , maar na verloop van een klein jaar, kom je zelf tot de conclusie dat je je daar toch niet verder in wilt verdiepen. Ik vind dat je dat mooi beschreven hebt.

Rest mij te vertellen dat het vorig jaar een jubileumjaar van Marx was en in zijn geboortestad Trier er een uitgebreide tentoonstelling aan hem gewijd was. Dus zijn leven, werk, achtergronden. En dat vond ik dan weer razend boeiend. Ik heb zelf al vaak geleerd; Je moet veel feiten " in de tijd " zien.

Ik voel vandaag al zo vaak aan dat de huidige tijden echt helemaal anders zijn dan de jaren 1950, waar op dit moment op de Nederlandse tv zo'n verdomd goede serie over loopt. Afgelopen week ging heel diep in over de communisten in de Zaanstreek. Wat een openbaring. NU, anno 2019 kan daar wel met enige afstand over gesproken worden, maar toen werden ze ontslagen als er ook maar enige sympathie vermoed werd. En toch hadden de communisten de meeste Nederlandse verzetshelden die gefusilleerd werd, maar in de jaren eind 50 en 60, kwam zo'n feit niet goed uit....

Over beleggen schrijf ik genoeg Jonas. Momenteel alleen maar dividenden opstapelen. En verder ruim twee maand geleden vaak aan je gedacht met de affaire " den Bosch" En daar laat ik het bij.

Peter
Geschorst en weet niet waarom
0
De spitzenkandidaat Timmermans heeft de europese verkiezingen gewonnen.
Hij wil een beter europa maken!
Hij is een verrassende winnaar geworden van de verkiezingen. Niemand had dit verwacht.
DeZwarteRidder
0
quote:

Bakker88 schreef op 25 mei 2019 12:24:

De spitzenkandidaat Timmermans heeft de europese verkiezingen gewonnen.
Hij wil een beter europa maken!
Hij is een verrassende winnaar geworden van de verkiezingen. Niemand had dit verwacht.
Ik ben geen fan van hem, maar wat mij betreft mag hij Junckers opvolgen.
objectief
0
quote:

Bakker88 schreef op 25 mei 2019 12:24:

De spitzenkandidaat Timmermans heeft de europese verkiezingen gewonnen.
Hij wil een beter europa maken!
Hij is een verrassende winnaar geworden van de verkiezingen. Niemand had dit verwacht.
Ja, velen hadden Baudet als winnaar verwacht, want over die grote EU met zoveel activiteiten/streefdoelen met onzekerheden over de financiele uitkomst en de EU vertegenwoordigers, die rijk beloond worden etc. valt natuurlijk altijd wat te klagen.

rationeel
0
Dat die domme dikzak zoveel handen op elkaar krijgt, zegt alles over het niveau waaronder de Nederlandse kleinburger gezakt is. Ver onder gemiddeld intelligent peil.

O, nee over intelligentie mogen we in dit land niet spreken! Dat is faksistisch;)
181 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.321,98 0,00%
 EUR/USD 1,0707 +0,04%
 WTI 83,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront