BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM mei 2019 Strong Buy

2.823 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 ... 138 139 140 141 142 » | Laatste
HenkdeV
0
quote:

Utreg1960 schreef op 22 mei 2019 17:28:

[...]

Weet wel dat er in ieder geval nu eentje loopt te knarsetanden! ;-)
Trump?:-))).
HenkdeV
0
quote:

boldie schreef op 22 mei 2019 17:34:

[...]ach 1.85 nar 1.65 valt wel mee in vergelijking bam... He en toch 2 dagen groene sluiting in mei met bam. Of toch 3? Bij 1.5 toch BAM verkopen en plukje middelen met postnl.
Ik heb er ook een paar in het rood staan, Boldie. Het is wachten op betere tijden en die zullen ook wel weer komen.
boldie
0
quote:

HenkdeV schreef op 22 mei 2019 17:39:

[...]

Ik heb er ook een paar in het rood staan, Boldie. Het is wachten op betere tijden en die zullen ook wel weer komen.
yep liep nog te twijfelen brunel vandaag. Beetje gaan verdelen want bam verlopig in de tang vrees ik.
OnoMatopee
0
Ook het Bunnikse bedrijf BAM is een grote internationale speler. Dit bouw-en infrabedrijf krijgt bijna 1 miljoen aan Europees geld voor innovatie in hun sector, zoals voor asfaltwegen van gerecycled materiaal die ook nog eens minder geluid produceren. BAM krijgt daarnaast subsidie om mensen te helpen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
houtensnieuws.nl/lokaal/10-miljoen-eu...
HenkdeV
0
Column: China: Oorlog in de handel, vrede op de beurs
Door ARNOUT VAN RIJN
Vandaag, 12:05 in FINANCIEEL

We moeten het er toch maar even over hebben, die handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Op vakantie gaan naar China lonkt weer door een verzwakte munt.
En vooral omdat China nu ook eindelijk dat precieze woord ’oorlog’ is gaan gebruiken. Waar in het afgelopen jaar in de Chinese media zeer terughoudend gerapporteerd werd over het ’handelsconflict’, heeft men het nu op krijgszuchtige wijze over de ’handelsoorlog’. Dat geeft wat mij betreft aan dat de hakken in het zand zijn gezet.

Soort van akkoord
Vermoedelijk komt er nog steeds wel een soort van akkoord over de handelstarieven, gewoon omdat beide landen zichzelf zonder dat akkoord erg in de vingers snijden. Maar waar het gaat om de relatie tussen de twee landen is die langdurig en drastisch verstoord. Het draait nu om economisch en politiek leiderschap in de wereld. De Verenigde Staten voelen zich als leider van de wereld terecht bedreigd door China.

Vergelijk het met een Formule 1-race. De VS stuiven met voorsprong op de bocht af, maar zien in de achteruitkijkspiegel China met grote snelheid aankomen. Door de bolide nu ineens opzij te gooien, smijten ze de deur dicht en hopen dat de aansnellende concurrent hard in de remmen gaat. Met als groot risico dat de Chinese bolide niet op tijd remt of domweg weigert te remmen, en de dan onvermijdelijke crash die op z’n minst flinke blikschade oplevert. En dat vertaalt zich in lagere economische groei.

Stimulans
Om dat te voorkomen zal het woord stimulans weer van stal gehaald worden. Niet voor niets heeft Trump alweer extra druk op de Fed gelegd om de rente te verlagen. Hoewel de Chinese beurs wel een tik van zo’n 10% heeft gekregen door al het verbale geweld, staat die beurs altijd nog 20% in de plus sinds januari. Hoe kan dat? Lokale fondsmanagers hebben te horen gekregen dat verkopen niet patriottisch is (WeChat is een eenvoudige manier voor regelgevers om morele druk uit te oefenen). Wellicht hebben staatsfondsen aan de koopkant geopereerd, maar er is zeker geen sprake van paniek geweest op de beurzen van Shanghai, Shenzhen of Hongkong.

Misschien komt dat nog. Het lijkt er echter op dat de markt ook met optimisme uitkijkt naar een nieuwe ronde van Chinese stimuleringsmaatregelen, terwijl de beleidsmakers in de afgelopen weken juist wat gas terug hadden genomen omdat de economie er zo gezond bij lag. Ook kan het zijn dat beleggers zich realiseren dat de export naar de VS (circa 4-5% van het bbp) een steeds minder grote motor voor de economie is. Binnenlandse vraag van consumenten, grote infrastructuurprojecten en vastgoed houden de economie goed op gang. Bedrijfswinsten zijn weinig afhankelijk van de flinterdunne marges in de export.

Volwassen
De marktreactie in de afgelopen weken lijkt er ook op te duiden dat de markt meer volwassen aan het worden is. Het gaat steeds minder om de kleine particulier die met zijn neus voor een scherm met koersen zit bij het lokale brokerkantoor. Steeds meer geld wordt beheerd voor grote institutionele partijen, verzekeraars en banken en daar wordt veel minder met posities gegooid. Dat is een goede ontwikkeling. Die vrij rustige reactie geeft hoop voor de Chinese beurs als solide langetermijnbelegging.

Waar we ook rekening mee moeten houden is een zwakkere munt. De yuan was stabiel hoog gehouden rond de 6,70 om de handelsbesprekingen te versoepelen. China hoeft nu niemand meer voor de gek te houden. De munt kan lager en was mijns inziens ook wel wat overgewaardeerd. Vakantie in China gaat weer goedkoper worden, wees welkom. De Grote Muur lonkt.

Arnout van Rijn (1965) woont en werkt in Hongkong. Hij is fondsmanager van Robeco Asia Pacific Equities sinds 2007. Hij werkt sinds 1990 bij Robeco en is voormalig fondsmanager van Rolinco en Robeco Emerging Markets Equities.
Utreg1960
0
quote:

OnoMatopee schreef op 22 mei 2019 18:12:

slot 3,66 171920 stuks 1714540 totaal volume: 0,10 cent hoog/laag

Shorts onveranderd.

www.shortsell.nl/universes/Nederland
[verwijderd]
0
quote:

Crusader schreef op 22 mei 2019 14:24:

[...]
De hele zooi dondert weer in elkaar. Trump weer wakker?
BAM dobbert gewoon mee met de AEX-grafiek.
En als er even geen BAM wordt gekocht, weten verkopers daar handig gebruik van te maken om de koers weer terug te duwen (met weinig stukken). Bah!

We gaan geleidelijk richting €3,20 ...... Dat is niet eens zo slecht in geval van een geprognosticeerde winst van 0,40 voor lopend boekjaar en volgend boekjaar. Dat betekent dus een k/w van 8.
manuss
0
quote:

schuinsmarcheerder schreef op 22 mei 2019 19:59:

[...]

We gaan geleidelijk richting €3,20 ...... Dat is niet eens zo slecht in geval van een geprognosticeerde winst van 0,40 voor lopend boekjaar en volgend boekjaar. Dat betekent dus een k/w van 8.
Kan je je ongenuanceerd gezwam niet elders gaan verkondigen!
OnoMatopee
0

Uithoflijn zit extreem gevoelige apparatuur van Universiteit in de weg
Uit testritten met de Uithoflijn blijkt dat de trams nog steeds de extreem gevoelige apparatuur in het Utrecht Science Park, die van de Universiteit Utrecht, beïnvloeden. De kans bestaat dat de Uithoflijn - als die deze zomer in gebruik gaat - langzamer moet rijden of met minder trams per uur.
Diane Hoekstra 22 mei 2019, 15:25
Nieuwe tramstellen voor de Uithoflijn staan klaar op de remise. ©ANP

Dat bleek vanmiddag tijdens een commissievergadering op het provinciehuis waar, oppositiepartijen PVV en SGP een brief over de zogenoemde ‘zwerfstromen’ (elektromagnetische straling) ter sprake brachten. PVV’er Henk van Deún benadrukte dat ‘patiënten van oncologie en bestraling in het UMC Utrecht nooit hinder mogen ervaren van een tram’. Ook SGP’er Frans Hazeleger uitte zijn zorgen.

In een brief van VVD-gedeputeerde Dennis Straat en de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) aan raad en staten staat dat de ‘door de zwerfstromen veroorzaakte magneetvelden nog steeds hoger zijn dan afgesproken met onze partners in het Utrecht Science Park’. In de brief is te lezen dat er samen met aannemer BAM wordt gezocht naar de oorzaken van de zwerfstromen en hoe die (gedeeltelijk) weg te nemen.
Punt van aandacht

Vanmiddag zei Straat dat ‘het gaat om een punt van aandacht, maar geen kritiekpunt’. Hij liet doorschemeren dat het niet het meest urgente probleem is, maar dat er wel in overleg met het UMC wordt gezocht naar oplossingen. Zoals minder frequent rijden en of kijken of er in de nacht maatregelen genomen moeten worden. Straat ging niet in op het doemscenario dat de trams terug naar Spanje moeten om van accu's te voorzien.

Een woordvoerder van het projectbureau Diane Marbus gaf na de vergadering aan dat er geen sprake is van elektromagnetische beïnvloeding met apparatuur in het UMC. ,,Het gaat om een laboratorium van de Universiteit, waar proefmetingen worden gedaan.’’

De gedeputeerde zei, zoals al eerder bekend, eind deze maand met een nieuwe kwartaalrapportage te komen over de Uithoflijn, waarin de nodige denkrichtingen staan voor oplossingen. Volgens Straat gaat de organisatie er nog steeds vanuit dat de Uithoflijn in de zomer kan gaan rijden met passagiers. Maar hij liet ook doorschemeren dat de trams vanaf dat moment misschien nog niet volledig in exploitatie kunnen als gevolg van zwerfstromen.

Ondertussen rond accountant EY samen met de provincie het onderzoek af naar de veelbesproken provinciale jaarrekening. De accountant deed de afgelopen maanden onderzoek naar miljoenenbetalingen voor de Uithoflijn die mogelijk ten onrechte zijn gedaan door provincie en gemeente. Eerder liet Straat al weten dat er over de conclusies van dit onderzoek waarschijnlijk op 10 juli in een statenvergadering kan worden gesproken.
OnoMatopee
0
De Federal Reserve maakt geen haast met eventuele aanpassingen in zijn rentebeleid. Dit bleek woensdagavond uit de notulen van de meest recente vergadering van de Amerikaanse centrale bank.
Na afloop van die vergadering, op 1 mei, handhaafde de Fed zijn belangrijkste rente in een bandbreedte van 2,25 tot 2,50 procent. Het rentetarief op overtollige bankreserves werd destijds wel iets verlaagd.
Uit de verslaglegging van de bijeenkomst bleek woensdag dat de leden van het beleidscomité verdeeld waren over de outlook voor de rentes. Dit jaar worden geen renteverhogingen meer voorzien, terwijl duiven als James Bullard zelfs hinten op een renteverlaging. In het algemeen lijkt de Fed echter tevreden met zijn geduldige houding.
En zelfs wanneer de economische en financiële omstandigheden wereldwijd verbeteren, is die afwachtende houding gerechtvaardigd, volgens de notulen.
Mocht de Amerikaanse economie zich sterk ontwikkelen, zoals een aantal Fed-leden verwacht, dan vinden zij een renteverhoging gepast. Een aantal andere beleidsmakers spraken hun zorgen uit over het risico van een verzwakte inflatie, maar opperden nog geen renteverlaging.
Utreg1960
0
Rek bouw lijkt eruit: aantal afgegeven vergunningen fors gedaald.

Het aantal vergunningen dat is afgegeven voor nieuw te bouwen huizen is flink gedaald. En dat is een teken dat de rek er uit lijkt te zijn in de bouw, die in het afgelopen kwartaal nog wel draaide als een tierelier.

In het eerste kwartaal van dit jaar werd voor 12.500 huizen een bouwvergunning afgegeven, ruim een kwart minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het is het laagste aantal vergunningen dat is afgegeven in de afgelopen drie jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Somber signaal
Dat is niet het enige sombere signaal dat er minder nieuwe huizen gebouwd gaan worden. Want ook het aantal huizen waar al een vergunning voor is afgegeven, daalde.

De komende jaren moeten er flink veel huizen bijgebouwd worden om aan de groeiende vraag te voldoen. In 2030 is er een tekort van 157.000 woningen, meldde ABN Amro onlangs.

Bouwers waarschuwen
En onlangs nog waarschuwden bouwers dat er te weinig wordt gebouwd om het kabinetsplan van 75.000 nieuwe woningen per jaar tot en met 2024 te halen. Brancheorganisatie Bouwend Nederland riep toen al op om regels te versoepelen om sneller te kunnen bouwen.

Tussen het moment van aanvraag en goedkeuring van een bouwvergunning ligt zo'n twee jaar, meldt het CBS.

Bouwers waarschuwen: er worden te weinig woningen gebouwd

Lees ook: Bouwers waarschuwen: er worden te weinig woningen gebouwd
Tekort aan personeel
Maar strenge regels zijn niet het enige probleem als het gaat om nieuwbouw. Een kwart van de bouwbedrijven heeft zo'n tekort aan personeel, dat deze minder kunnen doen dan ze zouden willen, zeggen ze tegen het CBS.

En dat is waarschijnlijk ook de reden dat er minder vergunningen worden aangevraagd, vertelt Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het statistiekbureau. "De vraag is er wel, daar zal het zeker niet aan liggen. Maar bouwbedrijven zitten met hun handen omhoog, het heeft weinig nut om vergunningen aan te vragen als je geen mensen hebt om te bouwen." Er werken nog steeds minder mensen in de bouw dan voor de crisis, voegt hij toe.

'De rek lijkt eruit te zijn'
De bouw had inderdaad een druk kwartaal achter de rug: de omzet steeg met 11,4 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2018. De laatste keer dat de omzet zo hard steeg, was meer dan tien jaar geleden. "Maar de rek lijkt er wel uit te zijn", zegt Van Mulligen, verwijzend naar het gedaalde aantal vergunningen.

www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/artikel/4...
HenkdeV
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 23 mei 2019 07:39:

Oeeii, dat gaat dus vandaag fors lager, onder de steun 3.62!@
BAM doet meer dan alleen maar huizen bouwen.
HenkdeV
0
quote:

OnoMatopee schreef op 23 mei 2019 07:50:

Oeeii ik groeeii
Daar moet je mee oppassen:-).
boldie
0
quote:

HenkdeV schreef op 23 mei 2019 08:25:

[...]

BAM doet meer dan alleen maar huizen bouwen.
niet op reageren Henk. Is niet de moeite waard.
Utreg1960
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 23 mei 2019 07:39:

Oeeii, dat gaat dus vandaag fors lager, onder de steun 3.62!@
Ik denk naar de € 1,67.
2.823 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 ... 138 139 140 141 142 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:16
Koers 3,890
Verschil -0,130 (-3,23%)
Hoog 4,036
Laag 3,874
Volume 492.411
Volume gemiddeld 1.429.711
Volume gisteren 825.674

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront