Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

NN Group 2019

104 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
pieren
0
Vind het niet logisch. Prachtig aandeel/bedrijf.
Zie ook het eigen vermogen fors oplopen dit kwartaal, naar 28 mrd.

Eigen vermogen gaat dik boven de 80 euro per aandeel, wanneer de aandeleninkoop is afgerond.
netniet
0
Zelfs met zulke cijfers stijg je ook niet meer. Lig aan die ratio? Wanneer stijg het dan wel. Heb er ook een pluk van.
SDV70
0
voda
0
KBC verlaagt advies NN Group na cijfers

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 09:33 | Views: 1.275

NN Group 12:34
36,43 -0,34 (-0,92%)

AMSTERDAM (AFN) - De nettowinst van NN Group was beter dan verwacht, maar onderliggend waren de cijfers over het algemeen teleurstellend. Dat concludeert een analist van KBC Securities, die zijn advies op het aandeel verlaagde van buy naar accumulate.

Volgens de marktkenner was de beter dan verwachte winst onder meer te danken aan dividendinkomsten. Als je die wegdenkt dan resteert een reeks teleurstellingen. Ook een analist van ING wijst erop dat de resultaten minder goed zijn dan ze lijken.

Een analist van Bank of America Merrill Lynch (BoAML) ziet vooral een hoger dan verwachte winst. Hij wijst in dat verband op de integratie van Delta Lloyd, verbeteringen bij de levensverzekeringentak in Nederland en internationale groei. Hij spreekt van een "aantrekkelijk" winstprofiel.

KBC verlaagde naast zijn beleggersadvies ook zijn koersdoel van 42 naar 41 euro. ING handhaafde zijn koopadvies met een koersdoel van 43,50 euro. NN stond omstreeks 10.10 uur 1,9 procent lager in de AEX op 36,07 euro.
voda
0
Beursblik: degelijke resultaten NN Group

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
36,44 -0,33 -0,90 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft in het eerste kwartaal van dit jaar degelijke resultaten geboekt, maar de cijfers waren niet zo sterk als de hoogtepunten van de cijferpublicatie doen vermoeden. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van de verzekeraar.

In het afgelopen kwartaal kwam de solvabiliteitsratio uit op 213 procent, iets hoger dan de 211 procent waar ING op mikte, maar lager dan de 230 procent uit het vierde kwartaal van 2018.

ING merkte op dat de autonome kapitaalgeneratie 5 procent was en dat de verzekeraar op dit vlak in het afgelopen kwartaal volledig afhankelijk was van de eigen fondsen.

Het operationeel resultaat van NN kwam uit op 468 miljoen euro, meer dan de 414 miljoen euro waar ING op rekende en ook meer dan de 430 miljoen euro waar de consensus vanuit ging. NN deed het beter dan verwacht vanwege hogere eenmalige posten binnen de Nederlandse Leven-divisie en hogere verkopen van Japanse levensverzekeringen.

Op aangepaste basis is ING echter van mening dat de operationele winst 1 tot 2 procent lager uitviel dan verwacht.

ING handhaafde het koopadvies op NN met een koersdoel van 43,50 euro. Het aandeel daalde donderdag 1,7 procent op 36,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
NLvalue
0
Keurige cijfers, mooi lange termijn aandeel. Gisteren wat bijgekocht op laag 36. Aan de open posities met strike 38 en 39 is er wat hoop dat rond lunchtijd er geld de markt in stroomt om daar uit te komen.
Worff
0
waarom daalt dit mooie aandeel zo hard? volgens mij kun je beter even niet in de markt zitten?
het sentiment is zwaar tegen. vandaag nog go away in may.

SDV70
0
mooi moment om in te stappen NN presteerde mooie cijfers, vooruitzichten zijn goed en zal ook straks met Vivat onderdelen een mooi aanvulling voor het bedrijf hebben.
SDV70
0
Het bieden op vivat is niet meer mogelijk. Er zijn inmiddels veel partijen afgehaakt
NN, Aegon en ASR zijn de overgeblevenen. NN kan het gemakkelijkste financieren, met NN is er een eerlijke spreiding van de markt; en bij overname van NN gaan er geen banen verloren zoals dit wel het geval is wanneer bijv ASR vivat overneemt. Aangezien de Nederlandese Bank op denaxhtergrond hieriook nog wat in de melk te brokkelen heeft, is het overduidelijk dat NN de meest serieuze kandidaat is
voda
0
'Mooie Vivat-deal voor NN'

Gepubliceerd op 7 jun 2019 om 09:26 | Views: 1.756

NN Group 12:28
35,56 +0,93 (+2,69%)

AMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft met de aankoop van een deel van verzekeraar Vivat een mooie deal gesloten, op meerdere vlakken. Dat constateren analisten van KBC Securities.

NN neemt de kleinere niet-leven-activiteiten over als nieuwe eigenaar van Vivat Schadeverzekeringen. Voor de schadetak betaalt de beursgenoteerde verzekeraar 416 miljoen euro. Ook neemt het voor 150 miljoen euro aan zogeheten achtergestelde leningen over. De marktvorsers noemen dat een schone transactie, zonder de wat lastiger te beoordelen levenstak van Vivat.

De deal is contant gefinancierd en de aandeleninkoop wordt niet geraakt. Ook dat noemt KBC prettig. Ook valt rivaal ASR buiten de boot, wat volgens de kenners positief is. KBC hanteert een accumulate-advies op NN en een koersdoel van 41 euro.

Buy-advies

ING, dat een buy-advies heeft op NN, omschrijft de acquisitie als "bescheiden positief" voor NN. De bank ziet verder wat opluchting bij de koers van Aegon. De aankondiging van NN toont verder aan dat ASR, dat ook in de race was voor Vivat, gedisciplineerd is gebleven.

Het aandeel NN stond vrijdag omstreeks 09.55 uur 2,3 procent hoger op 35,43 euro. Aegon klom 2 procent tot 4,21 euro en ASR won 5,4 procent tot 35,50 euro.
voda
0
Update2: Athora en NN kopen Vivat

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
35,68 1,05 3,03 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Athora koopt Vivat en stoot de schadeverzekeringen vervolgens door naar het Nederlandse NN Group. Dit maakten de verschillende partijen vrijdagochtend bekend.

Dit betekent dat Athora de levensverzekeringen van Vivat voor zijn rekening neemt. Daarbij gaat het om 2,2 miljoen polishouders. Die worden samengevoegd met de 800.000 polishouders die Athora momenteel al heeft.

Hoeveel Athora, een gespecialiseerde verzekerings- en herverzekeringsgroep, betaalt voor Vivat werd niet bekend gemaakt, maar NN betaalt 416 miljoen euro in contanten voor de tak schadeverzekeringen. Dit financiert NN vanuit bestaande kasreserves en het lopende aandeleninkoopprogramma zal hierdoor niet worden geraakt.

NN mikt op een dubbelcijferig rendement op de investering en dankzij synergievoordelen een toename van de vrije kasstroom met circa 50 miljoen euro per jaar tegen 2022.

"Deze overname is een volgende stap in het versterken van onze niet-leven activiteiten in onze thuismarkt", zei CEO Lard Friese van NN in een toelichting. In 2017 kocht NN nog Delta Lloyd. Friese noemt het hebben van voldoende schaal essentieel in de huidige concurrerende markt.

NN koopt ook voor 150 miljoen euro zogeheten Tier 2 leningen van Vivat. Dit heeft geen impact op de leverage ratio.

De overname van Vivat moet nog worden goedgekeurd door de betrokken toezichthouders.

Vivat is nu nog in handen van het Chinese Anbang.

Het aandeel NN won vrijdag 2,2 procent.

Update: om meer informatie toe te voegen en koersreactie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Uitgelicht: overname Vivat zet verzekeraars in het groen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AEGON NV
4,225 0,097 2,35 % Euronext Amsterdam
AEGON NV
4,207 0,027 0,65 % Gruppo Borsa Italiana
ASR Nederland NV
35,61 1,95 5,79 % Euronext Amsterdam
NN Group NV
36,18 1,55 4,48 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De verzekeraars speelden zich afgelopen week in de kijker op het Damrak. Hoewel de kans op een hogere rente klein lijkt, wat wel nodig is voor het verbeteren van de winstgevendheid van de sector, scoorden de aandelen op weekbasis toch goed.

De koersaanjager was vrijdag de berichtgeving dat Athora Vivat van het Chinese Anbang koopt en vervolgens de schadetak doorverkoopt aan NN Group.

Woensdag werd de dataroom voor de geïnteresseerde bieders, vermoedelijk naast NN ook ASR Nederland en Aegon, gesloten. Vrijdag volgde de mededeling dat Athora en NN met de buit ervandoor gaan.

Dat ASR achter het net viste, was geen grote verrassing. Dit aandeel zakte de afgelopen weken stevig, en omdat ASR alleen optrok, zou er een flinke emissie moeten komen om de overname te financieren. “Geen pretje", stelde een bankier tegenover ABM Financial News, en dat verklaart vermoedelijk ook de opluchtingsrally in het aandeel.

Deze bankier vermoedde ook dat toezichthouder De Nederlandsche Bank mogelijk minder bezwaren zou hebben bij een overname van Vivat door Aegon of NN dan door ASR.

Dat ASR de overname aan zich voorbij moet laten gaan, is volgens ING een signaal dat de verzekeraar discipline opbrengt en zich niet gek laat maken door een te hoge prijs te bieden. Dat is goed, menen analisten van de bank, hoewel de overname wel waarde zou toevoegen. Maar er zijn in Nederland nog voldoende kansen om overnames te doen, zowel in het segment leven als in niet-leven, voegden zij toe.

Hoeveel Athora, een gespecialiseerde verzekerings- en herverzekeringsgroep, betaalt voor Vivat werd niet bekend gemaakt, maar NN betaalt 416 miljoen euro in contanten voor de tak schadeverzekeringen. Dit financiert NN vanuit bestaande kasreserves en het lopende aandeleninkoopprogramma zal hierdoor niet worden geraakt, benadrukte de verzekeraar.

De overname is financieel te behappen voor NN, vindt KBC Securities, en als het verder kleinere aanvullende overnames blijft doen, denken de analisten van ING inderdaad ook dat de verzekeraar in staat blijft eigen aandelen in te kopen.

Overigens koopt NN ook voor 150 miljoen euro aan zogeheten Tier 2 leningen van Vivat, wat geen impact zal hebben op de leverage ratio.

NN mikt met de overname op een dubbelcijferig rendement op de investering en dankzij synergievoordelen op een toename van de vrije kasstroom met circa 50 miljoen euro per jaar tegen 2022. Doordat NN in 2017 al Delta Lloyd kocht, denkt het goed voorbereid te zijn om van de schadetak van Vivat een succes te maken.

De overname zal een "bescheiden" positieve bijdrage van ongeveer 1 procentpunt aan de autonome kapitaalgeneratie toevoegen, berekende ING.

"Deze overname is een volgende stap in het versterken van onze niet-leven activiteiten in onze thuismarkt", zei CEO Lard Friese van NN in een toelichting. Friese noemt het hebben van voldoende schaal essentieel in de huidige concurrerende markt.

"Met de overname wordt NN marktleider in het niet-leven segment, exclusief zorgverzekeringen, in Nederland", aldus ING. KBC vindt het een goede zaak dat NN met deze overname ASR aftroeft.

De overname van Vivat moet nog worden goedgekeurd door de betrokken toezichthouders.

Het aandeel NN Group steeg afgelopen week 6,4 procent, ASR Nederland werd 4,9 procent duurder en Aegon won 3,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: KBC verhoogt advies NN Group

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
36,62 0,59 1,64 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft dinsdag zijn advies voor NN Group verhoogd van Accumuleren naar Kopen, waarbij het koersdoel werd bijgesteld van 41,00 naar 42,50 euro, nu de verzekeraar een deel van Vivat zal overnemen.

KBC spreekt van een "goede en schone" deal voor NN.

Bijkomend voordeel is dat de overname door NN Group voorkomt dat ASR een meer uitdagende kracht wordt op de Nederlandse thuismarkt. Het marktleiderschap biedt ruimte om kosten te besparen met technologie.

Nog een voordeel is dat levensverzekeraar NN Group door de overname een grotere schadeverzekeraar wordt. Dat levert meer diversificatievoordeel op waardoor NN Group minder eigen vermogen hoeft aan te houden. Dit voordeel compenseert de kosten van de overname direct.

Analist Jason Kalamboussis concludeert dat NN Group zich misschien wat traag lijkt te ontwikkelen, maar het verschil maakt door zijn consistentie en uitvoering.

Een herziening van het Solvency 2-kader zou lastiger kunnen zijn voor NN Group, maar in het ergste geval betekent dit dat de aandeleninkoop niet wordt hervat, geeft de analist nog mee.

NN Group sloot maandag op 36,03 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fitch handhaaft kredietwaardigheid NN na overname schadedeel Vivat

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
35,97 -0,50 -1,37 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings heeft de kredietwaardigheid van Nationale-Nederlanden Levensverzekeringen Maatschappij bevestigd op A, waarbij rekening werd gehouden met de op handen zijnde overname van de schadeverzekeringen van Vivat.

Voor de overname betaalt NN 416 miljoen euro.

De overname wordt door de kredietanalisten van Fitch als neutraal beoordeeld, omdat de over te nemen activiteiten "van beperkte omvang" zijn ten opzichten van de niet-leven tak van NN. Wel zal de overname de toch al sterke positie van NN in de Nederlandse markt verder versterken en voor extra schaalvoordelen zorgen.

NN rekent de overname in contanten af, waar voldoende ruimte voor is, en de Solvency II ratio daalt slechts beperkt, terwijl NN duidelijke synergievoordelen ziet, aldus Fitch.

De outlook voor NN is stabiel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
104 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:59
Koers 42,770
Verschil +0,080 (+0,19%)
Hoog 42,870
Laag 42,080
Volume 557.716
Volume gemiddeld 851.038
Volume gisteren 863.226

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront