Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Wat een dag weer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Machiavelli 10 mei 2019 08:37
    BEURSBLIK: POSTNL NOG STEEDS ONDERGEWAARDEERD
    ABM Financial News - 07:39
    (ABM FN-Dow Jones) PostNL is nog steeds ondergewaardeerd, ondanks een rommelig 2020. Dit stelden analisten van Berenberg vrijdag in een rapport.

    De marktvorsers merkten op dat de beleggersdag van PostNL geen verlichting bood voor beleggers, die hadden gehoopt op goed nieuws over de outlook voor de pakketdivisie. Een toename van de investeringen in 2020, een daling van het werkkapitaal en een negatieve mix bij postbezorging kregen evenwel de aandacht, aldus de analist.

    Berenberg verlaagde de ramingen voor de omzet en vrije kasstroom richting 2021 en kwam tot een lager koersdoel. Het koersdoel ging van 2,75 naar 2,65 euro, mede vanwege de aangepaste outlook. Berenberg blijft PostNL echter onverminderd koopwaardig vinden.

    De analisten verwachten betere operationele prestaties in het lopende tweede kwartaal en dat zou een positieve aanjager kunnen zijn voor het aandeel.

    Berenberg verwacht dat er een kans van 75 procent is dat de deal met Sandd doorgang vindt en dit kan voor " substantiële" synergieën zorgen binnen de postbezorging.

    De analisten zijn van mening dat PostNL tegen de huidige niveaus ondergewaardeerd blijft, zelfs op basis van de kasstroom. De winsten uit pakketbezorging stijgen, terwijl die uit postbezorging blijven dalen. De markt zou PostNL dan ook moeten waarderen als een pakketbedrijf, aldus Berenberg. Tegen 2021 kan volgens de marktvorsers 80 procent van het bedrijfsresultaat (EBIT) komen uit de pakketbezorgingsactiviteiten. Volgens Berenberg wordt PostNL verhandeld tegen een korting van 40 procent ten opzichte van sectorgenoten.

    Het aandeel PostNL sloot donderdag 4,9 procent lager op 1,86 euro.

    Door: ABM Financial News.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links