Edelmetalen « Terug naar discussie overzicht

Mammoth Resources

72 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
sjon
0
youtu.be/g9gITaZcB2c

ceo.ca/MTH

Thomas Atkins, CEO of mammoth Resources:

"Regarding the recent activity in the Mammoth share price, the reason for the trading, as I understand it from an investor’s call as I’d not yet seen this news myself when I noticed the increase in volume and price, was a company (Radius Gold. web.tmxmoney.com/article.php?newsid=7... with a project about 50 km south from ours had a single really great drill intersection they announced on May 1 and their share price jumped 140%. They’re still drilling so there’s the potential for additional news and I believe Investors, looking for other companies with a property in close proximity to theirs noticed Mammoth and it’s Tenoriba property and with Radius having a $34 million market cap and Mammoth’s $1.3 million market cap, Mammoth’s Tenoriba project having its large gold system, drilling, $2 billion market cap partner only 4 months into their new joint venture agreement (Radius has been partnered with Pan American Silver for perhaps almost 2 years now I think, certainly over a year), it’s brought some attention to Mammoth. It’s great free publicity introducing investors to Mammoth and I expect that if they’ve read much about us they will have learned we offer pretty compelling value."
sjon
0
Een uiteenzetting over de geologische gelijkenis met het Radius'' (high grade) Amalia en Mammoth's Tenoriba project en waarom een groot mijnbouwbedrijf als Centerra investeert in Mammoth:
ceo.ca/mth
sjon
0
We zijn inmiddels anderhalf jaar verder en het lijkt de goede kant op te gaan. CEO Thomas Atkins wil begin volgende jaar beginnen met het drillen van het Tenaroba goud-project. Grote broer Centerra heeft zich geheel teruggetrokken uit Mexico en Mammoth is nu 100% eigenaar.

Voor het drilprogramma is geld nodig en Atkins denkt dat op te gaan halen dmv een PP aan minimaal 15 cents. Dat lijkt me ambitieus aangezien de huidige koers rond de $0,06 noteert. Er is echter al $5M. aan het project gespendeerd en met een market cap van $2-$2.5 vind ik de huidige koers een koopje: ik heb de afgelopen dagen bijgekocht aan $0,055 en $0,06
HTG

www.mammothresources.ca/s/NewsRelease...
sjon
0
www.mammothresources.ca/i/pdf/Mammoth...

Vers van de pers: Een nieuwe corporate presentation waarin nog een keer duidelijk wordt gemaakt hoe gunstig het vertrek van Centerra is voor Mammoth.
seadoc
0
Heb er ook een paar in de categorie der gokfondsen. MC lijkt me te veel laag voor dit project na het afscheid van Centerra. PP zou wel eventueel een risico kunnen gaan vormen.
sjon
0
PP is denk ik geen risico. Risico's zijn er pas als er lager dan een huidige sp een financing wordt uitgeschreven en wat dat laatste betreft ben ik gerust. In recent contact met CEO Thomas Atkins gaf deze aan geen PP te zullen plaatsen op het huidige ($0.055) niveau en er ws ook geen warrants worden gekoppeld. (Ik heb tot op heden geen aanleiding gehad de woorden van Atkins te wantrouwen)
seadoc
0
Tenoriba is een mooi project, dus je zou denken dat daar wel een zekere pp interesse voor zou moeten zijn. Maar ik heb al gekkere dingen gezien op de venture... Tempus omnia revelat, zullen we maar zeggen.
Voorlopig long met een redelijke startpositie.

sjon
0
Ik ben wat dieper gaan graven, het ziet er na het vertrek van Centerra nog veel beter uit dan het zich eerst liet aanzien. Ik kom morgen met een gederailleerde follow up.
sjon
0
Hahaha.... komt íe:

Mammoth Resources heeft op onverwachte, maar gelukkige wijze haar vlaggenschip project Tenoriba in Mexico geheel in handen gekregen na vertrek van Centerra Resources. Hieronder een update en samenvatting:

--- Tenoriba-project in de Sierra Madre in Mexico waar in het verleden al aardig wat goud en zilver uit de grond is gehaald.

--- Het project (5 km x 3 km) kent een footprint van alom aanwezig goud/zilver en is open along strike.

--- Hoogst aangetoonde goud en zilver samples 74 g/t goud en 62 g/t zilver.

--- 26 diamond drill-holes over een 4 km strike length waarvan er 18 economisch potentieel lijken te hebben; incl. 24.7 m grading 4.0 g/t Au en 128 m grading 0.5 g/t Au.

--- Open pit mining lijkt mogelijk (lage kosten)

--- Grote broer Centerra Gold had een optie ($14 miljoen voor een 70% interest) tot dat het in September jl. aankondigde alle activiteiten in Mexico te stoppen vanwege veiligheids- issues. (echter: honderden km’s verwijderd van Tenoriba)

Mammoth kreeg vanwege het bovenstaande een 100% belang in Tenoriba en dit nadat Centerra in de afgelopen twee jaar $1.2 miljoen in het project had geïnvesteerd en voornemens was te gaan drillen en een permit had aangevraagd voor 139 (!) drill holes.

--- 40 miljoen aandelen o/s, Managers/Insiders bezitten 25%, Twee fondsen bezitten 15%: US Global -10% en Gold 3000 - 5%.

We hebben het hier dus over een goud/zilver Junior met een uiterst kleine MC van 2.5M. die een 100% eigendom bezit van een groot gebied met historisch aangetoonde mineralisatie, waar in het verleden al 2 keer een succesvol drillprogramma heeft plaats gevonden en waar zeer recent een senior company wilde beginnen met het boren van 100+ drill targets.

Hoe meer Mammoth het Tenoriba-project verkende hoe groter het enthousiasme werd en de potentie van het gebied trok een large cap company aan die bereid was C$13 miljoen (!) te investeren voor een 70% interest.

Mammoth is in mijn ogen ongelooflijk lucky met de terugtrekking van Centerra geweest en heeft nu gratis het volledige eigendom van het project in handen gekregen.

Volgens CEO Atkins zal er op hele korte termijn een hele kleine PP worden uitgeschreven om dmv promotie meer bekendheid aan het project te geven en zal kort daarna een grotere financing gedaan worden om het drill programma te bekostigen. Hij denkt dan echter aan een PP van tenminste $.15 Vergelijk dit met de huidige koers van het aandeel $.055 (!)

Het drill programma staat gepland voor Jan/Febr. 2021

www.youtube.com/watch?v=g9gITaZcB2c
seadoc
0
Als ze het goed aanpakken is de generieke terugtocht van Centerra uit Mexico een buitenkansje voor deze dwergmammoet. Hun IR is inderdaad wel wat ondermaats, daar mogen ze wel wat aan doen.
Ik zal als influencer mijn honderden imaginaire volgers eens aanporren hier naar te kijken... :-)
seadoc
0
Ik mis trouwens de immer subtiele, eloquente en diepgravende opmerking van ons gewaardeerd lid, DZR.
Kom er maar in DZR...
DeZwarteRidder
0
quote:

seadoc schreef op 31 oktober 2020 10:58:

Ik mis trouwens de immer subtiele, eloquente en diepgravende opmerking van ons gewaardeerd lid, DZR.
Kom er maar in DZR...
Mexico is een poel van ellende voor mijnbouwers; Centerra is niet voor niks hard weggelopen.
sjon
0
En vergeet niet dat de huidige market cap ($2,2 miljoen) Mammoth waardeert op slechts de helft (!) van hoeveel er tot nu toe aan het Tenoriba project is gespendeerd ($5 miljoen)
DeZwarteRidder
0
quote:

honkytonkgirl1 schreef op 31 oktober 2020 12:47:

En vergeet niet dat de huidige market cap ($2,2 miljoen) Mammoth waardeert op slechts de helft (!) van hoeveel er tot nu toe aan het Tenoriba project is gespendeerd ($5 miljoen)
Wat is een mijn waard als het personeel wordt bedreigd en ontvoerd (of erger).....???
easy56
0
weer zo'n klein fonds met veel belovend verhaaltje,en we hebben er al wat voorbij zien komen.....
seadoc
0
Euh, nee. Mc is veel te laag voor dit project, dat is overduidelijk. Er zijn risico's. Mexico is niet supersafe, pp moet nog komen, permit is ook nog niet rond. En we hebben het hier over de venture, dus groot risico aandelen, absoluut niet voor den beginneling, alleen voor geld dat je over hebt en garantie tot de deur.
Maar een mc van 2,5 M voor zo'n project is gewoon ridicuul laag, daar heeft HTG gelijk in. En iedereen, die een beetje dd doet zal dit beamen.
[verwijderd]
0
Ik volg hier ook de redenering van DZR. Ik zal nooit een mijn kopen die actief is in Mexico. Te groot risico.
72 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.770,60 -1,42%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,10 -1,15%
 US30^ 37.821,74 +0,33%
 Nasd100^ 17.717,67 +0,14%
 US500^ 5.058,99 -0,04%
 Japan225^ 38.518,62 -0,46%
 Gold spot 2.382,65 -0,02%
 EUR/USD 1,0616 -0,08%
 WTI 84,75 -0,36%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront