Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Belangrijke data

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 mei 2019 08:31
    ING versus de Fintech companies?

    "ING krijgt er weer meer klanten bij". Maar is dit nou werkelijk het nieuws waar iedereen op zit te wachten? ING harkt wat nieuwe relaties binnen, deze zijn voornamelijk afgesnoept van concurrerende banken, want de taart is al jaren eerder verdeeld.

    Maar waar gaat het nou eigenlijk echt om? Visie, borgen van toekomstige groei en inkomsten, onderscheidend- en inventief vermogen. Dat mis ik bij ING in het bijzonder, maar ook bij andere 'grootbanken'.

    Is ING nog wel bank zoals men 'De bank' op het netvlies heeft? U ziet wellicht nog steeds de fraai vormgegeven gebouwen in de grote steden. Maar de echte ING, en inmiddels een groot deel daarvan, hangt eigenlijk gewoon 'in the cloud'.

    ING is bezig zich in rap tempo te transformeren naar een internetbank zoals eerder opgetuigd door de onlangs overleden Hans Verkoren met de indertijd succesvolle implementatie van ING Direct. De vraag is of zij dit model in deze tijd opnieuw succesvol kunnen exploiteren.

    Het doet mij denken aan de wet van de remmende voorsprong: pionieren en bekostigen door de gevestigde orde (financiele bedrijven ING in dit geval) maar de succesvolle uitrol en het interessante verdienmodel valt ten deel aan de nieuwe orde: Google(Google pay), Amazon (Amazon pay) en Alibaba (Ali Pay). Deze Fintechs beginnen eenvoudig door betaalverkeer te koppelen aan hun te verkopen producten maar zij zullen met rasse schreden hun financiele diensten en mogelijkheden naar de toekomst snel uitbreiden. Daarnaast zijn deze nieuwe spelers niet verwikkeld in witwasaffaires, erfenissen met complexe derrivatenconstructies of graaiende top lieden.

    Tja, wat blijft er dan over van ING? Een relatief dure eenzijdige bank (ING bied enkel financiele diensten, Alibaba en Amazon zijn meer divers) die wanhopig mee willen blijven spelen met The Big Boy's. ING lijkt op de ooit befaamde stoomtrein ter wereld: De Engelse Mallard die 203 KM/H reed. Maar de electrische treinen evenaarden dit maar waren daarnaast meer efficient en betrouwbaar.
  2. [verwijderd] 2 mei 2019 09:41
    Dag Arend Jan,

    Dat zie je goed, risico's betreffende ETF's. Blijven echt onderbelicht.
    Hoop dat je er nog verder naar kijkt en je bevindingen een keer goed onder de aandacht brengt.

    In een notedop: afwentelen van risico op piet particulier, die 1 keer inlegt en dat TWEE keer bijna risicovrij gebruikt kan worden door de 'bank'. (luiheid heeft een prijs uiteraard. De prijs moet natuurlijk wel helemaal bekend zijn.)

    En het is dodelijk voor piet particulier die opereert in de markt en daarbij geen ETF's gebruikt. Eigenlijk het ergste, voor iedereen.

    Groet
  3. forum rang 7 ffff 2 mei 2019 10:45
    Jeroentje,

    Het is geen gezellig vooruitzicht dat je hier post, maar de moeite waard om in het achterhoofd te houden. Fintech die de business van de banken overneemt.
    Vorige week plaatste ik een uitvoerige posting over Chinese bedrijven die Europese bedrijven wel degelijk bedreigen: De zonnepanelenindustrie die Europees volledig werd weggeconcurreerd door de Chinezen, de waarschuwing bij Umicore en de ontwikkelingen bij HUAWEI versus Nokia/ Alcatel.

    Als ik jou posting lees krijg ik het gevoel dat er in Europa steeds minder "zekere" beleggingen zijn. Nou ja zo nu en dan zit het mee: L Óréal, de rest van de dure consumptiegoederen als LVMH, de mazzel van de een zijn dood is de ander zijn brood, oftewel AIRBUS het vroegere EADS. Maar het wordt steeds lastiger... Dus maar in een Chinese ETF...?

    Peter
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links