Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Gekkenhuis

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 26 april 2019 08:51
    (ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van 2019 de omzet zien dalen, en het bedrijfsresultaat min of meer gelijk zien blijven. Dit bleek vrijdag voorbeurs.

    CEO Maximo Ibarra herhaalde vertrouwen te hebben in het realiseren van de outlook voor 2019. Hij stipte daarbij aan dat er afgelopen kwartaal voor 27 miljoen euro aan besparingen werden gerealiseerd dankzij het nieuwe kostenbesparingsprogramma.

    De omzet kwam uit op 1.362 miljoen euro, waar analisten hadden gerekend op 1.376 miljoen euro, nadat in het vierde kwartaal van 2018 een omzet werd behaald van 1.436 miljoen euro. In de eerste drie maanden van vorig jaar was dat 1.402 miljoen euro.

    Volgens CEO Ibarra drukte het overzetten van zakelijke klanten naar KPN EEN op de omzet.

    De aangepaste EBITDA bedroeg 563 miljoen euro, wat minder was dan de analistenverwachting. In het laatste kwartaal van 2018 kwam KPN uit op 572 miljoen euro en een jaar terug was dat 565 miljoen euro.

    KPN boekte een nettowinst van 89 miljoen euro, terwijl analisten vooraf rekenden op een nettowinst van 83 miljoen euro. Dit was in het voorgaande kwartaal een verlies van 45 miljoen euro, maar een jaar terug was er een winst van 99 miljoen euro.

    KPN herhaalde voor dit jaar op een geschoonde EBITDA in lijn met die van 2018 te rekenen. Vorig jaar was dit 2.303 miljoen euro. De investeringen zullen dit jaar 1,1 miljard euro zijn.

    Voor de periode 2019 tot en met 2021 mikt KPN wel op een autonome groei.

    In heel 2019 zal KPN volgens analisten vermoedelijk een omzet realiseren van 5.535 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 2.473 miljoen euro, verwachten analisten. De operationele vrije kasstroom bedraagt dit jaar naar verwachting 924 miljoen euro.

    KPN rekent voor 2019 op een dividend van 12,5 cent per aandeel, maar wil dat dit in de komende jaren jaren progressief stijgt, gesteund door de vrije kasstroom.

    Verder liet KPN nog weten een overeenkomst te hebben getekend met Huawei voor het moderniseren van het mobiele radio en antenne netwerk. KPN plant daarnaast een overeenkomst te tekenen met een Westerse partij voor de bouw van een nieuw mobiel kernnetwerk voor 5G.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
  2. [verwijderd] 26 april 2019 11:11
    Het stukje éen op éen zul je overboord moeten gooien, da's een menselijk psyche ding waar je niet heel ver mee komt op beurs en aanverwanten. De evenredigheid die je zoekt zit er toch niet, zo zullen slechte cijfers nooit de aftrap zijn voor een lage aandelen index bijvoorbeeld.. Zit allemaal in het hoofd, en hoe het het beste uitkomt in datzelfde hoofd….
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links