Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Business Class en Forum voor Democratie

2.356 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 114 115 116 117 118 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
nu weten we zeker dat Hiddema gisteren zat te liegen:
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Heibel bij Forum: partijtop wil strateeg Otten uit het bestuur na greep uit de kas

Thierry Baudet wil tweede man Henk Otten uit het partijbestuur van Forum voor Democratie wippen. Volgens Tweede Kamerlid Theo Hiddema is Ottens positie onhoudbaar geworden nu bekend is dat Otten eerder dit jaar een betaling van ruim 30.000 euro aan zichzelf heeft gedaan uit de partijkas.
Politieke redactie 25-04-19, 16:41 Laatste update: 18:13

Het is het zoveelste hoofdstuk in de ruzie in de top van Forum voor Democratie. Die ontstond nadat Otten afgelopen zaterdag in NRC Handelsblad openlijk kritiek uitte op aanvoerder Baudet. Zo zou de partijleider een te rechtse koers varen en zou hij het succes van de partij meer moeten delen met de andere volksvertegenwoordigers.

Hoewel Baudet ontkende dat het rommelde binnen de partij, bleek Otten na het Paasweekeinde ineens penningmeester af. Wel bleef hij lid van het partijbestuur. Gisteren ontsloeg Baudet hem via een tweet ook nog als medewerker van de Tweede Kamerfractie. Iets waar Otten niet van op de hoogte bleek.

Volgens Hiddema is er inmiddels sprake van ‘een vertrouwensbreuk'. ,,Otten kan niet meer vooruit”, zei hij vanmiddag in de Tweede Kamer. ,,Een meerderheid van het partijbestuur wil hem uit het bestuur.” Een royement uit de partij is evenwel niet aan de orde, vindt Hiddema.
Een gedwongen exit uit het bestuur is overigens niet zo makkelijk. Als Otten niet uit eigen beweging vertrekt, moeten de partijleden van Forum zich daar over uitspreken op een congres. En Otten heeft zelf nota bene de statuten in het verleden zó aangescherpt, dat daar een enorm aantal leden voor nodig is.
(Artikel gaat verder na de foto)
Theo Hiddema (FvD) in de Tweede Kamer.
Theo Hiddema (FvD) in de Tweede Kamer. © ANP
Financiën

Otten maakte eerder dit jaar een fors bedrag over aan zijn eigen adviesbedrijf, bleek vandaag. Daarbij heeft hij niet overlegd met de andere bestuursleden, die hem daar later mee confronteerden. Otten stortte daarop het bedrag weer terug in de partijkas. Het ging het om een ‘vergoeding voor overmatige uren’ tijdens onder meer de fondsenwerving, ledenwerving en planning van de partijcampagne.
Hiddema gelooft niet dat Otten te kwader trouw heeft gehandeld, zegt hij. ,,Hij wil ‘zijn best doen’ om te zorgen dat Baudet en Otten de komende tijd wel kunnen samenwerken. ,,Ze zijn me allebei dierbaar.’’ Baudet was vandaag zelf niet aanwezig in de Tweede Kamer. Hij zegt een voedselvergiftiging te hebben.
Eerste Kamer

Otten is behalve bestuurslid ook beoogd fractievoorzitter voor Forum voor Democratie in de Eerste Kamer. Hij staat bovenaan de kieslijst. Het is onduidelijk of Baudet hem ook die functie wil ontnemen. Eerder deze week zei hij slechts dat Otten ‘een rol’ in de Eerste Kamer zal spelen.

Op 27 mei kiezen de Statenleden van Forum voor Democratie de leden van de Eerste Kamer. Door de grote winst die de partij vorige maand boekte bij de Statenverkiezingen, wordt Forum in een klap de grootste partij in de Eerste Kamer met 13 zetels. Volgens Hiddema moet Otten ‘zelf uitmaken of hij nog fractievoorzitter kan zijn.’’

Het Kamerlid ontkent overigens dat er sprake is van ‘LPF-taferelen’bij zijn partij. Hiddema: ,,Daar kon niemand met elkaar door één deur. Hier gaat het om één persoon.’’

Gisteravond gaf FvD-Kamerlid Theo Hiddema tekst en uitleg over de kwestie bij Pauw.
DeZwarteRidder
0
Partijleiding FvD wil dat medeoprichter Otten vertrekt uit bestuur
25 april 2019 17:00 Laatste update: 10 minuten geleden
118

Henk Otten, de aankomend fractieleider in de Eerste Kamer voor Forum voor Democratie (FVD), is gevraagd terug te treden als partijbestuurder omdat hij zonder toestemming geld uit de partijkas naar zichzelf heeft overgemaakt, meldt de partij donderdag na berichtgeving van NRC.

Partijleider Thierry Baudet en Rob Rooken, die met Otten het partijbestuur vormen, hebben Otten meerdere keren "met klem" verzocht terug te treden.

"Vasthouden aan een plek binnen een bestuur waarin het vertrouwen is opgezegd, is een doodlopende weg", laat FVD in een verklaring op de site weten.

Vooralsnog denkt Otten niet aan terugtreden. "Ik denk dat het essentieel is voor de partij dat ik in het bestuur blijf", zei hij tegen NRC.

Het is statutair gezien bijna onmogelijk bij FVD om een bestuurder af te zetten. Van alle partijleden, volgens FVD zijn dat er ruim 36.000, moet twee derde aanwezig zijn bij een ledenvergadering en daarvan moet twee derde (16.000 leden) instemmen met zo'n verzoek.
Gaat om een bedrag van 30.000 euro dat al is terugbetaald

Het gaat om een bedrag van ruim 30.000 euro, melden Otten en de partij. Otten heeft het bedrag inmiddels terugbetaald, maar vindt dat hij daar nog steeds recht op heeft vanwege verschillende werkzaamheden voor de partij.

FVD laat weten dat het "staand beleid" is dat bestuursleden niet worden betaald voor hun werk. Bovendien ontving Otten "een royaal salaris als medewerker van de Tweede Kamerfractie", schrijft de partij. Een functie die hij als het aan Baudet ligt overigens ook moet neerleggen.

Otten moest vanwege de betalingskwestie al zijn functie als penningmeester neerleggen en mag geen betalingen namens de partij meer doen.

Volgens Otten is de zaak "naar tevredenheid" afgehandeld” nadat de kascommissie onderzoek had gedaan. FVD schrijft dat er nog een onderzoek loopt naar alle betalingen.

Hiddema hoopt dat hij rust in de tent kan brengen

Theo Hiddema, Tweede Kamerlid voor FVD, spreekt donderdag van een "vertrouwensbreuk" binnen het bestuur, maar vindt wel dat Otten Eerste Kamerlid kan worden en bij de partij betrokken kan blijven.

"Als Otten vindt dat hij volop kan functioneren als Forumgetrouw senator, dan zal ik niet zeggen dat dat niet mogelijk moet zijn", zei Hiddema.

Er is volgens hem geen sprake van een onwerkbare situatie, maar hoe Baudet en Otten nog door een deur kunnen, weet Hiddema ook niet. "Misschien kan ik rust brengen in de tent."


Baudet en Otten konden juist goed samenwerken

Otten is samen met Baudet de oprichter van FVD en was tot voor kort vooral achter de schermen voor de partij actief. Eind vorig jaar kondigde Baudet aan dat Otten de lijsttrekker voor de senaat zou worden. Mede omdat Baudet en Otten goed kunnen samenwerken en elkaar vertrouwen, zeiden de FVD'ers destijds.

Maar sinds een zaterdag verschenen kritisch interview van Otten met NRC staan de verhoudingen op scherp. Otten vindt dat Baudet een te rechtse koers vaart en te veel aandacht op zich vestigt.

Baudet was verrast door deze kritiek. Sindsdien is hij niet meer in het openbaar verschenen. Donderdag was hij niet aanwezig tijdens de stemmingen in de Tweede Kamer omdat hij naar eigen zeggen voedselvergiftiging had.
Door: NU.nl/Edo van der Goot
DeZwarteRidder
0
Hiddema: 'Jongens, hou toch op met die onzin!'

Forum-kamerlid Theo Hiddema is bang dat alles wat Baudet en Henk Otten de afgelopen tijd hebben opgebouwd de mist ingaat vanwege een 'greep in de kas'.

www.telegraaf.nl/video/3497328/hiddem...
DeZwarteRidder
0
Verontwaardiging over graaiende Henk Otten
Updated 25 min geleden
26 min geleden in BINNENLAND

Den Haag - Forum voor Democratie beleeft zijn eerste serieuze tegenslag nu bestuurslid en penningmeester Henk Otten een greep in de kas heeft gedaan van ruim 30.000 euro. Zijn positie is bijkans onmogelijk geworden nu tweede man Theo Hiddema spreekt van een ’vertrouwensbreuk’. Ook op Twitter houdt de kwestie rond Otten de gemoederen bezig en is de teneur dat Otten zijn biezen moet pakken.

Otten vond dat hij de extra vergoeding had verdiend vanwege de bovenmatige uren die hij had gemaakt voor FvD. Hij had het geld overgemaakt aan zijn eigen adviesbedrijf zonder overleg met de overige bestuursleden. Toen hij ermee werd geconfronteerd, stortte hij het geld terug. Hij beaamt dat het ’een slordige omgang met de interne governance’ was.
Thierry Baudet beschikt uiteindelijk over het lot van Otten in de partij, maar is vandaag naar eigen zeggen niet bereikbaar voor commentaar vanwege een voedselvergiftiging.
hirshi
0
Henk Otten doet een greep in de partijkas en Thea Hiddema besteelt de belastingbetaler.

Het gaat goed bij FvD.

DeZwarteRidder
0
’Baudet pleegt karaktermoord’
Henk Otten weg als Forum-bestuurder

Door parlementaire redactie
Updated 2 min geleden
29 min geleden in BINNENLAND

Den Haag - Henk Otten is opgestapt als bestuurslid van Forum voor Democratie. Daarmee heeft de mede-oprichter van de partij aan het kortste eind getrokken in de openlijke ruzie met partijleider Thierry Baudet.

Otten maakte zijn vertrek zelf bekend via Twitter. „Onthutsend om te zien hoe mijn mede-oprichters @thierrybaudet en @rooken nu #karaktermoord op mij plegen om hen moverende redenen. In het partijbelang treed ik per direct terug als bestuurslid van FvD.”

Aanleiding voor het conflict is een betaling die Otten als penningmeester deed aan zichzelf. Otten vond dat hij die had verdiend, als vergoeding voor ’bovenmatige uren’, zo bekent hij tegenover NRC. Hij had het geld overgemaakt aan zijn eigen adviesbedrijf zonder overleg met de overige bestuursleden. Toen hij ermee werd geconfronteerd, stortte hij het geld terug. Hij beaamt dat het ’een slordige omgang met de interne governance’ was.

Deze week legde hij zijn functie als penningmeester neer, omdat hij die niet meer zou kunnen combineren met zijn toekomstige rol in de Eerste Kamer, waar hij beoogd lijsttrekker is. Nu blijkt dat hij is gedwongen te stoppen als penningmeester.

Sanctielijst

Inmiddels staat op de website van Forum een verklaring die leest als een sanctielijst. „FvD betreurt ten zeerste het nieuws omtrent de greep in de kas die Henk Otten heeft gedaan in zijn hoedanigheid als penningmeester. Totdat dit publiek werd, poogden we de affaire intern op te lossen en hem de eer aan zichzelf te laten houden - maar nu is dat helaas niet langer mogelijk.”

Otten is gemaand het bedrag terug te storten, de accountant is geïnformeerd en er loopt nog een onderzoek naar alle betalingen die onder Ottens penningmeesterschap zijn gedaan. „Otten is ontheven van zijn taken als penningmeester”, zo valt te lezing in de verklaring van Forum voor Democratie. „Hem is verboden nog langer betalingen te verrichten aan zichzelf of aan anderen. Otten is de toegang tot de bank ontzegd en zijn machtiging om betalingen te verrichten ontnomen.” Kamerlid Theo Hiddema zei donderdagmiddag dat Otten niet meer te handhaven was als bestuurslid. Maar Otten weigerde te vertrekken.

Patstelling doorbroken

Volgens de statuten kan het partijbestuur een bestuurder niet ontslaan, waarmee een patstelling was ontstaan. Daarom deed de partij nogmaals met een klem een oproep aan Henk Otten om af te treden als bestuurslid. Het is immers ’staand beleid bij Forum voor Democratie dat bestuursleden geen betaling ontvangen voor hun werk’. „Daarnaast is het volstrekt onacceptabel dat een penningmeester een dergelijke actie op eigen houtje onderneemt.”

Nu Otten alsnog opstapt, is die patstelling doorbroken. Wat de ruzie betekent voor zijn toekomstige positie in de Eerste Kamer, is onduidelijk. „Ik zal op het juiste moment uitgebreid ingaan op de gehele gang van zaken”, belooft Otten in zijn tweet.

’Eervol’ wegwezen

Woensdagmiddag had partijleider Baudet het conflict met Otten al scherp gezet door op Twitter aan te kondigen dat het partijbestuur de beoogd fractieleider in de Eerste Kamer had gevraagd ’eervol terug te treden’ als medewerker van de Tweede Kamer. Otten noemde die aankondiging ’niet zo handig’ en zei dat er nog helemaal niets was besloten door het partijbestuur, waarvan hij nota bene deel uitmaakte. Dinsdag werd bekend dat Otten zijn penningmeesterschap neerlegde. De functie zou niet te combineren zijn met zijn fractievoorzitterschap van de Eerste Kamer.

Nu blijkt dat Otten is gedwongen terug te treden als penningmeester en dat het overige deel van het bestuur hem op een zijspoor zet vanwege de ’greep uit de kas’. Baudet en mede-bestuurder Rob Rooken proberen Otten al langer uit het bestuur te zetten, maar Otten weigerde te vertrekken. Het tweetal is Otten al een tijdje zat. Buiten de dubieuze betaling zou hij zich bovendien nogal ’paranoïde’ gedragen, zo weten bronnen bij de partij.

Voedselvergiftiging

De hoofdrolspelers van de ruzie bij Forum voor Democratie hielden zich donderdag overigens de hele dag schuil. De vleugel in de Tweede Kamer waar partijleider Baudet en mede-oprichter Otten hun bureaus hebben, was uitgestorven. Telefoontjes bleven onbeantwoord. Baudet liet op zeker moment via de NOS weten dat hij thuisbleef wegens een ’voedselvergiftiging’.

’Te rechts’

Afgelopen weekend uitte Otten in een interview nog stevige kritiek op Baudet. Die zou de partij te veel gebruiken als platform voor zijn eigen intellectuele interesses. Hij zou met bepaalde verwijzingen de partij bovendien te veel naar rechts manoeuvreren en de eigen mensen daarmee in de wind zetten. Baudet bekende dat hij was overvallen door het interview, maar vond de commotie maar overdreven. De persvoorlichter van de partij zei dat er ’niets aan het handje’ was. Ook Hiddema zei alle ophef niet zo te begrijpen.

[verwijderd]
0
Jammer voor jullie azijnzeikers, maar ik stem komende verkiezing op FvD. Ben niet laag opgeleid, (iets minder Baudet, maar ik voel me niet minder) maar de komende Eu-verkiezing is te belangrijk om niet te stemmen!

Wat betreft de declaratie van Otten... hij had moet overleggen om deze ellende te vermijden.... Wat interessanter is, is dat de 2de kamer totaal geen controlemechanisme heeft mbt de declaratievergoeding die ELK KAMERLID ontvangt, terwijl elke belastingbetaler wel gecontroleerd en bestraft wordt als hij iets onoorbaars doet....
hirshi
0
Voor het toekomstig Eerste Kamer-lidmaatschap van Otten heeft de gang van zaken niet meteen consequenties, zegt journalist Chris Aalberts, die Forum voor Democratie zeer intensief volgt. 'Op de Eerste Kamerlijst van FvD staat Otten gewoon op nummer één. Alleen als de Statenleden van de partij niet op Otten stemmen maar op iemand anders, kan dat ertoe leiden dat hij niet in de Eerste Kamer komt. Maar in principe is die Kamerlijst er gewoon, dan heeft verder niemand er iets over te zeggen of hij daar geschikt voor is. Dus Otten gaat gewoon de Kamer in.'

www.bnr.nl/nieuws/politiek/10376310/o...
jonas
1

Troon Jan

Harry Mens rekent af, maar bij sommige bezoekers zoals indertijd Pim Fortuyn in zijn lijn behoefte niet worden betaald en ik denk ook niet FvD.

Wat je ook moge vinden van Harry Mens: hij heeft Fortuyn wel een flinke push gegeven. Laatste optreden van Hiddema was dan ook bijzonder dom. Hij had Harry die mogelijk wat doordramde meer als een gentleman moeten weerkaatsen.

Besef ook dat in feite de NPO nauwelijks ruimte biedt voor een wat minder politiek correct geluid en oog heeft voor MKB en Harry die wel geeft. Hard nodig!

Groet, Jonas
Chiddix
0
De tamelijk jonge partij FVD wilde niet teveel bestuursleden hebben in de begin periode. Totaal drie , om LPF toestanden te voorkomen. Helaas, ook dan kan er iets fout gaan.
Er bestaat een meningsverschil tussen Otten en de partij over betaald werk. Gisteren communiceerde het FVD dat bestuursleden niet betaald worden voor werk.
Otten moet dat maar eens een keer uitleggen hoe hij erbij komt, dat hij recht heeft op betaald werk. De greep uit de kas heeft volgens journalisten eerder plaatsgevonden en is weer recht gezet.
Daarna is er een verstoorde werkrelatie ontstaan, lijkt het en is Otten met modder gaan gooien in het NRC interview. Hiddema wil nog een poging ondernemen de brand te blussen. Hij had het gisteren over conflictstof.
[verwijderd]
2
Baudet liegt:zou voedselvergiftiging hebben. Gelooft niemand; ook niet zijn huisarts.
Otten liegt: zou geld tegoed hebben, maar stort na commentaar geld direct terug.
Hiddema liegt: nee greep uit de kas mag je het niet noemen, en ik breng wel even rust in de tent. Vervolgens noemt partij het "greep uit de kas" En Otten uit he bestuur, dus geen rust in de tent.

Conclusie het hele (vo0rmalig) bestuur van FVD liegt.

Als je zegt dat je toch op deze partij blijft stemmen, lieg je...…
Kan niet anders.
hirshi
1
Hiddema besteelt de belastingbetaler en Henk Otten doet een greep in de kas.

Zo gaat dat bij FvD.

Maar gelukkig is daar de schoolzieke megalomane karaktermoordenaar Thierry Baudet nog.

Eén ding staat vast: ook als je op een dag te midden staat van de brokstukken van wat eens jóúw partij was: jíj bent de baas.


www.volkskrant.nl/columns-opinie/brie...
whammy
0
quote:

hirshi schreef op 26 april 2019 07:50:

Hiddema besteelt de belastingbetaler en Henk Otten doet een greep in de kas.

Zo gaat dat bij FvD.

Maar gelukkig is daar de schoolzieke megalomane karaktermoordenaar Thierry Baudet nog.

Eén ding staat vast: ook als je op een dag te midden staat van de brokstukken van wat eens jóúw partij was: [b]jíj bent de baas.
[/b]

www.volkskrant.nl/columns-opinie/brie...
Is Baudet wel de baas? In ieder geval wordt Henk Otten naar alle waarschijnlijkheid verkozen in de 1e kamer. Die heeft zich goed gepositioneerd!
hirshi
0
quote:

whammy schreef op 26 april 2019 08:39:

[...]

Is Baudet wel de baas? In ieder geval wordt Henk Otten naar alle waarschijnlijkheid verkozen in de 1e kamer. Die heeft zich goed gepositioneerd!
13 zetels in de Eerste Kamer en maar 2 in de Tweede Kamer.

Otten is vooralsnog de lachende derde.
DeZwarteRidder
0
quote:

hirshi schreef op 26 april 2019 08:59:

[...]
13 zetels in de Eerste Kamer en maar 2 in de Tweede Kamer.
Otten is vooralsnog de lachende derde.
Het is de Grote Vraag hoe de FvD-leden van de 1e Kamer nu gaan stemmen en wie kiezen als voorzitter.
Het meest waarschijnlijke lijkt me dat Otten alleen of met anderen zich afsplitst van de FvD.
josti5
0
Dat laatste vrees ik ook.
Altijd weer hetzelfde gezanik, niet alleen bij het bestaande partijkartel VVD, D666, CDA, SP, PvdA, maar ook PVV en nu weer FvD.
Altijd zijn er weer mensen, die zichzelf belangrijker vinden dan de partij waarvan zij lid zijn, en die hun kruiwagen is.
hirshi
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 26 april 2019 09:53:

[...]
Het is de Grote Vraag hoe de FvD-leden van de 1e Kamer nu gaan stemmen en wie kiezen als voorzitter.
Het meest waarschijnlijke lijkt me dat Otten alleen of met anderen zich afsplitst van de FvD.
Op de steun van FvD woordvoerder en aankomend Eerste Kamerlid Jeroen de Vries kan Otten in ieder geval rekenen. De Vries ontving 15.000,00 euro uit de partijkas. Dat was een zogenaamde ‘mantelzorgbonus’ omdat De Vries Theo Hiddema eind vorig jaar hulp bood na zijn heupoperatie.
2.356 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 114 115 116 117 118 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.773,20 -1,41%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.925,58 -1,18%
 US30^ 37.795,25 +0,26%
 Nasd100^ 17.711,80 +0,10%
 US500^ 5.051,49 -0,19%
 Japan225^ 38.481,12 -0,56%
 Gold spot 2.385,80 +0,11%
 EUR/USD 1,0619 -0,06%
 WTI 84,76 -0,35%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront