Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Portefeuille met enkele Filters

838 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 | Laatste
Gold-finder
0
quote:

ffff schreef op 24 januari 2019 14:15:

En zo rommelen en rotzooien we maar verder in een hopeloos verdeeld Europa, ondanks al die bureaucraten die al 30 jaar in Brussel en Straszbourg zitten…

Peter
Ik snap ook niet waarom ze dividendbelasting niet op Europees niveau innen. Belast het met 25% en als dit tarief hoger is dan wat die persoon hoeft te betalen, laat de teruggave via Europa en het land waar die persoon woont lopen.

Dat zou veel efficiënter zijn dan dat individuele beleggers naar individuele staten, binnen Europa, briefjes sturen..

Je pakt ook geen autonomie van de landen af, want die krijgen gewoon hun deel van de koek o.b.v. waar die bedrijven vandaan komen. Behalve dan dat veel staten veel geld mislopen omdat mensen nu wel hun dividend belasting massaal terugvragen.
Leefloon
0
quote:

Gold-finder schreef op 24 januari 2019 16:01:

Ik snap ook niet waarom ze dividendbelasting niet op Europees niveau innen. Belast het met 25% en als dit tarief hoger is dan wat die persoon hoeft te betalen, laat de teruggave via Europa en het land waar die persoon woont lopen.
Bij verkeerde aannames en weggelaten nadelen is het niet zo vreemd dat een alternatief snugger lijkt. Wanneer ING in de verhouding 50:50 wordt opgesplitst in aandelen ING (Nederland) en ING Overig, en jij daardoor voor 20.000 euro aandelen ING (Nederland) en voor 20.000 euro aandelen ING Overig verkrijgt, dan moet je aan het tweede ene Europese loket 6.000 euro betalen. Ook je pensioenfonds zal 30% over de afgesplitste aandelen moeten betalen. Omdat er één land is, waar dat soms moet.

De klant heeft meestal al één loket, namelijk dat van de bank. Begin desnoods zelf een Europese effectendienstverlener die het mogelijk maakt dat Nederlanders klant worden van Binck Italië en daar in Duitse en Portugese aandelen kunnen beleggen, en je voor Binck Italië en andere banken alles verzorgt voor Nederlandse, Poolse en Finse klanten. Niet alleen de 30% en zo, maar al het internationale verkeer. Het verstrekken van gegevens aan de fiscus, de dividendbelasting, verdragen met landen buiten de Economische Ruimte, et cetera.

Wat ik niet snap, is een toegevoegde waarde van een tweede ene loket, waardoor een Nederlands pensioenfonds met voor 5 miljard euro aan verkregen, afgesplitste aandelen ING Overig 1,5 miljard euro aan dat tweede ene loket moet betalen. "Omdat er in Europa sommige beleggers zijn die dan een heffing krijgen van (niet 25% maar) 30%.".

Vul het fiscale gat in de markt dan dus maar maar een eigen effectendienstverlener, met als toegevoegde waarde dat bijvoorbeeld het Nederlandse pensioenfonds dan niet meer zinloos 1,5 miljard euro aan Europa moet betalen, en moet hopen dat het later die 1,5 miljard euro terugkrijgt van een zinloze Europese debiteur. Ik zie ook weinig reden voor een beperking tot de EU en eventueel landen zoals Noorwegen.

Vergeet het communistische ideaal maar. Met de demotie van investeren in de EU, een extra overheidsloket met een negatieve toegevoegde waarde en Brexit-promotie.

Terzijde: voor algemene "waarom doen ze in Brussel niet gewoon dit of dat"-ideetjes verwijs ik graag eerst naar www.youtube.com/watch?v=05rgmbWAscs
Gold-finder
0
Ik bedacht me, het is veel simpeler om gewoon af te dwingen dat ieder EU land maar 15% mag inhouden op dividend. Dan hoeft er ook niets teruggevraagd te worden en kan ieder individueel land zijn eigen burgers bovenop die 15% nog laten dokken.

Het is natuurlijk al een debiel systeem dat 15% de afspraak is, ze toch meer heffen en je het dan maar achteraf met formulieren in hun taal terughaalt.
[verwijderd]
0
Mooie start van het jaar, maar wel achterblijvend op de Benchmark
+5,6% voor de porto vs +6,6% voor de BM.

Grote plussen voor Persimmon en Aperam; Een dikke min voor Henkel
Bijlage:
ffff
0
Ik dacht eventjes dat Bolo ziek/ afwezig is, maar hij kwam vandaag toch langs in de KK...
[verwijderd]
0
Update volgt spoedig.

Dit wordt tevens het einde van deze porto.

-Over 6 jaar is er bijna geen verschil met de index (denk ik)
-Prive wijk ik ook al wat meer af van deze porto
-Prive ging stockpicking erg slecht in 2019, index beleggen/allocatie bepalen ging erg goed in 2019. Dit laatste wil ik dus wat meer naar gaan kijken.
Leefloon
0
quote:

Bolo schreef op 24 april 2019 10:03:

ging stockpicking erg slecht in 2019, index beleggen/allocatie bepalen ging erg goed in 2019.
Beide zijn toeval, en zijn dus een maat voor niets. Dat de beurs het YTD behoorlijk goed doet in 2019, en dat je voor de meest succesvolle stockpicking aandelen van gevallen en vallende engelen had moeten kopen. Het is tamelijk uitzonderlijk dat wat wat valt de stijgende markt outperformt.

Zelfs van een top 10 van Belgisch-Nederlands-Franse kneuzen per ultimo 2018 zijn er 8 gestegen, en versloegen de kneuzen van toen de markt. Voorbeelden, per genoemd land, zijn Econocom, Wessanen en Vallourec. En maar één grote daler, wat eveneens uitzonderlijk weinig is (Greenyard). De enige vallende engel die sinds ultimo per saldo echt is blijven doen waar vallende engelen goed in zijn: vallen.
ffff
0
Leefloon,
Ik ben het met je eens. Het blijft altijd maar ( bang) afwachten wat gevallen engelen in de toekomst gaan doen. Jij noemde terecht Greenyard, maar Nyrstar is natuurlijk nog veel en veel erger.

Econocom had de uitzonderlijke gang van zaken dat papa de hele business van zijn zoon weer overnam en waarachtig : papa doet het echt honderd keer beter dan de weggesluisde zoon. Wat moet dat niet voor familiespanningen hebben gezorgd.

Het bod op grootste deel Recticel is ook zo'n toevalstreffer. Mazzel voor de aandeelhouders.

Vandaag in de belgische media dat er " iets" rommelt, gaande is bij Bank Degroof-Petercam. Die noteren niet op de beurs. Die geven slechts één maal per jaar tegen welke prijs je je aandelen kunt verkopen, dan wel bij bestellen. Heerlijk super ouderwets. Ik ben benieuwd wie daar nu aan het bedrijf/ investeringsbank trekt. Misschien wel Arabieren... Gok van mij, hoor, ingegeven door eigen belang.

Peter
marique
0
quote:

Leefloon schreef op 24 april 2019 11:42:

[...]
Beide zijn toeval, en zijn dus een maat voor niets.
(...)
Je hebt overduidelijk niet de moeite genomen om te kijken welke zorgvuldige methodiek @bolo gebruikt(e).
Leefloon
0
quote:

marique schreef op 24 april 2019 12:43:

Je hebt overduidelijk niet de moeite genomen om te kijken welke zorgvuldige methodiek @bolo gebruikt(e).
Je hebt overduidelijkst niet de moeite genomen om er rekening mee te houden dat ik het daarover helemaal niet heb, en dan ook niet ging/ga kijken naar iets dat voor een heuse thread-drift niet relevant hoeft te zijn. In 2019 zal indexbeleggen het voor (bijna) iedereen goed doen, en voor stockpicking om de index te verslaan moest je in 2019 bij de kneuzen zijn. Die constateringen, en dat uitzondering 2019 daarom YTD een maat is voor niets, staan volledig los van wat ene @bolo wel of niet zou gebruiken.
marique
1
Leefloon,
Best mogelijk dat ik jouw reactie op @bolo's bericht verkeerd interpreteer.
Punt is dat het verleden op de beurs nooit een maat voor de toekomst is. Het heeft geen zin om deze eenvoudige maar ware beurswet als "bijdrage" te plaatsen. Daar heeft niemand wat aan. Ik denk dat je meer in huis hebt.

ffff
0
Ik ben benieuwd wie daar nu aan het bedrijf/ investeringsbank trekt. Misschien wel Arabieren... Gok van mij, hoor, ingegeven door eigen belang.

Als ik mijn eigen posting lees van nog geen 25 uur gelden, dan kan ik er gelukkig nog om glimlachhen.

Eigenlijk ben ik een geboren optimist!

Het grote nieuws was dus niet een bod op DegroofPetercam maar.... een dreigende miljoenenboete vanwege het witwassen van zwart geld.

Eigenlijk is dat witwassen van zwart geld wel zo'n beetje de core-business van heel wat banken de afgelopen jaren geweest. Ik denk dat ik alles bij elkaar nu aan zo'n 15 banken kom die daarvoor een zeer hoge tot matige boete hebben gekregen.

Eergisteren bij alle berichtgeving van ING
toch meegekregen dat ze 2500 man/vrouw personeel de godsganselijke dag bezig is na te gaan waar het geld van overschrijvingen precies vandaan komt. Zoals al vaker gezegd: Waarom moeten banken die klus doen? Ik denk dat bankiers, net als ik, in hun genen hebben dat het hen niet zo interesseert waar het geld vandaan komt. Dat moeten anderen maar uitvogelen.

Maar tegenwoordig moeten bankiers dus ook grote rechercheurs worden.... Zonder vergoeding.... En gaan de klanten gewoon naar andere banken...Er zijn er genoeg op deze aardbol.
ABN AMRO heeft voor 160 miljoen gisteren zijn kantoor in belastingparadijs Geurnsey verkocht. Tegoeden aldaar 8 miljard... Tja...het is allemaal een keuze, maar niet de mijne.

ING 3 procent in de min...Maar dat is de dividendbetaling. Toch nog een kleine opluchting.

Ben wel heel benieuwd wat de NIEUWE aanbevelingsprijs voor de twee jaarlijkse aankoop van DegroofPetercam zal zijn. Zullen ze zichzelf met 20 procent afwaarderen.....???

Peter
838 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront