Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos april 2019

5.361 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 ... 265 266 267 268 269 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 16 april 2019 18:33:

Het wordt een bloedbad morgen voor dit Galapagos
In USA flink verder down
Allemaal nep en bedrog want waarom zakt iets van de top 8 Dollar het nieuws is er nog steeds en dat is dat Galapagos de beste reuma pil heeft
Ik kots van dit gekloot met die koers
Maar ik ben teleurgesteld in de CEO die het laat gebeuren
Man laat je overnemen voor 250 dat oeverloos lange wachten heeft niemand zin in
je overschat je macht van de CEO...ik heb het van dichtbij meegemaakt. CEO's zijn vaak speelbal van de haute finance en hebben voortdurend financiele pers, publiek, beurswaakhonden, overheden, etc en last but not least de beleggende massa als stalkers...de financiele wereld is de enige branche waarvoor resultaten van het bedrijf niet tellen, maar wat je je klanten en het publiek afhandig kan maken! Dat gebeurt in de vorm van rente, emissiekosten, greenshoe's, consultancy, financiele administratie, analisten en pers, maar last but not least; via de arena waarin zij de wapens kiezen en uitdelen...de effectenmarkten met hun HFT, derivaten, stromannen, boilerrooms etc.

Galajurk
2
Oei ik denk dat je iets teveel moeilijke woorden hebt gebruikt.
Dit gaat hij nooit begrijpen.
Hulskof
1
quote:

werkzaam schreef op 16 april 2019 18:45:

Wat is er eigenlijk zo speciaal aan dit aandeel om maar omlaag te willen en een Besi op weg is naar 100% plus (met niets in rare uitslagen) en zo zijn er wel meer maar.... dit aandeel met de goede vooruitzichten dit zien doen.

Tja, wat maakt het zo speciaal om te laten zakken
Besi is een bedrijf met keiharde omzet en winst en keert momenteel iets van 7 procent dividend uit. Het is vorig jaar gehalveerd door zwakke vooruitzichten in de chipmarkt en kruipt de afgelopen maanden, door vermoedelijke marktverbeteringen in de tweede jaarhelft, weer uit het dal. Dergelijke uitslagen zijn inherent aan de cyclische aard van de chipindustrie.

De koers van Galapagos is eveneens voor het grootste deel gebaseerd op een hypothetische toekomstige omzet (en winst). Op deze hoogte wordt er maw vanuit gegaan dat Filgo niet alleen wordt goedgekeurd, maar ook een zeker marktaandeel zal afsnoepen van de concurrentie.
Waar Besi allang heeft laten zien dat het omzet en winst genereert, moet Gala dat nog maar bewijzen. Dat maakt het natuurlijk veel interessanter voor speculanten, die na elke grote ontwikkeling van het bedrijf hun aandelen weer van de hand doen. Zo maak je in relatief korte tijd enorm veel rendement.
Als je vaker in biotech hebt gehandeld, zul je dat verloop toch wel herkennen, lijkt me. Vooral in de VS zie je dergelijke patronen terug. Voorbeelden te over.

Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen, ipv te klagen dat de koers maar zakt en zakt. Straks kun je weer goedkoop instappen voor een volgende rit omhoog als de goedkeuring komt. :-)
[verwijderd]
4
iedereen die ergens in zit, long of short, praat naar diens positie...er zijn er zelfs die betaald worden om dat te doen (analisten zijn er niet voor Jan met de Pet, maar schrijven wat hun broodheren graag zien dat ze zeggen en schrijven).

Een kleine belegger (tot 100 miljoen zeg maar..want dat ben je in het grote geheel) heeft niet zoveel in de pan te brokkelen en hoewel de meest denken dat ze door hier van zich af te schreeuwen dat ze de koers kunnen beinvloeden is uiteraard pure overschatting.
Er bestaan ook professionele bashers/pushers die trachten een publieke opinie te beinvloeden (lijkt een kleine variant vd boilerroom, maar als er meerdere aliassen zijn op meerdere beurzen die weten hoe ze indruk moeten maken, dan denk ik best dat dat effect heeft)

Interessanter vanuit particulier oogpunt is het om elkaar van info te voorzien, waardoor keuzes beter gemaakt kunnen worden. Als men bijv. becijfert dat Galapagos zeg maar 2 miljard per jaar winst gaat draaien met nog veel meer kansen in het vooruitzicht, dan maakt het helemaal niets uit wat de koers nu doet! De huidige koers is werkelijk peanuts vergeleken bij diens potentie. Daytraden is niets voor kleine beleggers want het ontbreekt hen aan alles om echt succesvol te zijn...als daytrader ben ik zelf waardeloos, maar per saldo zit ik op MLT vaker goed dan fout.

Als Onno meeleest, dan wil ik hem wel dit adviseren: splits het aandeel, want beleggers, zeker particulieren, kijken niet naar procentuele potentie, maar veel te vaak naar absolute koersen en aantallen...liever 100 aandelen van 10,50euro dan 10 aandelen van 105euro. Ik denk dat de koers eerder de 12euro al gepasseerd was dan nu de 120euro. Het lijkt onzin, maar is pure psychologie mbt de prijs (net als 0,99cent veel goedkoper lijkt dan 1euro)

Ook m.b.t. derivaten meer kans op omzet...er zijn relatief minder mensen die 2000euro voor 1 optie neertellen dan 200euro.
[verwijderd]
7
Sommige beginnen hier door te draaien.

Voor diegene die het allemaal beter denken te weten dan een Onno vd Stolpe, stop met
praten en start eens met doen: begin je eigen onderneming.

Deze man werkt al 20 jaar vol passie en met succes, maar wordt
hier door sommige aangesproken of over hem gesproken alsof je de vakkenvuller bij de Appie aanspreekt.

Mag soms best wel even met iets meer respect over en richting deze man gesproken worden.

Ik schaam mezelf op dit moment gewoon dat ik dit post op een plek waar er zo wordt gepost.
[verwijderd]
1
quote:

Galafilgo schreef op 16 april 2019 20:08:

dat wordt donderdag 98,50
een koers is een gegeven getal...een voorspelling als deze slechts een wens? of een angst?

Waarom denk en zeg je 98,50?
[verwijderd]
1
quote:

JeyPharm schreef op 16 april 2019 20:11:

Dat is dan weer een mooi moment om verder in te stappen.
niet als het verder zakt naar de 90euro...maar je bent te laat als we morgen de 103 aantikken en vervolgens weer stijgen naar 125euro.

Als ik voor mezelf mag spreken: ik baseer mijn instapmoment niet puur op basis van de koers, maar de koers in relatie tot het verhaal en de potentie.

Niemand weet exact wat de koers gaat doen...je kunt gissen en daarop timen, prima, maar van te voren weten? Nee, dan was je reeds binnen en had je wel wat beters te doen dan hier op het forum in en uitstapmomenten te ventileren. Beleggers die zo praten die kopen ook niet op 98,50 maar wachten weer op nog lagere koersen en missen uiteindelijk de trein... haha
[verwijderd]
0
quote:

avantiavanti schreef op 16 april 2019 17:28:

@ivet goed dat u erbij gekomen bent. U geeft samen met een aantal anderen weer nieuwe dimensie aan de maanddraad.
excuus voor late reactie; dank voor uw compliment...hoe meer dimensies er gegeven worden, des te bewuster de keuze gemaakt kan worden toch?

Ik zou liegen als ik hier niet voor mijn eigen belang zit, nl mijn visie scherper maken over het geheel. Dat ik instapte was te danken aan het belletje dat rinkelde toen duidelijk werd dat Galapagos eindelijk kan gaan beginnen te oogsten van wat het jaren ervoor heeft gezaaid. Via mijn contacten verkreeg ik ook inzichten op andere vlakken, andere kansen zeg maar. Filgotinib is de basis onder de huidige koers...maar daar houdt de fantasie niet bij op! (ik heb een zeer betrokken beleggersverleden met Crucell, en dan zal u de link met Galapagos ook duidelijk zijn)
anders22112
0
Voor deze prijsdaling waren de premies op call opties waanzinnig hoog. Niets mooier vervolgens om calls te verkopen en dan met short selling de sp naar beneden te duwen ...
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Bio-belegger
0
quote:

Galafilgo schreef op 16 april 2019 20:38:

blijft maar zakken en zakken
103,50
das van de Deurzakkers toch? :-) Mag van mij nog even doorzakken, morgen wat bijkopen!
[verwijderd]
1
quote:

moneymaker_BX schreef op 16 april 2019 20:49:

Well done CEO met dank van het forum

Praat namens jezelf met dit soort trieste posts.
[verwijderd]
2
quote:

moneymaker_BX schreef op 16 april 2019 20:49:

Well done CEO met dank van het forum

van 10 naar 110 en dan de CEO afvallen met een daling naar 103? (waar hij helemaal niets aan kan doen!) Een CEO, met al zijn medewerkers kunnen niet anders doen dan hard werken aan het maken van medicijnen...het zijn geen MM van hun eigen koers!

Ik kom zelf uit de financiele hoek...ik zwets zeker niet zomaar wat als ik wat beweer hier (lees mijn postings daarvoor). Ik heb zeer diverse contacten en achter menig scherm kunnen kijken van m.n. de financiele wereld. Ik ben geen academicus, maar kom met boerenverstand een heel eind....anders gezegd: ik geef niet om conspiracy-theorieën, maar onderzoek wel de praktijken als ik kans zie.
de tuinman
1
quote:

moneymaker_BX schreef op 16 april 2019 20:49:

Well done CEO met dank van het forum

Niet ok.
Geneve
2
quote:

de tuinman schreef op 16 april 2019 21:18:

[...]

Niet ok.
Wat ik veel meer niet ok vind is dat we (zie koers U.S.) op vrijwel hetzelfde koersniveau staan als voor bekendmaking allesbepalende zeer goede Finch 1,2 en 3 resultaten...
Dat is pas echt te gek voor woorden
5.361 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 ... 265 266 267 268 269 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:36
Koers 27,700
Verschil -0,440 (-1,56%)
Hoog 27,960
Laag 27,620
Volume 82.849
Volume gemiddeld 80.065
Volume gisteren 89.376

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront