Beter Bed « Terug naar discussie overzicht

Beter Bed 2019

2.975 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 145 146 147 148 149 » | Laatste
Jozias
0
Zo net weet ingestapt, blijf zeker tot eind dit jaar zitten, precies wat je zegt de grote partijen gaan vanzelf weer komen
EQ140
0
quote:

SDV70 schreef op 10 april 2019 20:13:

ASR heeft nog steeds een groot belang in Beter Bed, is wel een flop geweest, en heeft ASR ook veel geld gekost. Dat ze er nog in zetten wekt vertrouwen. Momenteel is Beter Bed bezig met contracten met verzorgingstehuizen en hotels ik verwacht een flink oplopende koers.
het eerste kwartaal kan nog wel eens tegen gaan vallen, consumenten doen het rustig aan. Misschien maken de hotels en verzorgingshuizen het verschil.
Bob777
0
quote:

EQ140 schreef op 11 april 2019 11:26:

[...]
het eerste kwartaal kan nog wel eens tegen gaan vallen, consumenten doen het rustig aan. Misschien maken de hotels en verzorgingshuizen het verschil.
Hoezo hand op de knip?

De stemming onder Duitse consumenten is verrassend goed: de consumentenklimaatbarometer voor februari 2019 steeg met 0,3 punten naar 10,8 punten. Dit heeft het Gesellschaft für Konsumforschung (GfK) in haar maandelijkse enquête onder 2.000 consumenten vastgesteld. Dit betekent dat de kooplust van de Duitsers weer net zo hoog is als in mei vorig jaar. Veel economen zijn verrast. Zij hadden een daling van het consumentenvertrouwen verwacht als gevolg van de zwakkere economie.
Koop meer, bespaar minder
"De aanhoudende goede arbeidsmarktsituatie, gecombineerd met stijgende inkomens, betekent dat consumenten bereid zijn om geld te blijven uitgeven", zegt GfK-expert Rolf Bürkl. Tegelijkertijd is de neiging van Duitse burgers om te sparen afgenomen. "Daarom kan de start van het consumptiejaar 2019 als een succes worden beschouwd", aldus Bürkl. Het GfK verwacht dat de particuliere consumentenbestedingen dit jaar met ongeveer 1,5% zullen stijgen - net zo sterk als vorig jaar. Dit veronderstelt echter dat de onzekerheid over de economische situatie niet verder toeneemt, concludeert Bürkl.
20.000 open vacatures
Ondanks de zwakkere economie en vele bezuinigingsprogramma's bieden de grote Duitse bedrijven momenteel meer dan 20.000 vacatures in hun eigen land. Dat is meer dan ooit, schrijft het Handelsblatt. Deze trend geldt ook voor de brede middenklasse, waarbij het Handelsblatt verwijst naar de maandelijkse werkgelegenheidsbarometer, die het ifo Instituut exclusief voor het Handelsblatt produceert. Hoewel Duitse bedrijven op dit moment wat voorzichtiger zijn met het aannemen van nieuwe werknemers vanwege de zwakke economie, is het merendeel van de 9.000 ondervraagde bedrijven nog steeds van plan hun personeelsbestand verder uit te breiden.
Bronnen: GfK, Handelsblatt
Niks is wat het lijkt
0
quote:

Rising hope schreef op 11 april 2019 09:26:

Algo’s spelen alleen een rol in een bepaalde bandbreedte. Het heeft nog steeds met vraag en aanbod te maken. Nog een weekje geduld...
En BB zit natuurlijk helemaal niet al weken in een een zeer smalle bandbreedte..........
[verwijderd]
0
Iedereen is in slaap gesukkeld en dat is te merken aan het koersverloop.
Wachten maar op volgende week. Ben benieuwd wat het wordt. Kan het niet inschatten en de markt kennelijk ook niet. Hopelijk krijgt Bartjens gelijk.
Crossfire
0
quote:

DeepSpaceHorizon schreef op 12 april 2019 16:16:

Iedereen is in slaap gesukkeld en dat is te merken aan het koersverloop.
Wachten maar op volgende week. Ben benieuwd wat het wordt. Kan het niet inschatten en de markt kennelijk ook niet. Hopelijk krijgt Bartjens gelijk. Wie is Bartjens?
[verwijderd]
2
quote:

Crossfire schreef op 12 april 2019 16:19:

[...]
fd.nl/ondernemen/1293920/beter-bed-ve...

Bartjens is een columnist van het FD.

In het artikel wat volgens mij hier ook al eerder geplaatst is lees ik dat de nettoschuld 16,8 miljoen is. Dat vind ik persoonlijk erg laag.
Als de bankafspraken eind juni weer gesteld worden nettoschuld = maximaal 2,5 x ebitda, en dat geeft een probleem dan kan een hele lichte emissie al soelaas bieden. Ik bedoel dat de totale nettoschuld van Beter Bed nu 16,8 : 21,96 = 76 cent per aandeel is.
Waar hebben we het dan over? Ik betaal graag 1 euro per aandeel wat ik bezit en veel van de lopende zorgen zijn opgelost. Nettoschuld weg en nieuw management dat behoorlijk aan het saneren is.
Kan de koers ook weer naar de 10 euro en heb ik snel mijn 1 euro investering weer terug.
Ben je dat geklooi met die bankenconvenanten ook kwijt.
Moeten ze natuurlijk wel laten zien dat de resultaten (licht) verbeteren.
NLvalue
0
Als ik goed opgelet heb is het plan om de nettoschuld significant te reduceren door a) grote voorraadreductie, en b) investeringsstop op CAPEX (geen nieuwe winkels, IT projecten).

Dat eerste is vrij logisch, en broodnodig. Veel meer focus op bestaande winkels veel beter te laten draaien gaat positief werken. Te lang geen CAPEX voor opfrissen van winkels etc is minder positief.
[verwijderd]
2
In 2018 is er een goede 200 miljoen euro aan beurswaarde verdampt.
De resultaten waren ook slecht natuurlijk. Maar zelf stelt het management dat het herstel is ingezet en de doelstelling is om terug te gaan naar de resultaten van 2017. Het aantal uitstaande aandelen is niet gewijzigd.
Er zitten vele grootaandeelhouders in die op veel hogere koersen zijn ingestapt en dus bij een emissie wel mee moeten doen om er ooit nog zonder al te grote kleerscheuren weer uit te geraken.
Dat is volgens mij waarom de huidige beurskoers min of meer wordt gehandhaafd. Niemand van die grootaandeelhouders mag er uit want zij moeten meedoen bij een eventuele emissie.
Een emissie wordt altijd gezien als een groot kwaad door velen, maar ik ben van mening dat een beursnotering ook als voordeel kan hebben om kapitaal aan te trekken als dat nodig mocht zijn omdat het tij een keer tegen zit.
Geen gehannes met obligaties of dure bankleningen met allerlei vage clausules.
En al helemaal geen convertibles.
Dus meneer Kruijssen, een emissie van 25 miljoen. Deel leningen aflossen en buffer aanhouden en niet bezuinigen op CAPEX idd...
Bedrijf voorlopig uit de brand en rust in de tent. Daarnaast wel zorgen dat de boel weer op orde komt maar daar is hij voor aangesteld.
Niet tijden gaan lopen balanceren aan de rand van de afgrond met die bankconvenanten. Daar komt alleen maar narigheid van.
Als het tij dan keert dan komen de centen wel weer terug d.m.v. dividend of aandeleninkoop.
De markt heeft al meer dan 200 miljoen beurswaarde afgeboekt dus wat is 25 miljoen dan? Er is een wereld te winnen. Ga niet lopen bezuinigen op winkels die wel goed draaien.
Ik zal ze eens een mailtje sturen met mijn voorstel. Zal wel in de spambox komen maar ik heb in ieder geval mijn best gedaan.
[verwijderd]
0
quote:

NLvalue schreef op 12 april 2019 18:30:

Als ik goed opgelet heb is het plan om de nettoschuld significant te reduceren door a) grote voorraadreductie, en b) investeringsstop op CAPEX (geen nieuwe winkels, IT projecten).

Dat eerste is vrij logisch, en broodnodig. Veel meer focus op bestaande winkels veel beter te laten draaien gaat positief werken. Te lang geen CAPEX voor opfrissen van winkels etc is minder positief.
Eens. Zie liever dat ze voor kleinere winkels gaan en het geld dat ze daarmee vrijspelen gebruiken voor het opfrissen/bijhouden van de winkels. In mijn beleving mogen de kosten van de winkels nooit meer stijgen, enkel dalen.
Jozias
0
Probleem is altijd in de detailhandel dat men aan lange huurcontracten zit dus dat zal niet de oplossing zijn op de korte termijn.
NLvalue
0
Uit de “niet uit de balans blijkende verplichtingen” sectie uit het JV kun een vrij aardige inschatting maken welk % van de winkels het huurcontract vernieuwd kan worden. In de komende 5 jaar het grootste deel, dus geeft flexibiliteit.

Ik verwacht meer focus op welk winkelnetwerk en-type ze nodig gaan hebben in 2020.
Dit jaar hoop ik dat de focus blijft op consolideren en het terugbrengen van discipline op retail executie zodat we consistente topline groei gaan zien.
Jozias
0
Weet iemand waar die Financiële activa in zit die in 2018 op de balans er bij is gekomen?
[verwijderd]
0
Nieuwtje: concurrent Simba vertrekt uit NL. Blijkbaar heb je schaal nodig om geld te verdienen. Positief voor Beter Bed!
NLvalue
1
quote:

Jozias schreef op 13 april 2019 17:58:

Weet iemand waar die Financiële activa in zit die in 2018 op de balans er bij is gekomen?
Tax loss Carry Forward die ze gekapitaliseerd hebben van zowel Zweden als D/O/Zwi.
Bob777
0
DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in februari 4,3 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet.

Het totale verkoopvolume lag 3,5 procent hoger. De omzet van de winkels in non-food groeide met 5,7 procent. Het volume, de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet, was ruim 4 procent hoger dan een jaar eerder. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in meubels en woninginrichting realiseerden de grootste omzetstijging. Ook de omzet van de winkels in schoenen en lederwaren, de kledingwinkels, de winkels in consumentenelektronica en witgoed, de winkels in recreatie-artikelen en de drogisterijen was volgens het statistiekbureau hoger dan een jaar eerder.

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in februari 1 procent meer omgezet. Het verkoopvolume groeide met 0,7 procent. De omzet van de supermarkten lag 1,3 procent hoger dan een jaar eerder, terwijl de omzet van de speciaalzaken met 0,7 procent kromp.

Online kwamen de opbrengsten 16,8 procent hoger uit. Webwinkels wisten 11,3 procent meer om te zetten. Zij hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is, de zogeheten multi-channelers, groeide met 26,5 procent.

Stijging in de non-food en met name woning gerelateerd, we kunnen nog wel eens goed verrast worden as donderdag.
[verwijderd]
0
Mijn gevoel is dubbel. Ik zie nu, in Q2, veel meer reclamespotjes voor het Emmamatras op tv. Waarom juist nu en niet al in Q1? Had het geen zin in Q1 omdat men nog hinder ondervond van de reorganisatie of was er geen noodzaak in Q1 (meestal een goed kwartaal), willen ze juist de Q2 cijfers wat verhogen zodat er meer stabiliteit komt in de omzet, etc?

Mijn gevoel zegt heel sterk dat we er in Duitsland nog niet zijn. Op welke omzet rekenen jullie?
[verwijderd]
0
@ Paco de belegger, kan je de bron delen van "concurrent Simba vertrekt uit NL"?
Kaviaar
0
Vanuit het jaarverslag 2018

Verwachtingen en vooruitzichten
De economische omstandigheden lijken gunstig te blijven in de landen waar de Groep actief is. De kwaliteit van slapen wordt als onderdeel van een gezonder en prettiger leven steeds meer onderkend. Hierin schuilt een interessant groeipotentieel voor de Groep.

De verwachting voor de Benelux is voorzichtig optimistisch en de Groep gaat ervan uit dat sneller dan de markt gegroeid zal worden. De plannen en initiatieven zoals gepland bieden voldoende vertrouwen om het marktaandeel geleidelijk te verbeteren ondanks de marktomstandigheden.

Hoewel de fase waarin het herstel in de Duitstalige landen zich bevindt nog prematuur is, heeft de Groep vertrouwen in de genomen initiatieven doch is de Groep voorzichtig over het tempo van herstel. De door het nieuwe management in het vierde kwartaal van 2018 uitgevoerde herstructurering (minder winkels, minder overhead, minder voorraad), veranderende assortimenten, actievere en agressievere marketing en veel meer focus op online moeten ervoor zorgen dat Matratzen Concord een eerste stap zet naar structureel herstel en haar positie in de Duitstalige landen verder substantieert.

De Groep is overtuigd van haarmiddellangetermijnstrategie die tijdens de Capital Markets Day gepresenteerd is. Om de belofte offer best quality rest @ affordable prices structureel waar te kunnen maken is de implementatie van de vijf strategische pijlers - customer focused value-for-money proposition, best sleep advice, seamless omni-channel experience, strong performance culture en cost leadership - van eminent belang. De middellangetermijnambities zijn een omzetgroei van 4-5% en een EBITDA-marge van 7-9%. De verwachting voor 2019 is dat de Groep een eerste stap naar deze ambities zal zetten.

Uden, 28 februari 2019

A.J.G.P.M. Kruijssen,

CEO

H.G. van den Ochtend,

CFO

www.beterbedholding.nl/pers/persberic...

p.s. ik verwacht op dit moment nog geen sterke verbetering, maar dat is ook erg moeilijk om vlug voor elkaar te krijgen. Het belangrijkste is om de klant weer de winkel in te krijgen die door een "fout" van BASF, d winkels uit zijn gegaan. Als er maar een marginale verbetering is vind ik het op dit moment voldoende.
Bob777
0
quote:

Belegger85 schreef op 15 april 2019 09:30:

Mijn gevoel zegt heel sterk dat we er in Duitsland nog niet zijn. Op welke omzet rekenen jullie?
Gelijk aan die van 2018, de groei in Nederland, Belgie, Zweden, Oosterijk en Zweden en de groei bij de filialen in Duitsland die nu geen last meer hebben van concurrentie van elkaar zullen het verlies aan omzet van de gesloten winkels compenseren.
2.975 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 145 146 147 148 149 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront