Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

1 april: Rendementsheffing senioren omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 10 apr Slotcall: Inflatie- en rentepaniek, maar AEX zet stoïcijns zijn recordreeks voort 1
  2. 09 apr AEX opent lager en houdt vooral de adem in voor wat er later gaat komen 2
  3. 05 apr "Dit is waarom ING en ABN Amro het beter doen dan de markt" 10

Reacties

62 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 april 2019 14:42
    Van Doorn geen interim-directeur
    Haga Lyceum loog over 1 april-grap

    Door Marcel Vink
    Updated 50 min geleden
    1 uur geleden in BINNENLAND

    AMSTERDAM - De aanstelling van Arnoud van Doorn als interim-directeur bij het omstreden Cornelius Haga Lyceum blijkt toch een 1 april-grap te zijn. Eentje die al meteen door De Telegraaf werd vermoed, die hardnekkig werd ontkend door de hoofdrolspelers, maar nu toch wordt toegegeven.

    Daarmee breken het bestuur van de moslimschool en de politicus een – ongeschreven – erecode, die inhoudt dat als een medium vraagt of er bij een gebeurtenis sprake is van een grap, dit wordt toegegeven. In dit geval bezwoeren de bestuursleden dat Van Doorn vanaf deze maand aan de slag zou gaan als ’bruggenbouwer’.

    Bekijk ook:
    Ex-PVV’er Van Doorn nieuwe interim-directeur ’terreurschool’

    Zowel Soner Atasoy (dagelijks bestuurder) van het Haga Lyceum als Van Doorn zelf bevestigden de stap. „Er is zo’n contract aanwezig”, vertelde Atasoy. „Ik had al aangekondigd dat ik controversiële mensen naar binnen zou gaan halen.”

    Van Doorn erkende eveneens dat hij in dienst zou treden bij de school. Hij ontkende met klem op vragen of er geen sprake was van een 1 april-grap. „Het is een tijdelijke functie”, aldus het bekeerde boegbeeld van de islamitische Partij voor de Eenheid, eerder door de rechter veroordeeld voor het lekken van geheime stukken, verkopen van drugs aan minderjarigen en het bezit van een verboden alarmpistool.

    Bekijk ook:
    Terreurschool lacht overheid hard uit

    Het Cornelius Haga Lyceum is omstreden na een brief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Die waarschuwde burgemeester Femke Halsema aan de hand van informatie van de inlichtingendienst dat leerlingen op de islamitische school salafistisch getinte lessen krijgen. Ook zouden de bestuurders banden hebben gehad met een Tsjetsjeense terroristische organisatie. Bovendien zouden radicale predikers de school hebben bezocht.
  2. alfred99 1 april 2019 14:58
    Uw bericht over de rendementsheffing voor senioren vind ik een weinig geslaagde 1 aprilgrap.
    Veel gepensioneerden zijn toch al getroffen door de pensioenverlagingen, ook mijn pensioen bij het ABP en bij het PME. Alleen mijn pensioen uit een eigen stamrecht BV, gesticht in 1983, heeft sinds 1996 elk jaar kunnen indexeren, doordat het grootste deel in aandelen was belegd!
    Hadden de grote pensioenfondsen dat ook maar gedaan!
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 april 2019 15:03
    quote:

    alfred99 schreef op 1 april 2019 14:58:

    Uw bericht over de rendementsheffing voor senioren vind ik een weinig geslaagde 1 aprilgrap.
    Veel gepensioneerden zijn toch al getroffen door de pensioenverlagingen, ook mijn pensioen bij het ABP en bij het PME. Alleen mijn pensioen uit een eigen stamrecht BV, gesticht in 1983, heeft sinds 1996 elk jaar kunnen indexeren, doordat het grootste deel in aandelen was belegd!
    Hadden de grote pensioenfondsen dat ook maar gedaan!
    Kennelijk is de grap zeer goed gelukt......!!!
  4. Kwast 1 april 2019 16:47
    Jullie hebben me te pakken gehad!
    Paar keer nondedju (maar dan echte variant) geroepen en realiseerde me toen dat ik vandaag al voor de 2e keer in de 1 April grap ben getrapt.
    Maar.... ik heb wel mijn kleindochter te pakken gehad: ik zit in Spanje en zij rijdt in mijn Fiat500. Ik heb haar gevraagd om even bij de Fiat langs te gaan om een trekhaak te laten monteren voor een caravan achter het Fiatje....
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 april 2019 18:37
    Trap er niet in op 1 april
    Updated 39 min geleden
    1 uur geleden in BINNENLAND

    DEN HAAG - Een speciale app op je telefoon die ervoor zorgt dat hondenpoep in het donker oplicht, zodat je er niet per ongeluk in trapt. De HuisdierenApp herkent het fosfor in de drollen en laat dat in een straal van 5 meter oplichten. Nooit meer vieze schoenen? Download de app vanaf 1 april.

    Fabrikanten en instanties bestookten de media de afgelopen weken met persberichten over nieuwe diensten en producten die allemaal ’volgend kwartaal’ of ’volgende maand’ van start gaan of te koop zijn. Het is voor veel bedrijven een manier om op luchtige wijze het nieuws te halen.

    Van Klaveren ruilt Islam in voor Jodendom

    Een Joods georiënteerde nieuwssite bracht naar buiten dat ex-PVV’er Joram van Klaveren zich wil bekeren tot het Jodendom, nadat hij eerder dit jaar bekend maakte zich tot de Islam te hebben bekeerd.

    „Het Jodendom is het ware geloof voor mij”, aldus Van Klaveren tegen joods.nl. De site grapte dat Joram aangaf dat zijn twee Joodse voornamen hem altijd richting het Jodendom hebben getrokken. „Na een periode als Christen en als Moslim, verwacht hij zich bij het Jodendom eindelijk écht thuis te voelen.”

    Pepermuntchips

    Zo kunnen klanten van Deliveroo een pizza bestellen zonder korst, omdat veel mensen die korst toch al in de pizzadoos achterlaten. Voor de haastige reiziger komt New York Pizza met de 3D-geprinte pizza op verschillende NS-stations, vooralsnog in twee smaken: margherita en pepperoni. Spare Rib Express zegt als eerste maaltijdbezorger genomineerd te zijn voor een Michelinster, ook al maakt Michelin nooit nominaties bekend. De nieuwe pepermuntsmaak van Croky Chips is ook reuze handig, omdat je na het eten van die chips je tanden niet hoeft te poetsen.

    Cito-toets op onderdeel gym

    Meerdere basisscholen lieten hun leerlingen maandag de vragen van de Cito op het onderdeel gym beantwoorden. Bij het juist invullen van de antwoorden kwamen de kinderen er bij de laatste opgave achter dat ze beet waren genomen.

    Vrouwenbier

    Aldi gaat onder de naam Schultenfrau echt bier voor de vrouw verkopen, „een heerlijk frisse pils met een vleugje prosecco en een snufje chocolade” in een roze blikje. De Stadsbrouwerij Tilburg lanceert bier met kunstmatige intelligentie, waarvan de receptuur zichzelf aanpast op basis van onlinedata naar de laatste trends en smaakbelevingen.

    Surveilleren met sirene

    „Met geluid, de inbraak de wijk uit!” lanceert de politie Zaanstreek een nieuw project. Iedere nacht zullen alle Zaanse politieauto’s standaard met sirene aan surveilleren om zo inbrekers af te schrikken.

    Na een maand stopt de pilot en zal de politie evalueren. Mocht een wagen met sirene in de straat stilstaan dan kan deze door „Stop, hou op. Ik vind het niet meer leuk” te roepen, gestopt worden.

    Zijwieltjes voor zatlappen

    Vervoerders beginnen maandag toevalligerwijs ook met verschillende nieuwe diensten. Zo kun je op een veerpont van het Amsterdamse GVB een kamer boeken in het ongebruikte vooronder, die knus is ingericht en waar je een captain’s dinner krijgt voorgeschoteld. De jongerenorganisatie TeamAlert introduceert Drunk Wheels, zijwieltjes voor studenten die met een slok te veel op, op de fiets stappen.

    Attractiepark Duinrell opent een hyperloopsysteem waarmee bezoekers binnen een uur langs alle veertig attracties worden geschoten in een vacuümbuis. „Zo kun je straks met het gezin naar Duinrell nog voordat je de kinderen naar school brengt.” Zuivelverwerkers willen dat melkleveranciers elke dag een andere kleur overall gaan dragen, zodat zichtbaar wordt dat ze elke dag een schone aantrekken. Wie kleurenblind is, kan ontheffing aanvragen, zegt de Dutch Dairymen Board.

    Potje snot

    Zelfs een gerenommeerd instituut als het Nederlands Forensisch Instituut doet mee. Een van de onderzoekers heeft zijn collega’s gevraagd een potje snot in te leveren, voor „eiwitbepaling in het snot, DNA-typering op de (neus)haren en isotopenonderzoek (waar heb jij de afgelopen tijd lucht ingeademd).” Als extra weetje meldt de onderzoeker nog dat de Egyptische farao Toetanchamon een persoonlijke neuspulker in dienst had.

    Ook over de grens doen ze aan 1 april. Het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel zegt een aantal topstukken te veilen om een renovatie te financieren. Het gaat onder meer om een aantal beelden, waaronder een kolossaal beeld van Paaseiland dat zes ton weegt. „De koper staat zelf in voor het ophalen en transport ervan.”
  6. [verwijderd] 1 april 2019 23:21
    Eigenlijk jammer dat het een 1-aprilgrap is. Vermogende senioren zouden echt wat meer belasting moeten betalen. Ze hebben veel minder lasten dan de hardwerkende Nederlander van middelbare leeftijd. Kinderen zijn het huis uit. Meestal is ook de hypotheek afbetaald. Je zou kunnen beginnen om de ouderenkorting boven een bepaald fiscaal inkomen af te schaffen. Daarna box-3-percentages progressief laten stijgen met het vermogen.

    GW (zelf senior)
  7. Dr. Bob 2 april 2019 08:23
    quote:

    GWalstra schreef op 1 april 2019 23:21:

    Eigenlijk jammer dat het een 1-aprilgrap is. Vermogende senioren zouden echt wat meer belasting moeten betalen. Ze hebben veel minder lasten dan de hardwerkende Nederlander van middelbare leeftijd. Kinderen zijn het huis uit. Meestal is ook de hypotheek afbetaald. Je zou kunnen beginnen om de ouderenkorting boven een bepaald fiscaal inkomen af te schaffen. Daarna box-3-percentages progressief laten stijgen met het vermogen.

    GW (zelf senior)
    Tja, deze redenering doe mij denken aan de definitie van een communist: "Iemand die zijn niets met jouw iets wil delen."
62 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links