Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
Aandelen Biogen onderuit na stopzetten Alzheimer behandeling

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Med BioGene Inc
CAD 0,04 0,00 0,00 % Toronto Venture Exchange
Probiodrug AG
1,90 -0,10 -5,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van Biogen stonden donderdag in de voorbeurshandel in New York fors onder druk nadat de Amerikaanse biofarmaceut bekendmaakte dat men stopt met een laatste fase onderzoeksstudie naar een behandeling tegen de ziekte van Alzheimer.

Een onafhankelijk comité heeft bepaald dat de kans klein is dat Biogen en zijn Japanse samenwerkingspartner Eisai hun primaire einddoelen van de studie zullen halen. Met de Fase 3 studie hoopte Biogen de werkzaamheid en veiligheid van het middel aducanumab vast te stellen.

"Dit teleurstellende nieuws bevestigt hoe complex de behandeling van Alzheimer is, als ook de noodzaak om verdere kennis in te winnen op het gebied van neurowetenschappen", aldus Biogen, dat ook stopt met lopende Fase 1b en fase 2 studies. De tot nu toe ingewonnen data zal beschikbaar worden gesteld voor toekomstig onderzoek.

Het aandeel Biogen leverde donderdagmiddag bijna 27 procent in. Het Duitse Probiodrug, dat in Amsterdam een notering heeft en ook onderzoek doet naar een behandeling tegen Alzheimer, verloor 5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bayer en Janssen schikken Amerikaanse claims

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Bayer AG
57,11 -2,19 -3,69 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Bayer AG
57,19 -2,26 -3,80 % Gruppo Borsa Italiana
Johnson & Johnson Inc
$ 136,83 -0,08 -0,06 % NYSE

(ABM FN) Bayer heeft samen met het Belgische Janssen Pharmaceuticals Amerikaanse claims over het bloedverdunningsmiddel Xarelto geschikt. Dat maakte het Duitse chemie- en farmaceutische bedrijf maandag bekend.

De twee bedrijven trekken gezamenlijk 775 miljoen dollar uit om alle circa 25.000 zaken af te kopen.

Bayer en Janssen, een dochter van de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson, betalen ieder de helft van het schikkingsbedrag.

De klagers stelden dat door Xarelto interne bloedingen ontstonden die soms niet gestopt konden worden. Het middel is daardoor al twee jaar inzet van een juridische strijd.

“Bayer blijft geloven dat deze claims ongegrond zijn en er is geen erkenning van aansprakelijkheid onder deze overeenkomst. Dankzij deze regeling kan het bedrijf echter de aanzienlijke kosten van langslepende rechtszaken vermijden”, aldus het Duitse bedrijf maandag in een verklaring.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Curetis sluit distributiedeal met Meranini
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Curetis AG
1,29 0,04 3,20 % Euronext Amsterdam
(ABM FN-Dow Jones) Curetis heeft een exclusief contract getekend met A. Meranini Diagnostics voor de distributie van zijn belangrijkste product Unyvero. Dat maakte het Nederlands-Duitse bedrijf dinsdag bekend.

De deal sluit aan op de strategie die in december uiteen werd gezet, zei CEO Oliver Schacht van Curetis. De verdere toepassing van het Unyvero-platform in Europa zal sterk verbeteren met de inzet van de infrastructuur en middelen van Meranini, verwachten de bedrijven.

De samenwerking zal worden gelanceerd op een aankomend congres voor klinische microbiologie in Amsterdam in april.

De markten waar Curetis het product zelf verkocht, worden per direct overgedragen aan Meranini. Dat gaat om Duitsland, Frankrijk, de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In landen als Italië, Spanje en Portugal, waar Curetis met lokale distributeurs werkte, zal de verkoop gaandeweg naar Meranini worden overgeheveld.
De nieuwe partner zal Unyvero ook in Zweden verkopen.

Partijen zijn nog in gesprek over uitbreiding naar meer landen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Liveblog: Galapagos

Categorie: Beurs vandaag
Door Redactie op 26 mrt 2019 om 09:15
Views: 5.577
Liveblog: Galapagos
Update 09:15 uur: Galapagos

De zenuwen staan strak gespannen bij Galapagos. Volgens het management zou nieuws omtrent de onderzoeksresultaten van de studies Finch I en Finch III in het eerste kwartaal van 2019 bekendworden.

Partner Gilead voert de onderzoeken uit en zou met nieuws moeten komen. Bij goed nieuws staat weinig meer verdere commercialisatie in de weg, bij slecht nieuws echter...

Vanochtend ging er een groot pakket aandelen op €78,22 over de toonbank. Biotech-aandelen blijven altijd gevoelig op dit punt. In het geval van Galapagos is er natuurlijk wel een enorme kaspositie en meerdere onderzoeksprogramma's met kans op succes. Alle eieren liggen dus niet in één mandje.

vw
Afbeelding: uit de laatste presentatie van Galapagos (maart)

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de resultaten. Opnieuw: kijk uit met turbo's met een te hoge hefboom, want de koers kan in aanloop daarnaartoe alle kanten opzwiepen. (NI)

Met grafiek:

www.iex.nl/Column/476367/Liveblog-Gal...
voda
0
Probiodrug verkleint verlies

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Probiodrug AG
1,57 -0,03 -1,87 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Probiodrug heeft in 2018 opnieuw een aanzienlijk verlies geleden, maar minder dan een jaar eerder. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de jaarcijfers van het Duitse biotechbedrijf, gespecialiseerd in de bestrijding van Alzheimer, en met een notering op het Damrak.

Het operationele verlies was met 7,7 miljoen euro beduidend minder dan de bijna 10 miljoen een jaar eerder. Volgens Probiodrug was dit vooral te danken aan lagere uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling. Het nettoverlies van het biotechbedrijf kwam in 2018 op 7,7 miljoen euro uit, tegenover 8 miljoen euro in 2017. Daarbij tekende het bedrijf aan dat het in 2017 profiteerde van een belastingvoordeel ter waarde van 1,1 miljoen euro.

Eind december had het bedrijf nog 3,8 miljoen euro in kas, waarmee het bedrijf tot en met het derde kwartaal van dit jaar verder kan. De kosten waren in 2018 conform verwachting, stelde Probiodrug. Ultimo 2017 had Probiodrug nog ruim 10 miljoen euro in kas.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: spanning rondom Galapagos enorm

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
86,10 1,56 1,85 % Euronext Amsterdam
Gilead Sciences Inc
$ 63,67 0,00 0,00 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) De spanning rondom het aandeel Galapagos is momenteel enorm. Beleggers wachten op de laatste onderzoeksresultaten met het middel filgotinib.

Analist Jos Versteeg van Insinger Gilissen rekent op goede onderzoeksresultaten, maar bij negatieve uitslagen kan de koers ook hard omlaag, waarschuwt hij voor de camera van ABM Financial News.

www.youtube.com/watch?v=G6cI01026H8

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
Nieuw medicijn Johnson & Johnson is een win-win voor de mensheid!

Doordat de analisten van Beursgenoten speuren, waken en analyseren hebben de abonnees van Beursgenoten een aantal jaar geleden veel geld verdiend met het biotechnologiebedrijf Gilead Sciences, wat destijds een medicijn uitvond tegen aids. Ook nu hebben de analisten van Beursgenoten een nieuwe analyse klaar, wat een kaskraker kan worden. Deze bewegingsanalyse krijgt u cadeau van Beursgenoten. Daarover zo meer. Maar mis zeker de volgende tip niet. Dat is een aandeel wat naar de Amsterdamse beurs gaat, maar nu al genoteerd op een buitenlandse beurs. Ondergewaardeerd vinden de banken. Amsterdam waarschijnlijk in de AEX moet deze onderwaardering wegwerken. Wie wil dan niet voor de muziek uitlopen. De analyse is nog niet klaar, maar dit is goede reden voor beleggers om een abonnement te nemen op Beursgenoten.

Heeft u wel eens een beleggingsadviseur over de veelbelovende neusspray tegen depressiviteit gehoord? Wanneer men ons artikel heeft gelezen wordt men wakker. Dit medicijn moet niet onderschat worden omdat het veel verlichting en kansen biedt voor de mensen die onder deze ziekte lijden. Bovendien is er een grote kans dat het aandeel van het bedrijf dat dit medicijn heeft ontwikkeld flink gaat stijgen in de toekomst. Dat is een win-win situatie voor de mensheid!

Beursgoeroe Geert Schaaij, oprichter van Beursgenoten, maakte zelf in zijn zeer naaste omgeving een geval van depressiviteit mee en weet hoe de slachtoffers hieronder gebukt gaan. “Voor mensen die lijden aan een depressie wordt gezocht naar een juiste mix of weging van medicijnen zodat ze zich wat beter gaan voelen. Maar die zoektocht kan wel maanden duren. Al die tijd lijden deze mensen en ik weet hoe erg en zelfs levensbedreigend dat kan zijn. Met het nieuw ontwikkelde medicijn wordt die periode ingekort tot een paar dagen. Als je zelf hebt gezien wat een depressie met mensen doet, dan besef je hoeveel waarde zo’n spray kan hebben. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft het licht op groen gezet voor de commercialisering van Spravato, zoals de spray heet, en ik verwacht er veel van. Ik hoop ook heel erg dat het een succes wordt. Voor al die mensen die er iets aan kunnen hebben.”

Schaaij zou zijn geld dan ook op Johnson & Johnson zetten, het bedrijf dat de spray heeft ontwikkeld. “En zeker niet alleen omdat ik flink rendement verwacht op dat aandeel. De veelbelovende spray is een goede ontwikkeling. Als je als belegger je geld hierin steekt, help je ook nog eens mee om wereldwijd tussen de 300 tot 500 miljoen mensen beter te maken.”

Schaaij heeft met zijn analisten van Beursgenoten een grondige fundamentele analyse gemaakt van het aandeel Johnson & Johnson om te onderzoeken of het aandeel een koopwaardige belegging is. “Daarbij hebben we niet alleen naar de ontwikkeling van het nieuwe medicijn tegen depressie gekeken, maar ook naar het bedrijf zelf. Dit heeft een geweldige historie. Het aandeel is in de geschiedenis van haar bestaan maar liefst verhonderdvoudigd. Het heeft dus een geweldig track-record. En als de veelbelovende spray de markt verovert, maken ze de reputatie waar die ze al hebben. Daarbij is dit een thema-aandeel, dat je nu moet hebben. De vooruitzichten rond de economie zijn toch wat somberder en dan kun je beter geen industriële economisch-gevoelige aandelen kopen. Pharmacia aandelen doen het in elke markt goed.”
Grafiek 1: Koersverloop Johnson & Johnson

Beursgenoten is een bedrijf dat voortdurend de krenten uit de pap probeert te vissen voor beleggers die zich als abonnee hebben aangesloten. En Beursgenoten heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd, waarbij ze aandelen ontdekte die voor anderen verborgen bleven en uiteindelijk goud waard werden. “Verborgen pareltjes.”

“Ik vind het voor het aandeel van Johnson & Johnson vanuit meerdere standpunten een goede belegging. Dit bedrijf verdient veel geld en maakt veel meer geweldige medicijnen. Wanneer bedrijven winstgevend zijn kunnen ze dit medicijn ontwikkelen en daardoor depressieve mensen helpen aan een nieuwe toekomst.
Gevelboer
0
Is dat niet de firma van het kankerverwekkende talkpoeder...met dergelijke geruchten ben ik voorzichtiger met uitdrukkingen als "Verborgen Pareltjes".
Heb ik geen oordeel over Johnson & Johnson, maar een dergelijke conclusie hangen aan één product (die neusspray) van deze grote farmaceut vind ik erg eenzijdig, ondanks dat het als een voortreffelijke kans zou kunnen bieden.
www.rtlz.nl/algemeen/artikel/4286106/...
voda
0
beagle06 schreef op 28 mrt 2019 om 23:19:

Beste Forum,
Wij zijn erg blij met de resultaten van filgotinib in de FINCH-onderzoeken en trots om deze te mogen presenteren. Dit project begon in 2003 toen we begonnen met het ontwikkelen van een test die, in combinatie met onze SilenceSelect adenovirale shRNA-collectie, JAK1 opleverde als het ‘target’. 16 jaar later, samen met partner #3, Gilead, hebben we het bewijs dat die eerste bevinding de lange reis rechtvaardigde.
We hebben zojuist gemeld dat FINCH 1 en FINCH 3 de primaire en belangrijke secundaire eindpunten hebben gehaald, en dat in combinatie met uitstekende veiligheidsdata. In het FINCH-programma zagen we een sterke en dosisafhankelijke werkzaamheid op klinisch relevante eindpunten zoals remissie, ACR50 en DAS, alsook een positief effect op radiografische progressie.
Belangrijk ook zijn de goede veiligheidsdata in de brede RA-populaties in FINCH 1,2 & 3 alsook in de lange-termijn DARWIN 3-studie. Deze ondersteunen de hypothese dat onze JAK1-selectiviteit het verschil maakt. Filgotinib is de eerste kandidaat uit ons target discovery-platform om een fase 3 te voltooien, en gelukkig ook een zeer positieve. Nu gaan we samen met Gilead zo snel mogelijk de aanvragen voor goedkeuring indienen in Europa, de VS en Japan en een commerciële infrastructuur uitrollen.
Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan u als aandeelhouder om dit mogelijk te maken. Uw steun is zeer motiverend voor het hele team.
Laten we genieten van het moment en blijven onthouden, dit is nog maar het begin!
Vriendelijke groeten
Onno

www.iex.nl/Column/476611/Liveblog-GOE...

Dat wordt knallen vandaag!
voda
0
Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Galapagos

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
98,08 13,02 15,31 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor Galapagos verhoogd van 113,00 naar 124,00 euro met een onveranderd koopadvies, nadat het biotechbedrijf met onderzoeksresultaten voor filgotinib kwam.

Op basis van deze onderzoeksresultaten verhoogden de analisten van KBC de succeskans voor filgotinib van 75 naar 90 procent.

Het aandeel Galapagos won vrijdag 13,7 procent op 96,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: indrukwekkend veiligheidsprofiel reumamiddel Galapagos

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
97,90 12,84 15,10 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De laatste onderzoeksresultaten met reumabehandeling filgotinib van Galapgos tonen een vergelijkbare effectiviteit als het concurrerende middel upadacitinib, maar daar staat een "indrukwekkend" veiligheidsprofiel tegenover. Dit stelde analist Peter Welford van Jefferies vrijdag.

Donderdagavond maakten Galapagos en partner Gilead Sciences bekend de primaire en secundaire einddoelen behaald te hebben met een tweetal Fase 3 onderzoeksstudies met filgotinib, waardoor een belangrijke horde is genomen voor de vermarkting van het middel.

Vanwege het goede veiligheidsprofiel denkt Welford dat het geen probleem is dat filgotinib niet het eerste medicijn is dat op de markt komt.

Jefferies herhaalde het koopadvies op Galapagos met een koersdoel van 120,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: belangrijke mijlpaal reumamedicijn Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos en zijn samenwerkingspartner Gilead Sciences hebben de primaire en secundaire einddoelen behaald bij een tweetal Fase 3 onderzoeksstudies met het potentiële reumamedicijn filgotinib, waardoor een belangrijke horde is genomen voor de vermarkting van het middel. Dit maakte het Belgisch-Nederlandse biofarmabedrijf donderdag nabeurs bekend.

"Filgotinib heeft een nieuwe mijlpaal bereikt en slaagt met vlag en wimpel", zei CEO Onno van de Stolpe in een toelichting. "Met het vrijgeven van de FINCH 1 en 3 onderzoeksresultaten, hebben we de data waarmee we een marktaanvraag kunnen voorbereiden voor filgotinib als veilig en effectief geneesmiddel tegen reuma."

In de FINCH 3 studie is filgotinib onderzocht in combinatie met ontstekingsremmer methotrexaat (MTX) en als monotherapie bij MTX-naïeve patiënten. Hierbij werd het belangrijkste onderzoeksdoel bereikt, namelijk het deel van patiënten dat een verbetering van 20 procent zag na 24 weken.

"Het deel patiënten dat het primaire einddoel van ACR20 bereikte, was significant hoger in de groepen patiënten met als dosering 200 mg of 100 mg filgotinib in combinatie met MTX, in vergelijking met de groep patiënten die alleen MTX kreeg", aldus Galapagos.

Het aantal patiënten met een verbetering van 50 procent en 70 procent en klinische remissie na 24 weken was volgens Galapagos ook aanzienlijk hoger bij patiënten die eenmaal daags 100 mg of 200 mg filgotinib in combinatie met MTX ontvingen, vergeleken met patiënten die alleen MTX kregen. Daarnaast hebben de patiënten die filgotinib kregen na 24 weken een grotere afname in de zogeheten Health Assessment Questionnaire Disability Index (HAQ-DI) ervaren, vergeleken met patiënten die alleen MTX kregen.

Als monotherapie remde filgotinib bij een dosis van 200 milligram "de voortgang van structurele schade na 24 weken vergeleken met MTX alleen", zei het bedrijf.

Ook FINCH 1 studie behaalt einddoel

In de FINCH 1 studie werd filgotinib vergeleken met een placebo en een stabiele achtergronddosis van ontstekingsremmer MTX bij patiënten die eerder onvoldoende op MTX reageerden.

Het primaire onderzoeksdoel werd bereikt voor beide doseringen van filgotinib wat betreft het aantal patiënten dat een verbetering van 20 procent liet zien vergeleken met placebo na 12 weken.

Ook waren de aantallen patiënten met een 50 en 70 procent verbetering significant hoger voor filgotinib vergeleken met placebo na 12 weken, en dit voor beide doseringen.

"Daarnaast hebben de patiënten die 100 mg of 200 mg filgotinib ontvingen een statistisch significante afname in de Health Assessment Questionnaire Disability Index (HAQ-DI) ervaren na 12 weken, in vergelijking met patiënten die een placebo kregen", aldus Galapagos.

Het aantal patiënten dat klinische remissie bereikte na 12 weken was aanzienlijk hoger voor patiënten in beide filgotinib-groepen, vergeleken met placebo. Wat betreft de vergelijking van de lage ziekteactiviteit na 12 weken, was de 200 mg filgotinib-groep niet-inferieur versus adalimumab. Ook remden beide doseringen, 200 mg en 100 mg filgotinib, significant de voortgang van structurele schade na 24 weken in vergelijking met placebo, zei het bedrijf donderdag.

Data ondersteunen veiligheidsprofiel filgotinib

De onderzoeksdata van FINCH en de eerdere DARWIN studies ondersteunen het veiligheidsprofiel van filgotinib, zei Galapagos donderdag.

"De beschikbare veiligheidsdata van de FINCH- en DARWIN 3-studies, die samen meer dan 2.700 patiënten behelzen die filgotinib toegediend kregen, suggereren dat filgotinib potentieel een belangrijke mogelijkheid biedt om mensen met reuma te behandelen," volgens chief medical officer Walid Abi-Saab van Galapagos.

Positieve koersreactie verwacht

Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen wees tegenover ABM Financial News op de positieve FINCH 2 resultaten die eerder verschenen en lieten zien dat filgotinib veel beter werkte dan reumamedicijnen van concurrenten, met weinig bijverschijnselen.

Hij verwacht door de positieve resultaten van de FINCH 1 en 3 studies een positieve koersreactie. Versteeg schat in dat filgotinib voor zo'n 40 tot 45 euro onderdeel is van de aandelenkoers van Galapagos.

Versteeg sluit ook een bod van samenwerkingspartner Gilead niet uit want filgotinib is een aantrekkelijk medicijn voor het Amerikaanse bedrijf.

Het aandeel Galapagos sloot donderdag 0,6 procent hoger op 85,06 euro. In de elektronische nabeurshandel in Amerika, steeg het aandeel donderdagavond laat meer dan 9 procent tot 105,01 dollar.

Update: om reactie CEO en koersreactie VS toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Galapagos kan nu echt cashen'

Gepubliceerd op 29 mrt 2019 om 08:17 | Views: 8.749

Galapagos 12:13
98,20 +13,14 (+15,45%)

AMSTERDAM (AFN) - De geslaagde fase 3-studies naar de het geneesmiddel filgotinib van Galapagos, zijn van grote betekenis voor het aandeel van de biotechnoloog. Het bedrijf kan nu eindelijk veel geld verdienen, zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.

Galapagos voerde de onderzoeken uit met Gilead, een grote speler in de farmacie. De afspraken over de verkooprechten met de samenwerkingspartner voor filgotinib zijn volgens Versteeg gunstig voor Galapagos. Zo gaat de Nederlands-Belgische onderneming het middel in bepaalde Europese landen verkopen. Daarnaast strijkt Galapagos een flinke commissie op bij de verkoop van filgotinib door Gilead in de belangrijke Noord-Amerikaanse markt.

Het feit dat filgotinib met succes een fase 3-onderzoek heeft doorstaan, maakt het vrijwel zeker dat het middel uiteindelijk verkocht mag worden. Daardoor kleven aan het aandeel Galapagos minder risico's dan voorheen, legt Versteeg uit. Dat een in Amsterdam genoteerde biotechnoloog een fase 3-onderzoek succesvol afrondt, is volgens de marktkenner bovendien heel uitzonderlijk.

Vergelijkingen kennen beperkingen

Uit de recente onderzoeken kwam ook naar voren dat filgotinib in bepaalde gevallen beter werkt dan reumamiddel en ontstekingsremmer Humira van AbbVie. Ook zou filgotinib minder bijwerkingen hebben. Dat zijn geen onbelangrijk punten, stipt Versteeg aan, want Humira is op dit moment het best verkochte geneesmiddel ter wereld.

Analisten van Citi onderstrepen dat filgotinib op het vlak van veiligheid een voorsprong lijkt te hebben op andere medicijnen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat vergelijkingen tussen verschillende medische onderzoeken hun beperkingen kennen, schrijft de zakenbank.

Veilige toepassing

Ook KBC Securities is positief over het veiligheidsprofiel van het geneesmiddel. Die resultaten effenen volgens de Belgische bank de weg naar de veilige toepassing van filgotinib bij andere ontstekingsziektes, zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Fase 3-onderzoeken naar die aandoeningen lopen nog. Analisten van Jefferies noemen filgotinib een medicijn met een potentie van 6 miljard dollar per jaar aan opbrengsten op zijn hoogtepunt.

InsingerGilissen hanteert een aanbevolen-advies voor Galapagos, bij een koersdoel van 130 euro. Citi geeft een buy-advies en koersdoel van 115 euro. Ook KBC blijft bij een buy-advies en geeft een koersdoel van 124 euro. Het aandeel Galapagos stond vrijdag omstreeks 10.35 uur 15,7 procent hoger op 96,18 euro.
voda
0
Leids bedrijf is opeens ruim 5 miljard waard na doorbraak reumamedicijn
Doorbraak Het reumamedicijn ‘Filgotinib’ van het Nederlandse bedrijf Galapagos heeft twee laatste onderzoeken goed doorstaan. Beleggers reageerden euforisch.

Het Nederlands biotechbedrijf Galapagos uit Leiden brengt een eigen medicijn op de markt, een veelbelovende behandeling van reuma, een van de meest voorkomende aandoeningen ter wereld. Donderdagavond maakte Galapagos bekend dat zijn reumamedicijn ‘filgotinib’ twee laatste grote onderzoeken naar de werking en veiligheid van het geneesmiddel goed heeft doorstaan. Dat betekent dat het biotechbedrijf, twintig jaar na oprichting, goedkeuring van de geneesmiddelenautoriteiten kan aanvragen voor het medicijn.

„Spectaculair”, noemt topman Onno van de Stolpe de resultaten in een reactie. Het medicijn van Galapagos zou minstens zo effectief zijn als concurrerende geneesmiddelen, maar veiliger zijn. Ofwel: het middel van Galapagos geeft niet of nauwelijks bijwerkingen.

Beleggers reageerden euforisch op de testresultaten. De aandelenkoers van Galapagos steeg vrijdagochtend meer dan 15 procent. Daarmee is het Leidse bedrijf nu zo’n 5,3 miljard euro waard.

De verwachtingen van het reumamedicijn van Galapagos zijn al jaren hooggespannen. Sinds de eerste tests in 2011 laat het middel consistent zien veilig te zijn en goed te werken. Reuma komt bovendien veel voor. Volgens de patiëntenvereniging lijden alleen in Nederland al 220.000 mensen aan een vorm van ontstekingsreuma, waarop het medicijn van Galapagos is gericht.

De mondiale markt voor dit soort reumamedicijnen is dan ook groot. Marktleider Humira van de Amerikaanse farmaceut Abbvie, vorig jaar goed voor een omzet van 20 miljard dollar, geldt als het bestverkochte medicijn ter wereld.

De behandeling van Galapagos hoort bij een andere categorie medicijnen dan Humira. Belangrijkste verschil voor de patiënt: het middel van Galapagos is een pil die je één keer per dag slikt, terwijl Humira geprikt moet worden.

Analisten gaan ervan uit dat de potentiële omzet van het Galapagos-medicijn ligt tussen 4 en 6 miljard dollar per jaar. Het medicijn zou daarnaast ook voor andere ontstekingsziekten kunnen werken, verwacht Galapagos, zoals de ziekte van Crohn. Wel moet Galapagos de inkomsten van filgotinib delen met de Britse farmaceut Gilead, dat een belangrijk deel van de onderzoekskosten voor zijn rekening nam.

Galapagos gaat ervan uit dat zijn reumamedicijn na de zomer van 2020 in Europa beschikbaar komt. In onder meer de VS duurt het goedkeuringsproces iets langer.

Grote vraag is welke prijs Galapagos en Gilead straks vragen voor filgotinib. Concurrerende reumamedicijnen kosten zo’n 10.000 euro per patiënt per jaar, zegt Kempen-analist Jan de Kerpel. Hij verwacht een vergelijkbare prijs voor de pil van Galapagos.

Sija de Jong van patiëntenvereniging ReumaNederland is blij met het nieuws over filgotinib en hoopt dat de prijs zodanig „concurrerend” is dat het middel straks ook wordt vergoed. „Anders is er nauwelijks gezondheidswinst voor de patiënt.”

www.nrc.nl/nieuws/2019/03/29/doorbraa...
voda
0
Uitgelicht: Galapagos beloond voor twintig jaar werk

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
103,90 18,84 22,15 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos zette deze week een reuzenstap richting het op de markt brengen van zijn eerste medicijn ooit. Samen met partner Gilead Sciences behaalde het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische concern de primaire en secundaire einddoelen bij een tweetal Fase 3 onderzoeksstudies met het potentiële reumamedicijn filgotinib, waardoor een zeer belangrijke horde is genomen voor de vermarkting van het middel.

"Filgotinib heeft een nieuwe mijlpaal bereikt en slaagt met vlag en wimpel", zei CEO Onno van de Stolpe in een toelichting. "Met het vrijgeven van de FINCH 1 en 3 onderzoeksresultaten, hebben we de data waarmee we een marktaanvraag kunnen voorbereiden voor filgotinib als veilig en effectief geneesmiddel tegen reuma."

Het was een lange en spannende reis voor het bedrijf, volgens Van de Stolpe in een toelichting. Twintig jaar geleden startte hij Galapagos met slechts twee wetenschappers.

"Als alles volgens plan verloopt, brengen we dit medicijn [filgotinib] met onze partner Gilead in de nabije toekomst naar artsen en patiënten", aldus de topman, die wees op het "uitmuntende" veiligheidsprofiel van het medicijn.

"En daar stopt het niet want filgotinib wordt ook klinisch getest voor 10 andere ziekten", volgens Van de Stolpe.

Marktaanvraag dichtbij na succesvolle laatste fase studies

Galapagos en Gilead onderzochten filgotinib in een tweetal studies, FINCH 1 en 3, wanneer het middel werd geslikt in combinatie met ontstekingsremmer methotrexaat (MTX), vergeleken met een placebo en/of als monotherapie. De studies bereikten hun primaire en secundaire einddoelen. Bovendien ondersteunen de data en de onderzoeksresultaten van de eerdere DARWIN studies het veiligheidsprofiel van filgotinib.

"De beschikbare veiligheidsdata van de FINCH- en DARWIN 3-studies, die samen meer dan 2.700 patiënten behelzen die filgotinib toegediend kregen, suggereren dat filgotinib potentieel een belangrijke mogelijkheid biedt om mensen met reuma te behandelen," volgens chief medical officer Walid Abi-Saab van Galapagos.

Volgens analist Sandra Cauwenberghs van KBC Securities kan filgotinib "zich onderscheiden door het superieure veiligheidsprofiel bij de hogere geteste dosis, waarbij concurrerende JAK-geneesmiddelen waarschijnlijk falen."

Analist Peter Welford van Jefferies schat in dat Galapagos op zijn vroegst in het derde kwartaal een marktaanvraag voor filgotinib kan doen in Europa.

In de VS hangt dit af van een onderzoeksstudie waarbij wordt gekeken naar eventuele bijwerkingen op het sperma. De eerdere DARWIN-studies met filgotinib lieten geen betekenisvolle veranderingen zien in mannelijke hormoonniveaus, aldus de analist. Mogelijk kan Gilead al in het derde kwartaal in gesprek met de Amerikaanse toezichthouder FDA ter voorbereiding op een marktaanvraag aldaar.

Beleggers ook beloond voor geduld

Niet alleen Galapagos zelf maar ook beleggers werden deze week beloond voor hun geduld. Het aandeel steeg op weekbasis dan ook 17 procent.

Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen schat in dat filgotinib voor zo'n 40 tot 45 euro onderdeel is van de aandelenkoers van Galapagos.
Welford van Jefferies denkt dat het volledige filgotinib-programma, dus ook voor andere indicaties, zo'n 70 euro omvat van de aandelenkoers. Hij rekent op een piekomzet van 6 miljard dollar wereldwijd.

Met het succes van filgotinib speelt Galapagos zich ook weer ongewild in de kijker als overnamekandidaat. Analist Versteeg sluit een bod van samenwerkingspartner Gilead dan ook niet uit want filgotinib is een aantrekkelijk medicijn voor het Amerikaanse bedrijf en het is makkelijker om Galapagos helemaal over te nemen, in plaats van alleen het filgotinib programma.

KBC Securities noemde de Fase 3 onderzoeksresultaten "bijzonder goed" en een bekroning voor twintig jaar werk. Het koersdoel voor Galapagos ging dan ook omhoog van 113,00 naar 124,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Louis7
0
Kiadis Pharma krijgt beschermingsconstructie.

Gepubliceerd op 29 mrt 2019 om 18:54

AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma zijn tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering akkoord gegaan met het plan van de onderneming om via een onafhankelijke stichting een beschermingsconstructie tegen overnames op te tuigen.

Dat bleek vrijdag. Volgens Kiadis is er momenteel geen onmiddellijke noodzaak voor deze maatregel, maar kan deze wel de onderhandelingspositie versterken als dat in de toekomst nodig zou zijn. Andere agendapunten waren onder meer de benoeming van Scott Holmes als lid van de raad van bestuur en voorstellen rond het renumeratiebeleid. Alle ter stemming gebrachte zaken kregen groen licht.

,,We zijn blij met de blijvende steun van onze aandeelhouders'', zegt topman Arthur Lahr. ,,Een voorstel, dat ons de mogelijkheid geeft om extra aandelen uit te geven, zal ons in staat stellen om in de toekomst kapitaal aan te trekken.'' Ook een beursgang in de Verenigde Staten zou daardoor tot de mogelijkheden behoren, aldus Lahr.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-290319-301/Kiad...
voda
0
Nieuw veelbelovend geneesmiddel kan Galapagos miljarden opleveren

Het nieuwe antireuma- en Crohn-medicijn van het Belgisch-Nederlandse Galapagos lijkt nog veelbelovender dan gedacht. Onderzoek toont aan dat filgotinib bij reumapatiënten soms beter werkt dan concurrent Humira. Het nieuws deed de beurskoers van het deels in Leiden gevestigde Galapagos met ruim 22 procent stijgen. Een miljardenopbrengst lonkt.

David Bremmer 29-03-19, 18:33

Naast positief nieuws over de werking blijkt uit nieuw onderzoek dat het middel (relatief) veilig is. De uitkomsten zijn behaald in een zogeheten fase 3-studie, waarbij in totaal 2.700 reumapatiënten het nieuwe middel kregen. De resultaten van een fase 3 onderzoek zijn bepalend voor de toelating van een medicijn door toezichthouders.

Nu de resultaten goed lijken, lonkt toelating en daarmee een miljardenomzet voor Galapagos en Amerikaanse partner Gilead. ,,De beschikbare veiligheidsdata van de studies suggereren dat filgotinib potentieel een belangrijke mogelijkheid biedt om mensen met reuma te behandelen”, jubelde medisch directeur Walid Abi-Saab van het bedrijf.

Ook werking tegen Crohn
En behandeling tegen reuma is niet de enige toepassing: net als Humira biedt het medicijn soelaas tegen veelvoorkomende darmaandoeningen Crohn en colitis ulcerosa. De onderzoeken hiernaar bevinden zich in een vroegere fase, maar lijken even veelbelovend.

Voordeel van filgotinib boven Humira is dat het gewoon in tabletvorm kan worden ingenomen. Humira verloopt via periodieke injecties. Het nieuws deed de koers van Galapagos - gevestigd in Mechelen, Leiden en het Franse Romainville - omhoogschieten. Op het Amsterdamse Damrak, waar Galapagos is genoteerd, steeg het aandeel liefst 22,2 procent. De koers van Galapagos bewoog de laatste tijd al flink in aanloop naar de uitkomsten van het onderzoek.

Galapagos en Gilead werken samen sinds 2016. Het Amerikaanse biotechbedrijf Gilead investeerde toen bijna 400 miljoen euro in Galapagos en kreeg daarvoor een belang van 13,3 procent in het biotechbedrijf.

Verder lezen na de foto
Een vrouw met vergroeiing aan de handen als een gevolg van reuma. © EvertJan Daniels

Samen verkopen
Als filgotinib inderdaad wordt toegelaten dan gaat Galapagos het medicijn samen met Gilead verkopen in acht Europese landen, waaronder Nederland en België. Qua marketing zal Galapagos 35 procent van de pr in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het VK op zich nemen. Galapagos en Gilead delen hier evenredig in de winst

Buiten de acht genoemde landen ontvangt Galapagos royalty’s van 20 procent - oplopend tot 30 procent - op de wereldwijde netto-omzet van filgotinib.

www.ad.nl/economie/nieuw-veelbelovend...
voda
0
Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel Galapagos

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
106,45 2,55 2,45 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) Barclays heeft maandag het koersdoel voor Galapagos verhoogd van 130,00 naar 140,00 euro met een onveranderd Overwogen advies.

De koersdoelverhoging is een reactie op de onderzoeksresultaten die Galapagos vorige week presenteerde. "Volgens ons hadden de veiligheidsresultaten van de studies niet veel beter kunnen zijn", schreven de analisten.

Barclays verwacht dat filgotinib van Galapagos het best presterende middel in zijn specifieke segment zal worden.

De resultaten hebben volgens de Britse bank gezorgd voor een "significante" daling van de risico's.

Het aandeel Galapagos, vorige week al de smaakmaker op de beurs, won maandag nog eens 0,7 procent op 104,65 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
1-4-2019: Voor de sterkste prestatie van de dag moeten we in de farmasector zijn. Sinds vorige week donderdag is Acacia Pharma ACPH22,30% aan een opmerkelijke vlucht bezig. Donderdag ging het aandeel van het Britse farmabedrijf 6,7 procent hoger, vrijdag kwam er 16,85 procent bij en vandaag nog eens 22,5 procent. Even bedroeg de koerswinst zelfs meer dan 36 procent. De koers bedraagt nu 2,75 euro en is sinds begin dit jaar verdubbeld.

Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Acacia Pharma werd vorige week wel genoemd in een studie van Accord Market over de markt van geneesmiddelen voor de behandeling van CACS (cancer anorexia-cachexia syndrome), gebrek aan eetlust en verzwakking bij kanker. Het bedrijf is vooral bekend als ontwikkelaar van geneesmiddelen om misselijkheid en braken na chirurgische ingrepen of bij een chemokuur te behandelen. Zijn eerste product, Barhemsys, hoopt het bedrijf in de eerste helft van dit jaar in de Verenigde Staten op de markt te kunnen brengen.

www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...
6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 0,868
Verschil -0,093 (-9,63%)
Hoog 0,957
Laag 0,861
Volume 37.599.271
Volume gemiddeld 6.382.260
Volume gisteren 2.891.437

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront