Binck « Terug naar discussie overzicht

BINCK in 2019

96 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
BASF en BAYER kopen
0
quote:

guusje schreef op 22 maart 2019 09:39:

Wat is het beste je aandelen aanmelden of wachten met een uitkoop procedure vaak zie ik een hoger bod op een uitkoop proces. Wie weet dat het beste.
Aanmelden of nu al verkopen, en je opbrengst in aandelen steken die nog genoeg potentieel hebben om te stijgen of een goed dividend rendement, bijv ABN AMRO of RD.
Stephan010
0
Binck gaat 25 april ex dividend, maar gaat uitbetaling door of zit dat ingeprijsd in 6,35 overnamebod ?
BASF en BAYER kopen
0
quote:

Stephan010 schreef op 22 maart 2019 22:32:

Binck gaat 25 april ex dividend, maar gaat uitbetaling door of zit dat ingeprijsd in 6,35 overnamebod ?
Het dividend zit inclusief in het bod, dus uitbetaling dividend door Binck gaat niet door en wordt bij afwikkeling bod door Saxo betaald.
futaridomo
0
objectief
0
quote:

guusje schreef op 22 maart 2019 09:39:

Wat is het beste je aandelen aanmelden of wachten met een uitkoop procedure vaak zie ik een hoger bod op een uitkoop proces. Wie weet dat het beste.
Ik wacht op de afrekening tegen 6.75; Het rendement over de waarschijnlijk resterende 3 maanden is dusdanig dat het elders moeilijk met hetzelfde risico te behalen valt.
objectief
0
Heden aanmeldingsbericht ontvangen van DeGiro op 6,35 cum dividend.
(schijnbaar is alles in die 6.35 inbegrepen??)
Stephan010
0
quote:

jaar2018 schreef op 22 maart 2019 23:19:

[...]

Het dividend zit inclusief in het bod, dus uitbetaling dividend door Binck gaat niet door en wordt bij afwikkeling bod door Saxo betaald.
Thx, jammer is dat. Bij Wessanen koopte ik wetende dat koers weer zou stijgen.
Gratis geld wat bij Binck niet aan de orde is nu ik dit lees.
Polder_mania
0
De knuppel gaat in het hoenderhok voor de familie Fentener.
Wel toevallig nu er net dinsdag gestemd gaat worden over het bod en er 80% nodig is.

Familie Fentener van Vlissingen protesteert tegen ‘schraal’ bod op BinckBank
Reismiljardair John Fentener van Vlissingen vindt het bod van Saxo Bank op BinckBank te laag. Boron, zijn investeringsvehikel dat een 6%-belang heeft in de onlinebroker, schrijft dat in een brief die donderdag is gestuurd aan het bankbestuur.
Komende dinsdag moeten aandeelhouders stemmen over het bod van €424 mln, dat de Deense branchegenoot Saxo Bank eind vorig jaar neerlegde.
Fentener van Vlissingen, grootaandeelhouder van SHV en oprichter van BCD Group, zegt niet tevreden te zijn met het bod van €6,35 per aandeel. ‘Als je kijkt naar de koers van BinckBank zie je dat het bod bijna op de bodem van de markt is gedaan’, licht hij de onvrede toe. ‘Later heeft de markt zich goed hersteld. Verder is aangekondigd dat geen interimdividend meer wordt uitgekeerd, en het bod was al schraal.’
Bestuur en commissarissen van BinckBank hebben zich al achter het bod geschaard. Zij raden de aandeelhouders aan in te stemmen met het bod van Saxo. Naast Boron zijn belangrijke aandeelhouders de textielfamilie Zeeman, NN Groep, Amiral en Omam. Het bestuur kan de overname doorzetten als de houders van 80% van de aandelen het bod steunen.
Al 25 jaar aandeelhouder
Boron is al 25 jaar aandeelhouder van BinckBank. ‘We zijn altijd een zeer loyale aandeelhouder geweest en door pieken en dalen gegaan’, zegt Fentener van Vlissingen. ‘Wij zijn geen onrustzaaiers, maar vinden dit bod unfair.’ Hij wijst erop dat het aandeel wel twee tot drie keer zo hoog heeft gestaan.
‘Wij zijn geen onrustzaaiers, maar vinden dit bod unfair’
• John Fentener van Vlissingen
BinckBank startte in 2000 en ontpopte zich als prijsvechter in online beleggingen. Klanten van BinckBank konden zich de kosten van een tussenpersoon besparen, en hun beleggingen online allemaal zelf regelen. In 2007 nam BinckBank concurrent Alex over van Rabobank. BinckBank is actief in België, Frankrijk, Italië en Spanje.
Tegensputteren mag
Ondernemer Fentener van Vlissingen neemt het niemand kwalijk dat het bod op een handig moment is gedaan, maar vindt dat hij ook mag tegensputteren. ‘Met de overname van Alex waren er bij BinckBank wel wat hobbels, maar die zijn achter de rug. De solvabiliteit is briljant, het aantal transacties groeit en het productportfolio is uitgebreid.’
De topman en medeoprichter van Saxo Bank, Kim Fournais, zei eerder in deze krant met de aandeelhouders te gaan praten. ‘Uiteindelijk moeten zij ons bod accepteren. Ik ben ervan overtuigd dat ons bod erg goed is. Als iemand anders met een beter bod komt, dan heb ik daar geen controle over. Tegelijkertijd hoop ik dat de aandeelhouders begrijpen dat als er niemand met een beter bod komt, dat waarschijnlijk komt omdat het huidige bod al erg goed is.'
voda
0
Beursblik: beleggers brengen geld nog steeds niet naar BinckBank

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BinckBank
6,32 -0,02 -0,32 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De update van BinckBank over het eerste kwartaal bevestigt dat beleggers nog steeds niet hun geld toevertrouwen aan de online broker, wat het lastig maakt om de terugkerende inkomsten zelfstandig te verhogen. Dit concludeerde analist Albert Ploegh van ING in een rapport.

Het beheerd vermogen steeg weliswaar met 69 miljoen euro ten opzichte van eind vorig jaar, maar dat kwam ook door de stijgende beurskoersen. Afgezien daarvan kwam er dus maar weinig nieuw geld binnen, aldus Ploegh.

Het aantal transacties was maar een paar procent lager dan in het voorgaande kwartaal of het eerste kwartaal van 2018. Maar omdat BinckBank zijn tariefstructuur heeft gewijzigd, met lagere fees per transactie en hogere 'vaste' fee-inkomsten, daalden de fee-inkomsten sterker, met 20 procent op jaarbasis. Het lagere beheerde vermogen droeg ook bij aan de daling.

Het overnamebod van Saxo Bank verloopt volgens plan, meldde BinckBank verder. Een protest van grootaandeelhouder Boron, die 5,4 procent van de aandelen heeft, tegen de "unfaire" biedprijs van 6,35 euro is volgens ING een poging om een hoger bod te realiseren. Concurrerende biedingen zijn er vooralsnog niet.

ING heeft een Houden advies. Het aandeel BinckBank stond dinsdag 0,3 procent lager op 6,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
A3aan
0
Zwaar tegenvallende cijfers. Maar dat zal de huidige aandeelhouder niet deren. Overnamekoers is bekend en meer zit er niet in lijkt het.

Wel is vast te stellen dat verandering van kosten berekenen naar klant geen goed stap is geweest. Zal Saxo dat weer aan gaan passen? Wordt het dan weer goedkoper of wordt het duurder?
voda
0
Aandeelhouders Binck niet akkoord met alle agendapunten jaarvergadering

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BinckBank
6,32 -0,02 -0,32 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van BinckBank hebben dinsdag met de meeste agendapunten tijdens de jaarvergadering ingestemd, maar niet alle punten haalden het. De overname door Saxo Bank was overigens geen punt van stemming, maar stond louter ter discussie op de agenda.

De vergadering verliep niet zonder slag of stoot. Onder meer de Vereniging van Effectenbezitters roerde zich.

De belangenbehartiger vraagt zich af of Binck wel voldoende zijn best heeft gedaan om de hoogste prijs voor zijn aandeelhouders te realiseren. Volgens de VEB heeft ABN AMRO interesse getoond in Binck, hoewel dit vermoedelijk niet uitmondde in een concreet bod.

De VEB noemt het bod van Saxo Bank mager, mede vanwege de koersontwikkeling van het aandeel. En tenminste één grootaandeelhouder, namelijk Boron van miljardair John Fentener van Vlissingen, deelt deze mening.

CEO Vincent Germyns van Binck zei dat deze onvrede pas recent bekend werd, nadat hij de grootaandeelhouder contacteerde.

Tijdens de vergadering bleek het laatste agendapunt, nummer 19, met betrekking tot de voorwaardelijke post-closing fusie van BinckBank in het 'nieuwe' Binck het slechts met 84 procent haalde. Van de aandeelhouders stemde 16 procent tegen.

Agendapunt 9 en 18, onder meer met betrekking tot uitgeven van aandelen en het uitsluiten van het voorkeursrecht, haalden het minimum vereiste niet.

Voor de VEB een teken dat de overname nog geen voldongen feit is. "Het spel is nog niet gespeeld", aldus een zegsman tegen ABM Financial News.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PERSBERICHT: Bepaalde verplichte bekendmakingen op grond van de biedingsregels

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BinckBank
6,32 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

Amsterdam, 24 april 2019 - Volgend op de publicatie op 12 maart 2019 van
het biedingsbericht in verband met het aanbevolen openbaar bod van Saxo
Bank op alle uitgegeven en uitstaande aandelen van BinckBank, schrijven
de Nederlandse biedingsregels voor dat BinckBank alle door haar
verrichte transacties in aandelen in haar kapitaal openbaar maakt door
middel van een persbericht. BinckBank maakt daarom de volgende
transactie bekend. BinckBank heeft vandaag een totaal van 40.492 gewone
aandelen om niet geleverd uit haar treasury shares aan 20 Identified
Staff leden op grond van en in overeenstemming met BinckBank's
beloningsbeleid zoals gepubliceerd op
www.binck.com/corporate-governance.

Dit is een persbericht van BinckBank ingevolge de bepalingen van artikel
13 lid 1 van het Besluit openbare biedingen Wft. Deze aankondiging bevat
geen aanbod, of een uitnodiging tot het doen van een aanbod, om effecten
te kopen of hierop in te schrijven. Een bod zal slechts worden gedaan
door middel van een biedingsbericht. Deze aankondiging is niet bedoeld
om geheel of gedeeltelijk, direct dan wel indirect, te worden
vrijgegeven, gepubliceerd of gedistribueerd in de Verenigde Staten of
Canada of enige andere jurisdictie waar vrijgave, publicatie of
distributie hiervan onwettig zou zijn.

Klik hier voor het volledige bericht:
hugin.info/130685/R/2242458/884996.pdf

This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West
Corporation clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: BinckBank N.V. via Globenewswire

www.binck.com

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Boete BinckBank valt lager uit

Gepubliceerd op 8 mei 2019 om 11:40 | Views: 623

Binck 12:37
6,32 0,00 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - Een eerdere boete die BinckBank kreeg van de Autoriteit Financiële Markten vanwege een onduidelijke en misleidende reclame voor Alex Vermogensbeheer valt lager uit. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald. Daardoor moet BinckBank nu 625.000 euro aftikken.

De toezichthouder deelde eerder een geldstraf uit omdat in een tv-reclame voor Alex, die in de periode van 8 september 2012 tot 26 augustus 2014 werd uitgezonden, gebruik werd gemaakt van ,,niet representatieve voorbeelden" met betrekking tot het behalen van rendement. BinckBank, die al wel een voorziening trof voor de sanctie, ging in beroep tegen die boete.

Volgens het CBb dwong de AFM BinckBank om, tegen de regels in, bewijs tegen zichzelf te leveren. De zogeheten schending van het verbod op zelfincriminatie was voor het CBb reden om de boete nu met een kwart te verlagen.
voda
0
Saxo geeft aandeelhouders BinckBank meer tijd

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 17:56 | Views: 278

Binck 17:35
6,32 +0,01 (+0,16%)

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van broker BinckBank krijgen meer tijd om hun aandelen aan te melden bij Saxo Bank. De Deense branchegenoot geeft ze nu tot 31 juli om akkoord te gaan met het bod van 424 miljoen euro. Eerder moesten Binck-beleggers uiterlijk 22 mei hun aandelen aanmelden.

Een aantal aandeelhouders meende eerder dat het bod van Saxo Bank te laag was. Onder meer grootaandeelhouder John Fentener van Vlissingen en de Vereniging van Effectenbezitters vonden dat er meer in het vat zat, maar zij kregen vorige maand bij de aandeelhoudersvergadering van BinckBank nauwelijks steun.

Saxo Bank en BinckBank denken dat ze voor 31 juli al goedkeuring hebben van toezichthouders. Ze gaan er dan ook nog altijd van uit de overname in het derde kwartaal af te kunnen ronden.
voda
0
NN Group meldt belang in BinckBank af

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BinckBank
6,31 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft zijn belang in BinckBank afgemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 2 juli 2019.

Op 23 januari dit jaar meldde NN Group nog een kapitaalbelang van 4,99 procent met een dito stemrecht. Dit belang werd middellijk reëel gehouden.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Flink minder winst voor BinckBank

Gepubliceerd op 22 jul 2019 om 07:48 | Views: 299

Binck 19 jul
6,32 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft in de eerste helft van dit jaar flink minder winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De online broker wist ook niet aan de eigen verwachting te voldoen. Volgens BinckBank was aan het begin van dit jaar nog sprake van volatiele markten maar in de maanden daarna namen het aantal transacties en daarmee de transactiegerelateerde commissie-inkomsten af.

De totale inkomsten uit operationele activiteiten gingen met 15 procent omlaag naar 64,6 miljoen euro. Het resultaat uit bedrijfsactiviteiten zakte met meer dan de helft naar 8,9 miljoen euro en onder de streep bleef 6,6 miljoen euro over, waar een jaar terug een nettowinst van 22,2 miljoen euro in de boeken ging. Destijds bracht de verkoop de verkoop van Think ETF Asset Management nog 8,1 miljoen euro in het laatje.

BinckBank wordt overgenomen door de Deense Saxo Bank. Aandeelhouders kregen recent nog meer tijd om aandelen aan te melden. BinckBank blijft erbij dat de transactie in de eerste helft van het derde kwartaal afgerond kan worden. Een aantal aandeelhouders meende eerder dat het bod van 424 miljoen euro te laag was. Onder meer grootaandeelhouder John Fentener van Vlissingen vond dat er meer in het vat zat, maar hij kreeg bij de aandeelhoudersvergadering van BinckBank nauwelijks steun.
Lammetod
0
Had de mijne allang geleden verkocht , maar misschien toch interssant om weer in te stappen als de koers goed daalt
voda
0
'Zorgen over BinckBank niet ongegrond'

Gepubliceerd op 22 jul 2019 om 09:18 | Views: 351

AMSTERDAM (AFN) - De tegenvallende resultaten van BinckBank illustreren volgens analisten van KBC Securities waarom ze eerder al hun zorgen over het bedrijf hebben geuit. Zo zijn de marktvorsers er nog niet van overtuigd dat de leiding bij BinckBank in staat is om het tij te keren te midden van de moeilijke marktomstandigheden voor de online broker.

BinckBank staat op het punt overgenomen te worden door de Deense Saxo Bank. Het bod van de Denen is "goed genoeg" aangezien er geen andere partij met een tegenbod is gekomen, vindt KBC. Daarbij merken de marktvorsers wel op dat de deal nog niet door alle relevante toezichthouders is goedgekeurd.

BinckBank blijft erbij dat de transactie in de eerste helft van het derde kwartaal afgerond kan worden. Een aantal aandeelhouders meende eerder dat het bod van 424 miljoen euro te laag was. Onder meer grootaandeelhouder John Fentener van Vlissingen vond dat er meer in het vat zat, maar hij kreeg bij de aandeelhoudersvergadering van BinckBank nauwelijks steun.

KBC handhaaft zijn sell-advies voor BinckBank, met een koersdoel van 5,60 euro. Het aandeel BinckBank zakte maandag bij beursopening met 0,2 procent tot 6,31 euro.
96 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.379,91 +0,80%
 EUR/USD 1,0641 -0,28%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront