Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
VS wil vergoeding van moederbedrijf Volkswagen

Gepubliceerd op 19 mrt 2019 om 14:12 | Views: 797

Volkswagen 14:06
153,00 +4,70 (+3,17%)

STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse overheid, die een aandeelhouder is van de moedermaatschappij van Volkswagen, wil een vergoeding voor het dieselgate-schandaal. Het gesjoemel met dieselmotoren zou te laat bekendgemaakt zijn door het bedrijf, leert het op dinsdag gepubliceerde jaarverslag.

De Amerikaanse overheid heeft zo'n 41.000 preferente aandelen van Porsche SE, de moedermaatschappij van automerken Porsche en Volkswagen, in handen. De twee autobedrijven hadden altijd een nauwe relatie. Zo is de eerste Volkswagen auto ontworpen door de oprichter van Porsche. De hoogte van de vergoeding die de Amerikanen eisen is niet bekend.

Meerdere aandeelhouders van Porsche eisen een vergoeding op vanwege het dieselschandaal. De claims hebben gezamenlijk een waarde van zo'n 1 miljard euro.
voda
0
Bescheiden winsten Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street boekt kleine winsten halverwege de handelsdag. De Dow, S&P en Nasdaq noteerden plussen van circa 0,3 procent.

In aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve morgenavond, was het vandaag relatief rustig.

De Federal Reserve zal woensdag vermoedelijk niet tornen aan zijn monetaire beleid, maar het aantal verwachte renteverhogingen gaat mogelijk wel omlaag. Dit is de verwachting van door ABM Financial News geraadpleegde economen.

"De lijst met economische indicatoren die ondermaats zijn, neemt gestaag toe en dit levert verder bewijs dat de Amerikaanse economie aan het begin van dit jaar flink is vertraagd. Dat heeft de verwachting gevoed dat de rentevoorspelling van Fed zal duiden op slechts een minimale of zelfs helemaal geen verkrapping in 2019", aldus marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. Sterker nog, volgens berekeningen van CME Group is de kans op een renteverlaging volgens de markt groter dan een renteverhoging.

De meeste aandacht ging uit naar de fabrieksorders. Deze stegen in januari licht met 0,1 procent, zoals ook voorzien. In december was de stijging overigens ook al 0,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1352. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1347 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1330 op de borden.

Olie werd dinsdag iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Nabeurs presenteert FedEx de cijfers over het afgelopen kwartaal. Het aandeel noteerde in aanloop fractioneel hoger. Later in de week komen onder meer Nike en Tiffany met cijfers.

Boeing won 1,0 procent. Federale aanklagers onderzoeken volgens The Wall Street Journal de ontwikkeling van de 737 MAX toestellen. Hiermee zijn recent twee vliegtuigrampen gebeurd.

Michaels Cos steeg ruim 10 procent. De retailer presenteerde kwartaalresultaten die beter waren dan verwacht. De outlook voor 2019 viel wel tegen.

Designer Shoe Warehouse, kortweg DSW, verliest juist 13 procent. De schoenenverkoper rapporteerde slechter dan verwachte resultaten over 2018.

Marriott International wil de komende drie jaar wereldwijd meer dan 1.700 nieuwe hotels openen, goed voor 275.000 tot 295.000 extra kamers. De winst moet tegen 2021 uitkomen op 7,65 à 8,50 dollar per aandeel. Daarmee ligt het middenpunt van de bandbreedte van 8,08 dollar boven de analistenraming van 7,72 dollar. Aandeelhouders krijgen via een inkoopprogramma 7,6 à 9 miljard dollar en 1,9 tot 2 miljard dollar uitgekeerd. De hotelketen werd op de beurs een procent duurder.

Bij de techaandelen was AMD een opvallende stijger met een koerswinst van 8,5 procent. De nieuwe streaming-videogaming dienst van Google zal worden ondersteund door AMD.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street beweegt richting vlakke opening

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel vlak.

Beleggers lijken woensdag aan de zijlijn te blijven, vanwege de onzekerheid over de handelsbesprekingen tussen Amerika en China, en in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve.

The Wall Street Journal berichtte dat de handelsgezant van de VS, Robert Lighthizer, en minister van Financiën Steve Mnuchin volgende week naar Beijing afreizen voor een ontmoeting met Chinese onderhandelaars, die vervolgens daarna naar Washington komen. Volgens bronnen is dit een laatste zet om een handelsakkoord te sluiten.

De hoop op een deal zorgde de afgelopen maanden voor een optimistische stemming op de financiële markten maar recent sloeg die positieve stemming om in twijfel en ongeduld onder beleggers, omdat de VS en China nog behoorlijke uitdagingen te overwinnen hebben.

Volgens analisten bestaat het risico op een beperkt handelsakkoord; een deal waarmee de VS zich op de borst kan kloppen maar concrete problemen zoals diefstal van intellectueel eigendom door China, niet worden aangepakt.

Woensdag is er verder vooral aandacht voor het rentebesluit van de Fed. Dat wordt vanavond bekendgemaakt. Wijzigingen in de rente worden niet verwacht en dus is er aandacht voor nieuwe economische ramingen en de zogeheten dot plot.

In december 2018, toen de federal funds rate voor het laatst werd verhoogd, rekende de Amerikaanse centrale bank nog op gemiddeld twee renteverhogingen in 2019. Sindsdien is de inflatie afgezwakt, de activiteit in de maakindustrie afgenomen en stelde de industriële productie teleur, volgens marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

"Dat heeft de verwachting gevoed dat de rentevoorspelling van Fed zal duiden op slechts een minimale of zelfs helemaal geen verkrapping in 2019", aldus de marktvorser in een voorbeschouwing.

Ook economen van ANZ Bank rekenen op een voorzichtige Fed. "Alleen een inflatie die aanhoudend boven de doelstelling van de Fed [van 2 procent] uitkomt, zal verdere renteverhogingen kunnen uitlokken", aldus de marktvorsers, die denken dat dit mogelijk nog wel een paar jaar kan duren.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 1,6 procent. De marktindex steeg van 384,0 vorige week naar 390,0 deze week.

Wellicht dat de olieprijs reageert op de wekelijkse olievoorraden uit de Verenigde Staten. De Amerikaanse Energy Information Administration publiceert later op de dag zijn wekelijkse update. Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent hoger.

De euro noteerde pakweg een half uur voor de openingsbel op 1,1365 dollar, in vergelijking met 1,1349 rond het slot van de handel dinsdag laat.

Bedrijfsnieuws

FedEx daalde in de elektronische handel voorbeurs 6,6 procent in. De pakketbezorger kwam dinsdagavond opnieuw met een winstwaarschuwing.

Het aandeel van Alphabet kan mogelijk op aandacht rekenen nadat dochterbedrijf Google dinsdagavond zijn nieuwe dienst Stadia lanceerde, waarmee gebruikers videospelletjes kunnen streamen zonder dat hiervoor dure hardware apparaten nodig zijn. Verder werd vanmiddag bekend dat De EU Google een boete van 1,49 miljard euro geeft vanwege misbruik met zijn dienst AdSense. Het is de derde boete die Brussel de zoekmachine oplegt sinds 2017. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,2 procent lager.

AMD, dat Alphabet's Stadia zal ondersteunen, won dinsdag al bijna 12 procent en noteerde woensdag voorbeurs 1,7 procent hoger.

Aandelen van software-ontwikkelaar Smartsheet stegen voorbeurs 1,2 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

General Mills rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 447 miljoen dollar, ofwel 0,74 dollar per aandeel, op een omzet van 4,2 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,83 dollar per aandeel. Daarmee presteerde het concern beter dan verwacht. Het aandeel steeg 4,0 procent.

Walt Disney heeft de 71 miljard dollar bedragende overname van de entertainmentactiviteiten van Fox afgerond. Het aandeel won voorbeurs 0,5 procent.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag overwegend lager. De Dow Jones index daalde 0,1 procent naar 25.887,38 punten en de breder samengestelde S&P 500 index eindigde fractioneel lager op 2.832,57 punten. Techbeurs Nasdaq won 0,1 procent op 7.723,95 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Opnieuw miljardenboete voor Google

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Alphabet Inc -C-
$ 1.204,36 4,99 0,42 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie heeft Google een boete opgelegd van 1,49 miljard euro, omdat het concurrenten zou hebben geweerd bij de verkoop van tekstadvertenties bij zoekresultaten op websites van derden. Dat maakte de Europese commissaris van mededingingszaken Magrethe Vestager woensdag bekend.

Door het gedrag zou Google, een dochterbedrijf van Alphabet, zijn dominante positie op de markt voor online-zoekmachines hebben misbruikt.

Het is de derde van drie claims die de Europese Commissie tot nu toe neerlegde bij de Amerikaanse internetgigant. Daarmee nadert in elk geval een deel van het Europese onderzoek naar Google dat nu bijna tien jaar loopt zijn einde.

De boete is lager dan de twee vorige EU-boetes voor Google, die samen op 6,76 miljard euro kwamen. Er zit ook geen specifieke opdracht bij aan Google om zijn bedrijfspraktijken aan te passen. Google stopte namelijk met dit nieuwste type van concurrentie-ondermijnend gedrag kort nadat de EU de zaak drie jaar geleden aanhangig maakte.

"Google heeft zichzelf afgeschermd voor druk van concurrentie door websites van andere partijen contractuele beperkingen op te leggen die mededinging tegengaan", aldus Vestager. "Dat is niet toegestaan onder de mededingingsregels in de EU." In Europa had Google op dit vlak een marktaandeel van meer dan 70 procent in 2016.

Google was niet direct beschikbaar om commentaar te geven. In het verleden heeft het bedrijf al gezegd dat het is gestopt met het vermeende concurrentieverstorende gedrag om de kwestie op te lossen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ford breidt uit in Michigan

Gepubliceerd op 20 mrt 2019 om 16:58 | Views: 0

Ford Motor Company 16:48
8,51 -0,19 (-2,18%)

DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - Ford Motor is van plan ongeveer 900 miljoen dollar uit te trekken voor het bouwen van elektrische en zelfrijdende voertuigen in Michigan. De nieuwe activiteiten zijn goed voor circa 900 Amerikaanse banen. Tegelijkertijd wordt productie van kleine bestelwagens van Europa naar Mexico verplaatst.

Het autoconcern herhaalde tevens een aantal eerdere toezeggingen op het vlak van investeringen en extra werkgelegenheid. Het nieuws komt op dezelfde dag dat de Amerikaanse president Donald Trump een fabriek in Ohio bezoekt. Trump was onlangs nog erg kritisch op Fords rivaal General Motors voor het stopzetten van de productie in een kleine autofabriek in die staat.

Ford zelf haalde zich meer dan een jaar geleden ook nog de woede van de president op de hals, toen het in 2017 aankondigde bepaalde modellen in Mexico te gaan maken in plaats van in de Verenigde Staten.

Vorig jaar was al duidelijk dat de autogigant zijn thuismarkt ook niet links laat liggen. Ford blaast het in 1988 gesloten centraal station van Detroit, Michigan Central Station, nieuw leven in. Het tientallen jaren verwaarloosde kolossale pand moet de kern worden van de innovatiecentra van Ford.
voda
0
Wall Street in afwachting van Fed

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden woensdag lager. Tweeënhalf uur voor de slotzoemer noteerde de toonaangevende S&P 500 0,5 procent in de min.

Beleggers lijken woensdag aan de zijlijn te blijven staan, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve en vanwege de onzekerheid over de handelsbesprekingen tussen Amerika en China.

Woensdag is er verder vooral aandacht voor het rentebesluit van de Fed. Dat wordt vanavond bekendgemaakt. Wijzigingen in de rente worden niet verwacht en dus is er aandacht voor nieuwe economische ramingen en de zogeheten dot plot.

In december 2018, toen de federal funds rate voor het laatst werd verhoogd, rekende de Amerikaanse centrale bank nog op gemiddeld twee renteverhogingen in 2019. Sindsdien is de inflatie afgezwakt, de activiteit in de maakindustrie afgenomen en stelde de industriële productie teleur, volgens marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

"Dat heeft de verwachting gevoed dat de rentevoorspelling van Fed zal duiden op slechts een minimale of zelfs helemaal geen verkrapping in 2019", aldus de marktvorser in een voorbeschouwing.

“Alle ogen zijn woensdagavond gericht op de Fed”, schreven analisten van Credit Suisse. “Beleggers zijn benieuwd of de Fed zal vasthouden aan zijn gematigde koers, die de aandelen de afgelopen tijd een zetje omhoog heeft gegeven.”

The Wall Street Journal berichtte dat de handelsgezant van de VS, Robert Lighthizer, en minister van Financiën Steve Mnuchin volgende week naar Beijing afreizen voor een ontmoeting met Chinese onderhandelaars, die vervolgens daarna naar Washington komen. Volgens bronnen is dit een laatste zet om een handelsakkoord te sluiten.

De hoop op een deal zorgde de afgelopen maanden voor een optimistische stemming op de financiële markten maar recent sloeg die positieve stemming om in twijfel en ongeduld onder beleggers, omdat de VS en China nog behoorlijke uitdagingen te overwinnen hebben.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 1,6 procent. De marktindex steeg van 384,0 vorige week naar 390,0 deze week.

Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent hoger. De Amerikaanse olievoorraden bleken vorige week met bijna 10 miljoen vaten te zijn gedaald. Analisten hadden juist een stijging verwacht.

De euro noteerde op 1,1356 dollar, in vergelijking met 1,1349 rond het slot van de handel dinsdag laat.

Bedrijfsnieuws

FedEx daalde 5 procent. De pakketbezorger kwam dinsdagavond nabeurs opnieuw met een winstwaarschuwing. Het verlaagde bovendien opnieuw de outlook voor het gehele jaar.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, steeg 0,8 procent ondanks een miljardenboete. De Europese Unie heeft de internetzoekmachine een boete opgelegd van 1,49 miljard euro, omdat het concurrenten zou hebben geweerd bij de verkoop van tekstadvertenties bij zoekresultaten op websites van derden. Door het gedrag zou Google, een dochterbedrijf van Alphabet, zijn dominante positie op de markt voor online-zoekmachines hebben misbruikt.

Aandelen van software-ontwikkelaar Smartsheet stegen 3,8 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

General Mills rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 447 miljoen dollar, ofwel 0,74 dollar per aandeel, op een omzet van 4,2 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,83 dollar per aandeel. Daarmee presteerde het concern beter dan verwacht. Het aandeel steeg 3,8 procent.

Walt Disney heeft de 71 miljard dollar kostende overname van de entertainmentactiviteiten van Fox afgerond. Het aandeel verloor 1,5 procent.

The E.W. Scripps Company daalde 3,1 procent, nadat het mediaconcern meldde dat het acht televisiestations van de Nexstar Media Group en Tribune Media zou overnemen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Federal Reserve laat rente ongewijzigd

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft zoals verwacht zijn belangrijkste rentetarief ongewijzigd gelaten. Dit bleek woensdag na afloop van de tweedaagse beleidsvergadering van het Federal Open Market Committee.

De zogenoemde federal funds rate werd gehandhaafd op 2,25 tot 2,50 procent.

De centrale bank verwacht geen renteverhogingen dit jaar meer. In december 2018, toen de rente voor het laatst werd verhoogd, rekende de Amerikaanse centrale bank nog op gemiddeld twee renteverhogingen in 2019. Sindsdien is de inflatie afgezwakt, de activiteit in de maakindustrie afgenomen en stelde de industriële productie teleur, volgens marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

De Federal Reserve verlaagde bovendien de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie in 2019 en 2020.

De Amerikaanse beurzen reageerden positief op de verklaring van het Federal Open Market Committee.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures duiden op licht lagere opening voor Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten gaan donderdag overwegend een licht lagere opening tegemoet. Rond lunchtijd lag de openingsindicatie voor de Dow Jones en de S&P 500 op een min van 0,1 procent. Techbeurs Nasdaq ging juist een fractioneel hogere opening tegemoet.

Beleggers verwerken donderdag het rentebesluit van de Federal Reserve van woensdagavond. Conform verwachting handhaafde de Amerikaanse centrale bank de rente. Verder stelde het beleidscomité zich uiterst voorzichtig op en wordt in 2019 niet langer een renteverhoging verwacht. Ook stopt de Fed in september met het afbouwen van zijn balans. "Dat is een kwartaal eerder dan verwacht", volgens analisten van Monex Europe. Daarmee komt de balans eind september vermoedelijk uit op 3,5 biljoen dollar, berekenen zij.

De duifachtige toon van de Fed was alom verwacht, "maar men was nog voorzichtiger dan gedacht", volgens marktstrateeg Brian Jacobsen van Wells Fargo Asset Management. Dat werd in het algemeen niet zo positief uitgelegd. Ook de boodschap dat de Fed de rente in 2020 mogelijk wel verhoogt, viel niet echt goed. "Ze zijn hiermee wel heel optimistisch over de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie. Wij denken zelf té optimistisch", zei marktanalist Philip Marey die eerder verwacht dat de rente volgend jaar omlaag moet.

Op macro-economisch vlak is er vanmiddag aandacht voor de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen en de Philadelphia Fed index over maart. Beide cijfers verschijnen voorbeurs. Na de openingsbel in de Verenigde Staten worden de leidende economische indicatoren over februari vrijgegeven.

Met een schuin oog zullen beleggers donderdag ook de ontwikkelingen in Brussel in de gaten houden, waar een EU-top van start gaat met Brexit hoog op de agenda.

De euro noteerde rond het middaguur op 1,1402 dollar. Het muntpaar verhandelde woensdagavond net na het rentebesluit van de Fed op 1,1431.

Olie werd donderdag een half procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Boeing zei donderdag tijdens een evenement dat een software-oplossing voor de 737 MAX in de komende weken mag worden verwacht. Het aandeel noteerde in de voorbeurshandel 0,3 procent lager.

Micron Technology noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3 procent in de plus. Het techbedrijf kwam woensdag nabeurs met tegenvallende tweede kwartaalcijfers en was ook weinig optimistisch over het huidige kwartaal. Toch zat het aandeel in de lift omdat Micron aangaf in de productie te zullen snijden, waardoor de kapitaaluitgaven dit jaar met 1,5 miljard dollar dalen. "Micron verlaagt de productie met 5 procent, wat als positief wordt gezien omdat de markt zo weer in balans komt en de prijzen kunnen herstellen", verklaarde analist Mark Newman van Bernstein de koersstijging.

Levi's keert donderdag na 34 jaar weer terug op de Amerikaanse beurs. De beursgang van 17 dollar per aandeel waardeert de spijkerbroekengigant op 6,6 miljard dollar.

Nike kan op aandacht rekenen met de vrijgave van zijn derde kwartaalcijfers, donderdag nabeurs. In de elektronische handel vanmiddag steeg het aandeel 0,5 procent.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag overwegend lager gesloten, na het rentebesluit van de Federal Reserve. De Nasdaq kon het hoofd nog wel net boven water houden.

De Dow Jones index daalde 0,6 procent naar 25.745,67 punten, de S&P 500 index eindigde 0,3 procent lager op 2.824,23 punten en techbeurs Nasdaq sloot fractioneel hoger op 7.728,97 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer winst en omzet voor Conagra Brands

(ABM FN-Dow Jones) Conagra Brands heeft in het afgelopen kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hoger onderliggend resultaat en omzet behaald. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Amerikaanse voedingsmiddelenconcern.

De netto-omzet steeg met bijna 36 procent tot 2.707 miljoen dollar vooral door de overname van Pinnacle Foods.

De winst uit voortgezette activiteiten en voor aftrek van belastingen en beleggingen steeg met krap 30 procent naar 297,1 miljoen dollar.

Het nettoresultaat zoals dat toekomt aan de aandeelhouders van de onderneming liet een ander beeld zien. Bij deze post tekende zich een daling af met ruim 33 procent naar 242,0 miljoen euro. Per aandeel impliceerde dit een winst van 0,50 dollar, 0,01 dollar meer dan door analisten vooraf was voorzien.

Outlook aangepast

Het bedrijf uit Chicago, dat onder andere de merknaam Bertolli in bezit heeft, stelde zijn outlook voor het gehele boekjaar bij en verwacht onder andere nu een autonome omzetgroei van circa 1,0 procent tegen de eerdere prognose van 1,0 procent tot 2,0 procent.

De brutomarge komt naar verwachting onder de eerder aangehouden range van 29,3 procent tot 29,6 procent uit. De operationele marge overstijgt naar verwachting juist de eerder verwachte range van 14,9 procent tot 15,2 procent.

De prognose voor de verwaterde winst per aandeel uit voortgezette activiteiten bleef staan op een bandbreedte van 2,03 dollar tot 2,08 dollar.

Het aandeel Conagra noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 6,4 procent hoger op 24,50 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: minder steunaanvragen VS

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 16 maart gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalde met 9.000 naar 221.000. De verwachting van economen lag op 225.000 aanvragen. Een week eerder stond de teller op een herziene 230.000 aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, steeg met 1.000 naar 225.000. Het gemiddelde van een week eerder werd bijgesteld met 250 naar 224.000.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 9 maart kwam uit op 1.750.000 stuks, een afname van 27.000.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Blik op chipsector na Micron-prognose'

Gepubliceerd op 21 mrt 2019 om 08:45 | Views: 4.430

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bedrijven in de chipsector weten donderdag de aandacht op zich gericht na de bijgestelde prognose van chipreus Micron. De Amerikaanse onderneming verlaagde zijn productie als gevolg van de tanende vraag naar zijn chips.

Dit heeft mogelijk effect op de koersen van in Amsterdam gevestigde bedrijven die actief zijn in de sector als ASML, ASMI en Besi. Ook grote Europese chipmakers als STMicroelectronics, Infineon en AMS staan om die reden in de schijnwerpers.

In een toelichting zei Micron dat de bodem voor de chipsector als geheel wel is bereikt. De omzetprognose voor het derde kwartaal van het gebroken boekjaar van Micron, dat loopt van maart tot mei, was 4,8 miljard dollar. Dat getal was lager dan waar kenners in doorsnee op rekenden. De omzet over het tweede kwartaal daalden met ruim een vijfde.

Evengoed ziet Micron de vraag naar chips in de loop van 2019 verder aantrekken. Beleggers lijken met name die boodschap te kunnen waarderen. In de zogeheten nabeurshandel stonden de Micron-aandelen in de plus. Ook Koreaanse chipmakers als Samsung Electronics en SK Hynix boekten in het Verre Oosten winsten.
voda
0
'Wall Street opent in mineur'

Gepubliceerd op 21 mrt 2019 om 13:57 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting in de min. Beleggers zijn op zoek naar richting nadat de Federal Reserve bekendmaakte de rente dit jaar niet meer te verhogen. Daarbij zorgden de recente uitlatingen van president Donald Trump over het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China voor enig pessimisme. Verder krijgen beleggers cijfers te verwerken over de industriële bedrijvigheid in Philadelphia, die in maart fors beter uitviel dan in doorsnee verwacht door economen.

De Fed verwacht pas volgend jaar weer aan de renteknop te draaien. Ook de maandelijkse afbouw van de balans wordt verlaagd en in september zelfs stopgezet. Volgens Fed-voorzitter Jerome Powell kan de centrale bank het beste geduldig zijn nu de situatie op de wereldwijde markten onrustig is en lagere energieprijzen de inflatie drukken. Vooral aandelen van Amerikaanse banken hebben last van de voorzichtige houding van de Fed, aangezien deze groep baat heeft bij een hogere rente.

Trump voerde de druk op Peking op. De VS gaat de al ingevoerde handelstarieven alleen opheffen als er een handelsakkoord op tafel ligt. Volgens ingewijden is China niet van plan om met alle door de Amerikanen gestelde eisen in te stemmen. Daarnaast willen de Chinezen garanties dat alle handelsbarrières daadwerkelijk verdwijnen na het bereiken van een vergelijk. Volgende week vliegt er waarschijnlijk een Amerikaanse topdelegatie naar China om het overleg voort te zetten.

Micron

Chipmaker Micron opent naar verwachting met groene cijfers. Het bedrijf verwacht een herstel in de chipmarkt later dit jaar. Verder kondigde Micron een productieverlaging aan als gevolg van momenteel tanende vraag naar chips.

Autoconcern Ford Motor benoemde Tim Stone als de nieuwe financiële directeur van het bedrijf. Stone neemt later dit jaar het stokje over van Bob Shanks die met pensioen gaat. Stone werkte eerder bij techreus Amazon en techbedrijf Snap.

Biogen

Biotechnoloog Biogen krijgt mogelijk klappen. Het bedrijf stopt met een test voor een van zijn medicijnen door tegenvallende resultaten.

De Amerikaanse beurzen gingen woensdag overwegend met verliezen de handel uit. De Dow-Jonesindex stond uiteindelijk 0,6 procent lager op 25.745,67 punten. De brede S&P 500 leverde 0,3 procent in tot 2824,23 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq nam wel 0,1 procent toe, tot 7728,97 punten.
voda
0
eBay start uitrol Google Pay

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Alphabet Inc -C-
$ 1.221,47 -2,54 -0,21 % NASDAQ
Apple Inc
$ 192,57 4,42 2,35 % NASDAQ
eBay Inc
$ 36,845 0,155 0,42 % NASDAQ
PayPal Holdings Inc
$ 103,40 1,06 1,04 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Online marktplaats eBay voegt Google Pay toe aan zijn eigen betaalomgeving om klanten een extra keuze te bieden. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

eBay kondigde vorig jaar aan dat het bedrijf zelf gaat optreden als intermediair voor betalingen tussen klanten, die daardoor een simpeler en betere betaalervaring zouden krijgen.

Het bedrijf wil de meerderheid van de betalingen in 2021 in zijn eigen omgeving uitvoeren.

Met de nieuwe optie kunnen klanten vanaf begin april met Google Pay op hun mobiele apparaat betalen, zonder dat daarbij de website hoeft te worden verlaten om in te loggen bij hun eigen bank.

Eerder voegde eBay al Apple Pay toe aan zijn betaalopties. Het bedrijf is ook bezig PayPal als betaaloptie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Leidende indicatoren stijgen

(ABM FN-Dow Jones) De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in februari fractioneel gestegen. Dit bleek donderdag uit een publicatie van The Conference Board.

De index steeg in februari met 0,2 procent op maandbasis tot een indexstand van 111,5.

De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nieuwe financiële man Ford komt van Snap

Gepubliceerd op 21 mrt 2019 om 13:49 | Views: 441

Ford Motor Company 15:42
8,57 +0,06 (+0,65%)

DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - Autoconcern Ford Motor benoemt Tim Stone tot nieuwe financieel directeur. De voormalige financiële man van Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, neemt later dit jaar het stokje over van Bob Shanks die met pensioen gaat.

Stone vertrok in januari bij Snap, na slechts acht maanden op zijn post te hebben gezeten. Hij was al de zoveelste topbestuurder die het bedrijf verliet. Vorig jaar zag Snap ook al strategiedirecteur Imran Khan vertrekken, net als directeuren voor onder meer productontwikkeling en juridische zaken. Stone werkte eerder voor webwinkelreus Amazon.
voda
0
Boeing plaatst extra controlelampje in 737 MAX

Gepubliceerd op 21 mrt 2019 om 16:35 | Views: 884

Boeing Company (The) 16:42
375,73 -0,43 (-0,12%)

CHICAGO (AFN) - Vliegtuigbouwer Boeing plaatst naar verluidt een extra controlelampje in zijn 737 MAX-toestellen die wereldwijd in de ban zijn gedaan na de twee fatale crashes. Volgens zakenkrant Financial Times is het lampje ervoor om piloten te waarschuwen als belangrijke sensoren niet werken.

Het gaat om een optionele toevoeging waarvoor vliegtuigmaatschappijen bij het bestellen van hun toestellen al konden kiezen. Het lampje zat echter niet standaard bij de prijs inbegrepen, waardoor veel maatschappijen ervoor hadden gekozen om het extraatje niet te laten inbouwen.

Boeing wilde tegenover de krant geen commentaar geven. Het lampje zou de bemanning onder meer moeten waarschuwen als de zogeheten 'angle of attack'-sensoren niet werken. Die geven aan hoe de hoek van de neus van het vliegtuig is ingesteld.

Er wordt al een tijdje vermoed dat problemen met zo'n angle of attack-sensor een rol hebben gespeeld bij het ongeval met een 737 MAX in Indonesië waarbij vorig jaar 189 mensen om het leven kwamen. Sinds het neerstorten van een 737 MAX van Ethiopian Airlines vorige week staan alle ruim 300 toestellen van dit type Boeing bij luchtvaartmaatschappijen wereldwijd aan de grond.
voda
0
Openingsverlies op Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt zich vrijdag op te maken voor een lagere opening, nadat donderdag nog stevige winsten werden geboekt onder aanvoering van techaandelen.

Beleggers kijken vooral uit naar de voorlopige inkoopmanagersindices die vanmiddag op de rol staan. In Europa lieten die een duidelijke verslechtering zien, waarna de euro onder druk kwam te staan.

De euro/dollar noteerde op 1,1307.

Voor de Amerikaanse industrie wordt een daling van de index verwacht van 53,7 naar 53,0.

De Amerikaanse president Donald Trump blijft geloven in een handelsakkoord met China. Dit bleek uit een optreden van de president bij de zakenzender van het Amerikaanse Fox.

"Ik denk dat veel mensen wachten op een deal met China", zei Trump, die voorspelt dat een deal meer impact zal hebben dan de markt nu wellicht voorziet. "Ik denk dat we heel dicht bij een akkoord zijn", voegde hij toe, "maar dat betekent niet dat we er al zijn".

Nog altijd overwegen de VS om hogere importheffingen te zetten op auto’s en auto-onderdelen. En volgens Trump heeft de Europese Unie Amerika net zo slecht behandeld als China dit deed.

Het Chinese ministerie van handel bevestigde donderdag dat de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin op 28 en 29 maart China zullen bezoeken om verder te praten over een handelsakkoord, terwijl de Chinese vice-premier Liu He begin volgende maand naar Washington zal afreizen om de besprekingen voort te zetten.

Een mei-future voor een vat ruwe olie daalde donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,4 procent, ofwel 0,25 dollar, tot 59,98 dollar.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Nike opent vermoedelijk meer dan vier procent lager, ondanks dat de fabrikant het afgelopen kwartaal de omzet zag stijgen en weer zwarte cijfers wist te schrijven. De winst per aandeel kwam uit op 0,68 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op een winst van 0,66 dollar per aandeel.

Beursnieuweling Levi Strauss sloot donderdag circa een derde hoger op 22,49 dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg donderdag 1,1 procent tot 2.854,88 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 25.962,51 punten en de Nasdaq sloot 1,4 procent hoger op 7.838,96 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tiffany boekt forse winststijging

(ABM FN-Dow Jones) Tiffany heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst geboekt, ondanks een tegenvallende omzet vanwege een zwakkere vraag onder lokale klanten en een daling van het aantal Chinese toeristen. Dit bleek vrijdag na publicatie van de resultaten over het fiscale vierde kwartaal van de Amerikaanse juwelier.

Ondanks een winstwaarschuwing van het bedrijf half januari, reageerde de markt toch teleurgesteld, waardoor het aandeel in de elektronische handel voorbeurs 2,1 procent lager noteerde.

De juweliersketen zei dat de resultaten in lijn waren met de resultaten van de kerstverkopen.

Tiffany winst de nettowinst het afgelopen kwartaal praktische te verdrievoudigen. De juweliersketen boekte een nettowinst van 204,5 miljoen dollar, ofwel 1,67 dollar per aandeel, in vergelijking met 61,9 miljoen dollar pf 0,50 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. Vooraf door Refintiv geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 1,60 dollar.

De wereldwijde omzet van Tiffany daalde op jaarbasis met 1 procent tot 1,32 miljard dollar, terwijl analisten rekenden op 1,33 miljard dollar.

De vergelijkbare omzet daalde 2 procent, maar tegen constante valuta’s was echter sprake van een vlakke ontwikkeling van de verkopen. Analisten rekenden op een daling van 1,4 procent van de vergelijkbare omzet en een daling van 0,1 procent rekening houdend met wisselkoerseffecten.

Voor dit boekjaar voorziet de juweliersketen een lage enkelcijferige omzetgroei. Rekening houdend met valuta’s zal de stijging klein zei, voegde Tiffany toe. De winst per aandeel zal met ongeveer 5 procent stijgen, maar in de eerste jaarhelft nog onder druk staan, onder meer vanwege investeringen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse dienstensector en industrie groeien minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De samengestelde inkoopmanagersindex voor de dienstensector en industrie in de Verenigde Staten is in maart gedaald. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

De index daalde van 55,5 in februari naar 54,3 in maart. Dat is de laagste stand in zes maanden.

De index voor de industrie daalde van 53,0 naar 52,5 en die voor de dienstensector ging van 56,0 naar 54,8.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groothandelsvoorraden VS stijgen sterk

(ABM FN-Dow Jones) De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in januari flink gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

De groothandelsvoorraden stegen ten opzichte van december met 1,2 procent.

Op jaarbasis namen de groothandelsvoorraden in januari zelfs met 7,7 procent toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,19  +6,68  +0,77%  09:21
 Germany40^ 18.010,90 +0,84%
 BEL 20 3.881,53 +0,47%
 Europe50^ 4.969,95 +0,67%
 US30^ 38.280,02 +0,08%
 Nasd100^ 17.217,00 +0,04%
 US500^ 5.014,72 -0,04%
 Japan225^ 37.556,21 -0,44%
 Gold spot 2.308,07 -0,82%
 EUR/USD 1,0658 +0,05%
 WTI 82,09 +0,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +10,53%
ALLFUNDS GROUP +3,60%
Accsys +3,41%
PROSUS +2,98%
Philips Konin... +2,28%

Dalers

RANDSTAD NV -5,75%
NSI -2,89%
Alfen N.V. -1,37%
Arcadis -1,26%
B&S Group SA -1,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront