Energie « Terug naar discussie overzicht

Solar power...

6.115 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 ... 302 303 304 305 306 » | Laatste
voda
0
Staatssecretaris Knops: platte daken op Binnenhof krijgen zonnepanelen

De platte daken van het Binnenhof in Den Haag krijgen naar alle waarschijnlijkheid zonnepanelen. Dat heeft Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, aan de Tweede Kamer gemeld.

Samen met gedeputeerde Baljeu van de provincie Zuid-Holland en wethouder Van Tongeren van de gemeente Den Haag ondertekende Knops afgelopen september de Green City Deal EnergieRijk Den Haag. Het streven is dat de aan EnergieRijk Den Haag deelnemende complexen – waaronder het Binnenhof – uiterlijk in 2040 volledig gebruikmaken van duurzame energie. ‘Bij EnergieRijk Den Haag gaat het om de verduurzaming van vele rijksgebouwen op ongeveer 5 vierkante kilometer in Den Haag. Met de verduurzaming van die panden, waaronder het Binnenhof, kan massa en schaalgrootte worden bereikt’, aldus Knops.

Het Binnenhofcomplex krijgt na de renovatie een centrale energievoorziening, die kan worden aangesloten op duurzame bronnen voor warmte, koude en elektriciteit. ‘Het is mijn ambitie dat het Binnenhof na de renovatie geen aansluiting meer op het aardgasnet heeft en dat het gebruik van niet-hernieuwbare energie wordt afgebouwd’, aldus Knops.

Als onderdeel van de renovatie worden op de platte daken van het Binnenhof zonnepanelen geplaatst - als voorwaarde stelt Knops dat de duurzaamheidsmaatregelen 'een reële terugverdientijd kennen en passen binnen de kaders van de renovatie'. Ook worden de kappen en daar waar dit kostenefficiënt mogelijk is, worden ook (delen van) gevels en vloeren geïsoleerd. Verder wordt er led-verlichting geplaatst en komt er een daglichtafhankelijke regeling van de verlichting in combinatie met aanwezigheidsdetectie.

In het tweede kwartaal van 2019 is het voorontwerp van de renovatie gereed. Eind 2019 moet het definitieve ontwerp klaar zijn. De uitvoering vindt plaats in de periode zomer 2020 tot eind 2025.

Door Edwin van Gastel

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Crowdfunding voor zonnepanelenfabriek in Veendam, Innolane nadert financial close

De initiatiefnemers van zonnecellen- en zonnepanelenfabriek Innolane in Veendam naderen de afronding van de financiering voor hun fabriek. Om de periode tot financial close te overbruggen is crowdfunding gestart.

Innolane presenteerde in 2017 zijn plannen om een fabriek te starten waar zowel zonnecellen als zonnepanelen gemaakt worden. Sindsdien is het relatief stil rond het initiatief, maar met het succesvol starten van een crowdfundingscampagne – de benodigde 400.000 euro is in enkele dagen tijd al bijna volledig opgehaald – komen de ontwikkelingen in een stroomversnelling. De vergunningen en subsidies voor de fabriek zijn reeds verstrekt en de zogenaamde termsheets van de vreemd vermogensverstrekkers zijn reeds vergeven. ‘INN zit in de laatste fase voor financial close en heeft liquiditeit nodig om de marketingkosten en kosten voor de laatste due diligences te financieren’, aldus de informatie op crowdfundingsplatform Greencrowd.

Van 185 naar 550 megawattpiek
Financial close – en daarmee aflossing bij de crowdfunders – wordt op dit moment verwacht eind juni 2019, maar dit kan ook enkele maanden later worden. Wanneer financial close plaatsvindt rondom juni 2019 kan de productie rond juni 2020 worden opgestart en rond september 2020 volledig operationeel zijn.

Innolane wil in eerste aanzet een productiecapaciteit van 185 megawattpiek per jaar opzetten. Hiervoor is een investering van 85,6 miljoen euro vereist. De productiecapaciteit moet vervolgens uitgebreid worden naar een niveau van 550 megawattpiek per jaar.

340 wattpiek
Het INN-zonnepaneel zal vanaf productiestart een vermogen leveren dat hoger is dan 340 wattpiek. Daarbij gaat het in eerste instantie om een monofacialzonnepaneel. Hierbij wordt gebruikgemaakt van hetero junctiezonnecellen en de smart wire connection technology (swtc) voor de productie van de zonnepanelen. Beide technologieën zijn ontwikkeld door de Zwitserse machinebouwer Meyer Burger. INN claimt het eerste bedrijf ter wereld te zijn dat deze 2 technologieën combineert in een volledig geïntegreerde commerciële productielijn.

De efficiëntie van de zonnecellen zal bij de start >23 procent zijn en geleidelijk toenemen tot >26 procet. De initiële celefficiëntie is reeds aangetoond in een industriële pilotproductielijn bij Meyer Burger in Duitsland.

Waferproductie en bifacial
INN kan door de toepassing van innovatieve productieapparatuur de waferdikte verminderen tot <100 micron. Dit kan zonder verlies van efficiëntie, zonder extra breuk en met dezelfde productiesnelheid. Omdat de logistiek voor dunne wafers volgens INN moeilijk en zeer kostbaar is, zal het zagen van de wafers daarom in een later stadium geïntegreerd worden in het INN- productieproces.

INN wil zich zo ontwikkelen tot een toonaangevende leverancier zijn van bifacial glas-glaszonnepanelen die het hoogste rendement in kilowattuur per vierkante meter leveren met daarbij een concurrerende kostprijs per kilowattuur.

Door Edwin van Gastel

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Enexis netbeheer sluit 300.000e zonnepanelensysteem aan

Enexis Netbeheer heeft in februari het 300.000e zonnepanelensysteem met een kleinverbruikersaansluiting verwelkomd. De mijlpaal werd bereikt nadat 2018 een recordjaar was voor de netbeheerder.

Enexis meldde aan de redactie van Solar Magazine in januari namelijk al dat men in 2018 78.391 pv-systemen heeft verwelkomd. Daarbij stelde de netbeheerder de 300.000e aansluiting in zicht te hebben.

Het plaatsen van zonnepanelen blijft volgens Enexis onverminderd aan populariteit winnen bij consumenten en bedrijven: ‘In 2012 is de opmars van zonnepanelen begonnen. Na een aantal redelijk stabiele jaren, werd er in 2017 een record bereikt met ruim 54.000 nieuwe zonnepanelensystemen. In 2018 werd dat record verpulverd met meer dan 78.000 nieuwe zonnepanelensystemen in Enexis-verzorgingsgebied. Om zeker te weten dat de opgewekte energie ook daadwerkelijk teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet, wordt aangeraden om het zonnepanelensysteem aan te melden bij de netbeheerder. Dit kan via de website energieleveren.nl.’

Op deze manier kan de netbeheerder naar eigen zeggen tijdig anticiperen wanneer overbelasting dreigt en eventueel netverbeteringen uitvoeren.

Door Edwin van Gastel

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Crowdfunding voor 4.768 zonnepanelen bij Leyenzon

ZonnepanelenDelen heeft de crowdfunding afgerond voor 4.768 zonnepanelen in Buggenum, op Zonnedak Leyenzon. De voormalige kleiwarenfabriek in Buggenum krijgt hierdoor binnenkort een pv-systeem.

De eigenaar Ruud Boonen van Boonen Vastgoed & Ontwikkeling wil het dak beschikbaar stellen voor een collectief zonne-energieproject. Bijzondere aandacht is er namelijk voor het ontwikkelen van herbestemmingsprojecten in de provincie Limburg. Er zijn verschillende plannen voor in de hallen, zoals een stalling voor caravans en boten, een indoorruimte voor obstacle runs en een toeristisch knooppunt.

Het doel van het zonnedak is om iedereen de mogelijkheid te geven hier zelf zonne-energie op te wekken. 279 ZonneDelers hebben in totaal 190.000 euro geïnvesteerd. Het volledige pv-systeem krijgt een vermogen van 1,4 megawattpiek hebben. Jaarlijks zal het zonnedak bijna 1,2 miljoen kilowattuur zonnestroom opwekken.

Door Els Stultiens

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Duizenden zonnepanelen op rioolwaterzuiveringen waterschap

Op de terreinen en bedrijfsgebouwen van 8 rioolwaterzuiveringen gaat Waterschap Drents Overijsselse Delta zonnepanelen plaatsen. In 2021 wil het waterschap 40.000 zonnepanelen exploiteren.

De hiermee opgewekte elektriciteit wordt gebruikt om de rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi) voor een groot deel op ‘eigen zonnekracht’ te laten draaien. De eerste 8 locaties zijn de rwzi’s in Meppel, Smilde, Beilen, Vollenhove, Genemuiden, Kampen, Hessenpoort (Zwolle) en Spoolde (Zwolle).

Het waterschapsbestuur heeft hiervoor een krediet beschikbaar gesteld van 3,8 miljoen euro. De terugverdientijd van de zonnepanelen ligt naar verwachting tussen de 10 en 13 jaar. De plaatsing van de zonnepanelen wordt verwacht vanaf het derde kwartaal in 2019. De 8 locaties waarmee wordt gestart, kunnen in totaal circa 3,75 miljoen kilowattuur groene elektriciteit opwekken. Dit draagt voor ongeveer 14 procent bij aan de ambitie van het waterschap om in 2025 energieneutraal te zijn.

Door Els Stultiens

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
1.300 zonnepanelen voor Amsterdamse studentencomplexen DUWO

DUWO gaat in Amsterdam 3 grote studentencomplexen uitrusten met in totaal 1.300 zonnepanelen. De eerste zonnepanelen zijn onlangs in de Eerste Ringdijkstraat op het dak gehesen.

‘We zijn volop bezig met duurzame nieuwbouw en het verduurzamen van onze bestaande panden’, vertelt Sander Hooglugt, teamleider bedrijfsbureau. Het voorstel om het complex aan de Jacques Veltmanstraat in Amsterdam te voorzien van zonnepanelen kwam van een bewoner. Door een recente wijziging in de regelgeving kreeg DUWO de ruimte om dit te realiseren. ‘Naast de Jacques Veltmanstraat nemen we ook onze complexen in de Eerste Ringdijkstraat en Krelis Louwenstraat mee in dit project. In totaal brengen we 1.300 zonnepanelen aan. Een investering van zo’n 500.000 euro, waarmee we op jaarbasis 227.000 kilogram CO2 besparen. Bewoners hoeven hierdoor minder te betalen aan de energieleverancier. Een deel hiervan geven ze terug aan ons, waardoor wij weer kunnen investeren in nog meer duurzaamheidsprojecten.’

Om bestaande complexen energiezuiniger te maken, investeert DUWO in isolatie en hernieuwbare-energiebronnen. ‘Daarnaast sturen we op duurzaam bewonersgedrag. Studenten krijgen tips om hun energieverbruik te verlagen. Simpele maatregelen zoals slim ventileren en verwarmen, korter douchen of het aanbrengen van radiatorfolie leiden tot significante besparingen tussen 10 en 40 procent.

Studenten werken hier graag aan mee. Jongeren vinden het belangrijk om duurzaam om te gaan met de wereld. Dit bleek onder meer uit een duurzaamheidsenquête die we vorig jaar hebben gehouden en waarop meer dan 1.000 bewoners hebben gereageerd.’

Naast Amsterdam investeert DUWO ook in Leiden en Delft in het aanbrengen van zonnepanelen.

Door Marco de Jonge Baas

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
25 procent van 300.000 zonnepanelen Kristal Solar Park geplaatst

25 procent van de ruim 300.000 zonnepanelen van het Kristal Solar Park in Lommel is door ENGIE Fabricom geplaatst. De Belgische zender TV Limburg nam een kijkje bij het grootste zonnepark van België.

In Lommel werd in december een start gemaakt met de bouw van het Kristal Solar Park. De verwachte koppeling aan het elektriciteitsnetwerk van het zonnepark is voorzien voor eind juni 2019, als de eerste ingebruikname plaatsvindt. Een internationale tenderprocedure leverde ENGIE Fabricom als winnaar op. De daadwerkelijke overdracht van het zonnepark vindt plaats in december 2019.
Bekijk de reportage van TV Limburg door op onderstaande afbeelding te klikken (de video opent zich in een nieuw venster).

Lees het eerder verschenen artikel ‘Zonnepark van 100 megawattpiek gaan we in Vlaanderen niet snel meer zien’ hier in de december 2018-editie van Solar Magazine.

Door Edwin van Gastel

(met video)

embed.deburen.tv/tvl/XZRBeMvJoQGW/

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
China wil miljoenen zonnepanelen in de ruimte plaatsen

China bereidt een ambitieus project voor: het land wil vele miljoenen zonnepanelen in de ruimte plaatsen. Nog voor het jaar 2025 moet een pilotproject van start gaan.

Met enkele gigawattpiek zon-pv in de ruimte wil China uiteindelijk 24 uur per dag zonnestroom opwekken. China’s Academy of Space Technology werkt volgens de Chinese technologiekrant Science and Technology Daily aan een systeem waarbij de zonnestroom via microgolven doorgezonden wordt naar een ontvanger – een soort magnetron of laser – op het land.

De pv-plant zou in staat zijn om continu zonne-energie te benutten – zelfs als het bewolkt is op aarde – omdat de zonnepanelen hoog boven de wolken op aarde zou zweven. Als het testproject goed zou verlopen willen de Chinezen tot 2050 grotere en krachtigere proeven uitvoeren tot 2050.

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Saba draait voor 100 procent op zonne-energie

Het eiland Saba heeft een mijlpaal bereikt. Op woensdag 20 februari draaide het gehele eiland gedurende 2 uur op zonne-energie. Tussen 3 en 5 uur ’s middags werden de dieselgeneratoren daarom uitgeschakeld.

SMA en Ecorus wonnen vorig jaar de aanbesteding om op Saba een zonnepark met batterij te bouwen. Momenteel rondt SMA Sunbelt Energy – dat het energieopslagsysteem levert – de laatste werkzaamheden af. Ecorus plaatste eerder al de 2.960 zonnepanelen, goed voor 1 megawattpiek pv-vermogen. Saba, behorend tot Carabisch Nederland (de BES-eilanden, oftewel Bonaire, Sint Eustatius en Saba), beschikt daardoor nu over 2 zonneparken.

Saba Electric Company plukte daar afgelopen week de vruchten van. Want niet alleen op woensdag, maar ook op donderdagochtend 21 februari draaide het volledige eiland op zonne-energie. De verwachting is dat Saba op zonnige dagen 9 tot 10 uur volledig in zijn eigen stroom kan voorzien zonder diesel te hoeven gebruiken.

Door Edwin van Gastel

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Al Babtain inks SAR 61 million deal for solar power steel structure

Mubasher reported that Al Babtain Power Telecommunication Co signed a six-month contract at a value of SAR 61.15 million (USD 16.31 billion) to supply solar power steel structures to Baynouna solar project in Jordan.

On Monday, 11 March, Al Babtain Power Telecommunication inked a SAR 260.66 million agreement with Spain’s Europea de Construcciones Metalicas SA to provide concentrated solar power steel structures to Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park – Phase IV.

Source : Mubasher
voda
0
Chile tests floating solar panels to power mine, save water

Fox News reported that a floating island of solar panels is being tested in Chile as a way to generate clean energy and reduce water loss at mine operations, a cornerstone of the Andean country's economy that uses huge amounts of electricity and water. The experimental "Las Tortolas" power-generating island is being run by the giant Anglo American mining company at its Los Bronces mine, and the initiative comes as the government pushes to put Chile at the forefront of renewable energy use in Latin America and the world.

The 1,200 square foot array of solar panels was inaugurated Thursday by Chilean Mining Minister Baldo Prokurica. Officials said that if the test is successful, the USD 250,000 plant could be expanded to cover 40 hectares, or nearly 100 acres. The array floats in the middle of a pond that is used to contain the refuse from mining, known as tailings, and it is expected that its shadow will lower the water temperature and reduce evaporation by 80 percent. Thus, the mine would retain more of that water for its operations and could reduce the amount of fresh water it pumps in the dry mountainous region where water is a scarce commodity.

Mr Patricio Chacana, Los Bronces' vice president of operations said that "With this system, we can make our fresh water consumption more efficient, in line with our goal of re-imagining mining and reducing Anglo American's fresh water consumption by 50 percent by 2030, as well as the CO2 emissions by producing non-polluting energy.”

If the yearlong experiment works as planned, the solar panel island could be expanded and new ones could be installed at other mining ponds. Experts say there are approximately 800 such ponds in Chile.

The mining minister said that "It is an excellent idea for the traceability of the mining industry and especially in terms of more efficient use of water. This is a company that recycles 76 percent of the water it uses in its processes.”

In addition, Prokurica said the Mining Ministry is working on a plan to improve the safety of the mine holding ponds, to guard against failures such as one at an iron ore mine recently in Brazil that unleashed a wall of mud that killed at least 186 people and polluted hundreds of miles of river. Many of the tailing ponds in the north of the country are near urban centers.

Source : Fox News
voda
0
De Nederlandse zonnepanelenfabrikant Exasun heeft op de eerste beursdag van Solar Solutions de innovatieaward gewonnen met haar terracotta X-tile zonnepanelen.

Op de eerste beursdag zijn meerdere awards uitgereikt. Zo heeft Technische Unie de Best Promotion Award van Solar Solutions gewonnen omdat zij de meeste bezoekersregistraties heeft gegenereerd voor de zonne-energievakbeurs. Solar Nederland heeft de Best Promotion Award van Duurzaam Verwarmd gewonnen omdat zij voor deze duurzame warmtebeurs de meeste bezoekers heeft geworven.

De jury van de Solar Solutions Innovation Award – bestaande uit Wijnand van Hooff (TKI Urban Energy), Arno Smets (TU Delft), Ando Kuypers (Solliance) en Edwin van Gastel (Solar Magazine) – schrijft in het juryverslag het volgende over de innovatie van Exasun: ‘Het belang van de residentiële markt is groot, dit ondanks het geweld van de grote zonneparken. Voor de Nederlandse burger is het allerbelangrijkste van zonnepanelen dat ze mooier. Verrommeling op het dak moet tegengegaan worden. Oplossingen zoals Exasun die ontwikkeld heeft, dragen hier aan bij. De terracottakleur van dit zonnepaneel past uitstekend bij de Nederlandse markt. Daarbij is er volop aandacht voor het belangrijke issue: de vermindering van de opbrengst door het aanbrengen van kleur. Exasun werkt hard om de meerprijs van 10 tot 15 procent en het opbrengstverlies van 20 procent te verlagen. Zo is het bedrijf er al in geslaagd om met de kleur grijs een opbrengstverlies van slechts 6 procent te realiseren. Deze innovatie is een belangrijke stap. Men mag nog niet op de lauweren rusten. We zijn er nog niet.’

Door Edwin van Gastel

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Solarfields bouwt eerste zonthermische park in Groningen: ‘De transitie naar duurzame warmte is een gigantische opgave’

Met het warmtenet Noordwest gaat Groningen ruim 10.000 bedrijven, instellingen en huishoudens voorzien van duurzame warmte. Een zonnewarmtepark van Solarfields wordt daarbij een van de bronnen.

Het eerste zonthermische park van Solarfields wordt, indien de vergunningverlening en financiering rondkomen, aangelegd op het baggerdepot Dorkwerd bij het Zernike universiteitscomplex, net ten noorden van Groningen stad. Solarfields ontwikkelt dit park samen met K3 Delta. Het park is op korte afstand van het warmtenet dat ruim 10.000 bedrijven, instellingen en huishoudens van duurzame warmte gaat voorzien.

‘Dit warmtenet moet worden gevoed door meerdere bronnen’, stelt Jelmer Pijlman van Solarfields. ‘Alleen zo creëer je voldoende capaciteit en flexibiliteit om het net van voldoende duurzame warmte te voorzien, dag én nacht, het hele jaar door. Die mix kan bijvoorbeeld komen uit de restwarmte van datacenters, groen gas en ons park. Dat wordt 12 hectare groot. We maken gebruik van de kennis en technologie van onze Deense partner, die al veel ervaring heeft met het aanleggen van dit soort installaties.’

Lees hier het volledige artikel ‘De transitie naar duurzame warmte is een gigantische opgave’ in de maart 2019-editie van Solar Magazine.

Door Edwin van Gastel

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Sweco brengt kansrijke spoorbermen ProRail voor zonneparken in kaart

Ingenieursadviesbureau Sweco heeft in opdracht van ProRail in kaart gebracht welke gronden van ProRail kansrijk zijn voor de aanleg van zonneparken. Hiertoe is 3.200 hectare spoorbermen geanalyseerd.

In de komende maanden zullen de meest kansrijke locaties door ProRail verder worden onderzocht, om de uiteindelijke realisatietrajecten te starten. Sweco heeft namelijk gekeken welke van de 7.000 kilometer spoorbermen (red. circa 3.200 hectare) van ProRail kansrijke zonnepark-locaties zijn. Ook zijn de (aanpalende) percelen van de NS toegevoegd aan de analyse.

In een GIS model zijn berekeningen uitgevoerd op basis van verschillende data-lagen, zoals de afstand tot de onderverdeelkast gecombineerd met andere kwantitatieve gegevens. Met de vastgestelde criteria – denk aan beschikbaarheid, onderhoud, bereikbaarheid, veiligheid en ecologie - is een landelijke inventarisatie uitgevoerd.

ProRail heeft een stevige duurzaamheidsambitie en wil klimaatneutraal worden. Om dit te bereiken, wil ProRail net zoveel elektriciteit op hun assets (laten) opwekken als zij verbruiken. Daarbij wordt gekeken naar het inzetten van gronden van ProRail, waarbij landschappelijke en ecologische inpassing belangrijke factoren zijn. Gerald Olde Monnikhof, Programmamanager Duurzaamheid bij ProRail: ‘Zonneparken op deze gronden kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan onze duurzaamheidsdoelstelling en de energietransitie van Nederland te versnellen.’

Door Edwin van Gastel

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
1,65 miljoen van Postcode Loterij voor Energietuinen met zonneparken

De Postcode Loterij geeft een boost aan het opwekken van duurzame energie in zogenaamde Energietuinen door heel Nederland, met een extra schenking van 1.650.000 euro voor de Natuur- en Milieufederaties.

Met het project wil de stichting Natuur- en Milieufederaties zichtbaar maken dat grootschalige opwek van duurzame energie ook mooi kan zijn én kan samengaan met natuur en recreatie.

‘Wij zijn hier zo ontzettend blij mee’, laat netwerkdirecteur Annie van de Pas weten. ‘Om klimaatverandering tegen te gaan, is grootschalige duurzame energieopwek essentieel. Als Natuur- en Milieufederaties vinden we dat dit niet ten koste moet gaan van ons landschap en de natuur. Met het project Energietuinen laten we laten zien dat het anders kan. Dat duurzame energie van waarde kan zijn voor landschap en omgeving.’

Met de 1,65 miljoen van de Postcode Loterij gaan de Natuur- en Milieufederaties de komende 5 jaar ten minste 2 iconische Energietuinen realiseren. Op deze locaties komt bijvoorbeeld een zonnepark met natuur, wandel- en fietspaden en moestuinen.

De multifunctionele Energietuinen worden in cocreatie met de omgeving en belanghebbenden ontworpen en uitgevoerd. Een uitgebreid traject van voorlichting, educatie, samenwerking en begeleiding maakt onderdeel uit van het project. Hiermee willen de Natuur- en Milieufederaties de betrokkenheid onder burgers versterken en de professionaliteit van de burgerbeweging vergroten. Met de bedoeling dat er over een aantal jaar in heel Nederland plekken gaan ontstaan waar duurzame energieopwekking samengaat met natuur en landschapswaarden, recreatie en educatie.

Door Els Stultiens

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Sunprojects en Dromec winnen aanbesteding voor drijvende zonneparken Waterbedrijf Noord-Holland

De combinatie Sunprojects en Dromec heeft de aanbesteding gewonnen voor het ontwerpen, leveren en plaatsen van een drijvend zonne-energiesysteem op de locaties Hoofddorp en Andijk van Waterbedrijf Noord-Holland.

Het Waterleidingbedrijf Noord-Holland, kortweg PWN, startte in februari een niet-openbare aanbesteding gestart voor het laten plaatsen van 10,2 megawattpiek aan zonnepanelen. De aanbesteding bestaat uit 2 percelen.

De aanbesteding beslaat een vermogen van 10,2 megawattpiek. Daarnaast is er een optie tot een uitbreiding van de pv-installatie tot maximaal 50 procent bedekking van het spaarbekken. Het totale (extra) vermogen bedraagt circa 16,7 megawattpiek.
foto: © Kitthanes Ratanasira Anan | Dreamstime.com?

Door Els Stultiens

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Campagne GreenBiz IJmond: 100.000 vierkante meter en 10 megawattpiek zonnepanelen

Een campagne van GreenBiz IJmond om ondernemers over te laten stappen op zonne-energie leidt tot de aanleg van 100.000 vierkante meter en 10 megawattpiek aan zonnepanelen.

Meer dan 20 ondernemers dingen hiertoe mee naar subsidie in de voorjaarsronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+).

Onder de noemer GreenBiz IJmond werken ondernemers in de IJmond samen aan het verduurzamen van het eigen bedrijf én het bedrijventerrein. GreenBiz IJmond wordt ondersteund door Omgevingsdienst IJmond. GreenBiz IJmond heeft de bedrijven begeleidt bij de SDE+-aanvraag. ‘De aanvraag van de SDE+ subsidie en het opschalen van de duurzame productie van energie in de IJmond staat niet op zichzelf’, vertelt Jan Boudesteijn, voorzitter van GreenBiz IJmond. ‘Het is, wat ons betreft, de opmaat naar het realiseren van een lokale energie markt. GreenBiz Energy noemen we dat.’

Donderdag 4 april vindt de kick-off van GreenBiz Energy plaats. Ondernemers die interesse hebben om ofwel zonne-energie te produceren ofwel lokale energie af te nemen, zijn welkom in de Vuurlinie in Beverwijk.

Door Els Stultiens

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
De ontwikkelingen gaan steeds sneller:

SunPower E series 415W Monocrystalline PV Modules
IN STOCK

Company Info:

Global headquarters based in Silicon Valley since 1985 Total solar energy generated >18,000,000 MWh, diversified global portfolio leading residential, commercial and utility solar energy markets, World's highest efficiency solar panels featuring SunPower Maxeon cell technology, More than 200 patents for solar technology

Product:

415W | Mono crystalline 128 cell | 72.9V Vmpp | 5.69A Imp | 1500V IEC & UL | Positive power tolerance +5% | Efficiency 19.9%

Mech:

2067 X 1046 X 46 mm (lXwXt) | 25.4kg | IP 67 | Class 2 silver anodised frame

Certifications:

Optimised for Desert conditions | Standard Tests4 IEC 61215, IEC 61730 Rated to 1500 V | UL 1703 (Type 2 Fire Rating) | Quality Certs ISO 9001:2008 | ISO 14001:2004 | EHS Compliance OHSAS 18001:2007 | PV Cycle Ammonia Test IEC 62716 | Desert Test 10.1109/PVSC.2013.6744437 | Salt Spray Test IEC 61701 (maximum severity) | PID Test Potential-Induced Degradation free:

Warranty:

SunPower provides the best 25 year Combined Power and Product warranty in the industry, providing coverage regardless of product defect or power loss.

Click here for Datasheet

powernsun.com/sunpowerr-e-series-sola...
voda
0
voda
0
Alfen ontwikkelt micronet voor zonnepark Almere

(ABM FN-Dow Jones) Alfen gaat een micronet ontwikkelen voor zonnepark Zuyderzon in Almere. Dat meldde het bedrijf woensdag zonder financiële details te geven.

Alfen kreeg de opdracht van de ontwikkelaar van het park, het Duitse PFALZSOLAR. Het bedrijf gaat onder andere negen transformatorstations voor zonne-energie leveren van 800 volt.

"We zijn zeer trots dat wij voor een project van deze omvang in onze eigen omgeving in Almere zijn uitgekozen", stelde directeur projectontwikkeling Serge Kraaijeveld van Alfen. Het project biedt Alfen een goed podium om zijn slimme netwerkoplossingen te laten zijn, voegde Kraaijeveld toe.

Het park met zonnecellen beslaat 25 hectare, of bijna vijftig voetbalvelden, en kan ruim 9.000 huishoudens van energie voorzien.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
6.115 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 ... 302 303 304 305 306 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.387,83 +0,36%
 EUR/USD 1,0636 -0,07%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront