Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Burgers pas op uw pensioengeld !

4.005 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... 197 198 199 200 201 » | Laatste
ONN
0
Pssst josti, alweer goed bezig. Ga zo door! :)))

quote:

josti5 schreef op 9 maart 2019 09:45:

Ik durf mijn nek wel uit te steken, hoor:

Eigen bloopers: KPN Qwest, Landis, Isotis, laatste contract Legio Lease (Aegon Feestplan).
Galapagos jaren geleden verkocht op 3 euro...

En feitelijk AL het uitbestede geld: van Lanschot World Equity (nog 30% van de inleg over, na 12 jaar), Koopsommen van Aegon en Fortis (na 10 jaar allebei een zelfde 'resultaat van 2,43%, hoe toevallig!), de oplichters van Inter FX, de groene oplichters GoodWood (gelukkig nog bijtijds inleg terug + 2 jaar rente) en Eco Capital (gehele inleg weg, bij één uitbraak 'teakboomziekte' luttele maanden vóór 1e grote uitbetaling na 15 jaar), 'afgebrande' vijgenplantage in Portugal (oplichting), en ik heb nog een 25-jarig 'geldmandje' bij Koerskompas lopen (rendement na 20 (?) jaar -73%).

ONN
0
Gelukkig zijn er behalve de minnen ook plussen, zou (ook) Peter zeggen :)))

Houd jullie taai hè ?!
whammy
0
quote:

josti5 schreef op 13 maart 2019 12:50:

[...]

De gebeurtenissen en enorme verliezen van 2008 en verder hebben er duidelijk flink ingehakt, met weinig overlevenden en veel gefrustreerden.
De laatste groep tiert hier nog intensief rond: jaloezie, voortkomend uit verlies en frustratie, is een vreselijk iets, zo lees ik hier dagelijks weer...

De angst zit er nog duidelijk in. Dat merk je aan alles. We hebben nog steeds TINA dankzij Draghi c.s.
[verwijderd]
0
quote:

hirshi schreef op 13 maart 2019 11:19:

[...]
Anders moet je maar eens uitleggen waarom je niet meer uit het leven kunt halen als je rijk bent.
Wel eens een cursusje logica gevolgd? Kan ik je aanraden!
josti5
2
2008drama
0
quote:

josti5 schreef op 13 maart 2019 12:50:

[...]

Pssst Peter, ik noem geen namen, maar enkele schrijvers heb ik hoog zitten, en naar hen 'luister' ik steeds met grote belangstelling.
Zij helpen mij, mijn visie breed te houden.
De notoire pestertjes helpen mij, mijn visie scherp te houden, en vooral ook mijn taaiheid te behouden: zonder de laatste categorie zou ik wel eens minder op IEX kunnen komen...
Feitelijk bereiken zij bij mij met hun persoonlijke aanvallen, pesterijen en verdachtmakingen het tegendeel van hun bedoelingen :-)

Dit alles neemt natuurlijk de verschraling die helaas is opgetreden, niet weg.

De gebeurtenissen en enorme verliezen van 2008 en verder hebben er duidelijk flink ingehakt, met weinig overlevenden en veel gefrustreerden.
De laatste groep tiert hier nog intensief rond: jaloezie, voortkomend uit verlies en frustratie, is een vreselijk iets, zo lees ik hier dagelijks weer...

ha ha! Wedje? Ik lak uiteraard wel mijn domicile weg, vanwege brandstichting, handgranaten en andere dreigzegels...maar ben best bereid om je niet alleen mijn tirades te verschaffen maar ook mijn trades... van afgelopen maand. Ik gooi ze in de dropbox van IEX, jij je Lazio posities de rest van je porto, je handel. ben ik niet in geïnteresseerd. Deal?

Daarna wil ik wel het recht om of the gniffelen, te brullen of schouderophalend te gnuiven.

Lijkt toch erg aantrekkelijk.
ffff
0
quote:

ONN schreef op 13 maart 2019 12:58:

Gelukkig zijn er behalve de minnen ook plussen, zou (ook) Peter zeggen :)))

Houd jullie taai hè ?!
Vorig jaar , dus 2018 een beroerd jaar. Zomaar evntjes 15,1 procent waardevermindering van de portefeuille.

Maar de laagste stand voor AEX was 472 en volgens drie gekende posters in de KK zou het allemaal nog veel verder zakken, wellicht zelfs naar de 400 schreef/ postte er eentje…

Vandaag, lees ik hierboven AEX 543 Dat is dus gerekend vanaf die bodem weer een herstel van 71 punten en daar zit dan nog niet de dividenduitbetalingen bij die er ondertussen spaarzaam geweest zijn.

Gelukkig houden we ons taai, ONN, al lult het nu wel heel wat gemakkelijker dan ruim tweeëneenhalf maand geleden.

Zwitserleven
0
In het voorgaande is reeds veel over pensioen geschreven van verschillende kanten. In mijn optiek blijft het voornaamste probleem de lage rekenrente en de onbetrouwbaarheid van de overheid.

De overheid heeft zelf een greep uit de kas (ABP) gedaan toen er overschotten waren en nooit meer bijgestort. Bedrijven hebben destijds ook premievrijstelling gekregen, maar die blijven aansprakelijk voor tekorten. Ik begrijp dus niet dat de bedrijfstakpensioenfondsen geen bijstorting van de bedrijven verlangen als die ooit premievrijstelling hebben gekregen of geld hebben onttrokken.

Vroeger werkte je je hele leven voor 1 werkgever. Door te wisselen en een salarisverhoging ontstaat een pensioengat. Daarnaast is de eindloonregeling omgezet naar beschikbare premie, middelloon en andere varianten. Over de jaren heeft dit ertoe geleid dat steeds minder mensen tot 70% van het laatst verdiende loon gaan komen, de oude benchmark van het eindloon. Door de AOW leeftijd aan te passen komt er een gat te liggen tussen wanneer je pensioenaanspraken gaan uitkeren, levensverzekeringen en lijfrentes vrijvallen en je je AOW krijgt. Een ieder zal initieel van 65 jaar zijn uitgegaan. De werkelijkheid ziet er anders uit.

Voor het gat kun je natuurlijk sparen. Dit kan gefaciliteerd door de belasting of je spaart/belegd zelf. Bij deze laatste variant heb je volledige vrijheid (en flexibiliteit), maar betaal je er ook nog eens vermogensrendementsheffing over. Over het geld waarover je reeds loonbelasting hebt betaald!
De waarde van je eigen beleggingen is overzichtelijk. Die van het pensioenfonds worden bepaald aan de hand van allerlei regels die het rendement niet ten goede komen. Het punt is alleen: hoeveel mensen hebben de discipline en de kennis het zelf op te bouwen en beginnen hier tijdig mee?

Velen hebben een huis gekocht met een beleggingshypotheek of aflossingsvrij. Konden het net betalen dmv de renteaftrek. Ik denk dat er geen adviseur is geweest die heeft aangeraden de renteaftrek te sparen als men wat ruimer zit. Gevolg: DNB begint een campagne over de schuldenrisico’s omdat niet afgelost wordt op hypotheken. Wie lossen braaf af: alle gepensioneerden. Die vaak ook nog eens een mooie bankrekening hebben die niks oplevert. Horen we daar de DNB over? Welnee, die verzint een rekenrente voor de pensioenaanspraken. Het makkelijkst verdiende geld in het verleden was het aflossen van het huis. Met de lage rente in de afgelopen jaren zou je een dief van je eigen portemonnaie zijn geweest mits je je hypotheek op een lage rente hebt af/overgesloten. Op de beurs was meer te verdienen indien belegd in de juiste aandelen. Met een huis reeds in portefeuille heb je gelijk spreiding.

Het grote probleem begint te worden, dat de meeste mensen netaan rond kunnen komen en dus absoluut niets sparen. Of het motto ‘lang leve de lol’ volgen en spenderen wat ze hebben. De grote groep ZZP’ers bouwt in de meeste gevallen geen pensioen op (vele blijken überhaupt geen belasting te betalen). Het aantal bijstandtrekkers gaat waarschijnlijk toenemen en een steeds kleinere groep werkenden moet dit opbrengen. Oftewel: ik voorzie nog hogere belastingen. Gepensioneerden moeten tzt hun biezen pakken en naar goedkopere oorden gaan. Net zoals bedrijven ook de goedkoopste vestigingsplaats zoeken.

Ben benieuwd hoe men hier zijn portefeuille opbouwt: groeiaandelen of meer een focus op waarde om zijn doelen te bereiken? In hoeveel aandelen wordt belegd, beschermen meet opties of extra verdienen met calls schrijven?

Vorig jaar uiteindelijk -2%. Hoop dat dit jaar beter afloopt.
haas
0
Verlies op afgestoten bpf’en blijft Achmea achtervolgen

De afbouw van de administratieve dienstverlening aan verplichtgestelde bedrijfstakpensioenfondsen blijft Achmea voorlopig geld kosten. Het nieuwe bedrijfsonderdeel Achmea Pensioenservices verloor afgelopen jaar €29 mln.
Beperktedijkbewaking
0
50PLUS wil dat pensioenfondsen niet hoeven te korten bij een dekkingsgraad van 100 procent of hoger. Zo voorkom je kortingen op heel veel pensioenen. Want korten op pensioenen, dat kan en mag niet! Kijk hieronder naar de uitslag van de stemming en zie wie – net als 50PLUS – géén kortingen op de pensioenen wil. En wie wel…
Bijlage:
josti5
0
Ik ontvang gelukkig een vast bedrag. Weliswaar geen indexatie, maar ook geen korting.
Een niet-geïndexeerd pensioen leek indertijd niet bepaald goed, maar bij de Amerikaanse bazen was dit het hoogst haalbare.
De gelegde bodem is achteraf best prettig, als ik zie, wat er met veel pensioenen gebeurt.
Zo is één van mijn zwagers, die zijn hele leven werkzaam is geweest in de metaalindustrie, al meer dan 10% gekort.
Daarbij had ik de mogelijkheid, tot m'n 70e een hoger vast bedrag te ontvangen, en na m'n 70e een lager.
Heb die kans maar gepakt, in de wetenschap dat het moment waarop de AOW pensioen-afhankelijk wordt gemaakt, snel dichterbij komt.
Al enkele jaren kun je de politiek horen roepen, dat 10.000 euro bruto een 'normaal' pensioen is, en 20.000 een 'hoog' pensioen.
Nou, dan weet een goed verstaander wel, hoe laat het is...

DeZwarteRidder
0
Nederlands pensioenfonds koopt deel Zaventem: ‘Prijskaartje bijna 1 miljard euro’

De Nederlandse pensioenuitvoerder APG, de Australische investeerder QIC en verzekeraar Swiss Life hebben samen een aanzienlijk aandeel gekocht in Brussels Airport, ook bekend als Zaventem. Het trio kocht het belang van 36 procent in de luchthaven van vertrekkend aandeelhouder Macquarie, een Australische investeringsbank.
Sander van Mersbergen 16-03-19, 14:14 Laatste update: 15:12

APG werkt namens het ABP, dat de pensioenen van ambtenaren beheert. Ook het Canadese pensioenfonds Omers en een consortium waarin het Nederlandse pensioenfonds PGGM deelnam, waren in de race om het belang in Zaventem te kopen. Zij hadden het nakijken. De Belgische krant De Tijd becijfert dat Zaventem in totaal 7 miljard euro waard is, en dat de drie partijen samen ongeveer 2 miljard euro betaalden.

Het kapitaal is na afronding van de deal als volgt verdeeld: APG 16,8 procent, QIC ook 16,8 procent, Swiss Life 2,4 procent, de Belgische overheid 25 procent plus één aandeel en pensioenfonds OTPP 39 procent. Dit zou betekenen dat APG een bedrag rond 1 miljard euro geïnvesteerd heeft. Het pensioenfonds noemt geen bedragen.

Afronding van de transactie vindt naar verwachting in de komende maanden plaats en is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder, meldt APG op zijn site. Patrick Kanters, Managing Director Global Real Assets bij APG: “Als pensioenbelegger zijn wij voortdurend op zoek naar aantrekkelijke investeringen in infrastructuur wereldwijd, die ons helpen om stabiele en lange termijn rendementen te realiseren voor ABP en andere pensioenfondsklanten waar we voor werken.”
Kans

“Deze investering in Brussels Airport, die we namens ABP doen, sluit naadloos aan op onze strategie, aangezien het een aantrekkelijke kans is om toegang te krijgen tot kwalitatief hoogwaardige, robuuste infrastructuur met een veelbelovend groeipotentieel op lange termijn.”

Brussels Airport is de grootste luchthaven van België met in 2018 25,7 miljoen passagiers.
Gold-finder
0
quote:

FinCentre schreef op 13 maart 2019 06:37:

[...]
Fascinerend, maar ook wel een beetje treurig, hoe jij tegen de wereld aan lijkt te kijken: een wedstrijdje wie het rijkst kan worden?
"Ik probeer er inderdaad iets meer uit te halen dan rijk doodgaan."

"Wel eens een cursusje logica gevolgd? Kan ik je aanraden!"

Hier nog je andere quotes die erop volgde. Ga je zelf dan ook een cursus logica en misschien ook retorica volgen?

Josti5 legt het al goed uit, het gaat erom en dat zei ik vrij duidelijk, dat links de rijken wil aanpakken, vervolgens de belastingdruk bij de middenklasse legt en dat het gevolg daarvan is dat haast niemand meer de middenklasse ontspringt.

Ik denk trouwens dat je nog een denkfout maakt, mijn wereldbeeld is dus niet dat het leven een wedstrijd is om zo rijk mogelijk te worden. Mijn beschouwende mening op de situatie is wel treurig en ironisch omdat deze (domme) linkse politici zichzelf tegenwerken met hun middenklasse aanval. Waarom noem ik het ironisch? Ja, dat leer je dan wel in je cursus.

Nog zo'n voorbeeld is de erfbelasting in Nederland. Je begint al te betalen bij kleine bedragen en iedereen die een huis erft van een gewone grote betaalt al top-tarief. Dit is natuurlijk te gestoord voor woorden en als je je kinderen je huis wil nalaten zodat ze geen slaaf van de bank worden.. Jij hebt zeker liever dat iedereen huurt of een slaaf van de bank is?

Als je echt sociaal bent zou je dan van mening zijn dat alleen mensen met grote vermogens top-tarief betalen bij erven en dat de kleine vissen over de generaties vermogen moeten kunnen opbouwen zodat ze onafhankelijk worden van huurbazen/banken.

Gold-finder
0
En is trouwens niets mis met rijk doodgaan, zeker niet als je de erfenis kan geven aan je nageslacht. Het is een ziekte van onze tijd dat alles maar op moet en dat er niets doorgegeven wordt. Een typische mening van een individualist die niet snapt dat onze westerse samenleving niet op jouw ideologie is gebouwd noch met jouw ideologie lang door kan gaan.

izdp
0
Rijk is een dom begrip als je kijkt hoe mensen daarover denken.
Vele rijke mensen zullen zich niet rijk voelen.
Vele wat minderbedeelden voelen zich wel rijk.
Velen rekenen zich rijk of arm net naar hoe het in hun straatje past.

Met de warme hand kan je heel veel doen voor je nageslacht.
Met een huis en vermogen zijn er vele constructies mogelijk voor de koude hand.

Maar zeker is het sociaal om belastingvrije voeten op alle fronten te verhogen.
Ondertussen moeten we niet vergeten dat onze levensstandaard enorm veel beter is geworden en ja dat gaat wel ten koste van vrij besteedbaar.

Als je kijkt naar de uitgaven van senioren kan je zeggen dat ze een enorme inhaalslag maken: de lagere levensstandaard van hun tijd heeft ze best veel geld gebracht en geven ze nu uit voor hun plezier.

Rijk worden is nog steeds niet moeilijk.
Het vraagt niet eens om geluk, maar om discipline.
Of dat leuk is moet iedereen maar zelf uitzoeken, maar daar hoeft een overheid geen boodschap aan te hebben.
[verwijderd]
0
quote:

Gold-finder schreef op 17 maart 2019 19:41:

[...]

Nog zo'n voorbeeld is de erfbelasting in Nederland. Je begint al te betalen bij kleine bedragen en iedereen die een huis erft van een gewone grote betaalt al top-tarief. Dit is natuurlijk te gestoord voor woorden en als je je kinderen je huis wil nalaten zodat ze geen slaaf van de bank worden.
Niets mis met erfbelasting. Iedereen bij geboorte gelijke kansen.

Ik denk dat jij je niet zo veel zorgen zou moeten maken over je eigen kinderen. Die redden het prima zonder jouw centen.
objectief
0
quote:

FinCentre schreef op 18 maart 2019 06:28:

[...]
Niets mis met erfbelasting. Iedereen bij geboorte gelijke kansen.

Ik denk dat jij je niet zo veel zorgen zou moeten maken over je eigen kinderen. Die redden het prima zonder jouw centen.
Ja, volkomen mee eens. Bovendien is de erfbelasting laag voor bloedverwanten en zijn er regelmatig vrijstellingen (van 1 ton) om kinderen met de aankoop van een eigen woning te helpen. Los daarvan zijn er legio mogelijkheden om de belasting te ontwijken.

Het voorkomt, maar dat is natuurlijk geen doel, dat rijke kinderen nooit voor voor hun geld hoeven te werken.
[verwijderd]
0
quote:

objectief schreef op 18 maart 2019 08:20:

[...]
Ja, volkomen mee eens. Bovendien is de erfbelasting laag voor bloedverwanten en zijn er regelmatig vrijstellingen (van 1 ton) om kinderen met de aankoop van een eigen woning te helpen. Los daarvan zijn er legio mogelijkheden om de belasting te ontwijken.
Allemaal krokodillentraantjes.

Zelfs als je niet de moeite neemt om te ontwijken, stelt het nauwelijks iets voor. Als er 4 ton doorgegeven wordt, ontvangt een kind EUR 335k. Dat gaat het verschil niet maken tussen wel of geen slaaf van de bank.
Gold-finder
0
quote:

objectief schreef op 18 maart 2019 08:20:

[...]

Ja, volkomen mee eens. Bovendien is de erfbelasting laag voor bloedverwanten en zijn er regelmatig vrijstellingen (van 1 ton) om kinderen met de aankoop van een eigen woning te helpen. Los daarvan zijn er legio mogelijkheden om de belasting te ontwijken.

Het voorkomt, maar dat is natuurlijk geen doel, dat rijke kinderen nooit voor voor hun geld hoeven te werken.
Hoe kom je erbij dat het laag is? Laag t.o.v. onze omringende landen? Wij hebben de hoogste erfbelastingen voor het middensegment. In Duitsland is de erfbelasting sowieso laag en in de UK is er alleen significante erfbelasting voor miljonairs en rijker.

Mijn punt dat je al met een erfenis ter grootte van een middenklasse huis top tarief betaald klopt gewoon en dit zien we niet bij onze buren.
Gold-finder
0
quote:

FinCentre schreef op 18 maart 2019 06:28:

[...]
Niets mis met erfbelasting. Iedereen bij geboorte gelijke kansen.

Ik denk dat jij je niet zo veel zorgen zou moeten maken over je eigen kinderen. Die redden het prima zonder jouw centen.
Kijk, je bevestigd precies mijn hypothese over links. Je hebt het over gelijke kansen voor iedereen, mensen zouden haast denken dat je hiermee bedoelt dat je de super rijken wil belasten.

Nee, jij vind zelfs een huis erven ongelijk en dit moet gecorrigeerd worden met erfbelasting. Ga jij lekker de middenklasse gelijk trekken met de onderklasse zodat iedereen gelijke kansen heeft.

Ga vervolgens dan niet zelf treuren als Oxfam Novib weer aankomt met een rapport over ongelijkheid tussen superrijk en de rest.
4.005 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... 197 198 199 200 201 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,64  +7,13  +0,82%  09:10
 Germany40^ 18.025,20 +0,92%
 BEL 20 3.884,43 +0,55%
 Europe50^ 4.975,08 +0,77%
 US30^ 38.270,02 +0,05%
 Nasd100^ 17.215,12 +0,03%
 US500^ 5.014,47 -0,05%
 Japan225^ 37.561,21 -0,43%
 Gold spot 2.304,16 -0,99%
 EUR/USD 1,0647 -0,05%
 WTI 82,01 -0,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AEX +0,79%
AMX +0,21%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront